Philadelphia Flyers 2017–2018

  • 200 728
  • 673

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Nyt olisi offseason saatu pakettiin ja Hexykin voi hetken lomailla. Joku camp-kutsu sieltä voi vielä syksyllä tulla tai olla tulematta.

Leierin kohdalla lunastivat QO:n. mutta aika vaikea on tälle nähdä NHL-roolia aivautuvan. On vain liian tasapaksu tapaus ilman selkeitä vahvuuksia. Bardreussa on enemmän luonnetta, grittiä ja luisteleekin paremmin, joiden myötä näen tällä Leieriä paremmat mahdollisuudet nelosen roolipelaajaksi, mutta todennäköisesti tämänkin vene menee menojaan. Veskarikaksikko saa vielä vuoden verran näyttöaikaa, mutta aika selvästi tässä pelataan jo Hartin ja Sandströmin aikakautta kohden kun eivät vuotta pidempää kummallekaan antaneet.

Kaikki vähän sellaisia team management mooveja, joiden myötä ylläpidetään vain organisaation syvyyttä ja kilpailutilannetta, eikä ilmaiseksi luovuta asseteista, vaikkei yhdenkään arvo ja tulevaisuuden näkymät kummoisia ole.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Johnny Gaudreau puhunut mukavia radiossa:

"It would be sweet to play in Philadelphia some day. You never know in sports - but it's a lot of support back here."

Siitä ihan OK laituri joku päivä Patrickin kaveriksi? Tiedetään - nää on näitä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ketjua ylös.

Hiljaisten aikojen keskellä voisi tehdä vähän tikusta asiaa. Flyersin prospectpool on tässä kesän mittaan rankattu korkealla useamman tahon toimesta. NHL:n parhaaksi tuon näkivät mm. Corey Pronman (ESPN) ja The Hockey Writers. Bleacherreportin listalla sijoitus oli toinen. jne.

Nämä listaukset ovat hyvin subjektiivisia ja aikalailla yhdentekeviä jorinoita, joilla täytetään kiekkovuoden hiljaisinta aikaa, mutta onhan noita mukava sivusilmällä vilkuila, ei voi kiistää. Eikä ole kauaa kun Flyersin sijoitus eri prospect-listauksissa oli järjestäen siellä listan toisessa päässä, jossa on jo huomattava ero, nykytilanteeseen. Joku voi rankata Flyersin poolin ensimmäiseksi, siinä missä toinen sijalle 12, mutta harvempi tuota enää hännille kykenee tiputtamaan, kuten ei reilun viiden vuoden takaista kuraa saanut millään kiiltäväksikään. Menestys tehdää ajanmyötä, sillä miten näiden nuorien uria kyetään edistämään ja nostamaan onnistuneesti NHL-rosteriin. Hyväksi kuitenkin tilanteen tekee, ettei kaikkea toivoa tarvitse asettaa parille-kolmelle harteille, vaan määrää alkaisi löytymään, jolloin osan potentiaali voi jäädä lunastamattakin, eikä organisaatio siitä juurikaan kärsi.


Lainaan ESPN:n Corey Pronmania, joka tiivisti tilanteen kohtuu hyvin:

"The Flyers don't have as much game-breaking talent as the Coyotes do at the top of their system, but 2017 No. 2 overall pick Nolan Patrickis right up there; after Patrick, the Flyers have the cupboards lined with talent at every position. The group includes solid first-round picks, middle-round selections who have trended up, and an undrafted free agent in Philippe Myers who is one of the very best defense prospects in hockey. Not too long ago, the Flyers' farm system was a laughingstock, with C-grade college free agents making it into their top five. Today, they are in the best position of any NHL team in terms of adding young premium players to their roster."


Tässä vuorostaan Last Word on Hockeyn varsin laadukas läpikäynti Flyersin kärkiprospecteista: http://lastwordonhockey.com/2017/07/25/tsp-philadelphia-flyers-prospects/


...ja Brock Ottenin näkemys Flyersin OHL-prospecteista: http://ohlprospects.blogspot.fi/2017/07/31-teams-in-31-days-philadelphia-flyers.html


----------------------

Kesällä varatut Kirill Ustimenko ja Olle Lycksell ovat mukana loppuviikosta 24-26.8. Lahdessa ja Vierumäellä pelattavassa neljän maan U20 turnauksessa (Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki), Venäjä tosin karsii vielä leiritystään 28 pelaajasta Suomeen matkustavaan 23:een. Leirityksessä on ollut mukana kolme maalivahtia, joista yksi tippunee pois. Toivottavasti kyseessä ei ole Ustimenko.

Viikonlopulle on muuta sovittuna, mutta torstaina täytynee korkata kiekkokausi, Mikäli twitter kertoo, että Ustimenko sattuisi avaamaan ja Lycksellkin olisi mahdollisesti muuta kuin 13. hyökkääjä, niin pitänee suunnata Vierumäelle katsomaan Ruotsin ja Venäjän yhteenottoa. Mikäli ovat sivustaseuraajien roolissa suunta varmaan vaihtuu Isku Areenalle, jossa vuorostaan Suomi ja Tshekki ottavat yhteen. Molemmat matsit alkavat 18.30.


----------------------

Phantomsitkin tekivät vielä pari materiaalia leventävää syvyyshakua kun solmivat AHL-sopimukset Alex Krushelnyskin (LW) ja James De Haasin (LD) kanssa. Krushelnyskillä on yliopistouran jälkeen jo pari kautta ammattilaisena takana ilman sen suurempia urotekoja. De Haas on vuorostaan entinen Red Wings varaus, joka ei yliopistouransa otteilla saanut ELC:tä Wingseiltä. Molemmat pelannevat valtaosan kaudesta Royalsien riveissä.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Mainittakoon nyt täälläkin, että Iso-Ericin pelinumero hilataan Phillyssä kattoon. Henkilökohtaisesti itselleni Lindros on yksi kaikkien aikojen suosikeistani ja periaatteessa ainoa syy, minkä vuoksi itse aikoinani Phillyn kannattajaksi rupesin.

Näistä pelipaitojen jäädyttämisistä voidaan varmaan olla montaa mieltä (kuka ansaitsee ja kuka ei) mutta kyllä tämän mielestäni Lindrosille suo, pystyi kuitenkin dominoimaan parhaina vuosiaan jäällä miten tahtoi ja onhan nuo teopisteetkin Philly-vuosilta kovaa luokkaa.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Tässä kuussa alkaa harkkapelit joten täytyy alkaa aktivoitumaan. Lindrosin paidan jäädyttäminen lämmittää mieltä koska on myös minulle se pelaaja jonka takia olen aikoinaan innostunut Flyersista.
Nyt kun tosiaan pelit alkaa niin jos tiedätte/ löydätte streamejä peleihin niin voisitteko laitella linkkejä jakoon.

Tässä ekat pelit. Ajat jenkki aikaa
17.9 SU klo 1pm. vs NYI
20.9 KE klo 7pm. 2peliä vs NYI
21.9 TO klo 7pm . vs boston
25.9 MA klo 7pm. vs NYR
26.9 TI klo 7pm. vs NYR
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Stolarzin loukkaantuminen (joka kaiketi on jo ollut joukkueella tiedossa viime keväällä) selittää AHL-vahtien hankintaa ja erityisesti Leland Irvingin kanssa pari viikkoa sitten (tjsp.) tehtyä sopimusta. Vähän vaikuttaa, että Stolarzilla on tiedossa pidempi huili, mikä on ikävämpi asia...

Flyers-organisaatiolla on tällä hetkellä sopimus kahdeksan vahdin kanssa:

NHL-sopimukset:
Brian Elliott / NHL
Michal Neuvirth / NHL
Anthony Stolarz / AHL tai LTIR
Alex Lyon / AHL
Carter Hart / junioreissa

AHL-sopimukset:
Leland Irving / AHL tai ECHL
Mark Dekanich / ECHL
John Muse / ECHL
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Ketjua ylös.

Hiljaisten aikojen keskellä voisi tehdä vähän tikusta asiaa. Flyersin prospectpool on tässä kesän mittaan rankattu korkealla useamman tahon toimesta. NHL:n parhaaksi tuon näkivät mm. Corey Pronman (ESPN) ja The Hockey Writers. Bleacherreportin listalla sijoitus oli toinen. jne.
Tuli tuo Pronmanin lista vastaan BSH-podcastin kautta ja kylläpä on hetkessä mennyt maailma ylösalas. Vielä viime kaudella sai surkutella oikein urakalla kun jengi koitti ottaa Hakstolin päänsisäisestä psykedeliasta selvää, nyt ollaankin yhtä äkkiä yksi liigan mielenkiintoisimmista jengeistä jo pelkän prospect poolin takia. Äkkiä se viimevuotinen paska unohtuu kun pääsee ihailemaan nuorten esiinmarssia. Tai siis yhtä nopeasti se paska palaa muistiin jos Hakstol tosiaan on koutsina niin paska ja ulapalla kuin mitä viime kausi osoitti. Aah, mutta onneksi on 'dub' ja WHL:n viime vuosien ykkösveska, ykköspakki ja ykköshyökkääjä kirjoilla, niin huominen näyttää joka tapaukselta paremmalta, oli Haks tai ei. Sais kyllä harkkamatsit jo alkaa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ajattelin laittaa viikon rookie matsista Islandersia vastaan muutaman kommentin kun tuli peli väijyttyä. Flyersin junnut lopulta hävisivät tuon vaikka kolmannen loppupuolella olivat vielä 3-1 johdossa. Vastustaja tuli lopussa parilla pikamaalilla tasoihin. Ehkäpä siinä hieman Flyers-poppoo liiaksi passivoitui, mutta kunniaa myös Isles-junnujen puristukselle. OT:lla nähtiin aika perus jos et tee, niin kaveri tekee skenaario. Bunnamanin läpiajo + rankkari, Patrickin tolppa, pari 2vs1:stä jne. eivät tuottaneet tulosta, jonka jälkeen Islesin pojille 2vs1, josta joukkueen jatkoajan ensimmäisellä laukauksella voitto mukaan. Taktisestihan ottelu ei kummoisia hienouksia tarjonnut vaan aika sekavaa ja virheiden sävyttämää yksilö vs. yksilö touhua nähtiin.

Flyersin kokokoonpano oli seuraava:

Bunnaman – Patrick – Sushko
Lindblom – Rubtsov – Laberge
Ratcliffe – Frost – Strome
Twarynski – Vorobyev – Kosorenkov
Salinitri (pelasi satunnaisia vaihtoja siellä – täällä)

Sanheim – Myers
Morin – Friedman
De Haas – Hora

Lyon
Hart


- Mikhail Vorobyev oli omiin silmiini Flyersin paras hyökkääjä, miksei pelaajakin. Pelasi todella tasapainoisen ja vahvan matsin, jonka kruununa se Friedmanin osuman pohjustaminen. Tuolla menolla tulee tekemään alusta alkaen hyvää jälkeä Phantomseissa. En pidä mahdottomana, että murtautuisi Flyersin rosteriin syksyllä 2018.

- Lindblom ei sen erityisemmin loistanut hyökkäyssuuntaan. Oli toki pohjustamassa sitä avausosumaa, Patrickin jatkoajan tolppaa jne. eli kuitenkin aika merkittäviä juttuja, mutta voitti järjestäen kaksinkamppailunsa, puolusti loistavasti ja teki ylipäätään ympäri kaukaloa paljon pieniä asioita oikein, mikä ei nuorukaisen kohdalla yllättänyt jenin vertaa.

- Patrickilta odotettiin sirkustemppuja ja kovia tehoja, joita ei nähty, mutta ei kaveri huonosti pelannut. Tasapainoista ja hyvää kiekkoa, eikä se kaukana ollut, ettei ratkaissut voittoa OT:lla. Tuolloin pääsi pelaamaan Lindblomin kanssa ja heti kun kaveri vierellä oli jokseenkin samasta korista, niin vastustajaa vietiin. Valmennukselta voisi kysyä, miksei Nolanille voinut kaivaa hieman parempia laitureita? Tuossa olisi ollut hyvä mahdollisuus kokeilla Lindblomia ja Patrickia yhdessä kun ovat molemmat vahvasti tyrkyllä Flyersin rosteriin. Kaikki kunnia Sushkolle ja Bunnamanille, mutta onhan kaksikko vähän eri tasolta, jolloin Patrick jäi kiekollisena turhan yksin. Bunnamanin suurin ongelma oli edelleen jalkanopeudessa, mikä korostui kuin ei ollut toimivaa systeemiä tukena. Sushko oli aika aseeton kaikin tavoin.

- Rubtsov ja Frost toivat varmaa laatua keskikaistalle, vaikkei kumpikaan sen erityisemmin säkenöinyt. Älykkäinä ja vahvasti liikkuvina pelureina pitivät ketjujensa pelit kuitenkin hyvin tasapainossa.

- Try-Outilla oleva Kosorenkov oli sieltä yritteliäimmästä ja näkyvimmästä päästä ja itse kyllä antaisin kaverille sopimuksen. On Flyersilla niitä turhempiakin kavereita lapulla. Mukavasti liikettä, taitoa ja pelikäsitystä, riittävillä raameilla. On mennyt eteenpäin sitten viimeisimmän tältä näkemäni Q-matsin.

- Ratcliffe oli varsinkin ottelun alussa yritteliäällä päällä, mutta eipä nyt sen suurempaa käteen jäänyt. Stromelta jäi mieliin yksi kunnon avojäänpommi, mutta muuten vähän samaa sarjaa. Ei vielä. Vähän samat sanat Labergestakin. Pyrki fyysiseen kamppailupelaamiseen, mutta yhä edelleen kaipaisi sitä kepeämpää jalkaa. Kaikki kolme ovat toki voimalaiturityyppeinä enemmän riippuvaisia toimivasta systeemistä, jossa pääsevät tekemään sitä omaa duuniaan, verrattuna puhtaampiin speedster taitureihin.

- Twarynski pelasi ensimmäisen erän oikein mallikasta ja suoraviivaista energiapelaamista, mikä tuotti pari maalipaikkaakin, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä näkymättömämmäksi muuttui.

- Salinitrille kertyi niitä muutamia hajavaihtoja, siellä täällä, joista ei oikein jäänyt kerrottavaa.

- Pakeista Friedman erottui positiivisimmin. Virheitä ei jäänyt mieliin, jonka lisäksi oli varma ja vakuuttava myös kiekollisena. Teki maalinkin.

- Sanheimilla tuntui olevan hieman liikaa yritystä. Tuntui tekevän vähän kaikkea, jolloin se rentous ja rauhallisuus kärsivät. Yhteispeli Myersinkaan kanssa ei ollut täysin saumatonta, vaan kaksikolle tuli useampia kommunikaatiosakkauksia. Odotin vähän enemmän tältä rookie matsien konkarilta.

- Myers oli myös hieman jäissä tai sanotaanko, etteivät löytäneet Sanheimin kanssa oikein toimivaa roolitusta. Kumpi nousee, kumpi varmistaa, milloinkin? Kuka ottaa kenetkin jne. Kolmannessa erässä Myersia ei enää nähtykään kentällä varotoimenpiteenä, jollekin alavartalo kolhulle. Oli kuitenkin jäällä eilen, joten tuskinpa sen vakavammasta kyse.

- Morin oli sellainen perussolidi. Välillä haki vähän liiankin innokkaasti taklauksia, mutta muutoin jatkuvasti pelin keskiössä omilla vahvuuksillaan. Yhteispeli Friedmanin kanssa toimi.

- De Haas ja Hora olivat selvästi se heikoin pari, jolla oli etenkin paineistettuna vaikeuksia pelin avaamisessa. Kovasti meni roiskimisen puolelle. Hitusen verkkaisina ja kädettöminä peruspakkeina olisivat tarvinneet kiekollisemman ja liikkuvamman kaverin vierelle. Onneksi ovat aika selvää ECHL-materiaalia, niin ei tarvitse surkutella Phantomsienkaan tilannetta.

- Maalilla Lyon ja Hart pelasivat ottelun puoliksi. Lyon oli aika tuttua itseään. Sellaista rauhallista peittämistä, joka toimii silloin kun vastustaja ei kauhean pahoihin paikkoihin pääse. Hart joutui selvästi enemmän töihin ja tältä nähtiinkin useampi ihan komea venytys. Hieman tiputteli liikaa eteensä, mutta tuokin parani loppua kohden.

Matsin jälkeen mukana olleet viime kesän varaukset, Patrickia lukuun ottamatta, päästettiin valmistautumaan alkavaan kauteen junioriseuroihinsa.


-----------------------------------------


Varsinainen training camp potkaistiin käyntiin eilen. Porukka oli jaettu kahteen ryhmään, jotka harjoittelivat seuraavilla ketjuilla.


Ryhmä 1:

Lindblom – Giroux – Konecny
Bardreau – Filppula – Lehterä
Leier – Vorobyev – McDonald
Carey – Knight – Salinitri
Laberge – Rubtsov – Kosorenkov

Sanheim – Provorov
Morin – MacDonald
Friedman – Lamarche
O’Neill – Alt

Elliott
Lyon
Muse


Ryhmä 2:

Weise – Couturier – Voracek
Weal – Patrick – Simmonds
Raffl – Laughton – Read
Bunnaman – Varone – Vecchione
Twarynski/Goulbourne – Fazleev – Martel

Hägg – Gostisbehere
Brennan – Gudas
Manning – Myers
Hora/de Haas – Willcox

Neuvirth
Hart
Irving


Ketjut ehtivät vielä elämään omaa elämäänsä, mutta onhan tuolla jo aika selkeästi NHL-miehet omissa ketjuissaan. Junnuillekin tunnuttaisiin antavan kunnon mahdollisuuksia, eikä vain roikoteta joukon jatkona.

Eka harkkamatsi olisi edessä huomisiltana (meillä 20:00 alkaen) Islandersia vastaan vanhassa kunnon Coliseumissa, josta ei valitettavasti liikkuvaa kuvaa taida olla tarjolla. Ottelun jälkeen olisi ilmeisesti luvassa joitain pudotuksia. Todennäköisesti näitä 2016 varattuja CHL-nuorukaisia, jotka eivät ole vielä AHL-kelpoisia. Ensi viikon vetänevät kuitenkin vielä aika laajalla ringillä sillä ke-to yönä on edessä tupla matsit Islesiä vastaan ja heti seuraavana vastassa Bruins. Tuon jälkeen selvät AHL-tapaukset laitettaneen Phantomsien leiritykseen ja alkaa varsinainen NHL-rosterin trimmaaminen ja ketjujen hakeminen.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Ajattelin laittaa viikon rookie matsista Islandersia vastaan muutaman kommentin kun tuli peli väijyttyä. Flyersin junnut lopulta hävisivät tuon vaikka kolmannen loppupuolella olivat vielä 3-1 johdossa. Vastustaja tuli lopussa parilla pikamaalilla tasoihin. Ehkäpä siinä hieman Flyers-poppoo liiaksi passivoitui, mutta kunniaa myös Isles-junnujen puristukselle. OT:lla nähtiin aika perus jos et tee, niin kaveri tekee skenaario. Bunnamanin läpiajo + rankkari, Patrickin tolppa, pari 2vs1:stä jne. eivät tuottaneet tulosta, jonka jälkeen Islesin pojille 2vs1, josta joukkueen jatkoajan ensimmäisellä laukauksella voitto mukaan. Taktisestihan ottelu ei kummoisia hienouksia tarjonnut vaan aika sekavaa ja virheiden sävyttämää yksilö vs. yksilö touhua nähtiin.

Flyersin kokokoonpano oli seuraava:

Bunnaman – Patrick – Sushko
Lindblom – Rubtsov – Laberge
Ratcliffe – Frost – Strome
Twarynski – Vorobyev – Kosorenkov
Salinitri (pelasi satunnaisia vaihtoja siellä – täällä)

Sanheim – Myers
Morin – Friedman
De Haas – Hora

Lyon
Hart


- Mikhail Vorobyev oli omiin silmiini Flyersin paras hyökkääjä, miksei pelaajakin. Pelasi todella tasapainoisen ja vahvan matsin, jonka kruununa se Friedmanin osuman pohjustaminen. Tuolla menolla tulee tekemään alusta alkaen hyvää jälkeä Phantomseissa. En pidä mahdottomana, että murtautuisi Flyersin rosteriin syksyllä 2018.

- Lindblom ei sen erityisemmin loistanut hyökkäyssuuntaan. Oli toki pohjustamassa sitä avausosumaa, Patrickin jatkoajan tolppaa jne. eli kuitenkin aika merkittäviä juttuja, mutta voitti järjestäen kaksinkamppailunsa, puolusti loistavasti ja teki ylipäätään ympäri kaukaloa paljon pieniä asioita oikein, mikä ei nuorukaisen kohdalla yllättänyt jenin vertaa.

- Patrickilta odotettiin sirkustemppuja ja kovia tehoja, joita ei nähty, mutta ei kaveri huonosti pelannut. Tasapainoista ja hyvää kiekkoa, eikä se kaukana ollut, ettei ratkaissut voittoa OT:lla. Tuolloin pääsi pelaamaan Lindblomin kanssa ja heti kun kaveri vierellä oli jokseenkin samasta korista, niin vastustajaa vietiin. Valmennukselta voisi kysyä, miksei Nolanille voinut kaivaa hieman parempia laitureita? Tuossa olisi ollut hyvä mahdollisuus kokeilla Lindblomia ja Patrickia yhdessä kun ovat molemmat vahvasti tyrkyllä Flyersin rosteriin. Kaikki kunnia Sushkolle ja Bunnamanille, mutta onhan kaksikko vähän eri tasolta, jolloin Patrick jäi kiekollisena turhan yksin. Bunnamanin suurin ongelma oli edelleen jalkanopeudessa, mikä korostui kuin ei ollut toimivaa systeemiä tukena. Sushko oli aika aseeton kaikin tavoin.

- Rubtsov ja Frost toivat varmaa laatua keskikaistalle, vaikkei kumpikaan sen erityisemmin säkenöinyt. Älykkäinä ja vahvasti liikkuvina pelureina pitivät ketjujensa pelit kuitenkin hyvin tasapainossa.

- Try-Outilla oleva Kosorenkov oli sieltä yritteliäimmästä ja näkyvimmästä päästä ja itse kyllä antaisin kaverille sopimuksen. On Flyersilla niitä turhempiakin kavereita lapulla. Mukavasti liikettä, taitoa ja pelikäsitystä, riittävillä raameilla. On mennyt eteenpäin sitten viimeisimmän tältä näkemäni Q-matsin.

- Ratcliffe oli varsinkin ottelun alussa yritteliäällä päällä, mutta eipä nyt sen suurempaa käteen jäänyt. Stromelta jäi mieliin yksi kunnon avojäänpommi, mutta muuten vähän samaa sarjaa. Ei vielä. Vähän samat sanat Labergestakin. Pyrki fyysiseen kamppailupelaamiseen, mutta yhä edelleen kaipaisi sitä kepeämpää jalkaa. Kaikki kolme ovat toki voimalaiturityyppeinä enemmän riippuvaisia toimivasta systeemistä, jossa pääsevät tekemään sitä omaa duuniaan, verrattuna puhtaampiin speedster taitureihin.

- Twarynski pelasi ensimmäisen erän oikein mallikasta ja suoraviivaista energiapelaamista, mikä tuotti pari maalipaikkaakin, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä näkymättömämmäksi muuttui.

- Salinitrille kertyi niitä muutamia hajavaihtoja, siellä täällä, joista ei oikein jäänyt kerrottavaa.

- Pakeista Friedman erottui positiivisimmin. Virheitä ei jäänyt mieliin, jonka lisäksi oli varma ja vakuuttava myös kiekollisena. Teki maalinkin.

- Sanheimilla tuntui olevan hieman liikaa yritystä. Tuntui tekevän vähän kaikkea, jolloin se rentous ja rauhallisuus kärsivät. Yhteispeli Myersinkaan kanssa ei ollut täysin saumatonta, vaan kaksikolle tuli useampia kommunikaatiosakkauksia. Odotin vähän enemmän tältä rookie matsien konkarilta.

- Myers oli myös hieman jäissä tai sanotaanko, etteivät löytäneet Sanheimin kanssa oikein toimivaa roolitusta. Kumpi nousee, kumpi varmistaa, milloinkin? Kuka ottaa kenetkin jne. Kolmannessa erässä Myersia ei enää nähtykään kentällä varotoimenpiteenä, jollekin alavartalo kolhulle. Oli kuitenkin jäällä eilen, joten tuskinpa sen vakavammasta kyse.

- Morin oli sellainen perussolidi. Välillä haki vähän liiankin innokkaasti taklauksia, mutta muutoin jatkuvasti pelin keskiössä omilla vahvuuksillaan. Yhteispeli Friedmanin kanssa toimi.

- De Haas ja Hora olivat selvästi se heikoin pari, jolla oli etenkin paineistettuna vaikeuksia pelin avaamisessa. Kovasti meni roiskimisen puolelle. Hitusen verkkaisina ja kädettöminä peruspakkeina olisivat tarvinneet kiekollisemman ja liikkuvamman kaverin vierelle. Onneksi ovat aika selvää ECHL-materiaalia, niin ei tarvitse surkutella Phantomsienkaan tilannetta.

- Maalilla Lyon ja Hart pelasivat ottelun puoliksi. Lyon oli aika tuttua itseään. Sellaista rauhallista peittämistä, joka toimii silloin kun vastustaja ei kauhean pahoihin paikkoihin pääse. Hart joutui selvästi enemmän töihin ja tältä nähtiinkin useampi ihan komea venytys. Hieman tiputteli liikaa eteensä, mutta tuokin parani loppua kohden.

Matsin jälkeen mukana olleet viime kesän varaukset, Patrickia lukuun ottamatta, päästettiin valmistautumaan alkavaan kauteen junioriseuroihinsa.


-----------------------------------------


Varsinainen training camp potkaistiin käyntiin eilen. Porukka oli jaettu kahteen ryhmään, jotka harjoittelivat seuraavilla ketjuilla.


Ryhmä 1:

Lindblom – Giroux – Konecny
Bardreau – Filppula – Lehterä
Leier – Vorobyev – McDonald
Carey – Knight – Salinitri
Laberge – Rubtsov – Kosorenkov

Sanheim – Provorov
Morin – MacDonald
Friedman – Lamarche
O’Neill – Alt

Elliott
Lyon
Muse


Ryhmä 2:

Weise – Couturier – Voracek
Weal – Patrick – Simmonds
Raffl – Laughton – Read
Bunnaman – Varone – Vecchione
Twarynski/Goulbourne – Fazleev – Martel

Hägg – Gostisbehere
Brennan – Gudas
Manning – Myers
Hora/de Haas – Willcox

Neuvirth
Hart
Irving


Ketjut ehtivät vielä elämään omaa elämäänsä, mutta onhan tuolla jo aika selkeästi NHL-miehet omissa ketjuissaan. Junnuillekin tunnuttaisiin antavan kunnon mahdollisuuksia, eikä vain roikoteta joukon jatkona.

Eka harkkamatsi olisi edessä huomisiltana (meillä 20:00 alkaen) Islandersia vastaan vanhassa kunnon Coliseumissa, josta ei valitettavasti liikkuvaa kuvaa taida olla tarjolla. Ottelun jälkeen olisi ilmeisesti luvassa joitain pudotuksia. Todennäköisesti näitä 2016 varattuja CHL-nuorukaisia, jotka eivät ole vielä AHL-kelpoisia. Ensi viikon vetänevät kuitenkin vielä aika laajalla ringillä sillä ke-to yönä on edessä tupla matsit Islesiä vastaan ja heti seuraavana vastassa Bruins. Tuon jälkeen selvät AHL-tapaukset laitettaneen Phantomsien leiritykseen ja alkaa varsinainen NHL-rosterin trimmaaminen ja ketjujen hakeminen.
Heitto kun täälläkin olis tykkää nappi. Kiva lukee hyviä juttuja
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Pierre LeBrun twitteristä;

Dean Lombardi is back in the NHL, the Flyers have hired him to do some work under GM Ron Hextall.

The Kings, who still owe him for this season, signed off on it. Lombardi scouted for Philly before becoming GM in LA.

And of course, Hextall was AGM under Lombardi in LA. So old pals reunited.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Eka harkkamatsi olisi edessä huomisiltana (meillä 20:00 alkaen) Islandersia vastaan vanhassa kunnon Coliseumissa, josta ei valitettavasti liikkuvaa kuvaa taida olla tarjolla.

Mjaa kyllä meikäläinen löysi helposti Redditista youtube-streamin peliin.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Mjaa kyllä meikäläinen löysi helposti Redditista youtube-streamin peliin.
Viititköi laittaa linkkiä.

Löyty juurikin tuolta josta mainitsit. Kiitti
 
Viimeksi muokattu:

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Noniin koitetaas aktivoitua itsekkin täällä pitkästä aikaa..

Tuli eilen katsottua tuo ensimmäinen preseason ottelu @ NYI, joten siitä pienet jorinat ja fiilikset tänne. Luojan kiitos Islandersin sivuilta löytyi live stream ja pääsi seuraamaan ko. kamppailua.

Pelihän ei sinäänsä mitään hienouksia tarjonnut. Paljon sössittyjä erikoistilanteita, virheitä, huonoja syöttöjä tai viimeistelyjä ja yksilötaidot olivat esillä, ei niinkään taktiset kuviot. Kaikki näytti jo hyvältä Flyersin johtaessa 2-0, mutta niin vain Islanders kampesi itsensä tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajalla. Merkille pantavaa on, että kaikki Islanders maalit tehtiin maalinedustalta, joten "Dream pakistolla" jäi tämän suhteen paljonkin parannettavaa.

Raffl-Laughton-Read
- Raffl oli ehkä Flyersin paras pelaaja ottelussa. Mikäli on ollut mietinnässä Rafflin tulevaisuus seurassa ja tulevalla kaudella, niin voidaan painaa tämän kohdalla leima otsaan "safe". Oli sen verran pirteää tekemistä. Liike oli hyvää, vahvaa kamppailupelaamista, taklasi, kiekolla hyvä ja ajoi aggressiivisesti maalille. Laughton oli myös varsin pirteä ja väläytteli pariin kertaan käsiä sekä pääsi pariin hyvään maalintekopaikkaan, mutta ei tällä kertaa osunut. Tykkäsin näkemästä ja näillä otteilla vahvoilla, kun taistellaan viimeisistä rosteripaikoista. Read tuli perässä. Sitä samaa vanhaa.

Lehterä-Vorobyov-Bardreau
- Lehterä erittäin vakuuttavaa suoritus, kun ei vain tuijoeta pisteitä (1+1). Liike on parantunut, nälkää on ja pelasin varsin fiksua jääkiekkoa. Ei mitään turhaa ja ylimääräistä. Näytti luottevalta bottom6 kaverilta. Voi olla, että koko kausi menee laiturina, mutta tuo laatua juuri sinne bottom6 osastolle. Vorobyov omaa paljon potentiaali, mutta omaan silmään ei ollut parasta venäläistä tällä kertaa. Oli ykkösylivoimassa Voracekin paikalla, mutta vaikutti hiukan, että olisi ollut liian suuret saappaat tällä kertaa. Hieman väkinäistä oli kaikki suorittaminen. Kumminkin OK suoritus. Bardreauta on Hextall myös nostanut mukaan taistoon ensi kauden showmiehistä, eikä syyttä. Kiekon kanssa ei suurempia tekoja, mutta kiekottomana oli hyvä. Välillä oli ehkä liikaakin intoa, mutta vei aina taklaukset loppuun, hyvää karvausta, vahva liike ja taistelutahto, niin ei voinut olla tykkäämättä. Toivoisin näkevän miehen jossain vaiheessa ylhäällä. Omasta mielestä meillä on puuttunut hyökkäyksestä painavia taklauksia ja Bardreau olisi oiva lisä tähän ongelmaan.

Lindblom-Patrick-Konecny
- Mielenkiintoisin ketju koko ottelussa ja vastasivat huutoon ihan hyvin, vaikka tulosta ei tullut tällä kertaa. Lindblom on vaan niin pirun vahva kamppailija. Piti vanhoja konkareita ihan pilkkanaan laidassa ja mailapuolustaminen/takakarvaaminen on maailmanluokkaa. Ampui hanakasti, ajoi maalille, joten hyvää lupaa tulevalle kaudelle. Pelasi Schennin paikalla ylivoimassa. Patrick säväytti pari kertaa ja pelasi kokonaisuutena hyvän ottelun. Ei suurempia virheitä. Parempaa Patrickia on tulossa. Konecny... no oli Konecny. Ei voi fanina olla syttymättä. Kyl te tiiätte.

Vecchione-Rubtsov-Kosorenkov
- Vecchione avasi maalitilin Flyers nutussa ja oli muutenkin ihan hyvä, mutta kun ihan hyvä, ei tällä hetkellä riitä hänen kohdallaan. Oli "group 2" harjoitusryhmässä aamulla, joka oli pitkälti Phantoms joukkue, niin johtopäätökset voi vetää siitä, missä aloittaa kauden. Rubtsov oli näkymätön ja tarvitsee lisää voimaa ja pärjätkseen. Jäi köykäiseksi vielä. Kosorenkov oli yksi parhaista Flyerseista. On vaan, niin pirun vahva ja väkkärä kiekon kanssa, että oli Leddy ja Seidenberg välillä ihan kusessa nuorukaisen kanssa. Tullaan vielä kuulemaan kaverista ja ihme on, jos sopimusta ei tehdä.

Gostisbehere-Morin
- Ghostista en ala turisemaan, mutta on valmis uuteen kauteen. Morin oli näistä tyrkyllä olevista ehdottomasti se, joka näyttää kaikista eniten valmiimilta hyppäämään shown puolelle. Todella yksinkertaista peliä. Maalineduspelaaminen, voita kamppailut, liiku ja ensimmäinen hyvä avaus. Todella yksinkertaista ja tehokasta. Ehdottomasti NHL valmis tämän ottelun perusteella.

Provorov-Myers
- Provoron on maaginen, joten ei siitä sen enempää. Myers oli toinen niistä, joka ei näyttänyt NHL valmiilta. Pari kertaa kierettiin ja ottelun kruunasi paha kiekon menetys omalla aluella, josta Tavares pisti limpun sisään jatkoajalla. Oli muuten hyvää liikettä ja rohkeetä peliä sekä nousi hyvin tukemaan hyökkäyksiä, mutta aika ei ole vielä.

Hägg-Sanheim
- Hägg tällä hetkellä kiinni Morinin kanssa rosteripaikasta. Sama juttu, eli yksinkertaista ja varmaa peliä. Ei mitään ylimääräistä ja se tuotti tulosta. Uskon, että on valmis hyppämään NHL kaukaloon. Sanheimilla oli murheellinen ilta. Lukuisia harhasyöttöjä/kiekonmenetyksiä, merkkausvirheitä ja 2-2 maalissa kierettiin pahasti. Pidän kaveria kaikista potentiaalisimpana näistä pakkiprospekteista, mutta tarvitsee vielä kauden AHL:ssä. Olisin toivunut näkevän ylivoimalla, mutta pelasikin alivoimaa. Hieman ihmettelen.

Lyon-Irving
- Lyon pelasi ensimmäiset kaksi erää ja oli todella vakuuttava. Pari upeaa torjuntaa ja piti Flyersia pinnalla tiukkoilla hetkillä. Voi olla, että saa kutsun ylös kauden aikana, mikäli Elliott/Neuvirth menee rikki. Irvingille liian tasokas ottelu. 2-2 maali helpohkosti sisään ja hieman epävarmuutta oli. Varmasti hyvä lisä Phantomseille silti.

Siinä muutama jorina. Jotain jäi sanomatta, mutta etenee.

Muistaakseni torstaina kaksi ottelua Islandersia vastaan, joten puolitetuilla rostereilla mennään. Tämän jälkeen alkaa väki vähenee.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jees. Islesinkin puolella oli tapahtunut sitä kehitystä, kun eivät ole aiempina vuosina juuri näitä ensimmäisten treenimatseja kuvailleet. Kiitos tämän, niin itsekin tuli peli sivusilmällä vilkuiltua, joskin pääpaino oli Eaglesin touhuissa. Kaksi tappiotahan sieltä oli tulemana, joten hyvin meni...

Aika samat mietteet, mitä phillymänillä, joista iso kiitos. Sen verran oli kattavasti perattu, ettei ole syytä turhaa toistella samoja juttuja. Muutama hajanen...

- Bardreusta tuli tosiaan mieliin, että menisi kyllä kivasti Weisen saappaissa. Voisi hyvin istua katsomossa ja aina silloin kehiin kun tarvitsevat sähköä ja hämmentäjää. Weisen kohdalla kaivattu fyysisyys tuntui olevan viime kaudella muisto vain. Weise on tosin vetänyt harjoituksissa liimattuna Couturierin vierellä eli joko on selvästi parempaa huomista tarjolla tai Hakstol kuittailee koko fanilaumalle, heh... Bardreau oli jo tiputettu "Phantoms-ryhmään", joten märät unet sikseen.

- Nähdyllä otteilla on tosiaan aika helppoa ennustaa, Häggin ja Moriinin ottavan ne puolustuksen jaossa olevat paikat, mutta vielähän tässä on reilusti aikaa tapahtua. Sanheimin täytyy tosin nopeasti lopettaa tuo yliyrittäminen ja virheiden tekeminen. Keep it simple, please.

- Myersilta oli muutamaa ikävämpää virhettä lukuunottamatta ihan positiivista touhua, mutta virheet maksavat ja niitä on parempi hioa vielä tässä välissä pois Phantomseissa.

- Kosorenkoville ehdottomasti sitä sopimusta.


-------------------------------


Tänään oli tosiaan porukka jaettu jo vähän selkeämmin. Pakkipareista ei ole tietoa silmiin osunut, mutta ketjut olivat olleet:

Lindblom - Giroux - Voracek
Konecny - Couturier - Weise
Leier - Patrick - Weal (Leier stunttasi Simmondsia, jolla maintenance day)
Raffl - Laughton - Read
Lehterä - Filppula - McDonald

Pakeista ykkösryhmässä:

Gudas, Gostisbehere. Hägg, MacDonald. Manning, Morin, Provorov ja Sanheim.

Veskarit:

Elliot. Neuvirth ja Lyon.


Sitten vähän liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä:

- Lindblom - Giroux - Voracek: voisi olla aivan hyvin kauden avauksessa ykkönen. Mitä nyt on pari peliä ehtinyt näkemään tätä uuttakin kautta nuorelta ruotsalaiselta, niin vain loukkaantuminen voi pudottaa tämän kokokoonpanon ulkopuolelle. Ja koputetaan puuta...

- Weal - Patrick - Simmonds: tuntuisi myös ihan potentiaaliselta viritelmältä. Voisi toimia. Patrickista on myös syntynyt parin pelin perusteella tuntuma, että vaikea tätä on nähdä kokoonpanon ulkopuolella. Liian älyläs, liian taitava. Liikkuu myös viime vuotta paremmin ja kamppailee totutun vahvasti.

- Raffl - Laughton - Read: olivat tänäänkin yhdessä ja olisiko tuossa sitten rakenteilla pohjaa neloselle? Laughton ja Read muodostivat eilen ykkös-AV parin. Laughtonin näkisin tärkeänä keskikaistalle nopeuden vuoksi,

- Suomalaisittain tämä näyttää juuri nyt vähän heikolta. Leiritys on vasta aluillaan ja paljon on vielä treenejä ja pelejä jäljellä, mutta ovat tällä hetkellä vähän väärässä ketjussa ja vierellä pyörii McDonaldin kaltaista tusinaa. Uskon kylläkin, että molemmat kampeavat itsensä avaukseen.

- Weisen heittäisin tuolta hiuksista sinne jonnekin, joten siinä pitäisi olla yksi täysin voitettavissa oleva tontti esim. Filppulalle ja kyllähän Lehterän eilinen antoi osviittaa, että tälläkin olisi vielä jotain annettavaa.


------------------------


Salinitri oli lähetetty takaisin Sarnian leipiin ja Hora puolestaan Allentowniin. Jännää, että pudottivat tässä vaiheessa ainoastaan Horan tuonne. Liekö sitten jotain pientä vaivaa tai kaukalon ulkopuolisia asioita hoidettavana?

Nopella laskulla mukana olisi vielä 31 hyökkääjää, 16 puolustajaa ja 6 maalivahtia. Näistä 24 + 12 + 4 pelaavat ke-to yönä. Tiedä sitten onko jäljelle jääville aikomus antaa mahdollisuus Bruinsia vastaan ja pitää samalla huoli, ettei turhan monelle tule back-to-backiä vielä tässä vaiheessa vai onko tuolla mukana puhtaita harjoitusrinkien leventäjiä? Luulisi, että kaikki pääsevät pelaamaan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ensi yönä olisi vuorossa tuplamatsit Islandersia vastaan. Toinen Allentownissa, toinen Brooklynissä. Joskus kahden jälkeen pitäisi alkaa tapahtumaan.


Flyersin rosteri Allentownissa:

Weise - Lehterä - Read
Lindblom - Patrick - Aube-Kubel
Leier - Knight - Laberge
Twarynski - Rubtsov - McDonald

Morin - Alt
Gostisbehere - Hägg
Manning - Sanheim

Neuvirth
Irving

Hakstol, Knoblauch ja Dillabaugh


Brooklynissä:

Raffl - Laughton - Konecny
Weal - Vorobyev - Fazleev
Carey - Varone - Martel
Bunnaman - Vecchione - Kosorenkov

O'Neill - Myers
Friedman - Willcox
Brennan - Lamarche

Lyon
Hart

Laperriere ja Murphy


Ne kärkiäijäthän tuolta vielä puuttuvat. Vastaavasti junnuille ja viimeisistä rosteripaikoista taisteleville annetaan mahdollisuuksia.

---------------------------

Simmondsia ei näkynyt jäällä eilenkään, joten jotain vaivaa siellä on oltava. Tänään pitäisi miehen luistella.

Mainitaan nyt sekin, että Giroux veti eiliset treenit vasempana laiturina Couturierin ja Voracekin kanssa. En pidä tuota mitenkään pöllömpänä kokeiluna, sillä onhan kapteenin puolustaminen ollut viime vuodet niin ja näin. Couturier toisi kummasti lisää ryhtiä ja tasapainoa.
 

_Samppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
Mielenkiintoinen kokeilu kyllä kieltämättä. Senttereiden laatuhan tuossa loppuu auttamatta sitten kesken, mut nythän on nimenomaan kokeiluille oikea aika. Jos toimii niin tiedetään sitten joulun jälkeen hankkia top-2 sentteri jotta voidaan lyödä kapu kevääksi laitaan ja ottaa playoff- juna kiinni, heh.

Mistä jengi muuten väijyy matseja, ja onko pienintäkään tsäänssiä nähdä matsia ilman että herää keskellä yötä katsomaan? Vielä tuntuu vähän turhan aikaiselta alottaa noi valvomishommat, ja ollut mukava tottua katsomaan Viaplayltä kauden aikana muutenkin pelit vasta aamusta heti kun herää, pois lukien jotkut 05 alkavat, jotka alkaa jo ihan siedettävään aikaan.
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mielenkiintoinen kokeilu kyllä kieltämättä. Senttereiden laatuhan tuossa loppuu auttamatta sitten kesken, mut nythän on nimenomaan kokeiluille oikea aika. Jos toimii niin tiedetään sitten joulun jälkeen hankkia top-2 sentteri jotta voidaan lyödä kapu kevääksi laitaan ja ottaa playoff- juna kiinni, heh.

Kyllä peukku kokeilulle. Tässä pientä rosterikikkailua:

Voracek-Couturier-Giroux
Weal-Patrick-Simmonds
Lindblom-Filppula-Konecny
Raffl-Laughton-Lehterä
Read,Weise,Leier...

Lindblom-Giroux-Voracek
Weal-Patrick-Simmonds
Filppula-Couturier-Konecny
Raffl-Laughton-Lehterä
Read,Weise,Leier...

Niin ei meillä sentterit ainakaan määrällisesti lopu kesken vaikka Giroux vetäisi laidassa. Tuosta pysytisi vielä Lehteräkin siirtämään keskelle. Laatu loppuu? Jaa-a... Voipi olla. Käsiä tarvittaisin enemmän, mutta olisi tuo keskikaista aika tasapainoinen ilman Girouxiakin. Eikä tuo nyt niin huonolta näytä, että tarvisi lähteä sentterikaupoille. Tuskin Hexy niin tekeekään. Täytyy myös muistaa, että jo lähitulevaisuudessa keskikaistalla on tunkua ilman Girouxiakin:

Kauden 18-19 keskikaista (ilman Girouxia):
Patrick
Couturier
Laughton
Rubtsov
Vorobyov

Täysin mahdollinen ja tuossa sitä laatua jo on sekä käsiä/jalkoja. Anyway otan tämän kokeilun mielenkiinnolla vastaan ja mikäli homma luistaa laidassa, niin pystyn elämään asian kanssa. Puolustaminen on ollut kapteniilla sitä ja tätä, joten voi hyvinkin tasapainottaa, kun Couturier shutdownina vieressä. Eikä laidassa pelaaminen tarkoita sitä, etteikö Giroux voisi yhtenä liigan parhaimmista aloittajista ottaa niitä tärkeitä aloituksia.


Mikäli joku tietää mistä nuo viime yön pelit voi katsella jälkikäteen tai mistä löytyisi edes huippuhetket, niin koodia. Ei ainakaan ollut gamecenterissä lähetyksiä tarjolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös