Playoffs 2017 finaalit: Tappara – KalPa

  • 180 762
  • 1 350

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tuntuu niitä olevan paljon, jotka tietää, miten nää kääntyilee ja mitkä on ratkasevat tekijät. Mukaan lukien tämän verkkolehden kolumnisti. Kannattais olla hissunkissun tietoineen, kun noin perseelleen menee, mutta ei muuta kuin uutta ennustusta pukkaa. 2-2 ja huomenna jatkuu. Parasta viisautta on jälkiviisaus.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei viitsi edes lukea tätä ulinaketjua. Tulee yrjö. Tosiasia on se, että viimeisten joukkoon etukäteen veikattu joukkue pelaa finaaleissa ja on vienyt jo 2 päänahkaa huomattavasti suuremmalla budjetilla sekä kovemmalla ja laajemmalla pelaajamateriaalilla operoivalta joukkueelta. Nillityksellä ei voi sitä tosiasiaa kumota, että KalPa on tehnyt tällä kaudella asiat paljon paremmin kuin yksikään muu seura. Vaikka Tappara veisi mestaruuden, ei se ole yhtään mitään KalPan suorituksen rinnalla. On näytetty, että osaamisella voi voittaa rahan ja sillä on suuri merkitys koko Liigan kannalta. Jospa nyt vain nautitaan näistä peleistä niin pitkään, kun niitä riittää.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara kairasi sitten sen pakollisen vierasvoiton, joka oli otettava avaustappion jälkeen. 2-2 asetelmasta on huomattavasti helpompi lähteä pelaamaan seuraavaa ottelua, kuin 1-3 tilanteesta. Tapparalla oli paras mahdollinen kokoonpano jäällä peleissä 1 ja 2. Tuloksena 0 voittoa. Luodon päästyä paikkaamaan ensin Savinaisen ja sitten Haapalan poissaoloa on saldo ollut 2 voittoa.

Tilastollisesti perättäiset pelit ovat olleet KalPalle myrkkyä tänä keväänä. Saldona 0/3. KalPan pelikirjan pääteemana on luistelu, ja pelityylinä se on erittäin kuluttava. Onko tämä heijastunut perättäisten pelipäivien otteluihin? Vai sorrutaanko tässä ylianalysointiin? Toivon ensimmäistä vaihtoehtoa.

Selvää kuitenkin on, että Tapparan pitää taas huomenna pelata sarjan paras pelinsä. Mitään KalPalta ei saada ilmaiseksi. Vaikka Kilpeläisellekin alkoi mennä normaalin kuolevaisen tapaan maaleja, voi huomenna taas tolppien välissä seistä tuttu muuri. Pitää myös muistaa, että tänäänkin hän antoi torjunnoillaan KalPalle anteeksi huonon ensimmäisen erän. Toisessa erässä ei enää riittänyt, KalPan jatkettua sekoiluaan.

Paljon Ruutu studiossa sekä täällä puhuttiin, ettei Tappara pakottanut KalPaa virheisiin. Pitää kuitenkin huomioida, että KalPan pelitapa on virhealttiimpi kuin Tapparan vastaava. Jätöt keskialueella ja nopeat avaukset omalla alueella B-pisteiden väliin ovat tilanteita, joissa pieni virhe saattaa luoda vastustajalle erinomaisen maalipaikan. Lisäksi Tappara osasi jo selkeästi hieman kytätä näitä tilanteita.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Iso on KalPan vuori tällä hetkellä. Eilinen peli kyllä alkoi lupaavasti mutta jotenkin höntyiltiin ja hölmöiltiin käsistä aivan täysin. Tappara oli julma, kärsivällinen ja kokenut. Nyt 24h sisällä Tapparan kotipeli... Ihmeitä pitää tapahtua.

Tuomaritoiminta taattua paskaa. Hyvä esimerkki Junnilan hyökkäyspään jäähy kolmannessa erässä, jonka aikana Tappara lopulta tappoi pelin. KalPalla miniitun pyöritys, jossa Tappara roikkuu ja kiinnipitää. Sitten Junnilan mailaan katuu mies, niin SE vasta vihelletään. Tilanne jopa huvitti. Ja siis näitä sattui puolin ja toisin, eikä suosinut kumpaakaan. Välillä sai hypätä reppuselkään tai vetouisteluun, välillä ei saanutkaan.

Mutta Tappara oli eilen tappavan tehokas ja tyly. Eikä varmasti leiju tänäänkään. KalPalle maailman suurin sulka, jos tästä tilanteesta vielä kairaavat itsensä mestariksi.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se Junnilan jäähy oli linjanvastainen. Selkeästi maila käsien välissä ja ns. vipuvartta, mutta väsynyt Rantakari otti helpon kaatumisen, tosin vähän liian myöhään. Tämä on juuri se sallivan linjan ongelma. Jotain pitäisi puhaltaa ja sitten tulee näitä aiempiin otteisiin nähden kevyitä jäähyjä, kuten Parlettin poikkari Junnilaan tämän aiemmin mainitun Junnilan jäähyn lisäksi.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Se Junnilan jäähy oli linjanvastainen. Selkeästi maila käsien välissä ja ns. vipuvartta, mutta väsynyt Rantakari otti helpon kaatumisen, tosin vähän liian myöhään. Tämä on juuri se sallivan linjan ongelma. Jotain pitäisi puhaltaa ja sitten tulee näitä aiempiin otteisiin nähden kevyitä jäähyjä, kuten Parlettin poikkari Junnilaan tämän aiemmin mainitun Junnilan jäähyn lisäksi.
Mä näin vain kolmannen erän. Mun mielestä siinä ei olisi tarvinnut viheltää yhtään jäähyä. Kaikki oli sellaisia, että erässä oli useampi vastaava tilanne, jotka jäi viheltämättä. Itse pidin linjaa jopa tiukkana jos verrataan sitä miten viimeiset 20 vuotta on finaaleissa vihelletty.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olis pitänyt viheltää ihan älyttömästi puolin ja toisin. Tietysti toisaalta, jos viheltäis alusta asti niistä mistä pitää, niin ehkäpä sitten ei tuliskaan jatkuvalla syötöllä niitä paikkoja mistä pitäis viheltää. Kyllähän toi pelistä tekee surkeampaa kun saa koukkia, kamppia, pitää kiinni ukosta ja pitää kiinni mailasta ja huitoa käsille. On kuin lasten sählypeliä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tilanne on 2-2 ja tänään taas mennään. KalPalle sattui eilen todellinen ylilataus/ohipeli ja Tappara oli kliinisen hyvä. Ei riitä yhden käden sormet edes siihen laskemaan kuinka monesti Tapparan pelaajat olivat läpiajossa/puolittaisessa läpiajossa 2-1 hyökkäyksistä puhumattakaan. Tappara oli lukenut läksynsä oikein kunnolla ja karvasi hienosti pois KalPan maalintakana / sentterille syötöt keskustaan. Myöskin kiekko päätyyn ja pakkiperään kostautui tänään aika monta kertaa. Nuistahan ne ylivoimahyökkäykset Tapparalle tulikin kun siellä ei sitten sentteri/laituri ollut paikkaamassa vaan hönki hyökkäykseen mukaan.

Suurin ongelma tuossa KalPan tämän hetken pelaamisessa on tuo Tapparan uskomattoman tiivis PAP pelaaminen. Keskustaan on aivan saakelin vaikea murtautua, etenkin kun saa kahvatakkin melko urakalla. Sitten vedot lähtevät ilman maskia/maskimies seuraa katselleella moken vierestä - ei sen edestä. Kyllä Rakoviina nuo napsii, ainakin suurimmilta osin. Tapparalla sen sijaan on 1-2 ukkoa maskissa/painimassa riparista. No jos siellä pygmi Järvinenkin hakkaa riparia sisään niin kertoo jotain KalPan eilisesta pelaamisesta. Järviseltä mitään poisottamatta, huima tasonnosto tuosta game 2.sta.

Kilpeläinen aloittaa maalilla sehän on varma. Nyt pitää KalPan vain ottaa nuo yltiöpäiset ja tyhmät pelaamiset kokonaan pois. Ei ole Tapparan tasoista joukkueta vastaan varaa niitä antaa. Kuten eilen nähtiin, niin kun niitä tarpeeksi tarjoaa pelistä toiseen niin kyllä niistä kovalla kädellä rokotetaankin. Tänään on kuitenkin päivä uusi, ja uskon KalPan tehneen myös läksynsä ja olevan tänään parempi. Se riittääkö se voittoon asti, nähdään illalla. Kuten todettu, tilanne on 2-2 niin kaikki on vielä mahdollista. Tappara on jo kaksi kertaa voitettu, niin miksi ei voitaisi voittaa uudelleenkin.

Loppuun heitettävä erikoismaininta Tapparan kapteeni Jukka Peltolalle. On muuten huikea pelaaja. Lukee peliä uskomattoman hyvin, taklaa, riistää, raastaa ja pystyy vielä harhautuksiin/tuloksentekoon. Tappara sydän on varmasti kova, mutta ihme jos ei halua lähteä ulkomaillekkin koittamaan tasoaan. Jos tästä finaalisarjasta pitäisi Leijoniin pelaajia miettiä. Niin uskoisin Peltolan olevan niin Savinaista, Kuuselaa, Lajusta kuin Haapalaakin edellä.
 
KalPa on tehnyt tällä kaudella asiat paljon paremmin kuin yksikään muu seura. Vaikka Tappara veisi mestaruuden, ei se ole yhtään mitään KalPan suorituksen rinnalla. On näytetty, että osaamisella voi voittaa rahan ja sillä on suuri merkitys koko Liigan kannalta.

Aika painavaa tekstiä.

Millä perusteella KalPa on tehnyt asiat paljon paremmin kuin yksikään muu seura. Kentällä on putki kulkenut odotuksiin nähden loistavasti, mutta on kauden liigassa monta muutakin onnistujaa. Millainen taloudellinen tulos Kuopiossa tehdään? Ymmärtääkseni yleisö ei ihan koko kautta ollut kovinkaan innoissaan mukana? Hyvää työtä joo, mutta ei nyt kokonaisuutena mitään täysin seuvereenia.

Miten niin Tapparan mestaruus ei olisi yhtään mitään KalPan suorituksen rinnalla? Pelaamalla se kuitenkin tulisi, vaikka välierävastus olikin hobbytasoa. Kyllä tämän sarjan voitto on aina aika kova juttu, vaikka se ennakkosuosikille menisikin. Edelleen: KalPa on menestynyt paljon paremmin, kuin mitä kukaan osasi ennen kautta odottaa.

Osaamisella voi voittaa rahan. Helsingissä, Raumalla ja Oulussa lienee tästä lisätietoa? Leinosen Tappara on näyttänyt, että Tampereella voidaan yhä menestyä sekä urheilullisesti, että taloudellisesti. Ei ole ihan helppoa, tähän lisäinfoa tiedättekyllämistä.

Mutta sarjahan on siis 2-2. Ei tätä kukaan vielä ole voittanut.

Niin uskoisin Peltolan olevan niin Savinaista, Kuuselaa, Lajusta kuin Haapalaakin edellä.

Kyllä. Ihan helvetin hieno pelaaja. Todellinen Kapteeni.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pelottaa. Mitä jos se Juntunen on lukenut lehtiä sekä seurannut muuta mediaa ja tajuaa nyt, että oikea kohde olisi Peltola?
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pelottaa. Mitä jos se Juntunen on lukenut lehtiä sekä seurannut muuta mediaa ja tajuaa nyt, että oikea kohde olisi Peltola?

Älä pelkää. Juntunenhan kommentoi, että toivoi Tapparan voittoa Tampereella (ettei hänen syyksi voi laittaa tappiota). Ukkeli on siis teidän miehiä nykyään, pitäkää hyvänänne. Toivottavasti Radio 957 on työpaikkoja avoinna.
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harmi, että Kuusela ei ole väläytellyt osaamistaan edellisten kausien tapaan.
Mitä nyt viimeisessä kuudessa playoffs-matsissa tehot 4+2 ja +7. Kuusela ollut Peltolan ohella parhaimpia hyökkääjiä viime peleissä ja samalla koko kenttä on löytänyt toisensa. Kieltämättä Kuuselalta kesti löytyä vire runkosarjassa, kun muutkin läpsytteli vieressä. Ihan eri peliä ollut näissä tosipeleissä.
 
Toivottavasti Radio 957 on työpaikkoja avoinna
Olisikin! On vain valitettavasti ollut Radio City Tampere jo muutaman vuoden.

Tänään odotan aiemmista poikkeavaa peliä. Eilinen peli näkynee jonkin verran otteissa, enkä usko esimerkiksi Tapparan pelaavan yhtä fyysisesti kuin edellisessä kotipelissä. Kuinka taas sitten KalPalla putki kulkee, mikä on heidän pelilleen elinehto? Jos tänään KalPa häviää, olisi se henkisesti takuulla raju paikka - 0-2 -johdosta kolme tappiota putkeen ja vastustaja voiton päähän mestaruudesta.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitä nyt viimeisessä kuudessa playoffs-matsissa tehot 4+2 ja +7. Kuusela ollut Peltolan ohella parhaimpia hyökkääjiä viime peleissä ja samalla koko kenttä on löytänyt toisensa. Kieltämättä Kuuselalta kesti löytyä vire runkosarjassa, kun muutkin läpsytteli vieressä. Ihan eri peliä ollut näissä tosipeleissä.

Katsos, mennyt ihan ohi Kuuselan tehot. Otan siis sanani takaisin. Tappara täynnä tähtiä, niin vaikea pysyä mukana.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Joo eihän Kuusela oo ollut niin näkyvä kuin vaikka vuosi sitten, se on selvä. Nyt tehnyt tärkeitä pisteitä ja juttuja hyviin hetkiin. Pisteiden lisäksi taklaa painavasti aina kun vaihto muuten ei ole mikään jäätävä.
Vähän häirinnyt jo vuosia itseäni tuo Krisun pakkomielle pistää maalit längistä. Eilenkin yritti, yleensähän se on pikku liru rystyltä längistä. No, ite tais joskus tokasta että on tehny längistä sen sata maalia... Tehköön sitten längistä!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tappara oli eilen sen verran vahva, että KalPalla on käytännön pakkovoitto edessään tänään.

Onneksi ilta viisastuttaa meidät siitä, kuinka käy. Vaikka joukkueiden takia toivoisin välipäiviä kyllä.

Joka tapauksessa finaalit ovat olleet arvoistaan katseltavaa, vaikka eilen kyllä 4-1-tilanteessa siirryin muualle.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Aamulehden mukaan kuopiolaisilta vapautui n. 170 seisomapaikkaa illan otteluun ja istumalippujakin vapautuu vielä myyntiin pitkin päivää. Eli, jos ei vielä lippua peliin ole niin kannattaa silloin tällöin kytätä ticketmasterin sivuja.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@August Kuusela on tehopisteiden ohella ollut muutenkin positiivisesti esillä joka pelissä. Luistelee, haastaa, taklaa ja taistelee. Todella halukasta ja hyvää peliä osoittanut. Lisämausteena sitten nuo tehopisteet. Eilen todella upea syöttä Revon ylivoimamaaliin, joka lopullisesti taittoi KalPan niskan.
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
Tämä on muuten hieno kielikuva, kiitos siitä. Vaikka luulet jo voittaneesi, tulevat ne aina takaisin eikä ydinpommikaan pysäytä. Tuo taipuu, muttei katkea alkaa ollakin liian vanha ja kulunut kuvaus. Isolla rahalla etelään (no, ohuella lompakolla Kanarialle) ja hotellihuone täynnä torakoita. Mikä voi vituttaa enemmän?
Itsekin tykkään tästä vertauksesta. Tai ehkä pitäisi käyttää termiä russakka, joka on Suomen yleisin torakkalaji ja ainakin savolaiseen suuhun kuulostaa mukavammalta, ei tietty rimmaa yhtä hyvin Tapparan kanssa. Sitkeitä ja mahtuvat ahtaisiin väleihin. Hakeutuvat lämpöä kohti, ehkä sen takia tavataan usein kasautuneena oman maalin edestä. Pidetään haitallisina ja vastenmielisinä, koska tykkäävät ulostaa ruokailupaikoilleen (tästä en tiedä muuta kuin että Edun herkkukeitaalla ainakin ovat osanneet tästä pidättäytyä). Vaikea hävittää ihmisten kodeista, kun ovat niihin kerran asettuneet, tämän uskon kyllä.

Ja sitten siihen oleellisempaan analyysiin: yksittäisen etäkannattajan sisäisestä tunnetilasta on pystynyt näissä finaaleissa päättelemään pelien kulun. Ensimmäiset 3 peliä vanhaa jännitti ennen peliä, ja nehän menivät aika lailla Kalevan käsikirjoituksen mukaan 3. pelin 3. erän loppupuolelle asti, jolloin sain jopa puhelimeeni onnitteluviestin mestaruudesta Tapparan kannattajalta (on se välillä usko lujilla mestareillakin). Ennen eilistä peliä ei jännittänyt, kun oli niin kova usko omiin, ja mitenkäs kävikään. Nyt taas mahanpohjaa kutittaa mukavan epämukavasti. Johtopäätös: KalPa palaa tänään tasolleen ja pelaa mahdollisesti sarjan tähän asti parhaan pelinsä. Sitä riittääkö se voittoon asti en väitä, mutta eihän tätä matsia vielä mitenkään pakko voittaa ole. Sitä back-to-back -hömppää miten KalPa ei näissä peleissä pärjää on kuultu joka tuutista niin paljon, että lahjattomimmatkin ovat sitä alkaneet toistella ikään kuin asiantuntevana kommenttina. Bullshit.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Voi herra isä tuota eilistä maammelaulua.... ja pahemmaksi menee koska ilmeisesti Olli Hermann on torstaina vuorossa....
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos KalPa olis eilen tehny maalin, joka Ruudun lähetyksessä kuuluvan summerin mukaan olis näyttäny lähes kaikista menneen maaliin ennen summeria. Tai Tappara olis tehny maalin, jossa pelaaja on niin selkeesti maalivahdin alueella, ku eilen Kalpan ekassa maalissa, ni kyllä nääki olis jonkun kuopiolaisen sepän mielestä ollu selvä merkkki liigan salaliitosta. Nyt ne meni näin päin, ni asioista ei edes keskustella. Toki mää oon sitä mieltä, että molemmat tilanteet meni oikein. Ja oon myös sitä mieltä, että Rantakaria ei kannata syyttää siitä yhdestä taklauksesta. Se meni ohi ja Rantakari ei mielestäni missään tapauksessa tavotellu tahallista polvitaklausta. Jäähyn olis ansainnut kyllä, mutta sitä ei tullu. Pelikieltoa taas ei nähty aiheelliseks ja niihin perusteluihin ei oo lisättävää. Mutta joku näköjään ton takia inhoo Rantakaria ehkä jopa vuosia. Rankkaa elämää semmoinen.

Kannattais vaan nauttia hienoista peleistä, kohta nää on ohi.
 
Voi herra isä tuota eilistä maammelaulua.... ja pahemmaksi menee koska ilmeisesti Olli Hermann on torstaina vuorossa....
Onko hän Olli Lindholmin ja Pelle Hermannin yhteinen lapsi? Jos, niin laulutaito on varmasti geeneissä.
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuosta ulosajo??? Tätä ei selitä enää MIKÄÄN. Tuomarit on tapparan puolella olleet koko ajan ja tässä on kiistaton todiste. Aivan mieletön ratkaisu, kalpan playoff sarjan paras pelaaja ajetaan oikeusmurhalla ulos taklauksesta, joka oli todnäk täysin puhdas. Tappara ei saa edes polvitaklauksesta mitään.

Tämä sarja on henkisesti ohi. Ihan sama. Täys farssi. Vittu mitä saatanan paskaa, miten vittu tämä on mahdollista. Miten voi lahjotut tuomarit olla askissa 2017. Tämä on yhtä legit kun seperatistit ukrainassa ja venäjän presidentin vaalit.

Haapala joutui taklauksen uhriksi, löi päänsä seinään että tuli vähän verta, vittu 5min. Ihan vittu täys vitsi. Ei saatanan saatana, puhdas niitti. Miten se voi olla ulosajo, mutanen taklasi alas ja ei haapalaa kiinnostanu mennä pleksiin kiinni, oli pihalla kuin tamppoonin naru koko tilanteen, ikään kuin i mitään tietoakaan että taklaus voi tulla saati että tulee.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös