Playoffs 2017 välierät: Tappara – HIFK

  • 103 934
  • 673

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos jotain positiivista hakee, niin onneksi ei tarvitse sitä naamaa enskaudella enää katsoa kentän laidalla. Aika samanlaista on Rautakorven kiekko, mutta vähemmällä valittamisella ja tuomareiden manipulointi-yrityksillä.
En uskonut näkeväni tätä päivää. Jukka "Varo ettei talos pala" Rautakorpi, kahva- ja robottikiekon kruunaamaton kuningas nähdään sympaattisena vaihtoehtona Tapparan penkin taakse. Hieno fiilis. Sääli, että tämä unohtunee viimeistään runkosarjan ekoilla kierroksilla ensi syksynä, mutta nyt on tämäkin nähty.
2) Tuomarit eivät olleet eilen tasapuolisia, ja väittäisin että tämän asian kanssa tuomareilla oli jotain tekemistä. Noh, eipähän voi heikkoa ylivoimaa syyttää.
Siellä linja oli eilen tasapuolinen, mutta jäähytasapaino ei toteutunut. Kaksi eri asiaa. Tapparalle olisi eilen voinut kiinnipitämisestä/kahvaamisesta/estämisestä viheltää eilen sääntöjen puitteissa useammankin jäähyn. Sama IFK:n suuntaan. Eilen vaan otettiin pois noita täysin selviä idioottimaisuuksia ala Finley ja Åsten. Ei Tappara esittänyt mitään noiden tekojen kanssa verrannollista. Estopeli sen sijaan oli eilenkin molemmille joukkueille yhteistä. Siinä taas ei ole mitään uutta, että johtoa puolustava joukkue hyötyy löysemmästä tuomarilinjasta. Ei se linja silti nimenomaan Tapparaa suosinut vihellysten osalta, linja vain oli salliva kauttaaltaan. Liigan tuomarilinjan sallivuus taas ei voi yllättää ketään Liigaa edes hetken seurannutta.

Jos ei ala niin sitten ei ala. Sitten pelataan lisää Nordiksella. Kiva on, että pelit on tiukkoja ja pelataan hyvää jääkiekkoa, mutta kyllä mä toivon mahdollisimman lyhyttä sarjaa, koska ei tosiaan kiinnosta kuunnelta tätä aikuisten ihmisten itkua.
Kai tuossa pronssipelin olemassaoloon viitattiin...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos ei ala niin sitten ei ala. Sitten pelataan lisää Nordiksella. Kiva on, että pelit on tiukkoja ja pelataan hyvää jääkiekkoa, mutta kyllä mä toivon mahdollisimman lyhyttä sarjaa, koska ei tosiaan kiinnosta kuunnelta tätä aikuisten ihmisten itkua.

(boldaus oma) Joo eli Tapolalle vaan terveisiä :)

En mä ole missään sanonut, ettei Tappara olisi pelannut IFK:ta paremmin. Onhan se, ja onnittelut siitä. Sarja on 3-1 teille, eikä esim. 2-2 tai samoin luvuin meille. Tappara toteuttaa hyvin pelitapaansa, mutta tässä sarjassa kyllä häiritsee tuo junnaava pelaaminen, tuomaripeli ja Tapolan vinkumiset lopputulosten (kolmen) lisäksi.

En uskonut näkeväni tätä päivää. Jukka "Varo ettei talos pala" Rautakorpi, kahva- ja robottikiekon kruunaamaton kuningas nähdään sympaattisena vaihtoehtona Tapparan penkin taakse. Hieno fiilis. Sääli, että tämä unohtunee viimeistään runkosarjan ekoilla kierroksilla ensi syksynä, mutta nyt on tämäkin nähty...

Joo kyllä Rautakorpi tiedetään. Silti mielummin ne käytävällä suoritetut talonpoltto-uhkaukset kun tuo mistä tuolla aiemmin mainitsin!
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Niin on. Saravokin luisteli eilen vikalla minuutilla Luttiselta karkuun pelikatkolla. Luttinen olisi ilmeisesti halunnut koittaa Saravon mailan jäykkyyttä tai kysellä pizzaohjeita. Onneksi linjuri kiilasi väliin ja Saravo pääsi salaisine resepteineen karkuun. Tästä vetäisin johtopäätöksenä, että tuomarit ovat Tapparan puolella.
Niin kuin eilen työTOVERUUDELLE sanoin, niin Luttinen yritti varastaa Peksin luistimen terät. Näin olisi edes joku kentällä kenestä Arttu pääsee luistellen ohi.
 

Kukko

Jäsen
Ahaa, eli kun päättömiä väitteitäsi korjataan faktoilla, on se trollausta. Voihan sitä puusilmäinen tapaus asian noin toki nähdä, mutta esim. Åsten ja Finley ovat Liigatasoa ihan muutenkin kuin sikailemalla. Finley kelpaisi varmasti myös Tapparan pakistoon ja kuten historia osoittaa, on siellä kovaa pelaaville ja ylilyönteihin sortuville pakeille ollut tilausta myös menneisyydessä. Hyvänä esimerkkinä tosiaan Kankaanperä, joka sai parin ottelun pelikiellon kiekottoman pelaajan taklaamisesta Tapparassa pelatessaan. Kertoo ihan täysin omasta idiotismistasi jos näet tuon IFK:lle jotenkin leimallisena piirteenä ja heität "Tapparaan ei tuollaisia palkata" -paskaa, etenkin kun viikon sisään on teikäläisillä olleet IFK-pelaajien kupolit tähtäimessä pariinkin kertaan. Ainoa ero on se, että Tappara on pelannut paremmin ja voittanut enemmän. Mutta toki, jos katsoo vain omiin kohdistuneet rikkeet ja muodostaa käsityksensä pelistä sen pohjalta, näyttää siltä että rehtitappara tässä on viaton ja puhtoinen uhri Sika-IFK:n rottaillessa liigatasottomilla pelaajilla, jotka jotenkin ovat rottailleet itsensä välieriin.

Onneksi teidän joukossa on monta erittäin asiallista ja asiantuntevaa kirjoittajaa vastapainona kaltaisillesi tapauksille.

Olet yksiselitteisesti väärässä. Menneisyyden kaiveleminen (ja sieltä oikeutuksen hakeminen) ei poista sitä faktaa, että yksikään kolmikosta Åsten, Kantola tai Finley ei pääsisi\mahtuisi tämän hetkiseen Tapparaan. Mikäli tuollaisia ei joukkueelleen pelaavia kuumakalleja pitää etsiä, niin Niklas Lucenius ja Dragan Umicevic ovat hyviä esimerkkejä Tappara historiasta. Etenkin Umicevic oli taitojen puolesta erittäin pätevä kaveri, ja olisi ollut halukas jatkamaan. Hänen joukkuehengen vastaiset otteensa kaukalossa kuitenkin tekivät sen, että Tappara ei kyseisen pelaajan kanssa halunnut sopimusta jatkaa. Sama koskee noita HIFK pelureita. Heillä ei olisi asiaa nyky Tapparaan, koska meillä edellytetään sitoutumista joukkuuen yhteisiin tavoitteisiin. Tavoite on menestys, pelaajakehitys. Keihästykset ja tarpeettomat kuumenimiset (joista jäähyjä) ei sovi kuvioon. Näillä Finleillä ja muulla edari meiningillä tulette häviämään myös jatkossa.

Tilastollisesti helposti on todistettavissa, että Tappara on tällä kaudella pelannut runsas maalisen runkosarjan. Tehden eniten maaleja. Sen otteluissa on käynyt eniten yleisöä vieraspaikkakunnilla. Tappara on pelannut viihdyttävää kiekkoa.
Nyt on pudotuspelit. Tällä hetkellä pelataan vain tuloksesta PISTE Toivottavasti se ei tullut kellekkään yllätyksenä. Antikiekko vinkumisista tulee mieleen vain huono häviäjä. Se että TPS päästi ilmaiseksi maalintekopaikoille ei ole mitään Tapparalta pois.
 
Viimeksi muokattu:

Pori67s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ude&Parru
Kyllä tää Tapparalle menee 4-1 valitettavasti.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tärkeä voitto Tapparalle eilen. Tuosta on vaikea nousta Hifkillä, mutta kaikki on mahdollista. Kliinistä suorittamista eilen.
Tapolaakin tönitty hallin käytävällä. Ei kait sen naama voi niin paljon vituttaa :)
 
Viimeksi muokattu:

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onpa syöpäinen ketju :D Tappara vie meitä 100-0 eikä vastalääkkeitä ole kolmeen vuoteen keksitty. Ollaan siis huonompia. Puusilmäisyyksiä sivusta toiseen. Lauantaina itkivät Tapparan kannattajat koska he saivat enemmän jäähyjä, ja nyt HIFK:n.

Mä ymmärrän ihan täysin itkun tuosta Tapparan pelitavasta, mutta suotakoon se heille jos tykkäävät katsella tuon näköistä voittavaa kiekkoa. Itse olen enempi nopean lätkän kannalla, jolloin saadaan viihdearvoa ihan eri tavalla kuin nyt. Mutta kyllähän nää Tapparasarjat on aina ihan helvetin puuduttavia jos verrataan nyt vaikka tämän kauden kahteen edelliseen sarjaan, tai viimekauden Pelicans ja JYP sarjaan joissa ihan oikeasti nähtiin sitä taistelua. Nyt nähdään taistelua siitä saadaanko edes kerran erässä luotua maalipaikka jompaankumpaan päähän kenttää. Kiekko on enemmän molempien maalin takana kuin liikkeessä. Mä en ikinä halua nähdä IFK:n puuduttavan tempoa noin ja nyt ollaan jouduttu itsekin siihen pakotettuina.

Alkukaudesta koitettiin pelata nopeammin mutta melko nopeasti tuli selväksi ettei tän kauden jengi siihen kykene viimekauden tapaan. Loukkaantumiset varmaan söivät tätäkin, eikä Antin pelikirjassa ollut muita sivuja. Sitten alettiin pelaamaan sitä kärsivällisyys-kiekkoa ja siitä lähtien koko kausi on ollut melkoista paskaa, jonka kruunaa tämä sarja jossa ei tapahdu mitään muuta kuin se mihin on jo totuttu, eli Tapparan juhlii pelin päätyttyä. Kärppä ja TPS sarjoissa meidän hyökkäyspelissä alkoi näkymään liikettä ja syöttöjä jotka edistivät peliä ja peli virtasi päästä päähän molemmilla ollessa omat momentuminsa. Tässä sarjassa ne momentumit on nollassa lukuunottamatta jotain pieniä pyörityksiä mitä molemmat joskus saavat aikaan. Ihan helvetin tylsää katsottavaa. Pleijareissa on tottunut näkemään taistelua, kovaa vauhtia, maalineduspaineja, väkisinrunnottuja maaleja sekä taistelun taannuttua omat ruskeaksi värjäytyneet kalsarit.

Sanoin jo ennen sarjan alkua kaverille että Tapparan mentyä 1-0 johtoon voit huoletta sulkea television koska pelissä ei tule tapahtumaan enää mitään. Ja niinhän se on ollut. Varmasti suurin syy on IFK:ssa ettei sitä kunnon takaa-ajoa olla käyntiin saatu. Meidän peli kun perustuu siihen tunteeseen ja vauhtiin jotka Tappara mestarillisesti tappaa meitä vastaan.

Sekava postaus, mutta niin on tunnetilakin, kun ei tiedä haukkuako omat vai vastustajat vai molemmat tuollaisen oksennuksen tarjoamisesta maksaville katsojille. Tuli kai tehtyä kaikki noista :D
 
Viimeksi muokattu:

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tää oli ihan allekirjoituskamaa :D Uskon, että kuka fani tahansa tykkäisi nähdä oman joukkuuen voittavaa kiekkoa. Ei näissä peleissä oo väljä miten ne 4 tarvittavaa W otetaan.

Voit käyttää allekirjoituksena ihan rauhassa, olihan tuo hienosti kirjoitettu itseltäni :D Muokkasin nyt kuitenkin selventääkseni mitä tarkoitin. Ymmärsit kuitenki varmaan pointtini jos luit koko postin. On voittavaa kiekkoa ja voittavaa kiekkoa jota jaksaa katsoa. Mä en jaksa katsoa jos kotipeleissäkin pelataan maalinestopeliä henkeen ja vereen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanoin jo ennen sarjan alkua kaverille että Tapparan mentyä 1-0 johtoon voit huoletta sulkea television koska pelissä ei tule tapahtumaan enää mitään. Ja niinhän se on ollut. Varmasti suurin syy on IFK:ssa ettei sitä kunnon takaa-ajoa olla käyntiin saatu.

Tämä nyt on hieman outo kommentti, kun IFK kuitenkin voitti lauantaina, vaikka Tappara meni 1-0 johtoon.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mä en jaksa katsoa jos kotipeleissäkin pelataan maalinestopeliä henkeen ja vereen.

Juu no ei se ole tuollaista ollut oikeastaan muita kuin IFK:ta vastaan, ehkä TPS:aakin ajoittain. Ei Tapparan yksinkertaisesti kannata lähteä höntyilemään yhtään alivoimaisena, koska mitä enemmän Tappara hyökkää epäorganisoituna IFK:ta vastaan, sitä todennäköisempää on IFK:n menestyminen ottelussa.

Tappara saa IFK:ta vastaan täydellisen kontrollin viemällä yhdellä miehellä kiekon punaiselle, mihin IFK päästää ja reagoi pudottamalla trapin, sen jälkeen Tapparalta palautus ja tuoreella viisikolla helposti pelin painopiste hyökkäysalueelle. IFK:n avauspeli on niin huonolla tasolla suhteessa Tapparan keskialueeseen ja karvaukseen, että pelin ollessa IFK:lla omassa päädyssä menee seuraava maalipaikka 50-50 jommalle kummalle, kun Tapparan lähtiessä on sillä selkeähkö etu. Kaikki tämä johtuu siitä, että toisella joukkueella on riittävä määrä yksinkertaisia ja toimivia variaatioita kaikilla osa-alueilla, ja koko viisikko osaa käyttää niitä, kun toinen joukkue ei osaa toteuttaa omia mallejaan, tai ne eivät toimi.

Tappara taisi tehdä eniten maaleja runkosarjassa, muttei päästänyt vähiten. Ei kuulosta maalinestopeliltä. Sääli, ettei IFK päässyt koskaan vääntämään RD:n Lukkoa vastaan, olisi saatu nämä epäkiekkojutut ja tuomari-itkut uudelle tasolle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässäpä hauska pieni tarina eilisillalta Suomen Ateenasta. Viiden sormuksen mies, hinkki-ikoni Esa Tikkanen päätti sitten viettää laatuaikaa lätkän parissa kaukana landella eikä Hesassa. Hän siis tuli mieluummin katsomaan JYPin ja KalPan välistä kohtaamista kuin HIFK:n peliä.


HIFK-legenda isukki fanittamassa JYPpiä ja poika kannattaa Tapparaa. Aika ironisesti kertoo tämän hetken HIFK:n tasosta/kiinnostavuudesta.

Oli muuten särmä poika. Istui takanani tuossa sarjan kakkospelissä. Huudot lähti ihan reteesti. Toivottavasti johtaa joskus Tappara-fanien Helsingin alajaostoa.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Tää oli ihan allekirjoituskamaa :D Uskon, että kuka fani tahansa tykkäisi nähdä oman joukkuuen voittavaa kiekkoa. Ei näissä peleissä oo väljä miten ne 4 tarvittavaa W otetaan.
Väärin. Marjamäen viimeisellä kärppäkaudella useampi kärppäfani valitti pelin tylsyydestä vaikka pääsääntöisesti voitettiin. Ennemmin olis kuulemma tiputtu viihdyttävällä pelillä. Voitettiin siis väärällä tavalla. Itse en siis tähän sakkiin kuitenkaan kuulunut, mutta kyllä näitä on!
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näihin viihdearvokeskusteluihin voisi kommentoida omalta osaltani sen verran, että ehkä runkosarjassa vielä onkin tilanteita, joissa tavallaan on varaa hävitä. 5. tammikuuta sanoin ääneen, että tänään olisi periaatteessa varaa vaikka hävitä Ilvekselle. Tapparahan otti ja hävisi ja ei se kyllä millään tasolla hyvältä tuntunut.

Pudotuspeleissä kuitenkaan ei ole ikinä "varaa" hävitä. Sarjan asetelma muuttuu joka otteluvoiton myötä niin oleellisesti. Ehkä tähän ajatteluun vaikuttaa esimerkiksi 2014 finaalisarja Kärppiä vastaan, kun Tapparalla oli 3-1-johto ja kuohujuomat kylmässä jne. Sitten tulee Kärpät peli peliltä ja vie seitsemännen jatkoajalla. Hieman suututti.

Ehkä tämä playoff-historia on sitten vaikuttanut siten, että vain voitot lasketaan. Finaalien voittamista piti Tapparan kolmesti harjoitella ennen kuin neljännellä onnistui. Lämmitti aika vähän kesällä 2014 tai 2015, oliko pelattu hienosti vai ei, kun voittoa ei kuitenkaan tule. Ehkä ensi vuonna voidaan sitten yrittää sitä hienosti voittamista, jos tähän saadaan tavallisia muutama alle.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK-legenda isukki fanittamassa JYPpiä ja poika kannattaa Tapparaa. Aika ironisesti kertoo tämän hetken HIFK:n tasosta/kiinnostavuudesta.

Tai sitten se kertoo enemmän tämän IFK-legendan IFK-legendaarisuudesta, etenkin kun paita on Ilmalan hallin katossa.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Finley on pelannut yhden kauden. Muutama kausi lisää ja ohi mennään Kankaanperästä rikoshistoriassa.

Miten Finley liittyy millään tavalla keskusteluun Kankaanperästä ja Mäntylästä? Se että Finley tekee tyhmiä asioita ei poista Tuukan ja Markuksen tekoja, eikä tee heistä yhtään sen puhtaampia pelaaja.

Liigan kurinpito on nimenomaan vuosia kussut siinä, että rumistakin taklauksista on annettu maksimissaan noita mainitsemiasi mini-pelikieltoja (max 3 peliä). Toisaalta jos sinun mutuilusi kumoaminen kiistattomilla faktoilla on trollaamista, niin en näe juurikaan syitä jatkaa tätä keskustelua tämän pidemmälle. En usko palstalta sinun lisäksesi löytyvän ihan hirveän montaa ihmistä, joiden mielestä Mäntylä ja Kankaanperä eivät olisi likaisia pelaajia.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko Tapparan kiekko sellaista voittavaa kiekkoa, josta voi tai saa nauttia? Eilen ei ehkä ollut, mutta yleensä kyllä mielestäni on, esim. siinä pelissä kun mentiin 5-0 johtoon Helsingissä niin ihan viihdyttävää oli.

On kai aika harvinaista, ettei faneille kelpaa oman joukkueen menestys pelityylin takia. Ihmismieli on sillä tavalla joustava, että mikä vastustajan toteuttamana on jääkiekon syöpää, on oman joukkueen toimesta hieno taisteluvoitto.

Ainoat poikkeukset lienee jotkut HIFK-fanit, jotka ottaisi mieluummin ryminäpronssin kuin neppailemalla saadun mestaruuden. Sekä Kärppien fanit, joille Marjamäki-kiekko alkoi viimein maistua puulta. Siihen tosin varmaan vaikutti kyllästyminen mestaruuksiin ylipäänsä. Parin mestaruudettoman kauden jälkeen heillekin saattaisi taas maistua väärällä tyylillä voittaminen.
 

Kukko

Jäsen
Miten Finley liittyy millään tavalla keskusteluun Kankaanperästä ja Mäntylästä? Se että Finley tekee tyhmiä asioita ei poista Tuukan ja Markuksen tekoja, eikä tee heistä yhtään sen puhtaampia pelaaja.

Liigan kurinpito on nimenomaan vuosia kussut siinä, että rumistakin taklauksista on annettu maksimissaan noita mainitsemiasi mini-pelikieltoja (max 3 peliä). Toisaalta jos sinun mutuilusi kumoaminen kiistattomilla faktoilla on trollaamista, niin en näe juurikaan syitä jatkaa tätä keskustelua tämän pidemmälle. En usko palstalta sinun lisäksesi löytyvän ihan hirveän montaa ihmistä, joiden mielestä Mäntylä ja Kankaanperä eivät olisi likaisia pelaajia.

Tämä keskustelu lähti liikkeelle siitä, kun kerroin että Finlellä, Åstenilla ja Kantolalla ei olisi mitään asiaa nyky Tapparaan. Hyppäsit keskusteluun sivusta, niin et sitä tiedä. Keskustelu eteni seuraavaan väitteeseen, jossa todettiin että: olispa koska teillä on joskus pelannut pelaaja x ja y. Mäntylä ja Kankaanperä ovat edelleen paljon enemmän pelimiehiä, kuin edellä luotellut pelaajat. Missään vaiheessa en ole sanonut, että he olisivat puhtaita pulmusia olleet. Eikä miesten historia suoranaisesti edes kiinnosta keskustelun aiheena juuri nyt. Kummatkaan eivät pelaa tällä hetkellä Tapparassa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös