Playoffs 2017 finaalit: Tappara – KalPa

  • 179 645
  • 1 350

Mailman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juuri nyt ja tuoreeltaan huolestuttaa kaikkein eniten KalPan jalkanopeus. Meidän (= siis Tappara) jengi ei kyllä pysty siihen vastaamaan. Vaikkapa Saravon Peksi vastaan suurin piirtein kuka tahansa keltainen vipeltäjä on aivan painajaismainen matchup.

Tapolan ja kumppanien on mun mielestä aivan äärimmäinen pakko keksiä joku tapa hidastaa peliä. Iso kysymys on, miten se onnistuu. Antavatko nämä keltaiset herhiläiset aikaa asettautua maalin taakse ja näpäyttää mailalla kiekkoa merkiksi - jostain?

Pahaa pelkään, että eivät anna. KalPan tapainen jalkanopeus yhdistettynä kiekkokontrolliin on aivan pirullinen haaste. Lähtökohtaisesti - ja kahden ensimmäisen pudotuspelisarjan perusteella - pidän KalPaa Tapparaa suurempana mestarisuosikkina. Oikeastaan aika paljonkin suurempana.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla on koko Liigan tiukin sumppu tuossa oman maalin edessä. Ilves pystyi muutaman kerran pääsemään aivan ytimeen, IFK ei kertaakaan. Tämän sarjan kulminaatiopiste on siinä, pääseekö KalPa aivan keskelle. Jos se pääsee, Tappara on vaikeuksissa. Todennäköisesti Tappara trappaa aika paljon tässä sarjassa ja ottaa pitkiäkin myllyjä vastaan omissa.
 
Mielenkiintoinen sarja tulossa. Kiekko on todella vallan väline, koska molemmat haluaisivat kontrolloida rytmiä. Tappara on ehkä sopeutuvaisempi kiekottoman asemaan ja keskialueen ansoittamiseen?

Uskon, että KalPa tulee pelejä hallitsemaan. Sen ylivoima on myös ollut kovassa vedossa, joten jäähyihin Tapparalla ei ole varaa.

Varsinaiset voimasuhteet kuitenkin nähdään vasta kahdessa ensimmäisessä pelissä.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
KalPalle ei käy lainkaan peräkkäisten päivien jälkimmäiset pelit, sillä - kuten kaikki jo tietää - KalPalla on kapea nippu ja pelaaminen perustuu raikkaaseen jalkaan. Näin ollen ainoa keino lyödä Tappara on voittaa 3 ensimmäistä matsia. Kovvoo hommoo.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikkapa Saravon Peksi vastaan suurin piirtein kuka tahansa keltainen vipeltäjä on aivan painajaismainen matchup.
Kyllähän Peksi kusessa on, jos joutuu kilpaluisteluun. Tässä pitää tietty huomioida se, että onneksemme normaalisti jäällä on myös 4 muuta kenttäpelaajaa, jotka Saravoa auttavat. Tärkeintä on siis viisikon tiiveys, etäisyydet. Mikäli ei pelata yhteen, tulee vaikea sarja. Sama koskee myös vastustajaa. Ilves onnistui venyttämään Tapparan etäisyyksiä, IFK onnistui tässä oikeastaan vain viimeisessä pelissä. Tuossa pelissä Tappara joutui monesti vaihtamaan päätykiekolla sen sijaan, että olisi rytmittänyt oman maalinsa taakse.

Jyp olisi ollut siinä mielessä helpompi vastus, että sillä olisi ollut 14 ottelua alla ja pakistossa muutama vähän raskaampitekoinen herra. Uskon silti, että Tapparalla ei kunto petä, vaan kuopiolaiset piiputtavat aiemmin jos kummaltakaan tällaista havaitaan.

Molemmat osaavat tehdä tasaviisikoin maaleja, nyt punnitaan erikoistilanteet sekä molempien maalin suulla pitää olla tarkkana. Rakoviinan maalin takana lahjoittamia ei tarvitse antaa yhtään eikä Kalpakaan montaa puolenkentän ilmaista maalia kestä. Mielenkiintoinen sarja, jonka uskon kääntyvän Tapparalle etenkin sarjan venyessä 6. tai 7 otteluun,
 

Mailman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan oikeita pointteja, mutta oletteko (= Tapparan kannattajat) kanssani samaa mieltä, että KalPa on nimenomaan häkellyttävän liikkuvuutensa takia Tapparalle likimain painajaismainen vastus?

Sumputtaa toki voi, mutta eihän tuollainen taktiikka voi pitkässä sarjassa olla toimiva eli siis voittava strategia. Pitkiä öitä ja strategiapalavereita ennustan Tapolalle ja kumppaneille,
 

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Noniin. Tästä sitä tulee sit keltamustille ihan hirveetä - kyllä pitää sen verran realisti olla. Toivotaan että A) luistelulla pysytään kyydissä ja B) ett Kilpeläinen olisi vähintään yhtä lieskoissa kuin Hrachovina. Muistelen, että runkosarjan aikana pelattiin erittäin vauhdikkaita pelejä mistä KalPakin tais (ainaki yhen) voiton kairata - ja fanit hehkutteli täällä vauhdikkuutta. Toivotaan ett parempi voittaa ja kiekko on vauhdikasta!
 
oletteko (= Tapparan kannattajat) kanssani samaa mieltä, että KalPa on nimenomaan häkellyttävän liikkuvuutensa takia Tapparalle likimain painajaismainen vastus?
Ei. Toki KalPa on liikkuvampi, mutta ei merkittävästi. Tapparan hyökkääjistö taas on kovempi vääntämään, joten se voi tuoda etua kulmapeleissä ja maalin edessä.

Se on selvää, että mihinkään säästelyyn Tappara ei voi lähteä ja hereillä on oltava jatkuvasti.

Ja Tapparan on oltava paikoissaan todella tehokas, sillä Kilpeläinen on liigan paras maalivahti.

Hyviä pelejä odotettavissa!
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tapparan saumat on nimenomaan kotipeleissä ja peräkkäisinä päivinä pelatussa otteluissa. Toki materiaali paperilla on noin 100x kovempi kuin KalPalla. KalPan kohdalla kotikenttä on pahinta laatua, koska se kotikenttä tosiaan on erilainen/kokoinen kuin muilla.

KalPan kovuus on suurempi nälkä, joka näkyi JYPiä vastaan ja oli yksi ratkaisevista asioista. Samoin nopea kääntäminen ja kiekollinen varmuus, uskalletaan haastaa ja syöttöjen laatu on todella hyvä, mikä vahvistaa tietysti tuota Kalpan pelitapaa. KalPan yhdeksi vahvuudeksi voidaan myös luetella sarja JYPiä vastaan. Varmasti KalPa on 110% valmis finaaliin. Tapparan etu on tietysti pitempi tauko.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Mielenkiintoinen vastus edessa, finaaleissa pitkasta aikaa. Kalpan takana melkein kaikki ei-Tapparafanit lapi maan.

Ensimmainen "oikeasti" tarkea peli tulee olemaan kolmas. Molemmat tulevat varmasti omalla pelillaan ainakin ensimmaiseen finaaliin, Tapparan puolelta tarkoittaa sita etta jauhetaan omaa pelia ja otetaan tarkasti vastaan.

Jos ei onnaa aletaan reagoimaan ja muokkaamaan pelia. Molemmilla on oma tyyli vahvasti ajettu sisaan mutta variaatioita loytyy myos paljon. Ja niilla ratkaistaan mestaruus tana vuonna. Menee ainakin kuuteen mutta usko rutiiniin on vahva, voittamisen kulttuuri vastaan ensimmainen finaali fanisukupolveen
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Minulle tämä on unelmafinaalipari, tässä ei voi hävitä koska olen sympannut KalPaa aina ja savolaiset ovat lupsakkoo kansoo. Kumpi tahansa voittaa niin hyvin käy.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Runkosarjan pelit näiden joukkueiden välillä oli huikeaa viihdettä. Jos ei muuta, niin pirun nopeaa ja näyttävää kiekkoa tullaan näkemään!
Tappara nuo runkkaripelit tais viedä, mutta muistaakseni maalin pelejä kaikki.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
En vieläkään usko siihen, että KALEVAN PALLO KUOPIOSTA pelaa finaaleissa. LOPPUOTTELUISSA!!!!

Myöhemmin ehkä pystyy järkevämmin miettimään tätä sarjaa. Nyt naatitaan tästä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan saumat on nimenomaan kotipeleissä ja peräkkäisinä päivinä pelatussa otteluissa.
Kyllä sitten on huonot saumat. Ilvestä vastaan 1/4 kotona ja IFK:ta vastaan 2/3 kotona, yhteensä 3/7. Vieraissa ei sitten ollakkaan vielä näissä pudotuspeleissä hävitty, ehkä sitten montussa käy näin.

EDIT: niin joo, "voita oikeat ottelut"
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Myytit ja väsyneet kiekkoihanteet murtuvat jälleen.

Finaalissa on liigan kaksi taktisesti valveutuneinta ja vahvimmalla seurakohtaisella peli-identiteetillä varustettua joukkuetta. Tämä ei ole sattumaa.

Olen myös iloinen siitä, että finaalikaksikko tappaa entisestään kuvitelmaa sellaisten stereotyyppisten fyysisten, huonoilla pelitaidoilla(taktisilla taidoilla) varustettujen hampaattomien kanukkien tärkeydestä. Modernissa jääkiekossa ei sellaisia puolustajia tarvita.

Itse loppuottelusarja herättää valveutuneessa kiekkokatsojassa suorastaan ilon kyyneliä, niin monia herkullisia pohdintoja nousee esiin sekä yksilö- että joukkuetason asioista. Sarja tulee olemaan Suomen taktisinta, mutta samalla erittäin pelinopeaa (siten mahdollisesti myös erittäin katsojaystävällistä, vaikkei se olekaan itse tarkoitus) jääkiekkoa. Kiekkoshakkia Tapolalaisen Meidän pelin sekä Virtalaisen (&Kapaslaisen) nopean kiekkokontrollijääkiekon tapaan.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Kalpalla etu maalivahtiosastolla ja ovat nopeampi. Jos pääsevät Tapparan trapista läpi ja voittavat maalin edessä ja Kilpeläinen ei petä, on KalPan mestaruus lähellä.
 

Wire

Jäsen
KalPa tulee paljon jaloilla jonka kanssa Tappara pakit on liemessä. Toisaalta vastassa on Liigan paras joukkue kääntämään jolloin liigan kovin hyökkäys pääsee ylivoimalla ei niin hyvää puolustusta vastaan.

Jännä nähdä mennäänkö coast to coast vai miten tämä lähtee kulkemaan.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Runkosarjan pelit näiden joukkueiden välillä oli huikeaa viihdettä. Jos ei muuta, niin pirun nopeaa ja näyttävää kiekkoa tullaan näkemään!

Niinhän nuo taisivat olla, vaikka joidenkin mielestä Tappara kykenee vain pelaamaan passiivisesti trappia ja hidastamaan peliä.

Tappara on muuntautumiskykyinen joukkue ja jälleen tulee vastaan erilainen joukkue kuin aiemmissa sarjoissa oli. KalPa liikkuu hyvin, mutta vastapainona viisikko välillä hajoaa pahasti. Tappara on kova jengi rankaisemaan virheistä, joten sa nähdä lähteekö KalPa hieman varovaisemmalla taktiikalla ainakin vieraspeleihin.

Joukkueena KalPa on sympaattinen, joten heille häviäminen ei tuntuisi niin pahalta kuin monelle muulle. Usko Tapparan voittoon on kuitenkin vahva.

Koko kauden näitä pelejä on saanut odottaa ja vihdoin ne ovat täällä. Kauden kauneimmat ja/tai kauheimmat hetket on käsillä, nyt kelpaa nautiskella!
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt tuntuu siltä, että ei tuntuisi niin pahalta vaikka Kalpa voittaisikin. Mutta eiköhän ne kulmahampaat kaiveta pelipäivään mennessä. Voimasuhteista ja pelitavoista on turha sanoa mitään ennen kuin kiekko tippuu jäähän. Peli kertoo missä mennään. Kova luotto on omiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös