Hjallis Harkimo – piru vai nero?

  • 194 502
  • 713

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hjallis kirjaili blogiinsa juttuja Jokereiden 50-vuoden matkasta. Ihan normaalia Hjallista muuten, mutta pari viimeistä lausetta saivat ainakin mulle pienen pelon perseeseen.

Mitään muutahan tuo ei voi tarkoittaa, kuin että enemmistöosuuden myymistä harkitaan. Se olisi melkoinen mullistus, sillä Harkimo on omistanut Jokerit kauemmin kuin minä olen tätä palloa tallannut. Olisi todella erikoinen fiilis jos seura jatkossa henkilöityisi johonkin toiseen omistajaan.

Ei siitä edes ole kauaa kun Hjallis sanoi ettei halua eikä poikiensa vuoksi edes voisi myydä enemmistö-osuuttaan ja uusi KHL-diilikin tehtiin vastikään. Koko osuuden myymisessä venäläisille ei oikein olisi mitään mieltä ja kuka suomalainen homman voisi ottaa johtaakseen? Tarvitaan sekä aika paljon pääomaa, että intohimoa lajia ja seuraa kohtaan. Teemullakin on elämä jenkeissä niin mitä se Jokereilla tekisi.

Toivotaan että tää oli taas näitä Hjalliksen hetkellisiä ajatuksia, joita hän suorapuheisena tykkää heittää avoimesti ilmoille. Pojat puhuu sen sitten taas ympäri niin kuin aina ennenkin.

Ehkä kapula siirtyy seuraavalle sukupolvelle.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tai Teemu Selänne pääsee bulvaaniksi.

Olisihan se jotakin, jos joutuis muistelemaan H Harkimoa ja toivomaan kultaisten vuosien paluuta...
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jolle olisi hyvä valinta, mut mä vaikkaan, että bulvaani saadaan. Mikä taas merkitsee sitä, että kannattaminen pitää miettiä jälleen kerran...
Tekisikö Hjallis niin? Hänestä voi olla persoonana montaa mieltä, mutta tämä seura on kyllä Harrylle ollut sydämen asia. Kyllä hän tietää että seuran tulevaisuus on vaakalaudalla ellei seuraava omistaja ole uskottava.

Jollea en itseasiassa edes tullut ajatelleeksi aikaisempaa viestiä kirjoittaessani. Jos tehdään vaan sukupolvenvaihdos, niin silloin syrjään siirtyminen ei ole ristiriidassa aikaisempien sanomisten kanssa. Toivottaisin Harkimo jr.:n tervetulleeksi jatkamaan isänsä työtä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Enpä usko, että Hjallis suunnittelisi Jollen varaan Jokereita. Jos suunnittelisi, miksi kirjoittaisi tulevaisuudesta, jota on vaikea ennakoida? Toiseksi, enpä usko, että Jollesta on Jokerien pääomistajaksi. Kaikki vaadittavat tekijät taitavat puuttua. Eri asia on, jos Jolle olisi pelkästään venäläisten työkalu. Tuskin Hjallis tähän suostuu, kun ei itsekään ollut kaikkein helpoin nakki venäläisten silmissä.

Aika näyttää.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En mä voi tietää mutta valinta on seuraavista: Jolle ja narrit on ennakkoperintö tai myynti bulvaanille ja rahaa taskuun. Tuohon kuvioon rottien kanssa tuskin lähtee kovin moni omalla rahalla...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voihan tossa olla sitäkin, että kun seura on tehnyt n. 50 miljoonaa euroa tappiota neljän viime vuoden aikana ja tämä lovi on kuitattu venäläisten "vähemmistöomistajien" toimesta, alkaa paine siirtää muodollinenkin päätäntävalta heille tosiasiallisen lisäksi.

Veikkaan Rotenbergin nappaavan loputkin osakkeista itselleen parin seuraavan vuoden sisään.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun Harkimo asian toi esiin blogissa, niin mu veikkaus on, että pakettí on aika lailla kasassa. Tuleeko ilmoitus kauden aikana vai vasta jälkeen, se on ainoa jännäämien kohde. Tuolla kirjoituksella HH söi omaa uskottavuutaan omistajana ja siksi sitä ei olisi julkaistu ilman varmaa diilä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Toivottavasti esim. Selänne ottaa seuran haltuunsa, sitten kun KHL-raha loppuu ja tuo takaisin Liigaan. Eikai Teemukaan aio koko loppu elämäksi jenkkeihin jäädä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Toivottavasti esim. Selänne ottaa seuran haltuunsa, sitten kun KHL-raha loppuu ja tuo takaisin Liigaan. Eikai Teemukaan aio koko loppu elämäksi jenkkeihin jäädä.
Tamä skenaario löytyy omasta listasta loppupääatä. Mukava kaveri, mutta kärsivällisyys tällaisen projektiin ei riitä. Tieto. Osaomistajana yms ok, mutta ei opratiivisella puolella.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Teemu 51% = venäläisomistus 100%. Täydellinen keulakuva toki ja media käsittelisi silkkihansikkain.

Vaihtoehdot taitaa olla Jolle tai bulvaani. Kuka lähtee sijoittamaan rahojaan 8 milj liikevaihtoon ja 15 milj tappioihin? Pitäisi olla todella äveriäs ja ytimiään myöten punakeltainen...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Kuka lähtee sijoittamaan rahojaan 8 milj liikevaihtoon ja 15 milj tappioihin? Pitäisi olla todella äveriäs ja ytimiään myöten punakeltainen...

Tämä on varmasti syy, miksi Hjallis haluaa vetäytyä Jokereista. Kyse ei ole enää Aimo Mäkisen perustamasta seurasta vaan venäläisoligarkkien hallinnoima KHL seura. Kun rahoitus tulee käytännössä "pienomistajien" taskusta, ennemmistöomistuksella ei ole mitään merkitystä. Venäläiset tuskin haluavat luopua omistuksestaan, KHL joukkue Helsingissä on tärkeä juttu heille. Näin ollen haave paluusta Liigaan on käytännössä mahdoton. Hjallis on varmaan tajunnut tämän parin viime kauden aikana, KHL-joukkue ei voi olla edes välttävää bisnesta, jollaista liigajoukkueen pyörittäminen oli.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Näin ollen haave paluusta Liigaan on käytännössä mahdoton.

Itse näen, että tuo innostus polttaa rahaa Jokereihin loppuu kyllä väkisinkin jossain vaiheessa. Pohjatonta kaivoa, ikiliikkujaa, ei ole olemassa. Silloin on vain kysymys siitä, että kuka haluaa ottaa seuran haltuunsa. Hintalappu ei liene suuri.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Yksi skenario voisi olla sellainen, jossa kiinalaiset ostaisivat (tai siis ottaisivat vastuulleen-) Hjalliksen osuuden ja Teemu siihen keulakuvaksi & brändilähettilääksi...?

Mutta tiedä nyt näitä, jotain on tulossa anyway, ei Hjalliksen osaamisella varustettu johtaja tuollaista muuten toisi esiin!
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilman hyökkäystä Ukrainaan olisi ollut mahdollista järkevään toimintaan. Leuaton on muistini mukaan jossain sanonut, että siirtymistä ei olisi tapahtunut, jos sota olisi ollut etukäteen tiedossa. Pakotteet blokkaa pois tehokkaasti ne isot kv yhteistyökumppanit, joilla homma pyöris ma luulen +-0.

Ukrainan kriisi näyttää olevan Putlerin valtakauden mittainen, joten Hallis vetää johtopäätöksiä.

Itse näen, että tuo innostus polttaa rahaa Jokereihin loppuu kyllä väkisinkin jossain vaiheessa. Loputonta kaivoa, ikiliikkujaa, ei ole olemassa. Silloin on vain kysymys siitä, että kuka haluaa ottaa seuran haltuunsa. Hintalappu ei liene suuri.
Se innostus kestää niin kauan kun KHL:n rahoittaminen tuo goodwilliä Kremlissä. Sillä Jokerien tappiot rahoitetaan venäläisten veronmaksajien taskusta, toki urakoiden kautta.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Jolle on luultavasti nähnyt isänsä kautta vuosien varrella miten raastavaa touhua jääkiekkoseuran johtaminen voi pahimmillaan olla, joten hieman epäilen hänen intoaan lähteä johtamaan Jokereita. Lisäksi Jollen haastattatteluista olen saanut sellaisen käsityksen, että hänen kiinnostuksensa suuntautuisi enemmän politiikkaan kuin urheiluun. Pätevä kaveri Jolle varmasti seuran johtoon olisi.
Katsotaan miten käy. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kyse ei ole enää Aimo Mäkisen perustamasta seurasta vaan venäläisoligarkkien hallinnoima KHL seura. Kun rahoitus tulee käytännössä "pienomistajien" taskusta, ennemmistöomistuksella ei ole mitään merkitystä.
MItä osakeyhtiölakiin tulee niin enemmistön osakkeista omistavalla on yhtiössä aika paljon toimivaltaa ja välineitä siihen, ettei pienosakas/pienosakkaat pysty "hallinnoimaan" yhtiötä. Hjallis enenmistöosakkaana voi yksin osake-enemmistönsä valtuuttamana mm. tehdä päätöksen Jokereiden pelaamisesta KHL:ssä eli siis joko hyväksyä tai olla hyväksymättä KHL:n tarjousta. Venäläisomistajat -oli ruplakukkaro sitten kuinka täysi tahansa- eivät siis hallinoi Jokereita, vaikka ajoittain siitä jotkut täällä fantasioivatkin. Toki tuollainen olettamus on helppo tehdä. Ainoa syy miksi Hjallis myisi osuutensa Jokereista on se, että siitä saatava tarjous on kokoluokaltaan sellainen josta ei voi kieltäytyä. Kaikella on hintansa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
MItä osakeyhtiölakiin tulee niin enemmistön osakkeista omistavalla on yhtiössä aika paljon toimivaltaa ja välineitä siihen, ettei pienosakas/pienosakkaat pysty "hallinnoimaan" yhtiötä. Hjallis enenmistöosakkaana voi yksin osake-enemmistönsä valtuuttamanta mm. tehdä päätöksen Jokereiden pelaamisesta KHL:ssä eli siis joko hyväksyä tai olla hyväksymättä KHL:n tarjousta. Venäläisomistajat -oli ruplakukkaro sitten kuinka täysi tahansa- eivät siis hallinoi Jokereita, vaikka ajoittain siitä jotkut täällä fantasioivatkin. Toki tuollainen olettamus on helppo tehdä. Ainoa syy miksi Hjallis myisi osuutensa Jokereista on se, että siitä saatava tarjous on kokoluokaltaan sellainen josta ei voi kieltäytyä. Kaikella on hintansa.

Oletko tosissasi? Jos Hjallis toimii vastoin rahoittajan "neuvoja", rahahana sulkeutuu ja Jokerit tekee konkurssin.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Oletko tosissasi? Jos Hjallis toimii vastoin rahoittajan "neuvoja", rahahana sulkeutuu ja Jokerit tekee konkurssin.
Miksi Jokerit konkurssin tekisi? Kai niitä muitakin jääkiekkosarjoja on, jossa Jokerit voi toimia ja tehdä liiketoimintaa kuin KHL? Jos rahahanat sulkeutuisivat vastoin kirjallista sopimusta, niin eiköhän Jokerit olisi tuolloin oikeutettu myös luopumaan pelaamisestaan KHL:ssä ja osallistumaan johonkin toiseen sarjaan.

Oletko sinä -edelleen- sitä mieltä, ettei Hjallis enemmistöosakkaana omaa toimivaltaa Jokereissa? Jännä, että on kuitenkin pitänyt kynsin ja hampain kiinni 51%:n osuudestaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi Jokerit konkurssin tekisi? Kai niitä muitakin jääkiekkosarjoja on, jossa Jokerit voi toimia ja tehdä liiketoimintaa kuin KHL? Jos rahahanat sulkeutuisivat vastoin kirjallista sopimusta, niin eiköhän Jokerit olisi tuolloin oikeutettu myös luopumaan pelaamisestaan KHL:ssä ja osallistumaan johonkin toiseen sarjaan.

Viime kaudella Jokerit teki tappiota 15 000 000€, eikö? Voisin kuvitella, että maksamatta jääneiden laskujen perijät hakisivat Jokerit konkurssiin, tuskin Hjallikselta tuota rahaa löytyy.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Viime kaudella Jokerit teki tappiota 15 000 000€, eikö? Voisin kuvitella, että maksamatta jääneiden laskujen perijät hakisivat Jokerit konkurssiin, tuskin Hjallikselta tuota rahaa löytyy.
Mitä laskuja on jäänyt maksamatta? Ja eiköhän KHL-sopimuksessa ole kohtalaisen tarkkaan kirjattu tappioista vastuullinen taho.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös