Washington Capitals (1.) – Toronto Maple Leafs (4.), Metropolitan 1. kierros

  • 36 687
  • 152

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Tämän sarjan pitäsi olla ennakkoon jo taputeltu rostereita katsottaessa. Toisaalta nykyinen Caps ei ole koskaan saanut ulsomitattua omaa parasta esitystään poffeissa ja jännä nähdä meneekö taas junanraiteita pitkin hyökkäämisen myötä liian kaavamaiseksi paikkojen rakentelu. Toisaalta taas Leafseillä on koutsina kaveri jonka joukkueet ovat aina viimesen päälle valmistautuneita vastustajan peliin ja Tamba esimerkiksi oli pahoissa vaikeuksissa poffeissa Detroidia vastaan. Nuoruuden ennakkoluulottomuus vastaan kokemus. Mielenkiintoinen sarja!
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hyviä kirjoituksia yllä. Kyllähän oikeastaan kaikki voimasuhteet menee Capsille, hyökkäys on parempi sekä laajempi ja puolustus on puolestaan jo selvästi parempi. Holtby on myös lähtökohtaisesti kovempi omalla tontillaan kuin Andersen. Jotta Toronto voisi tästä jatkoon mennä on tärkeää, että sarja etenee tasaisesti jotta paineet siirtyisivät Capsin puolelle (ehkä), jos tämä sarja on kolmen/neljän pelin jälkeen tilanteessa 3-0/3-1 Capsille voi tämän sarjan heittää romukuoppaan. Kadrilta, Komarovilta, Martinilta ja Boylelta odotan jatkuvaa hämmennystä ja sekasorron aiheuttamista kentälle. Ja ne erikoistilanteet, jos Toronto jotenkin pystyisi pimentämään Capsin yv:n täysin ja olemaan itse tehokas niin kuka tietää mitä tässä sarjassa silloin kävisi. Andersenilta tullaan vaatimaan kyllä lähes mahdottomia tässä sarjassa.

Melkein kuin omalta näppikseltä.

Sen verran vielä kärjistän boldattua kohtaa, että oikeastaan jo 2-0 käytännössä vahvistaa tuon. Kyllä mä näen sen Leafsin pienen yllätysmahdollisuuden nojaavan vahvasti kahden ensimmäisen ottelun onnistumiseen, ja ainakin toisen voittamiseen. Veikkaanpa, että jos sarja on 2-0 Capsille, se menee myös poikki suoraan 4-0.
 

JuiWSH

Jäsen
On tätä pudotuspelien alkamista kyllä odotettu: oikeastaan koko kausi on ollut playoffien odottelua ainakin omalta osaltani ja perus runkosarjamatseihin on ollut todella vaikea syttyä millään tavalla, vaikka pelejä on mielellään seurannutkin. Erityisen mielenkiintoisiksi nämä pleijarit Caps-fanien (tai ainakin allekirjoittaneen) näkökulmasta tekee sama asia kuin mistä jonkin aikaa sitten Capitals-ketjussa kirjoitinkin: nyt alkaa pääkaupunkilaisilla olemaan käsillä viimeiset hetket voittaa Cup, ellei yllätyksiä tapahdu. Tämän vuoden joukkue on omissa papereissani paras joukkue mitä Capitalsilla on palkkakattoaikakaudella ollut, ehkä jopa paras kaikista Caps-joukkueista ikinä. Tämän kauden jälkeen rosterista lähtee liuta kovia pelimiehiä kävelemään palkkakaton takia, ja ensikauden jälkeen todennäköisesti tulee lähtemään vielä lisää kovatasoisia pelaajia. Jos Washington Capitals haluaa voittaa Stanley Cupin, on nyt joukkue sekä pelillisesti että rosteriltaan parhaassa näkemässäni kunnossa kaudesta 2010-2011 eteenpäin. Jos tämä porukka haluaa Cupin voittaa vielä tämän kauden (ja varsinkin kauden 2017-18 jälkeen) vaatisi se todella maagista nousua alhaalta nousevilta prospecteiltä ja/tai sellaisia taikatemppuja MacLellanilta joita ei varmaan yksikään GM ole palkkakaton aikana tehnyt. Toki ihmeitä voi tapahtua ja on NHL:ssä ennenkin yllätyksiä nähty, mutta lähtökohtaisesti voitanee todeta näiden olevan nyt ne viimeiset hetket tuoda pysti pääkaupunkiin.

Itse sarjasta en osaa sanoa juuri mitään. Tämä voi olla Capsille täysin ylikävely, ja tavallaan sen pitäisikin olla, mutta nähtäväksi jää onko tällä joukkueella sitä "tappajanvaistoa" joka siltä on aiempina vuosina puuttunut. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa viime pudotuspelien Flyers-sarja joka piti väkisinkin venyttää sinne Game 6 asti (joka sekin voitettiin 1-0), vaikka sarja oli ensimmäisen kolmen pelin jälkeen 3-0. Myös kyky taistella itsensä pahasta (sarja)tappioasemasta takaisin on tuntunut olevan Washingtonille suuri ongelma aiempina vuosina.

Tämä joukkue on tällä hetkellä ylivoimainen mestarisuosikki, jolla on liigan paras rosteri (kyllä, sanoin juuri tuon), peli toimii ennennäkemättömän hyvin ja ulkoisesti kaikki tähdet ovat juuri nyt kohdallaan. Canadiens, Rangers, Senators, Bruins, Maple Leafs ja Blue Jackets: en näe noista yhdenkään joukkueen olevan tarpeeksi hyvä päihittämään Capitalsia best of 7 -sarjassa, joten Capitalsin pitäisi marssia suoraan finaaleihin asti. Huomasitteko että listasta puuttui yksi idän playoff-joukkueista? Niin, Pittsburgh Penguins - pidän tuota ainoana suurena uhkana Capseille, mutta heillä puuttuu Letang ja joukkue on muutenkin ollut loukkaanumisten riivaama koko kauden. Tiedän Capitalsin aiemman playoffhistorian mutta uskon tämän olevan vain historiaa. Voin toki olla väärässäkin ja voi olla että takkiin tulee ja kunnolla, mutta kieltäydyn lähtemästä tuolla mentaliteetillä näihin poffeihin.

Jos tämä joukkue ei pysty päihittämään noita aiemmin listaamiani joukkueita, ja klesana olevaa Penguinsiä, niin sitten voidaan ruveta miettimään kannattaako tällä joukkueella enään jatkaa. Jos Capitals ei tänä keväänä voita, on se suuri pettymys.

Itse lähden kevääseen ajatuksella, että Stanley Cupiin kaiverretaan tänä kesänä teksti "Washington Capitals 2016-17".
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Toronto on jo saavuttanut tällä kaudella oman mestaruutensa: nuorten esiinmarssin ja pääsyn pleijareihin. Tuskin kukaan vakavissaan odottaa joukkueen pudottavan Washingtonia jatkosta, eikä oikeastaan vielä tarvitsekaan. Tästä eteenpäin kaikki on tällä kaudella jo bonusta.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
On taas se aika kun kaivaudun kolostani ja jätän taakseni Avalanchen kurjuuden. Neljän vuoden ajan nähnyt paria vaille jokaisen playoff-matsin ja elänyt tunteella mukana. Jokainen playoff-matsi ei vielä paljoa kerro, kun ei ole sitä pitkää kevättä kertaakaan nähty. Nyt kun on enemmän kiireitä niin sellainen voisi olla tarjolla. Ei haittaisi yhtään.

Omat katseeni kohdistuvat Kuznetsoviin. Oli viime vuonna luokaton tosipeleissä loistavan kauden jälkeen. Nyt pitää näyttää, että pääkoppa kestää mukana kovissa peleissä. Ratkaisupotentiaalia löytyy sieltä niin paljon.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Olihan peli. Washington pelasi todella hermostuneesti ekassa erässä ja heti 10 mins jälkeen oli jo kaksi maalia perässä. Tuossa vaiheessa tuli jo muinainen 2010 ekan kierroksen Montreal-sarja mieleen, mutta niin se peli lopulta tuli kotiin.

Toronto kääntää peliä hyvin eikä antanut Capseille juurikaan pitkiä pyörityksiä. Loppua kohti kotijoukkue otti kuitenkin hallintaa ja kolmas erä näytti jo kohtuulliselta. Toronton olisi tästä pitänyt kyllä ottaa se ryöstö, esim. 2-1 tilanteessa sai vielä kiekon tolppaankin. Capseille jäi huomattavasti enemmän parannettavaa, eikä esim. ykköskenttä tule noin vaisuna pörräämään koko sarjaa. Enemmän huolissani olisin jos kakkonen olisi jäänyt tehoitta. Nyt kun pahimmat paineetkin ovat takana niin luottoa löytyy että Caps parantaa ja vie sarjan 5-6 pelissä.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Viimeisessä erässä Capitals oli edellä ja olisi voinut ratkaista pelin jo silloin, mutta Andersen pelasti.

Tärkeä voitto ekasta pelistä ja kuka muu muka tällaiset pelit ratkaisee kuin #43! :D
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Valtavat paineet johti valtavaan kipsiin joka ravisteltiin irti vasta kolmannessa.
Koska tämä oli ensimmäinen peli ei varmaan kannata vetää dramaattisia johtopäätöksiä jatkon suhteen.
Kakkos- ja kolmosketju pelasi ajoittain ihan hyvin, mutta missä oli 8?
En yhdy Jatkoajan 92-arvosteluun - mielestäni Kuzy paransi selkeästi peliään toisessa ja varsinkin kolmannessa erässä.
Ensimmäinen voitto, ei muuta.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Katselin matsin ja olin positiivisesti yllättynyt, miten ahtaalle Toronto sai kotijoukkueen puristettua. Varsinkin ensimmäinen erä oli täysin vieraiden, homman sitten tasoittuessa seuraavaan. Kolmas erä olikin sitten vähän tylsempää läpsyttelyä puolin ja toisin, vaikkakin mentiin enemmän kotijoukkueen komennossa. Washington paransi peliään ottelun edetessä kuin sika juoksuaan, joten siinä mielessä voitto meni oikeaan osoitteeseen, vaikkakin oli melkoinen onnenkantamoinen jatkoajalla.

Vielä on Penguis-sarjan peli näkemättä, sekä Ducksin, mutta nyt katsotuista tämä ottelusarja menee ehdottomasti seurantaan, Minnesota-sarjan lisäksi. Nähdyn perusteella, ei välttämättä tule olemaan niin läpihuutojuttu kuin etukäteen on ennustettu.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Tulipas tääkin peli katottua. Aikasemmilla kausilla katsonut Toronton pelejä alkukaudesta, mutta tällä kaudella ei oikein aikaa riittänyt kuin Pingviineille. Hassua, että sitä ihan spontaanisti tuuletti Toronton maaleja. En kyllä tiedä oliko se joku piilevä Toronto kannattaja vai Caps:n tappio toive. Varmaan molempia.

Mitä nyt pelistä sanoo, niin alkuun oli kyllä Caps-leirissä hermostuneisuutta. Kiekko poltti lavoissa, syötöt ja jätöt aika luokattomia. Toronto käytti alun hyvin edukseen tekemällä ekaan erään 2 maalia. Mitä pidemmälle mentiin, niin sitä enemmän Caps vei peliä. Olisi peli silti voinut käätyä toiseenkin suuntaan, sillä paikkoja oli Torontollakin, joskaan ei yhtä paljoa laadukkaita maalipaikkoja.

Toronto pyrki jatkuvasti pitkillä avauksilla luomaan 2-2 tilanteita hyökkäykseen. Aika paljon onnistuivatkin. En tiedä onko Toronto koko kauden pelannut näin? Pelin loppua kohti Caps puolusti noita pitkiä syöttöjä paremmin ja Toronto joutui pelaamaan enemmän päädyn kautta. Caps tuli keskikentän yli pääosin pelaamalla. Toronton puolustus taas päästi Caps pelaajia välillä turhan helpon näköisesti laukomaan hyviltä paikoilta.

Tuomareista ei isompaa valittamista. Muutama aika heppoisa jäähy Torontolle, jotka olisi voinut jättää viheltämättäkin.

Mielenkiinnolla jäädään odottamaan, pystyykö Toronto kaivamaan voittoja sarjassa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
En olisi ollut yllättynyt, jos Washington olisi vienyt selvänumeroisesti Game 1:n. Ihan toisenlainen peli sieltä tuli. Toronto pelasi rohkeasti ja aktiivisesti ensimmäisen erän ja sai siitä myös palkinnon. Vaikka kuinka on puhuttu Capsin pakiston laadusta, niin vaikeuksia siellä oli lähes jokaisella, kun Toronto karvasi syvältä ja iski painetta. Ei kovin hyvä merkki jatkoa ajatellen. Toronton puolestaan pitää uskaltaa pelata noin, koska karvauksen passivoituessa ottelun mittaan paine siirtyi enemmän Toronton alueella. Yksi syy, miksi Caps vei peliä ensimmäisen erän jälkeen.

Nuo yllä mainitut stretch-passit ennen kaikkea Marnerille ovat myös avainasemassa hyökkäyspelissä. Laitureista Marner on eniten ottanut riskiä ja lähtenyt ennakoimaan kiekonriistoa omissa, mikä sitten on johtanut ylivoimahyökkäyksiin. Eri asia on, kuinka paljon tuollaista riskinottoa sallitaan pudotuspeleissä jatkossa. Fakta kuitenkin on, että millään kurinalaisella puolustuspelillä ala Hitchcock Leafs ei selviä elossa, vaan hyökkäys on kliseisesti paras puolustus.

Lopputuloksesta ei kauheasti valittamista. Caps kampesi itsensä mukaan 2-0-tappioasemasta ja hallitse peliä viimeiset kaksi erää sekä jatkoajan. Ottaen huomioon joukkueen historian kova temppu. Tällainen odottamaton vastoinkäyminen ja sen ylittäminen saattoi jopa tehdä pitkässä juoksussa hyvää Washingtonille.

Andersen oli Leafsin paras pelaaja, mutta kaksi viimeistä maalia silti sellaisia, joihin tanskalainen ei itsekään ole tyytyväinen. Marner oli hyökkääjistä näkyvin ja haki ajoittain todella syvältä avausta omista. Käytännössä pelasi sentteriä monessa avaustilanteessa. Ilmeisesti siellä uskotaan, että Marner pystyy luistelullaan käynnistämään hyökkäyksen ja toisaalta jopa kaikki Toronton pakit saavat noin lyhyen avauksen lapaan.

Capsin puolelta en ymmärrä kyllä Kuznetsovin haukkumista, joka taitaa perustua viime pudotuspelien näyttöihin. Omasta mielestäni yksi näkyvimpiä Caps-pelaajia. Shattenkirk kiinnostaa ennen kaikkea UFA-statuksensa vuoksi. Kyllähän hyökkäyssuuntaan kaveri on joka pennin arvoinen, mutta puolustuksessa hidasjalkaisuus näkyi kyllä Leafsin karvatessa syvältä.

Kuten jo ennakoin, niin yv:llä näitä pelejä on suhteellisen vaikea ratkoa, jos kolmannesta erästä eteenpäin pillit yksinkertaisesti laitetaan pussiin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
SaucerPass kiteyttikin ykköspelin juonen ihan hyvin ylempänä. Caps oli alkuun hiukan uninen (kuten aina pienen pelitauon jälkeen) ja Leafs tuli ennakkoluulottomasti päälle korkealta.

Capsien pakit oli alkuun vaikeuksissa eikä hyökkääjiltäkään riittävää tukea saatu, peli 0-2. Onnekkaastikin pysyttiin kuitenkin pelissä mukana. Puolen peliä oli melkosta hakemista ja ylipelaamista kotijoukkueelta mutta pikkuhiljaa Toronton jätkiä alko hiukan jännittää tai potku alko loppumaan niin Caps sai sen ylimääräsen puolen sekuntia lisää aikaa pitää kiekkoa ja peli alko kääntymään.

Voitot lasketaan ja ei sen kaunista tarvi olla. Jotain posia voi hakea siitä, että aiempina vuosina nämä pelit on kyllä järjestään hävitty.

Toronto sai varmasti puhtia tekemiseen kun ryöstö oli lähellä jo ekassa pelissä. Tosin Capseilla jäi hihaan parantamisen varaa selvästikin, ylipelaaminen pois ja terävyyteen lisänapsu niin saadaan homma taas raiteilleen. Ja toki Ovie-Backs kaksikko saa myös ilmottautua paikalle. Torontoa en ole niin paljoa seurannut että osais sanoa oliko tuo Leafsilta kuinka lähellä maksimeita.

Helpposarja-puheet voi kuitenkin nyt ihan viimeistään tässä kohtaa haudata. Niin hyvät jalat on vastassa että kyllä ton karvauksen alta pääseminen ja puolustaminen ihan totista hommaa on. Jos tästä se jatkopaikka otetaan, niin on ainakin ihan hyvää treeniä toisen kierroksen vastustajaa ajatellen. Aika samoilla aseilla Pens pelasi viime vuonna, joskin vielä sitten pari napsua paremmin niitä käyttäen. Ja mikään miracleonice-ilmiö ei tämän sarjan häviäminenkään loppupeleissä olisi, nuori Leafs on ihan laatujoukkue ja hyvin valmennettu.
 

JuiWSH

Jäsen
Tästäkin saatiin vaikea matsi aikaiseksi. Ottelu oli kuitenkin juuri sitä mitä osasin odottaakin: hermostuneisuutta Caps-rosterissa, heikko alku ja kaverille pari eteen, jonka jälkeen comeback. Ehkä ihan hyvä vaan, että saadaan tähän alkuun tälläinen herättelypeli ja onnistuminen, josko se poikisi itsevarmuutta jatkoa ajatellen ja samalla myös pienen herättelyn playoff-kiekkoon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Täällä on jo peli kiteytetty moneen kertaan hyvin joten turha tässä siitä enempää on alkaa kertomaan. Harmitellaan nyt vain, että Toronto ei tuota ryöstöä pystynyt tekemään sillä se olisi antanut aivan uudenlaista pöhinää tälle sarjalle. Jos Caps on nyt viime vuosien keväistä jotain oppinut tulee se voittamaan tämän sarjan 4-1, mutta jos ei niin se ryssii heti seuraavan matsin ja tekee tästä vielä itselleen vaikean sarjan.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Toronto oli huomattavasti valmiimpi ottelun alkaessa ja sehän näkyi tulostaululla. Käsittämättömään takalukkoon Capitals oli joukkueena itsensä ruoskinut, mutta se onneksi avautui osalla pelaajista ottelun edetessä. Kärkimiehet olivat molempien joukkueiden osalta hieman unessa vielä, mutta toivottavasti taso nousee puolin ja toisin ja sarjasta saadaan irti ensimmäistä ottelua parempaa viihdettä. Todella yksimielistä porukka ottelun kulusta, joten liityn nyökyttelijöiden joukkoon. Kaikki ajatukset ottelun kulusta on jo puettu sanoiksi muiden kirjoittajien toimesta.

Kaikkien muiden joukkueiden kannattajien suosikkipelaaja tietysti ratkaisi ottelun melko näyttävällä laukauksella, vaikkakin tuollainen laukaus kummittelee maalivahdin kuin maalivahdin unissa kun se sisään uppoaa. Wilsonille tutummalla osa-alueella Tom yritti hakea hieman asetelmia Leo Komarovin kanssa, mutta mitenkään erityisemmin ensimmäisestä ottelusta ei välittynyt playoffien fyysinen tunnelma, vaikka ottelun taklausmäärä oli melko korkea.

Eiköhän toisessa ottelussa jännittyneisyys hälvene, ja pelillisesti nähdään laadukkaampaa playoff-kiekkoa molemmilta joukkueilta. Rostereiden nimilistat antavat mahdollisuuden erittäin viihdyttävään hyökkäyspelaamiseen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pakko kyllä nostaa esille Zach Hyman. Hyman oli aivan luokattoman huono tuossa avausmatsissa! Alan ymmärtämään mitä ne puheet Matthewsin kohdalla tarkoitti, että joutuu vetämään kivirekeä perässään. Varsinkin se yksi 2vs1 hyökkäys missä Hyman ampui kokonaan maalista ohi, ei hyvää päivää.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Alku oli kyllä varsinkin Washingtonin pakeilta todella hermostunut. Vähän helpommatkin syötöt tuntuivat epäonnistuvan, mutta kun ottelu eteni pidemmälle, niin pakkienkin pelaaminen parani huomattavasti.

Kakkoskenttä oli Capsin selkeästi paras kenttä ja nelonenkin hoisi hommansa hyvin. Ykkösellä oli vähän nihkeämpi ottelu - joskaan nyt ei mikään järisyttävän huonokaan.
 

Ferris

Jäsen
Posit ekasta pelistä:
- oikeaan aikaan otettu kauden eka voitto tilanteessa, jossa joukkueella on ollut yli 2 päivää lepoa alla
- ratkaisij(oit)a löytyy alemmista ketjuista

Leafs oli just niin hyvä ekassa erässä kun pelätä saattoi ja Caps oli täysin kusessa heidän liikkeensä kanssa. Aikaisempiin keväisiin verrattuna posia oli se, että usko omaan tekemiseen ei horjunut (paitsi kotikatsomossa) ja valmennukselta löytyi Leafsien paineistukseen ratkaisut pelin aikana ja ottelun edetessä Caps alkoi saada omasta normipelistään kiinni. Mielenkiintoista nähdä lähteekö ottelu nro kaksi samalla kaavalla käyntiin.

Negaa annetaan vain tuomarilinjasta, jota ei sinällään ollut. Enemmän olisin kaivannut jäähyjä vihellettävän, mutta näköjään pillit on laitettu pääasiassa taskuun jo ekasta erästä lähtien eikä vasta vikassa niinkuin yleensä.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Yön pelissä odotan/toivon kyllä että Caps pelaa tasollaan alusta saakka. Eikähän pahimmat hermopaineet tässä sarjassa ole saatu jo purettua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös