MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.

adolf

Jäsen
82 peliä tuolla tasolla, kaikki matkustukset ja aikaerojen kanssa pelaaminen ym. niin on tuo semmoinen setti kyllä että sitä on tosi vaikeaa pystyä ymmärtämään täällä lämpimässä officessa päivät nenää kaivaessa miten tuommoinen imee miehestä mehut. Ynnätään siihen vielä tuo minusta oikein pätevä syy että pojat tahtoo olla parempia kiekkoilijoita ensi kaudella, niin eihän noissa päätöksissä ole kauheasti nipottamista.
 
Vieläkö täällä itketään Laineesta? Mieheltä on ollut bensa lopussa maaliskuun alusta lähtien. Onko siinä jotain hienoa, että tulee väsyneenä totuttelemaan isoon kaukaloon ja vetää puolivaloilla kisoista yhteispisteet 1+2 (nekin Ranskaa ja Sloveniaa vastaan), ja joutuu koko kansan sylkykupiksi? Parempi istuttaa 1. ketjun laitaan joku, jolla on enemmän virtaa jäljellä.

Ristolaisen päätös kummastuttaa, mutta onpahan miehen oma valinta. Toivottavasti asiaan ei vaikuta Kojon muinaiset menettelyt, että raahaa miehen Pohjois-Amerikasta leiritykseen, ja ennen kuin Rasse on ehtinyt tottua isoon kaukaloon ja toipua jetlagista, hänet pudotetaankin kisajoukkueesta. Toisaalta arvostan paljon esimerkiksi Jussi Jokista, joka ei huippukaudellaan kelvannut Vancouverin olympiajoukkueeseen mutta joka kuitenkin saapui samana keväänä MM-kisoihin, ja on lähes aina lähtenyt mukaan karkeloihin, ellei ole loukkaantumista taustalla. Tämä siitäkin huolimatta, että Jokinen ei ole koskaan erityisesti loistanut maajoukkueessa.

Hattua Aholle ja Rantaselle siitä, että virtaa riittää ja lähtivät mukaan! Respectit myös Valtteri Filppulalle: ikää on jo 33, MM-kisat ovat erinäisistä syistä jääneet aiemmin välistä (pl. vuonna 2012) mutta intoa riittää tällä kerralla.
 
Voisko joku tehdä pienen kertauksen suomalaisten NHL-pelaajien tilanteesta?

IN: Honka, Aho, Rantanen
OUT: Barkov, Jokinen, Laine, Lindell, Teräväinen

Onko Rassesta, Filppulasta, Lehtosesta kuulunut mitään? Niemeä ei taida kukaan kaivata ja Armiasta ei ole kuulunut mitään? Onko Pulkkista edes kyselty tämän kauden jälkeen?

Filppula ainakin on on mukana.
 

Petri1981

Jäsen
Todellakin hyvä, että Laine jää pois, sillä mieshän on ollut aivan puhki jo tovin. 2012 ei ollut mukavaa katsoa täysin loppuunpalanutta Granlundia MM-kisoissa. Ei näillä teineillä ole vielä välttämättä sellaisia taitoja, joilla he fyysisesti sekä psyykkisesti selviävät jostain +100 pelin kaudesta kunnialla.
 

Kiekura

Jäsen
Ihan naurettavaa jonkun Patenkin kohdalla vedota FYYSISEEN väsymykseen. Ei niin pahaa väsyä olekaan, että ton ikänen jätkä ei siitä viikossa parissa selviäis... En silti lähde tuomitsemaan pelaajia näistä valinnoissaan, kukin tehkööt niinkuin parhaaksi näkevät. Hauska kuitenkin, että joidenkin pelaajien kohdalla tämä on ymmärrettävää, kun taas toisten kohdalla ei...

Niin, mitenhän kävisi jos tulisi kansanäänestys, että lähdetäänkö sotimalla puolustamaan Suomea Venäjän täysvaltaista hyökkäystä vastaan, vai ollaanko tästä eteenpäin venäläisiä. Voi olla, että oltais hyvin nopeesti venäläisiä :D

Tässä kyllä paistaa niin pahasti junttius läpi, että ei huhuhu :D
 

Kiekura

Jäsen
Todellakin hyvä, että Laine jää pois, sillä mieshän on ollut aivan puhki jo tovin. 2012 ei ollut mukavaa katsoa täysin loppuunpalanutta Granlundia MM-kisoissa. Ei näillä teineillä ole vielä välttämättä sellaisia taitoja, joilla he fyysisesti sekä psyykkisesti selviävät jostain +100 pelin kaudesta kunnialla.

Laine esimerkiksi on täysi raakile vielä fyysisesti. Näin sanoi tapparan fysiikkavalmentaja viime kesänä. Nyt olisi eka kesä pitkään aikaa, milloin oikeasti voitaisiin treenata kunnolla, niin tottakai Laine sen käyttää hyväksi. Ömöm kisoihin ehtii tulevaisuudessa monta kertaa
 
Voisko joku tehdä pienen kertauksen suomalaisten NHL-pelaajien tilanteesta?

IN: Honka, Aho, Rantanen
OUT: Barkov, Jokinen, Laine, Lindell, Teräväinen.

In: Rantanen, Honka, Aho ja Filppula.
Out: Laine, Jokinen, Ristolainen, Teräväinen, Lindel , Raks ja Barkov.
Ei tietoa. Lehtonen, ja Armia.

Listaus on suuntaa antava.

Edit: Päivitetty tietoja.
 
Viimeksi muokattu:

Petrov

Jäsen
Tuskin kukaan on pakottamassa ketään väkisin Leijona-joukkueeseen. Sinne pääseminen pitäisi olla kunnia-asia. Se on vain niin että pelaajan arvo putoaa luokkaan B jos ei jaksa innostua vaikka on fyysisesti terve. Henkinen puoli on sitten eri asia, eli siellä sitä kapasiteettia on tai ei ole. Otetaan esimerkiksi Kärppien Sebastian joka iski eräänä keväänä tässä jokin aika sitten kultaa längistä sisään. Alkoi hirveä hypetys ja juhla. Seuraavana aamuna joskus klo 6 kun muu joukkue yhä vietti juhlia tai oli nukkumassa niin Sebastian Finnairin koneessa matkalla U18 -finaaliin pelaamaan yhden pelin. Nostan hattua !
 

Murkula

Jäsen
Tuli sellainen mieleen Armian kohdalla, että onkohan edes kysytty kisoihin?

Itsehän ole sitä mieltä, että Armian pitäisi olla jokaisen kupponen teetä tätä nykyä.

Ei se vaan voi olla mahdollista, että Armia ei kelpaisi. Se olisi kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellistä yksinkertaisuutta jättää Armia joukkueesta pois jostain muusta syystä kuin pelaajan omasta ilmoituksestaan. Kukaan tuolla leiriryhmässä ei olisi Armiaa parempi vaihtoehto minkään rooliin laitapelaajaksi.
Alivoimapelaamiseen olisi sellainen heppu, että menisi koko tuon ryhmän ykköseksi vaikka sielläkin hyviä alivoimapelaajia on.
 

jalperi

Jäsen
Itse jos olisin Ristolainen niin en tulisi enään ikinä MM-kisoihin sen yhden valintafarssin jälkeen, jossa hän joutui tulla antamaan näyttöjä suomeen ja ei tullut valituksi joukkueeseen.

Voi kyynel. Pohjois-Amerikassa lentämään tottunut pelaaja lentää Suomeen, ei pelaa harjoitusotteluissa tarpeeksi hyvin ja jää rannalle. Täysin normaalia toimintaa kilpaurheilussa. Ja kun muistelee Ristolaisen +/- tilastoja tuolta kaudelta, ei kisakoneesta putoaminen ole mikään ihme.
Eikös se mennyt niin, kuten joku jo mainitsikin, että Ristolainen se päätti lähteä sieltä leiriltä ihan itse silloin?

Ja niille jotka ei jaksa edelliseltä sivulta lukea niin Ristolaisen tuoreimmat kommentit voi lukea tästä viestistä: MM 2017: Suomi | sivu 24 | Jatkoajan keskustelupalsta

Sopimuksettomat pelaajat:
Maalivahdit: Korpisalo, Kiviaho, Laurikainen, Gibson
Puolustajat: Jokipakka, Pokka, Lindell, Lindbohm
Hyökkääjät: Granlund Mi, Haula, Pakarinen, Pulkkinen, Korpikoski, Teräväinen, Ikonen, Donskoi, Sallinen

Pudotuspeliparit, eka kierros loppuu reilusti ennen kisoja:
Blackhawks-Preds (Pokka/Salomäki, Rinne, Saros)
Wild - Blues ( Mikke, Koivu, Haula/ Lehterä, Lindbohm, Husso)
Ducks - Flames ( Vatanen, Kossila)
Oilers - Sharks (Pakarinen, Puljujärvi,Sallinen/Donskoi)
Canadiens - Rangers (Lehkonen/Raanta)
Senators - Bruins (Jokipakka/Rask)
Caps - Maple Leafs (Komarov, Kapanen,Kaskisuo)
Penguins - Blue Jackets ( Määttä/Nutivaara, Korpikoski, Korpisalo, Hännikäinen)
Tummennetut omia lisäyksiä, toki osalla ei asiaa joukkueeseen noista.

Edit: vähän muotoiltu
 
Viimeksi muokattu:
Omaa joukkuetta olen tässä nyt kasaillut ja tällaiseen lopputulokseen olen tullut.

Maalivahdit:

Mikko Koskinen
Juha Metsola
Joni Ortio

Puolustajat:

Juuso Hietanen
Julius Honka
Topi Jaakola
Tommi Kivistö
Lasse Kukkonen
Sami Lepistö
Atte Ohtamaa
Anssi Salmela

Hyökkääjät:

Miro Aaltonen
Sebastian Aho
Joel Armia
Valtteri Filppula
Henrik Haapala
Tuomas Kiiskinen
Joonas Kemppainen
Jarno Koskiranta
Jani Lajunen
Olli Palola
Antti Pihlström
Mika Pyörälä
Mikko Rantanen
Velimatti Savinainen

Maalivahtitilanne on ainoa johon enää on odotettavissa vahvituksia. Runkosarjan päättäneistä ainoana mahdollisena tulijana on Kari Lehtonen, jonka mielellään kisakoneessa näkisi. Ensimmäisellä kierroksella mahdollisista putoajista ainoastaan Nashvillen duolla Rinteellä ja Saroksella voisi olla halua kisoihin. Tämä meinaa sitä, että vähintään yhden maalivahdin kisapassi jätetään leimaamatta.

Puolustus on tuossa. Atlantin takaa ei ole enempää apuja tulossa. Lindell, jos saisi sopimusasiat kuntoon, mutta harvemmin niitä vielä Toukokuun puolella on tehty. Tuossa puolustuksessa melkein kaikki on näitä paljon parjattuja eurojyriä, mutta jotka aina tulevat edustamaan. Lepistön tilanne on vielä epävarma. Suomen parhaalle eurooppalaiselle puolustajalle olisi käyttöä kisoissa.

Hyökkääykseenkään en usko enää ensimmäisen kierroksen jälkeen ketään tulevan. Asiaan voi vaikuttaa myös se, että esimerkiksi Lauri Korpikosken ei tarvitse tulla antamaan näyttöjä mahdollisiin Olympialaisiin tällä kertaa, kun eivät sinne ole pääsemässä, jos joukkue ulos pullahtaisi. Minnesotan miesten takki voi olla aika tyhjä, joten ei kisoihin. Samasta parista Bluesin pudottua Lehterä vapautuisi. Häntä pitäisin ainoana varteenotettavana pelaajana, joka joukkueeseen liittyisi. Donskoin tilanne on aika ristiriitainen. Onko tuollaisen kauden jälkeen mitään annettavaa ja painaako Euroopasta pelaajia jopa hierarkiassa ohi? Kyllä.

Armia kuuluu ilman kahta sanaa kisakoneeseen. Olisi huutava vääryys, jos jäisi rannalle, ellei ole klesana.
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Donskoin tilanne on aika ristiriitainen. Onko tuollaisen kauden jälkeen mitään annettavaa ja painaako Euroopasta pelaajia jopa hierarkiassa ohi? Kyllä.

Ei kannata unohtaa, että Donskoi oli yksi Marjamäen mestaruuden takuupelaaja. Ei varmaan sivuuta olankohautuksella jos Donskoilla olisi halut kisoihin. EIkä tuolla ryhmässä nyt oikeastikaan taida olla ketään right-puolen laituria joka menisi Donskoin ohi valinnoissa.
 

Kiekura

Jäsen
Perustele ny vähän ni saan nauraa ittelleni :D

Viestissä on kaks aika erilaista osaa, niin olis kiva tietää ees minkä nojalla vittuillaan.

Kumpikin kohta. Laine oli väsynyt, en tiedä seurasitko NHL. Ja kuten sanottu, niin nyt olisi oikeasti mahdollisuus huilata ja treenata fysiikkaa kunnolla. Ymmärrettävää, että ei halua lähteä kisoihin
 

-Kantor-

Jäsen
Ei kannata unohtaa, että Donskoi oli yksi Marjamäen mestaruuden takuupelaaja. Ei varmaan sivuuta olankohautuksella jos Donskoilla olisi halut kisoihin. EIkä tuolla ryhmässä nyt oikeastikaan taida olla ketään right-puolen laituria joka menisi Donskoin ohi valinnoissa.

Donskoilla on sopimus katkolla, joten hirveästi en häneen varaansa laskisi vaikka sattuisikin putoamaan playoffsien 1. kierrokselta.
 

Schadowan

Jäsen
Kumpikin kohta. Laine oli väsynyt, en tiedä seurasitko NHL. Ja kuten sanottu, niin nyt olisi oikeasti mahdollisuus huilata ja treenata fysiikkaa kunnolla. Ymmärrettävää, että ei halua lähteä kisoihin

Ja Laine on antanut viimeisen 1,5v aikana suomalaisille jääkiekkofaneille enemmän kuin normaali suomalainen NHL-pelaaja antaa koko uransa aikana. Jos nyt maltetaan nämä legendaariset Pariisin MM-kisat ja nautitaan sitten ensi kaudella niistä 50:stä NHL-maalista.
 

Kiekura

Jäsen
Ja Laine on antanut viimeisen 1,5v aikana suomalaisille jääkiekkofaneille enemmän kuin normaali suomalainen NHL-pelaaja antaa koko uransa aikana. Jos nyt maltetaan nämä legendaariset Pariisin MM-kisat ja nautitaan sitten ensi kaudella niistä 50:stä NHL-maalista.

Jep tämä. Toki siellä on Rantanen ja Aho myös pelanneet paljon, mutta heidän pelaamisessaan en ole nähnyt väsymystä ja he ovat saaneet edelliset kesät treenata täysiä, toisin kuin Laine.

Myös Ristolainen haluaa käyttää kesän hyväksi ja treenata kovaa. Nää kisat on joka vuosi ja noi nuoret jannut ehtii edustaa Suomea vielä monta kertaa elämänsä aikana
 
Kumpikin kohta. Laine oli väsynyt, en tiedä seurasitko NHL. Ja kuten sanottu, niin nyt olisi oikeasti mahdollisuus huilata ja treenata fysiikkaa kunnolla. Ymmärrettävää, että ei halua lähteä kisoihin
Eli siis oli junttia sanoa, että kahessa viikossa alta parikymppinen poika toipuu varmasti väsymyksestä. Heh, kaikkee sitä oppii kun vanhaksi elää :D

Ei silti kannata vetää liikaa johtopäätöksiä näistä mediaan annetuista lausunnoista. Yksi voi sanoa suoraan, että kulunut kausi ja sen päättyminen oli henkisesti raskas, eikä motivaatiota kisoihin löydy. Toinen voi sitten laittaa seuran tiedittajan kertomaan, että pelaaja tarvitsee lepoa. Mutta joo ymmärrettävää toki, kaikilla on varmasti omat syynså...
 
Voisiko joku asioista enemmän perillä oleva kertoa, mikä on Rantasen jalan tilanne? Viikko-pari sitten oli huhua jalkavammasta, mutta kun katsoin Coloradon kauden viimeisen pelin, Rantanen oli kehissä ja teki 2 maalia, ja nyt on ilmoittautunut mukaan Leijoniin.
 

Raid76

Jäsen
Ymmärrän pelaajien henkilökohtaiset ratkaisut. On silti turhaa naureskella näille asiaan kriittisesti suhtautuville, kyllä näillä asioilla on aina kaksi puolta.

82 peliä tuolla tasolla, kaikki matkustukset ja aikaerojen kanssa pelaaminen ym. niin on tuo semmoinen setti kyllä että sitä on tosi vaikeaa pystyä ymmärtämään täällä lämpimässä officessa päivät nenää kaivaessa miten tuommoinen imee miehestä mehut.
Jos Winnipeg taistelisi vaikka kannusta päätyyn asti, niin aika kauan pitäisi vielä ilman mehuja pelata?

Vaikken haluaisi, niin linkataan nyt poikkeuksellisesti Iltalehteen ja Jutilan haastatteluun. Otsikko on vähän turhan raflaava, yllättäen.

Timo Jutila pettyi Patrik Laineen ja Winnipegin ratkaisuun: "Sotii mun ajatusmaailmaa vastaan"
 

Kiekura

Jäsen
Eli siis oli junttia sanoa, että kahessa viikossa alta parikymppinen poika toipuu varmasti väsymyksestä. Heh, kaikkee sitä oppii kun vanhaksi elää :D

Kyllä ja ottaa puheeksi jotain sotia sun muita. MM-kisat on joka vuonna ja kisoihin lähteminen olisi ollut pois huilaamisesta ja kesätreenistä
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös