TUTO Hockeyn seuraikonit ja All Stars-kentälliset

  • 22 436
  • 33

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ovathan kaikki palstatoverit ja aina tarkkana oleva toimitusjohtaja Aavinen huomanneet, että seuraikoni, Aki Keinänen, on enää kuuden ottelun päässä (eliteprospectsin.com:n mukaan) Suomen jääkiekkoilun toiseksi korkeimman sarjatason kaikkien aikojen otteluennätyksestä. Terveenä pysyessään Keni saa ennätyslukemat (579 ottelua) tauluun Savonlinnassa 8.12. Juhlallisuuksien aika olisi näin ollen Kupittaalla 13.12. Mikäli homma halutaan hoitaa tyylikkäästi on Kenin palkitsijaksi tuolloin ainoa oikea valinta nykyinen ennätysmies Mika Helkearo.

Vielä toissakaudella 1-divisioonan/Mestiksen kautta aikain TOP 20 -tilastot olivat Mestiksen virallisilla nettisivuillakin. Viime kautta ennen ne sieltä kuitenkin tuntemattomasta syystä poistettiin. Ilmeisesti virallinen kanta on, että toiseksi korkein sarjataso tuli Suomeen vuonna 2000. Sitä ennen järjestys oli ilmeisesti korkein, 3. korkein. 4 korkein jne.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@Devon

Nyt ei ole jääkiekkokirjat käsillä jotta pääsisi varmistaan, mutta nopealla googlauksella Mika Helkearon virallinen ottelumäärä pitäisi olla 580.

Yhtä kaikki, Keinänen menee joka tapauksessa Helkearon ohi. Upea saavutus, en olisi uskonut että nykypäivänä vielä Mestiksessä tällaiseen saavutukseen yllettäisiin, kun peliurat jäävät usein aika lyhyiksi. Kakkosenahan listalla oli pitkään Mikael Hallbäck (570 tai 571 matsia lähteestä riippuen).
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
@Devon

Nyt ei ole jääkiekkokirjat käsillä jotta pääsisi varmistaan, mutta nopealla googlauksella Mika Helkearon virallinen ottelumäärä pitäisi olla 580.

No joo, tuollainen mielikuva minullakin oli ja ennen kautta ajattelin, että Keinänen tarvitsee 22 matsia päästääkseen kärkeen. Eliten yhteenlasku oli kuitenkin päätynyt lukemaan 578, joten ajattelin muistaneeni vaan väärin. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun netissä on jostain asiasta virheellinen tieto...Joka tapauksessa tällä vauhdilla juhlallisuudet osuvat 13.12. pelattavaan matsiin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
TuTon seuraikoni Risto Siltanen oli Iltasanomissa, tällä kertaa vähän ikävissä merkeissä eli Riken saama eläke Suomesta on todella pieni. Onneksi NHL:stä tuleva pelaajaeläke riittää elättämään työttömänä olevan pelaajalegendan. Sama artikkeli käsittelee muutenkin eri ex-huippu-urheilijoiden saamaa todella pientä eläkettä ja on lukemisen arvoinen.

Ei taida Siltasta mikään valmennuksellinen työ kiinnostaa? Ainakin kokemusta ja näkemystä varmasti olisi, ja saisi TuTon SM-liiga-aikojen ikonille vielä jotain mielekästä tekemistä. Kelpaisi vaikka heti TuTon joukkueen apuvalmentajaksi puolustajia valmentamaan.

"Parrunpätkästä" ei ole kuin hyviä muistoja!
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei taida Siltasta mikään valmennuksellinen työ kiinnostaa? Ainakin kokemusta ja näkemystä varmasti olisi, ja saisi TuTon SM-liiga-aikojen ikonille vielä jotain mielekästä tekemistä. Kelpaisi vaikka heti TuTon joukkueen apuvalmentajaksi puolustajia valmentamaan.

"Parrunpätkästä" ei ole kuin hyviä muistoja!

Risto "Rike the Hulk" Siltanen oli itsellänikin yksi iso syy aikanaan, mikä sai herätettyä kiinnostuksen TuToa kohtaan. Aikansa ensimmäisiä suuria suomalaisia NHL pelaajia, jolla taisi myös olla hyvin pienestä kiinni, että olisi noussut vielä isommaksikin nimeksi NHL:ssä. Hän pelasi aikanaan Edmonton Oilersin NHL joukkueessa ja hänet treidattiin sieltä pois juuri ennen Edmontonin menestys vuosia. Ilman tuota treidausta hänellä voisi olla useita Stanley Cup voittoja. Hämärästi muistelen, että Siltanen olisi tehnyt myös TuTon viimeisen maalin Liigakarsinnoissa.

Mielelläni itsekin näkisin Siltasen vielä jollain tavoin mukana TuTon toiminnassa.

Risto Siltanen - TUTO Hockey
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ovathan kaikki palstatoverit ja aina tarkkana oleva toimitusjohtaja Aavinen huomanneet, että seuraikoni, Aki Keinänen, on enää kuuden ottelun päässä (eliteprospectsin.com:n mukaan) Suomen jääkiekkoilun toiseksi korkeimman sarjatason kaikkien aikojen otteluennätyksestä...Juhlallisuuksien aika olisi näin ollen Kupittaalla 13.12. Mikäli homma halutaan hoitaa tyylikkäästi on Kenin palkitsijaksi tuolloin ainoa oikea valinta nykyinen ennätysmies Mika Helkearo.

Viime keskiviikon kotimatsissa Keni tosiaan siirtyi Suomen jääkiekkoilun toiseksi korkeimman sarjatason kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen. Ja tämä huomioitiin, aivan oikein, ei mitenkään. Ei juhlallisuuksia, ei palkitsemista, ei edes mainintaa ottaluennakossa. Eilisessä matsissa en ollut, mutta käsittääkseni tätä ei eilenkään huomioitu. Se juna meni jo.

Keinäsen nimeämistä seuran kunniagalleriaan perusteltiin viime vuonna sillä, että muuten hänet saisi palkita jostain ennätyksestä melkein joka ottelussa. Näkemys se on tietty tuokin ja jossain määrin ymmärrettäväkin, mutta ei tämän tyylisiä ennätyksiä pitäisi kuitenkaan jättää huomioimatta. Käytännössä Kenin ennätyksen ainoat potentiaaliset uhkaajat ovat laittaneet hokkarit naulaan parin viime kesän aikana, joten sitä suuremmalla syyllä tällainen "ikuinen" ennätys olisi pitänyt huomioida.

Turha ihmetellä, ettei ole yleisöä, kun ei näköjään ole kulttuuriakaan. Eikä se kulttuuri itsestään synny, vaan tällaisista pienistä asioista.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
TuTo mainostaa, että keskiviikon 7.3.2018 ottelu Hermestä vastaan olisi Aki Keinäsen 600. runkosarjaottelu Mestiksessä. Ennätyssaavutus, jota kukaan muu ei ole saavuttanut ja jota tuskin kukaan ihan heti saavuttaa - jos koskaan.

Keinänen on seuraikonien ikoni, tutolaisuuden symboli ja koko divarin/Mestiksen legenda. Ei vastaavia uskollisia sissejä enää ole muita.

Vaikka Keinäsellä on tällä kaudella ollut enemmän jäähyherkkyyttä kuin aiemmin, niin pisteitä hän on edelleen tehnyt mukavasti. Toivottavasti ura vielä jatkuisi tämänkin kauden jälkeen.

Minä en juhlapeliin pääse vääjäämättömän henkilökohtaisen esteen vuoksi, mikä vähän kismittää. Keinäsen kaltaiset lojaalit TuTo-konkarit ja pidemmän aikaa TuTossa pelanneet ovat pitkälti ne syyt minkä takia peleissä tulee ylipäätään käytyä, koska en jaksa välittää mistään lyhytaikaisista lainasopimuspelaajista tai 1-2 kauden nuorista palkkasotureista.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tämä kuulunee parhaiten tähän ketjuun, koska lauantainen hyväntekeväisyysottelu "Vielä kerran Keni" eli Lastenklinikka All-Stars vs. Pietarinkadun Oilers tarjosi ketjun otsikon mukaisia TuTon seuraikoneita ja all stars -pelaajia, sekä tietysti myös muita suomalaisen jääkiekkoilun kovia nimiä.

Hyväntekeväisyystapahtuma keräsi reippaasti yleisöä (silmämääräisesti parin tuhannen korvilla, ehkä ylikin) ja kun sekä yleisötulot että yrityssponsorien tuet ynnättiin yhteen, niin TYKSin lasten- ja nuortenklinikka sai lahjoituksena reilusti yli 35 000 euroa. Loistavaa! Erinomainen kohde lahjoitukselle, sairaat lapset kaipaavat virkistykseensä kaiken mahdollisen tuen.

Leppoisa all stars -matsi oli viihdyttävää seurattavaa ja tarjosi kunnon mailataituruutta. Antti Virtasen ja Timo Pärssisen taituruus kiekon kanssa on edelleen sitä luokkaa, että herrat kelpaisivat kovempiinkin matseihin koska vain. Toki sama koskee kapteeni Keinästä ja viime kaudella lopettanutta Tomi Kalliota joka pelasi Oilersien riveissä.

Harvoin jos koskaan on noin kovia entisiä pelimiehiä nähty yhtä aikaa jäällä mitä nyt. Lastenklinikan riveissä edellämainittujen Virrun ja Pärssisen lisäksi muun muassa Markku Vuorisalo, Iiro "moottorisaha" Junnila, Jouni Virpiö, Markus Laine, Anssi Virkki ja maalivahteina Juha Kuokkanen sekä TuTo-seurahengen ruumiillistuma eli ikoninen kakkosveskarien kakkosveskari Kim Törnström. Turun ulkopuolisena vahvistuksena oli Ville Nieminen, aina sitä yksi SC-voittaja mukaan mahtuu Tampereelta.

Oilersin rosterissa Marko Jantusen näkeminen lämmitti mieltä, mies on selvinnyt kovasta huumehelvetistä takaisin luistinten päälle. Seuranaan hänellä oli muun muassa Niklas Hagman, Toni Lydman, Antero Niittymäki, Erik Kakko, Ari Vallin, Mika Kortelainen, Toni Mäkiaho, Ville "billebeino" Leino ja TPS-kultaranne Kai Nurminen.

Mikko Leppilampi hoiti sekä Maamme-laulun että pelaamisen, yllättävänkin notkean näköistä jääkiekkoilua tältä staralta. Oilersin kapteenina oli Ville Galle, aisapari Jare Brand tarjoili tulisen rankkarin kirjaimellisesti sädehtivällä mailalla (tosin Aki Keinänen ampui todellisen rankkarin singolla myöhemmin). Kauheaa kuunneltavaahan JVG on, mutta kyllä pojat luistimilla pysyvät ja ovat tyylikkäästi mukana hyväntekeväisyysottelussa.

Olivatpa ottelussa mukana myös "Hansonin veljekset". Lämäri on ilmeisen ikuinen kestosuosikki, kulttuurinen vaikutus jääkiekkokatsojien parissa on ollut huomattava jo vuodesta 1977. Kiinnostaisi tietää mitä nuoremmat sukupolvet Lämäristä ja sen maailmankuvasta ajattelevat - vieläkö se puree parikymppisiin tai nuorempiin? Kiekkomaailma on kuitenkin aika paljon muuttunut sitten 70-luvun, vaikka leffan huumori on tietyllä tavalla ajatonta.

Jos jotain olisi vielä jäänyt kaipaamaan, niin olisi ollut mielenkiintoista nähdä, miten Tero Forsell ja Atte "Bastu" Saunamäki olisivat esiintyneet luistimilla pitkän tauon jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös