Lukko kaudella 2017–2018

  • 418 481
  • 1 739

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Niin eiköhän se ole juurikin hyökkäyspeli johon kaivataan apuja, Lukko on tehnyt vähän maaleja, päästänyt Liigan vähiten joten peräpää on toiminut.
Ilomäen saikun takia tarve on kahdelle peliä tekevälle sentterille jotka ruokkii kärkikenttien senttereitä ja rytmittää peliä sekä kykenvät voittamaan aloituksia, Tiivola kolmos sentteriksi tutkapariksi Koivistoiselle Friberg nelossentteri, Ilomäki kuntouduttuaan laitaan, Hilding laitaan tai Keupaan siinä resepti.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuo kahden pakin hommaaminen oli varmaan vitsi? Sen sijaan kokeilisin Seväsen tai Mäkisen tilalla KeuPasta jotain nopea jalkaista pakkia, joka pystyy pelaamaan kiekolla. Sopisi Virran pelikirjaan hyvin ja sopeutuminen olisi varmasti helpompaa kuin jollakin puukäsi Generousilla.
Sevänen on KeuPasta nopeajalkainen pakki joka pystyy pelaamaan kiekolla, viime kaudella Mestistä piste per peli. En näe että sieltä olisi samantapaista lähellekään samantasoista pelaajaa saatavilla (Erving on Jypäyksen sopimuspelaaja), tai tarvettakaan sellaiselle. Muutenkin Sevänen on minusta vääryydellä usein niputettu Mäkisen kanssa samaan katastrofiosastoon.
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko tarvitsee yhden laatusentterin vaikkapa mallia Sallinen. Sen jälkeen Keupan reservit käyttöön. Jos pakistoon tulee loukkaantumisia niin sitten pitää reagoida. Jengin toiveet täällä tarkoittaisi rahaksi muutettuna puolta miljoonaa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä Lukko minusta tarvitsee ykkössentterin sekä yhden top4 puolustajan. Muuten ei keväällä ole asiaa mitalipeleihin. Runkosarjassa voi vielä nykyinen rosteri riittää 6 joukkoon. Jos se on tavoite, niin voidaan jättää hankinnat tekemättä.
 

Darthjosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Nashville Predators
Muutenkin Sevänen on minusta vääryydellä usein niputettu Mäkisen kanssa samaan katastrofiosastoon.
Kiva huomata että joku muukin on samaa mieltä Seväsestä.
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kiva huomata että joku muukin on samaa mieltä Seväsestä.

Seväsestä kasvaa aivan varmuudella hyvä kiekollinen pakki. Ei ehkä uutta Niskalaa tai Virtasta mutta on mielestäni jo nyt Tommilaa edellä. Jos saisi pelata jonkun Motinin tai Ahosen parina niin tuskin paljoa paskaa niskaan tulisi
 

lebak

Jäsen
Kyllä Lukko minusta tarvitsee ykkössentterin sekä yhden top4 puolustajan. Muuten ei keväällä ole asiaa mitalipeleihin. Runkosarjassa voi vielä nykyinen rosteri riittää 6 joukkoon. Jos se on tavoite, niin voidaan jättää hankinnat tekemättä.

Samaa mieltä. Nyt kun Tiivola on taas remmissä niin rohkeasti vaan vastuuta ja ykkössentterin paikkaa. Keskustaan tarvitaan kyllä leveyttä, mutta luulisin että yhdellä sentterihankinnalla pärjätään riippuen Ilomäen saikun pituudesta. Puolustukseen ja yv:lle kaivataan myös käsiä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kiva huomata että joku muukin on samaa mieltä Seväsestä.
Sevänen on ok ja jos edes vähän kehittyisi tässä muutaman kuukauden aikana niin en pistäisi pahakseni ja silloin meillä olisi kelpi Liiga-pakki loppu kaudella ja tuleville kausille.

Mäkinen on ollut "vitun Mäkinen" koko Lukko uransa ajan, eikä oikeastaan minkään näköistä kehitystä ole millään osa-alueella ainakaan mun silmiin tapahtunut. Voisi jopa olla parempi pistää ulos, jos pakkien osaltakin rosteri ei olisi näin ohut..

Olisiko junnuista esimerkiksi Suistio tai Palojärvi sellainen pelaaja, että voisi jonkun pelin edustuksessa kokeilla, jos pakkitilanne sitä vaatii?
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mäkinen-Sevänen vertailu on välillä kyllä hieman turhaa, koska Mäkinen on puolustava pakki ja Sevänen on tähän asti urallaan luonut meriittinsä Mestiksen puolella hyökkäävänä/kiekollisena pakkina. Arvio pitää siis mielestäni suorittaa siten, että katsotaan kumpi on onnistunut omassa roolissaan paremmin.

Seväsen tehot ovat tähän mennessä 20 ottelussa 0+4, joista vain 1 syöttö on tullut ylivoimalla. Se on kieltämättä sangen heikko suoritus, kun ottaa huomioon, että Sevänen on pelannut Lukon pakeista kolmanneksi eniten ylivoimalla. Seväsellä on jopa toisteksi eniten peliaikaa pakeista kahden miehen ylivoimalla (37sekuntia). Lukon ylivoima ei muutenkaan ole ollut lähellekään viime kausien veroinen, mikä ei tietysti ole pelkästään Seväsen syytä.

Mäkisen kohdalla oleellinen tilasto on +/- tilastosta etenkin tuo miinustilasto. +/- Tilasto on tällä hetkellä yhteensä 9 verran pakkasella. 21 Ottelussa Mäkinen on ollut 13 kertaa kentällä tasakentällisin, kun vastustaja on tehnyt maalin eli noin 2/3 otteluista. Se on aika runsas luku siihen nähden, että Lukko on päästänyt sarjan vähiten maaleja. Mäkisen vahvuudet pitäisi olla puolustuspelaamisessa, joten hänen pitäisi ehdottomasti pelata alivoimalla, mutta on saanut Lukon pakeista vähiten peliaikaa alivoimalla. Siihen on tietysti hyvä syykin.

Mäkisen suoritukset ovat niin heikkoja, että Virta ei uskalla peluuttaa edes alivoimalla, jonka pitäisi olla Mäkisen ns. vahvuusaluetta. Sevänen sen sijaan saa ylivoimalla vastuuta, koska ei kuitenkaan sohlaa kiekon ylimääräistä ja hirveästi parempaa hyökkäävää pakkia ei ole Niskalan lisäksi. Mutta Sevänen ei ole silti minkäänlainen pelote viivassa, joten hyöty on hyvin minimaalinen. Summaisin, että Sevänen on selvästi paremmin onnistunut kuin Mäkinen ja on lähempänä lyödä itsensä läpi Liigassa omassa roolissaan. Eväitä on hyväksi hyökkääväksi pakiksi kunhan saa laukauksestaan sellaisen, että sillä voidaan tehdä maali. On se sitten kova tai tarkka laukaus. Sillä ei mielestäni ole niinkään väliä. Tikkanenkin onnistui aikoinaan ihan hyvin ylivoimalla, vaikka laukaus oli tuhnu.

Nyt kun näitä tilastojakin tuli pitkästä aikaa tutkittua niin mun on vaikea ymmärtää, mitä Lukko tekee Mäkisellä? Olisin luullut, että hän on pelannut alivoimaa enemmän, mutta ei näköjään ole. Mikä Mäkisen rooli Lukossa on? Itse kuvittelisin, että on mukana vain siksi, että parempaa vaihtoehtoa ei ole Mestiksestä. Miksi muuten Mestiksestä ei ole otettu Mäkisen tilalle ketään kokeilemaan edes? Ei tuon huonommin periaatteessa voi enää onnistua omassa roolissaan. En nyt noita Corsi tilastoja niin kovin hyvin osaa katsoa, mutta näyttäisi Mäkinen olevan niissäkin joukkueen pakeista heikoin? Paikatkaa jos olen väärässä.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Mäkisen paskuuden huomaamiseen ei tarvita kyllä mitään tilastoja. Riittää kun seuraa pelejä. Ei vaan riitä Liigatasolla.

Sevänen on puolustajien Hillding. Tehoton ylivoimissa ja kiekollisena pakkina enintään keskinkertainen. Puolustuspäässä lapanen. Kaksinkamppailut häviää voimanpuutteeseen lähes järjestään.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En minäkään Sevästä osaa hehkuttaa ainakaan tämän kauden esityksillä, vaikka potentiaalia onkin. Seiskapakkina menisi nykyisellään ja MäkisAtte sitten kasipakkina pelaten välillä Keuruulla. Virheitä tulee Seväselle omissa liikaa ja fyysisyys on heikkoa. Kiekollisten taitojen pitäisi olla tasoa Nummelin, että olisi oikeasti joukkueelle eduksi. Ei Sevänen mahtuisi muidenkaan mitalisijoista taistelevien joukkueiden kuuden pakin joukkoon. Mäkinen toki pääsääntöisesti vielä virhealttiimpi ja kiekollisesti heikompi, mutta paikkaa tätä osin fyysisyydellä.

Sentterin hankinta muuttuu kiireellisemmäksi Ilomäen pudottua pois. Paljon on pisteitä jaossa vielä ennen uuttavuotta. Yksi sentteri kuitenkin mielestäni riittäisi, Tiivola on osoittanut pystyvänsä olemaan ainakin hyvä kakkossentteri Liigaan kunhan saa hyvän ketjun ympärilleen. Ihan siirtorajan kynnyksellä voisi vielä katsoa hyökkääjää tai pakkia sen hetkisen tarpeen mukaan, kun hintakin halvempi.

Lukolla on kuitenkin ihan hyvä tilanne, kun vain yksi runkopelaaja pidemmällä saikulla, vaikka nyt onkin kärkisentteri. Oletusarvo liigajoukkueella on ennemminkin pari pelaajaa loukkaantuneena kuin kaikki terveenä.
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukolla on ollut koko kauden selvä ongelma ja se on maalinteko. Lukko on tehnyt tällä kaudella vasta 11. eniten maaleja Liigassa, vain 2,48 maalia per ottelu. Lukko on tällä kaudella tehnyt 7 ottelussa yli 3 maalia. Näistä otteluista 4 on viimeisen 20 ottelun ajanjaksolla ja 3 muuta ensimmäisen 5 ottelun ajalta. Ensimmäiseen kymmeneen peliin Lukko teki maaleja 30, sen jälkeen 15 pelissä on verkko heilunut 32 kertaa.

Loistavan maalivahtipelin ja koko joukkueen puolustuspelin avulla Lukko on noinkin korkealla sarjataulukossa, mutta kyllä tuohon maaliteon vaikeuteen jotain lääkkeitä on löydyttävä. Esimerkiksi Sport, Ilves ja KooKoo ovat tehneet enemmän maaleja kuin Lukko, vaikka nimiä katsomalla Lukolla pitäisi olla erityisesti laitureiden osalta heittää kentälle joka ilta ihan Liigan kärkitasoa oleva hyökkäys.

Tänäänkin Lukko päästi vain yhden pelitilannemaalin (toinen tyhjiin), joten kyllä tuolla hyökkäysarsenaalilla olisi pitänyt tänään ottaa kolme pistettä. Erityisesti ylivoima on ollut aivan karseaa kuraa lähes koko alkukauden, eikä tänään siinä näkynyt mitään merkkejä paremmasta.

Mistä tämä nyt sitten kiikastaa ja mistä löydetään apua tähän tilanteeseen?

Ainakin se oikea ykkössentteri tarvitaan, sen on varmaa, mutta kyllä mielelläni näkisin myös yhden kovan luokan kiekollisen pakin, joka pystyisi avaamaan peliä joko jalalla tai hyvillä avaavilla syötöillä. Ja joka olisi myös erityisesti ylivoimalle tarpeellinen apu.

Mutta ei tämä yksin pelaajistosta voi johtua, koska kuten yllä jo todettua, kyllä Lukon kärkiäijät pitäisi olla kovempaa kaliberia paperilla kuin Ilveksen, Sportin tai KooKoon vastaavat. Nyt pitäisi myös Pekka Virran miettiä, mitä ehkä voisi tehdä toisin tai tehokkaammin pelitavallisesti. Varmasti Pekka näin tekeekin, mutta helppo tehtävä sen saaminen toimimaan ei kyllä ole.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Mäkisen paskuuden huomaamiseen ei tarvita kyllä mitään tilastoja. Riittää kun seuraa pelejä. Ei vaan riitä Liigatasolla.

Juuri näin. Täysin turhake. Joka suhteessa. Paineen alla paniikissa ja muissa tilanteissa "normipäivä".
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rajalalle, Vanhatalolle ja Salmelle sellaisia terveisiä että älkää nyt helvetissä hommatko uusia pelaajia tonne kun kerran alkukausi meni yli odotusten. Olaan tyytyväisiä siihen että ollaan viime kautta edellä. Toistaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Koko vitun pöhöttynyt ja ylimielinen sikariporras voisi juosta joukkueen mukana Eurajoelta kotiin. Kokeneen kaartin voisi laittaa juoksemaan vaikka Porista asti. Niin surkeaa esitystä tarjoaa nämä herrat nyt.

Pohjalla ollaan. Huonoja hetkiä tulee, mutta eniten vituttaa, se ettei ole edes sellaista fiilistä tällä hetkellä, että tuolla rosterilla päästäisiin mihinkään. Missä se liike ja pelisysteemi on, joka oli syksyllä? Tuu nyt Virta ihan itte selittämään.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta Tiivola ja Koivistoinen pitää palauttaa yhteen. Pelasivat alkukaudella hienosti yhteen.

Ramstedtin tullessa kentät:

Keränen-Ramstedt-Tukonen
Koivisto-Tiivola-Koivistoinen
Liedes-Friberg-Vahalahti
Suuronen-Hillding-Claireaux

Rightin hyökkääjiä liian vähän Ilomäen poissaollessa. Antonen olisi, mutta ei mahdu mun kokoonpanoon.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joko Ramu pelaa tiistaina? Syytä olisi, että saadaan orastava tappioputki poikki. Ilomäki teki ison loven valmiiksi kapeaan sentteriosastoon.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sitten kun Ilomäki palaa kokoonpanoon, niin Lukon sentteriosasto: Ramstedt, Ilomäki, Tiivola, Friberg (+ Hillding). Koska viimeksi ollut tämä osasto yhtä kova?
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Sitten kun Ilomäki palaa kokoonpanoon, niin Lukon sentteriosasto: Ramstedt, Ilomäki, Tiivola, Friberg (+ Hillding). Koska viimeksi ollut tämä osasto yhtä kova?
Uraman viimeinen (kokonainen) kausi? Perttu, McLean, Jasu ja Kauvo. Silloin Petru pelasi muistaakseni laidassa. Mutta oli periaatteessa mahdollisuus heittää keskelle. Eli on siitä aikaa jo helvetisti. Olisiko sitten sitä edellinen kerta 04-05?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös