Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 921 273
  • 5 077

Stigu

Jäsen
Itse tykästyin UFC:ssa (ja MMA:ssa ylipäänsä) aikoinaan lajin "rehellisyyteen". Jos Octagoniin astuu, ei siellä voi himmailla, tai otella puolitosisssaan. Valitettavasti rahan mukaantulo ja nykyinen management ovat viemässä lajia enemmän tuonne WWE-suuntaan, jossa urheilullisuus korvataan viihteellä. Nyrkkeilyä en ole liiemmälti seurannut, joten siitä on paha sanoa.

Tuo eilinen matsi oli kyllä show-meininkiä parhaimmillaan/pahimmillaan. Missä olivat hikipisarat, veri, mustelmat, intohimo ja esim. häviäjän vitutus? Matsin jälkeen molemmat kiittelivät hymyssäsuin itseään ja toisiaan ja poistuivat pankin kautta 100 miljoonaa (tjsp) rikkaampana Las Vegasin yöhön. Jotenkin tuli mieleen enemmän WWE, kuin aito kamppailulajin huipputapahtuma.

No, nyt UFC:ssa toivottavasti palataan arkeen. Seuraavat puoli vuotta jokainen kynnellekykenevä toimittaja tai lajin parissa työskentelevä tietysti antaa omat kommettinsa matsista ja analysoi jokaikisen iskun tuossa legendaarisessa matsissa, ja samaan aikaan about 20 matsaajaa yrittää haastaa McGregorin ottelemaan itseään vastaan, että edes osa hänen markkina-arvostaan tarttuisi heihin.

Itse toivon vain, että UFC:ssä olisi jatkossakin niitä ihan oikeasti hyviä matseja, joita esim. tänä vuonna on ollut harvinaisen vähän.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyrkkeily on kamppailu-urheilua, kuten karate, potkunyrkkeilu ja judokin. Tuskin sitä nyt kukaan kieltää. Tappelemisena en sitä itse vain pidä, vaan kyseessä on pääasiassa urheilulaji. Ei voi sanoa, että Floyd voitti Conorin tappelussa, koska eivät he tapelleet. MMA taas on urheilulajina lain puitteissa lähimpänä tappelemista, joten jos vapaaottelua olisivat harrastaneet niin voittaja hyvin todennäköisesti voittaisi tappelunkin.

Ymmärrän myös ajatuksen, että MMA on kamppailu-urheilun kuningaslaji koska mittaa kattavimmin kaikkien kamppailulajien hallitsemista. Eikös 10-ottelun voittajastakin puhuta maailman parhaana urheilijana ja antiikin olympialaisten 5-otteluakin aika korkealle arvostettiin tämän monipuolisuuden johdosta.

Totta kai kyseessä on pääasiassa urheilulaji. Niin on vapaaottelunkin tapauksessa. Itsepuolustuslajina toki vapaaottelu on nyrkkeilyyn verrattuna loistava. Mutta juuri tein pointin, että Vale tudo on urheilulajina lähempänä tappelemista kuin MMA. Lisäksi nämä "jos olisivat tapelleet oikeasti" jutut ovat oikeasti epärealistisia, sillä todellisessa maailmassa Floyd on ruokaketjussa (ainakin toistaiseksi) Conoria korkeammalla yhteyksiensä ja rahojensa ansiosta ja jos heidän välilleen joku kuvitteellinen heimosota syttyisi, olisi Money Team selvä suosikki sen voittajaksi. Ei ole mitään realistista skenaariota, jossa Floyd joutuu taistelemaan 1 vs. 1 Conoria vastaan paljain käsin ilman valitsemiaan sääntöjä. Hänellä on se valta, ja kuten sekä ottelussa että sen etukäteisshowssa nähtiin, kaikesta uhostaan huolimatta Conor ei tehnyt yhtään mitään vaikka Floyd kävi käsiksi hänen sukukalleuksiinsakin. Myöskään nyrkkeilyotelussa hän ei uskaltanut esim. potkaista Floydia koska pelkäsi menettävänsä ottelupalkkion tämän seurauksena, mikä yhdistettynä siihen, että ottelu ylipäätään käytiin nyrkkeilysäännöillä, kertoo Mayweatherin valta-asemasta McGregoriin nähden.

Mutta siis toki olen täysin samaa mieltä, että Conor aseettoman tappelun voittaisi täysin ylivoimaisesti. En vain näe sitä mitenkään mielekkäänä tai pohtimisen arvoisena skenaariona. Vähän samoin, kuten ei ole kauheasti väliä jos Miro Heiskanen kykenisi kuvitteellisten BJJ-taitojensa ansiosta "oikeassa tappelussa" laittamaan Nolan Yonkmanin tiukkaan nippuun. Kaukalossa Heiskanen on mikkihiiri ja Yonkman kova luu, ja Heiskasen ei kannata lähteä siellä Nolanille päätään aukomaan. Vielä kärjistetympänä esimerkkinä en näe paljon pullisteltavaa siinä, että 1 vs. 1 aseettomassa tappelussa rökittäisin Yhdysvaltojen presidentin leikiten. Todellisuudessa minä en pääsisi häntä lähellekään ja hän halutessaan saisi minut hengiltä puhelinsoitolla.

Toiseen kappaleeseesi toki myönnyn siltä osin, että vapaaottelu todella tuolta osin on kamppailu-urheilun kattolaji, sillä se yhdistelee aseettomaan 1 vs. 1 -tilanteeseen (joka lienee tilanne kaikissa kamppailu-urheilulajeissa) toimivimmat tekniikat eri lajeista ja on ratkaissut monta turhaa "mitä jos" -kiistaa. Se todella on kokonaisvaltaisin kamppailulaji ja siinä mielessä voidaan nähdä kuninkuuslajina. Ymmärrän tämän. Kuitenkin, jos googletat listoja kaikkien aikojen parhaista urheilijoista, saatat huomata että kymmenottelijat eivät ole kovinkaan yleinen näky näillä listoilla, vaan äärimmäistä erikoistumista arvostetaan ja lajin yleinen taso huomioidaan myös. Nyrkkeilyn valta-asema vielä toistaiseksi johtuu mielestäni pitkästä historiasta, rahasta ja siitä johtuvasta laajemmasta talent poolista: Nyrkkeily on yhä vapaaottelua suositumpi laji, ja keskimäärin äärimmäiset lahjakkuudet hakeutuvat lajin piiriin siitä yksinkertaisesta syystä että siinä voi tienata huomattavasti enemmän.

Tähän voi hyvinkin olla muutos tulossa seuraavien vuosikymmenien aikana, mutta on vähän hassua että siinä missä tämä ajatus ymmärretään täysin yleisesti kun keskustelunaiheena on jalkapallo vs. jääkiekko (joista jääkiekko lajina vaativampi), ei asiaa tunnuta muistavan kontekstin vaihtuessa.

PS. Hauskana knoppitietona keskustelussa käytetty Usain Bolt nimeää kaikkien aikojen kovimmista urheilijoista ensimmäisenä nyrkkeilijä Muhammad Alin, toisena Michael Jordanin ja kolmantena Pelen. Neljänneksi hän nimeää itsensä. 2014 Sports Illustratedin top-50 urheilijoiden (sen hetkisten) listalla Bolt on kolmantena edellään vain Cristiano Ronaldo ja Lebron James. Neljäntenä tuolla listalla muuten komeilee eräs Floyd Mayweather Jr... Tuoreella listalla sitten ykkösenä onkin kymmenottelija.

Sports Illustrated's breakdown of the fittest 50 male athletes in sports | SI.com
Usain Bolt nimesi neljä maailman parasta urheilijaa - arvaatko ketkä? - Savon Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

teppana

Jäsen
Koitin avata kahdesti, mutta en osaa paremmin sellittää. Emme siis ymmärrä toisiamme. Ja näyttää vielä siltä, että et ymmärrä sitäkään, mikä on esille nostamasi sovittu tanssi. Avaan kerran senkin: sovitaan että lähdetään, vaikka ei ole varsinaista syytä, mutta lopputulosta ei sovita.

Okei, halusin siis varmistaa että en vain vahingossa ymmärrä väärin. Tajuan kyllä mitä tarkoitat, mutta se on niin absurdia että en tahdo uskoa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Okei, halusin siis varmistaa että en vain vahingossa ymmärrä väärin. Tajuan kyllä mitä tarkoitat, mutta se on niin absurdia että en tahdo uskoa.

Saat toki uskoa, että 100 % molemmat pelissä. Sokeutta se vaan on.

Oma mielipide taas on, että kyseessä oli showottelu, jolla oli järjestäjän toivomus kestosta, Mayw:n käsikirjoitus ja Mc:n vapaa oikeus lopettaa matsi heti, jos kykenee. Mayw olisi voinut lopettaa ottelun aiemmin, mutta se olisi ollut järjiestäjille huonoa bisnestä. Niinpä se 8-12 erää, jonka myös mainitsin. Vittasin myös, että Pekka Mäki koki itsensä nyrkkeilymielessä huijatuksi, kun lyönnitkään eivät olleet sellaisia kuin pitää, mutta minä en, koska en muuta odottanut kuin showta, jonka Mayw päättää kun ensin on nähty show. Ero nyrkkeilyssä puolieläköityneen huippuammattilaisen ja amatöörin välillä on paljon suurempi, kuin mitä nyt nähtiin. Tämä siis mun silmin.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Itse olen seurannut MMA:ta vuodesta 2006 lähtien. UFC, Pride, WEC jne. Katsonut kaikki lähetykset vuodesta 2006 lähtien. UFC:n aikaisemmat matsi-illat vuodesta 2002 (UFC 40).

McGregor hävisi Nate Diazille, joka on keskinkertainen matsaaja (20 voittoa, 11 häviötä) Siis Nate Diazille, heh. Ja McGregor puhkuu kuin maailmanomistaja. Todella nolo häviö. Silti luulee olevansa jotain spesiaalia.

Minun mielestäni tämä nyrkkeilyottelu oli aivan turha rahastus, McGregorilla ei ollut mitään mahdollisuuksia kuten lopputuloksessa näkyi. Mayweather kikkaili ensimmäiset 3 erää ja lisäsi sen jälkeen kaasua joka erään. McGregor ei ole tottunut pelkästään nyrkkeilemään useita eriä putkeen ja lopusta olisi tullut ruma, ellei tuomari olisi lopettanut matsia. Itse harmittelin, että tuomari päätti matsin liian aikaisin, olisi ollut mukava nähdä kun itserakas kusipää olisi saanut kunnolla turpaan ja tyrmätty. Kehtasi vielä matsin jälkeen mennä selittämään Mayweatherille, että hän oli täysin mukana matsissa. Minuutti eteenpäin ja hän ei olisi tiennyt tästä maailmasta mitään.

Pitää myöntää, että McGregor oli yllättävän hyvä vastus, vaikka hänellä ei ollutkaan mitään mahdollisuuksia voittoon. Kusipää jopa voitti meikän kirjoissa 3 ensimmäistä erää. Toisaalta toinen kusipää vain himmaili aluksi ja lisäsi sen jälkeen vauhtia joka erään. 2 ylimielistä kusipäätä, kumman haluat voittavan?

Jotkut tyypit täällä kirjoittelevat, että se molempien kusipäisyys on vain mediaimagoa ja että se on vain normaalia pullistelua. Höpöhöpö, katsokaahan twiittejä jne, mitä molemmat julkaisevat omasta elämästään pitkin vuotta ilman mitään mediapainetta. Tottakai nekin ovat vain somea, mutta kyllä se kertoo aika paljon heidän narsismistaan ja egoismistaan. Kaksi kusipäätä, joiden toivon molempien saavan kunnolla päähän, jotta se ego saisi kolauksen.

Itsevarmuus on täysin eri juttu kuin narsismi ja egoismi. Tykkään itsevarmoista ihmisistä, mutta narsistiset ja egoistiset ihmiset kuvottavat minua. Toivottavasti nämä pelleilyt jäävät tähän ja Rocky 3:seen kun Rocky otti matsia Hulk Hoganin kanssa.

Silti pakko myöntää, että ilman näitä kusipäisiä ihmisiä esim. UFC olisi niin paljon tylsempi. Mukavaa, että on kusipäitä. Esim. tämä tyrmäys kun Dan Henderson tyrmää Michael Bispingin oli jotain ihanaa. Palkittu vuoden tyrmäys UFC:ssa vuonna 2009. Paskanjauhaja sai ansionsa mukaan. Dan Henderson, olit upea ottelija.
 
Viimeksi muokattu:

teppana

Jäsen
Saat toki uskoa, että 100 % molemmat pelissä. Sokeutta se vaan on.

Oma mielipide taas on, että kyseessä oli showottelu, jolla oli järjestäjän toivomus kestosta, Mayw:n käsikirjoitus ja Mc:n vapaa oikeus lopettaa matsi heti, jos kykenee. Mayw olisi voinut lopettaa ottelun aiemmin, mutta se olisi ollut järjiestäjille huonoa bisnestä. Niinpä se 8-12 erää, jonka myös mainitsin. Vittasin myös, että Pekka Mäki koki itsensä nyrkkeilymielessä huijatuksi, kun lyönnitkään eivät olleet sellaisia kuin pitää, mutta minä en, koska en muuta odottanut kuin showta, jonka Mayw päättää kun ensin on nähty show. Ero nyrkkeilyssä puolieläköityneen huippuammattilaisen ja amatöörin välillä on paljon suurempi, kuin mitä nyt nähtiin. Tämä siis mun silmin.


No joo, nyt ollaan kyllä samoilla linjoilla. Olikohan oma känninen vääntäjä joka laittoi hanttiin? :D Anteeksi siitä.

Siis, matsi ei ollu mielestäni "fixattu" siinä mielessä mitä ottelut yleensä on. Mutta Floyd selkeästi venytti ottelua syystä tai toisesta. McGregor kyllä koitti ja antoi kaikkensa, mutta Floyd olisi voinut lopettaa ottelun jo aiemmin. Aivan mahdollista että hän halusi syystä tai toisesta venyttää ottelun sinne 10 asti.
 
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets
Oon eri mieltä ottelun venytyksestä. Oon seurannut Mayweatheria suunnilleen 10 vuotta, enkä muista milloin se ois esittänyt yhtä kovia lyöntejä. Täytyy myös muistaa että Floyd on jo 40 vuotias, joten tyrmääminen on täysin eri asia kuin 10 vuotta sitten. Vastassa kuitenkin elämänkunnossa oleva McGregor joten sitäkin voimaa piti kunnioittaa jollain asteella, eikä vaan lähteä hakemaan tyrmäystä kädet alhaalla. Conorin liike oli myös yllättävän hyvää. Jos Floyd ois oikeasti kunnioittanut Conorin voimaa niin se ei ois edes lähtenyt päälle, vaan neppaillu helpon pistevoiton.

Floyd aloittaa ottelunsa aina hitaasti ja opiskelee vastustajan tyylin ensimmäisten erien aikana. Taktiikasta voi olla montaa mieltä, mutta Record puhuu edelleen puolestaan. Floydissa ihailen erityisesti sitä, miten hyvin hän pystyy toteuttamaan omaa suunnitelmaansa ja muokkaamaan sitä ottelun edetessä. Floyd myös totesi ettei ollut sparranut kertaakaan viimeiseen kuukauden aikana joten olisi ollut melkoinen riski lähteä samantien hakemaan tyrmäystä, 49-0 record kuitenkin panoksena. Floyd odotti oikeaa hetkeä ja antoi Conorille elämänsä selkäsaunan.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

Stigu

Jäsen
Olipas melko valjun oloinen UFC215. Varsinkin Main Cardista tuli mieleen naisten versio shakkiottelusta Woodley vs Wonderboy. Ja jättihän tuomiokin hieman hampaankoloon, ehkäpä tuo viimeisen erän ja koko ottelun ainoa takedown toi Nunesille voiton. Mielestäni vääryys ei olisi ollut vaikka tuomio olisi mennyt toisinkinpäin.

Muista matseista löytyikin ihan hyviä otteita. Mieleen jäivät varsinkin Henry Cejudon helvetin kova suoritus Reisiä vastaan, sekä tietysti Jeremy Stephensin potkuvoitto.Varsinkin Cejudolle on helppo povata menestyksekästä jatkoa, kaveri on kehittynyt lyhyessä ajassa tosi paljon.

Nyt peukut pystyn että Borg vs DJ matsi siirretään UFC216:een, tuo kortti on tällä hetkellä myöskin aika harmaan oloinen.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja jättihän tuomiokin hieman hampaankoloon, ehkäpä tuo viimeisen erän ja koko ottelun ainoa takedown toi Nunesille voiton. Mielestäni vääryys ei olisi ollut vaikka tuomio olisi mennyt toisinkinpäin.

Tämä on nähty ennenkin että jos olet haastaja niin sinun täytyy pystyä joko lopettamaan vastustaja tai sitten iskeä tauluun niin vakuuttava esitys että ei jää minkäänlaista epäilystä kumpi oli parempi. Jos menee tuomariäänille kiikun kaakun -tilanteessa niin melkein aina nuo kääntyy hallitsevalle mestarille. Että vaikka minäkin tuossa kyllä mieluummin näin Shevchenkon voittajana niin ei voi puhua huutavana vääryytenä että meni näin päin.

Mutta valju oli UFC215 ja jotenkin aika valjulta tuntuu minusta koko nyky-UFC.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Täytyy kyllä yhtyä täysin Shevchenkon kommentteihin. Ei pysty ymmärtämään miten tuomarit sai Nunesin voittajaksi. Nunesin ainoa "saavutus" koko matsin aikana oli kun hän monen yrityksen jälkeen sai Shevchenkon mattoon viimeisessä erässä, mutta sielläkin ylimielinen akka tyytyi vaan makaamaan ja Shevchenko oli se ketä teki vahingoa alta.
 
K

Kiekkokatsoja

Mikä on tilanne Suomalaisilla ottelijoilla? Onko tiedossa otteluita UFC tasolla, taikka matkalla kohti sitä?
 

J.Petke

Jäsen
Mikä on tilanne Suomalaisilla ottelijoilla? Onko tiedossa otteluita UFC tasolla, taikka matkalla kohti sitä?

Amirkhani ottelee sitten, kun on saanut kaikki tosi-tv -sarjat kuvattua, Tolppolan kanssa kinastelut loppuun ja mainokset purkkiin. Eli ehkä noin parin vuoden päästä. En ymmärrä miten kaveri on pitänyt noin pitkiä taukoja otteluista.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Amirkhani ottelee sitten, kun on saanut kaikki tosi-tv -sarjat kuvattua, Tolppolan kanssa kinastelut loppuun ja mainokset purkkiin. Eli ehkä noin parin vuoden päästä. En ymmärrä miten kaveri on pitänyt noin pitkiä taukoja otteluista.

Toisaalta on myös kerrottu, että yrittänyt saada Euroopan ulkopuolelta ottelua tämän vuoden aikana ja jos ei onnaa, niin sitten Euroopassa vuoden alkupuolella.
 

Stigu

Jäsen
UFC 216 takana, ja kommentteja Eventistä näin jälkikäteen, kun se tuli kerran nähtyä paikan päältä.

Fiilis koko Eventissä esim Maaliskuiseen UFC209:iin verrattuna oli flegmaattinen. Omat liput oli hankittu yläkatsomooon, joka oli suljettu vähäisen yeisömäärän vuoksi, paikalla oli ehkä about 10 000 katsojaa. No, Eventtiä seurattiin sitten alemmasta kastomosta, mutta kyllähän tunnelma oli vaisu. Teemaksi oli otettu Las Vegas strong, mikä oli ennalta-arvattavaa, mutta jollain tavalla typerää: Jos ihminen menee kastomaan urheilutapahtumaa, niin viimeinen asia jota hän haluaa ajatella on viikon takainen tragedia. No, ehkäpä UFC tuolla teemallaan halusi perustella, miksi Event pidettiin niin pian tragedian jälkeen.

Itse matseista parhaimpina jäivät mieleen Vannetan, Johnsonin ja Fergussonin matsit. Ja kyllä tuo Fergusson vs Lee oli helvetin jännä matsi. Fergusson on kyllä kova luu ja ansaitsee ehdottomasti interim-tittelinsä. Toivottavasti irlantilainen moottoriturpa uskaltaa matsata häntä vastaan siitä ihan oikeasta tittelistä.

Paskin matsi oli ehdottomasti Werdum vs Harris. Harrishan hankittiin pikaisesti Lewisin tilalle, mutta hänen minuutin mittainen pyristely Werdumia vastaan oli lähinnä tragikoominen, ja osoitus siitä, että Heavyweightin kärki on todella kapea.

UFC217 onkin sitten mielenkiintoinen Eventti, kolme tittelimatsia, joista tosin yksi feikkimatsi, jonka lopputuloksena tosin saattaa olla se, että Bisping lopettaa. Which is nice. Itse odotan eniten Garbrandt vs Dillashaw-matsia. Tuon matsin voittajan pitäisi kyllä otella Mighty Mousia vastaan, sen verran ylivoimainen hän tällä hetkellä on omassa painoluokassaan.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Oli muuten aivan käsittämättömän hieno tuo Demetrious Johnsonin lopetus. German suplexista ilmasta vaihto käsilukkoon. Huhhuh
 

Stigu

Jäsen
Oli muuten aivan käsittämättömän hieno tuo Demetrious Johnsonin lopetus. German suplexista ilmasta vaihto käsilukkoon. Huhhuh
Kyllä! Ikinä en ole vastaavaa nähnyt. Jotenkin tuntui, että Johnson oli tuossakin matsissa täysin ylivoimainen. Ikäänkuin katsoi Borgia pari era ja sitten päätti, että ottaa submission kaverista. Borg ei ollut millää osa-aluueella parempi kuin Johnson. Matossa aika lähellä, muilta osin vastaantulija.

Johnson on ilman muuta GOAT UFC:ssä, mielestäni asiasta ei ole mitään epäselvyyttä. Ainoa asia, joka himmentää tuota titteliä on tietysti kaverin koko. Toisaalta tuon pienen koon takia Octagonissa nähdään aika huikeita akrobatiasuorituksia, kuten juuri tuo armbar ilmassa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mikä on FEN19?

Olisi ollut mahdollisuus mennä paikan päälle, mutta miksi ihmeessä olisin mennyt. Joku mylly päättyi äsken siihen, että kaveri kamppasi toisen helposti, istui sen jälkeen uhrin päälle ja mätti sitä turpaan.

Siellä se hieman pyristeli, mutta jossain kohtaa tuomari tuumasi, että eiköhän tämä nyt ollut jo tässä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Heh, lisää "julkimoita" MMA-kehiin. UFC:ssä on käynyt kokeilemassa pellepainijoita, Jose Canseco kävi Pridessä, Hershel Walker Bellatorissa jne. jne. Mutta nyt kannattaa ainakin arvostelutuomarien olla tarkkana CES 46 illassa Rhode Islandilla ensi viikon perjantaina kun häkkiin astelee John Gottin pojan poika, John Gotti III. Voipi olla että vastustajallekkin tehdään ennen matsia tarjous josta ei voi kieltäytyä. Ja tosiaan, jos tuomarit pisteyttävät Lil' Johnia vastaan, niin voipi olla että setämiehet järjestävät hevosenpään petikaveriksi.
 

Stigu

Jäsen
Olipas taas viihdyttävä Fight Night alkaen ihan noista Prelimseistä. Mieleen jäivät erityisesti Griffith vs DosSantos ja Luque vs Price. Varsinkin tuo Luquen esitys oli aika jäätävä. Pricella alla 10-0 record, mutta ei hänellä ollut oikein mitään saumoja Luqueta vastaan.

Toi Main Event oli kyllä aika perseestä, olisikohan Machidan jo vihdoin aika pistää hanskat naulaan. Sen sijaan Maia vs Covington oli yksi tämän vuoden viihdyttävimmistä matseista. Täytyy kyllä ihmetellä, miten Maia lähti matsaamaan täysin järjettömällä taktiikalla Covingtonia vastaan, antoi ikäänkuin ajajan paikan Covingtonille. En kyllä itse näe Covingtonilla paljoa saumoja näitä kovempia boksaajia vastaan, kaverilla on jokseenkin outo tyyli otella. Silti, esim. Tyroniin verrattuna hänen tyylinsä on noin 100 kertaa viihdyttävämpi.

Ja edellisestä viikonlopusta jäi mieleen Darren Till, jolle on helppo povata menestyksekästä ja pitkää uraa ihan UFC:n huipulla. Tosin juuri tällä hetkellä tilanteet vaihtelevat useammassakin painoluokassa todella nopeasti. Esim. Demian Maia oli vielä ennen Woodley-matsia todella kovassa nousussa, nyt 2 matsia myöhemmin kaverin ura on pahassa laskusuunnassa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Toi Main Event oli kyllä aika perseestä, olisikohan Machidan jo vihdoin aika pistää hanskat naulaan. Sen sijaan Maia vs Covington oli yksi tämän vuoden viihdyttävimmistä matseista. Täytyy kyllä ihmetellä, miten Maia lähti matsaamaan täysin järjettömällä taktiikalla Covingtonia vastaan, antoi ikäänkuin ajajan paikan Covingtonille. En kyllä itse näe Covingtonilla paljoa saumoja näitä kovempia boksaajia vastaan, kaverilla on jokseenkin outo tyyli otella. Silti, esim. Tyroniin verrattuna hänen tyylinsä on noin 100 kertaa viihdyttävämpi.

Machida toivottavasti lopettaa uransa. Leuka ei enää kestä samalla tapaa kuin aiemmin ja nopeuskin on iän myötä kärsinyt. Harmittaa katsoa, kun yksi omista lempiottelijoista ei vaan enää riitä tuolla tasolla.

Covington vs. Maia matsi oli mun mielestä aika pirun tylsä lopulta. Kaksi pystyottelussa huonoa matsaa keskenään pystyssä, koska Maia oli ilmeisesti vain päättänyt, että tänään ei viedä matsia mattoon... kunnes sitten loppui bensa koneesta. Covingtonin lyönnit myös olivat aika onnettomia heittoja toisen erän puolesta välin lähtien ja, jos häviää Maialle pystyottelussa noinkin selvästi silloin kuin Maia ei ollut vielä piiputtanut ei Covingtonille voi luvata mitään ruusuista tulevaisuutta tuon divarin hyviä pystyottelijoita vastaan.
Maialla ei hirveästi ollut annettavaa sen jälkeen, kun hakkasi itseltään energiat nolliin. Alasvientiyrityksistä puuttui se viimeinen puristus ja hyvää painijaa ei kyllä millään puolittaisilla yrityksillä viedä alas.
 

Stigu

Jäsen
Jos ovat jotkut Eventit olleet tänä vuonna ennakkoarvioissa tylsiä, niin ensi viikonloppuna on kyllä tarjolla nannaa koko rahan edestä. UFC217:n tatsteluparit: Bisping vs StPierre, Garbrandt vs Dillashaw, Jerzejysky vs Namajunas, Thompson vs Masvidal, Vick vs Duffy ja Brown vs Gall ovat omat suosikkini. Noista ainostaan Jerzejyskyn matsin lopputulos on 90 %:sti selvä.

Toi Bisping vs StPierre on kyllä vaikea matsi, molemmat ottelijat ovat jotenkin helvetin epämiellyttäviä, tosin eri tavalla. Melkein toivon Bispingin voittoa, että jättäisi areenat "voittajana" ja päästäisi muut kisaamaan vyöstä. Ei tule mieleen, million Bispingillä olisi ollut viimeksi oikea matsi. Rockhold taisi olla edellinen, sen jälkeen hän on matsannut valitsemiaan kehärakkeja vastaan.

Garbrandt vs Dillashawssa toivon TJ:n voittoa, tuo o nkyllä ehdoton Main Event illassa.

Hyvä UFC tulossa!
 

Foreman

Jäsen
Suosikkijoukkue
LSH - Lämsä sex hockey
Onko kellään tietoa ensinnäkin mihin aikaan tuo 217 event alkaa (siis suomen aikaa) ja onko se nähtävissä jonkun sivuston kautta livenä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös