Harjoitusottelut 2017

  • 60 065
  • 329

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Millä helvetin takamatkalla? 10-0 pitäs pelit vissiin voittaa, jotta BW on tyytyväinen? Kyllä mä sanon, että siellä on Kookoot sun muut takamatkalla jos joku...

BW on nyt ainakin negatiivisuudessaan selkeästi etumatkalla.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Tää on kato Pendon uusi super taktiikka, annetaan naapurille muutama eteen ja ylivertaisella kunnolla tullaan joka matsissa lopussa ohitse. Sä et nyt vaan ymmärrä.
Ainoa vaan että se ei ole enää mikään uusi taktiikka. Jo viime kaudella Kerho oli hemmetin vahva kolmansissa erissä. Joukkue nousi useasti rinnalle ja ohi. Ja olihan se kunto terästä! Fyysisesti erittäin vahva JYP alkoi lopulta olla keväällä Kerhon kanssa todella kusessa ja väsynyt. Olivat sitten kuitenkin seiskapelissa parempia.

En ole huolissani. Pendo tiedostaa itsekin että homma on vielä pahasti kesken. Taisi sen itse todeta, että takamatka on isompi kuin viime vuonna tähän aikaan.

En vielä kuoppaisi harkkapelien perusteella miltei koko jengiä. Jos @BlackWolf on sitä mieltä, että 90 pinnaa nykyhyökkääjistä on täyttä paskaa, niin heitetään nyt omat veikkaukset, ettei mene vaan jälkikäteen viisasteluksi:

- Backman ja Turunen lyö lopullisesti läpi, siitä ollaan yhtä mieltä.

- Saman tekee Innala ja Palve.
- Paajanen ja Keränen näyttävät johtajuutta ja ottavat isompaa roolia tehojen muodossa.
- Vesalainen voi kasvaa isoon rooliin. Ei tuhkata vielä.

Näistä olen myös huolestunut:

- Leino, yli 30 pinnaa olisi tultava. Iso kysymysmerkki. Samoin Lehtonen.
- Lahti oli tehoton jo viime kaudella. Mikä on rooli?

Uskon, että tuolla hyökkäyksellä on eväät viiden joukkoon. Ja eiköhän sieltä vielä tule joko uusi sentteri tai maalintekijä.

Malttia, malttia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ainoa vaan että se ei ole enää mikään uusi taktiikka. Jo viime kaudella Kerho oli hemmetin vahva kolmansissa erissä. Joukkue nousi useasti rinnalle ja ohi. Ja olihan se kunto terästä! Fyysisesti erittäin vahva JYP alkoi lopulta olla keväällä Kerhon kanssa todella kusessa ja väsynyt. Olivat sitten kuitenkin seiskapelissa parempia.
No jos ei ole sarkasmitutka päällä, niin paha sitä on pelastaa jälkikäteen.

Minulla on vahva luotto Pendoon ja joukkueeseen, mutta en nyt mitää top 6 paikkaa suoraan povaisi. Sama ollut koko ajan ja jokainen viesti on pohjannut samaan kaavaan, että hyvä että valittiin nuoria ja tähtäin tulevaisuudessa. Minä olen valmistautunut, moni ei taida olla.

Tää on nyt oikeasti se pitkä projekti.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Olihan siinä tosiaan jotain hyvin tuttua. Viime kaudella nähtiin aika paljon tällaisia pelejä Kerholta.

Tänään aiheutui muuten Porselandin hasseista kaksi maalia Ilvekselle. Se katkaistu poikittaisyöttö siniviivalla (0-2) ja oman heikon suorituksen paikkaamiseksi otettu jäähy, jonka aikana tuli 0-3. Ihme oli, ettei tullut tämän jälkeen maalia myös siitä namupassista oman maalin eteen. Taisi Ilveksen kaveri yllättyä liikaa tuosta tarjoilusta, että ei saanut siitä maalia aikaiseksi. Nuorille pelaajille tietysti rohkaisevaa nähdä, että mokaa ne joukkueen kärkipelaajatkin välillä. Muuten pakistosta todettakoon, että nuoriso-osastosta Olkkonen esitti vuorostaan tänään paljon hyviä suorituksia, varsinkin hyökkäyssuuntaan. Kilpailuasetelma on tässä nuoressa pakistossa hyvä ja jätkät varmasti kirittää toisiaan.

Hyökkäyksestä yhdyn tuohon Paajasen kentän ylistykseen. Kirkkaasti paras kenttämme tänään ja ainoa, joka sai säännöllisesti paineen Ilveksen päätyyn ja vaaratilanteita aikaiseksi. Varsinkin tuota Turusen menoa on todella ilo katsella. Vahvasti näyttää, että vaikka S.Manninen on nyt joukosta poissa, niin tässä tulee se seuraava. Backman komppaa hyvin ja siellä on kyllä sitä maalintekijän vikaa. Lähti kyllä niin kauniisti ja tarkasti ranneveto tuossa avausmaalissa, vaikka oli hyvä syöttöpaikkakin. Ja Otto täydentää tämän kolmikon vahvalla vääntämisellä ja asenteella. Saas nähdä, sitä kun on aina tottunut siihen, että samoilla ketjuilla pelataan pitkälti koko kausi ja muutoksia haetaan yleensä vasta siinä kohtaa, kun homma ei lähde toimimaan. Pendo murensi viime kaudella tämän asian ihan tyystin ketjukarusellillaan ja tässä ei nyt kannattajana oikein tiedä mitä tässä pitäisi odottaa näiden hyökkäysketjujen suhteen. Turunen-Paajanen-Backman kolmikkoa ei siis varmaankaan liigan alkaessa nähdä yhdessä, kun näyttää toimivan.
 

Ignoramus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden Pallo
Muutaman nähdyn harkkapelin otannalla jokunen hajahuomio:

Backman on pärjännyt yllättävän hyvin Liigan vauhdissa. Katselin sen yhden koosteen Backmanin edellisen kauden loistohetkistä ja peli näytti Norjassa saatanan verkkaiselta. Rannelaukaus pisti silmään, mutta epäilytti muiden avujen riittäminen tälle tasolle. Katsotaan mitä herra Backman saa aikaan tosipelien alkaessa.

Lindgren on ollut aivan helvetin vakuuttava, kun otetaan huomioon, että kaveri täytti toukokuussa vasta 20. Peliäly tuntuu riittävän heittämällä Liigaan ja Jesperi pistää kyllä poikkeuksellisen kovia ja tarkkoja syöttöjä joukkuetovereiden lapaan. Ei ole jäänyt puolustuspäässäkään jälkeen.

Miro Karjalaiselle toivon paikkaa vakikokoonpanoon, olkoot sitten vaiska seiskapakki. Sen lisäksi että on jo kokonsa puolesta melkoinen pelote, niin osaa myös pelata perusvarmasti puolustuspäässä. Liike ei tietenkään aina riitä, mutta pelikatkoilla voi mörköillä ilman hoppua.

Haluaisin nelosen pysyvästi muotoon Turtiainen-Sillanpää-Ruokonen. Menestyvä jengi tarvitsee kunnon ajokoiravitjan. Potentiaaliset junnut saavat syrjäyttää sitten ylempien ketjujen jätkiä.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Ilves pääsi eilen turhankin helposti kolmen maalin johtoasemaan. Osittaisena syynä tosiaan Kerhon heikko liike. Oli siinä Larmillakin osuutensa. Ainakin Ilveksen ensimmäinen meni luvattoman helposti. Taisi tulla se yksi vakuuttava koppi yhdessä kohdassa ja Larmi olikin mukana.

Neljä tehtyä maalia. Hyvä suoritus. Backmanilta nätti ranneveto vauhdissa. Ruokosen maali myös melkoisen taidokas. Ei noita ihan kuka vaan heitä tossa paikassa.

Lindgren. Jätkä tuli ihan tyhjästä Ipan maalille yhdessä tilanteessa ja vaarallinen paikka oli. Liikku tosi hyvin ja tulee yht äkkiä vaan jostain tilanteisiin.

Kokonaisuudesta sen verran, että onhan tuolla isoja kavereita tosiaan mukana. Jos peli kehittyy, tulee olemaan kova joukkue pleijareissa.

Toinen asia on tuo maalinteko ja ns. kärjen ohkaisuus. Kyllä tuossa on selkeästi ideana, että laajalla rintamalla syntyy tulosta. Toki Backman ja Turunen ne suurimmat "tähdet".
 

Rusty44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olipahan tosiaan erikoinen peli eilen. Kaksi ensimmäistä erää sai puhista ja turhautua katsomossa, eikä epätoivoisilta ja ehkä jopa skitsofrenisiltä naurukohtauksiltakaan vältytty, oli niin huonon näköistä.
Syötöt ja syöttöjen vastaanottamiset oli luvattoman huonoja, en tiedä johtuiko vähän huonosta jäästä mutta ei Ilvekselle kyllä yhtä räikeitä virheitä käynyt.
Ainoa kuka sai parin ensimmäisen erän aikanakin hyvällä prosentilla syötöt kiinni oli Backman, muutenkin ihan hyvää peliä häneltä, lupaavan oloinen pelaaja. Yhden tyttömäisen virheen teki, kun filmasi ja tippui siihen paikkaan Ilveksen Teemu Rautiaisen hipaistua häntä naamaan päätykahinassa, Rautiaistahan ei tunneta varsinaisena teräsnyrkkinä. Tälläistä Jarkko Ruutumaista neiteilyä en halua nähdä enään suosikkijoukkueeni pelaajilta, en missään tapauksessa. Hävetti.

Puolustajista ehdoton ykkönen oli jo edellä mainittu Lindgren, pelimies. Yllätyksenä itselleni tuli Olkkosen yksi todella vahva nousu kiekon kanssa omalta alueelta hyökkäyspäähän, muuten häneltä aika keskinkertaista peliä.
Lindgreniä lukuunottamatta puolustus oli jotenkin superpihalla eilen, varsinkin Porseland, joka teki n. 10 virhettä per. erä, odotan todella paljon enemmän häneltä.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Syötöt ja syöttöjen vastaanottamiset oli luvattoman huonoja, en tiedä johtuiko vähän huonosta jäästä mutta ei Ilvekselle kyllä yhtä räikeitä virheitä käynyt.

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla Kerhon liike ei ollut Ilveksen tasolla, mutta liike kääntyi loppua kohden kyllä Kerhon eduksi. Se asia muistutti hyvin paljon viime kauden esityksiä, mutta tosiaan tämä harhasyöttöjen määrä oli aivan käsittämätön eilen. Huono jää on heikko selitys, koska se näkyy yleensä molempien joukkueiden heikkoina syöttöinä. Ilveksellä tosiaan syötöt napsui huomattavan paljon paremmin kohdilleen. Osittain se huono liike toki selittää sitä, että syöttöjen ajoituksetkin on vähän pielessä.

Samat joukkeethan kohtasi viime viikolla ja esitys oli Kerholta silloin tasaisempi, vaikkakin tappiollinen. Eilinen ensimmäinen erä oli mielestäni myös Ilveksen hyvyyttä, kun selvästi tulivat vähän eri tavalla pelin alkuun ja onnistuivat rikkomaan kovalla karvauksella Kerhon avauspeliä aika kiitettävästi. Olihan tämä myös Kerhon nuoren joukkueen ensimmäinen esiintyminen kotiyleisön edessä, mikä saattoi vähän tuoda tärinää käsiin.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Porissa ensimmäisen erän jälkeen tilanne 1-1. Sillanpää tehnyt Kerhon maalin Porselandin syötöstä.

Ei taida tänään olla oransseja agentteja väijymässä miltä peli näyttää?
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Backman vienyt kerhon johtoon pari minuuttia ennen loppua. Koko hyökkäysketju päässyt maalissa pisteille.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ja niin Kerho voitti 1-2 viimeisen harkkapelin. Täten harjoituspelien saldo 4 voittoa ja kaksi tappiota, jos siis lasketaan kokonaiset matsit ja totta kai ne lasketaan, koska Pitsin otteluiden jälkeen ei näyttäisi niin hyvältä. Ihan ok, kun miettii että yksi ketju vain tehoillut pääasiassa. Bambi, Lahti, Vesalainen yhteensä 0+1 harkkapeleissä. Lisäksi Leinokin pisteiden valossa vaisuhko. Noh katsellaan. Viikon päästä pelataan tosi pelejä.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Niin se superketju sitten iski taas ja käänsi tämän kenraaliharjoituksen voitoksi. Miten on Pendo, pidettäiskös se ketju nyt sittenkin kasassa liigan alkaessa?

Tilastoja tuijotellen todettakoon vaan, että varmaan ihan hyvin pysynyt paketti kasassa, kun Larmilla vain 17 torjuntaa.

Huolestuttavan tutulta näyttää kuitenkin näin liigan aattona myös tuo pelatut 9 minuuttia ylivoimaa, eikä maaleja niiden aikana.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Peli myös päättyi kerhon 2-1 voittoon. Hyvä kenraali sen suhteen että kun teemana oli puolustuksen kautta, 1 päästetty ja Larmilla vain 17 torjuntaa. Lehtonen ja Vesalainen veti sitten koko harjoituskauden kiikareilla, hiukan huolestuttaa. Leino ja Lahti myös melkein yhtä huonossa tuloskunnossa.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Lopullinen harkkamatsien pistepörssi:

Victor Backman 4+5=9
Teemu Turunen 2+7=9
Harri Kainulainen 5+0=5
Petteri Nikkilä 1+4=5
Jesper Lindgren 1+2=3
Otto Paajanen 1+2=3
Oula Palve 1+2=3
Juho Keränen 0+3=3
Robert Leino 2+0=2
Joonas Lehtivuori 1+1=2
Mathias Porseland 0+2
Jere Innala 1+0
Miro Ruokonen 1+0
Severi Sillanpää 1+0
Niklas Almari 0+1=1
Miro Karjalainen 0+1=1
Janne Lahti 0+1=1
Ukko-Pekka Luukkonen 0+1
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Lopullinen harkkamatsien pistepörssi:

Victor Backman 4+5=9
Teemu Turunen 2+7=9
Harri Kainulainen 5+0=5
Petteri Nikkilä 1+4=5
Jesper Lindgren 1+2=3
Otto Paajanen 1+2=3
Oula Palve 1+2=3
Juho Keränen 0+3=3
Robert Leino 2+0=2
Joonas Lehtivuori 1+1=2
Mathias Porseland 0+2
Jere Innala 1+0
Miro Ruokonen 1+0
Severi Sillanpää 1+0
Niklas Almari 0+1=1
Miro Karjalainen 0+1=1
Janne Lahti 0+1=1
Ukko-Pekka Luukkonen 0+1
Jos pieni viilaus sallitaan niin Liigan sivuilla on virheellisesti laitettu Backmanille yksi syöttö liikaa. Ei meinaan todellisuudessa ollut tuossa Ipa pelin neljännessä maalissa kakkossyöttäjä vaikka se hänelle merkittiin. Laavainen oli tuossa se jonka vedon Paajanen ohjasi ja Ruokonen suti sitten karat sisään.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Jos pieni viilaus sallitaan niin Liigan sivuilla on virheellisesti laitettu Backmanille yksi syöttö liikaa. Ei meinaan todellisuudessa ollut tuossa Ipa pelin neljännessä maalissa kakkossyöttäjä vaikka se hänelle merkittiin. Laavainen oli tuossa se jonka vedon Paajanen ohjasi ja Ruokonen suti sitten karat sisään.
Joo, Lindgreniltäkin taitaa puuttua yksi kakkossyöttö jota ei koskaan merkitty tilastoihin. Mutta eipä nämä suuremmin vaikuta. Kyllä tuosta silti kuvan saa.
 

Nigi

Jäsen
Peli myös päättyi kerhon 2-1 voittoon. Hyvä kenraali sen suhteen että kun teemana oli puolustuksen kautta, 1 päästetty ja Larmilla vain 17 torjuntaa. Lehtonen ja Vesalainen veti sitten koko harjoituskauden kiikareilla, hiukan huolestuttaa. Leino ja Lahti myös melkein yhtä huonossa tuloskunnossa.
Vesalainen omaan silmään todella vaisu tänään. Bambi Lehtoselta pari kovaa pyssyä ylivoimalla, mutta ei mennyt tällä kertaa sisään.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Liigan sivuilla ei näytä olevan joukkuetilastot toiminnassa harjoituspelien osalta, joten tässä epävirallisesti laskettuna miten meidän erikoistilanteet sujui harjoituspeleissä tilastollisesti. Ylivoima jopa ihan kiitettävästi tilastojen valossa.

Ylivoimatehokkuus 20,69%
Alivoimatehokkuus 88,24%

Pistepörssi ylivoimalla:
Teemu Turunen 1+3=4
Harri Kainulainen 2+0=2
Jesper Lindgren 1+1=2
Victor Backman 0+2=2
Otto Paajanen 1+0=1
Joonas Lehtivuori 1+0=1
Mathias Porseland 0+1=1
Oula Palve 0+1=1
Juho Keränen 0+1=1
Petteri Nikkilä 0+1=1
Ukko-Pekka Luukkonen 0+1=1
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Ässien youtubesta löytyy näemmä ottelukooste.

Ässät - HPK 31.08.2017 Harjoitusottelu - YouTube

Sillanpäältä tuuripomppumaali.

Ässien maalin aikaan oli Vesalainen taas kentällä, mutta maaliin johtaa kyllä jonkin sortin vaihtovirhe, kun Turtiainen kirmaa jostain kaukaa epätoivoisesti täysin vapaana olevan maalintekijän perään.

Backmanin maalista Otto saa puolestaan kyllä taas yhden sulan hattuun. <3
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Luukkoselle enemmän tehopisteitä harkkamatseissa kuin Vesalaiselle.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Ässien maalin aikaan oli Vesalainen taas kentällä, mutta maaliin johtaa kyllä jonkin sortin vaihtovirhe, kun Turtiainen kirmaa jostain kaukaa epätoivoisesti täysin vapaana olevan maalintekijän perään.
Juu Lahti lähtee tuossa vaihtamaan vaikka paine on vielä omassa päässä ja Turtiainenkaan ei heti huomannut, että Lahti tuli vaihtoon joten kokeneemmalta sakilta moka mitä ei toivottavasti runkosarjassa tapahdu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös