Onhan tässä huulj' pyöreenä ite kullain, ei vain joukkueen esitysten suhteen, mutta myös Toimiston. Millä tavalla auttaa evaluointia vaikkapa Reinhartin roikottaminen katsomossa? Olisiko aika laittaa waiversiin toivoa parasta? Koska jos Shippyn kanssa "ryssitään" niin turha kai odottaa että vaikkapa Gusev pelaisi peliäkään Vegasissa koskaan vaikka onkin iänkaikkiset oikeudet herraan. Lisäksi Tuchin lähettäminen farmiin vituttaa jo nyt, mitään Haulalta ottamatta.

Lukasin uutisen jonka mukaan Shipa on komennettu jälleen farmiin. Saman uutisen mukaan Shipan agentille on annettu lupa katsella ympärilleen josko uusi seura löytyisi.

Shipaa on tarjottu Montrealiin mutta he eivät ole miehen palveluksista kiinnostuneita. SKA Pietari on heti sanonut että ovat valmiita ottamaan Shipan takasi.

McPhee odottaa että Shipa oikeesti myös pelaa farmissa kun hälle on lentoliputkin valmiina.

Razzers

Minnesota Wild, Marian Gaborik
Näkyyhän tuo siltikin Vegasilla sujuvan, ei siinä, mutta onhan tuo nyt aika käsittämätöntä. Eakin on ihan jees kakkossentteri, mutta ei hänellä ole sitä potentiaalia olla liigan tasolla pätevä ykkönen mitä Shipalla on.

aessi

Kun kerta tarkoitus oli niitä varausvuoroja kerätä niin olisi varmaan kannattanut antaa jotain näytönpaikkoja ennen tätä suurta liikettä, noh eiköhän kohta joku tule kertomaan mitä suuren mestarin päässä liikkuu.

Alkaa näyttää siltä, että Shipa ei kuulu myöskään Gallantin suunnitelmiin. Nyt kun noita loukkaantumisia oli ja paikkaa ylhäällä oli tarjolla, niin sai peliaikaa noin 10 min per ottelu ilman ylivoima-aikaa.

Meinaan vaan sitä, että eipä tuo ylimääräisten puolustajien roikottaminen ylhäällä ilman peliaikaa sinänsä vaikuta Shipan peliaikaan. Vaikuttaa korkeintaan siihen pysyykö venäläinen ylhäällä vai ei.

Tämä on kaikkiaan niin outo keissi, että vaikea arvella mitä tuolla taustalla on. Kenties asia avautuu joskus myöhemmin. Veikkaan kuitenkin, että marraskuun loppuun mennessä venäläinen on takaisin Pietarissa. Ja helmikuussa ratkomassa olympiakultaa Venäjälle.

Lico

Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mielelläni Shipachyovin edelleen näkisin Chicagossa, mutta vähän tuntuu ettei Q:n koppi sovellu hänelle. Muutenkin Vadimin sopimuksessa on yksi vuosi liikaa pituutta, toki kauppa johonkin Anisimoviin voisi olla hyvä molemmille joukkueille, mutta sitten ei olisi venäläistä pelikaveria joukkueessa.

Harmi homma, jos tosiaan NHL-kokeilu oli siinä. Toivottavasti saa reilumman mahdollisuuden jostain muualta ja Vegas on valmis ottamaan vastineeksi jotain.

Mikähän siinä on ettet Shipa saanut todellista näyttöpaikkaa ylhäällä ja on/oli pakko kyykyttää lähettämällä farmiin? Tuskin olen ainoa jota tämä tilanne ihmetyttää.

Salming

Kärpät, Vegas Golden Knights
Garrison laitettiin waivereihin, jotta Haulalle avautui slotti loukkaantumisen jälkeen ja jotta Tuchia ei tarvinnut lähettää enää farmiin. Mielenkiintoista nähdä, että poimiiko joku Garrisonin kalliihkon sopimuksen. Joka tapauksessa hän oli huonoin puolustaja pelaamissaan otteluissa, joten sikäli en ihmettele McPheen ratkaisua. Reinhart puolestaan meni Wolvesiin nimikkeellä "conditioning loan". Dansk pelaa yöllä maalissa, Leipsic ja Merrill ovat katsomossa. Haula ottaa paikkansa kolmosen keskeltä, laidoilla yöllä Tuch ja Lindberg. Gallantin mukaan Fleury ei ole lähdössä kuuden ottelun vieraskiertueelle mukaan, saapa nähdä että liittyykö hän jossain välissä mukaan, mutta ainakaan aluksi hän ei lähde matkaan.

E: Jaa, peli alkaakin jo vartin päästä. Luulin, että jälleen viideltä. Noh, tämähän passaa mainiosti.

Salming

Sitten raporttia äsken päättyneestä pelistä. Haula tosiaan palasi kolmosen keskelle ja Dansk jatkoi maalissa. Merrill ja Leipsic olivat poppariosastolla. Avauserä alkoi vauhdikkaasti. Minuutin pelin jälkeen ykkösvitja rakensi maukkaan paikan. Alakerrasta lähetettiin pitkä avaus Sbisan toimesta, jonka jälkeen sinisen päällä Karlsson syötti toiseen aaltoon Marchessaultille, joka pääsi vapaasti laukomaan ranteella slotista, mutta Varlamov otti heti ison torjunnan pelin alkuun. Kolmen minuutin kohdalla Eakinin ketju pyöritti minuutin verran vieraiden alueella. Neal pääsi laukomaan sinä aikana kerran keskeltä ja kerran vasemmasta laidasta tuloksetta. Dansk otti ensimmäiset torjuntansa viiden minuutin pelin jälkeen. Nelosketju loi paikan Carrierille juuri ennen ensimmäistä mainoskatkoa. Bellemare voitti kamppailun oikeassa laidassa alueelle tulon jälkeen ja syötti alueen halki Carrierille, joka oli vapaana painottomalla puolella. Varlamov tuli kuitenkin muutamalla potkulla hyvin vastaan ja peitti Carrierin vedon syliinsä.

Mainoskatkon jälkeen peli tasoittui. Vegas hallitsi sitä ennen kenttätapahtumia ja laukoi ahkerasti kohti Varlamovia, mutta katkon jälkeen myös Colorado sai luotua muutamia kulmaralleja ja muun muassa Haulan vitjalla oli kertaalleen yhdeksän minuutin hujakoilla vaikeuksia päästä omista pois. Neal hankki isännille ottelun ensimmäisen ylivoiman laukoessaan kohti maalia, koska samalla Nemethin maila osui Nealia kasvoihin ja siitä seurasi peräti neljän minuutin ylivoima erän jälkimmäisen puoliskon aluksi. Kakkosyv oli samassa muotissa, mutta Haula pelasi ykkösylivoimassa hoitoa saaneen Nealin tilalla. Ylivoiman ensimmäinen puolisko oli vaisu, Perron laukoi kertaalleen viivasta ilman maskia. Toisen puoliskon parasta antia oli Huntin laukaus keskeltä, mutta sekin meni ohi vasemmalta kuten myös Millerin muutama yritys. Jäähyn päätyttyä Marchessault päätti antaa myös vieraille mahdollisuuden kokeilla ylivoimalla kaadettuaan Duchenen laidan vieressä takakarvauksen päätteeksi. Alivoimaa jauhoivat edelleen Smith, Bellemare, McNabb, Engelland, Eakin, Karlsson, Sbisa, Schmidt, Lindberg ja Nosek. Kolme hyökkääjäparia ja kaksi pakkiparia kuten normaalistikin. Alivoima hoitui suhteellisen vaivatta, vieraat saivat pari heppoista kutia huonoista sektoreista. Coloradon ylivoiman jälkeen loppuerässä ei tapahtunut oikeastaan mitään. Minuutti ennen loppua toki Marchessault ja Sbisa pitivät kiekon hallussa ahtaassa tilassa sinisen lähellä ja Sbisa levitti Schmidtille, joka laukoi ranteella hieman ohi takakulmasta. Avauserän kudit merkittiin 6-8. Vegas aloitti vahvasti, mutta ensimmäisen mainostauon jälkeen Colorado paransi ja peli tasoittui. Vegasin YV oli jälleen luokatonta, yksi maali ei liene liikaa vaadittu neljään minuuttiin. Dansk otti varmoja torjuntoja. Välillä vieraiden hyökkääjien hyvä liike aiheutti vaikeuksia kotijoukkueen puolustajille kulmaralleissa. Muutoinkin Vegas vaikutti hyvän alun jälkeen hieman haluttomalta.

Toinen erä alkoi Nealin kamppausjäähyllä, uhrina oli Duchene. Yakupov laukoi siivestä kertaalleen ohi maalin ja Söderbergin nousuyrityksen maalin kulmalta Dansk torjui patjoilla. Viiden minuutin kohdalla Vegasin suorahyökkäyksen päätteeksi Eakin laukoi puolittaisen 2v1-tilanteen jälkeen, mutta kuti meni suoraan maalivahdin syliin. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Vegas siirtyi kuin varkain johtoon. Perron katkaisi Coloradon pyörityksen sinisellä ja karkasi läpiajoon viimeistelemään rystyltä illan avausmaalin. Yakupovilta huolimaton syöttö ja Perronilta hyvä haisto. Ottelun puolivälissä laukaukset olivat muuten 8-18 vieraille. Juuri ennen erän toista mainoskatkoa Vegas otti jäähyn, kun McNabb kaatoi maalin takana kiekkoa suojanneen Söderbergin. Vieraat saivat kuvion kuntoon hyvin, mutta sitten alkoi tökkiä ja Vegas iski heti jäähyn umpeuduttua. Lindberg spurttasi purkukiekon perään ja onnistui voittamaan kamppailun kahta Colorado-pelaajaa vastaan riistäen kiekon sinisellä ja laukomalla kiekon etuyläkulmaan. Bigrasilta varsinkin pehmeää pelaamista. Colorado haastoi vielä turhaan maalin paitsiona ja kotijoukkue sai ilmaisen ylivoiman, joka oli kuitenkin jälleen vaihteeksi turhan tehotonta pyörittämistä. Neljä ja puoli minuuttia ennen erän loppua Vegas osui kolmannen kerran. Perron pelasi vasemmalta rystyltä slottiin Nealille, joka laukoi ranteella ohi maalista, mutta päätykiekon iski sisään maalin kulmalta Eakin kauden ensimmäisellään. Eakinin tökkäys jaksoi juuri ja juuri maaliviivan yli. Kotijoukkue teki vielä neljännenkin maalin toiseen erään, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Eakin pelasi laidasta kiekon viivaan, josta Miller toimitti kiekon maalille ja Neal ohjasi kiekon oikeaan yläkulmaan tyylikkäästi. Toisen erän jälkeen vedot kirjattiin vieraille 13-21. Varsinkin erän jälkimmäisellä kympillä kotijoukkue vyöryi enemmänkin vieraiden alueelle, sitä ennen Colorado hallitsi laukaustilastoa.

Kolmannen erän ensimmäiseen neljään minuuttiin molemmat laukoivat kertaalleen kohti maalia. Carrier spurttasi oikeasta laidasta ja laukoi suorasta luistelusta suoraan Varlamovia logoon. Muutoin Vegas jatkoi siitä mihin se jäi aiemmissa erissä eli boksasi Coloradon laidoille, josta se sai luotua vetopaikkoja lähinnä vain viivaan ja nuo kudit Vegas toisinaan blokkasi hyvällä prosentilla tai sitten Dansk poimi ne varmasti. Viiden minuutin pelin jälkeen ykkösvitjan paine päättyi maaliin, kun Schmidt levitti Sbisalle viivassa ja tämä toimitti maalille kiekon. Reboundin hakkasi sisään Marchessault. Tässä vaiheessa matsi oli lopullisesti ratkennut. Lisää kuitenkin seurasi ylivoimalla, kun Bellemare hankki Vegasille ylivoiman Greerin tiputettua hanskat ja Bellemaren vetäessä kilpikonnaasennon päälle jään pinnassa. Kuudes maali oli kuitenkin kaunis. Neal antoi siivestä viivaan, Schmidt levitti Marchessaultille ja tämä jatkoi ykkösellä slottiin, josta Haula viimeisteli one-timerilla kiekon maaliin. Neal oli tosiaan ykkösylivoimassa mukana eli Haula otti Eakinin paikan kenties vakituisesti ykkösylivoimasta.

Päätöskympin aluksi McNabb tyrmäsi pommillaan Kerfootin keskialueella ja sai kimppuunsa vieraiden pelaajistoa. MacKinnon ja McNabb saivat rangaistukset lopulta tuosta tilanteesta. Coloradolla oli enemmän virtaa ja halua hakea kavennusta kuin Vegasille yrittää lisämaaleja, joten päätöskympin aluksi peli pyöri paljonkin Vegasin päädyssä. Kuitenkin Vegas vastasi maaleista. Kuusi minuuttia ennen loppua Hunt katkaisi vieraiden hyökkäyksen punaisella ja lätytti sen jälkeen siniseltä kiekon Carrierille, joka oli keskellä vapaana ja viimeisteli ykkösellä kiekon ohi Varlamovin. Kolme minuuttia ennen loppua Colorado toimitti parikin kertaa kiekkoa pienestä kulmasta kohti Danskia, mutta tämä piti paketin kasassa eikä antanut ilmaisia maaleja. Heti perään vierailla oli liian monta henkilöä jäällä ja nelosketju pääsi pyörittämään ylivoimaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Myös Engelland piipahti jäällä. Ylivoima meni läpsyttelyksi pääosin ja Vegas tyytyi kuluttamaan kellon loppuun alibisyötöillä. Ottelu päättyi lopulta 7-0 numeroin ja Dansk pelasi kolmannessa pelissään ensimmäisen nollapelinsä. Kahdeksas voitto organisaatiolle yhdeksään peliin, ei hassumpaa.

Yksilöistä Dansk oli loistava, hoiti tilanteet vakuuttavasti ja siirsi pomppukiekot kulmiin. Puolustajista en keksi pahaa sanottavaa kenestäkään. Ykköspari Hunt-Miller toimii kuin junan vessa ja molemmat ovat hyökkäyssuuntaan ihanan taitavia uhkia. Sbisa-Schmidt parin viivapelaaminen toimii niin ikään ja Sbisakin toimittaa kiekkoa hyvin maalille. Hyökkääjistä toivoin viime raportissa Eakinin vitjalta hiukan tasonnostoa tasaviisikoin ja nyt se tapahtui. Ratkaisivat käytännössä pelin toisen erän lopun maaleillaan. Neal varsinkin oli jälleen jatkuva uhka. Ykkösestä pitää nostaa esiin taas Marchessault, joka on loukkaantumisen jälkeen pelannut nyt kaksi hienoa matsia. Smith oli tänään hieman vaisumpi, mutta se annettakoon anteeksi, kun muu joukkue suoritti hyvin. Haula palasi niin ikään komeasti kokoonpanoon ja teki maalinkin. Laitureista Lindbergilta arvokas maali käytännössä alivoimalla ja Tuch oli oma itsensä kulmapeleissä voittamalla kamppailuja. Nelosesta ei sen kummempaa sanottavaa, olivat hyökkäyssuuntaankin erinomaisia puolustusvelvoitteiden hoitamisen lisäksi. Kemiat natsaavat ja se on mukavaa.

Totta puhuen nukahdin avauserän jälkeen tunniksi, mutta onneksi heräsin toisella tauolla ja kelasin sitten toisen ja kolmannen erän jälkilähetyksenä lävitse, joten raportti jäi tällä kertaa hieman suppeammaksi. Kuitenkin ansaittu voitto ja kotijoukkue oli ennen kaikkea tehokas maalipaikoissaan, kun puolestaan Coloradolla ei tuhannen taalan paikkoja juurikaan ollut, vaan lähinnä huonosta sektorista lähetettyjä laukauksia, jotka Dansk hoiti kunnialla. Tasaviisikoin peli aaltoili mukavasti päästä päähän ja molemmilla oli omat painostusjaksonsa, joten numerot mairittelevat Vegasia, mutta oikea joukkue voitti silti, koska kyseessä on maalintekopeli.

valkeaori

Penguins
Onpa ollut kyllä upeaa seurattavaa Golden Knightsin alkukausi! Tällä hetkellä koko liigan paras pistekeskiarvo, tehtyjen maalien keskiarvossa sijalla 4 (3,78 maalia/ottelu) ja päästettyjen maalien keskiarvossa sijalla 2. (2,11). Vieläpä kun katsoo noita maalivahtien loukkaantumisia, niin nostaa tämä heidän alkukautensa arvoaan vieläkin enemmän.

Toki pitää ottaa huomioon se, että joukkueen yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta peräti 7 on pelattu Vegasissa ja vain kaksi vieraissa. Varteenotettavaa kuitenkin se, että nuo kaksi vieraspeliäkin ovat voittoja. Nyt alkaakin sitten kuuden ottelun vierasputki ja yhteensä seuraavista yhdeksästä ottelusta peräti kahdeksan pelataan vierasjäällä. Mielenkiintoista seurattavaa, että millä tavalla joukkue selviytyy seuraavan muutaman viikon aikana.

Henkka

Liiga, NHL, CHL, SHL

Melkoista yrisuorittamista, vaikka GMGM yrittää pilata kaiken olemalla samanaikaisesti NHL:n ylivertaisesti huonoin GM.

aessi

Huono gm tai hänen tyhmät ratkaisut ei käsittääkseni sulje pois sitä, etteikö voittoja voisi tulla, esimerkkinä voi katsoa Islandersin menestystä Milburyn alaisuudessa.

Ferris

Yhtäkaikki ihmetyttää ettei loistavaa työtä tehnyt valmentaja nostanut sitä venäläistä suoraan isoon rooliin kun kokoonpanoon hänet vihdoin sai?

Samaa ihmettelen minäkin. Ei se tosin poista sitä, että McPhee on tehnyt muutamia kyseenalaisia ratkaisuja aivan kuten täällä on kirjoitettukin.

DTremens

Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
GMGM tais ainakin polttaa just mahdollisuutensa tehdä tulevaisuudessa ns. isoja eurohankintoja. Ihme saaga, vittumainen paikka Shipalle kun GMGM pidättyä kaupoista jos ei miellytä, koska hyllytys => ei maksa mitään.

aessi

Noh, onneksi tajusivat Garrisonille antaa sen lähes 20min per peli neljän pelin ajan, Shipan kohdalla sitten vissiin tajuttiin jo treeneissä, että on täysin paska mutta Garrisonin kohdalla piti hakea vielä vähän varmistusta. Oikaesti Vegas ei olisi menettänyt yhtään mitään sillä, että olisivat antaneet Shipalle vaikka 10 pelin ajan aikaa todistaa taitonsa ja jos homma ei kulje niin ok, ainakin yritettiin. Siinä mielessä toimivat vaikka Garrisonin kanssa täysin oikein, ei sitä tulosta voi tulla jos anna mahdollisuutta näyttää taitojansa ja ihan samanlaista kohtelua ovat monet muutkin pelaajat saaneet, ero on vaan siinä että Vegasilla ei ole mitään odotuksia tästä kaudesta ja vastaavasti voisivat jopa jotain assetteja saada sillä, että Shipa olisi saanut pelinsä kulkemaan. Vaikea on kuitenkin niitä taitojaan todistella 4. ketjusta tai poppareilta, voi vaikka kysyä joukkueessa nykyisin pelaavalta Marchessaultilta. Nyt tuloksena on kolme tyyppiä waivereissa ja 0 varausvuoroa.

Jussizip

Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Todella iso hatunnosto kyllä joukkueelle. En olisi uskonut ennen kauden alkua, että näin käsittämättömällä tavalla Golden Knights ajaa itsensä sisään. Voitetut pelit 8/9 ja maaliero +15 !

Frostburn

Leafs, HPK
Kyllähän tuossa case Shipachyovissa jotain ihan muuta lienee taustalla kuin pelilliset asiat, ei olisi ensimmäinen kerta kun Venäjältä superstaran asemasta tuleva pelaaja yrittää ottaa jonkinmoisia erivapauksia NHL-joukkueessa ja sitten menee sukset ristiin niin joukkueen johdon kuin pelikaverien kanssa. Oma veikkaukseni on, että jos/kun Shipa takaisin KHL:ään päätyy, niin siirron jälkeen annetaan julkisuuteen selvitys koko sotkun taustoista ja sitten kukaan ei enää ihmettele GMGM:n taikka Gallantin toimintaa lainkaan.

Zohan

Täällä enemmän pelejä nähneet onko kellään sanoa miten William Karlsson on pelannut? Tehojen valossa ainakin hyvin ja rikkoo tällä kaudella myös piste-ennätyksensä.

Salming

Pari ensimmäistä matsia Karlsson veteli Haulan laidassa kolmosessa, mutta jäi Haulan ja Leipsicin varjoon. Sen jälkeen otteet ovat parantuneet hiljalleen ja pari viimeisintä matsia ovat olleet jo kiitettävää suorittamista Marchessaultin ja Smithin kanssa ykkösvitjassa. Alivoimalla toki Karlsson on arvokas yksilö, pelaa usein Eakinin kanssa. Kakkosylivoimassa hän on pelannut Huntin, Millerin, Tuchin ja Smithin kanssa, mutta tuossa ylivoimassa peli pyörii enimmäkseen takakolmion Smith-Hunt-Miller kesken ja Karlsson sitten pyörii syvempänä Tuchin kanssa, mutta ei ole ihan hirveästi ollut esillä tuossa koostumuksessa. Mutta tosiaan kokonaisvaltainen pelaaminen on petraantunut peli peliltä, alkumatseissa vaikutti hivenen pehmeältä ja hävisi kamppailuja, mutta Marchessaultin ja Smithin välissä homma on toiminut hyvin.

Theodore kutsuttiin ylös vieraskiertueelle. Samalla Reinhart lähetettiin alas ja hän läpäisi waiverit. Theodoren pitäisi olla käytettävissä jo yön matsissa. Neal missasi eiliset harjoitukset, mutta on valmiina pelaamaan yöllä. Naamavärkistä oli ilmeisesti lähtenyt hampaita viime matsissa, mutta mies on kuitenkin pelikuntoinen.