Florida Panthers 2017–2018

  • 122 174
  • 281
Sellainen peli sitten. Kun tuli sitä Mahtesonia kehuttua, niin siitä lähtien mies onkin ollut about huonoin pakki tuosta joukosta. Tänään kolme maalia enemmän tai vähemmän Mathesonin piikkiin. Ensin alivoimalla päästi miehen omaan selustaansa, Pysyk lähti paikkaamaan ja Matheson ei sitten viitsinyt puristaa alunperin Pysykin mieheen kiinni ja tämä teki sitten vapaasta paikasta helpon maalin. Heti perään Matheson oli taas perässä ja huitoi itselleen jäähyn. Viimeisen kerran Matheson tumpeloi sitten kiekon Weberille, joka ei niiltä tonteilta kyllä hirveän montaa paikkaa tarvitse, että pöllyttää verkkoja. Noihin kahteen ensimmäiseen virheeseen oikeastaan katkesi Panthersin selkäranka. Toki joukkueessa oli monta muutakin alisuorittajaa ja jäähypenkki kului aivan liikaa. Eikä kyllä ollut Reimeriltäkään mikään paras peli.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tuli katseltua jälkilähetyksenä sivusilmällä Panthers - Red Wings matsi. Päällimmäinen fiilis oli, että Panthersilta varastettiin voitto. Niin paljon parempi kotijoukkue oli, vaikka aivan tuhannen taalan paikkoja ei ihan liukuhihnalta tullutkaan niin kyllä tuo peli olisi pitänyt tappaa jo varsinaisella. Reimer oli maalillaan loistava, eikä joukkue missään nimessä kaatunut Luongon uupumiseen. Ykkösketju on rajua tavaraa, varmaan lienee laadussa lähellä top5-ketjua NHL:ssä, kun Dadonovkin sattui pelaamaan erinomaisen pelin kahden muun ketjukaverin jatkaessaan omalla mahtavalla tasollaan. Ottelussa muutama vaisumpi nahistelu tai nyhjäys, mutta kuitenkin hyvää ekstrasäpinää neutraalille katsojalle.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Ykkösketju on rajua tavaraa, varmaan lienee laadussa lähellä top5-ketjua NHL:ssä, kun Dadonovkin sattui pelaamaan erinomaisen pelin kahden muun ketjukaverin jatkaessaan omalla mahtavalla tasollaan.

Niin. Itseäni mietityttää, että mitkä ketjut NHL:ssä olisivat yhtä dynaamisempia molempiin suuntiin, kuin Sashan ketju.

Dadonov. Miehen pelaaminen on kymmenen ottelun aikana muuttunut yllättävän radikaalisti. Ei voi muuta kuin odottaa kauden kulkua eteenpäin, että jaksaako mies yrittää yhtä kovalla tasolla, kuin nyt. On nimittäin aikamoinen eläin. Ehdottomasti vikkeläjalkaisin peluri kissoista ja itse olen ainakin kiinnittänyt huomiota siihen, että mies vaikuttaa kiekollisena nopeammalta, kuin kiekottomana. En tiedä onko tämä siis pelkkää ukkelin paskaa puolustusasennetta vai mitä, mutta se, että kaveri pystyy etenemään kiekollisena aivan älyttömän nopeasti, on mielestäni erittäin positiivinen asia. Edit: Mies muuten osaa suojata kiekkoa myös yllättävän hyvin. Tai ainakin Detroitin rupupakkeja vastaan mies suojasi erinomaisesti vartalollaan kiekkoa.

Jotenkin muuten tuntuu siltä, että Sashakin tykkää, kun nyt omassa ketjussakin pelaa venäjää osaava peluri, ei ole enää pelkästään se Kulikov siellä siniviivalla (huutamassa rivouksia venäjäksi, koska koomailee). Jossain pelissä katselin, että Sashan ja Dadonovin välissä oli Huby ja Barkov virnuillen huikkaili Hubyn selän takaa jotain Dadonoville. En tiedä mitä tästä pitäisi ajatella, mutta hyvä asia, että hiljaisellakin miehellä on juttuseuraa.

Tietty jos mennään hieman pohjoiseen Sunrisesta, niin sieltä löytyy jampat Namestnikov-Stamkos-Kucherov, jotka ovat 12 otteluun painelleet 20+31=51 (Stammer & Kuch yksin 16+24=40) mikä on huomattavasti enemmän, kuin Sashan ketjun 10 otteluun painamat 12+20=32, mutta jos nyt ruvetaan Money Ball -linjalle, niin Sashan ketjussa Corsi ja Fenwick For prosentit ovat aikalailla korkeammat.

pelaaja CF% FF%
Dadonov 59.6 63.3
Barkov 56.8 60.2
Huberdeau 57.8 61.2

Namestnikov 50.4 50.9
Stamkos 55.0 56.1
Kucherov 50.1 51.1

Noista voi päätellä, että ainakaan tuo Dadonovin vaikuttaminen ihan helvetin taitavalle pelurille näkyy myös tällaisissa tilastoissa. Pitää tietty ottaa huomioon CF% rel ja FF% rel, jotka ovat miehellä 14.2 ja 17.2. Silti, kun koko ketjulla on Fenwick yli 60 (keskinmäärin CF% 58.06 ja FF% 61.56), niin pitäähän siinä olla tyytyväinen.

Trocheckin Rowe-tilastot eivät ole niin optimaaliset, mutta miehellä on nykyään kaikennäköistä päällystakkia vastassa (CF% rel & FF% rel -3.9 ja -6.2) ja muutenkin aloituksista 59.8% omissa. Mutta mies on kyllä aivan älyttömän tärkeä ja osaa pelata niin kuin NHL:n parhaimpien kakkossenttereiden kuuluu pelata. Lisäksi ei ainakaan omaan silmään miehellä ole tällä kaudella (vielä) keitellyt yli. 4+7=11 +2 ja kuitenkin suurin vastuu alivoimasta on hänellä, kun Sceviour on telakalla ja MacK on huono.

Barkov on kyllä selvästi kesällä luistelun lisäksi panostanut aloitustaitoonsa. Se on toistaiseksi noussut viime kauden 46.5% peräti 57.4% asti, mikä on aika jäätävän hyvä ja pelkään sen laskevan hieman, kun kausi etenee. Mutta hyvä, että on jotenkin oppinut voittamaan niitä, voisi sanoa, että aloitussääntöjen tarkempi seuranta on nyt vaikuttanut Sashaan positiivisesti, vaikka mies välillä vaihdetaankin pois aloitusympyrästä.

Joukkueesta puuttuu kolmossentteri, kun McCann on telakalla ja Malginkin ehkä (?). Tai siis Malgin pelasi Detroitia vastaan aluksi yhden 40 sekunnin vaihdon, jossa hän sai kissa-puolustajalta kiekon naamaan ja pelaili vielä ensimmäisen erän jälkeen yhteensä 2:02. Tietty penkitys saattaa johtua jostain muustakin (aiemmissa otteluissa jääaikaa keskinmäärin 13+ minuuttia ja -3). Harmittaa vaan, kun itselläni oli todella kovat odotukset Denikseen. Onneksi hänen sijaan olen saanut yllättyä Dadonovin huimasta tasostaan. Mutta Bjugstadin pelatessa laidalla kolmosketju on aika hämmentävä näky ja viime matsissa Sasha pelaili monta kolmos/nelosketjun vaihtoa.

Joukkueen ylivoima on mielenkiintoinen. Selvästi siellä on opeteltu tuota, että ekana nousee kolme peluria, oman siniviivan tuntumassa tiputellaan kiekko takaa tuleville kahdelle, joista toinen kuljettaa kiekon sisään. Aina se kuljettaminen ei vaan onnistu, vaan tapahtuu tyhmiä virheitä jo keskialueella. Ekbladin nostamin ykköseen ja Yandlen tiputtaminen kakkoseen ei ole vielä saanut ainakaan itselleni näkyvästi kissojen ylivoimaa toimimaan. En tiedä millä reseptillä se sitten oikein lähtisi.

McGinn........ Todella kaksijakoiset fiilikset miehestä. Todella hyvä rymistelemään, voittaa helposti laitakamppailuja isojakin poikia vastaan ja mm. Detroitia vastaan sai täten Wingsit ottamaan kaksi jäähyä. Mutta mies ei silti millään voi kuulua menestyvään pyrkivän joukkueen kakkosketjuun. Tietty mies tietyllä tapaa sopii todella hyvin Trocheckin kanssa tappelemaan niitä vastustajan ikävimpiä jamppoja vastaan. En tiedä, jotenkin ei vaan oma tajuntani kykene tätä ymmärtämään.

Kiekkokiertolainen Vrbata on hänkin aika erikoinen tapaus. Selvästi näkyy se, että sitä ikää on se 36 vuotta ja 138 päivää ja on liigassa pelaillut seitsemässä eri organisaatiossa ennen kissoihin tulemista, mutta välillä mies vaikuttaa hieman... Ei-niin-tehokkaalta. En tiedä. Periaatteessa mies tuli korvaamaan JokisJussia ja on mielestäni parempi, kuin hän, joten kaipa pitää olla tyytyväinen.

Niin joo, ja @punasydän puhuttiin Yandleen liittyen siis eri asiasta, ok. Ja tuo on kyllä totta, että Matheson selvästi luki suitsutustamme ja menetti kosketuksen NHL-kiekkoon. Myös koutsin luottamus on hieman laskenut ja ensimmäisten kahden ottelun minuuttimääriin (20:21 & 21:49) ei ole enää päästy, vaan Detroitia vastaan 15:17, vaikka pelasi myös jatkoajalla sekä keskinmäärin minuutteja 18:25 vs. viime kauden 21:03 (jolloin miestä tosin peluutettiin liikaa). Tietenkin täytyy ottaa huomioon, että miehen vastuksen taso on noussut (CF% rel FF% rel -1.1 & 0.3 vs tämän kauden -5.5 & -3.0) ja puolustusalueen startteja on nykyään jopa 66.0% (vs. viime kauden 52.2%). Mutta onneksi mies on pitkällä sopparilla kiinni, niin on paljon aikaa parantaa, eiks näi?

Täytyy vaan toivoa, ettei Dadonov lue näitä suitsutuksia ja lopeta nykyistä pöhinäänsä.

***

Tosi kaksijakoiset fiilikset yleisesti ottaen kissoista. Paperilla tämä vaikutti selvältä välikaudelta, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että roikutaan pitkään siinä viimeisen pudotuspelipaikan tuntumassa, muttei silti päästä sisään ja varataan sijalta 11-15. Hyvänä puolena viime kauteen verrattuna on se, että nyt kukaan ei odota kissojen menevän pudotuspeleihin. Tietty arvonnoissa voi käydä hyvä munkki, kuten viime varaustilauksessa joillain joukkueilla kävi.

Olisi ehkä enemmänkin ajatuksia, mutta huomenna on insinöörimatematiikan koe, joten kaipa se olis aika ottaa hieman unta palloon tässä välissä. Toistaiseksi olen ehtinyt jokaisen kissojen ottelun katsella suorana ja vaikka tässä mennään viikko kerrallaan, niin vahvasti uskon, että tällä kaudella pystyn ainakin 75 ottelua livenä katsomaan, tavoitteena tietty se 82. Mutta nyt lepiä, seuraava ottelu on uskoakseni keskiviikkona klo 1:30 rakasta paikallisvastustajaa vastaan (vittumaista miten euroopassa kesäaika päättyy lokakuun viimeisenä sunnuntaina, kun taas jenkeillä se päättyy marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina, niin matsien alkamisajankohtien päätteleminen on haastavampaa).

Edit: Borgströmin terveisiä on luettavana tässä.
 
Viimeksi muokattu:

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Barkov on kyllä selvästi kesällä luistelun lisäksi panostanut aloitustaitoonsa. Se on toistaiseksi noussut viime kauden 46.5% peräti 57.4% asti, mikä on aika jäätävän hyvä ja pelkään sen laskevan hieman, kun kausi etenee. Mutta hyvä, että on jotenkin oppinut voittamaan niitä, voisi sanoa, että aloitussääntöjen tarkempi seuranta on nyt vaikuttanut Sashaan positiivisesti, vaikka mies välillä vaihdetaankin pois aloitusympyrästä.
Ansiokasta tekstiä kaikkineen edellä. Otan tähän pätkään kiinni ja täydennän parilla nostolla Twitteristä:
Jameson Olive Twitterissä:"Barkov gives a lot of credit to new assistant coach Paul McFarland for helping raise his success in the FO circle by over 10% this season."
Jameson Olive Twitterissä:"McFarland sits down with Barkov before every game and goes over the opposing team’s FO tendencies on a tablet."

Aloitussääntöjen päivitys ja Barkovin selvä keskittyminen aloitustaidon kehittymiseen on kyllä näkynyt selvästi alkukaudesta. Vaikka McFarland ei saisi mitään muuta aikaan joukkueessa, niin ihan hukkaan ei tuo nimitys mennyt kuitenkaan. Tuo yli 57 % ei liene realistisesti ylläpidettävissä oleva aloitusprosentti koko kauden otannalla Barkoville, mutta selkeähkösti Sasha vaikuttaa lopulta yli 50 % aloittajalta NHL:ssä. Entinen heikkous ei sitä enää ole ainakaan näin lyhyellä otannalla.
***
Mitäs tuosta yleisesti voisi sanoa. Ykkösketju on laittanut sirkuksen pystyyn viime aikoina. Barkov-Huberdeau pelaavat edelleen loistavasti yhteen, pelaten peliä, jota jo yli kaksi vuotta ovat yhdessä pelanneet. Dadonov on päässyt tuohon sisään viime aikoina ja tuo vauhdillaan täysin uuden elementin ketjun peliin. Hiukan kliinisyyttä tarvittaisiin viimeistelyyn, mutta eipä tuosta muuten mitään valitettavaa keksi oikein mitenkään. Sinänsä Dadonoville varmaan mukava paikka pelata, kun tietää, että vapaaksi hakeutuessaan saa kyllä kiekkoa lapaan aika kovalla tahdilla.

Boughnerilla on erityisesti nyt Sceviourin, McCannin jne. loukkaantumisten aikana "ongelma". Barkov on joukkueen ykkössentteri, hyökkäyspelin moottori niin yv:llä kuin 5-5 -pelissäkin. Mutta kun tuo on myös paras (tai vähintään parhaita) hyökkääjä alivoimallekin. Barkovin heittäminen kaikkialle on perusteltua, mutta ei tuo oikein koko iltaa pelata voi. Barkov on jo nyt ollut keskimääräisellä jääajalla per ottelu mitattuna NHL:n toiseksi eniten pelaava hyökkääjä (22.31 toi/g). Vain joku McDavid on pelannut keskimäärin kuusi sekuntia enemmän per peli... Olisi ihan suotavaa, että McCann palaisi pian, niin Barkovin ei tarvitsisi ihan kaikkea tehdä. MacKenzien C alkaa näyttää tällä hetkellä entistä enemmän huumorilta, kun ei tuolla pelillisesti oikein riitä tasaviisikoin eikä alivoiman erikoisrooliinkaan.
 
Kyllä tekee pahaa katsoa highlighteja, kun katsojia on jotain 2000-3000. Kyseessä vielä paikallispeli, ei voi kuin ihmetellä. Yhdet halvimmista lipunhinnoista ja silti katsomot ammottavat tyhjyyttään.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
No huh huh ei ole 9493 nähnytkään katso vähän noita highlighteja :D siinä on laitettu kaikki kausarit ja firmojen käyttämättömät liput mukaan.

Tämä on sanomattakin selvää, mutta 9493 näkyy kirjanpidossa maksettuina lippuina, on ainoa jolla on merkitystä. Ja kuten sanoin, sekin on todella surkeasti.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ainahan Floridassa (Miamissa) on heikosti yleisöä ollut, jos joukkue ei voita. Koskee Panthersin ohella muitakin paikallisia joukkueita. Muistaakseni ainakin Heatista on vastaavaa kirjoiteltu toistuvasti. Kun joukkue voittaa, niin yleisökin löytää peleihin. Gloryhuntereita kaikki...

Samalla on todettava, että melkoista silmäkarkkia missaavat tällä hetkellä. Eihän tuo Floridan peli voittavaa ole. Et sä Bjugstad voi tarjota Kucheroville syöttöä parhaaseen maalintekosektoriin. Muutenkin puolustussuuntaan joukkue "vähän" nukahtelee välillä. Hyökkäysketjutkaan ei oikeastaan ykköstä lukuun ottamatta toimi. Mutta se ykkönen korvaa aika paljon tällä hetkellä. Väittäisin, että vaikka Floridan pelit ei muuten kiinnostaisi, niin tuo Huberdeau-Barkov-Dadonov -ketjun viime aikoina pystyyn pistämä sirkus on silti katsomisen arvoista. Aivan huikeaa peliä herroilta. Dadonovin nopeus on tuonut tuohon Hubyn ja Sashan peliin ihan uuden elementin. (Kaikella kunnioituksella Jagria kohtaan, hieno pelaaja, jonka kanssa tuo ketju parhaillaan pelasi myös loistavasti, hiukan erilailla vain). Hieno kausi edessä, jos Dadonov kykenee tuon tason säilyttämään.

Tuloksellisesti peli ei eilenkään hyvä ollut. Erona viime kauteen on se, että nyt tuo oli sentään viihdyttävää jääkiekkoa, jossa joukkue esittää edes jotain positiivista.
 

scholl

Jäsen
Hallin sijainti on oikeasti todella huono. Se ei ole ns. hollilla oikeastaan milloinkaan muulloin, jos ei käy Sawgriss Mills outletkauppakeskuksessa ja shoppailua ei jaksa yhdistää matsiin. Jos yöpyy Fort Lauderdalessa niin sieltä on toki suora tie ajaa sisämaahan hallille, mutta ei se silloinkaan ihan vieressä ole, eikä voi oikein ottaa keittoa paljon, kun menee autolla. Miamista sinne ei todellakaan kannata lähteä. American Airlines Arenan sijainti on parempi. Sinne on lyhyt matka taksilla Miami Beachilta ja lisäksi Bayside Marketplace on siinä ihan vieressä, missä voi käydä safkalla ja kaljalla. Eli vaikka laji ei ole siellä suosittu ja jos ei menestystä tule, niin joku perusrunkosarjamatsi ei kiinnostaisikaan, niin onhan sinne oikeasti myöskin aika vaikea mennä tai no riippuu missä asuu. Onhan siellä jotain porukkaa toki, jotka asuvat lähempänäkin, mutta jos halli olisi vähän keskeisemmällä sijainnilla, olisi se helpompaa. Se on vähän sama kuin jos HIFKin matsit olisivat Porvoosta 10km sisämaahan motarin varressa, niin jaksaisko sitten lähteä, jos itse olisin täällä keskustassa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Juu, eipä sitä oikein enää edes tietä, mitä ajatella. Aikamoinen homestand. Alkoi tietty hyvin 8-3 voitolla siipirikkoisia ankkoja vastaan, mutta viidestä ottelusta rekordi 1-2-2 ei ole oikein mieleeni. Joukkue teki 22 maalia ja päästi 26, eli peliä kohden 4,4 tehtyä ja 5,2 päästettyä maalia. Ei ainakaan liiallisen hyvin ole siis sujunut tuo puolustaminen, etenkään alivoimalla. Alivoimaprosentin putoaminen liigan 2. parhaasta 85.3%:sta 29. parhaaksi 70.8%:lla on vaikuttanut aika reilusti mahiksiin voittaa.

Itse illan pelistä voisi mainita sen, että Yandleä kiinnosti pelaaminen. Brickley oli huono, Huberdeau oli todella huono. McCannillä oli vauhtia, samoin Sceviour oli hyvä ja iski pari börsää. Selvästi huomasi, että bottom 6 osaston äijillä on merkitystä. Dadonov aiheuttaa todella paljon paitsioita.

Hfboardsilla porukat haluavat jo Boughneria ulos ja Capuanoa tilalle, mutta itse en näe mitään syytä heittää miestä ulos. Tai siis kyllä, esitykset jäällä ovat olleet välillä aivan hirveitä. Etenkin Grabnerin maali, jossa Rangers aluksi dominoi koko alivoiman ja sitten jotenkin vielä Grabner päästetään yksin maalin eteen ohittamaan Luongo. Mutta siis mielestäni jos ollaan valittu uusi koutsi, niin sen kanssa mennään sitten ainakin se yksi kausi. Ties vaikka tarttuisi Dahlin joukkueeseen kauden jälkeen. Mielestäni hän olisi tasantarkkaan se, mitä tuo puolustus tarvitsee. Kunnollinen ykköspakki, joka siirtäisi Yandlen kakkospariin. Mutta tietty se vaatisi tämän kauden kärsimystä ja yhden vuoden hukkaan kissojen edullisia sopimuksia. Lisäksi jo valmiiksi harvalukuinen kannattajisto ei kyykkäämisestä tykkää ja se mahdollisuus saada Dahlin, meni kausi sitten kuinka paskasti tahansa, on kuitenkin älyttömän pieni.

Nyt ei pysty heittämään enempää ajatuksia, kun on sen verran pitkä kuvitteellinen siitin kasvanut tuohon kulmakarvojen yläpuolelle.
 

Louis

Jäsen
Juu, kyllä nämä viimeiset pelit ovat vieneet taas joukkueen seuraamisen lähelle sitä pistettä jossa valitsen samanaikaisesti NHL:sta mieluummin jonkun toisen ottelun, jossa on oikeasti kaksi oikeaa joukkuetta vastakkain ja jotka pelaavat uskottavasti niistä pisteistä. Huomioita tässä viime aikoina:

- Hyökkäyksen leveys oli kyllä puutteellinen ja on edelleen. Joku kolmossentteri olisi vahvistuksena hyvä, sillä silloin Barkov ja Trocheck voisivat keskittyä ketjuineen enemmän hyökkäyspeliin ja vastuu olisi muutenkin pienempää puolustussuuntaan. Nyt vaan Tallonin pitäisi osata scoutata muita joukkueita ja tehdä treidi eikä odotella niitä omien draft pickien nousua ylös. AHL:sta Juho Lammikko on tehnyt hyvää jälkeä pisteiden valossa tuollaiseksi kahden suunnan pelaajaksi ja on vielä Tallonin pick, jos loukkaantumisaalto iskee taas joukkueeseen niin voi olla ettei näytönpaikka ole kaukana jos tehoilu jatkuu. Kolmossentterin rooliin hänestä tuskin kukaan toivoo sentään.
- Tuolla alivoimalla ei kyllä mennä ikinä playoffeihin. Puolustus tekee myös aivan käsittämättömiä merkkausvirheitä, räpeltävät kiekon kanssa ja ovat usein askeleen perässä. Matheson on ilmeisesti mielessään jo siirtynyt eläkkeelle Tallonin tarjottua miehelle kahdeksanvuotisen sopimuksen. Florida on päästänyt eniten maaleja liigassa/per peli.
- Reilly Smith olisi edelleen erittäin kova vahvistus tähän joukkueeseen. Tallon munasi kyllä ihan täysin myydessään miehen Vegasiin 4. kierroksen varausvuoroa vastaan (ja Expansion Draft Considerationseja CapFriendlyn mukaan). Vrbata munasi pahemman kerran kahdessa maalissa merkkauksen Rangersia vastaan ja ei ole sen yhden hattutempun lisäksi tehnyt yhtään maalia lopuissa peleissä.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Mitä nyt sanoisi Canes-pelistä. Toivotonta säheltämistä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Luongo oli mies paikallaan mutta sekään ei riitä kun vastustajalle tarjotaan 30 maalipaikkaa 5v5-tilanteissa. Hyökkäyspäässä ainoastaan ykkösketju + Trocheck saa jotain aikaan. Brickley kakkosketjun laiturina, ei hyvää päivää.

Cats on siis valahtanut itäisen konferenssin jumboksi, eli jotain tarttis tehdä Boughner. Nyt vähän enemmän vaihtuvuutta alaketjun laitureihin, ja jotain tolkkua tuohon puolustuspeliin. Alkaa jo alle kuukauden jälkeen näyttää siltä, ettei playoffeja nähdä tänäkään kautena BB&T Centerissä.
 
Urheilusanomissa oli loistava juttu Aleksi Heponiemestä, joka on siis Panthersin viime kesän toisen kierroksen varaus. Toki juttu lähti sensaatiomaisesti liikkeelle, kun verrattiin McDavidin pistetehtailuun, mutta oli siinä vinha pointtikin. Nyt Heponiemi on tehnyt 15 ottelussa tehot 12+25=37 +22. Saldolla ollaan vaatimattomasti WHL:n pistepörssin kakkosena. Eli siis taas yksi uusi sulka Kekäläisen (sen toisen) hattuun, loistavan oloinen varaus jo tässä vaiheessa, vaikka pieni koko varmasti kysymysmerkkejä aiheuttaakin.

Ja nythän onkin jo aika ensimmäiselle perinteiselle varauskatsaukselle. Otanta nyt on täysin huuhaata, mutta pakkohan nämä oli tarkistaa:

Kesä 2017:

Tippett pelasi siis kauden alun ylhäällä, ei riittänyt tällä kertaa. Kausi jatkuu OHL:ssä. Repo on myös varmaan sen verran tuttua kauraa, ettei tarvitse käsitellä ja Heponiemi menikin jo.

Max Gildon (3. kierros #66): Kohtalaisilla raameilla varustettu puolustaja, joka pystyy pelaamaan kummassakin päädyssä. Hyppy USHL:stä ja USA:n junnumaajoukkueesta yliopistosarjaan sujui jouhevasti. New Hampshiressa kahdeksassa ottelussa yhdeksän pistettä ja tehotilastossakin plussan puolelle. Sisäisessä pistepörssissä kolmossija on ihan kohtalainen saldo puolustajalle.

Tyler Inamoto (5. kierros #133): Samassa junioriohjelmassa Gildonin kanssa, sama siirto uralla, joskin eri joukkueeseen. Ero on myös sopeutumisessa uuteen sarjaan. Siinä missä Gildon on ottanut heti paikkansa, Inamotolla on ollut pieniä vaikeuksia. Wisconsinin tehopörssissä heikoin pakki j 11 ottelun jälkeen kaksi syöttöpistettä kasassa. Tosin, mistään hyökkäävästä pakista ei puhutakaan.

Kesä 2016:

Henrik Borgström (1. kierros #23): Viime kausi Denverissä oli jo otsikoissa, tämä kausi on alkanut seuraavalla vaihteella. Seitsemään peliin 13 pinnaa, pistekeskiarvolla NCAA:n toiseksi tehokkain pelaaja. Toisaalta pojan itsensä puolesta toivoo, että koulut käydään kunnialla, mutta onhan tässä jo pientä kutinaa, että milloinkas se debyytti tuleekaan eteen. Vai onko tässä seuraava "kevinhayes". No tuskin, eikä niin pitkälle voi edes spekuloida vielä.

Adam Mascherin (2. kierros #38): Kaksi kautta suoraa nousukiitoa OHL:ssä. Viime kaudella rikkoi 100 pisteen rajan ollen pistepörssin kolmas. Pudotuspeleissä jotain tapahtui (5 peliä, -13) ja tämä kausi on alkanut vaikeasti. Vielä vajaa vuosi sitten odotin todella paljon Mascherinin nousua ammattilaiskentille, mutta nyt odotukset pudonneet realistiselle tasolle.

Linus Nässen (3. kierros #89): Ruotsalaispakki lähti hakemaan uusia tuulia rapakon takaa, kun pelipaikka Luleåssa näytti olevan tiukassa. Suunnaksi WHL, jossa tulosta on tullut ihan mukavasti hykkäyspäähän (11 syöttöä 16 pelissä), mutta omissa on soinut aika ahkerasti (-9 jengin huonoin). Matka NHL-ympyröihin näyttää vielä pitkältä, mutta toki sopeutumisen jälkeen voi tapahtua nopeaakin kehitystä.

Jonathan Ang (4. kierros #94): Vauhtikoneen ura jatkuu nousujohteisena OHL:ssä. Pisteiden valossa kaudet ovat edenneet seuraavasti: 20 -> 49 -> 59. Tämän kauden alun tahti viittaa viime kausien pelimäärillä ~92 pisteeseen. Ang teki vaikutuksen jo noilla leirityksillä, mitä mieheltä näin. Kiekolliseen rooliin kasvaminen ei ole se todennäköisin, mutta energialaituri, joka riistää, raastaa ja viilettää, alempiin ketjuihin.

Riley Stillman (4. kierros #114): Kausi OHL:ssä on aika suoraa jatkumoa viime kauteen. Pakki pelaa neljättä kauttaan OHL:ssa, joten ensi kaudella pitäisi tehdä jotain jotain muuta. NHL-soppari on mahdollinen, mutta en usko NHL-uraan vielä muutamaan kauteen.

Maxim Mamin (6. kierros #175): Täälläkin joku nosti Lammikkoa nostettavaksi isojen poikien puolelle, minun papereissa Mamin tulee saamaan näyttöpaikkansa ennen Lammikkoa. Seitsemään peliin AHL:ssä viisi pinnaa ja Mamin on yksi harvoista, kenen tehotilasto on plussan puolella. Toisekseen, en usko Maminin jaksavan hirveän pitkään tahkota AHL:ää, joten senkin puolesta näyttöpaikka pitäisi antaa, kun alemmissa ketjuissa nyt on taso ailahdellut.

Benjamin Finkelstein (7. kierros #195): Nimessä on sitä jotain, miehessä ei välttämättä niinkään. Perinteinen Tallonin yliopistohaku, jolla on ollut vaikeuksia omassa päässä ja tehotilasto jengin heikoin. Pisteiden valossa ihan ok suorittamista, mutta kääpiökokoisena (175cm) pitäisi olla aivan ylivertainen kiekollisena, jos haluaa tehdä uraa NHL:ssä. Näyttää profiililtaan sille, että hoitaa koulut loppuun ja siirtyy parin vuoden päästä SaiPaan.

Loput varaukset ovatkin sitten aiemmilta vuosilta ja heistä kerma pelaa jo AHL:ssä. Wilkiet, Fidlerit ja Wegwerthit olen jo todennut köykäisiksi, toisin saa toki todistaa. Sen verran on pakko sanoa, että Hawrylukin kausi AHL:ssä näyttää olleen todella tuskainen.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Antti Niemi näemmä laitettu siirtolistalle kertoo Maikkari.... Olikohan Niemen pelit sitten siinä vähäksi aikaa kun on jo toista kertaa tällä kaudella siirtolistalla ? Kuka nappaisi veskarin joka on "flopannut" tällä kaudella ns. huolella ?

uutinen
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Antti Niemi näemmä laitettu siirtolistalle kertoo Maikkari.... Olikohan Niemen pelit sitten siinä vähäksi aikaa kun on jo toista kertaa tällä kaudella siirtolistalla ? Kuka nappaisi veskarin joka on "flopannut" tällä kaudella ns. huolella ?

uutinen
Vegasia saattaisi kiinnostaa, mikäli Fleury, Subban ja Dansk triolla kestää vielä kuntoutua. Sitten voidaan taas waiveroida ilman pelkoa menetyksestä. Tai jos saisi pelinsä kasaan niin vastineeksi saattaisi saada jopa seiskakiepin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vegasia saattaisi kiinnostaa, mikäli Fleury, Subban ja Dansk triolla kestää vielä kuntoutua. Sitten voidaan taas waiveroida ilman pelkoa menetyksestä. Tai jos saisi pelinsä kasaan niin vastineeksi saattaisi saada jopa seiskakiepin.

Toisaalta Niemi ei kelvannut Vegasille edellisellä waiver-kierroksella vaikka silloin jo Fleury sekä Subban olivat loukkaantuneina. Sen jälkeen tosin sitten Dansk vielä liittynyt tuohon loukkaantuneiden veskarien joukkoon, joten ehkä se vaikuttaa nyt sen verran tilanteeseen että nappaavat toistaiseksi riveihinsä.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Toisaalta Niemi ei kelvannut Vegasille edellisellä waiver-kierroksella vaikka silloin jo Fleury sekä Subban olivat loukkaantuneina. Sen jälkeen tosin sitten Dansk vielä liittynyt tuohon loukkaantuneiden veskarien joukkoon, joten ehkä se vaikuttaa nyt sen verran tilanteeseen että nappaavat toistaiseksi riveihinsä.

Vai oliko Florida ennen Vegasia vuorossa? Eipä Niemi toki edes Floridassa saanut mahdollisuutta kunnolla..
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vai oliko Florida ennen Vegasia vuorossa? Eipä Niemi toki edes Floridassa saanut mahdollisuutta kunnolla..

Vegas oli kolmantena waiver-järjestyksessä lokakuun loppuun saakka ja muutoin järjestys meni viime kauden tulosten mukaisesti, eli Florida ei ollut ennen Vegasia vuorossa. Vegas olisi silloin saanut Niemen ennen Floridaa jos olisivat laittaneet kiinnityksen.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vegas oli kolmantena waiver-järjestyksessä lokakuun loppuun saakka ja muutoin järjestys meni viime kauden tulosten mukaisesti, eli Florida ei ollut ennen Vegasia vuorossa. Vegas olisi silloin saanut Niemen ennen Floridaa jos olisivat laittaneet kiinnityksen.

Ok..muistin itse sitten ihan väärin. Siinä tapauksessa tuskin kyllä poimivat Niemeä. Harmi sinällään jos Niemen ura loppuu näin, vaikka olisihan alkukaudesta pitänyt koppi tarttua peremmin, joukkuekavereiden perseilyistä huolimatta.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siirrytään vaikka tänne, ettei viedä tuota Barkov -ketjua kovin pitkälle ohi aiheen:
Mikäs sen Haapalan tilanne nyt siellä farmissa on? Onko mennyt ihan perseelleen?
Ei Florida voi tällä hetkellä farmista odottaa sateentekijää. Onhan siellä nyt nosteltu Huntia, Valkia jne, mutta kun oikein sateentekijää ei ole. Koko Thunderbirds on aloittanut kauden katastrofaalisesti. Haapala ei tällä hetkellä ole edes vaihtoehto, kun tuo on käsittääkseni loukkaantuneena edelleen. Haapala on pelannut tällä kaudella 9 peliä saldolla 1+5, -1. Seitsemän peliä jäänyt väliin jo tässä vaiheessa kautta. Floridalla ei organisaatiossa ole tälle kaudelle riittäviä palasia. Ihan lupaavia junnuja on hyökkäykseen tulossa, mutta Borgströmien ja kumppanien aika ei ole vielä.

Chris Nichols Twitterissä: “McKenzie: "The #FlaPanthers looking for a scoring winger - they've really stepped up their efforts lately."”

Kesällä oli pakko päästä Marchessaultista ja Smithistä eroon, nyt haetaan laidalle tuloksentekijää ulkopuolelta. Mielenkiintoista nähdä, että miten se hyökkääjä on meinattu naarata. Ei tuolla oikein arvokkaita vaihtopalojakaan ole, ellei esim. Petrovicia ole päätetty syystä tai toisesta heittää menemään.

Barkovin ja Trocheckin peliaika palaa siedettävämmälle tasolle, kun McCann tulee takaisin. Viime yönä siellä oli Valk sentterinä, mutta eihän Boughner luottanut tuohon yhtään. 3:25min jääaika on lähinnä huono vitsi, kun samalla kärkisentterit joutuu molemmat vetämään yli 20min, Barkov sen melkein puoli tuntia....
 
Kauden alussa tuo aktiivinen ja paljon laukova Panthers oli nautinto katsoa. Ei itsessään, mutta odotin Boughnerin jalostavan siitä pikkuhiljaa järkevämpään suuntaan. Eli suuntaan, jossa järki > corsi. No, näin ei ole kyllä käynyt, vaan edelleen tuota paikasta kuin paikasta laukominen on pääasia. Pääasia ei ole luoda enemmän vaarallisia tilanteita, vaan laukoa enemmän. Näyttää varmaan kivalle joillain papereilla, muttei tulostaululla.

Toki noista laukauksista tulee jo itsessäänkin maalipaikkoja, mutta myös paluukiekot ovat osa suunnitelmaa. Paluukiekot ovat hieno asia, jos viisikon rakenne on kunnossa. Mutta kun Panthersilla ei ole. Ja kun viisikon rakenne ei ole kunnossa, jokainen irtokiekko on mahdollinen katastrofi. Vastustajat pääsevät aivan liian usein hyökkäämään huonosti organisoitunutta puolustusta vastaan.

Sen lisäksi pakistosta (maalinedustan sektorista) puuttuu edelleen "ballsit". Rutkasti lisää aggressiivisuutta siihen miestä vastaan pelaamiseen on pakko löytyä.

Samaten ne pirteät startit ovat vaihtuneet arkeen. Esimerkiksi Nick Bjugstad oli kauden alussa vahvan oloinen, nyt viimeiset 10 peliä 2+1, -2. Toki oli täysin odotettavissa, että ensimmäisten otteluiden tahti ei jatku loputtomiin.

Ja se säästöliekki näkyy aika kalliisti tällä hetkellä. Pääosin marginaalirooleissa pelanneet rotaatiopelaajat eivät ole onnistuneet. Owen Tippett, Curtis Valk, Dryden Hunt, Denis Malgin ja Chase Balisy ovat pelanneet yhteensä 26 peliä, tehot 1+0, -14. Toki Brickleyn voi edelleen laskea heittämällä onnistujaksi, mutta silti pelaa liian suuressa roolissa. Samaa voi sanoa Sceviourista. Ja nyt sitten ollaan yhden top6-hyökkääjän perässä, kun vaje oli tiedossa jo sillä hetkellä, kun Jokinen, Marchessault ja Smith jättivät joukkueen. Kaikista vähiten ymmärrän Marchessaultin päästämistä sillä verukkeella, että ensi kesänä olisi pitänyt maksaa. Mutta ehkä Marchessault piti maksaa, että päästiin toisesta top6-hyökkääjästä eroon.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@punasydän kuvaa tuossa yllä hyvin hyökkäyksen ongelmia. Hyökkäyksessä yksilötaitoa ei ole lähellekään riittävästi. Siihen päälle hyökkäyksen rakenteelliset ongelmat. Tuo olisi vielä ehkä jotenkin siedettävää, jos puolustus toimisi, kun hyökkäys kuitenkin rakentaa paikkoja.

Ongelma on, että puolustuskaan ei toimi. En tiedä onko kukaan laskenut montako kertaa Panthers antaa ylivoimahyökkäyksen tai läpiajon kiekonmenetyksen seurauksena? Ainakin minusta tuntuu, että kiekko katoaa kovin usein keskialueella tai sinisten tuntumassa, mistä kaveri pääsee iskemään vastaan. Ikään kuin se ei riittäisi, niin oman alueen puolustuspelikin sakkaa ajoittain varsin näyttävästi. Tuolla saattaa vastustajan hyökkääjä jäädä täysin merkkaamatta maalintekosektoriin, kun joku Panthersin viisikosta ei tiedä, että oma mieshän se siinä. Itse odotin Bougherin tuovan järkeä ensisijassa juurikin puolustuspeliin, mutta toistaiseksi tuokin pelikirja on jäänyt vähän vajaaksi. Luongo on kovin monta kertaa pelastanut puolustuksen nöyryytykseltä, mutta ei tuo vanha herrasmieskään enää kaikkiin ihmeisiin kykene.

Petrovic on istunut katsomossa sen verran paljon, että ilmeisesti luottoa ei suuremmin ole tällä hetkellä herraan. Mieluummin peluutetaan kahta tulokasta kolmosparissa. Eikä siinä. Hyvin McCoshen ja Weegar ovat huutoon vastanneet. Kun huhuja on jonkin verran ollut, että Tallon etsisi tulosyksikköön laituria, niin olisikohan Petro osana pakettia matkalla ulospäin siinä tapauksessa?

Noh. Heikko välikausi tähän kohtaan ja toivotaan, että Borgström ja kumppanit omasta järjestelmästä ovat valmiita ottamaan roolia shown puolella ensi kaudella jo...
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
Juu eihän tuo hyvältä näytä jos puolustuksen avainpelaaja on K.Yandle. Viime yönä aivan käsittämättömiä virheitä kokeneemmalta konkarilta. Tosin hän ei olekkaan se puolustavin puolustaja ikinä ollutkaan, joten vähän katson sormien läpi kaverin töppäyksiä. Kissoille kun saisi 3 Pietrangeloa ja 3 Seabrookkia niin homma olisi paketissa :) Hurjimmat huhut kertoo, että Habsit on jopa valmis luopumaan S. Weberistä, kun kaikki näyttää läsähtävän, joten Tallon äkkiä se puhelin käteen. Itse ottaisin Weberin vaikka Ekbladin hinnalla, sillä sellaista pakkia kissat oikeasti tarvitsee. Puhuvat tosin, että ovat laiturin perässä, mutta en näe muita järkeviä vaihtoehtoja tällä hetkellä, kuin Vegasin J.Neal. Olisi mahdollisesti kaupan ja maalintekijä viimeisen päälle. Mielipiteitä?
 

scholl

Jäsen
Haapala nostettu farmista.

Kaikista vähiten ymmärrän Marchessaultin päästämistä sillä verukkeella, että ensi kesänä olisi pitänyt maksaa. Mutta ehkä Marchessault piti maksaa, että päästiin toisesta top6-hyökkääjästä eroon.

En minäkään ymmärrä, kun pelasi puoli-ilmaiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös