Ti 25.4.2017 Tappara - KalPa (finaalien 5. ottelu)

  • 11 915
  • 71

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ennusmerkit ovat molemmille huonot. KalPalle ovat olleet back-to-back -pelit myrkkyä, kuten joka toisessa lauseessa on ollut tapana muistuttaa.

Vastaavasti Tapparalla on 4-5 maalin iltaa seurannut aina heikko ottelu näissä playoffeissa. Muutenkin tiistaina on aika usein hävitty.

Eli luultavasti nähdään ainakin finaalisarjan heikoin ottelu. Momentum on lähes huumaavan voimakkaasti Tapparalla, mutta jos tänään tulee Jutilan termeillä "kärsään", niin taas ollaan tiiviisti selkä seinää vasten. Näin se meni Ilves-sarjassa ja tuskinpa tämäkään niin helposti jatkuu kuin mitä maanantaina näytti.

Tapparan puolesta puhuu kuitenkin se, että näistä selkä seinää vasten -asemista on monta kertaa noustu. On tullut pelikieltoa tuolle ja loukkaantumista tälle, mutta aina on kimmottu esiin ja tarvittaessa Peltola on ollut primus motor, kun paikka on ollut tiukin.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Kalpa näytti eilen minun silmääni väsyneeltä ja ponnettomalta. Raskas JYP -sarja alla ja otteluita tahtiin joka toinen päivä. Pakko on tuntua jaloissa.

Kalpalla marginaalit ovat Tapparaa paljon kapeammalla. Joukkueen on pakko onnistua maalin teossa ja päästävä johtoon. Takaa-ajoon ei riitä paukkuja. Molemmat joukkueet ovat taitavia, mutta Tapparalla on nyt enemmän jalkaa.

Realistisesti ottaen tämä finaali -sarja on loivasti Tampereelle kallellaan. Tunnepuolella toivon ratkaisun venyvän 7. ottelun kolmaanteen erään.

Ennusmerkit ovat molemmille huonot...

No, sitten ei ole hätää, koska ne kumoavat toisensa. ;)
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Maltatko investoida pääsylippuun, pukea "Haapala" -fanipaidan ja porkkanaperuukin ja lähteä Hakametsään läpsyttämään?

Tänään ei kyllä pysty lähtemään. Enkä ole tainnut investoida tälle kaudella kertaakaan omaan pääsylippuuni, Haapala-fanipaidan sijaan minulla ovat Kauhasen ja Peltolan fanipaidat ja hiuksetkin minulla on omasta takaa. Eli tällainen fanin irvikuva täällä.

Edelleen, näkemykseni mukaan Tapparalle riittää oma tekeminen. Tapparan rima on korkeammalla näistä kahdesta. Mutta pikku stiplu ja kaveri onkin korkeammalla tasolla. Eli parasta peliä vaaditaan tänäänkin, jotta vastustaja kaatuu. Kalpa tuskin tulee alkuun samalla höyryllä kuin eilen, vaan kyttää sitä johtomaalia omaan peliinsä luottaen. Tapparankaan en luonnollisesti usko kamalasti pakkaansa avaavan, mutta eilisen kaltaista aggressiivista karvausta lienee odotettavissa sopivan paikan sattuessa. Domille solidi peli ja torstaina katkon paikka vieraille.
 
Tappara jatkaa muuten samalla kokoonpanolla kuin eilen, mutta kuumepotilas Haapala tulee Luodon tilalle.

Näkyykö eilinen? Kumpi uskaltaa pelata? Lurahtaako jommallekummalle maalivahdille?
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vastaavasti Tapparalla on 4-5 maalin iltaa seurannut aina heikko ottelu näissä playoffeissa. Muutenkin tiistaina on aika usein hävitty.
Ei edes tässä kohtaa kautta yllättäisi, jos tulis täydellinen ohipeli. Tapparalla on ollut tällä kaudella sellainen ongelma, että muutaman hyvän pelin jälkeen nähdään todella heikko ottelu jossa hävitään kaikki kaksinkamppailut ja pelaaminen on todella löysää. Välillä toki nämäkin pelit ollaan onnistuttu voittamaan.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Vastaavasti Tapparalla on 4-5 maalin iltaa seurannut aina heikko ottelu näissä playoffeissa. Muutenkin tiistaina on aika usein hävitty.

Näin on perkele käynyt! Toistaiseksi finaaleissa ei ole Tapparalta tullut täysin ohipeliä kuten yleensä, joten tänään varmaan kaunistellaan tilastoja sen suhteen.

Voi voi, Savinainen ja Haapala molemmat kehissä. Toistaiseksi näissä finaaleissa 0 voittoa, kun #19 ja #25 ovat samaan aikaan kokoonpanossa. Lisäksi KalPalla on edelleen vierasetu ja Tapparahan on pelannut sarjan parhaat pelinsä Kuopiossa. KalPa päästi JYPinkin 2-0 tilanteesta otteluvoittoihin 2-2, kunnes lisäsi kaasua. Kaikki ennusmerkit siis povaavat KalPan voittoa.

Tulosvetoon 1-6.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tappara jatkaa muuten samalla kokoonpanolla kuin eilen, mutta kuumepotilas Haapala tulee Luodon tilalle.
"kuume" :)

Aika paljon se kuume on laittanut Haapalaa irvistyttämään vaihtoihin tullessa game 2:ssa.
Tosin olihan Kilpeläiselläkin ihan varppina noro-virus tuossa muutamia viikkoja sitten.
 
"kuume" :)

Aika paljon se kuume on laittanut Haapalaa irvistyttämään vaihtoihin tullessa game 2:ssa.
Tosin olihan Kilpeläiselläkin ihan varppina noro-virus tuossa muutamia viikkoja sitten.
Tämä oli saamani tieto. Haapala ja pari muutakin olleet kipeinä. Onko irvistelystä muuta kuin jonkun väite, joka onkin totuus? Sinä seurasit Haapalan ilmeitä aina vaihtoon tullessa? Mites ilmeet kentällä tai vaihdossa?
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
KalPan historian tärkein matsi, osa 4.

Toivon todella, että Eerolla tarttuu koppi tänään. Vaakakuppi alkaa muutenkin kallistumaan kohti Mansea.

Mutta periks ei anneta. Enää 2.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Salosella ja Haapalalla on ollut kuumetta. Saa uskoa tai olla uskomatta. Pakkohan kyseessä on olla salaliitto, jos joku näin kertoo.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
En tiedä mikä virus Kemiläisellä on mutta otteet ovat olleet heikot jo pari peliä, eilenkin meinasi tehdä omiin ylivoimalla. Uskon että tänään nähdään tarkkaa ja varovaista peliä, kumpikaan ei halua hävitä ja siksi puolustaa tarkasti. Uskoisin että on taas maalin peli.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tsihihi. Kuumetta. Ne irvisteli siellä hei!!

Mitenköhän Virran Hantan terveystilanne peliurallaan? On tää lääketiede mielenkiintoista. Tänään ei oikeen huoleta, mutta saattaahan sieltä pataankin tulla.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Lassilaa melkeen käy sääliks. Voishan sen mausteeksi heitttää johonkin peliin, kun tässä näitä vielä on. Domi ei kyllä paljon yhtä helppoa murehdi. Erinomainen siinäkin suhteessa.
0-0 veikkaan minäkin. Tuleeko samanlainen tolppaträppipeli kuin Ilvestä vastaan oli useampi. Siinä ei muuta ollut kuin se jännitys.
Toivotaan että väsymys näkyy virheinä ja nyyttejä tulee enemmänkin.
Pelastakaa Maamme-laulu ja pestatkaa Pentti mikin varteen uudestaan.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Luulenpa, että tänään nähdään aika seisoskelua. Molemmat trappaa ja lähtee viiveellä, kiitos liigan otteluohjelman. Under 3.5
 
Eka erä KalPan, loput Tapparan hallussa. Hrachovina oli voiton takuumies ja voitti toistamiseen Kilpeläisen.

Tuomarit ok. Lopussa kolme selkeää selkään taklausta viheltämättä KalPalle, joten ei senkään taakse voi siellä mennä. Ja Mutasen taklaus selkeä ulosajo, kun Haapala loukkaantui. Kausi ohi. Jos aivotärähdys, kuten luultavaa, on se jo toinen tälle kaudelle. Siinä alkaa olemaan riskiä urankin kannalta.

Turha lainailla, kukin saa olla mitä mieltä haluaa.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Virta ei puhellut pehmoisia luvatessaan uudelleensyntyneen KalPan, koska kyllähän juuri semmoinen nähtiin. Tappara ei saanut pitkiä myllyjään jauhettua (samalla lailla kuin aiemmin) ja vain toisen erän alkuun peli meinasi lähteä laukalle. Mutta kun tietää miten iso avausmaalin merkitys on näissä peleissä, niin miltä kuulostaa että toiselle annetaan tyhjästä 7min ylivoimaa ennenkuin toinen saa oman mahdollisuutensa? Saati sitten se että KalPa aloitti vahvasti, mutta onneton vitonen muutti tietysti pelin kulkua huomattavasti.

Niinpä niin, näin tasaisessa sarjassa ei vaan kestä pienoistakaan eroa ja nyt meni sitten täysin yksipuolisesti tämmöiseen kohtaan. Johdon puolustamisen osaa molemmat jengit erittäin hyvin, se tuntuu näissä peleissä pitävän, vaikka taas pienoinen toivonkipinä ehtikin jo herätä.

Ylpeä saa kyllä KalPan esityksestä olla, mutta eipä se just nyt lohduta.
 
Viimeksi muokattu:

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oli varmaan kokonaisuutena tahmein peli tähän sarjaan. Tappara ei ollut alussa terävä ja pitkä ylivoima valui turhan helposti ohi. Onneksi toiseen erään tuli terävämpi Tappara ja johtoon päästiin. Paljon oli nyt tätä Tapparan 1-0-pelaamista, mutta sitäkin voi tehdä pääosin hallitusti. KalPan paikat olivat varsin yksittäisiä ja tilanne herätti askel askeleelta tyytyväisyyttä.

2-0-maali oli upea ja maistui makealle. Lajunen paikkasi tällä muutamat sekalaiset hölmöilynsä illan aikana. Ja kirkkaasti paikkasikin.

Yksi enää, mutta toisaalta vielä se yksi!

Eiköhän Haapala viimeistään nyt taklattu ulos tästä sarjasta. Luultavasti on yrittänyt vamman kanssa pelata jo muutenkin. Seuraavaan peliin luultavasti Luoto jälleen mukaan.

KalPan puolelta ei yllättäisi, jos tehonsa hukanneet Rissanen ja Keränen paljastaisivat vammoja sarjan jälkeen.

Ja olipahan Hrachovina aika huikea tänään!
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Pekka Virtaa saattaa hieman harmittaa, että meni haukkumaan liigan parhaan tuomarin Teemu Salmisen sen verta lyttyyn, että nyt joudutaan menemään kaksikolla joiden ei pitäisi finaaleissa viheltää. Kolmannessa erässä ei jäänyt kuin parikymmentä selvää rikettä viheltämättä!

Mutasen taklaus ei ollut kova, mutta seuraus oli valitettava ja toivottavasti Haapala toipuu pian. Tämä kausi todennäköisesti on ainakin ohi. Ulosajo tuli itselleni puskista, kun Haapala ei jäänyt edes filmaamaan. Kuitenkin Tapparan umpisurkea ylivoima + Mutanen/Haapala -kaksikon putoaminen pelistä, ei KalPaa ainakaan hirveästi "tappiolle" jättänyt. Kova tuomio joka tapauksessa ja luultavasti KalPa saa tuosta vain lisäenergiaa torstaille. Pelikieltoa ei varmasti ole tulossa, kuten ei kuuluisikaan.

Heikkotasoisin finaali tähän saakka ja molemmilla näytti hieman jaloissa painavan eikä halukkuutta torikokouksille ollut samaan tapaan kuin aiemmissa peleissä. Yksi lepopäivä tekee ihmeitä ja eiköhän torstaina nähdä jälleen vauhdikkaampi kamppailu.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oli vähä tylsä peli, mutta peräkkäiset pelipäivät sen tekee... Ei missään nimessä tylsä, mutta verrattuna aiempiin. Tiukkaa oli, mutta Maamme-laulun tulkinnat ylivoimasesti Tapparalle! Tän iltasesta on paha pistää paremmaks. Haapalan loukkaantumisesta on kenenkään turha huudella 2+10 tms., koska se ei oo vaihtoehto. 0 tai 5+20 ja nyt näin. Olis 0 minuuttia aiheuttanut myös keskustelua, luulen. Harmi, että meni näin, koska niin paljo kiukkuisia savolaisia näyttää kiekkofaneina olevan. Itte toivoisin, että epäselvissä tilanteissa Tappara olis kärsijä, ku en jaksa noita itkuja lukea. Nytkään ottelu ei tohon ratkennu. YV oli luokatonta ja molemmat menetti yhden pelaajan. Parempi voitti tänään, siitä tuskin tarvii väitellä. Mää toivon seiskapeliä.
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Tuomarit ok. Lopussa kolme selkeää selkään taklausta viheltämättä KalPalle, joten ei senkään taakse voi siellä mennä. Ja Mutasen taklaus selkeä ulosajo, kun Haapala loukkaantui. Kausi ohi. Jos aivotärähdys, kuten luultavaa, on se jo toinen tälle kaudelle. Siinä alkaa olemaan riskiä urankin kannalta.
Ura ohi, ura ohi!!!

On se Mutanen yksi sika, kehtaisi lopettaa Haapojan uran.

Lainasin kuitenkin, koska olen runkkari.
 

Kyylä

Jäsen
- Hieno asia, että hänellä on koko ajan aikaa seurata, miten me käyttäydymme ja puhumme. On varmaan niin hyvät pelaajat, ettei tarvitse uhrata valmentamiseen turhan paljon aikaa, kysymyksestä turhautunut Virta sanoi YLEn haastattelussa.

Nooh. Eipä siihen valmentamiseen Virrankaan ole tarvinnut puuttua. Joukkueelle kolmas tappio putkeen ja penkin takana Sami on ottanut ohjat. Joukkue on väsynyt ja neuvoton. Torstaina Tappara saa nostaa kannua Kuopiossa.
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Voi hitsinpimpula, niin sekaisin oli Haapoja että vielä piti surullista doggyfacea esitellä tuomareille. Selvästi kyseessä oli siis todella vakava loukkaantuminen. Ei sitä muuten olisi naamaansa ehtinyt tuomareille esitellä.

Voi vittu sentään. Puusilmäisyys, really confirmed.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös