Espoo Metro Areena

  • 653 718
  • 2 529

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jos (ja kun) Jussi lakkaa haaskaamasta rahojaan jääkiekkojoukkueen kulujen kuittaamiseen (kun ketään muutakaan ei kiinnosta) niin mahdollisesti tyhjästä polkaistava uusi joukkue joutaa kyllä pelailemaan III ja II divaripelinsä Matinkylässä tai vaikka Kirkkonummella. Ne katsojaluvut kun lasketaan mieluummin kymmenissä tai sadoissa kuin tuhansissa ja tällöin Jussin the Areena on ihan liian iso mesta. Tokihan siitä voisi remontoida jonkun Logomon tai T:reen Tullikamarin kaltaisen konsertti-mestan.
Ellei Salonoja jollain yllättävällä kevätjuhlaliikkeellä seivaa nykyistä katastrofia, en minä ainakaan enää siihen halliin astu. Syököön paskaa, tuo tatuoitu apina vailla aivoja.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos joku ei sitä huomannut niin Jatkoajan toimitus on tehnyt tosta Espoon sähkökatkosta uutisen. Otetaanpa siitä pieni
Espoon Tapiolassa sijaitsevassa monitoimihallissa Metro Areenassa ei ole sähköjä. Sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy katkaisi Jatkoajan tietojen mukaan sähköt viime tiistaina sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle maksamattomien laskujen vuoksi. Virran katkaiseminen on energiayhtiöille vihoviimeinen pakkokeino, joten laskuja on maksamatta usean kuukauden ajalta. Areenan sähköttömyydestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Sähköttömyys tarkoittaa, että hallissa ei toimi mikään. Esimerkiksi ilmanvaihto, lämmitys, paloilmaisimet ja sähkölukot ovat pimeinä. Ulko-ovet on teljetty tällä hetkellä laudoilla ja munalukoilla. Areenan ravintolatoimintaa pyörittävä Restel Oy tyhjensi kylmätilansa raaka-aineista tiistai-iltana.

Erityisen merkittävää on ilmanvaihdon puuttuminen, sillä monitoimihallin kaltaisessa suurkiinteistössä on kosteutta. Koneellinen ilmanvaihto varmistaa rakenteiden kuivana pysymisen. Ilmanvaihdon puuttumisesta seuraa myös hajuhaittoja. Lisäksi on tavanomaista, että energiayhtiöt perivät sähkönjakelun uudelleen aloittamisesta vakuusmaksun. Suurkiinteistön kohdalla se voi olla kymmeniä tuhansia euroja.

Vaikka Salonoja ei haluaisi yksinään upottaa rahoja Espoon edustusjääkiekkoon niin kyllä hallin omistajan tommosesta sähkölaskun maksamisesta pitäisi nyt huolehtia. Kuten tostakin uutisesta on luettavissa niin tommoset sähköt nyt on aika tärkee juttu kiinteistön ylläpitämisessä. Ei tollasta sähköjen katkasemista tehdä köykäsin perustein eikä varmasti ole tullu hallin toimarille/omistajalle puskista. Kyllä tässä nyt herää kysymys että onko Salonoja nykyään köyhä vai tyhmä kuin saapas jos jättää nyt hallin sähkölaskun maksamatta. Oikeasti en keksi muita vaihtoehtoja. Sähkölasku kun ei ole sellainen BJR:n kanssa solmittu yhteistyösopimus jossa vois olla jotain tulkinnan varaa.

Mutta kannataskohan ton Salonojan myydä toi halli pois jos sillä ei ole varaa edes sähköjä pitää päällä? Kyllä se siitä varmaan muutaman miljoonan sais ja samalla vois unohtaa koko urheilubisneksen. Oikeasti tällaisten uutisten jälkeen tuskinpa löytyy hirveesti luotta siihen että Salonoja olisi oikea mies johtamaan sitä Tapiolan Urheilupuiston potkupallostadion hanketta.

Tavallaan vetää hiljaseksi miten huonoon jamaan toi hallikin on nyt menny. Mutta sitten tulee mieleen mm. tää Ilta-Sanomien juttu jossa Salonoja toteaa: "Yhtiöideni omistama halli ei todellakaan kaadu siihen, pelaako Blues hallissa vai ei, Salonoja linjasi. Kaupungin johdon kannattaisi ensin kysyä asiantuntijoilta neuvoa, ennen kuin joku sen johtajista alkaa laukoa turhuuksia. Kaupungin on turha haaveilla, että halli olisi kaatumassa tai jäämässä tyhjilleen." Taisipa kuitenkin lopulta olla ne oikessa jotka sanoi että toi halli ei pärjää ilman Bluesia/liigakiekkoa.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
No, toisaalta ei hallissa taida mitään heinäkuussa tapahtua ja säät on "parhaimmat", ettei tuossa toivottavasti suurta vahinkoa pääse tapahtumaan. Mutta kyllä alkaa olla paskamaku Salonojan touhuista. Älä nyt hyvä mies tuhoa koko kiekkokulttuuria Espoossa, vaikka sinuakin varmasti on päähän potkittu.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Oikea ketjunnosto. Nimittäin kyllähän Espoossa koko kysymys siitä voidaanko täällä harjoittaa kannattavaa, tai no...edes jotenkuten taloudellisesti kitkuttelevaa jääkiekkoilua kiteytyy tuohon halliin. Ja niin kauan kuin Espoossa tuo halli on JS:n omistuksessa on aivan turha haaveilla mistään "Blegin uudesta tulemisesta" tai muusta kannattajaystävällisemmältä pohjalta lähtevästä toiminnasta. Metron tulo ja kaikenlaisten isojen tapahtumien keskittyminen pk-seudulle toki antaisi tuolle hallille paljon mahdollisuuksia jos se olisi osaavissa käsissä. Pahoin vaan pelkään että JOS Salonoja sen haluaisi ja saisi myytyä niin uudet omistajat olisivat jotain rybyoligarkkeja, kuten itänaapurissa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän tämä sähkölaskujen maksamattomuus vain puhuu sen puolesta, että Jussi Salonoja on sen tason puupää ettei pahemmasta väliä. Onko se pelkkää tyhmyyttä, muiden aliarviointia vai jotain muuta, jäänee nähtäväksi.

Ei oo kyllä Salonojalla nyt kovin vakuuttavat näytöt.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nuo EU:n maksurästit menisi vielä jotenkin siihen piikkiin että Salonoja pelaa jotain peliä jossa yritetään kiristää liigapaikkaa, mutta tämä halli-case pistää kyllä ihan ymmälleen että mistä tässä oikeasti on nyt kyse? Onko JS:n rahatilanne sittenkään niin hyvä kuin on annettu ymmärtää vai mistä tässä on kyse? Tuo hallin sähkölaskujen maksamatta jättäminen ja hallin pistäminen kylmäksi on minusta jo monta astetta vakavampi juttu kuin nuo jääkiekkojoukkueen maksamattomat laskut. Minulla on sellainen käsitys että sähköyhtiö ei tuollaisen asiakkaan/kiinteistön kohdalla ihan kevyin perustein tuollaiseen ratkaisuun päädy vaan sen piikin pitää olla jo oikeasti iso. Ja heillekin on varmasti täytynyt tulka sellainen kuva että mitään muutosta toimintaan ei ole luvassa kun ovat tuohon päätökseen tulleet. On tämä koko tapaus EU kyllä aika käsityämätön juttu, ja kiinnostaisi tietää mitä kaikkea tuolla taustalla on.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Paljonkohan tuollaisen pömpelin sähkölasku on kuukaudessa? Ja jos sähköjen katkaisun takana on useamman kuukauden rästit, niin eiköhän tuossakin ole jokunen tonni rästissä. Ja takuumaksu uudelleen kytkemisestä... Morjes.

Salonojalta tulee kyllä hyvää tekstiä näppikseltä ja suusta. Hyvin yrittää vakuutella, että töitä tulevaisuuden eteen tehdään selkä hiestä märkänä. Todellisuus näyttää hiukan toiselta. Kaikessa säästetään olikin Carunan päätös jne.

Yhdellä kertaa Jussi voikin seuraavaksi ilmoittaa, että EU:ta ei enää ole ja hallin annetaan mädäntyä pystyyn. Hyvinhän se meni. Jussin kannattaisi siirtyä politiikkaan, aineksia on.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Salonojalta tulee kyllä hyvää tekstiä näppikseltä ja suusta. Hyvin yrittää vakuutella, että töitä tulevaisuuden eteen tehdään selkä hiestä märkänä. Todellisuus näyttää hiukan toiselta. Kaikessa säästetään olikin Carunan päätös jne.

Eihän noissa puheissa Espoossa ole mitään uutta. "Kassavirta paranee tulevina kuukausina. Hoidamme kyllä kaikki velvoitteemme", "Pelaajien lähtö seurasta loppui tähän päivään" jne.

On tämä kiekkotouhu Espoossa vaan yhtä farssia toisensa perään. Onneksi olen ajat sitten lakannut suhtautumasta tähän vakavasti. On niin paljon helpompaa kun voi ottaa vain humorilla.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Metro-Areena voitaisiin muuttaa vaikka jättikokoiseksi kirppis/kierrätyskeskushalliksi.

Ehkä Jussi on vihdoin tullut järkiinsä ja näin lopettaa henkilökohtaisten varojensa syytämisen turhuuksiin.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jussin tekemiset ovat jo hyvän tovin sopineet siihen oletukseen, että hänen rahansa ovat käytännössä menneet jo aikoja sitten.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Varsin surullinen on tämä Bluesin ja Salonojan tilanne. Kyllä se nyt alkaa vaikuttaa siltä että Jussilla ei ole enää rahaa pyörittää toimintaa. On tehnyt niin sanotusti Rytsölät. Harmi sinänsä, koska olihan Blues aika hyvä organisaatio aikanaan ja Suomen toiseksi suurin kaupunki tarvitsisi liigajoukkueen.
 
Salonoja ei halua laittaa "omaa rahaa" kiinni, ymmärrän. Hän haluaa, että seura pyörii omillaan ja hankkii riittävät rahat sponsseilta, ymmärrän tämänkin. Kuitenkin se tila, missä seura halleineen kaikkineen on, kielii siitä, että joko Salonojalla ei ole alkeellistakaan bisnesosaamista tai sitten häneltä on yksinkertaisesti rahat loppu. Tai kolmantena vaihtoehtona, molemmat edellä mainituista. Surullinen on espoolaisen kiekkoilun tila edustustasolla. Junioritoiminta siellä on aina ollut hyvällä mallilla.
 

Tuamas

Jäsen
Käsittääkseni Salonojalla oli ainakin viimeksi sen verran vakaissa instrumenteissa suurin varallisuus kiinni, että en näe rahojen loppumista kovin todennäköisenä.

Lähes kaikki kiinteistöjen ulkopuolella oleva bisnes on toki Salonojalta mennyt enemmän tai vähemmän vihkoon. Mutta sen verran riskienhallinta on pelittänyt, että tappiot ovat olleet ihan inhimillisissä mitoissa.

Näkisin että tässä yhdistyy Salonojan bisnesosaaminen sekä jääräpäisyys, hän on päättänyt ettei jotain pientä alkupanostusta enempää enää kaada rahaa sisään ja nyt pitää jääräpäisesti kiinni päätöksestään, vaikka jäävuoreen on jo törmätty ja orkesteri soittaa viimeisiä vetoja.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Tai kolmantena vaihtoehtona, molemmat edellä mainituista...

Voi hyvinkin olla näin. Tai sitten Jussi on vaan totaalisen kyrpiintynyt, kun ovi Liigaan ei varmuudella auennut jo nyt keväällä kaudesta 18-19 alkaen. Tai sitten se on joku kaikkien yhdistelmä ja osastoa pitäkää perkele tunkkinne. Melkoinen farssi tästä on kuitenkin kehkeytynyt, kun vertaa tilannetta n. vuoden takaisiin puheisiin. Futiksen ja säbän puolella varmaan kiitellään, kun eivät ole ehtineet Jussin kelkkaan mukaan.

Täällä on ollut hyvin pitkälti puhetta vain lätkäjengin tulevaisuudesta, mutta pitäisikö tässä puhua samalla jo myös naisten jengin sekä korispuolen kohtaloista?
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jussi on huono liikemies, ei osaa yksinkertaisesti hoitaa bisneksiään ja on tehnyt huonoja sijoituksia.Lähestulkoon kaikki yritykset missä Jussi on mukana ovat tappiolla. Todennäköisesti myös Jussin henkilökohtainen omaisuus on pienentynyt huomattavasti, eikä rahaa todellisuudessa enää ole "pelastusoperaatioihin".
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jatkoaika on tehnyt jatko jutun siitä miten haitallinen toi sähköjen poikkaseminen on. Kosteustvauriot on näköjään ihan relevantti uhka ja sähköjen poikkaseminen vaikeuttaa myös harjoitushallien toimintaan. Sinne harjotushalliin oli kyllä myyty jäävuoroja heinäkuulle mutta ne oli tosin peruttu kun hallimestari oli jäänyt himaan maksamattomien liksojen vuoksi.

Näköjään hallin tilanetta on selvittänyt mm. liikuntakoordinaattori Camilo Miettinen johon Salonojalla on varmaan nyt hyvät välit.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Huonolta näyttää EU:n tulevaisuus tällä hetkellä. 100 miljoonan euron perijä aikanaan kai laittoi Bluesiin kiinni omien sanojensa mukaan reilusti yli 20 miljoonaa euroa. Tuskin rahat vielä loppu ovat, mutta en yhtään ihmettelisi jos into rahan pumppaamiseen on hyytynyt. Signaali on kuitenkin äärimmäisen huono, jos oikeasti halutaan uusia yhteistyökumppaneita ja laajempaa tukea taakse. Kuka haluaa lähteä enää mukaan jos pääomistajakaan ei halua enää sijoittaa toimintaan latin latia?

Monesti suuret puheet ja todellisuus eivät kohtaa. Salonojallakin on monien muiden tapaan ollut suuret suunnitelmat, joilta kuitenkin on puuttunut pitkälti realistinen toteutuskelpoinen pohja. Nopeasti kyhätty idea monilajiseurasta ei yksinkertaisesti riitä pelkästään riitä tuomaan taloudellista pohjaa millä pyöritetään kaikkea ilman jatkuvaa ulkopuolista tukea. Tähän kun lisätään vielä uuden toiminnan aloittamisen kustannuksia, niin katasrofi on nopeasti valmis, kun rahahana hyytyy.

Salonojan pitää nyt tosissaan punnita mitähän hän haluaa ja riittääkö uskoa/halua vielä toiminnan jatkamiseen? Jos halua vielä löytyy niin pitää tehdä huomattavasti parempi toimintasuunnitelma, missä investoinnit seuraan myös luovat tuottoja pitkälle tulevaisuuteen. Tyhmää on toistaa samoja virheitä uudestaan ja uudestaan. Helppoa ja yksinkertaista kurssin kääntäminen kuitenkaan ei ole. Työtä ja investointeja se varmasti vaatii ja jos siihen ei ole valmis, niin ehkä on parempi laittaa pillit pussiin.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Jatkoaika on tehnyt jatko jutun siitä miten haitallinen toi sähköjen poikkaseminen on. Kosteustvauriot on näköjään ihan relevantti uhka ja sähköjen poikkaseminen vaikeuttaa myös harjoitushallien toimintaan. Sinne harjotushalliin oli kyllä myyty jäävuoroja heinäkuulle mutta ne oli tosin peruttu kun hallimestari oli jäänyt himaan maksamattomien liksojen vuoksi.

Näköjään hallin tilanetta on selvittänyt mm. liikuntakoordinaattori Camilo Miettinen johon Salonojalla on varmaan nyt hyvät välit.

Hallilla on jauhanut aggregaatti pihalla ainakin eilisestä iltapäivästä. Tänään siis ollut aamupäivällä ainakin vielä päällä.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
pyöriiköhän se kuntalaisten rahoilla? vai onko salonojaa näkyny pihalla kanisterin kanssa täydentämässä aggregaattia?

Käyn heittämässä pikkumiehen fudistreeneihin iltapäivällä TUP:ille eli käyn silloin katselemassa, vieläkö ympäristöteko jatkuu.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
No huh, huh. Ei kyllä pääse Salonoja helpolla tänä viikonloppuna. Vittu aggregaatti tuomassa sähköä, kun ei sähkölaskuja haluta maksaa. En kovasti tykkää käyttää termiä puuhastelu, kun sitä nykyään viljellään melko laajalti ja välillä hepposin perusteinkin, mutta kyllähän tämän tilanteen voi varmaan jo omissakin silmissä leimata puuhasteluksi. Toisaalta nyt tuossa jatkoajan uusimmassa jutussa ilmenee, että härveli on DNA:an ja joutuvat käyttämään sitä siksi, että heidän mobiiliyhteyksien joku solmukohta on siellä Metroareenan katolla ja sinne ei nyt sitten tule sähköä, vallitsevan tilanteen takia. Salonoja saa varmaan paljon uusia faneja, lähialueen dna asiakkaista..
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Tälle touhulle nauraa ne kuuluisat naurismaan aidatkin, toivottavasti DNA veisi jutun eteenpäin. Onhan toi aggregaatti-viritys jo ihan täyttä Kummelia :D Voimia Blegin/Unitedin faneille.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Tälle touhulle nauraa ne kuuluisat naurismaan aidatkin, toivottavasti DNA veisi jutun eteenpäin. Onhan toi aggregaatti-viritys jo ihan täyttä Kummelia :D Voimia Blegin/Unitedin faneille.
Salonojan tapa avata keskusteluyhteys mahdollisen tulevan pääsponsorin suuntaan? Areenan nimeksi muutetaan "Elämä on".
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Näköjään hallin tilanetta on selvittänyt mm. liikuntakoordinaattori Camilo Miettinen johon Salonojalla on varmaan nyt hyvät välit.

Tilanne itsessäänhän ei ole millään tapaa hauska, mutta kyllä tuo Camilon rooli tilanteessa on jotain ihan loistavaa. Salonoja vaan ei taida osata voittaa. Piti vielä mennä avoimesti vittuilemaan kaiken kansan edessä Miettiselle.

Tilanne on oikeasti jo Suomen jääkiekonkin kannalta todella harmillinen. Ei tällaista julkisuutta kaivattaisi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jussi on huono liikemies, ei osaa yksinkertaisesti hoitaa bisneksiään ja on tehnyt huonoja sijoituksia.Lähestulkoon kaikki yritykset missä Jussi on mukana ovat tappiolla. Todennäköisesti myös Jussin henkilökohtainen omaisuus on pienentynyt huomattavasti, eikä rahaa todellisuudessa enää ole "pelastusoperaatioihin".

Oma veikkaus että tuo halli tuotti sen verran tappiota että oli pakko yrittää joku pelastusoperaatio pistämällä pikaisesti EU pystyyn ja aliarvioda liigan johdon älykkyyttä jos olisivat nostaneet EU sinne. Olisihan se lisännyt hallin arvoa ja seurasta olisi varmaan myös saanut myydestä rahaa, varsinkin kokonaisuutena. Nythän Jussin ei tarvinnut paljon EU takia rahaa pistää likoon? paljonkohan siihen lopulta meni edes kun seura pistettiin pystyyn? joutuiko jotain Bluesin maksuja maksaan että mestispaikka tuli? Vähän tuntuu että yritti muiden rahoilla saada omaa hallibisnestä pystyyn. Esittäytyi Espoon jääkiekon pelastajana vaikka lopulta ei sitten itse juurikaan ollut valmis pistämään rahaa kiini.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös