Pe 13.10.2017 Tappara - Kärpät

  • 5 507
  • 46

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään on luvassa klassikko-ottelu, kun hallitseva mestari Tappara kohtaa kotihallissaan Hakametsässä suuren ja mahtavan Oulun Kärpät.

Tapparan pelaaminen on alkukaudesta ollut solmussa. Kokoonpano on kuitenkin illasta toiseen niin laadukas, että tuon umpisolmun aukeaminen on vain ajan kysymys.

Tappara tänään:

Kuusela - JM.Järvinen - Peltola
Lehtonen - Mikkola

Zaborsky - Jasu - Ojamäki
Vittasmäki - Rantakari

Kärki - M.Järvinen - Repo
Elorinne - Kemiläinen

Luoto - Rauhala - Karjalainen
Salonen

Hrachovina (Heljanko)



Kärpät on aloittanut kauden hyvin ollen sarjassa toisena. Varsinkin hyökkäyssuuntaan pelaaminen on ollut väkevää, sillä Kärpät on tehnyt eniten maaleja koko sarjassa. Viime viikon hurjassa putkessa, jossa Kärpät kohtasi neljään päivään kolme top6-joukkuetta, saatiin viitteitä siitä, että Manner osaa organisoida myös perin kliinisen puolustuspelin.

Kärppien pelitapa on kokenut hurjan muutoksen Suikkasen ja Marjamäen aikakausien jälkeen. Päävalmentaja Manner on peluuttanut joukkuettaan jopa yltiörohkeasti. Manner tunnustikin jännittäneensä, kuinka tällainen pelaajille hyökkäyssuuntaan aiempaa enemmän vapauksia antava pelitapa tuottaa tulosta. No, tällä hetkellä on mukava hymyillä. Kärppien pelaamiselle alkukaudesta tunnusomaista on ollut valtaisa liike, rohkea karvauspelaaminen vastustajan puolustusalueella, hurja takakarvaus, nopea pelin kääntäminen, työteliäsyys, sekä kaverin auttaminen. Tämä on mahdollistanut tietynlaisen pelipaikattomuuden. Siitä kertoo jotain se, että Kärppien puolustajat ovat tehneet jo 12 maalia tälle kaudelle. Näiden positiivisten asioiden vastapainona on virhealttius.

Kärpät tänään:

Junttila - Ruohomaa - Bertrand
Koivisto - Mäkelä

Kupari - Lasu - Ikonen
Kukkonen - Niemelä

Sailio - Humaloja - Mäenalanen
Kivihalme - Hakanpää

Junnila - Kestilä - J.Koivisto
Ronkainen

Rynnäs (Vehviläinen)

Tärkeistä pelimiehistä sivussa ovat Shaun Heshka ja Ville Leskinen
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Jasu edelleen kärkiketjuissa. Olisi kyllä todella mielenkiintoista kuulla Jukan selitys tälle peluutukselle. Noh eiköhän tänään jatku sama tukkoinen sählääminen ja Kärpät ota sen helpohkon 1-3/4 voiton..
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tätä matsia on innolla jo odotettu! Vaikka odotukset Tapparan voiton suhteen ei ole kovin korkealla, on mukavaa päästä katsomaan millaiseksi peli muodostuu kahden uusiutuneen joukkueen kesken. Veikkaus vetää jälleen omaa linjaansa mitä tulee kertoimiin ja Kärppien vierasvoitolle annettava 3,10 kieltämättä houkuttelee. Kärkijoukkueista JYP, Lukko ja TPS ovat jo kolme pistettä Tapparalta kairanneet, joten pitäisi tuon kovavireiseltä kärppänipultakin onnistua.

Kärppien liike saattaa tänään olla myrkkyä Tapparalle, mikäli kotijoukkueen jalka ei kulje keveämmin kuin viime viikkoina. Mielenkiintoista myös nähdä miten Tapparan puolustus selviää oletettavasti kovan ja korkean karvauksen alta pois. Viime aikoina vastustajajoukkueilta ei tätä ole turhan paljoa nähty, kun laadukkaasti toteutettu trap on tehnyt Tapparan hyökkäyksiinlähdöt vaarattomiksi. Paperilla Tapparan kiekollisesti taitavan pakiston pitäisi pystyä kiekotteleman karvauksen alta pois, mutta totuus voi olla toinen. Ainakin hyökkäyksen ja puolustuksen on pelattava paremmin yhteen kuin aiemmissa peleissä. Hyökkäyspäässä toiveissa olisi, ettei laukaisukartta näytä samalta kuin Jukureita vastaan.

Tällä kaudella Tappara on tuntunut saavan aikaan tiukan pelin oli vastassa sitten kuka tahansa. 10 peliä putkeen on vedetty maalin erolla suuntaan tai toiseen. Toivottavasti tuo jatkuu tänään eikä eniten liigamaaleja iskenyt kärppälauma lyö rumia lukemia tauluun. Tulosvetoon kokeiluun 1,2 - 2,3,5.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos suuri ja mahtava Tappara miljoonamiehineen ei tänään syty pientä ja sympaattista, kaudella ylisuorittanutta Kärppä-ryhmää vastaan, niin ei sitten ketään vastaan. Ykkösäijiäkin Kuuselaa, Peltolaa ja J-M Järvistä Tappara lepuutti CHL-pelin ajan, ja nyt tänään näillä kärkiäijillä on kyllä varmasti täyshönkä päällä Kärppiä vastaan.

Mielenkiintoista on nähdä miten uudistunut Kärppä-lauma pärjää Hakametsän paineessa. Tamperelaiset ovat aiemmin kovasti tykänneet Kärppien äärihitaista viivelähdöistä, mutta tällä kaudella nämä jääkiekon ihanuudet ovat loistaneet poissaolollaan Kärppien pelaamisesta melkein kokonaan. Tappara on erinomaisen hyvä ja kova mittari tänään Oulun Kärpille. Mitään tämän illan pelillä ei saavuteta, palkkioksi pelistä saa vain 0-3 pistettä, mutta mutta... Yksi alkukauden tärkeimmistä peleistä tämän illan peli on ehdottomasti Kärpille.

Luulen, että samanlainen peli tulee Kärppiä vastaan kuin kolme viikkoa sitten Palloseuraa vastaan Turussa. Kärppien pitäisi pystyä niittaamaan maaleja avautuvista paikoista, muuten selkäranka katkeaa liian helposti kun kotijoukkue alkaa tykittämään omistaan. Vaikka Kärpät ovat pärjänneet hyvin alkukaudesta, on Kärppien jänne pelaamiseen vielä pitkältä osin testaamatta. Viime viikko oli hyvä, mutta sitä edeltävissä peleissä näin, että jänne ei kestä vielä kovin.

Mitenkähän tuohon Tapparaan oikein iskeä? Paperilla puolustus on ehkä paras osa, osa hyökkäyksestä on todella vaarallinen, osa taas ei saa irti itsestään oikein mitään. Hrachovina on sitten Hrachovina. Täytyy vaan luottaa, ettei Tapparalla ole tänäänkään paras päivä - jos ei ole, löytyy Tapparasta riittävästi aukkopaikkoja. Ylivoimalle Tapparaa ei saa päästää - vaikka Tapparan YV on vain kohtuullista (YV% 18.00), on joukkue tykännyt ratkoa pelejä Kärppiä vastaan Hakametsässä nimenomaan ylivoimalla.

Täytyy myös toivoa, että Kärppien ykkösketju ja ykköspakki jatkavat hirmuvireessä. Kakkosketjusta ei ole hyökkäyspäässä paljoa apuja, kun Leskinen on pois loukkaantuneena. Kolmosketju menee sitten ihon alle - sekä Tapparan pelaajien että kannattajien ihon alle - ja saattaa leipoa siinä sivussa pari maaliakin (jos flow on päällä).

Sellaista. Todennäköisesti Tappara murskaa tänään Kärpät, mutta kai meillä on jotain saumoja? 2-3 sydän sanoo.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onhan tuo Tapparan rosteri kyllä hurja nimien puolesta. Liigan piste-/maalipörssin voittajia kahteen ekaan ketjuun. NHL drop-out pelaaja mahtuu näköjään kolmoseen. Onneksi peli ei ilmeisesti ole vielä lähellekään uomissaan ja toivottavasti sitä ei löydy vielä tänäänkään. Hakametsä on tosin ollut Kärpille perinteisesti aika hankala paikka pelata.

Saa nähdä kuinka paljon Kärppien pitkä tauko vaikuttaa peliin, tosin energiaa pitäisi ainakin löytyä. Toivottavasti umpisurkeaa ylivoimaa on harjoiteltu tauon aikana. Heshka ja varsinkin Leskinen olisivat kyllä tarpeen tuomaan lisää laajuutta (ja YV-tehoja) tuohon Kärppien rosteriin. Leskinen olisi potentiaalisesti jopa Kärppien ykköstykki tälle kaudelle (teki jo 3+2 neljässä matsissa).
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien liike saattaa tänään olla myrkkyä Tapparalle,
Jos Tapparan kannattaja tykkää tykätä myös vastustajien hyvistä otteista, Tapsukka-kannattaja tulee pistämään positiivisessa mielessä ylös tuon Kärppien liikkeen ja luistelun sekä, jos oululaisilla ilta onnistuu, niin myös viivelähtöjen puuttumisen. Hyvä liike tarkoittaa Kärppien kohdalla hurjaa työntekoa, mutta myös kovaa mailahäirintää, jonka itse olen negatiivisena asiana Kärppien pelistä pistänyt huomioon. Täytyy tänään itse paikanpäällä kiinnittää huomiota tuohon mailahäirintään. Tuntuu siltä, että kun vauhti lisääntyy, myös taistelukiekko lisäntyy. Ja taistelukiekkoon osaltaan liittyy kova mailahäirintä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Nyt mennään ihan mutulla, yhtään peliä en oo Tapparalta nähny, mutta koosteissa silmiin on pistäny yks ratkasija. Jukka Peltola. Eli pisteet Ouluun kohan pidetään kapteeni Peltola kurissa.

Kärppien kova kerroin pitkävedossa houkutti pelaamaan Kärppiä. Mut joo. Hakametsä jostain syystä ollu viimevuosina vaikea paikka, sama kumpi porukka vastassa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien liike saattaa tänään olla myrkkyä Tapparalle, mikäli kotijoukkueen jalka ei kulje keveämmin kuin viime viikkoina. Mielenkiintoista myös nähdä miten Tapparan puolustus selviää oletettavasti kovan ja korkean karvauksen alta pois. Viime aikoina vastustajajoukkueilta ei tätä ole turhan paljoa nähty, kun laadukkaasti toteutettu trap on tehnyt Tapparan hyökkäyksiinlähdöt vaarattomiksi. Paperilla Tapparan kiekollisesti taitavan pakiston pitäisi pystyä kiekotteleman karvauksen alta pois, mutta totuus voi olla toinen.
Tämä on kyllä mielenkiintoinen asia ja varmastikin yksi ottelun iso ratkaisukohta. Kärpät lähtee varmasti pelaamaan erittäin aktiivisesti tähän Tappara-peliin, aivan samoin kuin kaikkiin muihinkin peleihin tällä kaudella. Erittäin monen pelin jälkeen on saanut lukea, kuinka vastustaja on kannattajiensa mukaan pelannut juuri tässä pelissä kauden heikoimman pelinsä. Luulen, että tämä johtuu siitä, että Kärppien pelinopeus on yllättänyt monet housut kintuissa. Kun aikaa on vähän, tulee paljon virheitä. Saa nähdä, kuinka Tappara onnistuu laittamaan jarrua Kärppien vauhtimyllylle. Voihan se tosiaan olla, että Kärppien pelityyli sopii paremmin Tapparalle kuin viimeaikoina vastaan tulleet ikävystyttävät trap-joukkueet.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kotisivujen mukaan Tappara saa jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon, ei loukkaantuneita ja jäljelle jäävät laitettiin Lekiin. Missä Nurmi?
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Porilaiset on vihdoin saatu eri ketjuihin. Omaan silmaani ketjut olisivat aika tasapainoiset noilla ukoilla, jopa Jasu vaikka kakkos- ja kolmosketjujen paikkaan vaihtaisin. Ero peliajoissa on kuitenkin pieni. Tama kaikki kuitenkin paperilla, alkukausi ollut tunnettua tuskaa.

Kolmosketju pistaa erityisesti silmaan, isokokoinen ketju ja luulisi sopivan roolitukseltaankin hyvin yhteen. Muutenkin joka ketjussa on ratkaisijaa ja syottajaa, nelonen porrailee vauhdilla. Kohta tuon teorian pitaisi vain alkaa nakymaan kaukalossakin. Ennen kautta olisin sanonut 4-2, nyt veikkaan 1-4.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tapparan kotisivujen mukaan Tappara saa jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon, ei loukkaantuneita ja jäljelle jäävät laitettiin Lekiin. Missä Nurmi?

Missäkö Nurmi. Syynä paras mahdollinen kokoonpano.

Kärpät on tämän hetken suvereeni Liigan ykkösjoukkue ja vaikea uskoa, että tänään Tapparalla olisi mitään palaa heitä vastaan.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on tämän hetken suvereeni Liigan ykkösjoukkue ja vaikea uskoa, että tänään Tapparalla olisi mitään palaa heitä vastaan.
Älä viitsi, pieni ja sympaattinen Kärppä-lauma lähtee tänään ehdottomana haastajana Tapparan miljoonaryhmää vastaan. Peli Tapparalle murskaavasti. Kärpät voittaa tänään ainostaan tamperelaisten sympatiat, että olipa yritteliäs ryhmä.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Tänään Hakametsässä on henki vs materia. Uskon, että Kärpät tänään voittaa, vaikka Tappara lähtee rosterin perusteella ennakkosuosikkina peliin.
Sanotaa, että 1/2-3/4 Kärpille.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikea nähdä muuta lopputulosta kuin vierasvoitto. Kärpät on tällä hetkellä eri tasolla eikä taida edes Hrachovinan unelmailta pelastaa kotijoukkuetta. Tappara on onnistunut pitämään lukemat tiukkoina, vaikka olisi ollut selkeä altavastaaja. Näennäisesti Tappara voi roikkua mukana, mutta voitto jää lopulta todella kauas.

Kakkosketjussa käy Zaboa sääliksi. Kiekkoa pitäisi pitää yksin, jos meinaa saada jotain aikaiseksi. Jasulle tai Ojamäelle syöttämällä kiekkoa tuskin saa enää samassa vaihdossa takaisin.

McTorson kuvailu Kärppien omainaispiirteistä sopi Tapparaan CHL:n alkupelien ajan, mutta sen jälkeen on ollut lähes pelkkää alamäkeä. Pakit ovat iskeneet mukavasti maaleja myös Tapparalla, mutta se ei ole ihme, kun hyökkäykset pelataan aina viivan kautta.
 
H

Hidas_ja_kankea

Tapparan seuraaminen on kuin osakesijoittamista, tietää kurssin lähtevän nousuun, mutta ei nousun ajankohtaa.

Tappara löytää aina motivaation Kärppiä vastaan, jos se tällä kaudella on siitä yhtään ollut kiinni.

Pelaajien nimien perusteella menisi selvästi Tampereelle, tasapainoiset koostumukset. Neljä peliä olen tälle kaudelle nähnyt Tapparalta ja ihmetyttää konttaaminen. Joukkue ei ole ottanut omakseen muuttunutta pelisysteemiä. Toivottavasti eivät tule tekemään korjausliikettä taaksepäin, ihan jääkiekon viihteellisyyden ja seurattavuuden vuoksi.

Kärpillä on oikeastaan kaksi kunnon kenttää roolissaan. Jäiköhän Mäenalanen pysyvästi Humalojan ketjuun, sekin olisi oikeastaan hyvin perusteltavissa oleva siirto.

Erikoiset on asetelmat tähän ensikohtaamiseen. Veikkauksella kova kerroin vierasvoitolle, mutta ei mottipäisesti kiinni.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Älä viitsi, pieni ja sympaattinen Kärppä-lauma lähtee tänään ehdottomana haastajana Tapparan miljoonaryhmää vastaan. Peli Tapparalle murskaavasti. Kärpät voittaa tänään ainostaan tamperelaisten sympatiat, että olipa yritteliäs ryhmä.

Eipäs uhriuduta siellä. :D Olen Kärpiltä pari matsia Mannerin alaisuudessa nähnyt ja peli-ja jalkanopeus on ollut silmiinpistävää. Tapparakin näytti muutamassa syksyn CHL-ottelussa varsin nopealta ryhmältä mutta ehkä vastustajien heikkous oli syynä tuohon. Tappara on yleensä syttynyt hyvin kärkijoukkueita vastaan, oli penkin takana sitten Tapola tai Rautakorpi. Hyvätasoista matsia odotan, tulosta en lähde veikkaamaan.
Tänään ottelu katsellaan aitiopaikalta, kirjaimellisesti.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niinkuin tuossa aiemmin on todettu, ei ole kuin ajan kyse milloin Tapparan peli loksahtaa uomiinsa. (Senpä vuoksi jätän vedonlyönnin väliin).
Pari edellistä kautta Kärppiä on viety Hakametsässä kuin litran mittaa, joten tuntuu jotenkin utopistiseltä että Kärpät voisi 'viedä' illan peliä.
Kärppä-YVn toivoisi pikkuhiljaa loksahtavan uomiinsa. Sitä lukuunottamatta Kärppien peli on todella mukavaa katsottavaa.
Toivoittavasti tulee hyvä peli, eikä kolmesta pisteestä olisi haittaa niin päästäis kiusaamaan Tepsiä :)
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mukava lähteä haastajana Tapparaa vastaan, toki samahan se oli jo viime kaudellakin kun Tappara pystyy laittamaan täysin ylivertaisen materiaalin jäälle oikeastaan mitä tahansa vastustajaa vastaan. Kärppien joukkueesta tuohon Tapparan NHL-tason joukkueeseen mahtuisi ehkä hyvänä päivänä Bertrand 13. hyökkääjäksi.

Noh, toivotaan Miracle on Icea ja kaikki yli nollan pisteen on positiivista.
 
Rahapelillisesti täysin selvä 2 ja isolla panoksella. Tapparan ensimmäinen hieno saavutus olisi tehdä kolme maalia. Veikkaan 1-4 kuitenkin lopputulokseksi. Toivottavaa olisi myös viitteet yhtenäisemmistä viisikoista.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Kauden tähän asti odotetuin peli edessä, hienoa! Tässä pelissä voi kyllä käydä ihan miten tahansa, taidan jättää vedot lyömättä. Alkukauden voimasuhteiden perusteella odotettavissa voisi olla kärppien parin maalin voitto, mutta jotenkin on kutina, että tappara saa juonesta kiinni ja latoo useamman maalin Rynnäksen selän taakse ja kairaa selvähkön voiton. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, hieno peli jokatapauksessa tulossa!
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Kärpillä ei ole ollut tällä kaudella vielä yhtään "ohi-peliä". Pelkään, että tänään lataus on liian kova ja se menee yli. Ekan erän jälkeen 2/3-0 taululla Tapparalle, joka rokottaa kliinisesti Kärppien höntyilyn. Kaksi viimeistä erää Kärpät parantaa, mutta Tappara lyö viimeisen tyhjiin. 4-2
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan peli on oikeastaan mennyt koko ajan vain huonompaan suuntaan. "Kärkijoukkueiden" kohtaamisessa Jyppiä vastaan nähtiin kuitenkin ihan kohtuullinen esitys Tapparalta, vaikka tappio tulikin. Toivotaan ekstralatauksen löytyvän tähän peliin, kun vastaan tulee toinen "kärkijoukkue".

Kärppien alkukaudelle ei voi kuin hattua nostaa, todella viihdyttävää ja tuloksellista peliä on nähty oululaisilta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän näitä Tapparan ja Kärppien kohtaamisia aina jaksaa odottaa vesi kielellä ja mukava on ollut huomata, että palstakirjoittajatkin on sekä täällä Jatkiksen että Tapparan oman foorumin puolella aktivoituneet otteluketjuissa.

Kuten jo aiemminkin tässä ketjussa todettu Tapparalla on julmetun kova joukkue jalkeilla tänään kaukalossa Kärppien kärsiessä parin kovan pelimiehen poissaolosta. Upeaa ja ennakkoluulotonta peliä Kärpät on kyllä pystyneet esittämään ilta toisensa jälkeen muutamasta poissaolosta huolimatta, mikä kielii hyvin valmennetusta joukkueesta.

Tapparan pelejä sekä Liigan että CHL:n puolella jonkin verran seuranneena ihmetyttää kyllä miten paljon pelissä on rakenteellisia ongelmia ja miten vähän niiden suhteen on tapahtunut kehitystä toistaiseksi. Luulisi kyllä, että tuommoisella materiaalilla kun operoi niin peli alkaa jossain vaiheessa asettua uomiinsa ja tulosta tulla. Kärppien kannalta toivon, ettei tänään nähdä mitään jättiharppauksia tuolla saralla.

Vähämaalista ottelua veikkaisin. Kärpät saanee luotua tukun vaarallisia maalipaikkoja, mutta viimeistely ontuu. Välillä ylienergisyys ja innokkuus saattaa kostautua jäähyjen muodossa. Niukkaa vierasvoittoa uskallan kuitenkin tälle illalle aina niin vaikeasta Hakametsästä ennakoida. Veikataan 1-2. Muuten 1-3, mutta Kärpät ei saa viimeistä sitten millään tyhjiin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Veikataan 1-2. Muuten 1-3, mutta Kärpät ei saa viimeistä sitten millään tyhjiin.
Eipä tuo lopulta kauas jäänyt, kunhan vaihtaa vaan joukkueet keskenään. Onnittelut Tapparalle voitosta. Tuohan alkoi jo näyttää ihan toimivalta jääkiekolta.
 
Niin se vain keskikastin kriisijoukkue kaatoi sen täälläkin esiin nostetun suuren ja mahtavan kolmen miljoonan Kärpät.

Pelihän oli tasainen, mutta Hrachovina oli poika paikallaan ja tietenkin esimerkiksi Ojamäki näytti heräämisen merkkejä.
Kärpillä peli aika valmiin näköistä, mutta oli vaikeuksissa päästä tekopaikoille Tapparan tiiviissä puolustuksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös