Ulkomailla pelaavat suljetaan pois nuorisomaajoukkueista

  • 4 813
  • 17

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viime vuosina nuorten pelaajien siirtyminen ulkomaille jo juniori-ikäisenä on lisääntynyt. Pohjois-amerikan juniorisarjoihin siirtyy vuosittain useita maajoukkuetason pelaajia ja myös Ruotsiin on viime vuosina mennyt useampi pelaaja. Vaikka Liigan taso on laskenut ja sitä myöten nuorille pelaajille on avautunut enemmän paikkoja Liigaan, yhä useampi nuori taustajoukkoineen valitsee ulkomaat.

Mikä on Suomen jääkiekkoliiton vastaus lupaavien pelaajien ulkomaille siirtymiseen?
Heidät suljetaan pois nuorisomaajoukkueista.

Ainakin mikäli uskomme 15-vuotiasta USA:ssa pelaavaa Ruben Rafkinia, joka twiittasi että ensi kaudella 2002 syntyneissä ja sitä nuoremmissa maajoukkueisiin valitaan vain kotimaassa pelaavia pelaajia. Näin oli kerrottu U16-maajoukkueen testileirin päätteeksi.

Vaikea ymmärtää tällaista linjausta. Tavallaan noissa nuorimmissa ikäluokissa sen ymmärtää, ettei ole resursseja eikä oikein järkeäkään käydä ulkomailla tarkkailemassa jotain yksittäistä pelaajaa, mutta ei sekään ole syy tuollaiseen linjauksen. Ihan tuosta ei nyt ota selvää, että onko kenties tarkoitus jalkauttaa linjausta noiden ikäluokkien myötä myös vanhempien maajoukkueisiin, eli esimerkiksi aikanaan tuon 2002-ikäluokan U18-kisoihin ei olisi asiaa ulkomailla pelaavilla.

Toisaalta ymmärrän, että halutaan suitsia lupaavien pelaajien lähtöä ulkomaille jo junnuikäisinä, mutta ne ole ihan varma onko tämä oikea ratkaisu. Johtaa helposti siihen tilanteeseen, että lupaavia pelaajia sysätään maajoukkuetoiminnan ulkopuolelle yhden "väärän" valinnan johdosta, johon taustajoukoilla on ollut suuri vaikutus.

Mitä mieltä, tällä keinollako Suomesta tulee jääkiekon suurvalta vai onko tämä ennemmin laukaus omaan polveen, jonka myötä Suomi-kiekko rampautuu ja jää pysyvästi suurten kelkasta?
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jääkiekkoliitto aikoo tiedottaa asiasta huomenna tarkemmin.

Itse epäilen että tämä tarkoittaa jotain pelikauden aikaista toimintaa. Omasta mielestä on aika turhaa roudata rapakon takaa noita nuoria pelaajia maajoukkuetauolla pelattaviin muutaman pelin turnauksiin kesken kauden.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Mitä mieltä, tällä keinollako Suomesta tulee jääkiekon suurvalta vai onko tämä ennemmin laukaus omaan polveen, jonka myötä Suomi-kiekko rampautuu ja jää pysyvästi suurten kelkasta?

No ei pidä haukkua kaikkia ennen kuin tähän saadaan jotain varmistusta jostain. Odotetaan mielenkiinnolla, mitä ne meille huomenna kertoo. Toivottavasti kyseessä on @Osvaldo :n mainitsema kesken kauden pelattavat turnaukset. Muuten tätä ei voi kyllä ymmärtää.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten tämä mitenkään voisi suitsia nuorten pelaajien siirtymistä ulkomaille? Kun he siirtyvät ulkomaille, niin silloinhan he ovat jo valmiiksi tarpeeksi hyviä siirtymään sinne. Ei ulkomaille siirtyneet nuoret majua mihinkään tarvitse, majua tarvitaan siihen, että sinne ulkomaille päästään :p Ovatkohan kaikki muumit nyt laaksossa liiton päättäjillä?
 

Noma

Jäsen
Aika paljon vedetty mutkia suoriksi eilisissä keskusteluissa.

Rauli Urama kertoo Kiekkoareenan haastattelussa taustoja. "Kielto" koskee siis vain kolmea kauden aikana pelattavaa U16-maajoukkueturnausta, ei mitään muuta toimintaa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ketjun voi siis sulkea. Turhaa melua tullut somessa kun joku tuntematon pelaaja avautuu twitterissä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Turhaa melua kyllä, mutta Rafkin ei nyt ihan tuntematon pitäisi olla. -02 ikäluokassa maailman lupaavimpia.
Eikä tuota myöskään ehkä avautumiseksi voi kutsua. Totesi vain asian vähän ympäripyöreästi eikä välttämättä tiennyt kaikkia faktoja itsekään. Tulkinta lähti vähän käsistä.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Eikä tuota myöskään ehkä avautumiseksi voi kutsua. Totesi vain asian vähän ympäripyöreästi eikä välttämättä tiennyt kaikkia faktoja itsekään. Tulkinta lähti vähän käsistä.
No jaa, kuitenkin veti itse sen verran että mainitsi menevänsä Usan leiviin.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
No jaa, kuitenkin veti itse sen verran että mainitsi menevänsä Usan leiviin.
Itse tulkitsin ilman sen kummempia mietintöjä että meinasi keskittyä Usan valtaamiseen seuratasolla, mutta taidat kyllä olla oikeassa. Noh, nuoren pojan tunteiden pohjalta nopeasti tehty kommentti, toivottavasti.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En oikein ymmärrä mikä hinku tällä Rafkinilla on tulla kesken kauden pelaamaan muutama harjoitusmaaottelu. Jos kerta on katsonut että hänen kehityksen kannalta on parempi pelata rapakon takana, niin eikö se ole parempi että kauden keskittyy sielä pelaamaan ja käymään koulua (jos siis jotain koulua käy). Tuskin tuossa sarjassa edes on mitään maaottelutaukoja joten joutuisi jättämään seurajoukkueen tapahtumia välistä ja matkustamaan Eurooppaan vajaaksi viikoksi ja pelaamaan kolme maaottelua ja sit taas takaisin rapakon taakse. Onko oikeasti nämä 16-vuotiaiden maajoukkuetapahtumat kesken kauden niin tärkeitä tapahtumia pelaajille että tarvitsee alkaa asiasta avautumaan?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Oiskohan todennäköisesti kyseessä puhtaasta väärinkäsityksestä, jonka johdosta 15-vuotias (!) pojankoltiainen on vetänyt mutkia suoriksi.. Eiköhän jokaisen nuoruudesta löydy tulkintoja, joissa mutkat on vedetty suoriksi.

Ihan fiksu veto tuo on, koska turha pelaajia on raijata rapakon tuolta puolen pelaamaan harjoitusturnauksia tänne. Isot kisat sitten erikseen.
 

Vatso

Jäsen
Rantanen tästä ehti tehdä jo ison jutun, ei paljon kiinnostanut Uraman faktat häntä: Sirpin ja vasaran varjossa – Jääkiekkoliiton kova politiikka on tuhoon tuomittu keino - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Artikkelissa Rantanen puhuu siis ihan puuta heinää tuosta ulkomailta maajoukkueeseen valinnan kieltämisestä, mutta jutussa pisti silmään yksi siinä esitetty mielenkiintoinen tieto - jutun mukaan 32% NHL-pelaajista olisi tuon mukaan tullut NHL:ään yliopistopolun kautta.

Äkkiseltään tulee mieleen, että tuo ei voi pitää paikkansa, sillä jos 50% pelaajista tulee Kanadasta ja 25% euroopasta, niin tuskin nyt 100% jenkeistä tulee yliopiston kautta (Kanadalaiset kun tulevat varmaan 99% juniorisarjojen kautta)? Onko tuosta olemassa jossain ihan fakta-tietoa?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Elite Prospects antoi 295 kenttäpelaajaa NCAA:sta ja 29 pelannutta maalivahtia. Todelliset lukemat ovat hieman pienemmät, koska tuo laskee kahdessa seurassa pelanneet useampaan kertaan. Joka tapauksessa kenttäpelaajia oli 888 ja maalivahteja 95 kauden aikana. Ei tuo 32% loppujen lopuksi niin kaukana totuudesta ole.

Kanadalaisiakin on yliopistopolulla ollut melkoinen liuta. Erittäin nopeasti katsottuna niistä saisi tällaisen tiimin kasaan. Tämä on koottu muutamissa minuuteissa sen enempää miettimättä.

Cam Talbot
Brian Elliott

Duncan Keith - Justin Schultz
Ben Hutton - Michael Matheson
Josh Manson - Kevin Bieksa

Jaden Schwartz - Jonathan Toews - Mark Letestu
Chris Kunitz - Kyle Turris - Reilly Smith
Matt Moulson Travis Zajac - Mike Cammalleri
Tyler Bozak - Jay Beagle - Devin Shore

Maalivahti- ja sentteriosasto kutakuinkin kunnossa. Laituripuoli melko hirveä, eikä puolustuskaan juuri vakuuta ykkösparia lukuun ottamatta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
"Kielto" koskee siis vain kolmea kauden aikana pelattavaa U16-maajoukkueturnausta, ei mitään muuta toimintaa.

Toisaalta eipä U16-joukkueella paljon muuta toimintaa (kauden aikana) olekaan. Varsinkaan kansainvälistä eli siinä mielessä vähän erikoinen linjaus kieltämättä.

Toisaalta eipä noilla peleillä käytännössä ole mitään suurta merkitystä yhdenkään junnarin uraan vielä tuossa vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös