HIFK kaudella 2017–2018

  • 591 384
  • 2 296

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nykoppin ketjuhan on ollut suorastaan loistava. Nyt kun ovat nimellisesti 3. ketju niin on hyökkäyspään vastuuta ja rymistelyä, ei pelkkää puolustusvastuuta vastustajan kärkikenttää vastaan. Oliko se viikonlopun KalPa-matsi kun oli koko ajan iholla ja KalPan puolustajan keräilivät kamojaan.

Nypsin ketju on ehdottomasti ollut hyökkäyspäähän todella hyvä, saavat jatkuvasti pelin vastustajan päätyyn ja tehojakin on tullut. Nykopp johtaa hyökkääjien sisäistä pistepörssiä tehoin 2+2, Petrellkin tehnyt jo 2+1. Toisaalta tuo ketju on myös ottanut eniten maaleja omiin. Loukkaantumisten takia tuo Nypsin ketju on 3.ketju, ilman noin kovia loukkaantumisia tuo olisi se erittäin hyvä 4.ketju. Nykoppin loukkaantumista varmaan odottaa edelleen jokainen pelonsekaisin tuntein. Toivottavasti pysyy kasassa, koska alkukausi on jälleen näyttänyt, että Nykopp on paljon muutakin kuin 3-4.ketjun duunari.

Kummastutti muuten Ruudun lähetyksessä Petrellin haastiksessakin se kiemurtelu kun kysettiin taklauksista ja linjasta. Minkä ihmeen takia Lennu ei saanut mitään sanaa suustaan? Onko kielletty sanomasta mitään? Voishan tuohon sanoa että taklaan puhtaasti ja jatkan samalla tavalla. Mutta selvästi oli jotain organisaatio ohjastanut, nyt vain hymyili Jantan haastattelussa tyyliin no comments.

En nähnyt tuota haastattelua, mutta oudolta kuulostaa. Ymmärtäisin jos Finley toteaisi kliseisesti ''no comments'', koska Finley on aika kyseenalainen pommittaja, mutta Lennuhan on Liigan puhtaimpia kovia taklaajia. Lennu on saanut todella harvoin jäähyjä saati sitten pelikieltoja taklauksistaan, vaikka taklailee ainakin tällä kaudella todella ahkerasti. Viime kaudelta jäi mieleen lähinnä ne Pappa-Kallioon osuneet taklaukset, joilla otettiin TPS:n kipparista mehuja pois, ja näytettiin että nää pelit ei kuulu vanhuksille.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Loukkaantumisten takia tuo Nypsin ketju on 3.ketju, ilman noin kovia loukkaantumisia tuo olisi se erittäin hyvä 4.ketju.
Tässä on mielenkiintoinen pointti josta voisi ehkä olla eri mieltä. Meidän paras kenttä. Nelosessa huitelee Åstenia - Miehoa - Tammista jne rotaatiossa. Uhrattaisiinko 3. ketjun hyvä alkukausi siirtämällä 4. ketjuksi, mun ymmärryksellä eivät saisi/voisi pelata yhtä vauhdikasta hyökkäyspään lätkää silloin. Samoin jos haluamme saada Jääskälle nostetta niin se onnistuu tässä ketjussa loistavasti.
Ja mitä poissaolioihin tulee niin en näe mitenkään että Partanen tätä kenttää paremmin suorittaa tai Ahtolakaan. Sen kertoi myös kokoonpano kun Ahtola skulasi nelosessa juuri tämän takia kun Nykoppin ketjulle haluttiin antaa vastuuta ja hyvin vastasivatkin huutoon.
Kilpailu on hyvästä ainakin osittain, nyt vaan näyttää siltä että Ahtola ja Parru eivät ole löytäneet paikkaa kokoonpanosta.

_
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajan kuluksi ja omaksi iloksi ajattelin laittaa vähän tilastoihin pohjautuvaa arviota muutamasta pelaajasta, jotka joko pistävät tilastoissa silmään tai puhuttavat palstalla. Tilastoista on nyt alkukaudesta, vähistä otteluista johtuen, huono vetää liikaa johtopäätöksiä, sillä sattuman osuus ei ole ehtinyt tasoittua vielä kovinkaan hyvin. Teen tämän silti, mutta en kauheasti ihmettele, jos näille arvioille viitataan kintaalla.

Lennart Petrell. Lennu pistää silmään huonolla plus-miinus –tilastolla, ok tehopisteillä, hyvillä corseilla ja surkealla 5vs5 torjuntaprosentilla. Tehopisteillä vain siksi, että niitä ei kovin moni ole pystynyt vielä iskemään. 5vs5 laukaisuprosentti (7,5) on Petrellillä joukkueen viidenneksi paras, mutta 5vs5 torjuntaprosentti (81,1) on toiseksi huonoin vähän pelanneen Ahtolan jälkeen. Hyvin erikoinen luku joka johtuu hyvin todennäköisesti enimmäkseen huonosta tuurista. Tämä on vain kahdeksan ottelun otannalta, joten pidän sitä hyvin mahdollisena, sillä molemmat corsit ovat joukkueen toiseksi parhaat heti Erosen jälkeen. Corsi% ollessa 59,6 ja corsi% close ollessa 62,0. Toki on myös mahdollista, että Petrell on pelannut itseään esimerkiksi taklatessaan liian helposti ulos tilanteista, mikä on johtanut ylivoimahyökkäyksiin ja sitä kautta huono 5vs5 torjuntaprosentti olisi enemmän myös omaa syytä. Tähän en jaksa liikaa uskoa ja vielä olisi varmasti mahdollista tarkistaa kuinka osallinen Lennu on ollut näihin miinuksiinsa, koska otteluita on pelattu niin vähän. Lennulla hyviä corsi –tilastoja auttaa edullinen hyökkäys/puolustus-aloitusprosentti, joka on 59,1 ja monta peliä pelanneista Thorellin jälkeen toiseksi suurin. Lisätään vielä tähän, että koko joukkueen aloitusvoittoprosentti hyökkäyspäässä on 56 ja puolustuspäässä 44,7. Pientä summausta vielä tähän loppuun. Lennu on pelannut tilastojen valossa mielestäni oikein hyvin ja plus-miinus –tilaston luulisi tulevan piakkoin siedettävämmäksi, kunhan 5vs5 torjuntaprosentin mielestäni vääjäämätön nousu tapahtuu.

Patrik Carlsson. Kuten ennen kauden alkua pelättiin, Carlsson on ollut melko onneton aloitusympyrässä. Aloitusvoittoprosentti 40,8 on silti huonompi kuin saattoi odottaa, sillä SHL:ssä se taisi olla runkosarjassa noin 47. Carlsson on Petrellin tapaan aivan häntäpäässä joukkueen PDO –tilastossa, tosin aivan eri syistä. Myös plus-miinus – tilastossa Carlsson on Petrellin tapaan joukkueen viimeinen saldolla -4. Carlssonilla on hyökkääjistä Miehon ja Ahtolan nollan jälkeen huonoin 5vs5 laukaisuprosentti (2,1). Laukauksia on syntynyt Carlssonin ollessa jäällä hyökkääjistä kolmanneksi eniten. Tätä helpottaa Carlssonin suuret minuutit. Tyrväinen ja Malinen ovat kyenneet luomaan keskimäärin 1 ja 2 min pienemmillä peliajoilla enemmän laukauksia. Corseissa (corsi% 54,5 ja corsi% close 56,0) Carlsson on joukkueessa parempaa keskitasoa, mutta on myös päässyt aloittamaan enemmän hyökkäyspäässä kuin puolustuspäässä, 5vs5 hyökkäys/puolustus –aloitusprosentin ollessa 57,6. 5vs5 torjuntaprosentti 91,7 ei ole kovin hyvä, mutta ei myöskään surkea. Sellainen huomio viimekaudelta, että joukkueen huonoin 5vs5 laukaisuprosentti oli 4,9. Summaksena Carlssonista, 5vs5 torjuntaprosenttia tulisi nostaa ainakin joukkueen paremman keskitason puolella ja surkea laukaisuprosentti kaipaa parannusta. Jälkimmäisen muutos tulee melko varmasti tapahtumaan jossain vaiheessa ilman suuria pelillisiä muutoksia, ja tämän seurauksesta miinuksetkaan eivät ota lisää kaulaa plussiin nähden. Myös tehopisteitä tulee syntymään alkukauteen verrattuna enemmän. Aloitusympyrästä Carlsson olisi hyvä saada pois, kuten taitaa tämän illan pelissä ollakin. Carlsson ei ole ollut hyvä, mutta huonous johtuu enimmäkseen tehottomuudesta, johon tulee aivan varmasti muutos, mutta onko se riittävä. Tämän hetken rooliin nähden tuskin.

Micke-Max Åsten. PDO:n ja plus-miinus –tilaston kärkinimi. Paras 5vs5 laukaisuprosentti (10,0) ja paras 5vs5 torjuntaprosentti (97,9). En olisi uskonut, mutta tässä tulee taas tämä lyhyt otanta hyvin esille. Corsit ovat joukkueen huonompaa keskitasoa (corsi% 48,5 ja corsi% close 51,3) eivätkä lupaa jatkossa näiden tilastojen hallintaa. Vaikea uskoa vastaavan tehokkuuden jatkuvan Åstenin ollessa jäällä ja noin kova 5vs5 torjuntaprosenttikin lienee hankalaa säilyttää. Täytyy silti antaa Åstenille erikoismaininta hyvin sujuneesta alkukaudesta.

Teemu Eronen. Pisteitä on tullut, corsit ovat huikeat 61,7 ja 64,7 ja 5vs5 laukaisuprosentti on joukkueen neljänneksi paras. Corsit ovat yli kymmenen prosenttiyksikköä paremmat kuin viimekauden päätteeksi. Ainoa tilasto, joka minusta kaipaa parannusta on 5vs5 torjuntaprosentti, joka on Carlssonin tapaan 91,7. Tätä kun saa hinattua vähän korkeammaksi, muuttuu plus-miinus –tilastokin plusvoittoiseksi. Ehkä tässä auttaisi, joku varmempi pakkipari kuin Varakas, joka pelaa mielestäni liian suuressa roolissa. Tilastojen valossa alkukauden paras pelaaja. Jäi vähän tyngäksi tämä pätkä Erosesta, mutta ei noissa tilastoissa tunnu olevan hirveästi tulkittavaa, vaan lähinnä hehkutettavaa.

Enempää en tee ainakaan ennen illan peliä, mutta ehkä pelin jälkeen tai vasta huomenna rustailen vielä parista pelaajasta jotakin. Haluan vielä korostaa, että tiedän kahdeksan ottelun olevan hyvin lyhyt otanta ja muutoksia saattaa tapahtua hyvin nopeasti näin pienillä ottelumäärillä. Tämä oli ehkä enemmänkin pieni tilastojen tulkinnan harjoitus itselleni ja kommentteja tulkintoihin liittyen otetaan mielellään vastaan. Erikoistilanteista olisi ollut myös hyvä kirjoittaa, mutta niistä ei ole yhtä hyviä tilastoja Liigan sivuilla, joten päätin jättää ne huomiotta.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Kylläpä taas ketutti katsoa tänään peliä Tapparaa vastaan, kun vastustajan peli ei kovasta materiaalista huolimatta ollut millään tasolla ihmeellistä, mutta HIFK:lla ei ollut mitään aseita haastaa/lyödä vastustajan virheisiin kiinni.

Tämä HIFK:n joukkue on niin päin persettä rakennettu ja roolitettu, että pahaa tekee. Ei pystytä vauhdilla lähtemään omista, eikä päästä kärkiseuroja vastaan sota-alueelle hyökkäyspäässä.

Millä tämä käännetään? Yhdellä kahdella hankinnalla, en jaksa uskoa. HIFK on jälleen jonkun ihmeellisen uudelleenrakennusprojektin keskellä, mihin menee väkisinkin rutkasti aikaa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mä ihmettelen kovasti sitä, että kuinka kukaan ei ole vielä huomannut sitä, että toi jengi on Nybarin turbulenssifetissin ilmentymä. Törmäselle kenkää annettuaan ja uuden turbulenssin ensihuuman jälkiseurauksena ensimmäiset kalsarit lensivät pyykkikoriin. Nyt jengi pelailee pitkin ja poikin vit**a joten suuntahan voi olla vain ylöspäin. Kun se tapahtuu on kakkoskalsareiden aika matkata kohti pyykkikoria uuden turbulenssin hellästi hyväillessä HIFK-logolla varustettuun kansitakkiin pukeutuneen konttorikipparin hipiää. Kun sitten seuraavan aallonpohjan koittaessa köli karahtaa kiville on Selinin aika mennä. Uusi koutsi, uusi turbulenssi ja taas puhtaiden kalsareiden määrä on yhtä pienempi. Hetken peli näyttää taas paremmalta joten Nybari antaa itselleen luvan kaivaa kaapin pimeimmästä nurkasta FickenFest 1981 - festareilta hankitut tekonahkaiset kalsarit, jossa pikantteina yksityiskohtina olevat vetoketjut sekä edessä että takana sinetöivät aikoinaan ostopäätöksen. Se suurin turbulenssi -Nybarin siirtyminen toisiin tehtäviin- vaanii ihan nurkan takana ja siksi siihen valmistautuminen täytyy tehdä huolella asianmukaisessa varustuksessa. Ihan kohta on juhlakalsareiden aika.

Mutta asiaan. Pakko antaa Nybondakselle propsejakin. Kiistattoman kova track record veskareiden haalimisessa. Jos hallitsisi kokonaisuuden rakentamisen yhtä hyvin kuin veskareiden hankkimisen olisi menestys hieman toista luokkaa. Ja kyllä se pelikin tosta aukeaa, ihan lätkältähän toi näyttää viimekauden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Näitä tän kauden IFK:n matseja katsoessa, on pakko miettiä, että mitä siellä pelaajatarkkailuosastolla tehdään. No vähin mahdollinen tietysti.
SaiPan ja Sportin tasoiset pienet organisaatiot ovat ahkeria ja tarkkoja. Esimerkkeinä David Goodwin ja Michael Sparks.
Miehet ovat east coastista ja yliopistosta tulleita. Ikää 25 vuotta, ja tahtina noin 10 matsin jälkeen on pinna per peli.
Tämä on se mikä itseä sylettää Jengiä kasatessa kaikista eniten.
Vaivannäkö on nolla. Otetaan tosta naapurista tai "naapurista" helvetin kalliita pelaajia, joilla on jo taso näytettynä.
Se taso on tosiaan nähty. Ei riitä.
Näillä resursseilla, ei helvetti.
Kertokoon joku mulle, koska on pohjolan Liigojen ulkopuolelta joku nuori pelaaja IFK:oon sainattu, joka olisi noussut vakaaksi Liigapelaajaksi IFK:ssa.
Sitoutuminen, intohimo. Nämä puuttuu ainakin pelaajien hankintapuolelta täysin.
Ja siltä toi touhu myös näyttää.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylläolevaan viestiin vastaukseksi, että HIFK:ssa ei ole haluttu nähdä moista vaivaa. On ajateltu, että meidän statuksen jengin ei tarvitse tehdä mitään löytöjä, kun voidaan valita ykköskorista tai signata sitten muiden tekemiä (thorell) löytöjä. Tämä on sitten johtanut Aaltosen ja O'Neillin tyyppisten kalliiden pikavoittojen jahtaamiseen sen sijaan, että haettaisiin urallaan eteenpäin haluavia pelaajia. Tämä kaikki johtaa siihen, että aina maksetaan enemmän, kuin vastustajat ja siksi kalliilla rahalla saa kokonaisuutena keskinkertaisuutta. Tähän vielä päälle Nybarin ylimielisyys, niin IFK-taustaisetkaan pelaajat eivät tule tänne ja keskinkertaisen menestyksen takia Malisiakin saadaan vain rahalla.

Elkinsiä on pakko pitää sen aikaisen hankintapolitiikan sivuosumana. Yrittihän IFK yhdessä vaiheessa Janos Hareja metsästellä. Leino oli huonosta viime kaudesta huolimatta OK haku. Leinon pitäisi olla se rima ja päästä siitä yli.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pitäisiköhän tässä itkeä, nauraa vai jotain siltä väliltä...

Meidän 7 hankintaa:
Haataja, Laakso,Varakas ja Ahtola: Kaikki saikulla mahdollisesti pidempään.
Carlsson, Thorell,Tyrväinen: Karmeita floppeja kaikki. Että putkeen menee kiekkojutut taas.

Veikkaushan mainostaa että voit voittaa päävoiton myös arvosanalla kaikki väärin. Hemmetin Engren, sinne meni sekin voitto.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Hiukan ku sais käsiä lisää tohon jengiin tarjoilemaan Thorellille, Tyrväiselle ja kumppaneille ni saatais ihan erilailla jätkistä irti. Siellä ei oo pelintekijöitä nyt juuri yhtään ja hyökkäyspelaaminen on sen mukaista. En sano, että koodinimi ''Ramu'' kaikkea korjais mutta kyllä se varmasti tois ihan erilaisia variaatioita ja ideoita varsinkin YV:lle. Puolustus kaipais kyllä myös ukon tai pari tuomaan kiekollista varmuutta ja jämäkkyyttä maalin eteen. Nyt Tepot ja kumppanit puhalletaan sieltä sivuun ja pientä painetta annettaessa syötöt menee päin hittoa ja kiekon menetyksiä tulee aivan liikaa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Elkinsiä on pakko pitää sen aikaisen hankintapolitiikan sivuosumana. Yrittihän IFK yhdessä vaiheessa Janos Hareja metsästellä. Leino oli huonosta viime kaudesta huolimatta OK haku. Leinon pitäisi olla se rima ja päästä siitä yli.

Kyllä mä lisäisin myös Jasse Ikosen onnistuneiden hankintojen listalle. Kenelle muuten kuuluu kunnia siitä, että Granlundin veljekset saatiin naarattua Kärpistä nimenomaan HIFK:n palkkalistoille. Luulisi, että useampi liigajengi oli heidän perässään, kun lähtö Kärpistä ajankohtaistui.
 

444

Jäsen
Kyllä mä lisäisin myös Jasse Ikosen onnistuneiden hankintojen listalle. Kenelle muuten kuuluu kunnia siitä, että Granlundin veljekset saatiin naarattua Kärpistä nimenomaan HIFK:n palkkalistoille. Luulisi, että useampi liigajengi oli heidän perässään, kun lähtö Kärpistä ajankohtaistui.
Alkuperäinen kysymys taisi koskea hakuja Fennoskandian ulkopuolisista sarjoista. Toki miket ja maket ja jasset olivat silti hyviä hakuja, Ikonen näistä ehkä yllättävin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Itse vaan muistelen sellaisia pelimiehiä, ja vieläpä aika lähihistoriasta, kuin Marek Zidlicky, Brian Rafalski, Tim Thomas, Dennis Endras, Corey Murphy. Jaroslav Bednar, Jan Caloun, Robert Kantor, Brett Harkins muiden muassa. En nyt ulkoa muista olivatko ihan kaikki IFK:n omia löytöjä ja ainakin Rafu tuli HPK:n kautta. Mutta silloin näitä huippu-ukkoja tunti löytyvän yhtenään.
Ja oli edes yksilötaidossa jotain kateltavaa, vaikkei Jengin menestys silloinkaan jatkumona päätä huimannut.
Taito, voima ja oikenlainen kovuus. Se on aina itseä viehättänyt.
Em. pelaajat edustivat sitä kaikkea.
Vanha ihminen kun olen, niin nostalgia viehättää. Ja nämä ruotsalaispelaajat ovat aika laimeita. Ei tule niitä vau-tuntemuksia. Niitä odotellessa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kun se tapahtuu on kakkoskalsareiden aika matkata kohti pyykkikoria uuden turbulenssin hellästi hyväillessä HIFK-logolla varustettuun kansitakkiin pukeutuneen konttorikipparin hipiää.

Juuri noilla sanoilla harva sitä määrittelisi, mutta kyllä tämä uusorjuudellinen turbulenssifetissi on pantu merkille. (Ihan varmistuksena, kalsaritko ovat siis valmentajia, jotka heitetään likapyykkiin johdon niihin paskottua? Mutta mitkä ovat juhlakalsarit?)

Pitäisiköhän tässä itkeä, nauraa vai jotain siltä väliltä...

Meidän 7 hankintaa:
Haataja, Laakso,Varakas ja Ahtola: Kaikki saikulla mahdollisesti pidempään.
Carlsson, Thorell,Tyrväinen: Karmeita floppeja kaikki. Että putkeen menee kiekkojutut taas.

No, hieman liioittelua siinä mielessä, että Laakson oletettiinkin olevan saikulla koko kauden, Varakkaan olevan heikennys ja Ahtolan tavallaan melko triviaali kolmosketjun laituri ja ihan ok sentteripaikkaaja. Ainoa tuntuva menetys on Haataja.

Carlsson, Thorell ja etenkään Tyrväinen eivät myöskään ole mitään floppeja, etenkin viimeksimainittu on kyllä pelannut aivan odotusten mukaisesti, oikeastaan kaikki kolme. Ei ne vaan alunperinkään olleet mitään sateentekijöitä, vaikka harhaiset kuvittelivatkin että Tyrväinen pystyisi samoihin pisteisiin jonkun Jääskän ja Petrellin kanssa, kuin Erkinjuntin ja Sopasen(!), tai että Thorell pystyisi sekä luomaan paikkoja itse että ratkaisemaan, tai että "pehmeä Elkins ilman aloitustaitoa" Carlsson voisi toimia ykkössentterinä. Ei nämä pelaajat huonoja ole, ne vaan on hankittu aivan vääriin rooleihin (Carlsson) tai heille ei ole hankittu niitä oikeita palasia ympärille (Tyrväinen ja Thorell).
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No, hieman liioittelua siinä mielessä, että Laakson oletettiinkin olevan saikulla koko kauden, Varakkaan olevan heikennys ja Ahtolan tavallaan melko triviaali kolmosketjun laituri ja ihan ok sentteripaikkaaja. Ainoa tuntuva menetys on Haataja.

Carlsson, Thorell ja etenkään Tyrväinen eivät myöskään ole mitään floppeja, etenkin viimeksimainittu on kyllä pelannut aivan odotusten mukaisesti, oikeastaan kaikki kolme. Ei ne vaan alunperinkään olleet mitään sateentekijöitä, vaikka harhaiset kuvittelivatkin että Tyrväinen pystyisi samoihin pisteisiin jonkun Jääskän ja Petrellin kanssa, kuin Erkinjuntin ja Sopasen(!), tai että Thorell pystyisi sekä luomaan paikkoja itse että ratkaisemaan, tai että "pehmeä Elkins ilman aloitustaitoa" Carlsson voisi toimia ykkössentterinä. Ei nämä pelaajat huonoja ole, ne vaan on hankittu aivan vääriin rooleihin (Carlsson) tai heille ei ole hankittu niitä oikeita palasia ympärille (Tyrväinen ja Thorell).

Noooo ehkä tossa oli mulla kevyttä liioittelua :) Carlsson tosiaan pelaa täysin väärässä roolissa meillä, ja se on vaan ja ainoastaan meidän yhteisen ystävämme Nybondaksen ansiota, mutta olen kyllä odottanut Thorellin ja Tyrväisen kohdalla tehokkaampaa peliä. Molemmat tarvitsevat älyttömän määrän paikkoja yhteen maaliin, kun kuitenkin tekivät edellisissä seuroissaan paljon pisteitä. Paikkoja tosiaan on ollut, eli ainoastaan itseään saavat syyttää siitä, ettei verkko ole heilunut useammin.

Laakson olisi pitänyt tulla meille tossa 3-4 vuotta sitten, kun äijää koitettiin kuuleman mukaan saada tänne tosi kovaa. Varakas ei ollut kovinkaan hyvä hankinta, koska SHL:ssä tehoiluista huolimatta on edelleen hyvin hazardi. Hänestä ei oikeen koskaan tiedä, mitä tulee... hyvässä ja pahassa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Juuri noilla sanoilla harva sitä määrittelisi, mutta kyllä tämä uusorjuudellinen turbulenssifetissi on pantu merkille. (Ihan varmistuksena, kalsaritko ovat siis valmentajia, jotka heitetään likapyykkiin johdon niihin paskottua? Mutta mitkä ovat juhlakalsarit?)
Itse asiassa en viitannut kalsareilla valmentajiin vaan siihen, että fetissin realisoituminen tuottaa kliimaksin kautta kalsaripyykkiä. Juhlakalsarit puetaan päälle kun viimeinen ja isoin turbulenssi on käsillä (eli Tompan siirtyminen muihin hommiin) Mä olen alkanut epäilemään sitä, että Tompan mieltymys turbulenssiin juontaa juurensa Sir Penaan. Penaa kutsuttiin fööniksi, jonka alkuperä johtaa Föhn-tuuleen. Tomppa vaan halusi itselleenkin jonkun -ja mielellään vähän rajumman- ilmamassojen liikuttamiseen juontavan lempinimen. Ajan kuluessa siitä tuli vain vähän kinkyä. Jos uusi UTJ on Kiva-Harri niin en ihmettelisi vaikka Tomppa pakottaisi Harrin muuttamaan etulitteensä Hurrikaaniksi.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Yhdet kädet js yksi VL-nelosketjun jyrä yläkertaan ja mahdollisesti yksi isäntä alakertaan paikkaamaan Laaksoa ja nyt myös Varakasta.

Noi jos saisi niin saattaisi jotain tästä tullakin.

Thorell-kädet-Rask
Tyrväinen-Malinen-Haataja
Petrell/ Carlsson-Nykopp-Ahtola/ Jääskä /Åsten / Partanen
Ahtola-VL aloitusvoittaja-Mieho-Åsten-Partanen

Artistirajankin jälkeen näihin palaa see 300k sotuineen. Eiköhän tuo Engren ja CHLn huono menestys varmistanut ettei ole kolmea ukkoa tulossa.

jos nyt yhdet kädet saisi ja yhden alakerran herran kun ei Laakso pysy ehjänä.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain kiinnostavaa edes huomisessa CHL-pelissä, sillä Niklas Nordgren saanee huomenna Edari-debyyttinsä Puolassa, tai ainakin joukkueen mukana on reissussa. Hyvin on Nikke tullut pitkän puolen vuoden toipumisjakson jälkeen mukaan Kollien peleissä, viiteen otteluun nakannut tehot 2+5=7.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Jotain kiinnostavaa edes huomisessa CHL-pelissä, sillä Niklas Nordgren saanee huomenna Edari-debyyttinsä Puolassa, tai ainakin joukkueen mukana on reissussa. Hyvin on Nikke tullut pitkän puolen vuoden toipumisjakson jälkeen mukaan Kollien peleissä, viiteen otteluun nakannut tehot 2+5=7.

Millaisella miehityksellä tuonne lähdetään? Panostahan ei ole käsittääkseni lainkaan jotenkin sinnehän olisi voinut lähteä vaikka koko Kollijoukkue.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millaisella miehityksellä tuonne lähdetään? Panostahan ei ole käsittääkseni lainkaan jotenkin sinnehän olisi voinut lähteä vaikka koko Kollijoukkue.
Aikalailla junnupitoinen jengi taitaa olla matkassa, ja hyvä niin. Toki Liigan puoleltakin tekee alempien kenttien pelaajille hyvää saada vähän isomman roolin kautta onnistumisia ja isompia minuutteja.
 

F#21

Jäsen
Jotain kiinnostavaa edes huomisessa CHL-pelissä, sillä Niklas Nordgren saanee huomenna Edari-debyyttinsä Puolassa, tai ainakin joukkueen mukana on reissussa. Hyvin on Nikke tullut pitkän puolen vuoden toipumisjakson jälkeen mukaan Kollien peleissä, viiteen otteluun nakannut tehot 2+5=7.
Pelasi vielä pari ensimmäistä peliä 0+0 tehoilla, joten nuo seitsemän pistettä ovat tulleet kolmessa viimeisessä pelissä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Muutamat nimimerkit ovat Nordgrenista puhuneet kesästä lähtien. Itselläni ei ole ollut moneen vuoteen aikaa eikä mahdollisuuksia seurata kolleja, joten kertokaa paremmin tietävät, jos hänellä on todellisia mahdollisuuksia murtautua kokoonpanoon? Onko hän siis Heiskasen tasoinen talentti, vai (nuoren) Partasen tai Saarelaisen? Mitkä hänen suurimmat avut ovat, onko hän enemmän maalintekijä vai pelinrakentaja, millä tasolla luistelu on, miten hyvin hän hahmottaa koko kentän ja reagoi pelin virtaukseen ja/tai viisikon tekemisiin?
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamat nimimerkit ovat Nordgrenista puhuneet kesästä lähtien. Itselläni ei ole ollut moneen vuoteen aikaa eikä mahdollisuuksia seurata kolleja, joten kertokaa paremmin tietävät, jos hänellä on todellisia mahdollisuuksia murtautua kokoonpanoon? Onko hän siis Heiskasen tasoinen talentti, vai (nuoren) Partasen tai Saarelaisen? Mitkä hänen suurimmat avut ovat, onko hän enemmän maalintekijä vai pelinrakentaja, millä tasolla luistelu on, miten hyvin hän hahmottaa koko kentän ja reagoi pelin virtaukseen ja/tai viisikon tekemisiin?
Kyllä Nordgrenilla on ihan todelliset mahdollisuudet murtautua kokoonpanoon, ja olisi sen jo aiemmin tällä kaudella varmasti tehnytkin, ellei olisi joutunut olemaan niin pitkään toipilaana kesän lonkkaleikkauksen jälkeen. Jos kaikki ukot olisivat terveinä, niin ei ehkä vielä tällä kaudella kokoonpanossa olisi, mutta IFK:n loukkaantumisalttiuden tietäen sitä tilannetta ei ihan heti ole edessä. Ei kyseessä ole varmasti millään mittapuulla ihan Heiskasen tasoinen talentti, mutta jopa ykköskierrokselle on Nordgrenia veikkailtu ensi kesän draftiin. Tosin näin nuorten kavereiden kohdalla yksikin kausi voi vielä muuttaa asetelmia hyvin paljonkin, suuntaan tai toiseen. Pää, kädet ja jalat toimii kaikki nopeasti, ainakin tuolla A-nuorten tasolla jopa silmiin pistävän nopeasti. Oma ainoa, jo aiemminkin esiini tuoma, ongelmakohta voisi olla tuo pieni koko Liiga-ympyröissä, mutta toivottavasti saa kompensoitua sitä tarpeeksi hyvillä muilla ominaisuuksillaan. Mielenkiinnolla odotan kyllä varsinkin Liiga-debyyttiä, mutta huominen CHL-debyytti vähän ehkä ennalta heikompaa vastustajaa vastaan on hyvää sisäänajoa jatkoa varten, jos ja toivottavasti kun se debyytti huomenna tulee.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Oma ainoa, jo aiemminkin esiini tuoma, ongelmakohta voisi olla tuo pieni koko Liiga-ympyröissä
No mut eihää Liigassa saa nykyää enää edes taklata kunnolla. Ja jos taklaa ni kohteen pitää olla saman mittanen tai muuten tulee herkästi penaltia päähänkohdistuneesta taklauksesta. Näin ollen Nordgrenilla luulis olevan helppo sopeutua joukkoon pienikokoisena. Eikai se paljoa pienempi oo ku esim. Pelsun Kangasniemi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös