Ketju TPS:n huhuille, mutuille sekä htt-spekulaatioille

  • 4 597 239
  • 20 563

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kalpa on Liigan nuorin ja nimettömin joukkue, mutta silti se pelaa Liigan moderneinta kiekkoa. Pelivauhti on todella kovatempoinen ja mielestäni voidaankin sanoa, että nykykiekossa vauhti on korostetussa asemassa. Joukkue, joka jaksaa pitää kovaa vauhtia täydet 60 minuuttia illasta toiseen, on varma menestyjä. Tällainen joukkue yksinkertaisesti luistelee vastustajiltaan jalat alta.
TPS tällä kaudella jaksoi vielä lähes koko runkosarjan pitää hyvää vauhtia, mutta runkosarjan lopulla ja play offeissa tuli lähes täydellinen seinä vastaan. Paukut eivät vaan yksinkertaisesti riittäneet ja joukkue oli kuin tyhjä ilmapallo. Vain nuoremman polven pelaajat kuten Virta, Nieminen ja Lindsten etunenässä jaksoivat pelata koko kauden samalla vauhdilla. Pappaosasto Tallinderia lukuunottamatta oli lähes täydellisessä yössä siinä vaiheessa, kun pelien panokset olivat merkityksellisiä mitaotteluita ja lopullisia sijoituksia silmällä pitäen.
Ensi kauden joukkuetta rakennettaessa kannattaakin tarkkaan miettiä jokaisen pelaajan roolitus, sillä, jos joukkueen valmennus haluaisi peluuttaa vauhtikiekkoa, mutta joukkue on koottu liian monesta "raskasjalkaisesta" pelaajasta, niin voi jo ennalta arvata, miten tällaisessa tilanteessa käy.
Kuten tuossa joku jo ehti todetakin, uusi valmennus kyllä aina haluaa joukkueen pelityyliin laittaa oman puumerkkinsä, joten mielenkiintoista on nähdä, mikä on Kaskisen käsitys TPS:lle parhaiten soveltuvasta pelitavasta. Peksi Virran epäonnistuminen TPS:n valmennuksessa todennäköisesti johtui ennen muuta siitä, että TPS:n silloinen joukkue oli hänen pelitavalleen väärin koottu. Valmennuksen ja joukkueen pitää soveltua toisilleen ja miten siinä onnistutaan, kertoo tasan tarkkaan, onko utj ollut tehtäviensä tasalla.
 

Hokifani25

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
En muutenkaan syksystä asti oikein pitänyt realistisena sitä, että TPS jaksaa tuota Ruotsista tuotua aktiivista karvauspeliänsä koko kauden hyvällä jalalla varsinkaan tuolla joukkueen ikärakenteella.

Pekka Virran Kalpa on ihanteellisella tavalla tällä kaudella pystynyt varioimaan omaa pelaamistaan. Kun on ollut paikka karvata aktiivisesti syvältä joukkue on sitä tehnyt. Jos vastustajan puolustus on vuotanut joukkue on pystynyt nopeaan vastaiskupelaamiseen. Kun on ollut tarve rauhoittaa peliä ja saada omille pelaajille hengähdysaikaa joukkue on pelannut tyylipuhdasta kiekkokontrollia. Voittamisen niin vaatiessa repertuaarista on löytynyt myös pääty- ja siirtokiekkopelaaminen.

Tällä hetkellä Kalpan pelaajat tunnistavat kaukalossa huomattavasti Tapparan pelaajia paremmin kulloisenkin pelitilanteen vaatiman ratkaisun. Tapparalla on käytännössä vain se yksi sama sapluuna pienin maustein, jota jatkuvasti jauhavat. Ehkä ominaisin piirre Kalpan tällä hetkellä jäällä luisteleville pelaajille on uskomaton pelirohkeus, jota he jatkuvasti kaukalossa toteuttavat. Vaikka joukkue olisi pyörinyt edelliset viisi minuuttia omassa päädyssään Tapparan mankelissa, riiston tapahtuessa Kalpa-pelaaja pelaa kiekon järjestään tarpeeksi alhaalla puolustusalueen keskilinjalla olevalle sentterille, joka jakaa kiekkoa lyhyin syötöin ja oikein ajoituksin laidasta hyvää vauhtia nouseville laitureille tai jopa hyökkäyksiin mukaan tuleville pakeille.

Kiekkoa ei roiskita päämäärättömästi koskaan minnekään edes väsynein jaloin, ja pääty- ja siirtokiekkoja pelataan vain jos muita vaihtoehtoja ei ole käytettävissä. Kun päätykiekkoja pelataan ajaa käytännössä aina yksi tai kaksi Kalpan pelaajaa hyvillä vauhdeilla päätyyn, jolloin kiekkoon keritään ajoissa, ja aina syntyy vähintään kaksinkamppailutilanne jollei kiekkoa heti riistetä itselle päädystä.

Jopa keskialueen dumppikiekoille Kalpalla on olemassa oma selkeä pelisuunnitelmansa, kuinka monta kertaa tälläkin kaudella esim. Kalpan Janne Keränen on päässyt läpiajoon vaarattoman näköisestä röpelökiekosta keskialueelle...?

Sanalla sanoen Kalpa-pelaajien fysiikka on vertaansa vailla tässä liigassa, ja joukkueella on käytännössä jokaiselle kentän osa-alueelle olemassa valmis pelisuunnitelma, josta löytyy vielä tarvittavat variaatiot tilanteen mukaiseen pelaamiseen. Kalpa pystyy säätelemään pelaamisensa nopeutta ottelun ja jopa yksittäisen erän sisällä, ja peluutus on hyvin tasaista neljällä ketjulla jauhamista, jolloin joukkueen energiatasot pysyvät koko ajan korkealla.

Kun joukkue on näin hyvin valmennettu ja omaa pelitapaa on jo useamman kauden ajan määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti kehitetty tosipelejä silmällä pitäen ei sillä loppujen lopuksi edes ole kovin suurta merkitystä mitä Turakaisia siellä pelaa kunhan heillä on riittävät kiekolliset perustaidot pelitavan toteuttamiseen ja urheilullisuus on huipussaan joka jätkällä. Tästä kaikesta olisi Tepsillä paljonkin opin ottamista...
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Todella hienosti ja asianmukaisesti Hokifani25 Kalpan pelishabloonan tuossa ylhäällä kirjoittaa.

Toivottavasti vielä joskus TPS voisi olla jääkiekon ytimessä pelishabloonansa suhteen. Kuten todettua, menestys pitää rakentaa pitkäjänteisellä toiminnalla eikä vuodesta toiseen poukkoilevalla lyhytnäköisellä sekamelskalla, jossa ei pala muuta kuin rahaa, kun kaikkea kokeillaan.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Mä pelkään et Kaskinen koittaa tuoda jonkunlaista versiota tosta Marjamäen pelikirjasta.... Jos näin käy, niin viihdyttävyys on vaarassa kuolla.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Mä pelkään et Kaskinen koittaa tuoda jonkunlaista versiota tosta Marjamäen pelikirjasta.... Jos näin käy, niin viihdyttävyys on vaarassa kuolla.

Tätä minäkin pelkään, että näin tulee käymään. Kaskisen pitäisi tajuta, ettei TPS:ssä ole niin taitavia pelaajia, mitä maajoukkueessa on. Siksi maajoukkueen pelitapa ei alkuunkaan sovi TPS:lle. Jos TPS rupeaa yrittämään pelata kuten maajoukkue, pelaajisto täytyy vaihtaa sitä ennen lähes kokonaan, sillä muutoin tuollainen pelitapa ei tule onnistumaan.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
No huh. Tuossa mainitut huhut pauusta AIK:n paitaan menivät ainakin itseltäni ohi. Eikö jossain vaiheessa Tallinder sanonut, ettei lähde enää divariin pelaamaan?
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Helvetin hienoa, jos Tallelle on saatu sopimus tehtyä! Liigan paras puolustaja, ellei jopa paras pelaaja.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tack så mycket, eiköhän Tallenin jatkon myötä Tomppakin vielä vuoden vetäise, ihan tässä iloiseksi mielen vetää..
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Helvetin hieno uutinen olisi tosiaan jos Tallenin jatko pitää kutinsa. Tuskin ihan karkkirahoilla pelaa mutta liigan paras pakki heittämällä ja hyville maksetaan luonnollisesti sen mukasta liksaa. Kallion jatko varmasti myös astetta lähempänä Tallinderin jatkon myötä. Hyvä Antsa!
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ooohhh, täällähän on vihdoinkin palattu tulevan kauden huhuihin ja jätetty nuo pelitapakeskustelut hetkeksi syrjään. Peukku sille. Tallinderin jatko olisi ehdoton, mikäli halutaan säilyttää uskottavuus tulevan kauden tekemiseen. Toivottavasti tuohon massiiviseen saadaan kuitenkin uusia sopimuksia myös eikä vain julkaista jatkoja.
 

Hokifani25

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Se miksi jauhan näistä pelitavoista täällä pelaajahankintojen yhteydessä on, että hankittavien pelaajien tulee sopia joukkueen yleiseen pelitapaan ja peli-identiteettiin. Ei ole sattumaa, että Tapparaan, Kalpaan ja Jyppiin on jo vuosia hankittu pääasiassa tietyn tyyppisiä pelaajia.

Jokainen vähääkään lajista enempää ymmärtävä näki jo syyskuussa, että Tepsin pelaajamateriaali ei ollut ideaali suhteessa valittuun pelitapaan pitkässä juoksussa. Toisinpäin käännettynä pelitapa ei antanut riittävää tukea käytössä olleelle pelaajamateriaalille. Hankinnathan Tepsiltä sinänsä onnistuivat tälle kaudelle lähes täydellisesti, yhtään todellista floppia ei tule mieleen ennen näitä siirtotakarajan paniikkihankintoja.

Väitänkin, että paradoksaalisesti tällä kaudella Tepsin materiaali oli varsinkin alkukaudella selkeästi parempi kuin suurimmalla osalla muita liigajoukkueita kun katsotaan pelaajien todellista tasoa jäällä eikä palkkasumman suuruutta. Henkilökohtaisella tasolla moni pelaaja siis ylisuoritti huomattavasti omaan perustasoonsa nähden.

Valistunut arvaus on, että Kallion, Tallinderin ja Perrinin johtajuudella oli iso merkitys tässä. Kuitenkin kauden edetessä muiden joukkueiden pelaamisen kehittyessä TPS ei pystynyt parantamaan pelitapaansa suhteessa yhtä paljon vaan se osittainen pelitapaetu mikä Tepsillä oli vielä alkukaudesta kääntyi loppukautta kohti negatiiviseksi vastustajien oppiessa pelaamaan paremmin Tepsiä vastaan ja pelitapaan sopimattomien pelaajien kuntopohjan pettäessä.

Loukkaantumisilla oli oma vaikutuksensa tässä, mutta niidenkään taakse ei voi kokonaan mennä varsinkin kun katsoo millaisella materiaalilla Kalpa nyt pelaa voitokkaasti Liigan finaaleissa. Eivät nuo Kalpan sentterit ole henkilökohtaisilta taidoiltaan juurikaan Tepsin vastaavia parempia edes loukkaantumisten jälkeen, mutta Kalpan loppuunsa hiottu pelitapa luo koko joukkueelle niin vahvan selkärangan ettei yksittäisiltä pelaajilta vaadita mitään ihmetekoja.

Samalla voi noteerata esimerkiksi sen, että esimerkiksi Eric Perrin ei todellakaan ollut ideaali ykkösketjun sentteri suhteessa Tepsin tämän kauden pelitapaan. Perrinin suurimmat vahvuudet ovat hänen peliälyssään ja syöttötaidossaan ja suurimpia heikkouksia ovat iän myötä hidastunut luisteluvauhti ja pehmentynyt kaksinkamppailuvoima.

No miten TPS sitten Perriniä peluutti? Hänen istutettiin huippunopean Lindstenin ja ikäisekseen varsinkin alkukaudesta vielä nopeahkon Tomi Kallion kanssa samaan kenttään. Lopputuloksena Lindsten oli usein jo yksin päädyssä karvaamassa kiekkoa kun Kallio oli vasta tulossa hyökkäysalueelle samalla kun Perrin oli vasta ylittämässä punaviivaa.

Ykköskenttämme viisikon etäisyydet revähtivät monesti aivan tolkuttomaksi. Jotain Saipaa ja KooKoota vastaan runkosarjassa tästä ei vielä ollut juurikaan haittaa, mutta taitavampien vastustajien tullessa pudotuspeleissä vastaan hyödynsi mm. HIFK tämän Tepsin ykköskentän heikon puolustusvalmiuden maksimaalisella tavalla hyödykseen.

Samalla Tepsin suorahyökkäyspeli keskialueella oli lähes pelkästään päätykiekkojen heittämistä ränniin. Ei tälläiseen "pitkä päätyyn ja perään" -kiekkoon tarvita mitään Perrinin pelikäsityksen omaavaa sentteriä vaan lähes kuka tahansa osaa lyödä kiekon punaiselta päätyyn. Näin ollen Perrinin suurin vahvuus eli taitavat lyhyet syötöt hyökkäyksiä rakennettaessa jäi varsinkin kauden edetessä Tepsiltä lähes kokonaan hyödyntämättä.

Tässä vain yksi esimerkki siitä miten Tepsin rosteri, ketjukoostumukset ja pelitapa eivät olleet kuluneella kaudella läheskään parhaassa mahdollisessa tasapainossa...
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Jos Kaskinen on valmentaja, tuskin on itse paikalla 3.5? Leijonien pelit alkavat 5.5. Milloin mahtavat matkustaa Pariisiin?
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Tämmöinen tosiaan juolahti mieleen. Outoa, jos tuleva päävalmentaja ei olisi paikalla. Viime vuonna ainakin oli isohkoa showta vastaavassa tapahtumassa.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Nyt kun Kojo jäi SaiPaan ja Savilahtea huhuillaan kovastikin Tepsiin, niin mikä on tuntuma Curtis Hamiltonista? Olisiko Tepsillä jotain sopimusviritystä käynnissä? Ainakin on loukkaantunut, joten sikäli kuulostaisi ihan Tepsin mieheltä.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt kun Kojo jäi SaiPaan ja Savilahtea huhuillaan kovastikin Tepsiin, niin mikä on tuntuma Curtis Hamiltonista? Olisiko Tepsillä jotain sopimusviritystä käynnissä? Ainakin on loukkaantunut, joten sikäli kuulostaisi ihan Tepsin mieheltä.
Kunnossa ollessaan voisi korvata sopivalla palkalla Thorellin. Ehkä kuitenkin liikaa riskejä muutenkin TPS:n rosterissa. Ruotsi haut, Palmu,Pikun kunto. Jne. Niin ei lupaavalta vaikuttaisi. 3.5 saamme kai tietää
 
Tämä.

Ja toiseksi, eiköhän 3.5 oletettavasti Kaskinen ja kumppanit kerro, että minkälainen TPS on tarkoitus nähdä ensi kaudella.

Aivan varmasti saamme kuulla, miten TPS tulee ensi kaudella pelaamaan yleisöön menevää ja vauhdikasta lätkää. Jokainen uusi valmentaja kertoo aina samat läpät ja kannattajat ovat mehuissaan. Menee kuukausi tai kaksi ja ensimmäiset jo vaativat potkuja.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Aivan varmasti saamme kuulla, miten TPS tulee ensi kaudella pelaamaan yleisöön menevää ja vauhdikasta lätkää. Jokainen uusi valmentaja kertoo aina samat läpät ja kannattajat ovat mehuissaan. Menee kuukausi tai kaksi ja ensimmäiset jo vaativat potkuja.

Onneksi meidän tapauksessa ei tarvitse edes odottaa kuukautta tai kahta, kun tuomio on langetettu jo ennen kuin valinta julkistettu
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Missähän tämä tuomio on langetettu?

Samaa ihmettelen. Hirveä leimaamisen tarve on monella.

Mun silmissä useat ovat olleet erittäin pettyneitä siitä miten "Selinin projektilta" katkaistiin siivet ja valmentaja jolla oli pitkästä aikaa Tepsissä lento päällä sai siirtyä muualle.

Harvat kuitenkaan ovat uutta valmennusta dissanneet tai tuominneet. Se että toteaa Liigassa ilman päävalmentajakokemusta aloittavan koutsin olevan arpa ei mielestäni ole kovin paha tuomio. Joku voisi jopa sanoa tuon olevan näillä tiedoilla fakta. Ei tiedetä mitä lopulta saadaan = arpa. Arvan kun ostaa niin voi joko voittaa tai hävitä.

Toivotaan että pappakolmikon jatko tuo meille sen jatkuvuuden jolla me käännetään nämä tulevat arvat voitollisiksi.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Missähän tämä tuomio on langetettu?
No ei nyt välttämättä suoranainen tappotuomio, mutta kuinka kannustavilta / mahdollisuuden antavilta esimerkiksi ao. kommentit sinusta kuullostavat?

Hei, en jaksa minäkään. En usko tohon Kaskiseen yhtään ja jos koko kärki lähtee maailmalle/lopettaa, niin pitas satsata tyhjään arpaan isoja summia? Antaa Kaskisen näyttää halvalla materiaalilla, niin ei tuu ainakaan miljoonatappioita. Tämä oikein haisee flopille ja jättitappioille.

Toisaalta, Kaskinenko vetää perässään tänne lupaavia pelaajia ja tähtiä? En usko sitten hetkeäkään. Tulee mieleen joku Heikki Leime tästä koko kuviosta. Ei mitään, nyt on kaverilla enemmän näytettävää kuin kellään tähän asti. Pitää pystyä parempaan kuin Selin, koska Atun kanssa oltaisiin tod.näk. vähintään 6-8 sijoilla ensi kaudellakin.

Tepsillä on muutenkin joku järkyttävän kova tarve nostaa omia kasvatteja valmentajiksi ja menestyä sillä. Ei sillä tuoda mitään 80-90-lukua takaisin, ei millään.

Saapa nähdä ketä huhutaan apuvalmentajiksi?

Ei jumalauta, Kaskisella ei ole mitään kokemusta liigavalmentamisesta, no kakkosena on ollut. Nytkö se puuhastelu taas alkoi. Itse olen sitä mieltä, että valmentaja on tärkein yksittäinen palanen joukkueessa. TPS meinaa taas palata sekoilujen tielle ja vaappua kohti sarjataulukon peräpäätä. Onneksi Supercellin pojilla on niin perkeleesti rahaa, että voivat harrastaa jääkiekkoilua vielä vaikka 20 vuotta.

Ei hemmetti, uskomatonta. Ainoa valmentaja pitkään aikaan joka on saanut jotain tolkkua touhuun ja TPS ei halua jatkaa sopimusta. Jos nyt tilalle otetaan vielä joku keltanokka niin ollaan taas samassa tilanteessa kuin Molomon kanssa tai Leimeen kanssa tai R-P Lehtosen kanssa tai tai tai....ilmeisesti on helvetin vaikea toimistolla ymmärtää se että Suikkasen aikanaan lanseeraama "Ihan sama kuka turakainen sielä vaihtoaitoiossa valmentaa" -fraasi on paskaa ja valmentajalla on oikeasti aika isokin merkitys..

Ei kyllä tosiaan yhtään positiivinen fiilis tästä päätöksestä.
Päivän on poissa niin mitä vittua mä ekaks näen !!??? Selin ulos vaikka jälki on ollut hyvää?? Lisäksi mies halusi itse jatkaa.. Ei jumalauta taas.. Sinne halutaan nyt selvästi se Kaskinen. On ollut todella "kunnianhimoinen" mutta missä on näytöt? A-junnut playoffeihin? Sehän on ollut omistajien kavereita pitkältä ajalta, joten ei tässä tarvitse enää mitään spelukoida.. Mua harmittaa tosi paljon Selinin puolesta.. Toivottavasti ei lopahda loputkin tästä kaudesta. :(

Hyväksyn ton Kaskisen tai ton toisen vitsiniekan näillä ehdoilla;

A) "Pappa-osasto" Tallinder, Kallio ja Perrin lopettaa/vaihtaa maisemaa
B) Lähdetään oikeasti halvahkolla ja lupaavalla joukkueella ensi kauteen, jossa ei laiteta mottipäisiä summia pariin pelaajaan
C) Eikä aseteta mitään vitunmoisia tavoitteita, joista kuitenkin pitkän tappioputken jälkeen luistetaan

Mutta tuleepahan spekuloitavaa loppukaudeksi...
Eiköhän ikävä tule viimeistään silloin kun Kaskinen pääsee näyttämään osaamistaan. Selin tehnyt loistavaa duunia mutta ei hänkään mahda mitään loukkaantumisille eikä omia saikkuja ottaville pelaajille.

Kritisoida saa toki, mutta kyllähän siellä noiden "Atu ei jatka, Kaskinen tilalle"-uutisointien jälkeen aika jyrkästi heitettiin jo ensi kausi roskakoriin, koska Kaskinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös