Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 663 315
  • 17 029

Johnnie

Jäsen
Sanoin, että toistaiseksi nähdyn perusteella antaisin Laineelle noin neljän miljoonan siltasopimuksen (korjasin myöhemmin noin 4,75 miljoonaan). Se, miten hän pelaa kahdella seuraavallakin kaudella vaikuttaa käsittääkseni aika paljon tulevan sopparin arvoon, joten en ala tällaisia vetoja lyömään. Kun en ole missään vaiheessa veikannut hänen uudesta sopimuksesta mitään, vaan kertonut mitä uskoisin hänen saavan jos hänen sopparinsa olisi päättynyt kauden 2016-17 jälkeen.
Alempana viesti mistä keskustelu lähti liikkeelle, ja oma vastineesi siihen.

Millaiseen soppariin Patrikilla on parin vuoden päästä mahkut? McJesus teki 100M diilin tänä kesänä. Joten siitä jonkunlaista vertauspohjaa saadaan tietysti. Iskeekö Pate "SE-lukemat" pöytään?

Jos saa veikata, niin tekee kahden tai kolmen vuoden siltasopimuksen, jonka cap hit on noin neljä miljoonaa dollaria. Sitten tuon jälkeen tekee ensimmäisen ison sopparin, jonka arvoa vaikea arvioida kun ei tiedä millä tasolla palkkakatto ja pelaaja on silloin neljän tai viiden vuoden päästä.

Ja jotta mitään ei jäisi arvailujen varaan, ynnäilläänpä nyt vielä oikein tarkkaan noita Laineen ensimmäisiä sopparimietintöjä. Jos nyt aluksi mietitään Laineen tulokassopparin jäljellä olevaa kahta vuotta ja siihen lisätään kahden-kolmen vuoden siltasoppari neljän miljoonan cap hitillä (4,75M myöhemmin), kas kummaa! Yhtäkkiä olemmekin tilanteessa jossa puhut Laineen sitä seuraavasta sopimuksesta neljän tai viiden vuoden päästä, etkä suinkaan kahden-kolmen vuoden päästä, joka olisi järkeenkäypä tilanne siinä kohtaa, jos tosiaan olisit koko ajan puhunut hypoteettisesta tilanteesta, jossa Laine olisi saanut 2-3 vuoden siltasopparin nyt.

Urheilutermejä käyttäen, miltä nyt tuntuu?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ei mitään henkilökohtiasta, mutta sori kun naurahdin tälle. Mut hei, kaikki me erehdymme joskus.

Ei minua haittaa, että Laine on varsin yksipuolinen maalintekijä, eikä montaa muutakaan haittaa se asia. Eiköhän kuitenkin parin vuoden päästä valmentajat ylistä hänen puolustuspelaamistaan, uhrautumistaan ja kovaa työntekoa, ja Suomen media plus jatkoajan jäsenet ehdottavat Selke Trophyä Laineelle. Kuten Koivulle, Barkoville, Granlundille ja Armialle.
Vähän aikaista spekuloida jatkosopimuksella, kun kaksi kautta on jäljellä. Mutta toivottavasti maaleja tulee, ja sitten rahastetaan BIG TIME eikä mitään kolmen tai kahden vuoden sopimusta.

Kiva jos naurattaa, kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Olen edelleen sitä mieltä että kahden suunnan pelaaminen ei ole Laineella heikkoa mutta ei varsinainen vahvuuskaan. Puolustaminen on ennenkaikkea asennepelaamista ja sijoittumista, asenne puolustamiseen on kunnossa, sijoittumista ja pelinlukua kiekottomana on varaa parantaa. Maurice kehui kauden aikana Paten asennetta puolustamiseen moneen otteeseen. Raportit kertovat että voimaa ja nopeutta on tullut kesällä lisää joten parempaa on luvassa.
 
Maurice kehui kauden aikana Paten asennetta puolustamiseen moneen otteeseen.
Ainahan sitä jotain pitää touhuta, kun vastustajalla on kiekko. Laine kuitenkin on niitä viimeisiä pelaajia, joilta vaaditaan jämäkkää puolustuspelaamista ja aggressiivista karvaamista. Varmasti hän tulee kehittymään siinä, mutta tähdelle on ihan ok vähän säästellä energiaa hyökkäyspään suorittamiseen.
 

Ralph

Jäsen
Urheilutermejä käyttäen, miltä nyt tuntuu?
Mielenkiintoinen kysymys. Ei tunnu mitenkään erikoiselta, pitäisikö olla joku erikoinen fiilis, vai miksi kyselet? Näemmä olin käyttänyt "veikata"-verbiä alunperinkin eli tosiaan lähdin veikkaamaan. Mutta se ei muuta sitä, että veikkaus/arvio/uskomus perustuu siihen, mitä on nähty eikä siihen mitä kristallipallo kertoo myöhemmin tapahtuvan.

Veikkaisin/arvelisin/uskoisin, että nykyisillä näytöillä tulisi noin 4,75 miljoonan (tosiaan lukema päivittyi kun tarkistin Kucherovin sopimuksen) siltasopimus.
 

teppana

Jäsen
No ei. Yhtään pelaajaa ei voi kuvata tarkasti noin lyhyesti. Tuo oli nopea heitto, joka kertoo että a) pelaaja on hyvä ja tuloksellinen hyökkäyspäähän b) mutta ei puolustuspään pelaajia.

Et vieläkään siis suostu myöntämään että tahallisesti jätit pelatut pelit ilmoittamatta. Ihme venkoilua ja vääntämistä. Päälle vielä kunnon setti uhriutumista kun "nyyh nyyh Tapparan miehet kiusaa". Seiso sanojen takana tai myönnä että tarkoitus oli vain hämmentää. Jos uhriutuu, nussii pilkkua ja vetää tuollaista semanttista huttua niin olettaisi että omat heitot kestäisi edes jonkinlaista kriittistä tarkastelua. Aluksi ajattelin että palstan pojat on aivan liian jyrkkiä sua kohtaan mutta kyllä tässä parin viestin aikana on tullut hyvinkin selväksi minkälainen änkyrä siellä päässä on. Ei tarvitse asiaa tämän enempää jatkaa.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Näinhän tämä on, mutta olisi kiva kuulla mouhijärveläisarmeijan @bebeto , @Divarijyrä , @Mäntylä #18 mielipiteitä. Vieläkö kiljutte kuorossa Selke Trophya Lainelle vai poistutteko hiljaa takavasemmalle tajuamaan, että ilman Tappara-laseja Laineesta ei saa monipuolista vielä tekemälläkään? Asiaa kun on päässyt hetken miettimään, niin varmasti tajuaa missä Laineen kanssa vielä mennään.

Eli Selke määrittelee onko pleaaja monipuolinen vai ei? Jos et ole voittanut palkintoa et voi olla monipuolinen? No nyt on fiksut kriteerit. Jos näkisit edes vähän realistisesti sieltä Tappara-inhon takaa niin ehkä jopa sinä tajuaisit että Laine on puolustussuuntaankin yllättävän tunnollinen ja hyvä ikäisekseen. Ei turhaa keikkunut tehotilastossakin joukkueen 4 parhaana.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensinnäkin, Suomesta tulee ja on tullut aina, lähes poikkeuksetta, pelkästään kahdensuunnan pelaajia. Ruutuja, Koivuja jne. Itse olen iloinen, että välillä pilkahtaa näitäkin jotka oikeasti kykenee myös pistämään kiekkoa pussiin vaikka kahdensuunnan peli ei olisikaan Bergeronin tasoista.
Toisekseen, ymmärrän hyvin ettei Lainetta pidetä kovin monipuolisena juuri NYT. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä että Pate osaisi vain tehdä maaleja.
Kolmanneksi, viime kaudella nähtyjen pelien perusteella se ei ainakaan Laineesta jää kiinni paraneeko kahdensuunnan pelaaminen ja tätä kautta monipuolisuus. Itse uskon vakaasti, että Laine tulee parantamaan huimasti omaa puolustuspelaamista ja toivon samalla ettei se vaikuta hänen hyökkäysintoon ja peliin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ompahan taas ollut luettavaa. Toviin en tätä ketjua lueskellut ja useampi sivu samaa diipadaapaa. En olisi uskonut, että tämä Tappara vs muut jatkuu täälläkkin. Liigan puolella ei juuri muuta näekkään.

Mitä tulee Laineen pelamiseen niin väittäisin sen olevan hyvällä tasolla molempiin suuntiin. Toki hyökkäyspäätyyn oletettavasti panos on pari napsua kovempaa. Itse en puhuisi kylläkään mistään yksipuolisesta pelaajasta. Teet maaleja, annat syöttöjä joista ketjukaverit tekevät maaleja. Taklaat, takakarvaat ja puolustat niin mitä pitäisi vielä tehdä? Ei en sano Paten olevan missään Mikko Koivun tasolla kahdensuunnan pelissä, mutta on varmasti jo nyt parempaa keskitasoa. Isoimmat kehitysaskeleet ovat luistelussa, kiekonhallinnassa ja laitapelaamisessa. Nuiden nyt ei voi heti odottaakkaan olevan hyvää NHL tasoa. On se hyppy Liigasta NHLään kuitenkin melkoinen. Etenkin 18-vuotiaalle miehenalulle.

Palkkaan en ota kantaa kun en niihin ole sen kummemmin perehtynyt. Sen vain sanon, että jos maalimäärä pysyy samassa tai kasvaa 40-50maalin välille niin ei se ainakaan hallaa tee uudelle tulevalle sopparille. Tuommoiset maalimäärät kun ovat nyky NHLssä jo aika harvassa.
 

Johnnie

Jäsen
Mielenkiintoinen kysymys. Ei tunnu mitenkään erikoiselta, pitäisikö olla joku erikoinen fiilis, vai miksi kyselet? Näemmä olin käyttänyt "veikata"-verbiä alunperinkin eli tosiaan lähdin veikkaamaan. Mutta se ei muuta sitä, että veikkaus/arvio/uskomus perustuu siihen, mitä on nähty eikä siihen mitä kristallipallo kertoo myöhemmin tapahtuvan.

Veikkaisin/arvelisin/uskoisin, että nykyisillä näytöillä tulisi noin 4,75 miljoonan (tosiaan lukema päivittyi kun tarkistin Kucherovin sopimuksen) siltasopimus.

Lähinnä mietitytti, että miltä tuntuu, kun koettaa pyristellä järjettömistä sanomisistaan eroon yrittämällä saada niistä hiukan järjellisempiä valehtelemalla omista aiemmista sanomisistaan. Nyt koetat puhua nykyisistä näytöistä ja tilanteesta jos Laine saisi sopparin nyt, vaikka alkuperäisessä viestissäsi, mistä koko tämä poru lähti liikkeelle, puhuit Paten tulevasta sopparista tulokassopimuksen päättyessä. Äläkä nyt koeta taas väittää, että sekin veikkaus perustui pelkästään nykyisiin näyttöihin. Jos veikataan, että minkälaisen sopparin joku saa parin vuoden päästä, silloin myös veikataan, että millä tasolla pelaaja on silloin. Muutenhan koko yhtälö olisi koko lailla järjetön. Vai veikkaatko seuraavaksi Marleaun saavan kolmen vuoden päästä uuden kolmen vuoden sopimuksen kuuden miljoonan cap hitillä? Arviohan perustuu pelkästään pelaajan nykyiseen tasoon ja markkina-arvoon, huomioon ei tietenkään kannata ottaa sitä, että pelaaja on 37-vuotias raakki, jonka taso on ollut laskussa viimeisen neljän vuoden ajan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Onko niin, kuin olin lukevinani keskustelusta, että kahden suunnan pelaajalle (watevö it means) maksetaan enemmän kuin snaipperille? Raatajalle enemmän kuin maalintekijälle?

Ja: Laine & siltasopimus... ei kai kukaan tosissaan voi tämmöstä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ja: Laine & siltasopimus... ei kai kukaan tosissaan voi tämmöstä.

Miksi ei voisi tulla siltasopimusta? Tiedätkö jotain Jetsin toimistosta mitä me muut emme?

Jos Laine alkaa pyytämään tolkuttomia summia ja Chevy käyttää esimerkiksi Scheifelen sopimusta esimerkkinä, niin ihan varmasti siltasopimus on mahdollinen. Laine saa siltasopimuksen jälkeen diiliinsä enemmän UFA-vuosia mukaan, jolloin voi realistisemmin myös pyytää enemmän rahaa.

Ihan kuin kaikki olisi vain Laineen omissa käsissä.
 

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
6,5x5 soppari, RFA vuodet siinä ja mahollisesti mestaruudet Kane, Toews tyyliin. Sen jälkeen sitten palkkakaton noususta ja peliesityksistä riippuen se 10-15x8. Sen jälkeen vielä veteraanina mahdollisuus lähteä vapailta metsästämään vielä mestaruutta. Mikä tässä nyt oli niin vaikeaa?
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Näinpä on. Mutta entä jos näiden lisäksi Laine olisi käyttökelpoinen alivoimapelaaja? Niin, silloin hänen palkkansa tulisi olemaan suurempi. Eli onko se yksipuolisuus sopimukseen vaikuttava tekijä, no kyllä on.

Montakos pelaajaa löydät NHL:stä, jotka ovat 18-vuotiaana rookie-kaudellaan pelanneet av-kokoonpanossa joukkueessaan? Matthewskaan ei saanut käytännössä lainkaan vastuuta alivoimalla, vaikka häntä pidetään yleisesti suhteellisen hyvänä oman pään pelaajana, ja hän oli vuoden Lainetta vanhempi. Kyllä se on normaalisti oltava useamman vuoden NHL-kokemus ja näytöt hyvästä oman pään pelaamisesta, jotta NHL-joukkueissa voi päästä alivoimaa pelaamaan. Lisäksi usein on kannattavampaa käyttää alivoimalla oman pään pelaamiseen erikoistuneita spesialisteja ja antaa huippuhyökkääjille lepoaikaa. Jos siis tällaisia puolustuspelin huippuspesialisteja joukkueesta löytyy. Sinänsä mielenkiintoista, että Jetsin päävalmentaja Paul Maurice sanoi jo viime kaudella ainakin yhdessä haastattelussa, että hän uskoo Laineen olevan jo suhteellisen pian käyttökelpoinen pelaaja myös alivoimapelaamisessa. Saas nähdä miten kehitys tässä asiassa tosiaan etenee.

Itse olen muuten henkeen ja vereen Ilveksen kannattaja kymmenien vuosien ajalta, ja siitä huolimatta en voi kuin kehua Lainetta estoitta. Ja muuten voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että kyllä se Laineen puolustuspeli nyt vain on ihan hyvää jo, tai vähintäänkin keskivertoa parempaa. Jos et sitä usko, niin suosittelen alkaa katsomaan Winnipegin otteluita, niin totuus paljastuisi sinullekin.

En sinänsä väitä Laineen puolustuspelaamista erinomaiseksi, mutta kyllä se vaan melkoisen hyvällä tasolla oli jo viime kaudella, erityisesti hänen nuori ikänsä ja fyysinen keskeneräisyytensä huomioon ottaen.

Myönnän, että Laineen fysiikan keskeneräisyys näkyi lähtönopeuden puutteena ja ongelmina laitakahinoissa ja kaksinkamppailuissa muutenkin. Mutta se asia, missä Laine on jo melkoisen hyvä oman pään pelissäänkin, on hänen hyvä pelinlukunsa. Hän sijoittuu kyllä yleensä erittäin hyvin siten, että on valmiina nopeasti menemään puolustamaan. Ison kehonsa ja ulottuvuutensa avulla hän on sitten pystynyt erittäin hyvin omiin palatessa hidastamaan vastustajan hyökkäyksiä siten, että muut omat pelaajat ovat ehtineet ajoissa mukaan puolustamaan. Hän on tehnyt tätä todella hyvin ja erinomaisella asenteella, jota en ole yleensä 18-vuotiaissa pelaajissa nähnyt.

Lisäksi Laine paikkasi säännönmukaisesti Scheifelen ja Ehlersin kanssa pelatessaan näiden suhteellisen kovaa hyökkäysintoa, ja oli todella usein se ensimmäinen hyökkääjä puolustamassa tuosta kolmikosta. Katsoin kahta peliä lukuunottamatta kaikki Laineen viime kauden pelit, joten puhun nyt kyllä todellakin asiaan perehtyneenä.

Olen itse havainnut, että Laineen puolustuspelaamista halveksuvat tai aliarvioivat yleensä ihmiset, jotka eivät Laineesta syystä tai toisesta pidä. Useimmiten eivät ole Laineen nähneet edes pelaavan monessakaan pelissä.

Muistutan vielä, että kun verrataan Lainetta ensinnäkin oman ikäisiinsä hyökkääjiin NHL:ssä, tai paria vuotta vanhempiinkin, niin kyllä hän nyt vaan sieltä paremmasta päästä on puolustuspelissään. Piste.
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Miksi ei voisi tulla siltasopimusta? Tiedätkö jotain Jetsin toimistosta mitä me muut emme?

Jos Laine alkaa pyytämään tolkuttomia summia ja Chevy käyttää esimerkiksi Scheifelen sopimusta esimerkkinä, niin ihan varmasti siltasopimus on mahdollinen. Laine saa siltasopimuksen jälkeen diiliinsä enemmän UFA-vuosia mukaan, jolloin voi realistisemmin myös pyytää enemmän rahaa.

Ihan kuin kaikki olisi vain Laineen omissa käsissä.

En minä mitään tiedä, kuulostaa vain utopistiselta ja turhalta kaikkien osapuolten etua ajatellen. Mutta voin olla väärässä, esittämäsi skenaario on mahdollinen mutta toivottavasti siihen ei tarvitse mennä.
 
Laine ei varmasti mihinkään neljän miljoonan siltasoppareihin suostu, kun rookiesopparistakin saa verran, kun otetaan palkka + bonarit huomioon.

Joku 6,5 miljoonakin on ihan utopiaa.
 

teppana

Jäsen
En minä mitään tiedä, kuulostaa vain utopistiselta ja turhalta kaikkien osapuolten etua ajatellen. Mutta voin olla väärässä, esittämäsi skenaario on mahdollinen mutta toivottavasti siihen ei tarvitse mennä.

Niin, tottakai kaikki on mahdollista. Jos lähdetään siitä olettamasta että Laine, jos ei nyt oleellisesti vielä ens vuonna kehity niin kykenee pelaamaan samalla tasolla. Tehoista viis, mutta tekeminen kentällä on hyvää tasoa ja voidaan todeta että kyseessä on tosiaan juuri niin kovan luokan pelimies kun merkit on tähän asti näyttäneet. Tässä tapauksessa Jetsit haluaa ehdottomasti lukita Laineen mahdollisimman pitkäksi aikaa ja siltasopimus ei sinänsä hyödytä juuri kumpaakaan osapuolta. Ainahan sukset voi neuvotteluissa mennä ristiin, ehkä Laine ei halua pelata Winnipegissä tai jotain muuta erikoista tapahtuu. Mutta järkevä odotus on se, että molemmat osapuolet haluavat tehdä pitkän diilin.

Viime kädessä tämä on kaikki tietenkin spekulaatiota ja "mitä tahansa voi tapahtua". Hauskaahan se on kuitenkin koittaa funtsia että miten se suomalaisen jääkiekon kirkkaimman timantin ura urkenee.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sain juuri tiedon korvanappiini että Laine lopettaa jääkiekon pelaamisen ennen seuraavan NHL-kauden alkua, koska hän on juuri äsken ymmärtänyt olevansa 65 pisteen yksipuolinen laituri. Kehitystä tai mitään muutosta mihinkään suuntaan ei ole odotettavissa jos ura jatkuisi, pelkkiä yhdentekeviä 65 pisteen kausia 20 kpl peräkkäin 4,75 miljoonan dollarin kausimaksua vastaan, tehopisteitä tulisi vain joku 1300 tehtyä ja maalejakin suunnilleen saman verran ku Selänteellä, ei kannata, parempi lopettaa jo nyt kun ei ole vielä mennyt läpikotaisin itseään nolaamaan.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Jos monipuolinen on sitä, mitä esimerkiksi Jussi Jokinen edustaa (pelaa kaikkia hyökkäyksen pelipaikkoja, yv, av yms. voi heittää kentälle käytännössä tilanteeseen kuin tilanteeseen) niin Patrik Laine ei ole sellainen. Ja muutaman kourallisen Laineen pelejä viime kaudella katsoneena, en välttämättä allekirjoita väitettä, että Laine olisi keskivertoa parempi puolustussuuntaan. Asenne miehenalulla on kunnossa, mutta se pelkkä polkeminen omiin ensimmäisenä ei aina tarkoita, että kaveri tietää mitä siellä omissa pitäisi tehdä.

Tämän sanottuani, en kuitenkaan epäile hetkeäkään etteikö Laine voisi puolustuspään osaamistaankin parantaa. Mutta miksi Laineesta edes pitäisi tulla joukkueensa jokapaikanhöylä? Ymmärrän, ettei täällä sellaisesta edes varsinaisesti keskusteltu, vaan tuo otettiin esiin osana potentiaalista jatkosopimusta. Mutta takerrun nyt kuitenkin hetken siihen. En osaa henkilökohtaisesti nimetä yhtäkään sellaista maalintekijää modernilta ajalta, joka räppää poikkeuksellisen määrän maaleja ja pelaa timanttisesti myös omissa tai on samalla joukkueensa tärkein alivoimapelaaja. Poikkeuksellisista maalintekijöistä nyt tulee mieleen lähimenneisyydestä Ovechkin, Stamkos, Selänne, Perry, Heatley muutaman mainitakseni. Kaikki olivat ennen kaikkea hyökkäyspään uhkia, enkä usko, että edes kykenisivät vastaavaan tehoiluun mikäli omissa pelaaminen olisi luokkaa Bergeron.

Kuten jo muidenkin toimesta todettu, Suomesta on iät ja ajat tullut erittäin tunnollisesti, ja ennen kaikkea hyvin kahteen suuntaan pelaavia pelaajia. Jos liukuhihnalta maalien tekeminen ja selke-tason puolustaminen eivät kulje käsi kädessä, otan avosylin vastaan "yksipuolisen" maalintekijän.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onko täällä tietäjiä sen suhteen, että mitä no trade tai no move pykäliä noihin RFA sopimuksiin voi tehdä ja minkä verran ne vaikuttaa siihen sopimuksen rahalliseen arvoon? Muistaakseni on mahdollista lisätä molempiin pykäliin tiettyjä joukkeita joihin ei voi myydä tai sitten ensisijaiseet joukkueet joihin pitää myydä.
Vaikkei mentäisi sääntöpuoleen niin miksi ihmeessä Laine haluaisi jättää rahaa pöydälle että saisi tuollaisen pykälän? onko hän niin rakastunut tuohon pohjoiseen kylmään paikkaan, jossa on korkea verotus, heikko mainosmarkkina ja keskinkertainen NHL-jengi?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Surkeeta valittamista tuo. Suomessa on itketty iät ja ajat sen perään kun ei täällä ole maalintekijöitä. Nyt kun semmoinen on ja voi ihan perustellusti argumentoida että yksi maailman parhaista, niin ei kelpaa vieläkään. Kun se on saatana yksipuolinen.

Laine on yksi maailman parhaista jääkiekkoilijoista ja tulee sitä olemaan seuraavat 10-15 vuotta. On tuossa vielä aikaa sulateltavaksi, kun se tuntuu ongelma olevan niin monelle jostain ihmeellistä syystä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Monipuolisille pelaajille, jotka pelaavat laadukkaasti kahteen suuntaan ja pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa maksetaan enemmän kuin... miten sen nyt sanoisi ilman sinun suuttumistasi.... puhtaalle laiturille, joka pelaa hyvin vain toiseen suuntaan.
Tämä on aika pitkälti paskapuhetta tai ainakin totta vai tietyssä genressä. Tai se on totta että Laine on yksipuolinen pelaaja, mutta parhaiten palkatut pelaajat ovat pistepörssien voittajia eikä mitään monipuolisuudesta tunnettuja tähtiä. Kun viimeistä 30 vuotta katsoo niin parhaiten palkatut pelaajat ovat olleet pääsääntöisesti Gretzkyä, Lemieuxia ja Jagria ja noista kukaan ei ole tunnettu puolustuspelaamisesta tai fyysisyydestä (Jagr jossain määrin). Näiden lisäksi Dany Heatley, Daniel Briere, Patrick Kane ovat piikkipaikkaa pitäneet. Eihän siitä haittaa ole että tähtipelaaja osaa tappaa jäähyjä tai taklata mutta kun sitä osaa monet toistaitoisetkin niin isoin hyöty on että he keskittyvät pisteidentekoon ja siten nuo muut taidot ovat suhteellisen toissijaisia.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos Laineelta olisi nyt loppunut sopimus ja hänelle tehtäisiin uutta, siihen vaikuttaisi hyvästä noin 65 pisteen kaudesta huolimatta se, että näytöt on vain yhdeltä kaudelta. Vaikka pelaaja olisi nuori ja lupaava, näytöt olisi vain yhden, jokseenkin hyvän, kauden varassa. Lisäksi kokonaisvaltainen pelaaminen vaikuttaisi eli lisää ei tulisi monipuolisuudesta.

En väitä että sopimus olisi tietynlainen, mutta arvioisin, että se olisi yhteisarvoltaan noin 9,5-10 miljoonan kaksivuotinen sopimus, jonka jälkeen katsottaisiin mihin suuntaan homma meni.
Jos Patrick Bergeronilta olisi loppunut sopimus tulokaskauden jälkeen niin näillä samoilla vain näyttöön perustuvilla kriteereillä hänen palkkansa olisi ollut ~2 miljoonaa kaudessa. Pohdiskelu on täysin teoreettinen sillä nuorille pelaajille ei makseta näyttöjen perusteella vai potentiaalin ja se Laineella on sitä luokkaa että jos hän jollain keinolla olisi nyt UFA hän saisi halutessaan 7m/4v sopimuksen.
 

teppana

Jäsen
Vaikkei mentäisi sääntöpuoleen niin miksi ihmeessä Laine haluaisi jättää rahaa pöydälle että saisi tuollaisen pykälän? onko hän niin rakastunut tuohon pohjoiseen kylmään paikkaan, jossa on korkea verotus, heikko mainosmarkkina ja keskinkertainen NHL-jengi?

Ihan siis yleisellä tasolla kyselin. Laineen motiiveista en osaa sen enempää sanoa.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Ihme vänkäämistä. Kuten ylempänä todettiin, Laine on yksi maailman parhaista jääkiekkoilijoista ja tulee sitä kehittyessään myös olemaan. Kaverilla on nyt yksi kausi takana NHL, ensi kaudella jo parempi joka osa-alueella. Outoa kun joillekin on niin kova paikka kun suomesta tulee yksi tämän hetken maalintekijöistä, ehkä syö edelleen kun meni veikkaus pieleen että AHL menee kausi?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Sanoin, että toistaiseksi nähdyn perusteella antaisin Laineelle noin neljän miljoonan siltasopimuksen (korjasin myöhemmin noin 4,75 miljoonaan)

Mieti nyt oikeasti jos joku Kuznetsov saa 7,8m tms. niin miten Laine suostuisi reilusti halvempaan soppariin? Siltasopimus ei ole kummallekkaan taholle mitenkään järkevä eikä edes realistinen vaihtoehto ja jos heität Kucherovin nimen tähän keskusteluun niin tuo oli aika poikkeuksellinen sopimus missä pelaaja otti todella paljon takkiin. Tarasenko sai myös ensimmäisen hyvän kauden jälkeen ison sopimuksen, nyt Laine veti ensimmäisenä kautena aivan jäätävät tehot ja jos tahti jatkuu samana niin palkka tulee kyllä vielä olemaan reilusti yli 7m kaudesta. Mikäli lyhyempi sopimus tulee niin sekin tulee olemaan luultavasti mallia 5*7m.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös