• 7 769
  • 39

Niksi

Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Rögle/BIK sarja päättyi odotetusti Röglen voittoon puhtaasti 4-0, tosin ottelut olikin kyllä ihan pirun hämäriä. BIK käytti maalipaikkansa tehokkaasti, mutta samalla puolustus kyllä puppeloi niin paljon ettei Rögle voinut tuhria niitä paikkoja joita oikein tarjottiin. Ekassa ottelussa kahdeksan minuuttia ja BIK:lla 0-2 johto, joka kesti toisen erään asti. Kolmannen erän kahdeksan ensimmäistä minuuttia ja Rögle johtikin jo 4-2, BIK suli täysin Röglen salama-alun takia. Toinen oli tiukempi ja eka maali nähtiin 50 minuutin jälkeen BIK:n johtaessa. Ei mennyt kuin pari minuuttia ja Rögle johtikin yhden maalin erolla. Kolmas ottelu, huuh... BIK teki taas suunnilleen ekasta paikasta maalin ja jollain ihmeellä saivat nollan pidettyä lähes loppuun. Saivat läpiajon ja mahdollisuuden 0-2 johtoon, mutta tuhrivat ja ottelun lopussa paniikkipurku suoraan Rögle-pelaajan lapaan ja 1-1. Jatkoerässä Rögleltä ehdittiin hylätä maali, kunnes lopulta vihdoin ja viimein tekivät. Niitä maalipaikkoja Röglellä ottelussa oli varmaan 107, että kyllä se maila vaan puristi vaikka tasoero oli. Eilen taas melkoinen hulinaottelu Röglen heittäessä kiekon tyhjiin ja johti 2-4 57 minuutin kohdalla. Mitä vielä, 4-4 ja jatkoerään. 94 minuuttia, kunnes Rögle päätti tämän karsintasarjan. Erittäin viihdyttävä ottelusarja vaikka päättyikin 4-0.

Jep, Leksandin SHL-taival ei sitten kauan kestänyt, tai siltä pahasti näyttää. Voi perse...! Mora ollut hurjassa vireessä kyllä, ei siinä mitään...

Viimeksi pudottuaan ennustettiin Leksandille pitkää ja synkkää Allsvenskan-taivalta, no se ei onneksi toteutunut kun viime kaudella nousi hämmästyttävällä tavalla takaisin SHL:ään, mutta tällä kertaa saattaa ihan oikeasti tulla pitkä ja synkkä taival. Toivottavasti ei kuitenkaan käy Västeråsit, Västerås kun on mahdollisesti tipahtamassa HockeyEttaniin!

Tuota Moran peliä olen ihastellut ottelusta toiseen, mutta samalla hämmästellyt sitä puppeloinnin määrää mitä Leksand harrastaa josta Mora on rankaissut aivan helvetin kovalla prosentilla eikä Engren ole ollut yhtään voittava maalivahti ja puolustus on ollut täysin hyödytön. Tänään game 5 ja Moran ensimmäinen ottelupallo till SHL. Liveseurantaketjulle on tänään tilausta spämmille. Panokset ovat kovemmat kuin koskaan aikaisemmin.

H-Allsvenskanin karsintasarja on alkanut yhtä vauhdikkaasti. Troja on pöllyttänyt molempia Södertäljeä ja Västeråsia johtaen sarjaa täydellä 9 pisteellä. Muuten pelit ovat muilla menneet ristiin ja rastiin. Molemmat Södertälje ja Västerås ovat viivan alapuolella, tosin sarjaa on pelattu kolme ottelua. Jos Troja jatkaa vahvaa menoansa, niin ainakin toinen on tippumassa. Tosin en nyt kyllä yllättyisi, jos molemmat lähtisivät sukkana Ettaniin.

Huuhuhhuh mikä kiekkokevät jälleen. SHL-pleijaritkin tarjonneet paljon viihdettä ja eilen Frölunda voitti game sevenin jatkoerässä. Ai helvetti kun nauran vieläkin niiden game 6:n jatkoerämaalille. Linköpingille antaisin paljon lampaanperseitä. Odotin ennen kauden alkua että olisivat jopa finaalissa, mutta Brynäsin teurastus oli liikaa noille lampaille.

Ei näille peleille oikeasti löydy sanoja kuvailemaan tuntojani. Mut niin, tänään illalla Leksand/Mora. Pelonsekaisin ottelua odotellessa.

Mr. Penguin

Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Ehkä olin hieman ennenaikainen puheissani, Leksandilta eilen suht hyvä peli ja takaisin mukaan sarjaan. Tulee kyllä huikea peli lauantaina Morassa. Ei näitä pelejä voita mikään. Leksandin kannattajana (joo en ole mikään true fani mutta silti) tätä tunteiden vuoristorataa ei pysty sanoin kuvailemaan. Valitettavasti kotoinen Liiga ei enää tarjoa tällaisia tunteita.

Västeråsin koomailut jatkuivat eilen. Pelejä on toki vielä jäljellä mutta pahalta vaikuttaa. Troja/Ljungby kyllä noussee tuolla pelillä takaisin Allsvenskaniin. Uskoisin että Södertälje säilyttää paikkansa mutta hitto jos joku HMV-Huddinge sen paikan viekin...

Niksi

Kvalserienin viides kierros ja Västerås kyykkäsi jälleen Ettan-joukkuetta vastaan. Taivaalle kertyy isoja tummia pilviä, lähtö alkaa olemaan melkein sinettiä vailla valmis. Pitäisi käytännössä voittaa kaikki loput viisi ottelua.

Niksi

Kun urheilullisuus ja unelmat käyvät toteen... *Twitter-linkki.

Moran nousu on malliesimerkki (varsinkin suomalaisille päättäjille) mitä saadaan aikaiseksi, kun edellisen tippumisen jäljiltä lähdettiin rakentamaan pitkäjänteisesti ja yhdeksän vuoden jälkeen unelmat käyvät toteen. Reilu 750k euron pelaajabudjetilla pyyhittiin pelillisesti SHL-seuralla jäätä mennen tullen ja palatessa. Sarjan maaliero +10 Moran hyväksi.

Meeps

Kärpät, Frölunda
Kyllähän siinä ikävä kyllä niin kävi, että Brynäs ja HV71 pelaavat finaalissa. Uskon, että HV voittaa. Semifinaaleissa HV oli paljon vakuuttavampi kuin Brynäs. En mä oikein edes ymmärrä miten Brynäs pääsi finaaliin, olisi ollut täysin voitettavissa, mutta Frölunda mokasi mahdollisuutensa. Veikkaan, että HV vie 4-1.

peterra

Tappara

HV:lla oli myös monta astetta helpompi vastustaja tuossa kohtaa. Frölundan tiputtaminen ei oo ihan mikään pikku juttu ja Frölundan puolustus alistui jatkuvasti sarjassa. Paremman MV:n jengi voittaa lähes aina eikä tämä tehnyt poikkeusta: Sandström oli selvästi parempi kuin virkaveljensä.

Henkka

Liiga, NHL, CHL, SHL
Mitenkäs se Lehtosen Mikko on HV:ssä pelannut pleijareita?

Meeps

Totta puhut. En ois uskonut, että Brynäs Frölundan voittaa, mut niin ne vaan teki. En uskonut, että Brynäs finaaliakaan voittaa, mutta hyvinhän nuo on tähän mennessä pelannut. Finaalit ovat mielestäni olleet aika tylsiä tähän asti, mutta syy on varmasti ihan vaan siinä, että kumpikaan joukkue ei minua henkilökohtaisesti liikuta suuntaan tai toiseen. Hyvää kiekkoahan tuo on ollut.

nummenkallio

KooKoo
Mestaruus tuli taas Cardigansin kotikaupunkiin, mahtavaa! Myönnän olevani Djurgårdenin mies lähes hautaan saakka, mutta olen myös Cardigansin mies lähes hautaan saakka! Svedujen parhaan bändin kotikaupunkiiin tuli taas!