• 7 845
  • 51

Iso-Olli

TPS
Ei näytä raumalaisia kiinnostavan, niin avataan ketju kun pelikin alkaa jo reilun kahden tunnin kuluttua. Lukko on tällä kaudella ollut ylitsepääsemätön vastus Palloseuralle. Tänään vielä Setänen maalissa, niin kovin suuria odotuksia ei illan otteluun ole. Viidestä viime ottelusta TPS on hävinnyt neljä.

(13. hyökkääjä: Claireaux)

Hiukan on muutoksia tullut taas eiliseen. Peter Tiivola pelaa nyt ensimmäisen pelinsä maaottelutauon jälkeen, kuume on siis laskenut. Eilen keskushyökkääjänä aloittanut, mutta kolmannessa erässä pakkina pelannut Roni Sevänen on kokonaan sivussa, Valentin Claireaux tippuu vilttiketjuun ja Juuso Antonen nousee kolmosketjun laidalle. Sitä ihmettelen että Atte Mäkinen jatkaa edelleen Janne Niskalan parina, eilen kaksikko oli kaikkien Pelicansin kolmen maalin aikana jäällä.

Tiukkoja pelejä nuo kaksi aiempaakin kohtaamista ovat olleet, ainakin numerollisesti. Kai Lukko niissä muuten on hiukan alakynnessä ollut, mutta hyvä maalivahtipeli on avittanut selviämään jatkoajalle ja jälkimmäisessä pelissä rankkarikisaan, joista Lukko sitten on lisäpisteen itselleen napannut.

Aika vähämaalista peliä odotanyt nytkin.

eriatarka

Lukko
Etäfaneina saavuttiin juuri pk-seudulta Raumalle, syksyn jokavuotinen perinteinen matsireissu, nautitaan joulukauden ensimmäisiä glögejä vanhassa kaupungissa ja kun katson kotijoukkueen kokoonpanoa, niin näyttäisi siltä, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella Lukolla ei ole yhtäkään miestä sairastuvalla - paitsi kakkosmaalivahti Ylönen. Lukon ja Tepsin väliset ottelut ovat viime kausina olleet lähes poikkeuksetta tiukkoja ja tälläkin kaudella kummallakin kertaa menty jatkoille, niin odotan jännittävää ja tasaista peliä.

eki likanen

Albijon Muzaci
Hyvä vääntö tänään. Onnea Raumalle voitosta!

Kaapo on kyllä Tepsille perinteisesti ollut sellainen mörkö, että toivottavasti ei tule Lugi playoffeissa vastaan. Muuten kyllä lämmitti mieltä Perrinin ja Kallion nokkapokka Ville "Juudas" Vahalahden kanssa. Kunnon menoa - ja oliko se Hovinarri tms., jossa varmaankin voittoa kiitellään. Extrapinnat tietysti Latelle, jonka oikeasti aikoinaan luulin kuolleen. Kolmen mestaruuden arvoista nähdä Tukonen taas kaukalossa.

Erittäin paljon miellyttää aina Lukon ja Tepsin väliset pelit, niissä on jotenkin sellaista kunnon meininkiä. Toisin kuin joissain KooKoo sun muissa jämäjengipeleissä. Tämä päivä ei todellakaan ollut poikkeus. Edellisessä Turussa pelatussa pelissä henkilääkärini ja oikeudellinen neuvonantajani Viinanen näki, futistepsin voiton jäljiltä, kaiken kahtena, joten konttailin hänen kanssaan ympäri Turkuhallin käytäviä, mutta hyvää kamaa oli sekin.

Roku

Oli hyvä peli, oikein semmoinen vanhan ajan Rauma vs. Turku. Ensimmäinen erä oli varsinkin Lukolta todella hyvää peliä, eikä se liikaa pelitapahtumiin nähden olisi ollutkaan mikäli Lukko olisi toisen ja kolmannenkin maalin onnistunut tekemään. Yksi vaan tuli, kun Johan Motin laukoi hyvän pyörityksen päätteeksi siniviivalta lämärillä ensimmäisen liigamaalinsa. Tepsillä oli se yksi paikka, missä Kaapon torjunnasta tuli uusi veto mutta senkin tielle Kaapo kilven venytti.

Toinen erä ei ollut enää Lukolta niin hyvä kuin ensimmäinen. Ei Lukko niin pahasti alakynnessä ollut mitä usein on toisessa erässä ollut, mutta Tepsin hallinnassa mentiin. Maalittomana kylläkin, ja mitä pidemmälle erä eteni niin sitä paremmin Lukkokin sai peliä kulkemaan. Erän kohokohta oli kahden pikkujunnun vielä pienempi nujakka, kun Ville Vahalahti ja Eric Perrin hiukan ottivat kontaktia.

Kolmas erä alkoi Tepsin tasoituksella, kun maalin eteen pakkipari Ahonen-Riikola unohtama Eric Perrin kiepautti Kaapon edessä parit piruetit ja työnsi kiekon tyhjään verkkoon. Koko pelin ajanhan tässä oli ollut pientä nokkapokkaa lähinnä Lukon maalin edustalla vihellysten jälkeen, mutta kolmannessa erässä näytti että homma lähtee täydelle laukalle. No, ei sitten ihan kuitenkaan lähtenyt.

Henrik Tallinderin kolmas kaksiminuuttinen oli kohtalokas, kun Janne Niskala lämäsi ylivoimalla Lukolle 2-1 johtomaalin. Maalia edelsi Lukon pitkä pyöritys ja Tepsin alivoimanelikon väsyminen. Ilmeisesti maali oli Niskalalle kauden ensimmäinen ylivoimalla, kertoo sekin omalla tavallaan Lukon ylivoiman surkeudesta.

Ikävän näköinen tilanne se oli kun Tomi Kallio taklasi Heikki Liedeksen laitaan ja sai suihkutuomion. En valitettavasti osaa sanoa pelasiko Liedes sen jälkeen enää, toivottavasti ei mitään pahempaa sattunut. Lukkohan menetti jo aiemmin kolmannessa erässä Janne Niskalan jäähyn aikana Arttu Ilomäen joka vaivoin pystyi ontumaan vaihtoon ja sieltä hänet talutettiin pukukoppiin. Jalka siinä jotenkin vääntyi aloituksessa, ja saman alivoiman aikana Lukon maalin edessä sai myös Jyri Marttinen kipeästi johonkin alavartalon tienoille iskua, hän sentään pystyi peliä jatkamaan.

Tuon Tomi Kallion viisiminuuttisen aikana näytti jotenkin siltä että Lukko ei kovin vakavissaan edes ylivoimamaalia hakenut. Joka tapauksessa peliä oli jäähyn päättymisen jälkeen enää 55 sekuntia jäljellä ja ne Lukko kulutti hyvin pois, niin että Setänen pääsi vain 10 sekuntia ennen loppua vaihtopenkille.

Makia voitto, totta kai. Kunnon naamapesu varsinkin Kuopion vieraspelin ja miksei eilisen Lahden pelinkin jälkeen. TPS tuntuu viime kauden tapaan olevan mieluisa ja sopiva vastustaja Lukolle, harmi vaan että katsojia ei nytkään ollut neljää tuhatta paikalla.

Lukon ykkösmiehet löytyivät tänäänkin sieltä alakerrasta. Kaapo Kähkönen on, kuten moneen kertaan on jo todettu, niin kovassa tikissä tällä hetkellä että ei Liigasta parempaa maalivahtia löydy. Kaapoon on helppo turvata. Puolustajista onnistuivat tänään Johan Motin sekä pari peliä kohtalaisen huonosti pelannut, juhlailtaa viettänyt Janne Niskala. Hyökkääjistä Jere Friberg ansaitsee erityismaininnan, sekä tietysti omaa tuttua peliään pelannut Peter Tiivola jolla tuntui olevan Ilkka Pikkaraisen kanssa paljon sanottavaa toisilleen.

Sphinx

TPS
Tämän Palmun paikan lisäksi toinen huippupaikka oli Forsströmillä, jonka Filppula pelasi loistavalla syötöllä vapaaksi. Valitettavasti Forsström otti siinä vielä pari potkua, kun oli jo optimaalisessa laukaisupaikassa ja pelasi itsensä näin hieman huonompaan paikkaan eikä Kähkösellä ollut lopulta suuria vaikeuksia torjua laukausta. Toisessa erässä Tepsillä ei hyvästä painostuksesta huolimatta enää näin hyviä maalitilanteita ollutkaan.

Pelihän oli erinomainen kiekko-ottelu ja Lukko on ärsyttävän vaikea vastustaja. Etenkin Lukon alivoima on todella hyvää. Tepsin pelaajilla tuntuu olevan melkoinen apina selässä maalinteossa Lukkoa vastaan.

Ottelun tilastointi oli vähän kummallista, kun esimerkiksi tuota ensimmäisen erän Palmun laukausta ja Kähkösen torjuntaa siihen ei ole merkitty tilastoihin ollenkaan. Lukolle on myös laskettu ottelusta kaksi ja TPS:lle yksi ylivoimakerta, vaikka oikeasti Lukolla oli neljä ja TPS:llä kolme ylivoimaa. Joissain tämän kauden otteluissa ylivoimakertoja on puolestaan tilastoitu todellista enemmän, joten menevätköhän nämäkin pitkässä juoksussa suurin piirtein tasan.

Hagi

Kallio kävi muuten läpi ottelun yllättävän kuumana. Jo ennen rumaa taklausta Kallio hakkasi mailansa rikki vaihtopenkillä ja lapa lensi keskiympyrään.

Muutenkin Kallio, Perrin ja Tallinder jaksoivat itkeä tuomareille jokaista vihellystä. Tuo pidensi kiekkoillan kestoa huomattavasti. Ilmeisesti päävalmentaja Kaskinen oli otteluvalvojalle vielä valittanut jostain Ahosen taklauksesta, tuollainen meni itseltä ohi pelin tuoksinassa.

Kuitenkin erinomaisen viihdyttävä ja tunteikas kiekkoilta. Harvoin runkosarjassa on noin paljon tunnetta jäällä, se tekee hyvän säväyksen myös katsomoon.

Viimeksi muokattu:

Rommeli

Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Ahosen taklaus oli kolmannessa erässä puolustussiniviivalla jäähyaitioiden puolella. Näytti sinänsä ihan komealta vastapalloniitiltä, mutta aika lähellä laitaa tuossa oltiin.

eki likanen

Rommeli

Videolta näkyy selvästi, että Motin astuu Kissan mailan päälle ja istahtaa siihen kalastellen kepesjäähyä. Ihme ettei sanut tästä suketamisesta 2 + 10.

Jollet näe tuossa Tepsin pelaajan nostavan mailaansa suoraan Motinin kasseille, suosittelen optikolle käyntiä. Siihen en ota kantaa, oliko temppu tahallinen vai ei.

mikkelson

TPS

Niin siis tämähän ei ollut se tilanne mistä Kaskinen puhui. Tuo Palmuun kohdistunut taklaus tapahtuu toisessa erässä 14.peliminuutilla. Kyllähän siinäkin selkään tullaan mutta onneksi Palmu ei loukkaantunut.

benicio

Tomi Kallio on hyvä pelaaja, eikä tuo tämänkertainen ulosajo nyt mikään supertörkeä ollut, mutta turhautuneen pelaajan teko kuitenkin. Saisi jättää noi pois, kun on jonkunlaisena pelaajien keskinäisen kunnioituksen puhemiehenä kuitenkin toiminut. Olisi vaikka lyönyt itseään päähän sillä mailallaan jos harmitti.

Rommeli

Ok. Olihan pelissä tosiaan tuollainenkin. Onneksi siinä ei käynyt pahemmin, sillä aika ikävästi lensi laitaan.

mikkelson

TPS

Onhan Kalliolta näitä turhautumisia ennenkin nähty mutta omasta mielestä tuossa ei ollut muuta tuomittavaa kuin tuo käsien nousu. Kallio tulee tilanteeseen kovaa ja Liedes kääntää juuri kylkeä ennen taklausta. Jäähy ihan ansaittu kun päähän tuo osuu. Eri asia sitten oliko ulosajon arvoinen. Ehkä oli, ehkä ei.

Pioni

TPS ja TPS Juniors
hah hah kiviä taskuun, rauman boja menee tilaanteeseen kuin F-junnu, tää on selvä juttu, syy ei ole taklaajassa vaan taklatavassa..Kallio pelaa jääkiekkoa, tää toinen jotain muuta..

benicio

Joo, itse koin niin että ei ollut ihan sattumaa että sama pelaaja joka lyö mailansa poikki kun vastustaja tekee maalin, lentää hetkeä myöhemmin päähän kohdistuneesta taklauksesta ulos. Turhautumista, arvaan.
Liedes pelasi tilanteen huonosti myös, mutta kädet nousi turhaan.

The Priest

TPS Turku
Pistetään tämä nyt tähänkin ketjuun vielä, eli Ahosen taklaus Palmuun. Aika kassalla oli tuomarit kyllä tänää.

Kalliolle oikea tuomio. Ei olisi tarvinnut kyynerpäitä nostaa. Toisaalta puolet myös Ahosen piikkiin taklauksen vastaanottamisesta.

Ja tosta ylläolevasta linkistä voi katsoa: jäikö Palmu maahan filmaamaan, ei jäänyt. Jäikö Liedes jäähän, jäi. Ja seuraavassa vaihdossa kentälle. Että näin.

Zapp

JVDT, Suur-Lukko

Se kun nyt vaan sattui olemaan ihan sama oliko Liedes selkä kentälle päin vai ei kun tuomio tuli päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kädet alhaalla ja ongelmaa ei olisi ollut. Hassua että vaikka Kallio on ilmeisesti rehdisti itse myöntänyt tehneensä virheen, niin jotkut katsojat eivät sitä pysty hyväksymään.

JPriest

Palmun tilanteessa olikin kyse siitä, että junnun pää oli munissa. Käsittämätön oli tuo Erosen keihästys Motinin kepeksille ja nykysin lätkäpelaajat tuntuu tuota harrastavan valitettavan usein. Tiedä sitten johtuuko seksuaalisesta suuntautumisesta vai muuten vaan kiinnostuksesta saman sukupuolen genitaaleihin.

Okkul

Lukko ja maajoukkueet
Paikanpäällä nähtynä minusta Kallio vielä hyppäsi (videoita en ole nähnyt) itsekin tiesi töpänneen ja kiltisti lähti pihalle. Ei kai kukaan tuota tekoa voi oikeasti puolustella, tyhmä teko kun käy ylikierroksilla kun peliä ollaan ratkaisemassa.

Talonmies Pikkarainen kävi myös kierroksilla, joka maalinedus tilanteessa oli nenää hieromassa. Sille tekis hyvää kun joku taas antais isän kädestä kuten Siklenkka teki, ei hyppinyt sen jälkeen silmille Lukon peleissä.

Ottelu oli vauhdikas ja viihdyttävä sopivasti tunnetta sekä väriä, Lukolta loistava ensimmäinen erä jossa oli voinut parikin maalia lisää tulla paikoista. Tasaisia ja vähämaalisia on olleet Lukon ja Tepsin pelit.