Memorial Cup 2017

  • 12 720
  • 12

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Typerä kysymys, mutta onko nämä kerrasta poikki?

Windsor kisaisäntänä pääsi mukaan vaikka hävisikin Ottersille OHL finaaleissa ja kohtaa nyt Chabotin Sea Dogsin. Yön NHL ottelussa puhuttiin Chabotin jääajasta ja vastuusta. Kuulemma pelaisi karmivia minuutteja. Lähinnä Bruinsin Senyshyn,Zboril kiinnostaa tässä ottelussa ja vedonlyönnin kautta koko cuppi.

Edit: Senyshyn ei pelaakkaa Windsorissa vaan Nättinen, Day,Sergachev ja Logan Brown.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
- Sarjajärjestelmä on sellainen, että ensin pelataan 4 joukkueen kesken 1-kertainen sarja (jokainen siis 3 ottelua).
- Eniten pisteitä saanut menee suoraan Memorial Cupin finaaliin.
- 2.-3. sijoittuneet pelaavat yksittäisen välierän pääsystä finaaliin.
- Finaali on kerrasta poikki.

3 matsia minimissään jumbolle ja välierän kautta finaaliin ponnistaneelle maksimi 5 ottelua.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Windsorhan putosi jo ensimmäisellä kierroksella Londonia vastaan. Ajattelin jo silloin, ettei peleissä varmaan kauheasti tunnetta ollut ja kikkailivat lisää lepoaikaa pärjätäkseen Memorial Cupissa sitten. Olihan Windsor yksi mestarisuosikeista ennen kauden alkua.

No, nyt voittivat sitten Saint Johnin, jota monet ovat veikanneet mestariksi. Itse laittaisin rahani WIndsorille. Aika harvoin tosin isäntäjoukkueet voittavat?
 
Onhan Windsor etenkin satsannut tähän turnaukseen valtavasti. Jo ennen kautta ja kauden aikana joukkuetta on täydennetty kovilla vahvistuksilla. Tuntuu, että OHL:n mestaruuden voittaminen oli ihan toissijaista Memorial Cupin rinnalla.

Vaikea on lähteä ennustamaan kun mukana on neljä kovaa joukkuetta. Jokaisen puolesta löytyisi perusteita. Itse tykkään ajatella tätä yksilöiden kautta ja nähdä kuka tai ketkä tähtipelaajat nousevat esiin.

Windsorilla on Brown, Vilardi, Sergatsjov, Bracco ja muutama muu. Eriellä on Strome, DeBrincat ja Raddysh. Saint Johnilla kenties koko turnauksen valovoimaisin pelaaja Thomas Chabot ja Seattlen peliä johtaa Matt Barzal. Unohtamatta tietenkään suomalasista Windsorin Julius Nättistä ja Seattlen Sami Moilasta. Myös Oliver Felixson olisi mukana St.Johnin joukkueessa ilman valitettavaa sairastumista.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hiton vähälle jäi valitettavasti koko junnupuolen seuraaminen tällä kaudella ja lopputurnauksen alkamista edes tajunnut. Noh, pari peliä vasta pelattu ja varmasti hyvää hokia tarjolla!

Mitä nyt kauden aikana oon tähyillyt ja yleisesti seuraillut niin täytyy olla samoilla linjoilla kuin @Mängimies, eli Windsor on kaikesta huolimatta ehkä se kaikkein kovin nippu hoitamaan homman himassa. Tätä varten on nyt reenattu pitkään kun lähtö tuli playoffeissa aikasessa vaiheessa ja nippuhan on ihan helvetin kova ja syvä. Itsekin laittaisin (ja laitoin) rahani Spitfiresin puolesta, kuten @LostHorizon ehdotti.

Sea Dogs on ehkä hieman yliarvostettu, kun eipä heille ehkä hieman heikkotasoisemmassa Q:ssa lopulta ollut paljon vastusta. Hyvä joukkue Chaboon johdolla, mutta kenties kuitenkin heikompi kuin Erien ja Seattlen kokonaisuudet, jotka ovat pelanneet ehkä kuitenkin kovempia matseja koko kauden. Seattle on itselleni ollut iso yllätys, vaikka siellä pitkäjänteisesti on joukkuetta kasattu ja hedelmiä poimitaan. En jaksanut uskoa että runnovat Everettin ja Reginan ohi noin vain. Jotenkin silti vaikea nähdä että pärjäisivät nimekkäälle Erielle tai Windsorille.

Hyvä toki nyt huudella, kun Windsor jo löi Sea Dogsin ja Erie Seattlen, mutta tuollaisella marssijärjestyksellä tätä turneeta odottelin.

1. Windsor
2. Erie
3. Sea Dogs
4. Seattle
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Pakko kyllä ottaa kiinni viime yön ottelusta, jossa vastakkain pelasivat Saint John Sea Dogs ja Erie Otters. Ottelu päättyi lukemiin 5-12! P-Amerikan junnukiekkoa olen seurannut vain tuloksia silmäilemällä, mutta onhan tällainen tulos varmasti myös junnupeleissä erittäin harvinainen. Arizonan prospect Strome painoi Ottersin puolelta vaatimattomat tehot 4+3 kyseisessä ottelussa. Mainittava on myös TBL:n myöskin Ottersissa pelaava Taylor Raddysh 2+4 tehoillaan. On varmaan ollut maalivahdeilla mielenkiintoinen ilta pelata.

Onhan tämä Memorial Cup kyllä mielenkiintoinen ja arvostettu turnaus, jota on joka vuosi mielenkiintoista seurata. Mieleen tuleekin kysymys, että tietääkö kukaan, että mistä näiden pelien koosteita ja/tai tarkempia tilastoja voisi löytää?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onhan tämä Memorial Cup kyllä mielenkiintoinen ja arvostettu turnaus, jota on joka vuosi mielenkiintoista seurata. Mieleen tuleekin kysymys, että tietääkö kukaan, että mistä näiden pelien koosteita ja/tai tarkempia tilastoja voisi löytää?

MemoCupin kotisivu vois auttaa ens alkuun...


Mastercard Memorial Cup
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Mielenkiintoinen finaali edessä. "Peruskaudelta" terästäytynyt Windsor vs. ajoittain dominoinut Erie Otters. Henk.kohtaisesti Erie oli minun suosikkini tämän voittamaan, mutta olihan tuo Windsor vakuuttava lohkopeleissään. Keskinäinenkin meni Windsorille, mutta aika pitkälti hyvän ensimmäisen erän ansiosta. Erie otti, toki ymmärrettävästikin, pelin haltuun sen jälkeen kun Windsor oli painanut 3-0 johtoon 5-3 ylivoimallaan, mutta maalinteko tökki. Aikaisempi kavennus olisi ollut tärkeä. Materiaalia riittää kyllä molemmilla, kuten tuossa edelläkin on jo todettu. Kotiyleisön tukea ei sovi myöskään tässä vähätellä.

Veikataan nyt niin, että Erie saa tällä kertaa paremman alun peliin ja nousee turnauksen mestariksi.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Aikamoinen trilleri tuli finaalista, mutta Windsor veti turnauksen undefeated ja hoiti pokaalin kotiin. Hieman meinasi manageriakin jännittää ottelun lopussa kun Erie koitti vielä ilman molaria tasoihin ja tolppaan saakka pääsikin. Vedot taisi mennä jotain 35-22 Erielle, mutta laadukasta tonttia loi Windsor hyökätessään ja omat vejotki osui lopulta ihan hyvin.
 
Erien pelaajien reaktioista ja kommenteista huomaa hyvin miten arvostettu turnaus tuo on. Sieltä tuli molarin mailanheittoa kohti kameramiestä, tähtisentteri Stromen varsin kitkerät kommentit jne.

Windsorin voiton myötä Jeremy Bracco pääsi muuten melko harvinaiseen junnujen triple gold clubiin voitettuaan nyt Memorial Cupin U18- ja U20-maailmanmestaruuksien jatkoksi. Seuraavaksi sitten ensi kaudella AHL-mestaruus Torontossa ja sen jälkeen Stanley Cup samassa kaupungissa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös