Ke 23.8.2017 Dinamo Minsk - Jokerit

  • 25 860
  • 295

Frankster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei muuta kun kausi käyntiin ja popparit bisseineen naamaan Antti Mäkisen säestämänä!

Jokerit aloittaa 2018 kauden KHL:ssä 8 ottelun vierasputkella. Tällä asialla on sekä hyviä että huonoja puolia. Toisaalta hyvä että joukkue oppii tuntemaan toisensa väkisinkin, ja itse pelillisiin asioihin on "enemmän" aikaa paneutua. Toisaalta jos ensimmäiset kolme ottelua osoittautuu tappiollisiksi, saako joukkue kurssin käännettyä vai ei... tärkeitä pisteitä jaossa alusta asti. Toivon parasta mutta pelkään pahinta. Perjantaina vastassa on jo SKA, joka eilisessä (SKA-ZSKA) ottelussa oli vakuuttava.

---

Dinamo Minskin rosteria läpikäydessä tunnistin ~8 pelaajaa, eli en ole oikea henkilö analysoimaan heidän potentiaalista menestystä. Jhonas Enroth aloittanee maalivahtina heikon viime kauden jälkeen (NHL -> AHL -> SHL). Minsk sijoittui viime kaudella viidenneksi maalierolla 171-150, Jokerien ollessa kahdeksas maalierolla 149-165. Minskin hyökkääjä Charles Linglet on todella ärsyttävä tyyppi kahdesta syystä: ensinnäkin hän on Minskiläisistä tehnyt eniten pisteitä Jokereita vastaan, ja toiseksi - aina kun Mäkinen lausuu Lingletin nimen, kuulostaa se siltä kuin intialainen sanoisi "ringette". Nyt kun olette kuulleet tämän, ette pääse tästä eroon, pahoittelut jo etukäteen.

Jokereilta löytyy valtavasti potentiaalia, mutta keskustan kapeus on akillen kannanpää. Maalivahtiosasto, puolustus sekä hyökkäys (laiturit) ovat paremalla mallilla viime vuoteen nähden. Suurimpana yksittäisenä erona viiimevuotiseen joukkueeseen on mielestäni se, että tällä kaudella meillä on kolme sniperiä, kun viime vuonna niitä oli 0.

Etenkin tulee olemaan mukava seurata nuoren Eeli Tolvasen meininkiä.

Jokereilla ensiesiintymisen tekee ruotsalainen sentteri John Norman, oletettavasti kakkossentterinä. Wirtasen ollessa loukkaantuneena vielä jonkun viikon, loput sentterit on Regin, Niemi ja Pihlström/O'Neill.

Karri Rämöllä on day-to-day vamma, ja on pelikuntoinen "minä päivänä hyvänä", oletan siis että Zapperi aloittaa maalilla. Kädet ristiiin ettei Jormakka loukkaannu ekassa erässä.

Viime kautena joukkueet kohtasivat toisensa ainoastaan kaksi kertaa, Minskin voittaessa molemmat ottelut (3-0 & 2-3).

Ottelu alkaa huomenna 19.30 Viasatin & Viaplayn kautta.

Veikkaus tällä hetkellä tarjoaa kertoimet 2.08 Minskille ja 2.70 Jokereille. Tasapelillä aina toimiva 4.20.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ottelu on jo pilalla ennen kuin se kerkesi alkaakaan. Kainulaisen masennusselostuksia ei kyllä jaksaisi hirveästi edes kuunnella, mutta onneksi aina voi laittaa mutelle.

Jep, mute on välttämättömyys. Se helpottaisi, jos mukana olisi yksi asiantuntija kommentoimassa vierasmatseissakin.
 

Ergie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Selostaakohan Ville Kuusinen yhtään Jokerien pelejä tällä kaudella? Itse tykästyin miehen selostuksiin viime kauden alussa kun tuurasi Mäkistä. Kuuntelisi muutenkin Kuusista mieluummin kuin Kainulaista....
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisi suotavaa, että Tero siirtyisi kokonaan NHL-otteluiden selostamiseen.

Se viime kauden tuuraaja oli miellyttävä ääninen, mutta huonosti kärryillä pelistä ja pelaajista, jos muistini kertoo oikein.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Se viime kauden tuuraaja oli miellyttävä ääninen, mutta huonosti kärryillä pelistä ja pelaajista, jos muistini kertoo oikein.
Tarkoitatkohan Innasta? Futisselostaja, joka lätkäpelin aikana keskittyy vain jokaisen pelaajan tilastoihin. Kuusisella oli mielestäni pelaajat hyvin hallussa, ottaen sen huomioon, että tämäkin selostaa Viasatilla (lähes) pelkkää futista.
 

Frankster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit.com kirjoitti:

Tuorein jokerivahvistus John Norman on mukana matkustavassa ryhmässä, muttei pelaa vielä keskiviikkona Minskissä. KHL:n sääntöjen mukaan avausotteluissa käytettävissä olevat pelaajat oli oltava rekisteröity joukkueisiinsa perjantaihin mennessä, mutta Normanin siirto varmistui vasta lauantaina. Näin ollen hän pelaa ensimmäisen jokeriottelunsa vastan perjantaina, kun helsinkiläiset kohtaavat viime kauden mestari SKA Pietarin vieraskaukalossa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Ei jumalauta. Huomasin juuri, että kello on yli puolenyön ja se tietää sitä, että tänään alkaa Jokereiden osalta kausi 2017-2018. Hattu/pipo pois päästä ja perse ylös penkistä, nyt lähtee:

Oi maamme Suomi synnyinmaa, soi sama kultainen. Ei laaksoa, ei kukkulaa. Ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin kotimaa tää pohjoinen maa kallis isien. Ei laaksoa, ei kukkulaa. Ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien.

Maamme laulu oli sopiva tapa aloittaa juhlakauden otteluketjut omalta osaltani. Ja alkaapa muuten klassikko ottelulla tämä kausi, kun vastassa on Dinamo Minsk. Kyseinen joukkue oli nimittäin ensimmäinen runkosarjan vastustaja kun Jokereiden KHL-taival alkoi. Eikä siinä vielä kaikki. Minsk oli myös Jokereiden ensimmäinen pudotuspelivastustaja KHL:ssä. Ja arvatkaapa kenet Jokerit kohtaa 27.10 synttäriottelussaan. Aivan oikein, Dinamo Minskin. Joten kyllä tässä on kaikki klassikon ainekset olemassa. Näin ennen kautta on tällä palstalla kovasti kannettu huolta kakkossentterin puutteen takia. Tähän voisin siteerata hallitustamme ja sanoa "ei saa antaa pelolle valtaa". Nyt kun kausi pärähtää käyntiin on enää turha murehtia puuttuvia elementtejä ja pelätä esim. Reginin loukkaantumista. Tästä eteenpäin kaiken energian tulee suuntautua Joukkueemme kannattamiseen läpi tulevan kauden. Tänään otetaan avausvoitto luvuin 2-4 ja siitä on hyvä jatkaa Pietariin selkäsaunaa varten. Hyvää otteluiltaa kaikille!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jokerit tänään:

Joensuu - Regin - N.Jensen
Tolvanen - O'Neill - Palola
Huhtala - Pihlstöm - Jormakka
Marjamäki - Niemi - Anttila

Lepistö - Lundin
Kivistö - Gilroy
J.Jensen - Lauridsen
Jalvanti - Rautanen

Zapolski
Rämö
 
Viimeksi muokattu:

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jokerit tänään:

Joensuu - Regin - N.Jensen
Tolvanen - O'Neill - Palola
Huhtala - Pihlstöm - Jormakka
Marjamäki - Niemi - Anttila

Lepistö - Lundin
Kivistö - Gilroy
J.Jensen - Lauridsen
Jalvanti - Rissanen

Zapolski
Rämö
Rissanen ei pelaa vaan Rautanen. Lepistön pariksi Lundin ja Kivistön Gilroy. Harjoituspeleissä taisi olla toisinpäin. Normanin haluaisi jo näkevän kentällä, sen verran hyvältä näytti SHL-pätkät YouTubessa.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Rissanen ei pelaa vaan Rautanen.

Muistutuksena se että jos Rautanen ja Tolvanen ei olisi kokoonpanossa niin Jokerit pelaisi ottelun 18 kenttäpelaajalla. Näiden kahden nuoren pelaajan ansiosta rosteriin on voitu ottaa 20 kenttäpelaajaa.

Mielenkiintoista kyllä nähdä minkä verran nelospakkipari saa tässä pelissä peliaikaa.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Normanin haluaisi jo näkevän kentällä, sen verran hyvältä näytti SHL-pätkät YouTubessa.
Odotukset on Normanin suhteen kyllä korkealla. Profiililtaan vaikuttaa sopivan hyvin Jokereiden "nopeaan ja fiksuun" pelitapaan. Siitä huolimatta en pidä Normanin tasoa lähtökohtaisesti niin hyvänä, että olisi sellainen sateentekijä, joka antaa Reginin ketjun taakse tarvittavaa secondary scorin apua.

Tätä päivää on nyt odotettu kuin kuuta nousevaa. Nyt alkaa se kausi jolloin joukkueen on oltava helvetin kovassa iskussa! Tänään vastus on heti kättelyssä kova. Kahtena edellisenä vuotena ollaan jääty Minskissä Dinamon jalkoihin rankkarien jälkeen. Helvetin hienoa olisi avata kausi + merkkisellä saldolla suhteessa edellisiin kausiin. Muutenkin Minsk on ollut pirun paha vastus playoffkohtaamisten jälkeen. Edellisestä neljästä kohtaamisesta pisteet 10-2 valkovenäläisille maalierolla 10-4, joten parannettavaa löytyy paljon.

Lähtökohtaisesti kuitenkin Dinamon joukkue taitaa olla hieman heikentynyt, kun taas Jokerien luulisi olevan vahvistunut, joten ihan rintarinnan tässä todennäköisesti lähdetään pelaamaan, ellei kotihurmos villitse kotijoukkuetta hirmuiseen liekkiin. Näillä senttereillä Jokerit tuskin juhlii maalipaikoilla, joten snaippereiden pitäisi paikan tullen laittaa kiekkoa kovalla tahdilla sisään.

Mielenkiinnolla odotan ennen kaikkea Jokereiden pelaamista. Monta maalipaikkaa Jokerit luo 5vs5 pelissä? Päästäänkö kontrolloidusti keskialueen yli monta kertaa ottelun aikana? Miten Jokerit pystyy reagoimaan mahdolliseen kahden tai jopa kolmen miehen tiukkaan karvaukseen, päästäänkö omista nimenomaan rauhallisesti ja päämäärätietoisesti eteenpäin vai joudutaanko roiskimaan? Entä puolestaan mihin uomiin Jokereiden oma karvauspeli asettuu, ajaako laiturit edelleen liian aktiivisesti syvään sentterin jäädessä jälkeen joka avaa vastustajalle ilmaisen paikan lähteä ylöspäin? Hävitäänkö vai voitetaanko maalipaikkakilpailu?

Siinä muutama mielenkiintoinen 5vs5 peliin vaikuttava tekijä, joihin tänään toivottavasti saadaan Jokerien näkökulmasta positiiviset vastaukset. Toki erikoistilanteet saattavat ratkaista koko ottelun, mutta nyt lähtökohtaisesti haluan nähdä Jokerit hyvässä balanssissa nimenomaan tasakentällisin pelattaessa, joten kovat odotukset on Jalosen pelitapaa silmälläpitäen!
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joensuu ja Jensen samassa ketjussa kuulostaa näin ulkopuoliselle vähän omituiselta, onko tuo toiminut sitten harjoituspeleissä hyvin? Kyllä tuo viime kauden jengin pesee ellei ihmeitä tapahdu, Norman (ja PW) kun tulevat vielä remmiin mukaan niin tippuu O'Neill ja pillu omille luontaisille pelipaikoilleen.

Tolvasen taso mielenkiintoista nähdä, Palolan epäilen olevan tämän kauden floppi.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Tänään se alkaa ja odotukset eivät järin korkealla. Toki harjoituspelit ovat harjoituspelejä, mutta tuskinpa se homma alkaa toimimaan sormia napsauttamalla. Positiivista että Rämö pelikunnossa eikä mitään isompaa vaivaa ollut ja voisi olettaa että perjantaina on Rämön vuoro aloittaa. Norman varmaan tulee sitten perjantaina tuohon Pihlströmin tilalle ja Antti siirtyy Nelosen laitaan Marjamäen tilalle jonka ei pitäisi olla kokoonpanossa edes tänään. Täysin turhia jäähyjä eikä mitään annettavaa hyökkäyspeliin. Minskin yv ollut aikasemmilla kausilla ihan liigan eliittiä joten boxista olisi hyvä pysyä poissa. Toivottavasti saataisiin itsekkin muutama ylivoima jolta odotan paljon tällä kaudella. Nyt on oikeasti pelaajia jotka osaa laukoa. Tärkeä olisi avata voitolla koska Pietarissa ja Jaroslavissa pisteet ovat kiven takana.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Hyvää alkavaa kautta kaikille. Tuntuu, että tänään tunnit on madelleet kun ajatukset on aamusta asti ollut pelissä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Hyvää alkavaa kautta kaikille. Tuntuu, että tänään tunnit on madelleet kun ajatukset on aamusta asti ollut pelissä.

Jeps, samat täältä. On tämä eka matsi aina sykähdyttävä, vähän niinkuin eka kerta uuden naisen kanssa, jänskättää hieman.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oisko jollakulla tarjota streamia, vai onko väärä paikka kysyä?
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
N.Jensenille avautui heti kärkeen hieno tontti, mutta eipä yläkulma pölissyt. Sen sijaan suoraan logoon. Kelpo startti Jokereille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös