Yleisesti NHL:stä

  • 3 948 154
  • 14 088
Mua hieman hämmentää ajatukset, että jääkiekko on huipputasolla mitään muuta kuin bisnes, jossa on työnantaja ja työntekijä ja edellinen maksaa jälkimmäiselle palkkaa ja olettaa, että jälkimmäinen tekee hommansa hyvin tai huonosti, muttei ainakaan ota hatkoja kesken kauden siksi, että menee pariksi viikoksi kilpailevan viihdeoperaattorin bisneksiin.

Se nyt vaan on niille pelaajille jotain muutakin kuin tapa tehdä rahaa. Aika moni niistä lopettaisi vuosia aiemmin, jos se olisi vain työtä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Niinhän me saatamme nähdäkin, koska World Cup on herätetty henkiin ja pelataan ilmeisesti neljän vuoden välein. WC:stä tehdään nyt maajoukkuelätkän ykkösturnaus ja sinne ainakin pyritään saada parhaat mahdolliset kokoonpanot.

Jos World Cupia ei olisi elvytetty, silloin tämä vituttaisi. Onneksi olympialätkälle löytyy kuitenkin korvaaja.
Ainakin tuo viime syksyn World Cup oli todellinen farssi eikä mikään korvaaja oikealle maajoukkue turnaukselle. Jos pysyy samanlaisena pelleilynä jatkossakin, niin ei tarvitse paljoa katsella.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ainakin tuo viime syksyn World Cup oli todellinen farssi eikä mikään korvaaja oikealle maajoukkue turnaukselle.
Yhdistelmäjoukkueet olivat minustakin pelleilyä, enkä katsonut matsiakaan (Suomi-Ruotsi - harjoituspelin kylläkin katsoin) edellisestä World Cupista. Mutta 2020 niitä ei tämänhetkisen käsityksen mukaan nähdä.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
On alkanut viime aikoina ärsyttää sarjan pistejärjestelmä. Höpöhöpö-tasureiden jälkeisen pelleilyn voitto on yhtä arvokas kuin varsinaisen ajan voitto. Tämä järjestelmä varmasti vähentää voiton tavoittelua lopussa, kun yksi piste kannattaa varmistella, ja sen jälkeen ottaa se toinen piste jatkoilta.
Ensin mietin, että sama järjestelmä kuin Liigassa olisi merkittävä parannus, mutta sen jälkeen tulin siihen tulokseen, että paras olisi lopulta jalkapallon pistejärjestelmä, ilman jatkoaikoja siis. Valioliigaa kun tulee seurattua, on siellä oikeasti todella tärkeää, ettei joudu tyytymään tasapeliin varsinkaan ennakkoon heikompaa vastustajaa vastaan, kun kilpailu on niin tiukkaa. Änärissä se on aika pitkälti ihan sama vaikka peli päättyisi tasuriin, saahan sen toisen pisteen sieltä noin kerran kahdesta, joten eihän siinä ole voittoon enää eroa kuin puoli pistettä. Osaako joku kertoa, milloin on tasatilanteessa jääty siihen, vai onko sellaista tilannetta ollut koskaan?
 

JuiWSH

Jäsen
Eli Olympialaisista tuli sitten (jälleen) jääkiekon osalta amatöörikisat, EHT on harjoitusturnaus, MM-kisat on aika pilipalikisat kun ketään ei kiinosta siellä edes pelata, ja World Cup nyt oli ihan paperiturnaus ja pelkkä NHL-promo. Pitääkö tässä nyt ihan oikeasti vaan todeta, että enään emme pääse kannustamaan Suomen jääkiekkomaajoukkuetta missään tosipeleissä? Tällä hetkellä se suurin noista on melkeinpä MM-kisat, ja sekään ei nykyisellään jaksa kiinnostaa.

Suomelta jäi sitten se ainoa kunnon maajoukkuemestaruus puuttumaan, hopealle asti päästiin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Miten paljon sua hämmentää se, että esim. Lionel Messi otti taas toissa viikolla hatkat Barcelonasta kesken kauden ja lähti Buenos Airesiin kilpailevan viihdeoperaattorin bisneksiin?
Noei yhtään. Mut kyllä vähän. Menikö siis maajoukkueeseen pelaamaan? En seuraa futista tai oikeastaan mitään muuta viihdebisnestä kuin NHL:aa.

Siis ei hämmennä yksittäisen pelaajan ratkaisu, koska ihan eri maiden vaalituloksia seuraamalla voi todeta, että 10-20 pinnaa väestöstä tuntee suuresti vetoa noihin isämmaa-hommiin. Vähän sama kuin varusmiespalveluksessa. Pieni osa menee sinne innoissaan. Osa kieltäytyy. Suurimmalle osalle pakkopullaa, mut mennään ku pitää. Olympialaiset on pelaajille ehkä mieluisampi kuin nuorille miehille varusmiespalvelus, niillä on parempi brändi. Maajoukkue-edustaminenhan ei itsessään pelaajia niin kiinnosta, esim. Yhdysvalloissa on käyty tälläkin viikolla keskustelua siitä, että kun MM-kisoihin ei saada parhaita pelaajia.

Kuka mitenki. Hämmentää ja vähän ahdistaakin tämä olympialaisten ja maajoukkueen ympärillä käytävä keskustelu ja erityisesti osa voimaakkaan kansallismielisesti latautuneista argumenteista (joita täällä JA:n NHL-puolella ei onneksi joudu hirveästi lukemaan). Siis että ei kyllä kiinnosta nämä kansallisvaltiohommat tai Suomen kannattaminen vittuakaan, mutta AS-joukkueilla pelattava (pienen kaukalon) turnaus vois kiinnostaa, jos Kanadan ylivoima ei veis sitä, eli kiinnostusta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Asiaa jo edellisellä sivulla hiukan sivuttiinkin, mutta millaisiakohan tilanteita tässä vielä nähdään, kun jo nyt on pelaajat ja seurat ovat tehneet sopimuksia, jotka mahdollistavat osallistumisen olympialaisiin. Jos Granlund haluaa ensi kesänä tällaisen sopparin myös (ja pyytää vaikka sen takia vähemmän rahaa) niin Wildkö ei saa siihen suostua? Mutta Caps/AO saa? Ja jos Granlundin annetaan mennä olympialaisiin, niin Koivuako ei päästetä (olettaen että hänellä olisi sinne kova hinku)? Miten on AHL-pelaajien osallistumisen kanssa?
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Pistetääs mielummin tänne:

NHL plans to hold another World Cup of Hockey in 2020 (unless there's a lockout) - Puck Drunk Love

This CBA is a 10-year agreement, but both can choose to opt out after 8 years. The NHL will have first crack to do so by Sept. 1, 2019. If they decline, the NHLPA can decide to opt out by Sept. 19, 2019.

Eli ilmeisesti 8+2 vuotinen tuo.
Tässäpä Suomeksikin mainita tuosta syyskuusta 2019.

Jussi Jokinen tulistui NHL:n olympiapäätöksestä – povaa jälleen uutta työsulkua | Yle Urheilu | yle.fi
Vaikka pelaajat ymmärtäisivätkin, mitä omistajat toimillaan hakevat, se ei tarkoita sitä, että NHL:n pelaajayhdistys hyväksyisi päätöksen. Pommin varmaa nimittäin on, että kun syyskuu 2019 koittaa, nykyinen työehtosopimus revitään auki. Joko kuun alussa NHL:n tai kuun puolessa välissä pelaajayhdistyksen toimesta.

Maanantain päätös, sikäli, kun se oli lopullinen, tulehduttaa pelaajien ja liigan välit todella pahasti.

- Tämä vie osapuolia entistä kauemmaksi toisistaan. Siksi toivon, että jotakin saataisiin aikaan. Tämä työehtosopimus on kuin lottovoitto omistajille ja samaan aikaan pelaajat maksavat palkoistaan kahdenkymmenen prosentin escrow-maksuja. Sainaat diilin ja siitä viidennes menee escrow-maksuihin. Pelaajat eivät todellakaan ole tyytyväisiä, Jokinen tilitti.

- Ei tarvitse kummoinen ennustaja olla nähdäkseen, että edessä on jonkin sortin työsulku vuonna 2020, Jokinen pamautti lopuksi.
 

Taskulamppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En jaksa kahlata tämän topicin kahta viimeistä sivua. Ratkaisuksi se että
Eli Olympialaisista tuli sitten (jälleen) jääkiekon osalta amatöörikisat, EHT on harjoitusturnaus, MM-kisat on aika pilipalikisat kun ketään ei kiinosta siellä edes pelata, ja World Cup nyt oli ihan paperiturnaus ja pelkkä NHL-promo. Pitääkö tässä nyt ihan oikeasti vaan todeta, että enään emme pääse kannustamaan Suomen jääkiekkomaajoukkuetta missään tosipeleissä? Tällä hetkellä se suurin noista on melkeinpä MM-kisat, ja sekään ei nykyisellään jaksa kiinnostaa.

Suomelta jäi sitten se ainoa kunnon maajoukkuemestaruus puuttumaan, hopealle asti päästiin.

Onko joku estänyt sinua arvostamasta kisoja miten haluat?
 
Viime kaudella ei yhtään kanadalaisjoukkuetta pleijareihin, nyt 5/7 sisällä. Tämä taitaa tehdä hyvää myös tuloille ja siten palkkakatolle (jos siis korkeampi on hyvä).
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pudotuspelien avauskierroksella kohtaavat siis koko liigan 2. ja 4. paras joukkue, sekä 11. ja 13. paras joukkue. Hyvä NHL!
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Tuolla vanhalla formaatilla playoff-parit olisivat seuraavat:

Länsi

Blackhawks - Preds
Wild - Flames
Ducks - Sharks
Oilers - Blues

Itä

Caps - Leafs
Penguins - Bruins
Blue Jackets - Sens
Canadiens - Rangers

Nyt sen sijaan lännen puolella Wild (2.) kohtaa Bluesin (5.), Ducks (3.) Flamesin (7.), Oilers (4.) Sharksin (6.). Wild ja Blackhawks (1.) kohtaavat jo toisella kierroksella mikäli ensimmäisen kierroksen parit päättyvät "odotetusti".

Idässä kaavio on vielä järjettömämpi. Konferenssin kolme parasta ovat samalla puolella kaaviota. Blue Jackets saa palkkioksi hienosta runkosarjasta Pensin (2.). Kaavion toisella puolella Habs (4.) saa vastaansa Rangersin (5.) ja Ottawa (6.) Bostonin (7.).

Toivottavasti paluu tuohon vanhaan tapahtuisi mahdollisimman pian, koska eihän tässä ole mitään tolkkua.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä, ihan järjetön on tuo. Hienon kauden vetäneet Columbus ja Pittsburgh nuijivat toisiaan vastaan heti avauskierroksella ja siitä sitten voittaja matkaa runkosarjan ykkösen kitaan, upeaa. No, ainakin hyviä ja mielenkiintoisia matseja pitäisi olla luvassa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Voi jumalauta että sitä on kaikenlaista puuhastelua tässä maailmassa nähnyt, typerääkin typerämpiä turnausformaatteja ja vaikka mitä perseilyä - mutta kyllähän tämä playoff-farssi on ihan ylivoimaisesti paskin idea ikinä missään! Mitään järkiperäistä syytä tällaiselle järjestelylle en oo kyllä nähnyt saati itse keksinyt. Bettmanin ja tovereiden ilmeisesti pitää vaan nyt olla niin vitun erilaisia ja uudistushenkisiä että ihan puupäiset ideat menee läpi. Pilkkukisa-pelinpidennysfarssi, häviäjän piste ja mitänäitä oli. Voi vitun torspot.

Tosiaan, ensimmäisellä kierroksella koko 30 joukkueen sarjan 2. vs 4 ja toisaalta 11. vs 13. Urheilullisuutta parhammillaan! Sanoinko jo että VOI VITUN TORSPOT!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Voi jumalauta että sitä on kaikenlaista puuhastelua tässä maailmassa nähnyt, typerääkin typerämpiä turnausformaatteja ja vaikka mitä perseilyä - mutta kyllähän tämä playoff-farssi on ihan ylivoimaisesti paskin idea ikinä missään! Mitään järkiperäistä syytä tällaiselle järjestelylle en oo kyllä nähnyt saati itse keksinyt. Bettmanin ja tovereiden ilmeisesti pitää vaan nyt olla niin vitun erilaisia ja uudistushenkisiä että ihan puupäiset ideat menee läpi. Pilkkukisa-pelinpidennysfarssi, häviäjän piste ja mitänäitä oli. Voi vitun torspot.

Tosiaan, ensimmäisellä kierroksella koko 30 joukkueen sarjan 2. vs 4 ja toisaalta 11. vs 13. Urheilullisuutta parhammillaan! Sanoinko jo että VOI VITUN TORSPOT!
Syynähän ollaan kerrottu, että näin saadaan uusia rivalryjä kun samat jengit kohtaa vuodesta toiseen näissä divarien sisäisissä playoffeissa. Paska systeemi ja pitäisi hylätä mahdollisimman nopeasti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Toisaalta tietyt kärkiseurat myös nuijivat runkosarjan aikana tiettyjä heittopusseja huomattavasti useammin kuin jotkut toiset seurat. Jos tämän pitää olla reilua, niin ensi kaudella kaikki kohtaavat toisensa yhtä monta kertaa ja 16 eniten pisteitä saanutta järjestellään pudotuspeleissä vastakkain.

Toki suuri meteli nostetaan nyt, kun Pens "kärsii". Hyvin vedetty, taas.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toki suuri meteli nostetaan nyt, kun Pens "kärsii". Hyvin vedetty, taas.

Hah, systeemi oli jo paska viime kaudella ja siitä mainittiin ja Pens voitti. Tuo systeemi on paska myös Capsin ja Columbuksen kannalta, koska mm. Caps saa vastaansa Pittsburghin tai Columbuksen toisella kierroksella jo kunhan nyt hoitavat omansa tietysti ensin. Mitään "meteliä" täällä ei ole nostettu.

E: Ja "suuri meteli" :D
 
Tuolla vanhalla formaatilla playoff-parit olisivat seuraavat:

Länsi

Blackhawks - Preds
Wild - Flames
Ducks - Sharks
Oilers - Blues

Itä

Caps - Leafs
Penguins - Bruins
Blue Jackets - Sens
Canadiens - Rangers

Nyt sen sijaan lännen puolella Wild (2.) kohtaa Bluesin (5.), Ducks (3.) Flamesin (7.), Oilers (4.) Sharksin (6.). Wild ja Blackhawks (1.) kohtaavat jo toisella kierroksella mikäli ensimmäisen kierroksen parit päättyvät "odotetusti".

Idässä kaavio on vielä järjettömämpi. Konferenssin kolme parasta ovat samalla puolella kaaviota. Blue Jackets saa palkkioksi hienosta runkosarjasta Pensin (2.). Kaavion toisella puolella Habs (4.) saa vastaansa Rangersin (5.) ja Ottawa (6.) Bostonin (7.).

Toivottavasti paluu tuohon vanhaan tapahtuisi mahdollisimman pian, koska eihän tässä ole mitään tolkkua.

Eikös vanhallakin systeemillä kuitenkin divisioonan ykköset olleet kärjessä? Eli Ducks ja Wild vaihtaisivat paikkoja lännessä ja Habs tiputtaisi Pinguja ja Blue Jacketsia sijat alaspäin.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ylivoimaisesti eniten tästä systeemistä on kärsinyt Capitals, jolle ei tänäkään vuonna ole kummoista palkintoa luvassa runkosarjan parhaasta rekordista. Presidents' Trophy alkaa olla niitä merkityksettömimpiä pyttyjä koko liigassa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Toki suuri meteli nostetaan nyt, kun Pens "kärsii". Hyvin vedetty, taas.
Siis mitähän ihmettä nyt taas? Miten Penguins liittyy tähän mitenkään muuten, kuin esimerkin tasolla, kun nyt tulee vastakkain runkosarjan 2. ja 4. eniten pisteitä keränneet jengit? Eikö mielestäsi ole absurdia, että samaan aikaan kohtaavat myös 11. ja 13.?

Kyllä näistä mun mielestä pitääkin "nostaa meteli", kun hommassa ei ole mitään järkeä.

Aivan paska se systeemi on ollut sen keksimisestä asti, tällä kaudella se nyt sattuu korostumaan erityisen rumalla tavalla. Ja kyllä mä kärsijöinä näen ihan eri jengit kuin Penguinsin, mutta silläkään ei sinänsä mitään merkitystä ole. Capitalsin ylivoimanen runkosarjaesitys ei paljon palkitse, samoin Columbus varmaan ottaisi vastaansa mieluummin minkä tahansa muun jengin kuin Pensin (tai Capsin).

Melko aktiivisesti NHL tekee duunia, että runkosarjan merkitys saadaan minimoitua. Siltähän toi meininki kovasti vaikuttaa, ja kohta varmaan saadaan joku draft-lotteryn kaltainen wild-card bingokin aikaiseksi. Siitä olen kanssasi samaa mieltä, arvon @Grainger, että myös runkosarjassa otteluita pitäisi pelata saman verran samoja jengejä vastaan, ainakin konferenssin sisällä - nythän esim. sysipaska Atlantin divisioona helpottaa ihan turhaan tiettyjä joukkueita.
 
Onhan nuo (ainakin toistaiseksi) Patea kovemmatkin äijät kuten zaromiir jääger

Mitä minä olen änäriä katsellut, niin kyllä siellä selostajat ovat puhuneet Jagrista, eivät Jägristä.

ehkä hieman liikaa vaadittu, että kaikki menisi originaalisti.

Niin on. Mutta kun kyseessä on Winnipegin kaupungin keulakuva tulevan 10-15 vuoden ajan, kyllä siellä sen verran voitaisiin poikaa kunnioittaa, että puhuttaisiin hänestä oikealla nimellä. Valtakunnallisilla kanavilla se on eri asia.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Mitä minä olen änäriä katsellut, niin kyllä siellä selostajat ovat puhuneet Jagrista, eivät Jägristä.



Niin on. Mutta kun kyseessä on Winnipegin kaupungin keulakuva tulevan 10-15 vuoden ajan, kyllä siellä sen verran voitaisiin poikaa kunnioittaa, että puhuttaisiin hänestä oikealla nimellä. Valtakunnallisilla kanavilla se on eri asia.

Oho niinhän tosiaan sanoitkin, että paikalliset selostajat. Näinhän tässä taas kerran kävikin, että päteminen kolahtaa lopulta omaan nilkkaan. Siirrympä tästä luetunymmärtämistä seuraavaksi harjoittelemaan.
 

JuiWSH

Jäsen
Eli Olympialaisista tuli sitten (jälleen) jääkiekon osalta amatöörikisat, EHT on harjoitusturnaus, MM-kisat on aika pilipalikisat kun ketään ei kiinosta siellä edes pelata, ja World Cup nyt oli ihan paperiturnaus ja pelkkä NHL-promo. Pitääkö tässä nyt ihan oikeasti vaan todeta, että enään emme pääse kannustamaan Suomen jääkiekkomaajoukkuetta missään tosipeleissä? Tällä hetkellä se suurin noista on melkeinpä MM-kisat, ja sekään ei nykyisellään jaksa kiinnostaa.

Suomelta jäi sitten se ainoa kunnon maajoukkuemestaruus puuttumaan, hopealle asti päästiin.

En jaksa kahlata tämän topicin kahta viimeistä sivua. Ratkaisuksi se että


Onko joku estänyt sinua arvostamasta kisoja miten haluat?
Nyt en oikein ymmärtänyt kysymystäsi? Jos kysymys asetellaan muotoon "enkö voi arvostaa kisoja enemmän" niin vastaus on en: se että jääkiekossa ei ole maajoukkuetasolla (näillä näkymin) enään yhtäkään turnausta (World Cupia lukuunottamatta) jossa pelaavat maailman parhaat omien maidensa väreissä ei ole mielipide, vaan fakta. Viime syksyn World Cup oli aika selvästi NHL:n oma promoturnaus, jossa ei ollut varsinaisesti edes sen suurempaa turnausformaattia (tai karsintoja), vaan listaan oltiin kirjoitettu vain muutama suurempi kiekkomaa ja kaksi extrajoukkuetta.

Jos taas haluat asetella kysymyksen muotoon "onko mielestäsi joku estänyt sinua tuomasta mielipidettäsi julki" niin vastaus tähänkin on ei. Kommentoin viestissäni vain ja ainoastaan sitä kuinka suuri sääli mielestäni on, että maajoukkuejääkiekolla ei ole enään sitä kaikista "suurinta ja kauneinta" palkintoa tarjolla, vaan nyt suurin pysti taitaa olla tuo MM-pokaali, joka sekin on tuntunut menettävän merkitystään vuosi vuodelta.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Ensimmäinen pudotuspelikierros tarjosi viidessä pelissä yhteensä 17 maalia. Tuo on 3,4 maalia per peli. Pelistä tulee aina tarkempaa pudotuspeleissä jne, mutta onhan tuo nyt ihan kaamea lukema. Jalkapallolukemia kohti edeten.

Toki tämä oli vain yksi kierros, mutta hyökkäävän pelin ystävänä tämmöiset tulokset pistävät epämiellyttävästi silmään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös