Vegas Golden Knights 2017–2018

  • 463 675
  • 1 268

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Harmillista etenkin tuo Fleuryn loukkaantuminen, olisin halunnut miehen tänään maalilla Bruinsia vastaan nähdä. Toki nyt päästään sitten testaamaan Subbanin nykyvire vanhaa organisaatiotaan vastaan. Vähän kaksijakoiset fiilikset, toisaalta toivon mieheltä hyvää peliä, mutta en kuitenkaan mahtisuoritusta. Syy löytyy tuolta suosikkijoukkueen kohdalta :)
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Taas pistää miettimään että Pickard kannatti sitten vaihtaa kassilliseen kiekkoja ja maalissa on Subban joka on pelannut huimat 2 matsia koskaan NHL:ssä jos Flower onkin sitten pidempään poissa?

Tässä on pakko olla takana joku huima masterplan, muuten en kyl tajua ollenkaan GMGM:n touhuja.
Tama. Siella tulee nopeasti Leevia ikava, ainakin ennakkoon ajatellen. Toivotaan kuitenkin Subbanille hyvaa pelia!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienosti Subban veti ja torjui 3-1 voiton. Tosin ilmeisesti ei mitään hirveän erikoista tarvinnut esittää, sen verran hengetön Bruins liikkeellä.

Erittäin ikävää tuo Fleuryn loukkaantuminen.

Posia myös Shipan maali.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Karlsson veti ykkösvitjassa reeneissä Smithin ja Lindbergin kanssa ja Shipa kolmosessa Nosekin ja Leipsicin kanssa. Saapa nähdä, että kuka sitten nelosketjuun nousee yön peliin.

Sillai jännää että ykkössentteri Shipalla kuitenkin nelossentterin minuutit.

Eakin 20:46
Karlsson 15:41
Bellemare 12:31
Shipacyov 10:26

GMGM peluuttaa väärin tuota joukkuetta.

Taas pistää miettimään että Pickard kannatti sitten vaihtaa kassilliseen kiekkoja ja maalissa on Subban joka on pelannut huimat 2 matsia koskaan NHL:ssä jos Flower onkin sitten pidempään poissa?

Tässä on pakko olla takana joku huima masterplan, muuten en kyl tajua ollenkaan GMGM:n touhuja.

Väärin valittu maalivahti. Voitti ja päästi yhden.

GMGM ei selkeesti tiedä mitään mitään.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Väärin valittu maalivahti. Voitti ja päästi yhden.
GMGM ei selkeesti tiedä mitään mitään.

Sillain jännä että pääset viisastelemaan yhden(!) ottelun jälkeen. Katsotaan pidempi otanta jos/kun Flower on pidempään poissa. Sit jos kymmenen matsin jälkeen näyttää sarakkeet samaa Subbanilla, myönnän olevani vääräss.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Matsi katsottu tulospiilosta. Pakistosta Garrison ja McNabb olivat terveinä sivussa. Pakiston kaksi epävarminta ukkoa alkukaudella oli siis siirretty sivuun, hyvä reagointi Gallantilta. Hunt pelasi Millerin kanssa ja Merrill puolestaan Engellandin. Ketjuista kakkonen ja nelonen olivat ennallaan. Shipa ja Tuch olivat kolmosessa Leipsicin kanssa ja Karlsson tosiaan reenien tapaan ykkösessä Smithin ja Lindbergin kanssa. Boston sai paljon kuteja alussa, kunnes Bellemare hankki ylivoiman kolmen minuutin kohdalla. Ylivoimat olivat Hunt-Miller-Tuch-Karlsson-Smith sekä Perron-Schmidt-Neal-Leipsic-Eakin. Vähän kyllä yllätti, että Shipachyov ei mahtunut pelaamaan ylivoimaa, joka oli yhtä tehotonta kuin aiemminkin. Yhdeksän minuutin kohdalla Boston sai puolestaan ylivoiman, kun VGK otti hyökkäyspäässä jäähyn aloitusrikkeestä. Alivoimalla Smith pääsi läpi, mutta hän hukkasi kiekon matkalla Marchandille. Subban otti avauskympillä hyviä ja varmoja torjuntoja eikä antanut reboundeja, vaan olemus oli rauhallinen. Toki 12 minuutin kohdalla kudit maalia kohti olivat 0-3, koska varsinkin Boston laukoi paljon ohi maalista.

Toisen mainoskatkon jälkeen kotijoukkue sai pelin hallintaansa. Ensin Shipachyovin ketju ja perään nelosvitja saivat mukavat päätypelit ja kulmarallit aikaan vieraiden päätyyn sekä erän ensimmäiset laukaukset kohti Bostonin maalia aikaan. Viisi minuuttia ennen erän loppua Marchandilla oli loistava paikka maalin edessä, mutta Subban torjui patjalla maalin takaa tulleeseen passiin lauotun one-timerin. Pastalta hyvä esityö rotta-Marchandille. Erän lopussa Tuch ja Leipsic rouhivat hyvin kulmassa ja lopulta Tuch pääsi laukomaan laidasta, mutta kuti meni ohi. Viimeisellä minuutilla Perron blokkasi Charan viivatoimitusyrityksen ja karkasi laitaa pitkin väkisin ylös, joten slovakkijätin oli kaadettava hänet ja Vegas sai toisen ylivoimansa. Miller ja Hunt ehtivät pommittaa kertaalleen viivasta ennen erän loppua, mutta Rask torjui yritykset, joten tauolle mentiin tasalukemissa. Aivan erän alku oli vieraiden kontrollissa, mutta Vegas paransi hiljalleen erän edetessä. Kolmosvitja oli paras hyökkäyssuuntaan.

Toisen erän alun YV oli edelleen tehotonta ja peli ei meinannut rauhoittua kunnolla. Perron laukoi kertaalleen viivasta, siinä kaikki. Ensimmäisen seitsenminuuttisen pirtein ketju oli ykkönen, joka sai parissa vaihdossaan kulmarallit luotua vieraiden päätyyn. Pelin puoliväliin mennessä kotijoukkue oli selviytynyt hyvin omassa päässä eikä Boston ollut saanut kuin muutaman pidemmän päätypelin luotua, koska uudet pakit toivat sähäkkyyttä ja liikettä laitojen lähelle ja VGK pystyi helposti liikuttamaan kiekkoa pois omista. Bostonin kudit lähtivät laitojen läheltä ja ne menivät joko ohi päätypleksiin tai sitten Subban poimi ne varmasti.

Erää oli jäljellä 7:40, kun Eakin lähetti omalta siniseltä ristipiston hyökkäyssinisen päälle, jossa Neal kyttäsi ja hän pääsi puolittain läpi. Kuti laidasta kohti vasenta alakulmaa pysähtyi Raskiin. Kolmannen mainoskatkon jälkeen kolmosvitja vei Vegasin johtoon. Ensin Shipalla oli paikka, mutta hän syötti vielä taaksepäin ja peli kääntyi. Tuch kuitenkin sai kiekon haltuunsa sinisen päällä sen käytyä keskialueella ja karkasi laidasta takarvauksensa jälkeen ja laukoi kiekon riman kautta sisään. Läheltä ylös kuten kuuluukin ja siten kaunis ensimmäinen NHL-maali Tuchille. Kaksi minuuttia ennen erän loppua sama ketju värkkäsi taas maalin. Engelland piti kiekon alueella ja käänsi sen maalille Tuchille, joka koitti veivata kumilätkää ohi Raskin, mutta tämä seurasi patjoillaan. Tuch sai kuitenkin käännettyä reboundin Shipachyovin lapaan, joka siirsi sen ykkösellä käytännössä tyhjään maaliin. Myös hänelle siis ensimmäinen NHL-maali ja vieläpä debyytissä. Viimeisellä minuutilla Hunt huitoi maalin edessä ja sai jäähyn. Vegas kuitenkin kesti erän loppuun asti Marchandin runnomiset.

Kolmannen erän suorittamista odotin hivenen kauhulla, koska kahdessa aiemmassa pelissä ote oli pahasti lipsunut päätöserässä. Nyt kuitenkin Vegas hoiti ensin alivoiman kunnialla loppuun ja paras paikka oli jopa Smithilla vastaiskusta, kun hän pääsi laukomaan suorasta luistelusta. Hetkeä myöhemmin Miller kolattiin ja kotinippu sai ylivoiman. Neal ja Miller laukoivat viivasta kertaalleen, mutta YV oli mielikuvituksetonta edelleen. Jäähyn jälkeen Krejcin ketju sai pyörityksen aikaan, mutta se päättyi Carrierin soolokuljetukseen, jonka aikana hän hassutti laidassa kaksi pelaajaa ja ajoi vieläpä slottiin, josta sai hyvän kudin aikaan. Hetkeä myöhemmin Perron ja vihun Miller painivat maalin edessä, joten peliä jatkettiin tasavajaalla.

Päätöskympille lähdettiin edelleen 2-0 tilanteessa. Vegas pysyi paljon paremmin kiekossa johtoasemassa kuin kahdessa edellisessä pelissä eikä Boston oikein saanut kiriä käyntiin. Aktiivisuus oman alueen puolustuspelissä toimi oikeastaan koko pelin ajan. Kuusi minuuttia oli jäljellä, kun Vegas sai ylivoiman jälleen Bostonin otettua jäähyn Vegasin maalin edestä. Heti ylivoiman alkuun McQuaid pommitettiin veksiin hänen blokattua laukauksen. Sen jälkeen ei tapahtunutkaan mitään, vaan Boston purki kerta toisensa jälkeen. Kaksi minuuttia ennen loppua Smith purjehti laidasta maalille, mutta viimeistely ontui ja Smith kaatoi Raskin samalla, mutta suomalainen säilyi ehjänä. Vieraat ottivat Raskin pois puolitoista minuuttia ennen loppua. Nealilla oli paikka jatkaa maaliputkeaan, mutta hän liu'utti kiekon punaiselta rystyllä niukasti ohi maalin. Puoli minuuttia ennen loppua sitten Subbanin nollapeli suli, kun Karlsson ohjasi kiekon omiin epäonnisesti maalin edestä. Onneksi Lindberg kuitenkin hautasi omasta päästä lähetetyllä kudilla pelin lopullisesti 13 sekuntia ennen loppua. Rohkea kuti, joka oli hyvä ratkaisu tällä kertaa ja sinetöi fantastisen 3-1 voiton.

Yksilöistä Subban oli positiivinen yllätys. Rauhallinen olemus ja reboundkontrolli oli mainiota. Loistava debyytti kaiken kaikkiaan. Puolustajista ei ole oikeastaan pahemmin negatiivista sanottavaa. Hunt ja Merrill tulivat hyvin sisään. Avauserässä Hunt antoi yhden karmean harhasyötön, mutta muutoin homma kyllä toimi Millerin kanssa ja samoin Merrill toi Engellandin viereen jalkanopeutta ja terävyyttä McNabbin tilalle sähisten kulmissa kiitettävästi. Sbisa-Schmidt jatkoi hyvää pelaamistaan, alkukauden paras pari. Hyökkääjistä kolmosvitja Leipsic-Shipachyov-Tuch oli paras tasaviisikoin värkäten molemmat maalit. Tuch jatkoi siitä mihin jäi harjoituspeleissä ja toi härkämäisyyttä kahden pehmeämmän yksilön rinnalle. Leipsicin terrierimäisyys ilahdutti edelleen, kertaalleen luisteli päädystä päätyynkin kiekon kanssa, mutta viimeistely ontui. Shipa pelasi vain tasaviisikoin ja paransi pelin edetessä. Varsinaisia maalipaikkoja hän ei juurikaan kyennyt vielä luomaan, mutta teki silti voittomaalin ja pelasi kiekolla varmasti eikä menettänyt sitä. Nelosketjusta nostan esiin Carrierin, joka väläytteli muutaman kerran ja oli raikkaalla jalalla askissa. Ykkösketju oli toisessa erässä varsinkin hyvä saaden aikaan päätypelejä. Smith pelasi jälleen vahvasti kahteen suuntaan ja swedut löysivät toisensa toisinaan laitojen lähellä pienillä siirroilla. Kakkonen oli oikeastaan tasaviisikoin aika hajuton ja mauton taas, Nealin paikka toisessa erässä oli parasta mitä tuo ketju sai aikaan, toki kyllä sekin sai kulmaralleja luotua, mutta jäi ykkösketjun tavoin hieman kolmosketjun varjoon tasaviisikoin.

Sillai jännää että ykkössentteri Shipalla kuitenkin nelossentterin minuutit.

Eakin 20:46
Karlsson 15:41
Bellemare 12:31
Shipacyov 10:26

GMGM peluuttaa väärin tuota joukkuetta.
Juu, Shipachyov ei pelannut ollenkaan erikoistilanteita, joten siinä suurin syy vähäiseen peliaikaan. Toistaiseksi vain yksi ylivoimamaali viiteen peliin, joten ainakin itse laittaisin Shipan jatkossa jompaan kumpaan YV-koostumukseen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Avausvitonen ei oikeastaan ollut kummankaan kontrollissa kuten ei myöskään koko avauserä. Buffalo sai Bostonia paremmin luotua pyörityksiä aivan erän alussa ja omalla alueellaan se puolusti aktiivisesti lähellä miehiä vieden Vegasin hyökkääjät heti laitaan kiinni eli kotijoukkue ei saanut pyöriä laidoilla vapaasti. Vegasin mainittavin tilanne pelattiin erän alussa pistohyökkäyksen päätteeksi Eakinille, kun hän sekä Neal luistelivat ristiin ja Eakin laukoi sinisen jälkeen ranteella kohti maalia heppoisesti. Vieraat menivät johtoon ylivoimalla, kun Kane laukoi syvyydestä ja kiekko tuli viivaan Beaulieulle ja tämä siirsi viereen O'Reillylle, joka haki pienellä kaarroksella vauhtia itselleen ja harhautti Smithin ulos tilanteesta. Sen jälkeen O'Reilly viritti ranteensa ja laukoi kiekon Subbanin kainalosta liian helposti sisään. Perronin turha kiinnipitämisjäähy omalla alueella kostautui. Vegas sai heti johtomaalin jälkeen ylivoimamahdollisuuden vieraiden otettua hyökkäyspään jäähyn. Hunt-Miller-Karlsson-Smith-Tuch viisikko pyöritti käytännössä koko kaksiminuuttisen vieraiden alueella ja sekä Hunt että Miller pommittivat taukoamatta viivasta vuorotellen kymmenisen kertaa. Miller kävi lähempänä laukoen tolppaan ylivoiman lopussa. Vieraiden kärkikarvaajat ottivat myös hyviä blokkeja ja muun muassa Girgensons jo kitui jäällä lopussa. Vieraat pääsivät vuorostaan illan toiselle ylivoimalleen melko pian, kun Eakin otti kiinnipitämisjäähyn. Paras paikka oli Pominvillella, joka pääsi aloitusvoiton jälkeen kokeilemaan ranteella, mutta kuti meni ohi plekseihin.

Vegas tasoitti kuusi minuuttia ennen erän loppua, kun se sai katkon keskialueella. Karlsson katkaisi Ristolaisen laita-avauksen ja syötti Smithille, joka spurttasi alueelle vasemmalta ja syötti viereen Lindbergille puolustaja Tennysonin mailan alta. Johnson ei ehtinyt mukaan ajoissa ja Lindberg sai naulata tyhjiin 1-1 tasoituksen. Tasoitusmaalin jälkeen mentiin tasaisissa merkeissä erän loppu. Kumpikaan ei saanut selvää otetta. Erän loppupuolella sekä ykkönen että kakkonen loivat vielä yhdet maalipaikat. Eakin passasi Perronille vetopaikan kaarelle laidasta ja Karlsson puolestaan tavoitteli Lindbergin lapaa maalin kulmalta pyörähdettyään maalin takaa esiin. Avauserä päättyi 1-1 lukemiin. Kotijoukkueelta sekä Eakinin että Karlssonin vitjat loivat lähinnä maalipaikkoja, kolmosesta Leipsic pääsi kertaalleen tasaviisikoin kokeilemaan erän loppupuolella vasemmasta laidasta huonosta sektorista läheltä maalia tuloksetta.

Toisen erän alussa kiekko pyöri Vegasin alueella, mutta Subban otti pari hyvää torjuntaa maskeista huolimatta. Kotijoukkue loi ensimmäisen paikkansa ajassa 2:30, kun Tuch löysi maalin takaa rystyltä slotista Bellemaren, mutta tämän kuti ei ollut riittävän laadukas ja se lähti väärältä puolelta one-timerina. Samassa vaihdossa Vegas sai hankittua kuitenkin toisen erän avausylivoimansa. Schmidt-Perron-Eakin-Neal-Leipsic oli edelleen kasassa toisena YV-viisikkona, mutta se ei saanut mitään aikaan. Toinen viisikko sentään loi Tuchin kautta maalin eteen mukavan pöhinän, mutta Buffalo puolusti myös hyvin miehet maalin edustalla. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen kolmonen piti aloituksen jälkeen paineen hyökkäysalueella. Leipsic pelasi viivaan Engellandille ja Tuch ohjasi tämän viivatoimituksen sisään aivan Johnsonin nenän edestä. Toinen maali toiseen peliin Tuchille, ai että. Vieraiden hyökkäyspelaaminen tyrehtyi melko tehokkaasti alun kaksiminuuttisen rynnistyksen jälkeen. Yhdeksän minuutin kohdalla Smith oli lähellä kauden avausmaaliaan, mutta oikea tolppa oli tiellä. Seuraavassa vaihdossa RR55 ei pysynyt Carrierin kyydissä ja kamppasi tämän Carrierin kierrettyä ensin maalin kiekkoa suojaten. Eakinin viisikko kuitenkin tuhlasi yli puolet YV-ajasta saamatta mitään aikaan. Shipachyov pääsi jauhamaan ylivoimaa jämäsekunneille toisen viisikon kanssa, mutta pari syöttöyritystä siivestä eivät löytäneet omia. Jäähyn jälkeen vieraat terästäytyivät hetkeksi, kunnes aloitusrikkeestä otettu jäähy kuusi minuuttia ennen erän loppua katkaisi piristymisvaiheen. Hölmö jäähy Pominvillelta Vegasin pitkän kiekon jälkeen. Seurannut YV oli parempi kuin edellinen. Neal laukoi kertaalleen kaarelta ja Schmidt viivasta matalan kudin, mutta Johnson torjui nuo laukaukset. Kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua Carrier hankki taas ylivoiman kotijoukkueelle, kun hän ajoi laidasta maalille ja Scandella huitoi käsille saaden jäähyn. Tällä kertaa YV toimi, kun Miller ja Hunt kiekottelivat ensin viivassa ja sitten Hunt syötti siipeen Smithille, joka laukoi vasemmalta korkean kudin ranteella oikeaan kulmaan ohi maskissa olleen Johnsonin. Heti maalin jälkeen Carrierilla oli paikka puolittaisen läpiajon päätteeksi, mutta rystynosto ei mennyt sisään, vaan Johnson pysyi sivuttaisliikkeessä mukana. Toinen erä päättyi 3-1 lukemissa.

Vieraat aloittivat päätöserän toisen erän tavoin parin minuutin rynnistyksellä. Pominvillella oli kohtalainen paikka kaventaa maalin kulmalla. Kolmosketjun avausvaihto päättyi rintamahyökkäykseen, jonka päätteeksi Leipsic kokeili vanhanaikaista tultuaan alueelle vauhdilla. Kotijoukkueen neljäs maali syntyi ajassa 43:50, kun kakkosketju rouhi päädyssä ja Eakin riisti kiekon Okposolta terävällä mailaniskulla. Neal poimi irtokiekon ja syötti sen maalin eteen Perronille, joka oli aivan vapaana ja sijoitti kiekon maaliin kauden ensimmäisellään. Kahdeksan minuutin kohdalla Shipa ruokki Tuchin vauhtiin laidalta, mutta Johnson torjui Alexin terävän rannarin. Tuch ottikin sitten aloituksen jälkeen jäähyn keskialueella ja Engelland löi Kanea käsille hetken päästä, joten vieraat pääsivät pyörittämään 40 sekuntia kahden miehen ylivoimaa. Kavennus syntyikin välittömästi, kun O'Reilly oli täysin vapaana ja hän nosti kiekon yläkulmaan maalin edestä Sbisan ylipelatessa tilanteen. Reinhartilta hyvä maskipelaaminen, joten päätöskymppi alkoi 4-2 lukemista.

Kotijoukkue kesti jäljelle jääneet 100 ylivoimasekuntia ja sen jälkeen se keskittyi vain puolustamiseen, kun vierasjoukkue vyöryi isolla vaihteella jatkuvasti kotijoukkueen alueelle. Mailahäirintä ja takakarvaaminen pitivät Buffalon pelaajat laidoissa ja sieltä lähteneet kudit Subban poimi vaivatta. Neljä minuuttia ennen loppua Smithin maila nousi Beaulieun kasvoihin ja vieraat pääsivät taas ylivoimalle. Puoleentoista minuuttiin Buffalo ei saanut mitään aikaan, kunnes Rasse lähetti kiekon viivasta ja Reinhart ohjasi kavennuksen. Viimeiset kaksi minuuttia Buffalo pelasi käytännössä kokonaan ilman maalivahtia ja Eichelin kautta vieraat loivat painetta Subbanin maalille. 15 sekuntia ennen loppua O'Reilly kaivoi aloituksen, Pominville toimitti siivestä maalille ja Kane ohjasi kiekon maaliin ilmasta niukasti yläriman alta, vaikka aluksi tuomarit hylkäsivät maalin. Karmea sulaminen kahdeksan sekuntia ennen loppua.

Vegasin kauden toinen jatkoaika oli siis edessä. Neal-Perron-Sbisa oli aloituskolmikkona vastassaan Rasse, Kane ja Eichel. Kahden minuutin kohdalla Shipa pääsi kokeilemaan suoraan vaihdosta, mutta Johnson torjui rannarin helposti. Seuraavassa vaihdossa Eakin-Shipa-Hunt kolmikko oli pulassa omissa, kunnes vastaiskun päätteeksi Shipa pääsi kokeilemaan läheltä slottia Huntin epäonnistuneen syöttöyrityksen jälkeen maalia, mutta venäläinen laukoi seinille. Lopulta onneksi avauskolmikko ratkoi pelin. Nealilla oli paikka ensin kaarelta ja perään Perron ratkaisi matsin, kun hän pääsi kävelemään alueelle vapaasti ja laukoi viiksien kohdalta kiekon tarkasti maaliin. Vegasille kauden viides voitto kuudesta pelistä vaikeimman kautta.

Yksilöistä Subban imi helposti ensimmäisen, mutta terästäytyi sen jälkeen. Puolustajista Miller pelasi ehkäpä alkukauden parhaan pelinsä, nyt oli nähtävissä samaa viivadominanssia kuin alkukaudella. Yhteistyö Huntin kanssa toimii hienosti ja kiekko liikkuu. Sbisa-Schmidt parilla oli hiljaisempi ilta hyökkäyssuuntaan, mutta alakerrassa suorittaminen oli varmaa kuten myös kolmosparilla, joka toimitti muutaman kerran kiekkoa viivastakin maalille vaarallisesti. Hyökkääjistä kaksi ensimmäistä ketjua olivat ehkäpä kokonaisuutena parhaat tasaviisikoin, mutta alaketjujen yksilöistä Tuch ja Carrier loistivat. Carrier hankki entistä seuraansa vastaan pari ylivoimaa ja aiheutti liikkeellään sekä koollaan vaikeuksia vieraiden puolustajille kuten myös Tuch, joka teki myös hienon ohjausmaalin. Bellemare pelasi myös alkukauden parhaan pelinsä hyökkäyssuuntaan, Nosek oli jälleen vähän pimennossa. Tuchin ketjukavereista Leipsic pääsi vetopaikoille, mutta tänään ei uponnut. Shipachyov pelasi taas vain tasaviisikoin ylivoiman jämäsekunteja lukuun ottamatta ja se näkyy hieman otteissa. Hän kaipaa enemmän kosketuksia kiekon kanssa, nyt ne jäivät melko vähiin ja viimeiset syötöt katkottiin usein sen takia varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kärkiketjuista Smith loisti taas ja ruotsalaiskaksikko pelaa ihan hyvin yhteen myös vierellä. Eakinin vitja oli ylivoimalla melkoista roskaa, mutta tasaviisikoin sillä oli homma hallussa. Päätöserässä arvokas maali, joka masensi Buffaloa entisestään ja sitten jatkoajalla lopullinen niitti matsille Perron-Neal akselin toimesta. Perron oli tuon vitjan paras kaikkinensa ja nyt ne veivailut realisoituivat myös maaleiksi.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
No hirveästi kannattaisi perseilläkää tai siellä hallilla ei käy kukaan. Ihan varmasti haluavat menestyä nyt kun kerran hyvin menee. Tuohan voi synnyttää kovankin kiekkobuumin jos ekalla kaudella mennään playoffseihin. Kyllä omistajan suurin tavoite on saada rahaa ja ihmisiä halliin. Häntä ei kiinnosta jotkut TOP10 varaukset, vaikka se Vegasin maailmassa olisikin se viisain tie.

Olihan se Carolinassakin nähtävissä että kun voitettiin mestaruus niin sillä pysty ratsastaa miltei kymmenen vuotta ja jengi eksyi halliin. Nyt alkaa olla jo hiljaisempaa hallissa. Menestys ruokkii maksavia asiakkaita ja se on kuitenkin bisneksen tärkein tehtävä. Menestys tulee sitten bonuksena jos tulee, mutta rahan tekeminen noiden jengien prioriteetti numero yksi on.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Totta kai omistajia kiinnostaa enemmän raha kuin mikään muu, sehän on selvää. Mutta keskimäärin he ovat kuitenkin pitkäjänteisiä bisnesmiehiä. Ja on syytä miettiä kumpi tuo enemmän rahaa 10-15 vuoden syklissä: Yllättävä, parin kauden menestys, jonka jälkeen seuraa useamman vuoden korpivaellus ennen kuin jälleen pystytään hakemaan uutta vauhtia. Vai 2-3 vuoden räpellyksen jälkeinen rakennus askel kerrallaan ylöspäin, joka voi poikia jopa 10 vuoden menestysputken?

En nyt yritä väitellä, vaan tuoda vaan eri näkökulmia asiaan. Minähän en voi tietää mitä Vegasin johtoportaassa ajatellaan.
 

KöyhäRitari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, NHL:n suomalaiset
Taas kerran kaksi pinnaa kotiin! En katsonut peliä, joten odottelen tässä josko @Salming in rapsa kolahtaisi piakkoin palstalle.. on ollut taas semmonen rumputulitus Bluesin toimesta että alta pois. Subban loukkaantui joten Dansk - Lagace parilla kai mennään toistaiseksi kunnes MAF/Subban toipuu pelikuntoon. Dansk oli ollut vakuuttavan oloinen sen reilut 10 min mitä oli pelannut, kertoo twitter.

Edit. Niin kauan kun voittoja ropisee tähän tahtiin, niin turha kai avautua palstoilla peluutuksesta(Shippy n. 10min, Tuch 9min)
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Yöllä oli tosiaan Blues vastassa. Pientä raporttia siitä seuraavaksi tulospiilon jälkeen. Ketjuthan olivat samat kuin aiemmin, mutta pakistossa McNabb korvasi Merrillin. Kahden minuutin kohdalla kotijoukkue pääsi ylivoimalle, kun Hunt selvitti omassa kulmauksessa kahden miehen samanaikaisen paineen ja sai siirrettyä kiekon viereen Millerille, joka avasi pelin nopeasti ja kiekko päätyi Bluesin penkin eteen, jossa oli liikaa miehiä jäällä. Kakkosylivoima oli samassa muodossa edelleen eli Hunt-Miller-Karlsson-Tuch-Smith, mutta Shipachyov oli nostettu ykkösylivoimaan Eakinin tilalle. Schmidt oli edelleen viivassa ja muut hyökkääjät olivat Perron, Neal ja Leipsic. Paras paikka tuli kuitenkin alivoimalla vieraille, kun Miller kikkaili liian itsevarmasti viivassa ja Schenn karkasi läpi, mutta Subban pysyi mukana ja torjui patjoilla Schennin rystynoston. Ylivoiman jälkeen kakkosketju loi suorasta hyökkäyksestä paikan slottiin Perronille, mutta veto meni suoraan Allenin syliin. Kahdeksan minuutin kohdalla Miller huitoi Upshallia ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Bellemare, Smith, Sbisa, Schmidt, Eakin, Karlsson, Engelland ja McNabb pelasivat uhrautuvaa alivoimaa ja avauskymppi päättyi maalittomana. Erityismainintana Bellemaren konttaaminen vaihtoon sen jälkeen, kun hän blokkasi Pietrangelon lämärin.

Blues sai toisen ylivoiman peräjälkeen hyökkäyspään jäähyn jälkeen. Tarasenko kokeili maalin kulmalta kertaalleen, mutta Subban liukui hyvin peittämään. Heti jäähyn päätyttyä Blues meni johtoon. Eakin menetti kiekon keskialueella ja Blues pelasi parilla syötöllä Sundqvistin vapaaksi laidasta. Hän päätti kiertää maalin ja Subban liikkui niin hitaasti alueensa poikki, että Sunqvist ehti kääntämään kiekon sisään ja ilmeisesti Pääjärvi sai vielä lapansa väliin tuohon kääntöön. Millerkin piti vain miestä maalin edessä eikä ymmärtänyt huitoa kiekkoa veks Sunqvistin lavasta. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Vegas otti jo kolmannen jäähyn putkeen. Onneksi Bluesin ylivoima jatkui tehottomana pyörittämisenä. Jäähyn päätyttyä Eakin pelasi kulmasta kiekon yläkaarelle Perronille, mutta jälleen Allen torjui hänen kutinsa. Se oli jo erän kolmas maalipaikka Perronille, toki vain puolittainen, mutta silti. Muut ketjut eivät paikkoja sitten edes luoneet vieraiden päätyyn, koska Blues vei avauserässä laukaukset 18-4, joista toki ylivoimalla tuli seitsemän kutia, mutta tasaviisikoinhan ne ylivoimat pitää ansaita ja Blues oli avauserässä selvästi parempi. Se tukki tiiviinä viisikkona keskialueen, jota Vegas ei päässyt hallitusti ylittämään.

Toisen erän avausvitonen ei ihmeitä tarjonnut. Schmidt kuljetti kertaalleen omasta päästä kiekon Bluesin alueelle, mutta laukoi ohi. Peli aaltoili päästä päähän ja laitojen lähellä kamppailtiin pomppukiekoista. Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti ja pitivät toisensa pois ykkössektoreista. Nykyjonnet voisivat käyttää jopa termiä grindaaminen, koska peli oli kamppailua tilasta ja ajasta ahtaassa kaukalossa. Se ei tarjonnut pelillisiä hienouksia, mutta oli sadistisella tavalla silti kiehtovaa seurattavaa, kun jalkapallon tavoin jokaisen laadukkaan maalipaikan eteen piti tehdä järjettömästi töitä. Erän puolivälissä Engelland otti jäähyn, joten edessä oli jo Bluesin neljäs peräkkäinen YV. Maila nousi Steenin naamariin, joten selkeä jäähy. Vegas kuitenkin kesti suhteellisen helposti alivoimansa. Pietrangelolla oli paras paikka maalin edestä, mutta Eakin sai lavan väliin. Jäähyn jälkeen Upshall kamppasi Shipachyovin ja Vegas pääsi vuorostaan ylivoimalle. Tasoitus syntyikin hieman onnekkaasti, kun ensin Eakin ja Miller pommittivat kohti maalia ja kolmantena kiekkoa pääsi laukomaan Smith yläkaarelta ja hänen röpelökiekkonsa löysi verkon perukoille Bortuzzin kautta. Kolme minuuttia ennen erän päätöstä Eakin pääsi puolittain läpi laidasta, mutta Gunnarsson ehti mailoineen väliin. Jatkotilanteessa Pääjärvi sitoi Eakinia kulmassa ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Ylivoima toimi jälleen, kun Hunt levitti viivassa, Miller nousi laitaa pitkin ja
latasi kiekon etuyläkulmaan voimalla ranteella. Hieno maali ja hyvin tunnistettu tyhjä tila Milleriltä. Smithille kakkossyöttö. Viimeisellä minuutilla vieraat saivat kulmarallin päälle, mutta Vegas kesti ja toiselle tauolle mentiin 2-1 lukemissa. Kahden erän jälkeen kudit olivat vieraille peräti 29-12.

Päätöserän alussa Sobotka pomputti oman kutinsa jälkeen kiekon kohti Subbania, joka liukui maalin sisälle ja imi kiekon varusteidensa sisälle. Tuota tilannetta kelattiin jonkin aikaa ja lopulta maali hylättiin, koska kuvista ei näkynyt kiekkoa kunnolla. Alkuperäinen tuomio oli ei maalia ja se jäi siis voimaan. Viiden minuutin kohdalla Tuch blokkasi viivavedon ja lähti dynaamiseen kuljetukseen, joka melkein päättyi onnistuneeseen maalille ajoon. Melkoista selviytymistaistelua oli joka tapauksessa päätöserän avauskymppi. Blues vyöryi jatkuvasti alueelle, mutta Vegas puolusti keskustan ja peli oli toisen erän alun tavoin kamppailupelaamista laitojen lähellä. Oma hyökkäyspelaaminen oli olematonta kotijoukkueelta ja ainoa ratkaisu oli heittää kiekko vain päätyyn punaiselta.

Yhdeksän minuuttia ennen loppua Subban loukkaantui yrittäessään torjua ja Dansk otettiin askiin tekemään NHL-debyytti kovaan paikkaan. 6:40 ennen loppua kotijoukkue sai pitkästä aikaa kudin kohti maalia, kun Smith tiputti toiseen aaltoon laidasta ja Karlsson pääsi kokeilemaan kaukaa lämäriä, jonka Allen helposti torjui. Viisi minuuttia ennen loppua vääjäämätön tapahtui. Tarasenko voitti Sbisalta kiekon kulmassa ja sen jälkeen parilla syötöllä Pietrangelolle pelattiin one-timer b-pisteelle, jonka hän pommitti ohi Danskin. Ansaittu tasoitus, vedot olivat tässä kohdin 40-15 vieraille. Kolme minuuttia ennen loppua Schwartz laukoi vastaiskun päätteeksi slotista, mutta Dansk otti uransa ensimmäisen torjunnan hanskalla, vaikka pomputti hieman. Hetken päästä Eakin laukoi käännön jälkeen keskeltä, mutta Allen torjui vaivatta kaukaa lähteneen ranteen. Viimeisillä sekunneilla vielä Schmidt purki löysästi ja Tarasenko lähetti maalin kulmalle ohjurin, mutta Schwartz sai jotenkin ohjattua kiekon ohi tyhjästä maalista.

Jatkoilla sitten ensimmäinen paikka tuli minuutin kohdalla, kun Schwartz laukoi vapaasti slotista, mutta Dansk otti upean patjatorjunnan. Dansk otti muitakin hyviä koppeja nollaten muun muassa Schennin maalille ajon. Puolitoista minuuttia ennen loppua Leipsic pääsi läpi, mutta Allen ryösti rystynoston. Viimeisellä minuutilla Vegas hautasi lopulta pelin. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Smith tarjoili lätyn ja Karlsson naulasi yläkulmaan. Smithille illan kolmas pinna ja Vegasille kuudes voitto seitsemästä pelistä. Jatkoaikasaldokin on nyt 3-0. Ihanaa!

Yksilöistä molemmat veskat olivat loistavia. Danskilta huima debyytti. Puolustajista Miller pelasi parhaan pelinsä. Hunt oli myös hyvä, koska meni rohkeasti taklausten alle pienikokoisena ja onnistui silti pelaamaan kiekon viereen paineen alla. Sbisalta vähän heikompi peli puolestaan. Hyökkääjistä Eakinin vitja oli ainut joka loi maalipaikkoja tasaviisikoin. Muista hyökkääjistä Smithille ja Karlssonille valtavasti posia esityksistään, varsinkin Smith loisti taas ja oli mukana jokaisessa maalissa. Shipan ketjun peli jäi vajaaksi osittain toki peliajasta johtuen, nelosesta Bellemaren puolustuspelaaminen jäi mieleen.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Päätöserän alussa Sobotka pomputti oman kutinsa jälkeen kiekon kohti Subbania, joka liukui maalin sisälle ja imi kiekon varusteidensa sisälle. Tuota tilannetta kelattiin jonkin aikaa ja lopulta maali hylättiin, koska kuvista ei näkynyt kiekkoa kunnolla. Alkuperäinen tuomio oli ei maalia ja se jäi siis voimaan.

Tämä kyllä lievästi huvitti kun Subban on tyyliin kokonaan maalin sisällä, noh säännöt on mitä on ja näillä mennään. Hienoa kyllä katsoa tuota Vegasin peliä kun jätkät ovat niin iloisia noista maaleista ja voitoista, pelaamisen ilo vaan hehkuu koko jengistä ja faneista.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoiseksi menee VGKn maalivahtiruletti. Eka heivattiin Picard ämpärilliseen kiekkoja. Sitten kun MAF loukkaantui niin tilalle laitettiin lähes kokematon Subban. Nyt kun hän loukaantui niin tilalle tulee Dansk ja hänen varallaan on Lagace. Aika hyvin on kosahtamassa McPheen omaan nilkkaan koko paletti.

No ei kai siinä. Kunhan voittoja ropisee niin muulla ei ole väliä. Saattaa kyllä Shipaa jossain vaiheessa kiehtoa khl yhä enemmän jos ei pääse pelaan niin paljoa ku haluaisi.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hauska nähdä miten Vegasilla lähtee kulkemaan, kun lähdetään oikeasti reissaamaan. Nythän otteluohjelma 2 avauskierroksen ( vs. Dallas, joka johti 1-0 kunnes Bishop loukkaantui ja Arizona, joka vielä ei ole voittanut kertaakaan) on tarjonnut/tarjoaa 7 kotipeliä putkeen, josta 2 vielä jäljellä.

Tämän jälkeen sitten 9 peliin 8 kertaa vieraissa, jossa fiilis voi olla hieman eri kuin kotihallissa. Toki ammattimiehiä kaikki, mutta kiertue voi muuttua rankaksi, jos pelillisesti jää alakynteen ja tulee kunnolla pataan.

Mutta jää nähtäväksi. Ensi kuun puolessa välissä on varmasti paremmin tiedossa mikä on joukkueen suunta, ja onko pudotuspelipaikka oikeasti realistinen.
 

Ferris

Jäsen
Mielenkiintoiseksi menee VGKn maalivahtiruletti. Eka heivattiin Picard ämpärilliseen kiekkoja. Sitten kun MAF loukkaantui niin tilalle laitettiin lähes kokematon Subban. Nyt kun hän loukaantui niin tilalle tulee Dansk ja hänen varallaan on Lagace. Aika hyvin on kosahtamassa McPheen omaan nilkkaan koko paletti.

Mikä tässä McPheen nilkkaan kolahtaa? Meinaat että Pickard ei ois voinu samallalailla loukkaantua kuin Subban vai mikä tässä nyt oli ajatuksena? Samat varaveskarithan sieltä takaa löytyy tälläkin hetkellä mitä Pickardinkin takana ois ollu.

Sitäpaitsi Washingtonissa on tarjolla liigan parhaita kakkosveskareita, kunhan vaan osaa tarjota sopivaa pakkia siihen suuntaan vaihtokaupassa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Epäonnekas tilannehan tuo on, että molemmat veskat ovat samaan aikaan loukkaantuneita ja joudutaan turvautumaan farmiveskareihin. Toivottavasti Fleury edes palaisi pian, jotta Danskilla ja Lagacella ei jouduta menemään vieraskiertueelle. Subbanin loukkaantuminen näytti siltä, että saattaisi olla pois pidempäänkin.

Marchessault on muuten lähellä pelikuntoa. Hän oli pelannut reeneissä ykkösessä yhdessä Karlssonin ja Smithin kanssa. Lindberg puolestaan oli sentteröinut kolmosketjua ja Shipachyov oli ollut nelosen toisessa laidassa. Sama rosteriongelmahan sieltä tulee jälleen vastaan, jos ja kun Marchessault on pelikuntoinen Chicagoa vastaan, jolloin Shipa sitten varmaan lähtee paperilla farmiin taas. Tuch on antanut Shipaa paremmat näytöt ja on laituri, joten hän siis jatkanee kokoonpanossa, jollei Lindbergia siirretä laituriksi Tuchin paikalle, mutta en usko siihen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä tässä McPheen nilkkaan kolahtaa? Meinaat että Pickard ei ois voinu samallalailla loukkaantua kuin Subban vai mikä tässä nyt oli ajatuksena? Samat varaveskarithan sieltä takaa löytyy tälläkin hetkellä mitä Pickardinkin takana ois ollu.

Sitäpaitsi Washingtonissa on tarjolla liigan parhaita kakkosveskareita, kunhan vaan osaa tarjota sopivaa pakkia siihen suuntaan vaihtokaupassa.
Ei kai siinä muuta mutta olisi ollut yks maalivahti enemmän särkymävaraa mutta nää on aina näitä jos, ei sitä kaikkeen voi varautua.
 

Nick Neim

Jäsen
Mikä tässä McPheen nilkkaan kolahtaa? Meinaat että Pickard ei ois voinu samallalailla loukkaantua kuin Subban vai mikä tässä nyt oli ajatuksena? Samat varaveskarithan sieltä takaa löytyy tälläkin hetkellä mitä Pickardinkin takana ois ollu.
Pickard kuitenkin ennen treidiä läpäisi jo waiverit, joten vastineeksi saatu 6th ja T.Lindberg ei varmaan hirveästi tällä hetkellä lämmitä, kun treidiä ei ollut edes "pakko" tehdä. Maalivahtiosasto olisi siis voinut olla muodossa Fleury-Subban-Pickard-Dansk, juurikin esimerkiksi loukkaantumisten varalle. Ja kauden aikana Pickardista saatava vastine olisi voinut olla parempi muiden joukkueiden loukkaantumisten myötä.

Turhaa hätäilyä, mikä kolahtaa loukkaantumisten myötä tällä hetkellä omaan nilkkaan. Tai noin minä sen näen.

E: Ja toki voidaan vielä siitäkin jossitella, että kuinka fiksua on lähteä kauteen kolmikolla Fleury-Subban-Dansk vs Fleury-Subban-Pickard, jos Pickardista saatava vastine on käytännössä olematon. Sinänsä eri keskustelun aihe jo, mutta kahden ottelun Subban ei niitä ennakkoon varmimpia kortteja ole, joten siinä taustalla/varalla oleva NHL-tasoinen kakkosveska ei ainakaan ole haitaksi, koska tuskin tarkoituksena oli Fleuryakaan kuormittaa loppuun.
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
E: Ja toki voidaan vielä siitäkin jossitella, että kuinka fiksua on lähteä kauteen kolmikolla Fleury-Subban-Dansk vs Fleury-Subban-Pickard, jos Pickardista saatava vastine on käytännössä olematon. Sinänsä eri keskustelun aihe jo, mutta kahden ottelun Subban ei niitä ennakkoon varmimpia kortteja ole, joten siinä taustalla/varalla oleva NHL-tasoinen kakkosveska ei ainakaan ole haitaksi, koska tuskin tarkoituksena oli Fleuryakaan kuormittaa loppuun.

Kun on kyse laajennusjoukkueesta ja sen ekasta kaudesta niin ensimmäinen trio on huomattavasti viisaampi tulevaisuuden (=parempien varausvuorojen) kannalta kuin jälkimmäinen.
 

Nick Neim

Jäsen
Kun on kyse laajennusjoukkueesta ja sen ekasta kaudesta niin ensimmäinen trio on huomattavasti viisaampi tulevaisuuden (=parempien varausvuorojen) kannalta kuin jälkimmäinen.
Näin toki, jos uskoo, että Pickardista ei koko kauden aikana olisi saanut kutoskieppiä parempaa vastinetta.

Muutaman Niemen lisästartin jälkeen, esimerkiksi Pens saattaisi olla kiinnostunut tasonsa osoittaneesta kakkosveskasta, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Niistä Niemeä puoltavista (b2b, pahat vastustajat) tekijöistä huolimatta. Jos koppi ei tartu tai ala tarttumaan, niin Murraylle hankitaan pätevä backup, joka olisi voinut esimerkiksi olla Pickard.

Tällöin Pickard ei olisi pelannut ylhäällä (=vaikuttanut tuohon, mitä esitit perusteluksi) ja Pickardista saatu vastine olisi ollut parempi. Kuulostaa laajennusjoukkueen kannalta ihan perkeleen järkevältä diililtä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Gallantin mukaan Fleury on vielä tämän viikon sivussa, mutta toipuminen on edistynyt ja kyse on enää päivistä viikkojen sijaan. Marchessaultin lisäksi myös Haula on todella lähellä palaamista kaukaloon. Huominen pelaava maalivahti on vielä auki, koska Gallant ei ole tehnyt päätöstä vielä Danskin ja Lagacen välillä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ennen Chicago-matsin alkua tuli odotettu uutinen eli Shipa siirrettiin paperilla farmiin ja Marchessault nousi kokoonpanoon. Hän otti paikkansa ykkösen laidasta ja Lindberg siirtyi kolmosen keskelle kuten treeneissä. Heti kymmenen sekunnin kohdalla Neal pääsi laukomaan vasemmalta b-pisteelta, mutta laukaus meni niukasti yli oikean yläkulman. Kolmen minuutin kohdalla nähtiin pelin ensimmäinen torjunta, kun Seabrook laukoi viivasta löysän ranteen, jonka Dansk sulki syliinsä. Aloituksen jälkeen Keith kamppasi Nealin sinisellä ja sai jäähyn. Ykkösylivoima oli Schmidt-Perron-Leipsic-Marchessault-Neal ja kakkosylivoima edelleen Hunt-Miller-Karlsson-Smith-Tuch. Marchessault otti siis oman paikkansa ylivoimasta Shipan poissaollessa. Ylivoiman aluksi Schmidt syötti omassa päässä huolimattomasti laitaa pitkin haettuaan vauhtia maalin takaa, mutta Hayden pääsi väliin. Perron heittäytyi jäähän ja hänet Hayden kiersi maltilla ja laukoi sen jälkeen kiekon etukulmasta sisään Danskin kainalosta. Vegas kuitenkin tasoitti vielä saman ylivoiman aikana. Miller jatkoi hyvää virettään ja pommitti taas viivasta Huntin siirron jälkeen. Karlsson sai lavan väliin ja ohjasi kiekon ohi Crawfordin. Kuuden minuutin kohdalla Vegas siirtyi johtoon suoran hyökkäyksen päätteeksi. McNabb antoi levityksen omasta päästä toiseen laitaan Engellandille, jolla oli vapaa väylä nousta laitaa pitkin. Hän pääsi laukomaan oikealta b-pisteen kaarelta terävän kudin kohti vasenta yläkulmaa. Kiekko osui Crawfordin olkapäähän, josta se pomppasi maaliviivalle ja Nosek pääsi lyömään irtokiekon sisään. Karmean alivoimamaalin jälkeen siis kaksi nopeaa maalia kotijoukkueelta ja tilanne näytti jälleen hyvältä. Vielä ennen ensimmäistä mainoskatkoa Karlsson nousi vauhdilla laitaa pitkin, jarrutti ahomaisesti ja pelasi toiseen aaltoon jätön viivaan, josta Miller pääsi lataamaan lämärin, mutta tällä kertaa Crawford torjui. Erän puolivälissä kakkosvitja sai aikaan päätypelin, jonka päätteeksi Schmidt lähetti ohjurin viivasta, mutta Neal ei osunut kunnolla kiekkoon takakulmalla. Seuraavassa vaihdossa Bellemaren ketju paini päädyssä ja Hunt laukoi viivasta matalan kudin, joka osui Crawfordin patjoihin. Oikeastaan Vegas hallitsi peliä mielin määrin tasoitusmaalinsa jälkeen. Chicagoa ei päässyt ollenkaan hallitusti Vegasin alueelle, koska kotijoukkue paineisti sen verran viisaasti karvatessaan ja myös keskialueella, että vieraat joutuivat tyytymään siirtokiekkoihin punaiselta päätyyn, jolloin Vegasin puolustajat käänsivät pelin nopeasti Chicagon päätyyn ja kotijoukkue sai luotua monta kulma- ja päätyvääntöä vieraiden puolustajia vastaan laitojen lähellä.

Toisen mainoskatkon jälkeen vieraat pääsivät ylivoimalle, kun DeBrincat laukoi oikealta ja Dansk torjui kulmaan reboundin. Samalla kuitenkin Miller sitoi maalille ajavaa Sharpia sen verran, että hän sai jäähyn. Vegas pääsi alivoimalla 3v2-hyökkäykseen ja kiekko pelattiin laidasta jätöllä viivaan, josta Schmidt latasi matalan rannarin, mutta Crawford torjui patjoillaan. Heti jäähyn päätyttyä kotijoukkue vastahyökkäsi ja Lindberg kikkaili itsensä puolustajien välistä vetopaikkaan slottiin, mutta ahdistettuna laukaus jäi ponnettomaksi. Tuota ennen Kane haki rystypassilla takakulmalta Schmaltzia, mutta se passi meni harakoille ja kotijoukkueelta tosiaan hyvä vastahyökkäys. Kolme minuuttia ennen loppua Sbisan löysä heitto viivasta katkottiin ja vastaiskusta Panik pääsi laukomaan siniviivan läheltä poikkisyötön jälkeen ranteella, mutta Dansk otti hanskallaan tyylitellyn tv-torjunnan etuyläkulmasta. Puolitoista minuuttia ennen erän loppua nähtiin viimeinen maalipaikka, kun Tuch katkaisi Chicagon hyökkäykseenlähdön ja laukoi ranteella b-pisteen kaarelta hieman yli maalista ohi oikealta. Viimeisillä sekunneilla Kane pääsi vielä laukomaan aloituksen jälkeen, mutta Sbisa otti ison blokin. Selostuksessa myös kerrottiin positiivisena faktana se, että Vegas oli sarjan paras joukkue aloituksissa ennen illan ottelua n. 60%n voittoprosentillaan. En jaksa tarkistaa tuon faktan paikkansapitävyyttä, mutta kyllähän aiemmissa peleissä Vegas oli pöllyttänyt vastustajiaan aloituksissa.

Tässä pelissä aloitukset kirjattiin avauserässä 15-14 ja kudit 14-10. Tasaviisikoin pelin virtaus oli kotijoukkueen hallussa, koska sen karvauspelaaminen toimi vieraita paremmin, jolloin päätypelejä oli selvästi enemmän vieraiden puolustusalueella. Erä oli viihdyttävän vauhdikas, yksi parhaista tällä kaudella katsojan näkökulmasta.

Toinen erä alkoi Nealin huitomisjäähyllä ensimmäisessä vaihdossa, kun hän hakkasi Seabrookilta mailan käsistä. Alivoimaa pelasivat Bellemare, Smith, Engelland, Sbisa, Eakin, Karlsson, McNabb, Schmidt, Nosek ja Lindberg. Toews pääsi kertaalleen laukomaan vasemmalta, mutta Dansk torjui varmasti, vaikka kuti tuli ohi Schmidtin blokkiyrityksen. Muutoin vakuuttavaa ja energistä alivoimapelaamista eikä Chicago saanut kuviota kuntoon kovinkaan helposti, vaan Vegas pääsi purkamaan pariinkiin otteeseen ja vaihtamaan tuoreet miehet jäälle. Jäähyn päätyttyä ote säilyi kuitenkin vierailla ensimmäiseen mainoskatkoon asti. Vegas ei saanut tukittua enää keskialuetta yhtä tehokkaasti kuin avauserässä ja vieraat saivat laitapelejä aikaan Vegasin alueella. Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen oli puolestaan olematonta kuuden ensimmäisen minuutin aikana. Dansk otti muutaman varman torjunnan ja piti Vegasin johdossa. Mainosten jälkeen Panik huitoi hyökkäysalueella Eakinia, joka oli nostamassa jalalla kiekkoa pois omista ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Ylivoimalla Hunt laukoi pari kertaa viivasta ja Marchessault puolestaan kerran heti vauhdikkaan alueelle tuonnin päätteeksi, mutta Crawford selvitti nuo uhittelut vaivatta.

Juuri ennen erän puoliväliä Kanen ketju mylläsi Vegasin nelosta vastaan. Bellemare blokkasi yhden Kanen laukauksen, mutta sen jälkeen päädyssä Sbisan olkapää osui Hartmania naamariin ja selvä jäähy siitä Vegasille. Alivoiman aluksi Bellemare katkaisi Toewsin syötön Chicagon lähtiessä hyökkäämään, mutta kompuroi samalla Seabrookin taklatessa ja jäästä polviltaan lähtenyt laukaus jäi vaisuksi eikä jatkotilanteesta Smithkaan saanut reboundia ujutettua maaliin miinuskulmasta. Alivoima toimi kuitenkin mainiosti eikä vierasjoukkue tainnut saada laukaustakaan aikaan.

Toisen mainoskatkon jälkeen ensin Marchessault haki vanhanaikaista ja heti perään Chicago pääsi 2v1-hyökkäykseen, mutta Kane laukoi tolppaan Schmaltzin lätystä. McNabb ei saanut kiekkoa haltuun hyökkäysssinisellä, jolloin peli kääntyi Vegasin päähän. Engelland ei puolestaan onnistunut katkomaan heittäytymällä syöttöä, mutta onneksi Kanen laukaus osui tosiaan vain tolppaan. Vaihdon päätteeksi Vegas pääsi neljän minuutin ylivoimalle Hartmanin väkivaltaisuuden ansiosta, kun hän hyökkäsi McNabbin kimppuun Braydenin taklattua laidassa voimakkaasti Schmaltzia. Ylivoiman ensimmäinen puolikas oli melko huono eikä toinenkaan puolikas ollut kehuttava. Vegas taisi saada kertaalleen kuvion kuntoon, mutta silloinkin Hunt laukoi heti viivasta ja tilanne purkautui. Komplimentit toki vieraiden alivoimalle, joka voitti kaksinkamppailut ja purki monta kertaa. Välittömästi jäähyn loputtua kuitenkin Vegas iski kolmannen maalinsa. Nosek voitti päädyssä kamppailun, pelasi viereen Carrierille, joka antoi seinasyötön maalin taakse ja sieltä Nosek antoi syötön slottiin, jossa Bellemare oli täysin vapaana ja hän pääsi lataamaan kiekon ohi Crawfordin. Erinomainen päätypeli ja Nosekilta tarkka syöttö Murphyn luistinten vierestä. Toisen erän jälkeen laukaukset kirjattiin 22-18 ja aloitukset 22-22.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Päätöserä alkoi tasan kello seitsemän Suomen aikaa. Vegas ei tällä kertaa lähtenyt peruuttelemaan, vaan eiköhän kopissa oltu painotettu aktiivisuutta. Karlssonin ja Bellemaren vitjat paineistivatkin heti mallikkaasti erän alussa ja näyttivät esimerkkiä. Carrier tarjoili melkein onnistuneen syötön Bellemarelle, mutta Chicagon heittäytyvä puolustaja sai mailan väliin eikä Bellemare päässyt laukomaan nopean käännön jälkeen. Viiden minuutin kohdalla kolmonen loi pelin parhaan paikkansa, kun Leipsic pörräsi maalin takaa esiin ja käänsi kiekon maalille, mutta Tuch ei saanut lapioitua sitä sisään Crawfordin patjojen läpi. Kahdeksan minuutin kohdalla Sharp pääsi läpiajoon, mutta Dansk imaisi kiekon syliinsä Sharpin haettua suoraa laukausta. Lindberg pelasi tuossa tilanteessa viivaan ja McNabb laukoi suoraan päin blokkaajaa eikä Sbisa saanut pidettyä enää irtokiekkoa alueella, jolloin Anisimov vapautti Sharpin läpi. Muutamaa vaihtoa myöhemmin Eakin pelasi syvyydestä slottiin, jossa Neal oli täysin yksin, mutta Crawford tuli vastaan ja torjui patjalla. Jatkotilanteessa Perronilla oli tyhjä maali, mutta Seabrook koukkasi häntä ja esti maalin synnyn. Seurannut ylivoima alkoi kakkosylivoiman takakolmion pommituksella, joka huipentui Smithin tolppalaukaukseen. Ylivoimaa jäi jäljelle vain sekunti, kun ykkösylivoima sahasi maalin. Leipsicin tilalla ollut Sbisa levitti Schmidtille, joka antoi poikkisyötön ja vasempaan siipeen, jossa päivysti Marchessault ja hän laukoi ranteella kiekon maalin kattoon kuten Patrik Laine eli pidettyään kiekkoa hallussaan alle sekunnin.

Vieraat aloittivat pienen kirin, kun erää oli jäljellä kuutisen minuuttia, mutta Vegas boksasi tehokkaasti Chicagon laitojen lähelle ja kulutti aikaa siellä sitomalla Chicagon hyökkääjät laitaan sekä kamppailemalla energisesti. Toiseksi viimeisen mainoskatkon jälkeen Eakin pääsi kokeilemaan kaarelta rannettaan voitetun kamppailun päätteeksi, mutta Crawford torjui kiekon katsomoon. Viimeisellä kolmella minuutilla peli meni melko läpsyttelyksi, koska vieraat eivät saaneet mitään kunnollista maalipaikkaa enää millään luotua kunnes yhtäkkiä Kane kavensi minuutti ennen loppua. Oesterle pelasi maalin taakse Saadille, joka jatkoi heti maalin eteen Kanelle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko takakulmaan. Schmidt ja Neal lähtivät tuossa tilanteessa maalin taakse kiekon perään, jolloin Kane unohtui täysin vapaaksi. Viimeisellä minuutilla Dansk otti vielä kaksi torjuntaa ja kirjasi lopulta itselleen toisen voiton toiseen peliin. Tällä kertaa aloittavana maalivahtina numeroin 4-2. 7-1-0 saldolla kelpaa lähteä kotiotteluputken viimeiseen otteluun Coloradoa vastaan. Toinen kova voitto putkeen joka tapauksessa Blues-voiton jatkoksi.

Yksilöistä Dansk jatkoi Vegasille jo tuttua linjaa eli riittävän hyvää ja voitokasta maalivahtipelaamista. Uran ensimmäinen startti ja tuloksena 29 torjuntaa. Puolustajista Schmidt oli ajoittain huolimaton kiekolla, mutta hyökkäysalueella laukoi myös ranteella pariin otteeseen vaarallisesti. Hunt-Miller akseli toimii ylivoimalla ja he saavat jatkuvasti laukauksia maalille toisin kuin ykkösylivoima. McNabb oli ehkäpä jälleen epävarmin puolustaja, muutama huono ratkaisu kiekollisena, joista Chicago kontrasi vastaan. Engellandilta ja Sbisalta hyvää puolustuspelaamista omissa. Hyökkääjistä nostan esiin nelosketjun, joka oli loistava. Bellemare loisti vielä erikseen blokaten laukauksia, luistellen dynaamisesti, tehden maalin ja riistäen kiekkoja. Ykkösketjusta Karlsson oli hyvä viime pelin tapaan ja on nostanut hienosti tasoaan ensimmäisten pelien hajuttomien ja näkymättömien esityksien jälkeen. Marchessault palasi kokoonpanoon kiitettävällä energialla ja sai liikkeellään luotua itselleen puolittaisia maalipaikkoja. Päätöserässä ansaittu palkinto ylivoimalla. Kolmosketju jäi mututuntumalta jälleen melko vähille minuuteille. Kakkosketju jäi tasaviisikoin ykkösen ja nelosen varjoon, hieman enemmän odottaisi Eakinin vitjalta, vaikka se pelaakin tunnollisesti alaspäin. Päätöserässä se paransi kolmosketjun tavoin hyökkäyspelaamistaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös