Kesän siirtoikkuna 2017

  • 50 652
  • 215
Mielenkiintoista katsella jos/kun Monacon joukkue hajoaa käsiin. Monacolla on ökyrikas omistaja ja massia riittämiin, mutta silti pelaajat viedään isompiin seuroihin. Bernardo Silva lähti Cityyn ja samaan joukkueeseen on menossa myös Benjamin Mendy, Tiemoue Bakayoko on viimeisten tietojen mukaan matkalla Chelseaan, Fabinho Man Unitediin ja sitten on tietysti vielä Kylian Mbappe, joka on se seuraava maailmanennätysmies mitä siirtoihin tulee, häntä huhutaan aika moneenkin suuntaan. Ja sitten on vielä Tomas Lemar, jota niin ikään viedään vähän joka suuntaan.
 

Ralph

Jäsen
Jos nyt kokonaisuutena Juventuksen huhuja mittailee, niin mitään maailmaa mullistavia rahasäkkien vaihtoja ei tälle kesälle ole luvassa. Viime kesällä kun rahaa liikkui tämänkin vuoden edestä, kun Paul Pogba lähti ja Gonzalo Higuain poistui.

Maalivahtiosastolle odotetaan saapuvan joku vähän nimekkäämpi/parempi kakkosmaalivahti. Gianluigi Buffon on sanonut jatkavansa vielä yli 20 vuotta, mutta pelimäärä alkaa laskea myös Serie A:ssa ja tutusti cupissa kaikki pelit pelaa kakkosmokke. Arsenalin sopimuspelaaja ja Romassa lainalla ollut Wojciech Szczesny on huhujen mukaan Juventuksen kiikarissa. Myös Romaa kiinnostaa saada mies kokonaan itselleen, mutta lainasopimuksessa ei ole ostopykälää. Tämä tarkoittaisi tietenkin nykyisen kakkosmaalivahti Neton poistumista joukkueesta.

Topparilinjasta Leonardo Bonucci herättää syystäkin muiden isojen joukkueiden kiinnostuksen. Ainakin Antonio Conte tahtoo tutun luottomiehen Chelseaa ja Manchester City on jälleen valmis maksamaan suuria summia, mutta tuskin Bonucci Italiasta poistuu. Daniele Ruganin sen sijaan luulisi, mutta lainalle. Lupaava ja jo nyt hyvä nuori toppari, mutta edellä on neljä konkaria. Tarve hänelle tulee vasta Andrea Barzaglin lopettaessa ja sitä ennen Ruganin olisi hyvä saada peliaikaa jossain muualla. Ainakin Everton oli jossain vaiheessa kiinnostunut.

Laitapuolustajissa paljon riippuu jatkaako Dani Alves, joka on noussut todella suureen rooliin. Hän vei paikan Stephan Lichtsteinerilta, ainoalta ei-italialaiselta joka on koko kuusi vuotta ollut nyky-Juventuksen dynastiassa mukana. Lichtsteiner on erittäin hyvä puolustaja ja tietää sen itsekin, joten tuskin tahtoo jatkaa penkillä, jos Alves siis jatkaa joukkueessa. Alex Sandro on toinen kova brassilaitapakki, josta ainakin Arsenal on kiinnostunut, mutta jatkanee. Lichtsteinerin paikalle kolmosmieheksi huhutaan toista vuotta putkeen AC Milanin Mattia De Scigliota. Monipuolinen italialainen voi pelata kumpaakin puolta varsin mainiosti.

Keskikentältä Mario Lemina ja Stefano Sturaro matkannevat peliajan perässä muualle, erityisesti Leminasta on liikkunut paljon huhuja. Ainakin Romaan ja jonnekin Espanjaan ollaan miestä viemässä. Nämä kaksi duunaria on jo korvattu tammikuussa Tomas Rinconin ja nuoren Rolando Mandragoran muodossa. Joku pallollisempi keskikenttäpelaaja Juventukseen saapuu ja tuota Anders Iniestaa on siis huhuttu. Toinen vaihtoehto on yllä olevassa viestissä mainittu Monacon Thomas Lemar, mutta hänen perässään on moni muukin joukkue.

Hyökkäys pysynee hyvin ennallaan, vaikka Mario Mandzukicia paljon vietiinkin sinne sun tänne. Teki taannoin jatkopaperin. Hyökkäys on kuitenkin kaikista kapein osasto Juventuksella ja oikeastaan Higuain on ainoa todellinen kärkipelaaja, kun Mandzukic on siirtynyt laidalle ja Moise Kean ei vielä riitä. Nuori tshekki Patrick Schick pelasi vahvan kauden Sampdoriassa ja on Juventuksen haluama vara-Higuain, mutta Schickistä on kiinnostunut moni muukin. Samoin maajoukkueeseen noussut Fiorentinan Federico Bernadeschi on huhuttu Juventukseen. Pystyy pelaamaan myös alempana.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Real-fani = Barca vihaaja.

Ei pidä paikkaansa. Ei kai nyt kukaan viitsi tuollaista sympaattista Copa del Rey -joukkuetta vihata.

Palataan siirtohuhuihin, kun kausi on ohi. Nyt on vielä finaali edessä.
 

The_Trooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä ihmettä? Milloin minä olen Real Madridia fanittanut? Itse olen käsittääkseni aina ollut Juventuksen miehiä, mutta onneksi näköjään tunnet minut itseäni paremmin.

@VilleLeino sekoitti Ralphin joukkueiden vaihdon varmaan osittain itseensä. Hänellähän oli ManU suosikkijoukkuuena pitkään. Barcelonan voittaessa triplan vuonna 2015 ilmestyi Barca kaikkien yllätykseksi suosikkijoukkueiden listalle ja edellisenä vuosina vähemmän menestynyt ManU oli jo aika pyyhkiä sieltä pois (tai jotain sinne päin).
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
@VilleLeino sekoitti Ralphin joukkueiden vaihdon varmaan osittain itseensä.

Sama toki NHL:n suhteen. Tuli palstalle kovana Penguinsin miehenä, vaihtoi lennosta Blackhawksiin ja on nyt lisännyt Penguinsin takaisin Hawksin rinnalle.

Tämä, jos mikä on siirtoketjun asiaa, koska TrolliLeinon siirtyminen seurasta toiseen on aina kesän jännittävin saaga!
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
VilleLeino on kaukaa viisas ja tekee ainoastaan lyhyitä määräaikaisia sopimuksia kannattamiensa joukkueiden kanssa. Se on hyvä tarkistaa tilanne aina vuosittain.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Ja vahvaa huhua, Szczesnyn siirrosta Juveen. VMP sanon minä jos pitää paikkansa. Cech ei kauaa enään pelaile ja Ospinahan on lähdössä myös pois. Martinez ykkösenäkö tässä mennään parin kauden päästä? Szczesny on niin Arsenal kuin vaan voi olla.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Douglas Costa on agenttinsa mukaan päässyt sopuun henkilökohtaisista ehdoista Juventuksen kanssa.
Nyt Bayern sekä Juve vääntävät siirtosummasta jossa on tietojen viitisen miljoonaa puntaa eroa tarjouksen sekä pyynnön välillä.
 

Ralph

Jäsen
Diego Costan lisäksi Patrick Schick ja Wojciech Szczesny liittyvät Juventukseen lähiaikoina. Laituriosastoa tahdotaan vahvistaa 4-2-3-1-taktiikkaa varten ja hyökkäys muutenkin määrällisesti vajaa, joten Costa ja Schick helpottaa tätä.

Gianluigi Buffon lopettaa ensi kesän MM-kisojen jälkeen, jos Italia sinne edes pääsee, joten Szczesnyn hankinta liittyy siihen. Tosin parempi mokke olisi kivempi...
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Menevätkö Diego ja Douglas Costa molemmat Juveen?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tässä ketjussa ei ole taidettu mainita Andre Silvan siirtoa AC Milaniin. Mielestäni hän on todella hyvä hankinta Milanilta. Siirtosummaksi uutisoitiin 38 miljoonaa euroa, mikä on toki melko kova summa 21-v pelaajasta, joka vasta viime kaudella löi itsensä läpi Portossa ja Portugalin maajoukkueessa. Mutta kun miettii millaisia summia tänä kesänä yleisesti ottaen pelaajista pyydetään, ja kuinka paljon potentiaalia Silvalla on vielä kehittyä, niin mielestäni kyseessä on yksi kesän parhaista hankinnoista tähän mennessä. Luultavasti hänestä olisi voinut pyytää enemmänkin rahaa, mutta Porto taitaa olla jonkin sortin talousvaikeuksissa, ja ainakin FFP -säädökset painavat siellä pahasti päälle, joten Porton neuvotteluasema ei ollut paras mahdollinen.

Silva nikkasi viime kaudella Porton paidassa 21 maalia 44 ottelussa, ja siihen kylkeen 7 maajoukkuemaalia 8 ottelussa. Silva on 185 senttinen keskushyökkääjä, joka ei kuitenkaan ole yksipuolinen target pelaaja, vaan on myös jalalla todella hyvä ja pystyy luomaan tilanteita pelikavereilleen. Ei hän todennäköisesti mikään maailman ykköshyökkääjä tule koskaan olemaan, mutta Portugalin todennäköinen #9 pitkäksi ajaksi eteenpäin, ellei CR9 sitten siirry pelaamaan keskellä maajoukkueessa. Ymmärtääkseni Silva on mukana myös Portugalin Confederations Cup -joukkueessa, joten suosittelen laittamaan nimen mieleen, jos meinaatte noita otteluita katsella. Milanin tapaiselle joukkueelle, joka ei ole tällä hetkellä ihan niitä kovimpia joukkueita vetovoimaltaan, niin näkisin Silvan tapaisen nuoren, vielä kehittyvän hyökkäjän hankinnan olevan erinomaista siirtotoimintaa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tässä ketjussa ei ole taidettu mainita Andre Silvan siirtoa AC Milaniin.
Football Managerin ystäville varmasti tuttu kaveri ja kyllähän tässä on potentiaalia olla "the next one", eli seuraava hyökkääjä joka siirtyy johonkin jättiseuraan sillä 100M rahayksiköllä tossa parin kauden päästä. Milan muuten kasaa muutenkin todella mielenkiintoista jengiä ensi kaudelle, hakiessaan paluuta huipulle - tai ainakin haastajaksi.

Sveitsin majusta tuttu vaspa Ricardo Rodriguez tuli Wolfsburgista, paljon on lunastamatonta potentiaalia hänelläkin ja sopinee Italiaan kuin nyrkki silmään. Samoin toppari Mateo Musacchion kaappaus Villarrealista yllätti ainakin meikäläisen, olisin kuvitellut olevan kysyntää isommissakin jengeissä. Hintaa vain 15M€, mikä on tänä päivänä todella pieni summa tuollaisesta pääsarjatason vankasta suorittajasta. Siihen vielä päälle Atalantassa läpilyönyt parikymppinen keskikenttämies Franck Kessie niin on ainakin potentiaalia joukkueessa. Jos nyt esim. hämärissä huhuissa mainittu Diego Costa hommataan sylkemään maaleja, niin Serie A:n musta hevonen voisi olla tässä.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Davy Klaassen Evertoniin 26M£. Ennakoikohan Barkleyn siirtymistä muualle?
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä nyt ei ole varsinaisesti siirtouutinen, mutta huhujen mukaan Poolin Emre Can olisi tekemässä Poolin kanssa uutta sopparia vuoteen 2021 asti. Palkka olisi n. £100k/vk. Can on ollut alkukesästä ilmeisesti Juven kiikarissa, ollen heidän joku toinen tai kolmas vaihtoehto jollekin paikalle, mutta ilmeisesti on nyt siis jäämässä Pooliin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Davy Klaassen Evertoniin 26M£. Ennakoikohan Barkleyn siirtymistä muualle?

Toffees teki myös Jordan Pickfordista kautta aikain kalleimman englantilaisveskarin, kun maksoi Pickfordista Sunderlandille 25 miljoonaa puntaa (voi nousta vielä 30 miljoonaan).
 

Jeffrey

Jäsen
käytännössä joukkue on suurella todennäköisyydellä Chelsea.

Tähän vielä päälle se, että Chelsea on itse ilmoittanut etteivät julkaise uusia pelaajia ennen heinäkuun alkua. Tähän taustana on nyt vielä kesäkuun voimassa oleva paitasponssi Adidaksen kanssa, joka vaihtuu Nikeen kuun vaihteessa.

Olisin kyllä ottanut Romelun ihan mielelläni myös Unitediin. Tullee olemaan vielä yksi aikamme suuria keskushyökkääjiä.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Olisi maukasta jos siirtyisi takaisin Englantiin. Jos johonkin siirtyy, niin hauska nähdä mikä on miehen hintalappu. Aiemmin puhuttiin jostain 180 miljoonasta eurosta.

Aika hulppea hinta olisi 32-vuotiaasta pelaajasta. Toki tässä tapauksessa paitamyyntikin tekisi kaikenlaisia ennätyksiä, mutta kova olisi hinta, kun kausia aivan huipulla olisi oletusarvoisesti 2-3, jos sitäkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös