Entiset HIFK-pelaajat muualla

  • 2 390 658
  • 8 298

Stigu

Jäsen
Toki Pennanen vaikuttaa myös. Miehellä on palava halu kehittää pelaajia. Ainut huolestuttava asia Pennasessa on, että vetää ittensä Burn Outiin, kun painaa liikaakin hommia.
Tuossa Burn-outissa kannattaisi varmaan konsultoida meidän UTJ:ta. Hommat voi hoitaa myös ns. löysin rantein ilman loppuunpalamisen uhkaa.

Tuossa Squit:in koko viestissä kiteytyy mielestäni IFK:n yksi ongelma: Todella lupaavia junnuja ei kotiuteta, koska a) he maksavat liikaa ja b) heille ei pystytä takaamaan haluamaansa roolia jengissä. Koska Karavaanarilla kuitenkin on omat pojat-fiksaatio, pelaa meillä näitä C-luokan omia poikia.Eli laatu on korvattu määrällä. Tämä on varmasti yksi syy, miksi meillä on kausi toisensa jälkeen ihan helvetin iso edaririnki.

IFK:n kulttuurin pitäisi muuttua enemmän tuollaiseen pikkukaupunkimalliin, missä osittain pienemmän pelaajabudjetin takia

- jokaista hankintaa joudutaan pohtimaan ja analysoimaan tarkasti: Laatu korvaa määrän
- joka kausi paperilla kovan jengin kasaaminen ole itseisarvo, vaan joukkueen kokoamisessa pyrittään jatkuvuuteen
- jengiin pyritään saamaan oikeasti kehityskelpoisia junioreita
- jengin pienempää pelaajabudjettia pyritään kompensoimaan taktisesti valmiimmalla pelillä ja vahvalla peli-identiteetillä
- jengiin ei voida hankkia valmentajia harjoittelemaan omia juttujaan, vaan heidän on sitouduttava johdon/UTJ:n asettamiin tavoitteisiin ja raameihin
- näiden summana menestys tulee pitemmällä aikavälillä eikä tässä ja nyt

Uskon, että tuollainen nöyrä, pitkän aikavälin lähestymistapa olisi paljon parempi kuin nykyinen Kausi Kerrallaan-malli, missä menestys kiertää seuran kausi toisensa jälkeen.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska Karavaanarilla kuitenkin on omat pojat-fiksaatio, pelaa meillä näitä C-luokan omia poikia.

Näinpä, muistan kuinka pari vuotta sitten kiroilin sitä kuinka jengissä peluutetaan "junnuja", joista ei koskaan tule mitään. Seurauksena on ensinnäkin että taso ei millään riitä sillä hetkellä, mutta toisaalta peluuttamisesta ei ole hyötyä siltäkään kannalta että nuoret pelaajat saavat kokemusta eli virheitä yms. voisi sietää sitä kautta. Tuolloin pari kautta sitten pleijareissa pelasivat Moberg, Teppo, Salmi & Nyqvist. Heh, siihen päälle vielä Taipalusta ja Pikkaraista, niin ei ihme ettei kaadettu Tapparaa. Haastettiin tosin paremmin kuin tänä vuonna.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suurin ongelma junnuissa ei ole se, etteikö heitä saada palkattua TAKAISIN meille, vaan ensinnäkin se, miksi he ylipäänsä lähtevät meiltä pois, ja toiseksi se, mikseivät he kehity meillä. Vastaus molempiin kyssäreihin on tietenkin sama: meidän juniorikasvatus ei ole riittävällä tasolla.

Ts. HIFK:n pitäisi korjata pelaajien kehittämiseen liittyvät ongelmat, eikä vain tilkitä aukkoja hankkimalla omia pelaajia kiertoreitiltä takaisin (missä ei edes onnistuta). Tämä noidankehä jatkuu tasan niin pitkään kuin seuran johto pysyy samana. Sitä ei peltoset, södet ja nokat saa tilkittyä kuin väliaikaisesti.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Ruåtsin liigassa (Elitloppet) tahkottiin eilen kolmas loppuottelu. Jatkoajalle edenneen ottelun ratkaisijaksi nousi Brynäsin Tomas Zaborsky, joka lakaisi takatolpalta ratkaisun, ja vei Brynäsin otteluvoitoissa 2-1 -johtoon HV-jengiä vastaan.

Zabo on ollut kyllä aivan liekeissä. Tänäänkin teki kaksi maalia, mutta toisaalta tehtyään 3-2 maalin tuuletti vastustajan vaihtoaition edessä ja huusi HV-jengille jotain hävyttömyyksiä ja sai tästä 2min jäähyn, käynnistäen tapahtumaketjun joka lopulta johti Husqvarnan kolmeen salamamaaliin ja 4-6 vierasvoittoon, tasoittaen finaalisarjan. Näkyvä pelaaja, joka tarjoaa jos jonkinlaista viihdettä. Ja hymyilee kuin pikkupoika (jolla on pleijariparta) aina kun itse tai joukkuekaveri tekee maalin.

Oispa meilläkin tällaisia pelaajia joidenki nuhamattien sijaan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä vielä Zabon pisteet eilisestä kuvan kera. Katsellessa kyllä ikävä tulee kieltämättä.

Hienosti on Zaborsky pelannut loukkaantumisen jälkeen ja pakko ihailla periksiantamattomuutta. Sarjan kolmannessa matsissa (jonka siis näin) luisteli hirveällä tsempillä ympäri kenttää ja yhtään tilannetta ei jätetty kesken; ei vaikka oltaisiin oltu kolme metriä vastustajaa perässä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ei entinen pelaaja, mutta entinen valmentaja Antti Pennanen käy läpi nopeasti HIFK-aikaansa. Nopea yhteenveto Sihvosen kaudesta ja sitten seuraavasta kaudesta joka päättyi potkuihin Sopan kanssa. Ekassa syynä enemmän ulospuhallus voitetun mestaruuden jälkeen ja toisessa paskasti koottu joukkue. Alkaa ajassa 2:42 ja linkki pitäisi alkaa siitä: Härmä-TV:n Juttutuokiolla: HPK:n liigavalmentaja Antti Pennanen - YouTube
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
"Summanenkin totesi viikon jälkeen, että kuka tän joukkueen on koonnut?"
Toistuukohan tämä lause useinkin IFK:ssa.

Olikos se joku N-alkuinen, jonka homma tämä on? Nylander? Ei kai...Nyyy...aaa Nybondas sehän se oli!
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei entinen pelaaja, mutta entinen valmentaja Antti Pennanen käy läpi nopeasti HIFK-aikaansa...
Ja sama mies käy varsin kattavasti kaikenlaista asiaa läpi eri näkökulmista tuossa tuoreessa useampiosaisessa verkkolehden haastattelussa, suosittelen lukemaan.

Paljon on Antti asioita pohtinut ja paljon on syytä kaikkien pohtia kehityksen kannalta, oli mielenkiintoinen juttu lukea läpi.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No minä en nyt ainakaan enää kaipaa Simoa takaisin.

Saarelainen sainasi Lukon kanssa.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
En tiedä millaista pelaajaa kelpuutatte nelosen keskelle, mutta itselleni Simo kelpaisi mainiosti. Rutinoitunut ja kokenut kaveri siihen rooliin. En halua nähdä ensi kaudella tilannetta enää uudestaan, että nelosen keskellä polkevat esim. milloin Salmela ja milloin Jääskä. Tärkeä paikka täyttää tuo myös, jos halutaan menestyä. Nykopp ei myöskään ole enää ratkaisu tähän tolla loukkaantumishistorialla.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Simo ei ole koskaan ollut mikään suosikkipelaajani, mutta oma jätkä kuitenkin ja mieluummin näen nelosen keskellä Liivikin kuin jonkun Löppösen. Mieluiten toki näen siinä Nykoppin, mutta kaverille tarvitaan stuntti niihin n. 50 peliin mitä viettää saikulla. Jos Liivik haluaa tulla nelssonin senaksi ja palkka on suhteessa rooliin, tervetuloa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liivikiä huhutaan ymmärtääkseni Ässiin. Nelssonin Simon ottaisin kiljuen, mutta viimeisintä HIFK:ssa esiintynyttä Liivikiä en erityisemmin kaipaa.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liivikiä huhutaan ymmärtääkseni Ässiin. Nelssonin Simon ottaisin kiljuen, mutta viimeisintä HIFK:ssa esiintynyttä Liivikiä en erityisemmin kaipaa.

Yhdyn. Ihmeellistä ylipäänsä miten sai sopparin Örebrohon otteillaan. Kai ne sweduissa huomas kauden aikana, että aiempien vuosien highlight videot ovat taakse jäänyttä. Kyllä Märkä neloseen kävis jos kaverista saatais kuorittua ne hampaat esiin mitä aiempina vuosina ollaan nähty. Käsittääkseni alku sweduissa oli aika pirteä, mutta loukkaantuminen kusi sitten kauden. Korjatkaa jos olen väärässä.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Käsittääkseni alku sweduissa oli aika pirteä, mutta loukkaantuminen kusi sitten kauden. Korjatkaa jos olen väärässä.

Simo pelasi viimeisen pelinsä Örebrossa jo joulukuussa (gamelog), jonka jälkeen oli loukkaantuneena sivussa ja operoitiin hemikuussa. Samoin joulukuussa Aftonbladet huhuili että Örebro haluaisi Liivikistä eroon, joten vaikea kausi kaikkinensa.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HPK:hon kolme kappaletta ex-HIFK:laisia: Bobby Leino, Miro Karjalainen sekä sopimuksen allekirjoittamisen ajan IFK:n kirjoilla ollut Markus Niemeläinen. Varsinkin Niemeläisen HPK-siirto on jollain tavalla omasta mielestäni huolestuttava, mutta toki viime aikojen trendin mukainen. Lupaava Niemeläinen teki IFK:hon diilin, mutta siirtyi pelaamaan OHL:ään, ja nyt kun herra kaksi vuotta myöhemmin palaakin Suomeen, niin seuraksi valikoitui edellinen seura Suomessa, eli HPK, IFK:n sijasta.

Jatkoajan uutinen HPK:n hankinnoista: Kerhon tulevan kauden joukkueessa kokoa ja paluumuuttajia - LIIGA - 28.04.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
HPK:hon kolme kappaletta ex-HIFK:laisia: Bobby Leino, Miro Karjalainen sekä sopimuksen allekirjoittamisen ajan IFK:n kirjoilla ollut Markus Niemeläinen. Varsinkin Niemeläisen HPK-siirto on jollain tavalla omasta mielestäni huolestuttava, mutta toki viime aikojen trendin mukainen. Lupaava Niemeläinen teki IFK:hon diilin, mutta siirtyi pelaamaan OHL:ään, mutta nyt kun herra kaksi vuotta myöhemmin palaakin Suomeen, niin seuraksi valikoitui edellinen seura Suomessa, eli HPK, IFK:n sijasta.

Jatkoajan uutinen HPK:n hankinnoista: Kerhon tulevan kauden joukkueessa kokoa ja paluumuuttajia - LIIGA - 28.04.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Myös Kristian Vesalainen tuli vuoden sopparilla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Aika harva nuori pelaaja haluaa olla tekemisissä Nybondaksen kanssa. Toiseksi, todella harva nuori pelaaja saa riittävästi vastuuta edareissa. Eihän fanitkaan halua nähdä junnuja kokoonpanossa, niin vittuakos ne tänne tulisi takaisin. Maakunnissa ei tarvitse miettiä edellä mainittuja asioita ja voipi olla, että asiat hoidetaan muutenkin paremmin.
 

JeTTrue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU
Zaborsky voittaa hopeaa SHL:ssä Brynäs IF:n paidassa. Onnittelut.
Ps. Tule takaisin pysyen ehjänä läpi kauden, kelpaisit. Kiitos!
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Zaborsky voittaa hopeaa SHL:ssä Brynäs IF:n paidassa. Onnittelut.
Ps. Tule takaisin pysyen ehjänä läpi kauden, kelpaisit. Kiitos!
Kyllä! Zabo takaisin, kiitos
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Zaborsky voittaa hopeaa SHL:ssä Brynäs IF:n paidassa. Onnittelut.
Ps. Tule takaisin pysyen ehjänä läpi kauden, kelpaisit. Kiitos!

Aika kova, kaks vuotta ja siinä ajassa finaalipelit Suomessa ja Ruotsissa... Ei huono!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös