Espoo Unitedin tulevaisuuden näkymät

  • 395 964
  • 1 496

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Mitäs muita aikuisten tasolla kiekkoa pelaavia joukkueita Espoossa tällä hetkellä on ja missä sarjoissa ne pelaavat? Oletettavasti alasarjat ovat pullollaan hupinimillä pelaavia harrastelijaporukoita, mutta onhan siellä olemassa "järkevillä" nimilläkin varustettuja seuroja kuin Espoon Palloseura ja Espoon Kiekkoseura. Itse olen sen verran paljon perinteisiin mieltynyt ihminen, etten tässä tilanteessa, jos EU kaatuu ja yhtenä vaihtoehtona on aloittaa alasarjoista, perustaisi taas mitään uutta englanninkielistä seuraa entisten jatkoksi, vaan panostaisin johonkin jo valmiina olevaan. Vaikeaa siitä varmaankin joka tulisi, koska emme elä enää mitään 50-lukua, jolloin yhteisöllisyys syntyi jo siitä, ettei ollut telkkaria ja ihmisten piti siksi kokoontua kaikenlaisiin C-tason kylätapahtumiin saadakseen viihdettä vapaa-ajalleen. Nykyään esim. jääkiekkoa on joka puolella tarjolla tuutin täydeltä. Ihmiset kärsivät jo muutenkin kiekkoähkystä. Siksi on hieman hankala kuvitella, että 2010-luvulla suuremmat massat innostuivat esim. kakkosdivaripeleistä, vaikka tarjolla olisivatkin seuran puuhamiesten visiot "loistavasta tulevaisuudesta" heti seuraavalla vuosikymmenellä...
 

Animal

Jäsen
Mitäs muita aikuisten tasolla kiekkoa pelaavia joukkueita Espoossa tällä hetkellä on ja missä sarjoissa ne pelaavat? Oletettavasti alasarjat ovat pullollaan hupinimillä pelaavia harrastelijaporukoita, mutta onhan siellä olemassa "järkevillä" nimilläkin varustettuja seuroja kuin Espoon Palloseura ja Espoon Kiekkoseura. Itse olen sen verran paljon perinteisiin mieltynyt ihminen, etten tässä tilanteessa, jos EU kaatuu ja yhtenä vaihtoehtona on aloittaa alasarjoista, perustaisi taas mitään uutta englanninkielistä seuraa entisten jatkoksi, vaan panostaisin johonkin jo valmiina olevaan.

EPS:lla ei taida miesten porukkaa olla, EKS:lla on useamman vuoden ollut sinikeltaisissa väreissä valmennettu porukka kolmosen kärkikahinoissa ja tasoltaan hyvin lähellä kakkosdivaria. Kovin suurta panostusta ei tarvittaisi sen porukan junttaamiseen Suomisarjaan, joskin etelän kakkonen ei nykyisellään ole mikään höntsä- tai läpikävelysarja. Sinne tarvitsee oikeasti kovan porukan jos haluaa nousta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ensinnäkin, jos Suomen kolmanneksi suurimmassa kaupungissa ei pystytä pyörittämään itsessään Liiga- tai edes Mestis -kiekkoa ja jossain about 30-40 000 asukkaan Raumalla ja Mikkelissä pystytään, on vika toiminnan pyörittäjissä ei missään ympäristö- tai olosuhdetekijöissä. Espoossa on halli, faniklubi, ihmisiä ja helvetisti yrityksiä eli rahaa. Kaikki selitykset hallin huonosta sijainnista yms. ovat tekosyitä. Samalla tavalla ne hallit monessa muussa liigakaupungissa on urheilupuistoissa kaupungin laitamilla.

Toisaalta Raumalla tai Mikkelissä ei ole samanlaisia joukkueita vieressä, kuin espoolaisella seuralla olisi ja toisaalta, kun kyse on tosiaan pääkaupunkiseutu, niin haluatteko te vain seuran, joka pyörii mukana Liigassa, vai seuran, jolla olisi jollain aikavälillä mahdollisuus myös voittaa? Kun on jo kokeiltu Kiekko-Espoota, Espoon Bluesia ja Espoo Unitedia ja kaikki päättyneet enemmän tai vähemmän huonosti, niin kyllähän noilla kaikilla tuntuisi olevan yksi yhteinen nimittäjä. Ja jos on minkäänlaista halua haastaa 120 vuotias seura, niin nopeasti ajateltuna se voisi onnistua paremmin koko Uudeltamaalta, kuin vain Espoolta yksittäisenä. Moni Jokerikannattajakin varmaan etsii kiekollista kotiaan, kotimaan sarjoja silmälläpitäen. Mutta on sekin totta, että suomalaisissa on myös sen verran muutosvastarintaa, että tällainen ajatus koko Uudenmaan joukkueesta voisi sitten kuitenkin olla liikaa tai liian muovista.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ensinnäkin, jos Suomen kolmanneksi suurimmassa kaupungissa ei pystytä pyörittämään itsessään Liiga- tai edes Mestis -kiekkoa ja jossain about 30-40 000 asukkaan Raumalla ja Mikkelissä pystytään, on vika toiminnan pyörittäjissä ei missään ympäristö- tai olosuhdetekijöissä.
Espoo on kylläkin Suomen toiseksi suurin kaupunki.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ensinnäkin, jos Suomen kolmanneksi suurimmassa kaupungissa ei pystytä pyörittämään itsessään Liiga- tai edes Mestis -kiekkoa ja jossain about 30-40 000 asukkaan Raumalla ja Mikkelissä pystytään, on vika toiminnan pyörittäjissä ei missään ympäristö- tai olosuhdetekijöissä.
Kumpi on kolmanneksi suurin, Tampere vai Vantaa? Espoo on toiseksi suurin.

Espoon osalta olen samaa mieltä. Nyt on ollut kolme yrittäjää: K-Espoo taustoineen, Salonoja ja Raution porukka. Ensimmäinen oli ongelmissa lähinnä hallin takia, mutta tekemisessä oli positiivinen meno. Tämä ei tosin paljon lohduta. Salonoja ei vaan osaa ja Rautio oli naiivi. Kahden viimeisen yhdistävä tekijä oli se, että halli vei rahat.

Tapahtui nyt mitä tahansa, paljon jo tehtyä työtä on menetetty. Joko panostetaan osaamiseen ja hyväksytään tappiot parille ensimmäiselle vuodelle tai sitten lähdetään alhaalta kiipeämään kohti huippua. Molempiin Espoossa on yksi etu, vahva juniorityö. Ihan sama mistä ja miten lähdetään liikkeelle, sitä on vaalittava.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jaa. Päätöstä EU:n lisenssistä saadaan odottaa varmaan ensi viikkoon. Antila lähtee huomenna perheineen lomille. Tätä päätöstä ei varmaan kannata tehdä pelkän sähköpostittelun perusteella, eikä ihan vaan vasurilla. Voihan tuossa järjestää esim. ryhmäpuhelun, mutta tuskin sekään tuottaa mitään päätöksiä vielä tänään, kun eihän sitä tiedä, monelta EU vastineensa toimittaa.

Ensi viikkoa ja päätöstä odotellessa. Mitäköhän kaikkea tässä välissä ehtiikään vielä tapahtua?! Linkin takana ei juurikaan uuttaa, mutta on siellä noi Antilan niukat kommentit asiaan käsittelyyn liittyen.

Jussi Salonojan seuralle uusi takaisku, taustalla vakavat talousongelmat – Mestis-lisenssikin uhattuna
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jaa. Päätöstä EU:n lisenssistä saadaan odottaa varmaan ensi viikkoon.
Tai sitten se tulee vielä tänään. Ainakin tässä Jatkoajan uutisessa mainitaan että Unitedin selvitys sitten käsitellään mahdollisimman nopeasti läpi. Sillä jos United menee vasaran alle niin se on sitten pelaajille tärkeä tieto että pystyvät aloittamaan uuden duunipaikan etsimisen välittömästi. Tai jos seura ei mene vasaran alle niin sitten Salonoja voi jatkaa yhteistyökumppanien etsimistä kun on varmuus tulevasta.

Tietenkään ei noin suurta päätöstä saa tehdä hätiköidysti. Ennen tota BJR:n uutista ajattelin että United saa jatkaa toimintaansa jos päävelkoja BJR on ilmoittanut että haluavat tehdä yhteistyötä Unitedin kanssa. Mutta jos Unitedilla ei ole tosiaan tota mestis-lisenssiin vaadittavaa junnutoiminta ja samalla velkaa jo kasassa niin en tiedä miten suuren kanin sais Salonoja sieltä hatusta nyt vetää että sais ton touhun vielä pelastettua. En keksi mitään syytä miksi liitto katsoisi asiaa sormien läpi, ellei siellä sitten haluta taata noille Unitedin pelaajille duunipaikka ja tarpeeksi otteluita noille muille Mestis-seuroille.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuo Jatkiksen juttuhan oli jo viime viikon heiniä ja nyt tuossa tämän aamun IS:n jutussa on kaiketi jo vähän tuoreempia kommentteja. Mistä näistä kuitenkaan ikinä tietää, mutta kuten jo edellä totesin, niin tuskin tekevät hätiköityjä päätöksiä.

IS:n jutussa Antila toteaa, että "Ei tätä asiaa elokuuhun asti voida arpoa, kyllä se jossain määrin ensi viikon asioita on."

Tämä antaisi vähän osviittaa siihen, ettei lisenssikomitealta mitään nopeaa päätöstä ole tulossa. Ovat kuitenkin kaikki nyt juuri lomilla ja vaikka miten nykyteknologia mahdollistaa kaikkea, niin kai kaikkien pitää ensin perehtyä siihen EU:n vastineeseekin kunnolla.

Itse en odota mitään päätöksiä tänään, kun lisenssikomitea ei ole kokoustamassa asian tiimoilta keskenään, ja kyse on kuitenkin melkoisen isosta ratkaisusta. Jos päätös tulee jo tänään, niin ei haittaa, mutta päätöksen on oltava sellainen, ettei heti huomenna EU ole viemässä asiaa CASiin, tai vaikka rosikseen ensin, tai jotain.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Missään ei ole uutista, että palkat olisi maksettu. Saisiko linkin.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei ole myöskään uutista, että edes yksi pelaajista olisi vienyt asian palkkaturvaan. Silloinhan homma olisi jo paketissa ja lisenssikomitean tehtävä varsin helppo. Pitikö jonkun tahon uutisoida, kun palkat on maksettu?
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Tuo IS:n tuorein uutinen on julkaistu tänä aamuna klo 06:25. Eli tuskinpa noita haastatteluja on tänä aamuna tehty, vaan juuri menneen viikonlopun aikana. Antilan toteamus viittaa siis tähän viikkoon ja mikäli on lähdössä lomareissulle perheensä kanssa tiistaina, niin ei paljon vaihtoehtoja jää. Ellei tuo lomareissu ole kuin parin päivän mittainen.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Pitikö jonkun tahon uutisoida, kun palkat on maksettu?

No ei kai erikseen, mutta kun sirkus on muutenkin niin erikoinen, niin jotenkin sitä kuvittelisi tämän vahvistettavan joltain taholta. Toki voi olla, että palkat on maksettu ja menty pubiin.
 

Skog

Jäsen
Onko Espoosta kannattelemaan joukkuetta pääkaupunkiseudulla, kun täällä on jo kaksi, eri pääsarjoissa pelaavaa joukkuetta? Heitin tätä jo viimekin vuonna, puoliläpällä, mutta pitäisikö teidän vaan rohkeasti yrittää seuraavaksi ottaa koko Uusimaa haltuun? Meinaa kilpailussa Helsinki vs. Espoo, Espoo jää aina pienemmäksi alueeksi (mittarina potenttiaaliset kuluttajat), mutta jos te tosiaan saisitte synnytettyä vastakkainasettelun, jossa koko Uusimaa vs. Helsinki, niin tilanne voisi olla jo toinen. Jos se saataisiin myytyä oikein asiakkaille, niin kannattajia voisi olla Hangosta Loviisaan ja Porvoosta Hyvinkäälle. Ja siinä tilanteessa myös tulisi se helpotus, ettei joukkueen kohtalo kulkisi niin tiukasti, käsikädessä Salonojan omistaman hallin kanssa. Mestiksessäkin se noin 30 kotipeliä voisi jakaa kolmeen osaan. Noin 10 matsia Espoossa, noin 10 matsia Tikkurilassa ja noin 10 matsia Helsingissä tai vaihtoehtoisesti muualla Uudellamaalla. Uusimaa United -> UU, Uusimaa Blues -> UBLU, Uusimaa kiekko -> UKI tai UUKI...
_yksikään_ ihminen ei varmasti tulisi Espooseen Loviisasta tai Hangosta asti kannustamaan joukkuetta ja jos espoolaisia on jo nyt vaikea saada katsomoon kannustamaan espoolaista seuraa, olisi se vielä paljon vaikeampaa houkutella espoolaisia kannustamaan maakunnan mukaan identifioituvaa seuraa. Tulee vähän sellainen kuva, että olet innostunut liiaksikin Coyotesin nimivaihdoksesta ja nyt ihmettelet voisiko sama toimia täällä.

Ei voisi, eikä toiminut Arizonassakaan. Nimenmuutos ei tosin edes ollut Coyotesin oma päätös.
 
Viimeksi muokattu:

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Kiitos korjauksesta, näemma aukko yleissivistyksessä kun pidin Tamperetta toiseksi suurimpana.

Kumpi on kolmanneksi suurin, Tampere vai Vantaa? Espoo on toiseksi suurin.
  1. Helsinki (639 222)
  2. Espoo (276 087)
  3. Tampere (228 942)
  4. Vantaa (220 908)
  5. Oulu (200 600)
  6. Turku (187 637)
  7. Jyväskylä (138 762)
  8. Lahti (119 438)
  9. Kuopio (117 407)
  10. Kouvola (84 930)
  11. Pori (84 848)
  12. Joensuu (75 582)
  13. Lappeenranta (72 561)
  14. Hämeenlinna (67 685)
  15. Vaasa (66 959)
Lähde: Luettelo Suomen kunnista väkiluvun mukaan – Wikipedia
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuo IS:n tuorein uutinen on julkaistu tänä aamuna klo 06:25. Eli tuskinpa noita haastatteluja on tänä aamuna tehty, vaan juuri menneen viikonlopun aikana. Antilan toteamus viittaa siis tähän viikkoon ja mikäli on lähdössä lomareissulle perheensä kanssa tiistaina, niin ei paljon vaihtoehtoja jää. Ellei tuo lomareissu ole kuin parin päivän mittainen.

En mene vannomaan mitään, mutta jos päätöstä ei voi jättää elokuulle, niin ensi viikko on vasta heinäkuun viimeinen viikko.

Juttu on julkaistu joo varhain aamulla ja jutussa toimittaja Oivio mainitsee mm., että Salonoja löysi seuralle uuden tukijan aiemmin tällä viikolla. Jep jep. Eli juttu on tehty kyllä selkeästi viime viikolla. Tai muuten ovat olleet haastateltavatkin aikaisin hereillä.

Toisaalta Antila on todennut, että "En lupaa tunti- tai päivämäärää." Ja jos asia on vain jossain määrin tämän viikon asia, niin tuskin väkisin yrittävät päätöstä tälle viikolle tehdä.

Nopeaa ratkaisua odottavat varmaankin kaikki, mutta toivottavasti tekevät hyvän päätöksen hyvillä argumenteilla, jottei tule mitään jälkipolemiikkeja enää. EU:ta ei voi kuitenkaan sulkea pois sarjasta aivan kevyin perustein, mutta ei myöskään pitää lisenssiä voimassa, jos koko kauden pelaaminen näyttää uhatulta.

Itse ratkaisusta on minun vaikea arvailla mitään, mutta eiköhän tuo jatkuva yhteistyö junnujen kanssa täytä kriteerit kuitenkin tässä kohtaa. Toisaalta nuo EU:n velat ovat syntyneet vasta aivan alkukesästä, jos kerran verovelkaa ei ollut vielä lisenssiä haettaessa. Tämän ovat todenneet molemmat liitot. Ja korisliittohan totesi ainakin, että seuraavan kerran niitä syynätään ensi keväänä lisenssiä haettaessa. Toisaalta uuden yhteistyötahon tullessa juttuun mukaan luulisin, että verovelat menevät myös maksuun. Jos palkat ovat kaikille tulleet, niin onko tuossa oikein perusteita lisenssiä enää nyt evätä?

Tulkoon päätös koska tahansa, mutta olkoon se todellakin arvokas ja pätevä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
_yksikään_ ihminen ei varmasti tulisi Espooseen Loviisasta tai Hangosta asti kannustamaan joukkuetta ja jos espoolaisia on jo nyt vaikea saada katsomoon kannustamaan espoolaista seuraa, olisi se vielä paljon vaikeampaa houkutella espoolaisia kannustamaan maakunnan mukaan identifioituvaa seuraa. Tulee vähän sellainen kuva, että olet innostunut liiaksikin Coyotesin nimivaihdoksesta ja nyt ihmettelet voisiko sama toimia täällä.

Ei voisi.

Ihmisiä lähtee Tampereeltakin junalla Ilmalaan, katsomaan kiekkoa, joten en nyt lähtisi kiveen hakkaamaan, ettei yksikään ihminen Hangosta tai Loviisasta lähtisi kannustamaan uutta kiekkoseuraa, jos se onnistuisi identifioitumaan Uudenmaan seuraksi ja ikäänkuin Helsinkiä tai tarkemmin HIFK:ta vastaan. Tosin tuo ihmismäärä voi olla pieni, yksittäisistä kohteista, mutta jos joka kylästä saadaan muutamat kylähullut mukaan ja toisaalta jos joukkue levittäisi lonkeronsa myös Helsinkiin ja tarjoaisi esim. kausareitaan jollain alennuksella esim. Jokereiden KHL kausarin omaaville, niin kyllähän siinä potenttiaalia olisi, vaikka toki tunnustan sen, että tuollaisen potentiaalin kääntäminen voimavaraksi voi olla hyvinkin haastavaa ja vaatisi varmaan jo normaalin kiekkomogulin sijaan Jeesus luokan ihmeiden tekijää. Ja oma lähtökohta näille haihatteluille on siis siinä, että jos ja kun Espoossa tehdään laadukasta juniorityötä, niin sen päälle olisi hyvä saada myös elinvoimainen edustusjoukkue. Espoo ei näytä yksinään siihen, syystä tai toisesta, pystyvän. Tietenkin sitten jos ajatellaan kaiken helpoin tapa turvata väylä espoolaisille junioreille tie ylös asti, niin olisi varmaan yhteistyön aloittaminen Unitedin sijaan HIFK:n kanssa.

Mitä sitten tulee tuohon iltasanomien juttuun, niin kyllä jäi sellainen fiilis, että ratkaisu tehtäneen nopeasti. Salonojalla on siis kaiketi tämä päivä aikaa antaa vastineensa ja voidaankohan kuvitella sen tarkoittavan klo 16 mennessä vai saakohan se tulla sähköpostiin klo 23:59? Jos vastine tulee klo 16, niin voihan siinä sitten jo huomisen aikana olla päätös tullut, ennenkuin Antila lomille suuntaa. Meinaa voisi kuvitella, että sielläkin ollaan tilanteessa, jossa kumpikin vaihtoehto on jo jollain asteella valmisteltu ja jos saavat riittävän vakuutuksen siitä, että toiminta rullaa ongelmitta kevääseen asti, niin vihreää valoa tulee ja toisaalta jos vakuuttelut eivät riitä, niin punaista valoa. Itsellä pisti silmään kommentti "Ilman mitään kannanottoa tähän tapaukseen sanon yleisesti, että on ehdottomasti mahdollista ottaa lisenssi pois". Tietenkin tuokin tuollaisenaan jää vielä vähän ilmaan roikkumaan, eli sanooko, että jos rahat on loppu, niin silloin lisenssi voidaan ottaa pois vai antaako mielikuvan, että lisenssin voi ottaa pois myös muista syistä. Eli voiko siellä olla myös jotain sellaista, että jos joku seura aiheuttaa liikaa negatiivista julkisuutta tai pelko siitä, että koko kausi menisi kohusta toiseen, niin voitaisiinko lisenssi sellaistenkin syiden nojalla vetää pois?
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Halli rakennettiin melkein 20 vuotta sitten ja se on siellä missä se on. Espoon ongelma on se, ettei kyseessä ole oikea kaupunki vaan kokoelma lähiöitä. Kun kaikki lähiöt ovat tasaveroisia toistensa kanssa (kaikissa on lähiötyyliin ostari samoilla liikkeillä), ei kunnassa ole keskustaa jonne kaikkien suunta muutenkin ohjautuisi.
Ennen oli näin, mutta nyt Espooseen on muodostunut muutama isompi keskusta, jotka edustavat muita lähiöitä, kuten Helsingin keskusta muuta Helsinkiä. Mielestäni kaksi ylitse muiden olevaa keskustaa ovat Tapiola ja Leppävaara. Etelä-espoota tulee metro liittämään vahvemmin yhteen ja keskellä tätä linjaa, kun mietitään myös yhteyttä Helsinkiin tulee olemaan Tapiola, kun taas muuta Espoota yhdistää juna-rata ja joukkoliikenne, jonka "kaikki tiet vievät Leppävaaraan", joka on myös hyvissä yhteyksissä Helsinkiin. Itse olen siis kotoisin kehä 3 tuntumasta ja lähin palvelukeskittymä on Espoon keskus, mutta sivummalta Espoota seuraavana sanoisin, että Tapiola ja Leppävaara ovat nämä Espoon sydämet, ja itselleni Leppävaara on se, joka on minuun pumpannut verta.

Voiko koko Espoon yhdistävää yhteisöllisyyttä syntyä niin kauan, kun säilyy vastakkainasettelua Etelä-Espoon ja muun Espoon välillä? Ei olisi välttämättä huono ajatus jos urheilurintama jakaantuisi Etelä-Espoon (metro) ja muun Espoon (junarata) kesken. Pohjoinen vastaan Etelä. United vastaan Honka ja muut etelä-espooseen profiloituvat seurat. Keskinäinen kilpailu voisi olla ihan tervettä, ja yhteisöllisyyttä voisi löytyä helpommin kun laaja Espoo jakaantuisi kahtia. Terveellä kilpailuhenkisellä tavalla molemmat seurat kasvaisivat, kun olisi kilpakumppani samassa kaupungissa, kuten Hifkillä oli Jokerit. Tosin... Nyt kun Matinkylään aletaan rakentaa sitä uutta hallia, Etelä-Espoossa tulee olemaan kaksi mitat täyttävää jäähallia, kun taas muualla Espoota ei yhtään. Ja lisäksi Salonoja ja Esportin väki istuu molemmat samalla hiekkalaatikolla kinastelemassa siitä kumpi on metro-alueen liideri, eikä varmasti kumpikaan halua hylätä rannikkoseutua ja aloittaa alusta muualta. Joten tämä oli vain tällainen hupsu utopistinen ajatelma.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
BJR ei jatka Unitedin kanssa, koska Unitedilla ei ole halua ja/tai kykyä jatkaa sopimusta ja täyttää menneitä velvotteita loppuun. Tuo ulostulo tarkoittaa vain sitä, että EU:lta meni jääkiekkojuniorit juuri alta. Ei mitään muuta.
Onko tähän ihan faktatietoa pohjalla? Tänään ilmestyneen IS:n jutun mukaan BJR olisi jatkamassa EU:n kanssa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Onko tähän ihan faktatietoa pohjalla? Tänään ilmestyneen IS:n jutun mukaan BJR olisi jatkamassa EU:n kanssa.
Tällaista viestiä viime viikolla tuli junnuista, mutta voihan tilanteet muutaman yön yli nukkumisen jälkeen hieman aina muuttua. Tässä tarinassa on kuitenkin vielä monta osaa kirjoittamatta. Erittäin mielenkiintoista on nähdä, mitä vielä tapahtuu.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tällaista viestiä viime viikolla tuli junnuista, mutta voihan tilanteet muutaman yön yli nukkumisen jälkeen hieman aina muuttua. Tässä tarinassa on kuitenkin vielä monta osaa kirjoittamatta. Erittäin mielenkiintoista on nähdä, mitä vielä tapahtuu.
Juu. Uskon, että tämä sirkus on vasta alussa. Jotenkin vaan tuntuu. että täällä ihan yleisesti vedellään todella hätäsiä johtopäätöksiä asioista. Jopa sellaisten henkilöiden toimesta, jotka eivät ole seuranneet uutisointia edes sen vertaa, että olisi julkisessa tiedossa olevat faktat hallussa. Sun tiedän tietävän sellaistakin mikä ei ole julkisuudessa. Siksi kysyin.

Oma veikkaukseni on, että tämä mystinen rahoittaja liittyy tohon urheilupuiston rakentamiseen jos sellainen nyt todellisuudessa on olemassa. Areenan säköt palasivat kuitenkin perjantaina illansuussa ja niiden osalta laskut on maksettu. Myös BJR on saanut jonkinlaisen lyhennyksen lainoihinsa. Palkkojen maksusta mulla ei ole varmaa tietoa. Olisi kuitenkin todella hullua toimintaa jos ne kaikista lupauksista huolimatta olisi jätetty pystyyn. Tosin Jussista ei kyllä koskaan tiedä. Jussin oma taloushan ei siihen kaadu, jos jää parin kuukauden palkat saamatta. Sen voi olla hyvin vaikea ymmärtää, että duunarilla tilanne on toinen. Varsinkin jos ei ole takeita siitä tuleeko sitä palkkaa ko maksajalta enää koskaan. Kyllähän sitä sanotaan, että kuukauden liksa pitäisi aina olla "sukanvarressa", vaan eipä se ole ihan niin helppoa varsinkaan jos tulot on Mestispelaajan tonni kuussa -luokkaa.

Mun harras toive on, että Jussi laajentaisi EU:n omistuspohjaa. Miksei Areenankin. Sitäkautta riippuvuus yhden ihmisen oikuista vähenisi ja samalla epävarmuus toiminnan vakaudesta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihmisiä lähtee Tampereeltakin junalla Ilmalaan, katsomaan kiekkoa, joten en nyt lähtisi kiveen hakkaamaan, ettei yksikään ihminen Hangosta tai Loviisasta lähtisi kannustamaan uutta kiekkoseuraa, jos se onnistuisi identifioitumaan Uudenmaan seuraksi ja ikäänkuin Helsinkiä tai tarkemmin HIFK:ta vastaan. Tosin tuo ihmismäärä voi olla pieni, yksittäisistä kohteista, mutta jos joka kylästä saadaan muutamat kylähullut mukaan ja toisaalta jos joukkue levittäisi lonkeronsa myös Helsinkiin ja tarjoaisi esim. kausareitaan jollain alennuksella esim. Jokereiden KHL kausarin omaaville, niin kyllähän siinä potenttiaalia olisi, vaikka toki tunnustan sen, että tuollaisen potentiaalin kääntäminen voimavaraksi voi olla hyvinkin haastavaa ja vaatisi varmaan jo normaalin kiekkomogulin sijaan Jeesus luokan ihmeiden tekijää.

Tuossa taitaa olla vain tuo ongelma kun melkein joka nimiyhdistelmässä ja mielikuvassa sitä Espoota tuodaan aika paljon esille miten sen saisi enemmän sitten uudellemaalle tai pääkaupunkiseudulle laajenettua. Sinällään et hirveän heikoilla vesillä ole, antaisin se jo yritysmaailmassakin etua. Toisaalta uudella seuralla on varmasti oma työnsä saada edes itsensä julki lähialueella, mutta ehkä pitemmällä aikavälillä pienet koulukiertueet ja muutama pieni tapahtuma muuallakin kun Espoossa ei varmaan olisi poissuljettua. Aika vähäistä nykyään tuntuu myös jääkiekossa olevan esimerkiksi pienten paikkakuntien halleissa pelata harjoitusmatseja. Tietenkin raha on yksi asia että omassa hallissa kulut on pienet, muttta mainosmielessä pitäisi ehkä jalkautua enemmän pienille paikkakunnille lähipitäjiin.
 

Skog

Jäsen
Ihmisiä lähtee Tampereeltakin junalla Ilmalaan, katsomaan kiekkoa, joten en nyt lähtisi kiveen hakkaamaan, ettei yksikään ihminen Hangosta tai Loviisasta lähtisi kannustamaan uutta kiekkoseuraa, jos se onnistuisi identifioitumaan Uudenmaan seuraksi ja ikäänkuin Helsinkiä tai tarkemmin HIFK:ta vastaan. Tosin tuo ihmismäärä voi olla pieni, yksittäisistä kohteista, mutta jos joka kylästä saadaan muutamat kylähullut mukaan ja toisaalta jos joukkue levittäisi lonkeronsa myös Helsinkiin ja tarjoaisi esim. kausareitaan jollain alennuksella esim. Jokereiden KHL kausarin omaaville, niin kyllähän siinä potenttiaalia olisi, vaikka toki tunnustan sen, että tuollaisen potentiaalin kääntäminen voimavaraksi voi olla hyvinkin haastavaa ja vaatisi varmaan jo normaalin kiekkomogulin sijaan Jeesus luokan ihmeiden tekijää. Ja oma lähtökohta näille haihatteluille on siis siinä, että jos ja kun Espoossa tehdään laadukasta juniorityötä, niin sen päälle olisi hyvä saada myös elinvoimainen edustusjoukkue. Espoo ei näytä yksinään siihen, syystä tai toisesta, pystyvän. Tietenkin sitten jos ajatellaan kaiken helpoin tapa turvata väylä espoolaisille junioreille tie ylös asti, niin olisi varmaan yhteistyön aloittaminen Unitedin sijaan HIFK:n kanssa.

Mitä sitten tulee tuohon iltasanomien juttuun, niin kyllä jäi sellainen fiilis, että ratkaisu tehtäneen nopeasti. Salonojalla on siis kaiketi tämä päivä aikaa antaa vastineensa ja voidaankohan kuvitella sen tarkoittavan klo 16 mennessä vai saakohan se tulla sähköpostiin klo 23:59? Jos vastine tulee klo 16, niin voihan siinä sitten jo huomisen aikana olla päätös tullut, ennenkuin Antila lomille suuntaa. Meinaa voisi kuvitella, että sielläkin ollaan tilanteessa, jossa kumpikin vaihtoehto on jo jollain asteella valmisteltu ja jos saavat riittävän vakuutuksen siitä, että toiminta rullaa ongelmitta kevääseen asti, niin vihreää valoa tulee ja toisaalta jos vakuuttelut eivät riitä, niin punaista valoa. Itsellä pisti silmään kommentti "Ilman mitään kannanottoa tähän tapaukseen sanon yleisesti, että on ehdottomasti mahdollista ottaa lisenssi pois". Tietenkin tuokin tuollaisenaan jää vielä vähän ilmaan roikkumaan, eli sanooko, että jos rahat on loppu, niin silloin lisenssi voidaan ottaa pois vai antaako mielikuvan, että lisenssin voi ottaa pois myös muista syistä. Eli voiko siellä olla myös jotain sellaista, että jos joku seura aiheuttaa liikaa negatiivista julkisuutta tai pelko siitä, että koko kausi menisi kohusta toiseen, niin voitaisiinko lisenssi sellaistenkin syiden nojalla vetää pois?
Tampereelta tullaan Helsinkiin kannustamaan sitä omaa joukkuetta vieraspelissä. Loviisa, Hanko ja muut Uudenmaan reunakunnat ovat jo sen verran kaukana pääkaupunkiseudusta, että jääkiekko-otteluun säännöllisesti tuleminen ei ole matka-aikojen puolesta enää mielekästä.

70% Uudenmaan väkiluvusta asuu pääkaupunkiseudulla eikä täällä ole mitenkään erityisen voimakasta maakuntaidentiteettiä. Niitä menetettäviä espoolaiskatsojia ei pystytä korvaamaan millään nurmijärviläisillä ja mäntsäläläisillä. Lisäksi tälläinen vastakkainasettelu Helsingin ja muun maakunnan välillä ei toimi ainakaan Espoossa tai Vantaalla, sillä lienee selvää, että espoolaiset ja vantaalaiset tuntevat voimakkaampaa yhteyttä Helsinkiin kuin muuhun maakuntaan.

Olisin rehellisesti yllättynyt mikäli tälläisen viritelmän yleisökeskiarvo olisi yli 500.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Toisaalta Raumalla tai Mikkelissä ei ole samanlaisia joukkueita vieressä, kuin espoolaisella seuralla olisi ja toisaalta, kun kyse on tosiaan pääkaupunkiseutu, niin haluatteko te vain seuran, joka pyörii mukana Liigassa, vai seuran, jolla olisi jollain aikavälillä mahdollisuus myös voittaa? Kun on jo kokeiltu Kiekko-Espoota, Espoon Bluesia ja Espoo Unitedia ja kaikki päättyneet enemmän tai vähemmän huonosti, niin kyllähän noilla kaikilla tuntuisi olevan yksi yhteinen nimittäjä. Ja jos on minkäänlaista halua haastaa 120 vuotias seura, niin nopeasti ajateltuna se voisi onnistua paremmin koko Uudeltamaalta, kuin vain Espoolta yksittäisenä. Moni Jokerikannattajakin varmaan etsii kiekollista kotiaan, kotimaan sarjoja silmälläpitäen. Mutta on sekin totta, että suomalaisissa on myös sen verran muutosvastarintaa, että tällainen ajatus koko Uudenmaan joukkueesta voisi sitten kuitenkin olla liikaa tai liian muovista.

Mikkelistä en tiedä, mutta Rauma on kahden muun joukkueen puristuksissa. Tps ja ässät on reunoilla vastassa. Rauman ympäriltä Eurajoki, Eura ja Laitila taitaa olla sinikeltaista, seuraavissa kylissä vaikuttaakun jo kilpailijat.

Lukon onni on se, että taustat on hoidettu kuntoon. Meillä on RTK ja Rajala on luonut hyviä oheistapahtumia. Jos tuota RTK:ta ei olisi niin olisi hyvin haastavaa tuolla väestöpohjalla toimia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös