Chicago Blackhawks 2017–2018

  • 270 803
  • 1 069

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Noniin lähtipähän kausi kunnon bängerillä liikkeelle. Aivan huikee ilta Madhousissa ja voi yhtyä palstatovereiden mietteisiin. Kane dominoi backhandillään aivan mennen tullen, Toews ja Saad näytti hyvältä, Crawfordilla tarttu kopit, Schmaltz on kehittynyt aivan järkyttävästi viime kaudesta ja hyvä että kaveri on OK. DeBrincatilta odotetusti hiljaisempi ilta, varmasti oli pientä jännitystä puserossa ja kuitenkin ensimmäinen matsi isojen valojen alla tosipeleissä. Oli mukava katsoa kun kaveri tuli puolusteleen omiaan maalin edessä ja nappasi oliko nyt Ryan Reavesin kasasta pois, jolla nyt on kokoa ihan hieman enemmän. DeBrinact myös nakkasi komeasti Colen seinälle tuossa loppupelistä. Fyysinen peli ja näytti että eiköhän kaveri tule tuolla tasolla pärjäämään.

Ei voi kun iloita myös Sharpin paluusta varsinkin kun peli sujuu tuohon malliin. Jossain lähetyksessä sanottiin että kaveri oli joukkueen kuntotesteissä top 3:ssa, mikä kuulostaa mukavalta. Hintalappu on kohdillaan jos kaveri sieltä iskee jotain 20 pussia kauteen.

Meinas tulla tippa linssiin tuosta Bickellin jäähyväisvideosta. Hieno mies ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitäpä tuohon enää lisättävää. Melko täydellinen aloitus, jos nyt ylivoimaa ei lasketa. Annetaan se nyt anteeksi, kun kymmenen häkkiä latoivat muutenkin. Eiköhän tämä tästä tasoitu, mutta olipahan makoisa avaus. Schmaltz näytti välillä lentävän jäällä ja tuolla peliälyllä tekevät vielä paljon hyvää jälkeä Kanea kanssa mikäli vain kunnossa pysyvät. Hartman komppasi oikein mukavasti. DeBrincatilta ihan hyvää tekemistä kiekollisena ja näytti ettei arastele mennä tilanteisiin. Kempnystä tykkään tosi paljon. Näin yhden runkosarjapelin jälkeen sanoisin, että joukkueen kolmospakki. Onkohan tullut vielä mainittua kuinka iloinen olen siitä, että Saad on takaisin?
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Olipas hurlumheitä! Murphyä en edes tajunnut seurata, enkä häntä oikein vielä noteerannutkaan. smaltzin ketju oli lento päällä. Oma mielenkiinto oli Toewsissä ja herran edesottamuksissa. Hyvinhän ukko veti vaikka muut nakutti pisteitä ihan tuelta. Oletan Haukkojen kauden kulkevan sen näköisenä, miltä Toews tuntuu ja näyttää. Ekasta matsista turha vetää isompia päätelmiä, mutta kuten todettiin jo, palasia löytynee hyvään kauteen.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Illalla pistetilinsä avasi myös DeBrincat, jolle oikeutetusti merkattiin syöttöpiste Patrick Sharpin osumaan. Vain Bouma, Kero sekä Murphy, tietysti Craw'n lisäksi jäivät pisteittä kauden avauksessa.

Vaikkei noilla mitään isoa merkitystä varmastikaan ole, niin Catin kaltaiselle juniorille tekee varmasti hyvää saada pistetilastoon se ensimmäinen täppä.

Tänään Jackets siis eli Breadman palaa kotiin. Schmaltz treenasi eilen ja on messissä tänään, luojan kiitos. Wingels treenasi nelosen keskellä eilen ja Kero on kysymysmerkki illan matsiin. Crawford lienee aloittavana kassarina ja Forsberg päästetään irti sitten joko Montrealissa tai Torontossa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Vakuuttavan esityksen jälkeen kaksi pistettä plakkariin, kun Jackets kävi vierailemassa United Centerissä. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 5-1, maalit Kanelle, Saadille, Toewsille, Ruttalle sekä Panikille. Jan Rutta iski siis uransa ensimmäisen osuman ja no, maaginen backhandihan sieltä tolta mr. Showtimelta tuli. Minäkään en olisi erehtynyt. Ehkä.

Ykkönen on rautaa, siis aivan rautaa. On mukava nähdä Kapteeni tekemässä oikeita asioita sekä tehoilemassa, kolmen pisteen ilta tänään jos ja kun Panikin osumaan syöttöpisteen taitaa saada. Panik sekä Saad siinä laidoilla ovat erinomaisessa vedossa ja pelaavat täysin Toewsin pussiin. Toewsin ei ole enää pakko olla ensimmäisenä alhaalla eikä ensimmäisenä ylhäällä, tuo kolmikko on pelaa tällä hetkellä kuin Saad - Toews - Hossa -ketju kaudella 2014-15.

Vähän tuli taas jobinpostia, Schmaltz ehti pelata vain 31 sekuntia. Kanen iskiessä maalin sai #8 osumaa, kun joutui Johnsonin taklauksen uhriksi ja siinä oli myös Savard tuomassa hodarille kantapalan. Ikävää tuuria ja täytyy nyt toivoa, ettei siinä mitään vakavaa ollut. Taisi olla aivotärähdys-protokolla käytössä ja kuten muistamme, Schmaltz sai pienen tärskyn päähänsä kevään MM-höntsissä.

Schmaltzin loukkaantumisen vuoksi kaikki ketjut ykköstä lukuunottamatta elivät paljon, joten en lähde sen enempää analysoimaan niitä. Hartman pelasi sentterinä, mutta Schmaltzin loukkaantuminen hieman sekoitti Blackhawksin hyökkäämistä ja neljän ketjun rullausta, mutta hyvin se hyökkäys kuitenkin toimi. DeBrincatilta hyvää kiekollista peliä, jakeli taklauksia, luistelee omiin sekä kilautti tolppaankin. Erittäin fiksu pelaaja.

Haydenille oma lyhyt kappale. Rakastan.

Mutta vielä paremmin toimi puolustuspelaaminen. Keithistä tiedetään mitä saadaan ja nyt kun vierellä on tuttu Seabrook, niin muodostavat erinomaisen ykkösparin. Mutta se mikä pistää nyt silmään erityisesti on Michal Kempnyn sekä Jan Ruttan suorittaminen. Molemmat pelasivat aivan huikeasti molempiin suuntiin ja näyttäisi nyt siltä kahden ottelun otannalla, että meillä on puolustajia #2:n lisäksi. Forslingilta myös vahva peli sekä Murphy teki oikeita asioita jäällä. Hyvä tuosta tulee, jos jatkavat samaan malliin ja kehittyvät entisestään. Erityisesti tykkään katsoa Kempnyn suorittamista, sillä näyttää todella kiekkovarmalta ja pelaa vahvasti omissakin.

Crawford oli Crawford, ei joutunut todellisiin huippupelastuksiin, mutta otti koppeja tuttuun tyyliin.

Kanadaan sitten alkuviikosta back-to-backeihin, ensin Torontoon.

***

Oli aivan mahtavaa nähdä Edzo lähetyksessä. Tekee pahaa katsella, mutta kyllä tuo jässikkä voittaa sen. Lopulta.

Fuck cancer.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
"Upper body for Schmaltz", per Q.

Ei lähde Nick alkuviikon Kanadan kiertueelle. Toivottavasti ei tule isompia oireita.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Harmi tuo Shmaltzin tilanne, mutta eiköhän se siitä pienen huilin jälkeen. Puolustus näyttää hyvältä kieltämättä. Tuli nyt Mister Murphyä seurattua suurennuslasilla ja päällimmäisenä huomasin hyvän pelin luvun ja sijoittumisen kaukalossa eri tilanteissa. Koko pakisto suoriutui tänään hyvin ja näyttääkin ihan Blackhawks-pakistolta.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
En ole nyt ennättänyt katsella kuin highlightit, mutta niitä näissä kauden ensimmäisissä onkin sitten riittänyt ja reilusti. Licolta tulee taas hyvät analyysit kokonaisuudessaan peleistä, joten luotetaan jatkossakin niihin, kiitos taas kerran näistä! Sen mitä highlightsien perusteella voi nähdä niin tuo Saad - Toews - Panik kyllä näyttää niin hyvältä ketjulta kuin nyt voi keksiä. Siinä on just sopivasti sitä kaikkea mitä hyvältä hyökkäyskentältä pitää löytyä. Sopivasti grittiä, nopeutta ja taitoa - pelaavat hyvin molempiin suuntiin. Ei ole ainakaan näiden pelien perusteella yhtään ikävä Panarinia (vaikka viihdyttävä pelaaja olikin) kun katsoo Saadin tekemistä. Paljon kokonaisvaltaisempaa pelaamista ja näkyy sopivan Toewsin kaveriksi kuin nenä päähän.

Kane on edelleen sama kuin ollut jo vuosikaudet ja varsinkin viimeiset kolme kautta mitä olen aktiivisemmin seurannut. Siis ihan maaginen ja tuo rystyn käyttö on jotain uskomatonta. Ei Kane Panarinta tarvitse tehoja tehdäkseen, näköjään hyvin toimii olipa siellä kuka tahansa kentällä. Hartman on kans päässyt melkoiseen iskuun ja tuo Hartman - Kane - Schmaltz vaikutti kyllä lupaavalta sen aikaa kuin sitä kesti. Toivotaan Schmaltzille pikaista paranemista.

Puolustuksesta ei oikein ole sanottavaa kun ekojen pelien highlightsit pyörivät pääasiassa vastustajan päädyssä. Jätetään siis kommentointi koko pelit seuranneelle ja ilmeisesti sen perusteella homma toimii. Hyvä!

Toivottavasti ennättäisi katselemaan kokonaisia otteluita tässä enemmän, mutta jos homma jatkuu tällaisena niin mikäs tässä on highlightseja katsellessa. Vaikka onkin liian aikaista sanoa mitään niin olisko nyt se Blackhawksin bounce-back-season ja takaisin kirkkaimpaan eliittiin?!
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Toivottavasti ennättäisi katselemaan kokonaisia otteluita tässä enemmän, mutta jos homma jatkuu tällaisena niin mikäs tässä on highlightseja katsellessa. Vaikka onkin liian aikaista sanoa mitään niin olisko nyt se Blackhawksin bounce-back-season ja takaisin kirkkaimpaan eliittiin?!

Kahden kotipelin perusteella ei luonnollisesti voi vielä ihmeellisiä johtopäätöksiä vetää, mutta onhan tuo hyvältä näyttänyt. Vieraissa sitten nähdään, miten alemmat kentät ja pakkiparit selviytyvät vastustajan parhaita vastaan, kun peluutusetu on vastustajalla.

Ykkösketju tosiaan toimii kuin junan vessa. Toisin kuin @Lico olen sitä mieltä, että Crawford otti muutaman huipputorjunnan, vaikka ei torjuntatyylinsä johdosta mitään megavenytyksiä joutunutkaan tekemään. Paluukiekkokontrolli luokkaa eliitti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kun kulkee niin kulkee. Kahden ottelun perusteella ei nyt kannata vielä skumppapulloja availla, mutta enempää kun ei ole pelattu niin pakkohan näkemäänsä on olla tyytyväinen. Harmi on Schmaltzin kohtalo heti, mutta toivottavasti on pian pelikunnossa ja samassa lennossa kuin ensimmäisessä pelissä. Oli siinä mielestäni joukkueen parhaimmistoa ellei jopa paras.

Eipä nyt tule mieleen tässä kohtaa oikein mitään valittamista. Tykkään ilmeestä, joka on ainakin omaan silmään nopeampi ja fyysisempi. Columbusta vastaan nelosketjulta hyvää fyysistä pelaamista. Ketjut näyttävät muutenkin olevan hyvässä balanssissa, puolustus on toiminut odotettua paremmin ja Crawford on ollut eleettömän varma. Hieno nähdä myös Toewsin liukuvan kevein jaloin kentällä.

***

Farmin puolella Rockford avasi myös kautensa voitolla Clevelandia vastaan. Berubelle nollapeli ja maalit Jurcolle (1+2), Highmorelle (1+1), Pokalle (1+1) sekä Svedbergille 4-0 voitossa. Junnupuolelta mainittakoon Henri Jokiharjun 2+2 ilta ja pelin kakkostähti Portandin voittaessa maalikarkeloissa Seattlen 10-5. Jokiharjulla tähän mennessä viiteen peliin 2+5=7 ja tehotilasto +9.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Aivan kuten @secord totesi, joukkueemme peli-ilme on näyttänyt erittäin hyvältä, nopeammalta ja fyysisemmältä. Olemme vaikeampi vastus kuin aiempina vuosina. Vaikuttaa myös että #88 ampuisi aiempaa enemmän hyvä niin ja Panik se jatkaa kehitystään. John Haydenissä on ainesta laittaa vaikka mihin kenttään, upeaa katseltavaa. DeBrincat on ollut jopa yllättävän fyysinen näissä peleissä. Vaikka ukko on muuten aika mikki hiiren kokoinen niin hän on todistanut pärjäävänsä tuossa liigassa.
Crawford peräpäässä on aloittanut kautensa eleettömästi ja erittäin varmasti.
Uudet "nimettömät" pakit ovat lunastaneet toistaiseksi paikkansa joukkueessa erinomaisesti. Connor Murphylta odotan kyllä enemmän, aika näyttää. Nick Schmaltz olisi kyllä hyvä saada takaisin canadan reissun jälkeen.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Saad - Toews - Panik
Hartman - Anisimov - Kane
Sharp - Kero - DeBrincat
Hayden - Wingels - Bouma

Tyhmät vaihdot mun mielestä, mutta ehkä vierasmatsiin sitten ihan hyvät.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Saad - Toews - Panik
Hartman - Anisimov - Kane
Sharp - Kero - DeBrincat
Hayden - Wingels - Bouma

Tyhmät vaihdot mun mielestä, mutta ehkä vierasmatsiin sitten ihan hyvät.

Mikä on tyhmää? Olisiko Kero pitänyt laittaa Schmaltzin paikalle kakkosen keskelle ja Anisimov pitää kolmosessa? En nyt muuta muutosta tuossa huomannut....
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Mielenkiintoinen valinta maalille tänään. Ei Toronto enää mikään heittopussi kuitenkaan ole hyökkäyksen osalta, voi tulla kiireinen ilta herralle.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mikä on tyhmää? Olisiko Kero pitänyt laittaa Schmaltzin paikalle kakkosen keskelle ja Anisimov pitää kolmosessa? En nyt muuta muutosta tuossa huomannut....

Nimenomaan noin, paristakin syystä:

1) Tykkäsin siitä miten Sharp, Anisimov sekä DeBrincat pelasivat yhdessä ensimmäisessä ottelussa ja haluaisin nähdä siltä kolmikolta toistoja enemmän. Kyllä, kauden kolmas ottelu tuloillaan ja varmasti tämäkin koostumus nähdään yhdessä, ehkä jo torstaina.
2) Nyt kakkosketjussa on kaksi maalille menijää, ketjun nopeus hieman kärsii ja vaikka uusi aloitussysteemi suosii Anisimovia, niin tulee saamaan vastaansa todella paljon joko Bozakia tai Kadria. Näkisin Keron parempana aloittajana sekä nopeampana luistelijana olleen parempi vaihtoehto lyhyeksi stuntiksi tuohon keskelle.

Yhteenvetona: nyt rikottiin kaksi ketjua, kun olisi voinut rikkoa vain yhden. Mutta minä en koutsi ole ja uskon, että valmennusjohto nämä tietää paremmin. Onneksi!

Mielenkiintoinen valinta maalille tänään. Ei Toronto enää mikään heittopussi kuitenkaan ole hyökkäyksen osalta, voi tulla kiireinen ilta herralle.

Forsberg esiintyi todella hyvin harjoituskaudella ja ansaitsee tämän mahdollisuuden. Mutta suurempi syy lienee se, että Crawford on kotoisin Montrealista ja record Canadiensia vastaan: 7-0-2 ja torjuntaprosentti oli nyt mututuntumalla päälle 96.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Leafsin kannattajilla on mukavia vuosia tuloillaan, sen verta hyviä jätkiä on joukkue täynnä ja yksi maailman parhaista koutseista piiskaa siellä penkin takana. Blackhawks alotti hyvin, pääsi 2-0 johtoonkin, mutta sitten jäi jalat jonnekin. Viimeiset 40 minuuttia olivatkin sitten pitkälti yhtä päätä. Maalit Ruttalle, Toewsille ja Panikille. Forsberg teki sen mitä pystyi, Zaitsevin maalin oli noista otettavissa, mutta eipä siinä joukkue edessä viitsinyt auttaa hyvin pelannutta Antonia.

Kanea ei kiinnostanut, Anisimov oli ihan hirveä, Keithiltä pari huolimatonta ja tyhmää virhettä. Ylivoima ei toimi, vaikea uskoa edelleenkään tuolla kokoonpanolla. Ykkösketju oli hyvä, Saad erinomainen jälleen. Nelosketjukin saa puhtaat paperit, erityisesti Hayden, jälleen. Vaikea nostaa ketään puolustuksesta erityisesti jalustalle, kun koko viisikko oli vaihdosta toiseen aivan mankelissa, mutta Jan Rutta on solid edelleen.

Piste kuitenkin kovalta joukkueelta, sinänsä ihan ok tulos huonon suorituksen jälkeen.

En halua tähän uuteen linjaukseen puuttua, koska en jokaista tilannetta jaksa katsoa uudestaan, mutta tuo aloittaminen on tällä hetkellä perseestä. Kaksi matsia meni hyvin ja noilta vältyttiin, nyt taisi 85% aloittajista vaihtua. Jäähyistä en tosiaan osaa sanoa, oli pari kieltämättä aika kevyttä molempiin suuntiin. No tuohon täytyy sitten vain tottua.

Huomenna Habs, eiköhän kairata voitto. Franson ja Oesterle lienevät askissa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Inhottava sulaminen viimeisessä erässä mutta kyllähän tuo nuori ja vikkelä Toronto laittoi tuulemaankin oikein kunnolla. Peliä kokonaisuutena sotki hiukan kauden alun kaavaan kuuluvat heppoiset jäähyt joita tuli tasaisesti molemmille joukkueille.

Ykkönen hyvässä vireessä, kakkonen aika kohmeessa muuten paitsi Anisimov on pärjännyt aloituksissa tällä kaudella paremmin syystä tai toisesta.
Chicagon tähti oli Anton Forsberg, todella eleetömän varmaa toimintaa ja kovia koppeja läpi illan. Jan Rutta, itseluottamusta löytyy ja hyviä asioita tapahtuu, kolme peliä ja tämä kysymysmerkki pakkimme on tehoillut tehot 2+2 +7.
Näihin silmiin Seabrook ei ole parhaimmillaan nuorta ja vikkelää joukkuetta vastaan...
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Crawfordilla on koko Canadiensin numero tallessa. Huima esitys ja voiton takuumies. Ei siitä sen enempää.

Kaksi pistettä kotiin, loppulukemat 1-3. Maalit uran ensimmäisellään DeBrincatille, Saadille kauden viides ja Anisimoville avausosuma tälle kaudelle myös. Cody Franson oli mukana, Murphy terveenä raaputuksena. Outo ratkaisu, mutta Ruttaa on turha ottaa kokoonpanosta pois, kun noin solidisti pelaa. Uskaltaispa valmennusjohto pitää Seabrookin näistä back-to-backeista pois, niin siinä olis pidemmälle tähtäimelle jotain hyötyäkin.

Muuten oli kyllä kamala matsi. Ykkösketju on edelleen se valopilkku maalivahtien lisäksi ja tietysti DeBrincat oli tänään hyvä. Näytti siltä, että Sharpin kanssa vähän jo loksahti kohdalleen, kunhan saadaan se Anisimov siihen väliin vielä, niin niin. Kane oli aivan turha kentällä, olikohan kännissä toista matsia putkeen. Toki ei siinä ihan optimaaliset ketjukaverit olleet aluksi (Anisimov & Hartman) eivätkä Hayden ja Wingelsikään sitten tarjonneet myöhemmin ottelun kuluessa mitään erityistä tukea. No, toivottavasti se Schmaltz on kunnossa torstaina.

Suurin ongelma tuntui olevan se, että a) Habs tuli kovaa päälle, kausi ei ole heillä odotetusti alkanut, joten pientä epätoivoakin oli havaittavissa ja b) puolustajilla oli kovan karvauksen alla vaikeuksia avata peliä. Nämä ongelmat ovat toisaalta odotettuja, kun käytännössä neljä uutta puolustajaa on kokoonpanossa joka ilta. Kauden edetessä tähän saadaan varmasti parannusta, riittääkö se, sen aika sitten näyttää.

Tärkeät pisteet kuitenkin ja kohti seuraavaa. Wild tulossa kylään eli kauden ensimmäinen divarin sisäinen matsi. Kaksi pistettä.
 

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Mikähän tuolla Kanella oikeen on, masensiko sentterin loukkaantuminen niin paljon ettei nyt oikeen kulje ollenkaan? Ekat kaks peliä aivan jumal-moodi mutta nytten aivan varjojen mailla kaks peliä putkeen. Millonkos Schmaltz on tulossa takaisin?

Muutenkin tuo peli ei kyllä säväyttänyt yhtään, muutamia valopilkkuja lukuunottamatta. Alku oli aivan yhtä päätä kun Habs puski päälle hullun lailla; toisaalta oma kotiavaus varmasti antoi energiaa juurikin siihen alkuun. Tuli etäisesti mieleen viime kevään Preds-sarja kun ei meinannut omasta pelistä tulla mitään eikä omista päästä pois, mutta onneksi jotenkin kairattiin ne maalit ja 2 pistettä. Avauserän 5v3 alivoiman tappo antoi varmasti uskoa omaan tekemiseen varsinkin kun isännät pääsivät 2. minuutilla jo johtoon. Onnistunut vierasreissu kuitenkin kaiken kaikkiaan kun 3 pistettä 4:stä ns. heikomalla pelillä.

Brincatin 1+1 lämmitti mieltä, onhan junnulla ihan kohtalainen tuo kuti kieltämättä. Tulee itsellä melkeen joka toisessa viestissä kehuttua Crawfordia mutta kehutaan nyt silti. Liigan aliarvostetuin kassari ja loistavaa peliä taaskin; "give your team a chance to win" ruumillistuu tuohon kaveriin. Mukava myös katsoa kuinka Cpt. Serious vetää aivan uudella ilmeellä hyökkäyspäähän.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Elliotte Friedmannin 31 thoughts-kolumnista:

"Blackhawks’ prospect Dylan Sikura is off to a blazing start for NCAA Northeastern. He had five points in two games against Sacred Heart, including two goals in the first 9:31 of the second one. “He’s ready for the NHL now,” said one scout.
A senior, Sikura was taken 178th overall in 2014. He can choose free agency after the season, although Chicago smoothly signed his brother, Tyler, now playing for AHL Rockford. The Canadian Olympic team was watching Sikura last weekend. He is from Aurora, Ont."

Monet yliopistojääkiekkoa seuranneet pitivät Sikuraa valmiina jo tälle kaudelle, mutta Dylan haluaa käydä koulunsa loppuun. Blackhawks teki jo keväällä Sikuralle sopimustarjouksenkin, josta kieltäytyi. Pienehkö pelko tässä takamuksessa on josko tekisi kayesit, mutta luotetaan, että Sikura haluaa Blackhawksiin sopimuksen keväällä tehdä. Käsittääkseni on pelannut laitahyökkääjänä nyt tämän alkukauden Northeasternin joukkueessa, mutta etsiskelen varmuuden tähän.

Sikura on Blackhawksin prospect poolin timantti nyt, kun DeBrincat sekä Schmaltz ovat aloittaneet ammattilaisuransa kunnolla. Ladotaan nyt pojan suhteen kovat odotukset eli vuoden päästä syksyllä debrincatmainen nousu kolmeen ensimmäiseen ketjuun.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tärkeät vieraspisteet kairattiin Montrealista mutta eihän se kaunista ollut. Coach Q lähetti Connor Murphylle terveiset ja penkitti kaverin jo kauden neljännessä matsissa. Q ylisti haastattelussa jälleen Ruttaa ja mikäs siinä Rutta on paikkansa ansainnut. Hienoa oli myös se että DeBrincat sai maalitilinsä auki jos tässä vaiheessa.
Päästämme kyllä aivan liikaa vetoja maalille, onneksi maalivahtimme ovat toistaiseksi ne hienosti kestäneet. Muuttuuko #88 taas jumalamoodiin kun palaamme kotimatsiin Minnesotaa vastaan? Pari heikompaa matsia nyt pohjalla...
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tracey Myers @TramyersNBCS
Q tells @WGNRadio on Nick Schmaltz (upper body): "doesn’t look good tonight for him, but hopefully Saturday." #Blackhawks

Hmph. Toivottavasti ei ole tullut takapakkia sen suuremmin. Ikäviä nuo aivotärähdykset, Schmaltzilla sitäkin historiaa on jo viime keväältä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Enpä ole varma onko jo tullut hehkutettua ykköskentän kolmatta lenkkiä joka on jatkanut juuri siitä mihin viime kaudella jäi. Eli tämänkin kauden erinomaisesti avannutta Richard Panikia. Neljä peliä tehoin 3+3=6 ja Panik on sisäisen pörssin kakkonen heti Saadin jälkeen kakkos YV:n minuuteilla. Harmi homma tuo Schmaltzin terveystilanne.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Olipahan kyllä tylsä matsi, mutta näitä tähän maratooniin mahtuu. Tuntuu vain, että aina ne tylsimmät on juuri Wildia vastaan. Vieraat hakivat lukemin 5-2 voiton kotiin, Blackhawksin osumista vastasivat Ryan Hartman sekä Kapteeni, vähän onnekkaasti.

Ensimmäinen erä oli molemmilta ylitarkkaa pelaamista, mutta Wild oli näennäisesti niskan päälle saaden muutaman maalintekopaikankin, kotijoukkueelle ei niitä tilastoitu ainuttakaan. Toisessa erässä alkoi peli parantumaan, Blackhawks alkoi hiukan vyöryttämäänkin, mutta sitten ehkäpä NHL-uransa parhaan matsin pelannut Forsling teki vähän ehkä ylimielisen ratkaisun kiekolla, turnover ja vastahyökkäyksestä Eric Staal teki vieraille avausosuman. Oli niin turha takaisku, kun juuri alkoi kotijoukkue löytämään tatsia. No, näitä sattuu. Maalia ennen kotijoukkueella oli useampi paikka tehdä avausosuma, mutta ei vain pomppinut. Eikä pomppinut takaiskunkaan jälkeen.

Kolmannessa erässä alkoi se ketjujen vaihtelu ja heh, peräänkuuluttamani Hartman - Kero - Kane -kolmikko laitettiin yhteen ja heti ensimmäisessä vaihdossa maali. Onnekas osuma kaikin puolin, mutta siinä oli Hartmania parhaimmillaan: maalille ja kiekko verkkoon. Josta päästäänkin illan kohokohtaan: ensin Anisimov pistää tyhjistä tuplatolpat ja pian tämän jälkeen Toews pistää kulmapelissä semmosen käsikranaatin joukkueen huonoimmalle luistelijalle Seabrookille viivaan, kiekko karkaa keskialueelle. Wildin todennäköisesti nopein luistelija Jason Zucker polki Seabrookin helposti kiinni ja ohikin, llopputulemana maali.

Quenneville teki ainoan oikean ratkaisun tuon osuman haastaessaan ja olihan se tavallaan paitsio, mutta kiekko meni Seabrookin kautta hyökkäysalueelle eli jos nyt oikein ymmärsin, niin tuomio oli oikea. Näräähän tuo itsessänikin aiheutti, mutta oikein meni ja se otetaan vastaan. Uuden sääntömuutoksen vuoksi Blackhawks sai siis samalla kahden minuutin rangaistuksen ja no, vieraat teki siitä maalin ja peli käytännössä sitten ohi. Kaksi tekivät vielä tyhjiin ja Toewsille maali aivan lopussa parin kimmokkeen jälkeen. Laukauksen lähetti Forsling.

Positiivista:
- puolustuspelaaminen on hyvää, virheistähän nuo vastustajan maalitkin tulivat
- Forsling, Rutta, Kempny
- ykkösketju
- Hayden, Wingels, Sharp sekä DeBrincat, Hartman

Negatiivista:
- Kane on hukassa ilman Schmaltzia
- syöttöjen laatu, ihan ihmeellistä pomppimista kiekolla ja tarkkuuskin hirveää
- missä jalat?
- Seabrook ja Keith höntsäävät

Saas nähdä onko Schmaltz oikeasti se puuttuva palanen, kun vapauttaa Anisimovin kolmosen keskelle ja Kane saa pelikaverin. Sharp-Anisimov-DeBrincat pelasivat pari vaihtoa tässä ottelussa yhdessä ja heti maalipaikoille, mm. Anisimovin tuplatolppa tämän ketjun aikaansaannos. Toivoa sopii Schmaltzin avaavan lukot ja toivoa sopii, että kahden ensimmäisen ottelun Blackhawks nähdään useammin, sillä nyt on ollut vaikeaa. Onneksi alkukausi on edelleen menossa eikä tästä kukaan mitään erityistä ilotulitusta odottanutkaan. Pitkä on maratooni, 76 ottelua jäljellä.

Lauantaina Nashville.
 

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Perinteistä runkosarjahöntsää Wildia vastaan. Vähän pelataan sinneppäin ja otetaan parit pystypainit ja lopussa Wild voittaa parilla maalilla. Perussettiä.

Ei vakuuta peli tällä hetkellä kun putkeen kolmas 'huono peli', jos niitä nyt näin voisi luonnehtia. Jotenkin tuntuu että perusasioista luistetaan ja ei olla asian ytimessä. Kiekonmenetyksiä, surkeita syöttöjä, laiskannäköistä peliä ja helppoja virheitä. Laitetaan alkukauden piikkiin. Ehkä sitä katsoo itse liian kriittisin lasein, mutta saa sitä tappion jälkeen vähän negailla.

Jos jotain hyvää hakee niin nuo juniorit kyllä vetää useimmiten ihan asenteella tuolla askissa. Brincätiltä välillä hienon ennakkoluulotonta peliä ja Haydenkin osaa väläyttää tunnetta kuten nytkin vetämällä tyylikkään oikean kaverin leukaperiin:

https://gfycat.com/MistyIncomparableGenet

Predsit pitäis kyllä kaataa tähän rakoon sitten tai edes pelata kunnon peli. Alkais itsellä ne kuuluisat käyrät nousemaan liikaa jos viime kevään jälkeen ei opita mitään ja sieltä joku 0-3 tappio tulisi.

Tulipahan taas vuodatettua näin aamusta. Kahvia ja yliopistolle ->
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös