Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

  • 47 018
  • 116

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Muista ne tiedä, mutta veikkaan, että EU ei pelaa kautta loppuun
1) ollenkaan
X) samalla omistajapohjalla
2) ei edes aloita kautta

Kaikkien kerroin on 0,9. Otan vastaan vetoja, joissa minimipanos on 10 €. Palautusprosentti on hieman Veikkauksen vastaavaa korkeampi...
 

Leijonamään

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Kokeillaan tämmösellä
1. TUTO
2. K-Vantaa
3. SaPko
4. EU
5. Hermes
6. KeuPa
7. Jokipo
8. LeKi
----------------
9. Ketterä
10. RoKi
----------------
11. Peliitat
12. IPK

Nautitaan hei tiukasta kaudesta !!!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mäkin ennustan, että EUn kausi loppuu kesken monitoimimiehen itkupotkuraivareihin.
 

Mahika7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
1. TUTO
2. K-Vantaa
3. Sapko
4. Hermes
5. Keupa
6. Jokipojat
7. Leki
8. Ketterä
9. Peliitat
10. Roki
11. IPK
-------
12. Espoo United - ei näe kevättä sarjassa
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jotenkin jo mielenkiinto alhaalla, kun niin helppo ennustaa runkosarjan järjestys.

1. TuTo
2. SaPKo
3. EU - voittaa hopeaa ja jättää hakemuksen Liigaan.
4. K-Vantaa
5. Hermes
6. Keupa
7. Jokipojat
8. Ketterä
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
9. Peliitat
10. Roki
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
11. Leki - Kauden jälkeen tämä roska pyyhkäistään pöydältä roskiin.
12. IPK
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tänään tämä homma taas alkaa. Sanoisin voimasuhteista, että jälleen ollaan tilanteessa jossa tullaan pelaamaan tasainen sarja. Onko yhtään sellaista joukkueparia jossa jompikumpi voittaisi kaikki keskinäiset pelit, en usko, mutta sen kausi näyttää. Joukkueet joissa on paljon lainapelaajia eivät tule kannua nostelemaan. On kuitenkin sen tasoinen sarja että suuresti vaihtuvalla joukkueella ei pärjää vaikka nimet olisivat "kovia"
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
1. TuTo (tasainen, tulivoimainen, tehokas)
2. K-Vantaa (hyvä jatkuvuus edelliskaudesta)
3. SaPKo (tätä piti miettiä pitkään, pelkästään rosterin perusteella ehkä pykälä alaspäin)
4. Jokipojat (melko tasapainonen rosteri, pakisto vielä turhan ohut)
5. KeuPa HT (hyökkäys todella vahva, puolustus ei)
6. Hermes (sentteriosastosta puuttuu pelintekotaitoa, vähän vasemmalla kädellä kootun näköinen joukkue)
7. Ketterä (yllätysvalmis, sopivasti kokemusta ja nuoruuden intoa)
8. IPK (tasainen joukkue, koviin tehoihin pystyvät pelaajat puuttuvat)
9. RoKi (sama tilanne kuin IPK:lla)
10. Peliitat (puolustus näyttää kiekollisesti melkoisen vaisulta)
-----------
11. LeKi (kuka tekee maalit?)
EU, dnf (kaikki farssin ainekset tarjolla)
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Sen verran jo sanon, että lupaamani Mestis ranking ei kerkeä valmistumaan sarja-avaukseen mennessä, kun joku idiootti päätti PCnsä saada huoltoon ja tabletilla taikka puhelimella en ala säätämään. Kunhan saan koneeni takaisin huollosta niin lasken tarvittavat laskut loppuun ja julkaisen sen. Voi mennä parikin viikkoa, kun ensi viikolla on työmaalla kiirettä muotin teossa ja siitä seuraavalle viikolle on suunniteltu valua.

Ennustan loppusijoitukset. Runkosarjasijoitus suluissa.

1. SaPKo (4.)
Runko on säilynyt samana ja mestaruuskrapulaa ei tunneta. Tottakai hieman myös pitää kotiin päin vetää, koska ilman toivoa ei oltaisi elinkautisvankeja.

2. TuTo (2.)
Cupin finaalissa jo näytti hallitsevalle mestarille kuinka pelejä voitetaan. Ilman värilaseja olisi ykkönen. Elomo saa huonon alkukauden jälkeen kenkää.

3. EU (1.)
Kaikesta huolimatta kausi saadaan kunnialla päätökseen ja pronssiottelusta saadaan mitalli.

4. Hermes (3.)
Sammalmaa pelatessaan koko kauden saa aikaan sen luokan hurmoksen, jota ei ole pohjanmaalla hetkeen nähty.

5. Ketterä (5.)
Sarjanousija yllättää lähes kaikki päästessään pudotuspeleihin. Playoffeissa kiihkeä paikallisvääntö jossa nähdään GAME 7 ja huipentuu Talvisalo Gardenin hornankattilassa jatkoerään. Henttonen iskee voittomaalin kumminkin ajassa 97.43 ja Ketterälle jää käteen vain luu.

6. Jokipojat (6.)
Hieman hajuton, mauton ja väritön runkosarja tuo playoff paikan ja lauluun ekalla kierroksella

7. IPK (7.)
Jasi saa joukkueen pelaamaan vittumaista lätkää ja etenkin kotikaukalossaan on todella ikävä joukkue. Yksi parhaista kotijoukkueista pisteillä katsottuna.

8. KiVa (8.)
Viime kauden finaali vaihtuu juuri ja juuri play offeihin pääsyyn ja siitä suoraan lauluun.

9. KeuPa HT
Viimeisen kierroksen pelissä johtaa otteluansa ennen kolmatta erää ja on menossa playoffeihin, mutta sulaminen ja tappio tiputtaa pisteellä jatkosta.

10. Peliitat
Ei vain riitä 200 tehdyn maalin tavoittelu.

11. RoKi
Valitettavasti kaamosajan tappioputki tiputtaa taas kerran RoKin play off junan kyydistä.

12. LeKi
Tapparan ja Ilveksen avut loppuvat kuin seinään. Pirkanmaalla nähdään huikea karsintasarja LeKin ja Pyryn kesken.
 

Knap

Jäsen
Tehdäänpäs vielä oma syväanalyysi juuri ennen otteluiden alkua. Olen jo aiemmin tehnyt, mutta nyt rosterit ovat valmiita, joten helpompi tehdä.

1. TUTO Hockey - Hyökkäys ja maalivahtiosasto on liigan parhaita, eikä puolustuskaan häviä monellekkaan joukkueelle. Rahaa on ostaa kesken kauden vahvistuksia. Olen aika varma että TUTO voittaa runkosarjan, mutta kannua ei nähdä tälläkään kaudella Turussa kummankaan joukkueen toimesta.

2. Kiekko-Vantaa - Taas sopivasti kaikkea, hyökkäys on todella kova (tiedä vaikka Leinosen sainaisivat vielä). Maalivahtiosasto on laajuudeltaan paras, mutta kun siellä vain yksi kerrallaan pelaa, niin toisena minun listalla, kuitenkin monta hyvää kassaria on kyllä K-Vlla. Puolustus on vähiten paras näistä kolmesta osa-alueesta, mutta sekään ei häviä liian monelle joukkueelle. Valmentaja on myös erittäin mielenkiintoinen.

3. SaPKo - Meinasin laittaa SaPKon ensiksi toiseksi, mutta kesällä K-Vantaa on kehittynyt paremmin kuin SaPKo joten sillä eron he ovat toisia. Kertoo viime kauden mestaruusjoukkueen tasosta jotain, kun 4 tärkeää pelaaja jättää seuran ja silti ovat kolmansia. Puolustus on paperilla kova, mutta sitten tuleekin se kysymys: Kohtaako ne kemiat koskaan? Entä kuinka pitkään 7.pakki jaksaa katsoa menoa, kun muissa joukkueissa pääsisi pelaamaan TOP-6 roolia säännöllisesti paitsi SaPKossa (vaikka sielläkin oltaisiin luvattu hyvää peliaikaa)? Hyökkäys on heikompi kuin viime vuonna, enkä usko että SaPKo on tällä kaudella enää se joukkue joka myllyttää neljää heikointa joukkuetta vastaan aina kuusi maalia.

4. Espoo United - Vaikeat ajat eivät voi olla heijastumatta itse joukkueeseen. En usko että EU luovuttaa kautta kesken, toiseen niin suureen nöyryytykseen ei ole vaan Espoossa varaa, ja sen eteen tullaan tekemään kaikkensa. Puolustuksessa on tehopisteitä ja kovuutta löytyy juuri sopivasti. Hyökkäyksestä on paha sanoa juuta tai jaata, yksi kovimmista se on mutta kuinka kova se sitten on? Mika Norja ei herätä minussa luottamusta normaalisti, mutta uskoisin hänen Mestiksessä selviytyvän aika kivasti.

5. Hermes - Ajattelin vielä vähänaikaan sitten Hermeksen olevan tämän kauden floppi, enkä itseasiassa ole vieläkään täysin luopunut siitä ajatuksesta, mutta nimet puhuu puolestaan, ja olisi täysin järjetöntä heittää noin vahvaa porukkaa ulos pudotuspeleistä. Sammalmaa-Mattila akseli kannattaa pahoinakin päivinä.

6. KeuPa HT - Mestiksen toiseksi paras hyökkäys vaikka kiekkoraamattu jatkoaika.com väittääkin muuta. Kysymys onkin se, että kuinka pitkään se on kovin ennenkuin Lukko ja JYP kerää omansa pois? Noh, en usko että kerää, mutta jos keräisi niin voisi KeuPalla olla aika vaikeaa. Tuollaisenaan KeuPan pelit voi olla yksiä mielenkiintoisimmista kun maaleja tulee kumpaakin päähän minkä kerkiää.

7. Jokipojat - Liian HMV joukkue ollakseen korkeammalla. Jokaiselta osa-alueelta löytyy yksi loistava pelaaja Niemi-Bourgeois-Rajamäki. No on niitä muitakin, mutta nähdäkseni joukkue nojaa liikaa heidän onnistumisiin, ja jos he eivät onnistu, se näkyy koko joukkueessa. Kuitenkin rutiini niin vahva, että playoffeihin mennään vaikka kontaten.

8. IPK - Vedetään hieman kotiinpäin, mutta niinhän se pitääkin. Hyökkäys on yhtä kärkinimeä vaille tarpeeksi riittävä pudotuspeleihin (ja se kärkinimi tullaan hommaamaan ennemmin tai myöhemmin). Puolustus on todella kova täysin ehjänä, mutta aina sieltä joku lähtee, jolloin jotkut jätkät saattaa tulla hieman ylipeluutetuiksi. Valmennus on Mestiksen kärkipäätä JaSin voimin, ja tätä säestää sarjan paras kotiyleisö. Helppoja pisteitä ei Iisalmesta lähde, mutta trendinä on ollut taas heikot esitykset vieraissa. Vahvistuksia tullaan tekemään tarvittaessa, se on selvä asia, kaikki rahat ei ole tuossa joukkueessa vielä.

9. RoKi - Aika samantasoinen kuin IPK, mutta jotain puuttuu. Ehkä se on se A.J Fossen. Jotenkin RoKista ei paista se koko lapin joukkue, joka siitä ehkä puuttuu. Mutta liian tasapaksu rosteri ollakseen pudotuspelijoukkue kuitenkaan. Toki jollain hullulla läpimurtopelaajalla pudotuspelipaikka ei ole täysin utopiaa.

10. Ketterä - Joukkueen kokemattomuutta on tämä sija puhtaasti, tulee kärsimään samasta ongelmasta kuin IPK, eli palkintosopimukset. Toki Ketterällä tämä ei ole yhtä raju kuin IPKlla mutta ei se voi olla näkymättä. Moni puhuu juniorijoukkueen innokkuudesta, mutta minä puhuisin ennemmin kokemattomuudesta nimenomaan joukkueena, enkä puhu nyt siis pelaajista. Ei vaan riitä.

11. LeKi - Lainat nostavat pohjalta pois, mutta lainojen lähtö pitää heidät tällä sijalla. En halua edes kirjoittaa LeKistä enempää. Pyry voi tulla täyttämään Tampereen kiintiöjoukkueen paikkaa ensi kaudesta lähtien.

12. Peliitat - Voisin käyttää termiä, että nyt on viety kyllä tuhkatkin pesästä. Kaikki lähti, mitään ei jäänyt. Peliitoilla ei ole ketään kuka voisi nostaa tätä joukkuetta pois karsinnoista. Jumbosijaa en kirkossa kuuluta, mutta pudotuspeleihin on ainakin liian pitkämatka. Melkein yhtä pitkä matka kuin Heinolasta Rovaniemelle. Peliitat toki säilyy sarjassa, joten harmi JHTlle.

ps. RoKin Heikkinen, Huttusella on nimi muistissa.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
KeuPan hyökkäystä tulin suitsuttaneeksi edellisellä sivulla, lisätiedot voi kysyä Kokkolan Hermekseltä.

Mitään KeuPalta pois ottamatta mutta ei maalitahti ainakaan hiljene jos muutki puolustaa tuolla tavalla, tai jos liike yleensäkkään näyttää lähellekkään tuolta.

No nyt on taas ohi Hermeksen perinteinen kaudenavaus takana, saas nähä kuinka pitkällä tappioputkella tällä kaudella alotetaan...
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Uskon että keupa painaa eniten häkkejä sarjassa tällä kaudella.
Ainakin näin alkukaudella on painanut älytöntä tahtia. Saas nähdä kauanko lentokeli kestää?
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
1. SaPKo
2. TUTO
3. KeuPa
4. K-Vantaa
5. EU
6. Hermes
7. Jokipojat
8. Ketterä
9. RoKi
10. LeKi
11. IPK
12. Peliitat

About 15 peliä joukkueilla takana. Nyt jos tarkastelee ennen kauden alkua tehtyä rankingia, niin muutama joukkue tuli aliarvioitua aika raakasti. Pahiten aliarvioin IPK.n, joka on yllättänyt itseni todella positiivisesti. Toinen joukkue joka tuli ennakkoon aliarvioitua on LeKi, tosi laadukasta tekemistä alkukaudesta myös Lempäälässä. EU.n ja Hermeksen rankkasin alkukauden otteisiin nähden aivan liian ylös. Jos saisi muokata, nämä edellämainitut joukkueet vaihtaisivat keskenään paikkoja. EU ja Hermes viivan alle, IPK ja LeKi tilalle.
 

Knap

Jäsen
Tehdäänpäs vielä oma syväanalyysi juuri ennen otteluiden alkua. Olen jo aiemmin tehnyt, mutta nyt rosterit ovat valmiita, joten helpompi tehdä.

1. TUTO Hockey - Hyökkäys ja maalivahtiosasto on liigan parhaita, eikä puolustuskaan häviä monellekkaan joukkueelle. Rahaa on ostaa kesken kauden vahvistuksia. Olen aika varma että TUTO voittaa runkosarjan, mutta kannua ei nähdä tälläkään kaudella Turussa kummankaan joukkueen toimesta.

2. Kiekko-Vantaa - Taas sopivasti kaikkea, hyökkäys on todella kova (tiedä vaikka Leinosen sainaisivat vielä). Maalivahtiosasto on laajuudeltaan paras, mutta kun siellä vain yksi kerrallaan pelaa, niin toisena minun listalla, kuitenkin monta hyvää kassaria on kyllä K-Vlla. Puolustus on vähiten paras näistä kolmesta osa-alueesta, mutta sekään ei häviä liian monelle joukkueelle. Valmentaja on myös erittäin mielenkiintoinen.

3. SaPKo - Meinasin laittaa SaPKon ensiksi toiseksi, mutta kesällä K-Vantaa on kehittynyt paremmin kuin SaPKo joten sillä eron he ovat toisia. Kertoo viime kauden mestaruusjoukkueen tasosta jotain, kun 4 tärkeää pelaaja jättää seuran ja silti ovat kolmansia. Puolustus on paperilla kova, mutta sitten tuleekin se kysymys: Kohtaako ne kemiat koskaan? Entä kuinka pitkään 7.pakki jaksaa katsoa menoa, kun muissa joukkueissa pääsisi pelaamaan TOP-6 roolia säännöllisesti paitsi SaPKossa (vaikka sielläkin oltaisiin luvattu hyvää peliaikaa)? Hyökkäys on heikompi kuin viime vuonna, enkä usko että SaPKo on tällä kaudella enää se joukkue joka myllyttää neljää heikointa joukkuetta vastaan aina kuusi maalia.

4. Espoo United - Vaikeat ajat eivät voi olla heijastumatta itse joukkueeseen. En usko että EU luovuttaa kautta kesken, toiseen niin suureen nöyryytykseen ei ole vaan Espoossa varaa, ja sen eteen tullaan tekemään kaikkensa. Puolustuksessa on tehopisteitä ja kovuutta löytyy juuri sopivasti. Hyökkäyksestä on paha sanoa juuta tai jaata, yksi kovimmista se on mutta kuinka kova se sitten on? Mika Norja ei herätä minussa luottamusta normaalisti, mutta uskoisin hänen Mestiksessä selviytyvän aika kivasti.

5. Hermes - Ajattelin vielä vähänaikaan sitten Hermeksen olevan tämän kauden floppi, enkä itseasiassa ole vieläkään täysin luopunut siitä ajatuksesta, mutta nimet puhuu puolestaan, ja olisi täysin järjetöntä heittää noin vahvaa porukkaa ulos pudotuspeleistä. Sammalmaa-Mattila akseli kannattaa pahoinakin päivinä.

6. KeuPa HT - Mestiksen toiseksi paras hyökkäys vaikka kiekkoraamattu jatkoaika.com väittääkin muuta. Kysymys onkin se, että kuinka pitkään se on kovin ennenkuin Lukko ja JYP kerää omansa pois? Noh, en usko että kerää, mutta jos keräisi niin voisi KeuPalla olla aika vaikeaa. Tuollaisenaan KeuPan pelit voi olla yksiä mielenkiintoisimmista kun maaleja tulee kumpaakin päähän minkä kerkiää.

7. Jokipojat - Liian HMV joukkue ollakseen korkeammalla. Jokaiselta osa-alueelta löytyy yksi loistava pelaaja Niemi-Bourgeois-Rajamäki. No on niitä muitakin, mutta nähdäkseni joukkue nojaa liikaa heidän onnistumisiin, ja jos he eivät onnistu, se näkyy koko joukkueessa. Kuitenkin rutiini niin vahva, että playoffeihin mennään vaikka kontaten.

8. IPK - Vedetään hieman kotiinpäin, mutta niinhän se pitääkin. Hyökkäys on yhtä kärkinimeä vaille tarpeeksi riittävä pudotuspeleihin (ja se kärkinimi tullaan hommaamaan ennemmin tai myöhemmin). Puolustus on todella kova täysin ehjänä, mutta aina sieltä joku lähtee, jolloin jotkut jätkät saattaa tulla hieman ylipeluutetuiksi. Valmennus on Mestiksen kärkipäätä JaSin voimin, ja tätä säestää sarjan paras kotiyleisö. Helppoja pisteitä ei Iisalmesta lähde, mutta trendinä on ollut taas heikot esitykset vieraissa. Vahvistuksia tullaan tekemään tarvittaessa, se on selvä asia, kaikki rahat ei ole tuossa joukkueessa vielä.

9. RoKi - Aika samantasoinen kuin IPK, mutta jotain puuttuu. Ehkä se on se A.J Fossen. Jotenkin RoKista ei paista se koko lapin joukkue, joka siitä ehkä puuttuu. Mutta liian tasapaksu rosteri ollakseen pudotuspelijoukkue kuitenkaan. Toki jollain hullulla läpimurtopelaajalla pudotuspelipaikka ei ole täysin utopiaa.

10. Ketterä - Joukkueen kokemattomuutta on tämä sija puhtaasti, tulee kärsimään samasta ongelmasta kuin IPK, eli palkintosopimukset. Toki Ketterällä tämä ei ole yhtä raju kuin IPKlla mutta ei se voi olla näkymättä. Moni puhuu juniorijoukkueen innokkuudesta, mutta minä puhuisin ennemmin kokemattomuudesta nimenomaan joukkueena, enkä puhu nyt siis pelaajista. Ei vaan riitä.

11. LeKi - Lainat nostavat pohjalta pois, mutta lainojen lähtö pitää heidät tällä sijalla. En halua edes kirjoittaa LeKistä enempää. Pyry voi tulla täyttämään Tampereen kiintiöjoukkueen paikkaa ensi kaudesta lähtien.

12. Peliitat - Voisin käyttää termiä, että nyt on viety kyllä tuhkatkin pesästä. Kaikki lähti, mitään ei jäänyt. Peliitoilla ei ole ketään kuka voisi nostaa tätä joukkuetta pois karsinnoista. Jumbosijaa en kirkossa kuuluta, mutta pudotuspeleihin on ainakin liian pitkämatka. Melkein yhtä pitkä matka kuin Heinolasta Rovaniemelle. Peliitat toki säilyy sarjassa, joten harmi JHTlle.
Tälläiset analyysit ennen kautta tuli kirjoitettua, ja sijoitukset on oikeastaan edelleen melkein sillä mallilla, kun odotan niiden kauden jälkeenkin olevan. Hermeksestä sanoinkin, että epäilen olevan tämän kauden floppi, jossa olin tavallaan oikeassa, vaikka heräämisen merkkejä onkin. Jos uusinta listauksen nyt heittäisin, niin se olisi..
1. KiVa
2. TUTO
3. SaPKo
4. KeuPa
5. Jokipojat
6. EU
7. IPK
8. RoKi
9. Hermes
10. Ketterä
11. LeKi
12. Peliitat
Sijat 7-11 voivat melkein kääntyä miten päin tahansa, vaikka en kyllä usko IPKn tai RoKin joutuvan karsintoihin. Taas sijoilta 9-12 mikä tahansa joukkue voi joutua karsintoihin. Ketterää en haluaisi sijoittaa noin alas, mutta kilpailu on kovaa, eikä tilaa vaan ole, Hermes tulee tuolta nousemaan, se on aivan varma asia, kysymys on se että kuinka paljon.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Huutonaurua yleiselle KeuPan aliarvioimiselle. Omissa papereissani tuolla rosterilla taistellaan runkosarjan lopussa vielä kotiedusta puolivälieriin, muu on alisuorittamista. Realismia sijat 5-6. Kärkinelikko (paperilla) EU, K-Jokerit, TuTo, SaPKo. Järjestys voi olla mitä tahansa ja mahdollisesti vähintään yksi floppaa.

Tuon nelikon jälkeen näen kristallipallossani KeuPan, jonka perässä satunnnaisessa järjestyksessä Jokipojat ja Hermes. Kahdeksanneksi ja samalla ensimmäistä kertaa playoffeihin kampeaa RoKi. Ketterä aloittaa hyvin, mutta sarjanousijan veto ei aivan riitä. IPK parantaa, mutta ei riittävästi. Peliittojen ja LeKin rooliksi jää ratkoa jumbosija. Ero kärjen ja hännän välillä tulee olemaan tiukempi kuin aikoihin.

Palatakseni KeuPaan, ei tuo hyökkäyskalusto tule kalpenemaan juuri kenellekään tässä sarjassa. Kysymysmerkkejä on puolustuspäässä ja maalivahtipelissä, mutta niiden pitäessä mitalisijakaan ei ole utopiaa. Paljon riippuu toki myös Lukon loukkaantumistilanteesta.

Heitetään nyt sitten vielä hatusta runkosarjan sarjataulukko:

1. TuTo
2. SaPKo
3. EU
4. K-Vantaa
5. KeuPa HT
6. Jokipojat
7. Hermes
8. RoKi
9. Ketterä
10. IPK
11. Peliitat
12. LeKi

En ota vastuuta, sijoille 6-12 sijoittamani joukkueet voivat löytyä keväällä mistä tahansa järjestyksestä, kärkiviisikko kiveen hakattu. Saa ottaa talteen ja nauraa räkäisesti runkosarjan päätteeksi.

Tässä olisi oma rankkaus ennen kauden alkua. TuTo ja SaPKo ovat olleet yllättävän ailahteloevia, mutta kuitenkin sellaisia joukkueita, joita kukaan ei haluaisi playoffeissa kohdata. EU aloitti kauden samaan tapaan kuin viime vuonna ja tulee myös tällä kaudella tuolta nousemaan. Viime kaudella taisivat olla vielä vuodenvaihteen tienoilla koko sarjan jumbosijalla.

IPK ja LeKi ovat olleet yllättävän hyviä, LeKin tosin uskon tuolta tulevan vielä kovaa vauhtia alaspäin. Paljon riippuu siitä, pelaavatko Heljanko ja Luukkonen siellä vielä siirtorajan jälkeen. Tai no Heljanko tuskin nyt ainakaan. Vai miten nuo säännöt nyt menevätkään, ainakin pari kautta sitten maalivahdit saivat liikkua vapaasti vielä pudotuspeleissäkin. Peliitat on ainakin jo enemmän kuin todennäköisesti ulkona playoffeista.

K-Vantaa ja KeuPa ovat olleet tähän mennessä vakuuttavimmat ja lähellä kotietua avauskierrokselle. Näiden kaveriksi uskon nousevan SaPKon ja TuTon. Hermeksen on vaikea nähdä tämän alkukauden jälkeen nousevan enää puolivälieriin. Meno on ollut todella ailahtelevaa eikä kahta hyvää peliä peräkkäin olla nähty, harvemmin sitä yhtäkään. Lisäksi eroa viivaan on kertynyt jo 9 pinnaa ja väliin mahtuu pari kovaa joukkuetta.

KeuPan osalta ennustus on pitänyt kutinsa melko hyvin, hyökkäys on ollut odotetun tulivoimainen, lisäksi puolustus on paria peliä lukuunottamatta ylittänyt odotukset ja jälki on sen mukaista. Myös Lehtinen on ollut muuri maalilla ja KeuPalla on mahdollisuudet mitaliin mikäli Lukko ei vie Lehtistä avaamaan luukkua keväällä.

Jos pitäisi tehdä uusi veikkaus runkosarjasta, näyttäisi se tältä:

1. K-Vantaa
2. KeuPa HT
3. TuTo
4. SaPKo
5. Espoo United
6. Jokipojat
7. IPK
8. RoKi
9. LeKi
10. Ketterä
11. Hermes
12. Peliitat

Katsotaan seuraavan neljänneksen jälkeen uudelleen sarjan ollessa puolivälissä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
En nyt tiedä niinkään voimasuhteissa mutta katselin vähän tilastoja ja jos 5 kärkijoukkuetta keräisi seuraavasta 10 ottelusta yhtä monta pistettä kuin ovat keräänneet aiemmista kymmenestä niin kärki olisi tuolla 32-33 ottelun kohdalla sellainen, että neljä joukkuetta olisi tasapisteissä 58 ja yksi pisteissä 57.

Näinhän ei varmaan käy, mutta oli tarjoitus kertoa että aika tasainen sarja on meneillään.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hyvin on kyllä Ketterä pelannut nousijajoukkueeksi, toivottavasti bensa riittää keväälläkin.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Otetaan omaan veikkaukseen puolivälin katsaus:
Ennustan loppusijoitukset. Runkosarjasijoitus suluissa.

1. SaPKo (4.)
Runko on säilynyt samana ja mestaruuskrapulaa ei tunneta. Tottakai hieman myös pitää kotiin päin vetää, koska ilman toivoa ei oltaisi elinkautisvankeja.
Joulutauolle mentäessä runkosarjan neljäs, joten aikataulussa ollaan. Mestaruuskrapula tosin oli vahva alkukaudella.

2. TuTo (2.)
Cupin finaalissa jo näytti hallitsevalle mestarille kuinka pelejä voitetaan. Ilman värilaseja olisi ykkönen. Elomo saa huonon alkukauden jälkeen kenkää.
Kaukana runkosarjan kärkisijoilta. Sentään sen verran veikkaus mennyt oikein, että alkukausi on ollut huonohko.

3. EU (1.)
Kaikesta huolimatta kausi saadaan kunnialla päätökseen ja pronssiottelusta saadaan mitalli.
Runkosarjanvoittoon tuskin enää kerkeää, mutta nousussa kohti kevättä.

4. Hermes (3.)
Sammalmaa pelatessaan koko kauden saa aikaan sen luokan hurmoksen, jota ei ole pohjanmaalla hetkeen nähty.
Tämä ennustus näemmä menee päin persettä. Hyvä jos edes karsijan paikalta nousevat.

5. Ketterä (5.)
Sarjanousija yllättää lähes kaikki päästessään pudotuspeleihin. Playoffeissa kiihkeä paikallisvääntö jossa nähdään GAME 7 ja huipentuu Talvisalo Gardenin hornankattilassa jatkoerään. Henttonen iskee voittomaalin kumminkin ajassa 97.43 ja Ketterälle jää käteen vain luu.
Runkosarjan viides tässä vaiheessa, joten tästä ollaan ihan hajulla. Katsotaan säilyykö hurmos kevääseen asti.

6. Jokipojat (6.)
Hieman hajuton, mauton ja väritön runkosarja tuo playoff paikan ja lauluun ekalla kierroksella
Rästipelit voittamalla olisi 6. eli tästäkin otetaan sulka hattuun.

7. IPK (7.)
Jasi saa joukkueen pelaamaan vittumaista lätkää ja etenkin kotikaukalossaan on todella ikävä joukkue. Yksi parhaista kotijoukkueista pisteillä katsottuna.
Hieman yläkanttiin veikattu sijan ollessa 10. , mutta sentään osa oikein eli tällä hetkellä sarjan 3. paras kotijoukkue.

8. KiVa (8.)
Viime kauden finaali vaihtuu juuri ja juuri play offeihin pääsyyn ja siitä suoraan lauluun.
Tällä hetkellä huti mennään ja kovaa.

9. KeuPa HT
Viimeisen kierroksen pelissä johtaa otteluansa ennen kolmatta erää ja on menossa playoffeihin, mutta sulaminen ja tappio tiputtaa pisteellä jatkosta.
Tämäkin on menosa hyvin pahasti huti.

10. Peliitat
Ei vain riitä 200 tehdyn maalin tavoittelu.
Ei todellakaan riitä. Taitaa olla tällä kaudella ainoa joukkue, mikä rikkoo 200 maalin rajan. Valitettavasti ne on päästettyjä ja 10. sija oli hiukan yläkanttiin veikattu.

11. RoKi
Valitettavasti kaamosajan tappioputki tiputtaa taas kerran RoKin play off junan kyydistä.
Kaamosajan masennusta ei nähty ja joukkue on playoff junassa mukana.

12. LeKi
Tapparan ja Ilveksen avut loppuvat kuin seinään. Pirkanmaalla nähdään huikea karsintasarja LeKin ja Pyryn kesken.
Tästä otetaan viides huti En usko, että LeKi sentään karsimaan tippuu, kun lainapelaajat otetaan takaisin.
 

Knap

Jäsen
T
ehdäänpäs vielä oma syväanalyysi juuri ennen otteluiden alkua. Olen jo aiemmin tehnyt, mutta nyt rosterit ovat valmiita, joten helpompi tehdä.

1. TUTO Hockey - Hyökkäys ja maalivahtiosasto on liigan parhaita, eikä puolustuskaan häviä monellekkaan joukkueelle. Rahaa on ostaa kesken kauden vahvistuksia. Olen aika varma että TUTO voittaa runkosarjan, mutta kannua ei nähdä tälläkään kaudella Turussa kummankaan joukkueen toimesta.

2. Kiekko-Vantaa - Taas sopivasti kaikkea, hyökkäys on todella kova (tiedä vaikka Leinosen sainaisivat vielä). Maalivahtiosasto on laajuudeltaan paras, mutta kun siellä vain yksi kerrallaan pelaa, niin toisena minun listalla, kuitenkin monta hyvää kassaria on kyllä K-Vlla. Puolustus on vähiten paras näistä kolmesta osa-alueesta, mutta sekään ei häviä liian monelle joukkueelle. Valmentaja on myös erittäin mielenkiintoinen.

3. SaPKo - Meinasin laittaa SaPKon ensiksi toiseksi, mutta kesällä K-Vantaa on kehittynyt paremmin kuin SaPKo joten sillä eron he ovat toisia. Kertoo viime kauden mestaruusjoukkueen tasosta jotain, kun 4 tärkeää pelaaja jättää seuran ja silti ovat kolmansia. Puolustus on paperilla kova, mutta sitten tuleekin se kysymys: Kohtaako ne kemiat koskaan? Entä kuinka pitkään 7.pakki jaksaa katsoa menoa, kun muissa joukkueissa pääsisi pelaamaan TOP-6 roolia säännöllisesti paitsi SaPKossa (vaikka sielläkin oltaisiin luvattu hyvää peliaikaa)? Hyökkäys on heikompi kuin viime vuonna, enkä usko että SaPKo on tällä kaudella enää se joukkue joka myllyttää neljää heikointa joukkuetta vastaan aina kuusi maalia.

4. Espoo United - Vaikeat ajat eivät voi olla heijastumatta itse joukkueeseen. En usko että EU luovuttaa kautta kesken, toiseen niin suureen nöyryytykseen ei ole vaan Espoossa varaa, ja sen eteen tullaan tekemään kaikkensa. Puolustuksessa on tehopisteitä ja kovuutta löytyy juuri sopivasti. Hyökkäyksestä on paha sanoa juuta tai jaata, yksi kovimmista se on mutta kuinka kova se sitten on? Mika Norja ei herätä minussa luottamusta normaalisti, mutta uskoisin hänen Mestiksessä selviytyvän aika kivasti.

5. Hermes - Ajattelin vielä vähänaikaan sitten Hermeksen olevan tämän kauden floppi, enkä itseasiassa ole vieläkään täysin luopunut siitä ajatuksesta, mutta nimet puhuu puolestaan, ja olisi täysin järjetöntä heittää noin vahvaa porukkaa ulos pudotuspeleistä. Sammalmaa-Mattila akseli kannattaa pahoinakin päivinä.

6. KeuPa HT - Mestiksen toiseksi paras hyökkäys vaikka kiekkoraamattu jatkoaika.com väittääkin muuta. Kysymys onkin se, että kuinka pitkään se on kovin ennenkuin Lukko ja JYP kerää omansa pois? Noh, en usko että kerää, mutta jos keräisi niin voisi KeuPalla olla aika vaikeaa. Tuollaisenaan KeuPan pelit voi olla yksiä mielenkiintoisimmista kun maaleja tulee kumpaakin päähän minkä kerkiää.

7. Jokipojat - Liian HMV joukkue ollakseen korkeammalla. Jokaiselta osa-alueelta löytyy yksi loistava pelaaja Niemi-Bourgeois-Rajamäki. No on niitä muitakin, mutta nähdäkseni joukkue nojaa liikaa heidän onnistumisiin, ja jos he eivät onnistu, se näkyy koko joukkueessa. Kuitenkin rutiini niin vahva, että playoffeihin mennään vaikka kontaten.

8. IPK - Vedetään hieman kotiinpäin, mutta niinhän se pitääkin. Hyökkäys on yhtä kärkinimeä vaille tarpeeksi riittävä pudotuspeleihin (ja se kärkinimi tullaan hommaamaan ennemmin tai myöhemmin). Puolustus on todella kova täysin ehjänä, mutta aina sieltä joku lähtee, jolloin jotkut jätkät saattaa tulla hieman ylipeluutetuiksi. Valmennus on Mestiksen kärkipäätä JaSin voimin, ja tätä säestää sarjan paras kotiyleisö. Helppoja pisteitä ei Iisalmesta lähde, mutta trendinä on ollut taas heikot esitykset vieraissa. Vahvistuksia tullaan tekemään tarvittaessa, se on selvä asia, kaikki rahat ei ole tuossa joukkueessa vielä.

9. RoKi - Aika samantasoinen kuin IPK, mutta jotain puuttuu. Ehkä se on se A.J Fossen. Jotenkin RoKista ei paista se koko lapin joukkue, joka siitä ehkä puuttuu. Mutta liian tasapaksu rosteri ollakseen pudotuspelijoukkue kuitenkaan. Toki jollain hullulla läpimurtopelaajalla pudotuspelipaikka ei ole täysin utopiaa.

10. Ketterä - Joukkueen kokemattomuutta on tämä sija puhtaasti, tulee kärsimään samasta ongelmasta kuin IPK, eli palkintosopimukset. Toki Ketterällä tämä ei ole yhtä raju kuin IPKlla mutta ei se voi olla näkymättä. Moni puhuu juniorijoukkueen innokkuudesta, mutta minä puhuisin ennemmin kokemattomuudesta nimenomaan joukkueena, enkä puhu nyt siis pelaajista. Ei vaan riitä.

11. LeKi - Lainat nostavat pohjalta pois, mutta lainojen lähtö pitää heidät tällä sijalla. En halua edes kirjoittaa LeKistä enempää. Pyry voi tulla täyttämään Tampereen kiintiöjoukkueen paikkaa ensi kaudesta lähtien.

12. Peliitat - Voisin käyttää termiä, että nyt on viety kyllä tuhkatkin pesästä. Kaikki lähti, mitään ei jäänyt. Peliitoilla ei ole ketään kuka voisi nostaa tätä joukkuetta pois karsinnoista. Jumbosijaa en kirkossa kuuluta, mutta pudotuspeleihin on ainakin liian pitkämatka. Melkein yhtä pitkä matka kuin Heinolasta Rovaniemelle. Peliitat toki säilyy sarjassa, joten harmi JHTlle.
Ylhäällä spoilereissa aikaisemmat mietteet sijoituksista.

Oikeastaan aika hyvin olen ennakoinut sijoituksia, sarja on todella tasainen, ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Laitan uuden veikkauksen kun puolet kaudesta pelattu. Ensimmäinen luku on nyt veikkaamani luku, tummennettu on tämän hetkinen sija, ja suluissa se, jota veikkasin kauden alussa. Kursivoituna vielä lopullinen sijoitus kun mitalipelit huomioidaan.

1. K-Vantaa | 2. (2.) | 1
2. SaPKo | 4. (3.) | 3
3. KeuPa HT | 1. (6.) | 5
4. TUTO Hockey | 6. (1.) | 2
5. LeKi | 3. (11.) | 6
6. RoKi | 7. (9) | 4
7. Espoo United | 9. (4) | 7
8. IPK | 10. (8) | 8
----

9. Ketterä |5. (10) |
10. Jokipojat | 8. (7.) |
----
11. Hermes | 11. (5.) |
12. Peliitat | 12. (12.) |

- United - IPK - Ketterä -Jokipojat viimeisellä kierroksella ihan limittäin kiinni, mutta nyt arpa sattui näin päin.
- RoKiin vahva luotto, TUTO nousee tuolta kyllä, LeKillä ei riitä keväällä, Arvonen huuhtoo kultaa.
- Pientä kunniaa otan siitä, että hieman enteilin Hermeksellä vaikeaa kautta. Kerrankin sanoin ääneen sen mitä ajattelen, eikä tarvitse tulla sitten myöhemmin kertomaan että "Joo, mä ajattelin näin, mutta en vaan sanonut", vaikka eihän toi mun lause nyt ollut mikään varmista varmin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Onhan muuten tasainen sarja menossa. Oikeastan ainoastaan KeuPa on karannut muilta paitsi Kiekko-Vantaalta. Ja Kiekko-Vantaa taas vähän karkumatkalla lopuista joukkueista. Mutta, sijat 3-8 8 pisteen sisällä ja seitsemäntenä olevalla Unitedilla ja kahdeksantena oelvalla IPK:lla on vielä pelit vähemmän pelattuina. Jos oletetaan, että voittaisivat nuo rästipelinsä niin 6 joukkuetta viiden pisteen sisällä.
KeuPan uskoin tulevan alas, mutta niin vaan sinne näyttää löytyvän uutta miestä kun vanhaa häviää. Eipä siinä, hyvin on SaPKollakin ovet käyneet. Kärjessä pelaajamäärässä LeKi 43, Peliitat 43, KeuPa 42, Ketterä 40 ja muut eivät ole 40 rajaa ylittäneet, RoKi lähimpänä.
Vähiten pelaajia on käyttänyt Jasin IPK eli 27 miestä on merkkautettu kirjoihin.
Voihan se olla, että noissa määrissä on pelaajia joilla ei ole jäässä piirtoakaan, mutta näille määrille on ottelut tilastoitu. Onhan se nyt aika perseestä että joissain on pelannut yli kolme täyttä kentällistä enemmän pelaajia.

En osoittele joukkueita vaan järjestelmää.

Tuo edellä oleva ei liity varsinaisesti voimasuhteisiin, mutta kertoo se kaiketi jotain että neljästä eniten pelaajia käyttäneestä joukkueesta kolme ovat sijoilla 1.,4. ja 5. ja jos näissä asetelmissa mennään playoffeihin niin ensimmäisellä kierroksella on kärkijoukkueilla normaalia vuotta ahtaammat tunnelmat.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, HPK, symp. Haukat, divarit
Kärjessä pelaajamäärässä LeKi 43, Peliitat 43, KeuPa 42, Ketterä 40 ja muut eivät ole 40 rajaa ylittäneet, RoKi lähimpänä.
Vähiten pelaajia on käyttänyt Jasin IPK eli 27 miestä on merkkautettu kirjoihin.
Voihan se olla, että noissa määrissä on pelaajia joilla ei ole jäässä piirtoakaan, mutta näille määrille on ottelut tilastoitu. Onhan se nyt aika perseestä että joissain on pelannut yli kolme täyttä kentällistä enemmän

Ohhoh, nämä luvut tuli kyllä itselleni aivan puskista. Tai LeKin kohdalla nyt ei oikeastaan mutta muiden kohdalla kyllä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Tutolla siinä mielessä hyvin mielenkiintoinen ja erilainen tilanne kuin viime kausina. Tutolla ei ole yhtäkään kenttäpelaajaa ollut lainassa otteluakaan. Timi Lahtinen todennäköisesti olisi pelannut, mutta loukkaantui ennen kauden alkua. Sen sijaan on nostettu junnuista korvaajat loukkaantuneiden miesten tilalla ja tämä tältä kaudelta ainoita harvoja positiivisia asioita. Toki tämän mahdollistaa junnujen pelaaminen A:n Liigassa, josta hyppy miesten peleihin on pienempi.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Ohhoh, nämä luvut tuli kyllä itselleni aivan puskista. Tai LeKin kohdalla nyt ei oikeastaan mutta muiden kohdalla kyllä.
Jos tämä laskelma olisi tehty esim marraskuussa, niin ainakin KeuPan osalta homma näyttäisi ihan erilaiselta. Alkukauden touhu pysyi hyvin balanssissa ja kokoonpano säilyi pitkään käytännössä muuttumattomana. Viime aikoina lainarumba onkin sitten lähtenyt rönsyilemään viime kausien malliin. Siirtoraja saisi omasta puolestani jo tulla.
 

Knap

Jäsen
Onhan tää mielenkiintosta, että IPK on tuon mukaan Mestiksen omavaraisin seura. IPKlla myös sellainen huomioon pistävä asia, että kärkijoukkueilta onnistuttu hyvin pisteitä kairaamaan myös, ja sarjan toiseksi paras kotijoukkue, huonoin vierasjengi. Otteluohjelma myös tavallaan suosii IPKta, Peliittoja vastaan on vain kerran pelattu tällä kaudella, Hermestä 3/6. KeuPaa vastaan 3/6 ja LeKiä vastaan vain kerran. KeuPalle ja LeKille tietenkin oletuksena, että joko A) osa pelaajista vaihtuu B) tulisi vihdoin se huono jakso. LeKin tippuminen pudotuspeleistä on jopa todennäköistä, ja toivotaan sitä, kyllähän se syö fiilistä tyhjässä hallissa playoffeja pelata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös