Pe 8.9.2017 HPK - Kärpät

  • 6 465
  • 37

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Nyt ei malta enää odottaa, vaan ketju auki ja laitetaan tämä liigakausi käyntiin.

HPK ja Kärpät avaavat kautensa tänä vuonna back to back -otteluiden myötä. Ensimmäinen koitos perjantaina Hämeenlinnan Rinkelinmäellä sijaitsevassa Ritarihallissa. Molemmat joukkueet on asetettu yleisissä ennakkokaavailuissa suunnilleen sijoille 4-6, eli tasainen kamppailu varmasti odotettavissa ja hyvää starttia tässä lähdetään kauteen hakemaan puolin ja toisin.

HPK:lla on alla hienosti sujunut ensimmäinen kausi Antti Pennasen valmennuksessa ja uudistuneen organisaation ohjauksessa, minkä myötä tämä meidän liigassa pohjamutiin valahtanut isäntäjoukkueemme palautti aika paljon uskottavuuttaan. Toinen kausi aloitetaan vähän erilaisella strategialla, eli joukkueesta poistuneita korkean profiilin pelaajia Sakari Mannista ja Niko Kapasta ei lähdetty paikkaamaan ihan vastaavilla korteilla, vaan joukkueeseen kasattiin laaja kattaus tulevaisuuden potentiaalia. Kerholla on riveissään 9 NHL-varattua pelaajaa, ja muutenkin melko laaja materiaali, joten joukkueessa on erittäin kova kilpailutilanne pelipaikoista, niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

Menestykseen tottuneella vierasjoukkueella on puolestaan alla selkeä floppikausi, vaikka vuoden takaiset menetykset pelaajamarkkinoilla antoivatkin aika lohduttomat lähtökohdat kauteen. Sanomattakin on selvää, että Kärpät lähtee nälkäisenä kääntämään tätä kurssia välittömästi takaisin ylöspäin uuden valmentajansa Mikko Mannerin johdolla.

Molempien joukkueiden materiaalitilanne näyttää tällä hetkellä vähän samankaltaiselta, eli maalinsuulla seisoo luotettava kaveri ja puolustus vaikuttaa vahvalta. Kärpillä ehkä nimien puolesta piirun verran vielä vahvemmalta, joskin Joonas Lyytisen puuttuminen tasoittaa puntteja tässä ottelussa. Hyökkäyksessä sitten on molemmilla selkeästi tilaa uusille vastuunkantajille. Kärppien hyökkäykseenkin Mika Pyörälä jätti aika ison aukon, mutta Julius Junttila on ainakin mielenkiintoinen paluumuuttaja ja Mikael Ruohomaa on jo osoittanut aikaisemmin olevansa kova pelimies, vaikka viime kausi jäi torsoksi. Molemmista rostereista löytyy lisäksi kyllä paljon potentiaalisia nimiä, joiden odotetaan kauden edetessä nousevan vastaamaan huutoon.

Kerholla on tämän vuoden harjoitusotteluissa uusista nimistä esittänyt vahvimpia otteita meidän uudet ruotsalaiset. Victor Backman oli Harri Kainulaisen jälkeen joukkueen paras maalintekijä ja muodosti vahvan duon Teemu Turusen kanssa, jonka puolestaan odotetaan astuvan tällä kaudella S.Mannisen saappaisiin joukkueen pelillisenä liiderinä. Näyttää ainakin ihan lupaavalta tällä hetkellä. Joukkueen kapteeni Otto Paajanen tuohon väliin vielä, niin siinä on ollut meillä kova kenttä viimeisissä harjoituspeleissä. Muut kentät onkin sitten ollut aika hakusessa ja odottavat katseet kohdistuvat nyt etenkin Mikko Lehtoseen ja Janne Lahteen, jotka ei ainakaan harjoituspeleihin vielä syttyneet. Puolustuksesta nostetaan esiin joukkueen toinen uusi ruotsalainen, eli Jesper Lindgren, joka vakuutti kyllä harjoitusotteluissa kiekollisella pelillään ja osoitti, että Kerholla on aika kovan tuntuinen kärkiviisikko puolustuksessa (Porseland-Lehtivuori-Nikkilä-Lindgren-Friman). Näistä tosin Friman on tällä hetkellä sairaslistalla. Muuten joukkue pitäisi olla terveenä.

Kiinnostavaksi seurattavaksi nostan HPK:n osalta vielä Kristian Vesalaisen. Tämä suomalaisen kiekkoilun suuri tulevaisuuden lupaus, on toistaiseksi esiintynyt aikuisten sarjoissa melko tehottomasti ja tämän vuoden harjoitusottelutkin menivät kiikaritehoilla. Ikää on toki vasta 18-vuotta. Näkyy kentällä kyllä ison kokonsa ja hyvän liikeensä ansiosta, mutta koska alkaa yhteispeli joukkuetoverien kanssa toimimaan paremmin ja numerot vaihtumaan tehosarakkeissa?

Kärppähenkiset osaavat sitten paremmin avata oman joukkueensa tilannetta ja lähtökohtia kauteen.

Hemmetin hienoa päästä aloittamaan kausi vihdoinkin. Tervetuloa Oulun Kärpät kylään. Hienoa kiekkoiltaa odotellessa. Alkais jo!
 
Viimeksi muokattu:

Jaska T

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärppäinen-fanitus tauolla (poliittiset syyt)
Tässä on kaksi mielenkiintoista jääkiekkoa pelaavaa joukkuetta vastakkain.

KAUSI KÄYNTIIN!
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Victor Backman oli selvästi joukkueen paras maalintekijä

Ja tämmöstä skeidaa kirjoittelin yöhämärissä, eli korjataan sen verran, että nuoriso-osastolta Harri Kainulainen antoi harjoituspeleissä teräviä näyttöjä tykittäen peräti 5 maalia. Sen jälkeen oli Backman selvästi paras maalintekijä neljällä maalillaan
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Nyky-HPK:sta en tiedä mitään, mutta entisvanhaan tässä ottelussa olisi ollut vastakkain kaksi liigan kaksi viihdyttävintä poppoota. Pistäkää pelitapa-analyysiä tulemaan puolin ja toisin (kun en itse pääse edes ruudusta näkemään, prkl).

Joku muu osaa minua paremmin kirjoittaa tuosta HPK:n pelitavasta, mutta Pennanen on ainakin ilmoittanut, ettei halua iskeytyä johonkin tiettyyn muottiin, vaan olla valmentaja, joka jatkuvasti kehittää peliä ja luo uusia tapoja pelata. Peliä pelataan tietysti aina tilanteen mukaan ja kyllä HPK sen trapinkin muodostaa tarvittaessa, mutta peruskatsojan silmään Kerhon peli on taas sitä aktiivista, nopeaa ja kiekonhallintaan perustuvaa. Hyökkäyspäässä karvataan vahvasti, jos ei olla ihan liian myöhässä sitä tekemään ja omalta alueelta ei lähde mitään norsukiekkoja ja pleksin kautta purkuja muulloin kuin äärimmäisessä hädässä.

Viime kaudella peli ajautui kiekonhallinnasta huolimatta usein kulmiin pyörimään, mutta kyllä niitä maalipaikkoja kuitenkin peleissä syntyi runsaasti pitkin kautta. Siihen nähden tehokkuus maalitilanteissa oli oikeastaan koko kauden silmätikkuna ja arvostelun kohteena. Pudotuspeleissä myös erityisesti voima maalinedustalla oli ongelmana, kun HPK:n kausi päättyi puolivälieriin. Pennanen listasi muistaakseni silloin näin, että JYP teki siinä puolivälieräsarjassa 8 maalia maalin edestä, kun HPK teki yhden. Tälle kaudelle onkin sitten haluttu isoja ja vahvoja pelaajia riveihin, jotka kuitenkin pystyy joukkueen nopeaa pelitapaa toteuttamaan. Isoja miehiä löytyykin nyt sitten ihan kivasti riveistä, mutta kokoon nähden ihan hyvällä liikkeellä varustettuja.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Toivottavasti hyvä kenraaliharjoitus ei enteile huonoa ensi-iltaa. Hienoa on ollut lukea kuvauksia Kärppien harjoitusotteluista. Nyt iso kysymys on, sopiiko Kärppien hyökkäävä pelitapa liigan trappipeliin. Nyky-HPK:sta en tiedä mitään, mutta entisvanhaan tässä ottelussa olisi ollut vastakkain kaksi liigan kaksi viihdyttävintä poppoota. Pistäkää pelitapa-analyysiä tulemaan puolin ja toisin (kun en itse pääse edes ruudusta näkemään, prkl).

Tiedä sitten mitä entisvanha tässä tapauksessa tarkoittaa, mutta uskaltanee ainakin viime kauden perusteella enteillä Kerhon pelaavan erittäin vauhdikasta peliä, kuitenkin hyvin kurinalaisesti. Agressiivinen karvaus ja kiekon menettämisen jälkeinen nopea paineistus lienee ainakin ohjelmassa. Toivottavasti taklaukset viedään loppuun asti ja maalinedustoilla nähdään kovempaa pelaamista kuin aiemmin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Minua kiinnostaa tämän kauden Kerhossa, onko edelleen tehtävä ihan hitosti duunia yhden maalin eteen. Ja toiseksi, onko yv-peli edelleen yhtä tehotonta kuin viime kausina on totuttu näkemään. Muuten toivon, että Kerho jatkaa sillä samalla viime kauden linjalla. Pelaajamateriaali kyllä riittää suoraan pleijaripaikkaan, mutta tämän kauden liiga on luultavasti aivan älyttömän tasainen ihan terävintä kärkeä lukuunottamatta. Pienet asiat ratkaisevat ja niitä on pelin sisällä paljon. Kovin pitkiin tappioputkiin ei ole varaa missään vaiheessa kautta.
 

Ralph

Jäsen
Minua kiinnostaa tämän kauden Kerhossa, onko edelleen tehtävä ihan hitosti duunia yhden maalin eteen. Ja toiseksi, onko yv-peli edelleen yhtä tehotonta kuin viime kausina on totuttu näkemään. Muuten toivon, että Kerho jatkaa sillä samalla viime kauden linjalla.
Plus maalinedustan pelaaminen. Pudotuspeleissä JYP:iä vastaan JYP vei HPK:ta molempien maalien edessä ja taisi pari räkämaalia siitä survoakin. HPK ei yhtään.

Harvinaista, mutta HPK lähtee heti kauden avaukseen Kärppiä vastaan ennakkosuosikkina. Joku 5-1-voitto olisi kiva tapa avata kausi. Mikko Lehtonen pommittaa pari häkkiä, Teemu Turunen, Oula Palve ja Petteri Nikkilä yhdet mieheen. Kärppien ainoan tekee tuomarivirheen jälkeen Mikael Ruohomaa.

On kyllä kivaa, että kausi taas alkaa. Toivottavasti halliin löytäisi itsensä se 4000 katsojaa. Etä-Kärppiäkin kun tulee aina mukavasti Hämeenlinnaan. Ja kova laadukas ottelupari heti kättelyssä.
 
Viimeksi muokattu:

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Maalipaikkojen hyödyntäminen oli HPK:lla viime kaudella ongelmana ja saman voi veikata jatkuvan tälläkin kaudella. Toivottavasti siihen löydetään parannusta samoin kuin siihen lähes umpisurkeaan YV-peliin. Noin muuten joukkue vaikuttaa iskukykyiseltä ja eikä sitä tiedä vaikka maaliverkkokin heiluisi tiuhempaan kuin mitä etukäteen arvelee. Hyvin paljon on kiinni uusien nuorten pelaajien kehityksestä. Pystyvätkö he ottamaan kauden mittaan sitä roolia jota heiltä toivotaan. Pelitavan ainakin pitäisi tukea siinä, sen verran toimivalta se viime kaudella näytti.

Kärpistä tulee mieleen niin ikään vauhdikas ja laadukaskin joukkue. Itse ainakin odotan Kärppien sijoittuvan kuuden sakkiin ja miksei jopa taistelevan ihan kotiedustakin. Valmentaja on vaihtunut, mikä on vain hyvä asia viime kauden katastrofin jälkeen. Tosin taisi Kärpät pelata viime kaudella, ainakin osan kautta, jo Mannerin oppien mukaan.

Kovin väärässä ei ole jos ennakoi tämän illan pelin olevan tasainen ja vauhdikas. Jotenkin silti tuntuu, että Kärpät tämän pelin saattaa viedä, perustuen heidän pärempaan tehokkuuteensa sekä loistavaan Rynnäkseen. No, peli näyttää lopulta miten käy. Joka tapauksessa hienoa, että kausi saadaan käyntiin!
 
H

Hidas_ja_kankea

Tosin taisi Kärpät pelata viime kaudella, ainakin osan kautta, jo Mannerin oppien mukaan.

Harjoitusotteluiden perusteella Kärpät ei pelaa Mannerin viime kevään peliä, silloin pelitapa oli suhteutettu käytettävään materiaaliin. Odotettavissa on aktiivista karvaamista, esimerkiksi SHL SAIK:ta vastaan meni pitkiä aikoja vierasjoukkueella omassa päässä kaikkien linjojen ollessa tukossa. En ihan jaksa uskoa viimeisten ottelujen maali-iloitteluun, Luleå ja SAIK:ta vastaan 11 maalia. Kärppien hyökkäyksessä on taito- ja aloitusvajetta ja hiukan epätasapainoisesti kasattu joukkue.

Hyökkäyksen kulmakivet ovat Leskinen ja Lasu. Leskisen lopullista breikkaamista odottelen tälle kaudelle. Lasu on valmistavien otteluiden pörssikärki, mutta maltillisempaa kahdensuunnan pelaamista näkyy kristallipallosani.

Vähämaalisesti varsinaisella peliajalla jotain 2-2 ja kolikonheiton voittaa toinen.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kärpillä on maalinteko-ongelma luultavasti edelleen vaikka Luulaja / Skellefteå -ottelut toista kertovat. Veikkaukseni onkin melko vähämaalinen peli, jossa kuitenkin molemmat koittavat peliä tehdä ja paineistaa. Kuitenkin varovaisuutta on otteissa kun kauden aloitus aina jännittää. Sanotaan vaikka 2-2 ja jatkoajalla Kärpät vie. Toivon paljon, että Kärppien hyvä ilme ja työnteon määrä harjoituspeleissä jatkuu myös Liigassa. Itseluottamus olisi tärkeä saada kuntoon jo aluksi vaikka peli varmasti on vielä vaiheessa.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
Odotusarvot Kärppien otteista eivät ole korkealla, koska harjoitusotteluissa kotimaan joukkueita vastaan peli oli hyvinkin tehotonta. Hyökkäys on tämän joukkueen ehdoton murheenkryyni ja niin kauan Kärpät pysyy otteluiden voitoissa kiinni, kun maalimäärät pysyvät alhaisena.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vieraissa oletusarvo on joka ottelussa 0-2 maalia. Rynnäs paljon vartijana joka ottelussa.
 

Ralph

Jäsen
"Kokoonpanot julkaistaan tällä sivulla 8.9.2017 klo 13:00". Harmi, ettei kerrottu mistä aikavyöhykkeestä puhe.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tänään:

Junttila - Ruohomaa - Bertrand
Mäenalanen - Lasu - Ikonen
Karvinen - Kestilä - Junnila
Sailio - Humaloja - Anttila

Koivisto - Heshka
Kivihalme - Hakanpää
Kukkonen - Niemelä
Mäkelä

Rynnäs (Vehviläinen)

Tulosveikkaus: 3-1.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Aika käsittämätöntä ettei Kainu Laine mahdu kokoonpanoon noilla treenipelien näytöillä. "Eikö mikään riitä" mahtaa olla pojalla takaraivossa tällä hetkellä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Mäenalanen - Lasu - Ikonen

Jo perinteiseen tapaan en ole seurannut lainkaan Kärppien harjoitusotteluja ja muuta hyörinää, mutta kysyn nyt kuitenkin että missä Leskinen on? Ja eikö Ikosen pitänyt olla jonkin aikaa vielä sivussa? Onko virhe vai mennäänkö näillä?

edit. No sehän tuli viestin kirjoittamisen aikaan selväksi.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Minä uskon, että Kainulainen pelaa sitten huomenna, joten saadaan vähän raikkaita jalkoja kentälle. Sattaa joku muukin tuorejalkainen nousta huomenna kokoonpanoon. Pendon tietäen olen kuitenkin todennäköisesti aivan väärässä. Ihmettelen kyllä Kainulaisen puuttumista kokoonpanosta, mutta muutenhan kokoonpano näyttää aika hyvältä.

Ei illan pelistä kauheasti osaa vielä odottaa, kun kuitenkin vasta kauden eka tosipeli, vai alkaaks ne tosipelit vasta keväällä?
 

Ralph

Jäsen
Hämeenlinnalainen kotijoukkue:

Victor Backman - Otto Paajanen - Teemu Turunen
Janne Lahti - Oula Palve - Kristian Vesalainen
Jere Innala - Robert Leino - Mikko Lehtonen
Jaakko Turtiainen - Severi Sillanpää - Juho Keränen

Joonas Lehtivuori - Jesper Lindgren
Petteri Nikkilä - Roope Laavainen
Niclas Almari - Mathias Porsland
Joel Olkkonen

Emil Larmi
Antti Karjalainen
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Lasu pisti omaan silmään tänään kovasti, hienoa pelaamista sekä tasavoimin että alivoimalla.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Ite pelistä en osaa sanoa mitään, mutta lehdistötilaisuus radiosta kuultuna tosi mielenkiintoinen. Tykkäsin erityisesti HPKn David Lee Rothin kommenteista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös