Pittsburgh Penguins 2017–2018

  • 281 995
  • 980

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sheary ja Dumoulin välimiesmenettelyyn. Me no likey. Ilmeisesti agentti (sama molemmilla) ei sieltä helpoimmasta päästä.

Normaali osa menettelyä RFA-pelaajien kanssa. Varmistaa sopimuksen syntymisen ennen kauden alkua ja estää offer sheetit. Sopimukset 99% todennäköisyydellä syntyvät ennen varsinaista käsittelyä, hyvin harva näistä koskaan menee käsittelyyn saakka.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins teki Adam Johnsonin kanssa kahden vuoden mittaisen tulokassopimuksen:

Penguins Sign Forward Adam Johnson to a Two-Year Entry-Level Contract | NHL.com

Statsit: Adam Johnson - Eliteprospects.com

Recchi mainitsi pari päivää sitten Johnsonin yhtenä pelaajana joka vakuutti development campilla, joten ei mikään yllätys että sai sopimuksen.

- Recchi said that a lot of players stood out during the scrimmage, particularly Zach Aston Reese, Sam Lafferty, Anthony Angello and free-agent invitee Adam Johnson from Minnesota-Duluth. "It was a very talented development camp," Recchi said. "We had a lot of these guys who we thought were very, very good and what we expected and it's great."
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rick Tocchetia huhuillaan vahvasti Arizona Coyotesin uudeksi päävalmentajaksi, joten ei ne muutokset pukuosastolla sitten vielä olleetkaan ohitse. Tocchetin varsinainen rooli taktiikoiden ja peluutuksien suhteen tosiaan jäänyt hieman avoimeksi. Johnstonin aikana ylivoima oli hänen vastuullaan, mutta Sullivan ensi töikseen tullessaan päävalmentajaksi otti sen omalle vastuulleen. Ei ole sen jälkeen paljoakaan kirjoituksia tullut nähtyä aiheesta, eli että kumpi siitä on ensi sijaisesti vastuussa. Olen siinä käsityksessä että oli Sullivanin käsissä, tokihan Tocchetillakin varmasti apulaisena jotain vastuuta sen osalta silti. Hyökkääjien peluutus pelin aikana oli myös Sullivanin käsissä, ja Martin puolestaan vastasi puolustajista ja alivoimasta. Tocchetin roolista on eniten ollut juttua Phil Kesselin osalta, kuinka Tocchet on läheisesti ollut hänen kanssaan yhteistyössä ja kuinka he jatkuvasti juttelevat pelistä ja pelin ulkopuolisista asioista. Niin sanotusti siis pelaajien valmentaja ja sellaisena kaiken perusteella arvostettu henkilö. Lisäksi penkin takana Tocchetilla oli radioyhteys videovalmentajaan ja sitä kautta kulki Sullivanille tieto haastojen käytöstä jne.

Tocchetilla ja Sullivanilla oli yhteistä historiaa jo vuosien takaa Tampan ajoilta, ja heidän välinen yhteistyö selvästi toimi hyvin. Nyt Sullivanille avautuu kuitenkin mahdollisuus ns. oman miehen tuomiseen apulaisekseen. Katsellaan kenet Penguins sitten palkkaa Tocchetin korvaajaksi.

Jos ja kun Tocchet tosiaan saa päävalmentajan pestin Arizonasta, niin Penguinsin penkin takana on puolet miehistä vaihtunut sen jälkeen - toinen apulaisvalmentaja ja maalivahtivalmentaja. Farmista vietiin lisäksi apulaisvalmentaja Buffalo Sabresin AHL-joukkueen päävalmentajaksi. Toimiston puolelta associate-GM Botterill sai työpaikan Buffalo Sabresin GM:nä, ja vei Penguinsin Director of Amateur Scoutingin Randy Sextonin mukanaan sinne uudeksi apulaismanagerikseen. Menestystä on tullut kaukalossa ja ympäri liigaa on selvästi arvostusta Penguinsin organisaatiossa pukuosastolla sen menestyksen aikaansaamisessa auttaneita henkilöitä kohtaan. Penguins on kaikin puolin malliorganisaatio tällä hetkellä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Välimieskäsittelypäivämäärät ovat tulleet julki ja Penguinsin pelaajien kohdalta ne ovat seuraavat:

Brian Dumoulin - 24.heinäkuuta
Conor Sheary - 4.elokuuta

Dumoulinin kohdalta saataneen sopimusuutisia siis kahden viikon sisällä ja Shearyn kohdalla odotellaan varmaan hieman pidempään. Kuten 99% näistä tapauksista niin eiköhän sopimukset synny ennen käsittelyä. Pitää sekin muistaa että vaikka mentäisiin käsittelyyn saakka ja se käytäisiin lävitse, on siinä vielä sitten mahdollisuus parin päivän ajan tehdä sovinto ennen kuin välimies julkaisee ratkaisunsa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rick Tocchetin siirtyminen Arizona Coyotesin uudeksi päävalmentajaksi varmistui eilen ja samalla Penguins nimitti heti myös Tocchetin korvaajan penkin takana: Mark Recchi.

Penguins Name Mark Recchi Assistant Coach | NHL.com

Recchi on nyt kuukauden sisällä saanut kaksi ylennystä, ensin 'Player Development Coach' --> 'Director of Player Development' ja nyt sitten 'Assistant Coach'.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jännä nähdä miten Tocchet onnistuu Arizonassa, kaikkea hyvää miehelle sinne! Recchi kuulostaa ihan hyvältä paikkaajalta Tocchetille näin alkuun. Kukakohan ottaa nyt sitten Recchin paikan, kenties Gonchar?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jännä nähdä miten Tocchet onnistuu Arizonassa, kaikkea hyvää miehelle sinne! Recchi kuulostaa ihan hyvältä paikkaajalta Tocchetille näin alkuun. Kukakohan ottaa nyt sitten Recchin paikan, kenties Gonchar?

Ei ottanut Recchin "vanhaa" paikkaa, vaan Gonchar liittyy valmennusryhmään mukaan kolmantena apulaisvalmentajana.

Penguins Name Sergei Gonchar Assistant Coach | NHL.com

In his new role, Gonchar will be an eye in the sky during games. He will work closely with Sullivan and Recchi on the power play, and Gonchar will assist Martin with the defensemen.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Derrick Pouliotille ja Josh Archibaldille jatkosopimukset. Pouliotille yksi vuosi ja AAV $0.8 miljoonaa, Archibaldille kaksi vuotta ja AAV $0.675 miljoonaa. Molempien sopimukset yksisuuntaisia.

Penguins Re-Sign Forward Josh Archibald and Defenseman Derrick Pouliot | NHL.com

Lienee Pouliotin viimeinen astinlauta NHL-kokoonpanoon Penguinsissa. Mielenkiintoinen kaveri kyllä, että mikä siinä oikein mättää, likimain pitäisi työkalut löytyä jolla NHL-ura aukeaisi. Voisiko kuitenkin olla, ettei kajuutta ihan riitä NHL-vauhtiin? Luistelu, kiekolliset taidot ym. on kaikki hyvää luokkaa, mutta molemmissa päissä kenttää tapahtuu alituiseen näitä "peura ajovaloissa" -hetkiä, suuremmissa määrin tietenkin puolustusalueella.

Penguins on todistetusti hyvä paikka lupaavan kiekollisen puolustajan tulla opettelemaan peliä. Silti jotenkin tuntuu että maisemanvaihto tekisi Pouliotille terää. Ei se kuitenkaan tavatonta ole että 23-vuotias pakki ei ole vielä valmis.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Penguins on todistetusti hyvä paikka lupaavan kiekollisen puolustajan tulla opettelemaan peliä. Silti jotenkin tuntuu että maisemanvaihto tekisi Pouliotille terää. Ei se kuitenkaan tavatonta ole että 23-vuotias pakki ei ole vielä valmis.
Jep, kysy vaikka neljä vuotta vanhemmalta Justin Schultzilta! Vähän saman tyylisiä jannuja ovat ja samankaltaisia elkeitä kentällä, joskaan Pouliotin upside ei ehkä ihan Schultzin tasolla ole. Kuitenkin, tuollaisen offensiivisen pakin peli kärsii helvetisti jos alkaa pelätä virheitä ja siten pelaamaan ylivarovaisesti - tehot jää piippuun ja kaikki on vaikeaa. Sitten tietysti tulee niitä kardinaalimunauksia kun maila tärisee jo valmiiksi. Nythän Pouliotilla tosiaan olisi ihan hyvät saumat tehdä "Schultzit", kun ei tuo Pensin pakisto nyt kiekollisena(kaan) mikään ihan älytön ole. Suojattuja minuutteja kolmosparissa ja pikkuhiljaa vastuuta lisää, jos niikseen tulee. Jos ei tule, niin ei tule. Ennemmin mä Pouliotia tuolla katselen kun vaikka Streitia tai jotain muuta vanhusta.

UFA-markkinat on kyllä aivan kuivat tuon kaivatun kolmossentterin kohdalla, tarjolla on oikeastaan vain huonoja ratkaisuja. Cullenin lopettaessa neloseen nyt löytyy Ryan White/Daniel Winnik tyylisiä sotaratsuja, mutta kyllähän joku treidi lie pakko tehdä kolmossentterin hankkimiseksi. Oli kyllä hurja kaksikko Bonino+Cullen kun nyt miettii, vaikka Bonino ei playoffeissa toissa kauden tasolle päässytkään. Kumpaisenkin pystyi heittämään kentälle tilanteessa kuin tilanteessa ja siinä sivussa molemmat iskivät yli 30 pinnaa jengissä, jossa leijonanosan hyökkäysajasta syö Crosby/Malkin kaksikko.

Ei voi muuta sanoo kun hattua nostaa!

Vittuillakseen Pens voisi naarata Mike Fisherin Nashvillestä, kun menivät Boninon riistämään, perkeleet.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pouliotin pitäisi mielestäni saada kunnolla vastuuta show'n puolella niin nähdään mihin miehestä oikeasti on. Nythän Pouliot on saanut "mahdollisuuksia" siellä täällä hajanaisesti ja virheen tehdessä on päässyt tuppia puremaan hyvinkin nopeasti. Jengi on voittava joten paha valmennusta on lähteä asiasta syyttämään, mutta eihän tuommoinen pelaajaa palvele sitten alkuunkaan. Toivon itse, että Pouliot olisi tällä hetkellä loukkaantumisten paikkaaja numero 1 ja että Sullivan kumppaneineen uskaltaisi peluuttaa miestä oikeasti eikä rankaise heti jos yksi virhe jonnekin paikkaan sattuu.
 

Kyljys83

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, TPS, Kroatia,Pittsburgh Penguins
Uusi kirjoittaja ilmoittautuu.

Keväällä 1992 pieni kyläkoulu jakaantui kahteen leiriin. Itse kannustin tietysti Marion johtamaa pingviinijoukkuetta. Minulta löytyy yhä VHS kasetilta Lindegrenin selostamat Chicago-finaalit ja niitä on pyöritetty. Elettiin kiekkokorttien kulta-aikaa, kaikki kesätyö rahat kuskattiin Ravattulan Anttilaan vaihdossa Proset-kortteihin.

Eletty pitkä aika Lemieuxin aikakaudelta Crosbyn "dynastiaan". Näiden siirtymävaihetta olen kutsunut Pirjetän aikakaudeksi. (pelasi vain joitain kymmeniä pelejä, mutta oikea pelaaja kuvaamaan tämän ajan kyntämistä)

Olen lukenut keskusteluitanne päivittäin ja nyt melkein viikon synnärillä puolison tukena maatessa sain lopulta hankittua tunnukset. Kyllä hymyilytti esikoispojan synnyttyä, kun huomasin syntymäpäivän olevan 8.7. Pittsburgh fanina ja miehenä joka unohtaa kaikki syntymäpäivät, tämän kyllä muistan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Uusi kirjoittaja ilmoittautuu.

Tervetuloa mukaan ja onnittelut perheenlisäyksestä.

--------------------

JR oli antanut radiohaastattelun ja tässä pätkiä sentterin hankintaan liittyen:

“I continue to talk to teams about (third-line center possibilities),” said Rutherford. “In some ways, you have to be patient at this point in time. We really don’t play until October and of course if we don’t have the guy that we really like to start the season, we’ll just continue to work on it for the key time of the season – down the stretch and in the playoffs.

“There’s centers right now that I could make trades for, if I wanted to do it today. I think that there’s other guys that could become available that we have higher up on our list. So right now I continue to talk to teams, and wait until the right time comes that we can get a guy that fits into our cap for now and the projection going forward with contracts that we have to sign next year, and a guy we feel can fit that role within our room and on the ice and help us.”

The salary cap is naturally the critical piece of the puzzle for any team.

“We’re probably in around the $2 million range,” explained Rutherford specific to what the Penguins may be able to allot for that third-line center. “Now we’ve got two guys going to arbitration and we don’t know what those awards will be – that’s Dumoulin and Sheary. We have our own projections and if we’re right on our own projections, then we’re probably in around the $2 million area.”

Rutherford Addresses Penguins-Related Trade Speculation

Mielenkiintoisinta tuossa on jälkimmäinen kohta eli että noin $2 miljoonaa on budjetoitu sitä kolmossentteriä varten. Se on käytännössä sama summa minkä Bonino vei viime kaudella capista ja se myös rajoittaa aika hyvin sitten treidimarkkinoita. Sheahan, Karlsson jne. olisivat sellaisia budjettiin sopivia ratkaisuja.

Tällä hetkellä Penguinsilla on capissa tilaa $9.58 miljoonaa ennen Dumoulinin ja Shearyn sopimuksia. Siitä voi sitten laskea myös sitä paljonko noita kahta varten on varattu tilaa cappiin. Tuo summa toki sitten laskettu 21 pelaajalla ja Dumo ja Sheary veisivät siten joukkueen maksimiin, joten laskuissa pitää huomioida se että kolmossentteriä varten sitten joku rosterista liikkuisi toiseen suuntaan (esim. Pouliot, Kuhnhackl tai Wilson - toki todennäköisesti varausvuorojen tai prospectien kera).
 

Kyljys83

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, TPS, Kroatia,Pittsburgh Penguins
Keitäköhän tuo JR:n kommentti "guys that could become available" tarkoittaa. Treidien jäljiltä vähäisempiin rooliin jääviä tai esim. Larkinin pystyessä pelaamaan keskellä voidaan Sheahan myydä? Muutenhan joukkueet aika pitkälti valmiit.
 

Schadowan

Jäsen
Pens siis tarjonnut Dumolle 1.9milj, Dumon pyynti 4.35. Shearyn numerot kiinnostaisi myös.

Edit: Ja tosiaan, JR:n tarjous on luokkaa naurettava. Mutta tosta kun sovitaan soppari joka on 4 tai vähän yli, niin mää olen tyytyväinen.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Ja tosiaan, JR:n tarjous on luokkaa naurettava
No se nyt vaan kuuluu tohon välimiesjuttuun, vaikka tosiaan yllättävänkin alhainen lukema. Positiivista on se että kun pelaaja vastavuoroisesti pyytää ns. liikaa, lukema on silti noinkin realistinen. Tästä voisi helposti päätellä, että tuloksena olisi esim vajaa 3,5M. Mieluummin toki ennen välimiehen päätöstä ja monivuotisena. Reaktiot jossain twitterissä tietty ihan hauskoja, kun raivoavat ettei mikään ihme kun sopimukseen ei ole päästy jos tarjotaan noin vähän / pyydetään noin paljon. Ei ne varmaan kahdenvälisissä neuvotteluissa samoja summia pyörittele.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joku 3.8 milj.$ cap hit ja useampi vuosi Dumoulinille olisi toiveissa täällä, Shearylle mieluummin vielä lyhyempää pahvia tässä vaiheessa, että saadaan enemmän näyttöjä siitä mikä se taso on.

Ja sitä sentteriä/senttereitä odotellessa. En yhtään ihmettelisi jos tuo nelossentterin tontti jätettäisiin auki ja siihen alettaisiin sovittelemaan jotain Rowney/muuta jo organisaatiossa olevaa. Pelimerkkejä ei hirveästi ole tuohon kolmossentteriin jäämässä näillä näkymin...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pens siis tarjonnut Dumolle 1.9milj, Dumon pyynti 4.35. Shearyn numerot kiinnostaisi myös.

Edit: Ja tosiaan, JR:n tarjous on luokkaa naurettava. Mutta tosta kun sovitaan soppari joka on 4 tai vähän yli, niin mää olen tyytyväinen.

ON nuo kyllä hassuja tarjouksia. Onkohan tuossa joku logiikka että jokainen miljoona alakanttiin laskee caphittiä ehkä 100k.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hyvä ja odotettu sopimus molemmille osapuolille! Dumolla on vielä hieman varaa jopa parantaa, eikä tuollaista luotettavaa kakkosparin äijää ja työjuhtaa nykyään halvemmallakaan saa, vaikka vähän tuo yli neljän mennyt hitti hiertää. Toiveissa oli toveri Walkininkin mainitsema 3.8, mutta siinä olisi jo ollut Tennessee/Florida-alennusta...

Alkaa kyllä hiukan huolettaa tuo 3. sentteri, kun ei siellä nyt ole oikein ketään saatavilla eikä kyllä omistakaan ole ottamaan roolia. Euroopastakaan ei enää taida olla mahdollista ryöstää ketään - ei sillä että tarpeeksi laadukasta peluria olisi edes olemassa. Capissa tilaa 6.776M ja kolme ukkoa (23-miehen rosteri) pitäisi mahduttaa. Oletetaan että yksi näistä spoteista on Rowney/Archibald/Aston-Reese tai joku minimisoppariukkeli alhaalta, niin Shearylle ja 3. sentterille jää uhkeat 6M jaettavaksi.

Jokseenkin hankala ennustaa tuota Shearyn mahdollista pyyntiä ja tarjousta. Anders Lee sai kohtuu samassa tilanteessa (~1.5 kautta menestyksekkäästi ylhäällä) pari kautta sitten 3.75M ja Rickard Rakell sai toisen hyvän kauden jälkeen 3.79M. Ei Shearylle kyllä mun mielestä enempää voi maksaa, koska näyttöjä on em. kavereitakin vähemmän. Joku kolme miltsiä lienee kohtalaisen osuva arvio? Tai pituudellahan voi sitten kikkailla, muttei jaksa miettiä sen enempää.

Anyway, jos tuo tapahtuu noin niin se kolmossentterin budjetoitu 2M olisi aika lähellä toteutumista, jotta jää pientä joustovaraa. Ei kyllä näy vapaissa ketään sopivaa. Mites ne treidimahdollisuudet, ketä voisi irrota jostain? Vanha tuttu Letestu Öljystä? Bluesin Berglund? Joku Vegasista pickipaketilla? Jännä.
 

Schadowan

Jäsen
Hyvä soppari, i like!

Tosiaan, Sheary+3. sena=6milj, siinä JRlle tekemistä. Varmaan odotellaan Shearyn soppari ennekuin 3.senan suhteen tapahtuu mitään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mukavasti vuosia tuossa Dumon sopparissa, ei sieltä alennusta tullut, mutta eipä kyllä myöskään yhtään liikaa alettu maksamaan. Dumoulin on jo nyt hyvä puolustava puolustaja kakkospariin ja moderni sellainen eli pelin avaaminen paineen alta onnistuu yleensä hyvin. Mitään pistenikkaria Dumoulinista tullaan tuskin koskaan saamaan. Agressiivisuutta voisi toivoa vähän lisää koska mies todistetusti pystyy jakamaan hyviä taklauksia.

Hyvä puolustus Pensillä ensi kaudeksi kasassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös