Playoffs 2017 välierät: Tappara – HIFK

  • 103 856
  • 673

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse näen toisenlaisen syyn tälle, eli Tapola peluuttaneei IFK:ta vastaan vielä hitaampaa lätkää, koska Stögön IFK on parhaimmillaan kun peli virtaa, ja Tapparan säätämä tempo on ollut myrkkyä IFK:lle jo kolmatta kautta. Eikä tässä ole tarkoitus lähteä syyllistämään ketään, Tapolan tehtävä on saada joukkue voittamaan, ja sitä he ovat tehneet helvetin hyvin jo kolmen kauden verran. Voi olla että Tapolan Tappara olisi voittanut IFK:n tässä sarjassa myös aktiivisemmalla lätkällä, koska kyllähän Tappara osaa lähteä todella hyvin myös nopeammin omalta alueelta, ja kyllähän Tapparakin osaa karvata hemmetin hyvin, mutta ehkä Tapola näki että voitto IFK:sta tulee tässä sarjassa todennäköisemmin hidastamalla sen pelin virtausta. No, tämä oli puhtaasti osastoa: spekulointi.
Niinhän tuossa lainaamassasi viestissäkin sanottiin. Törmäsen vika. Kaikki tietävät jo tähän mennessä, miten Tapolan Tappara tulee pelaamaan Törmäsen IFK:ta vastaan, koska tulokset viimeisen kolmen kauden osalta ovat aika vastaansanomattomat. Törmäsellä ei sitä taktista vastausta ole oikein vieläkään. Kiven johtama Ilves löysi sen ekalla yrityksellä, Marjamäen Kärpät samoin.

Se, mitä @Sabaton käsittääkseni yritti sanoa on se, että vastaavassa tilanteessa Kivi tai Marjamäki eivät jäisi hakkaamaan päätään seinään yrittäen sitä samaa taktiikkaa, mikä ei toimi. Nuo Marjamäen ja Kiven joukkueet ovat omilla taktiikoillaan pakottaneet Tapparan vaihtelemaan taktiikkaansa ottelusarjojenkin aikana. Törmänen ei ole vielä kolmen kauden aikana löytänyt taktiikkaa, joka pakottaisi Tapolan muuttamaan lähestymistään, jolloin Tapola peluuttaa illasta toiseen sitä samaa peruspeliä ilman variaatioita. Tämän voi ajatella puhtaasti shakkina. Tapola teki siirtonsa ja nyt odotetaan edelleen sitä Törmäsen siirtoa, joka pakottaa Tapolan reagoimaan. Peli on suhteessa vastustajaan, eikä kukaan ihan oikeasti lähde pudotuspeleissä lähde muuttamaan voittavaksi todettua taktiikkaa vain huvin vuoksi. Taktiikkaa vaihdetaan, jos/kun se ei (enää) toimi. Törmänen ei ole kyennyt ajamaan Tapparaa siihen asemaan, Kivi ja Marjamäki kyllä.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Siihen on yksi syy, että Tappara pelaa kauden tylsintä lätkää välierissä ja se on se, että HIFK ja varsinkin Törmänen on täysin kusessa tuon Tapparan träpin kanssa ja osaaminen ei riitä sen purkamiseen. Kaikki jää pelaajien vastuulle ja Tapola kairaa jälleen Törmästä kakkoseen. Turha itkeä mistään tuomarilinjasta, kun Tapparan ei tarvinnut rikkoa, kun HIFK ei päässyt edes maalipaikoille.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joo, noi pelitavat on mitä on, tätä tää IFK on ollut nyt kolme vuotta, ei niistä enempiä.

Sitä vaan mietin, että miten täällä porukka saa Finleystä paskan puolustajan? Tai siis voi se huono olla, mutta ei tuossa joukkueessa ole kuin Heiskanen ehkä parempi, samaa tasoa sanoisin. Esimerkiksi täällä jo hifkiläisten suunnalta haukuttu Eronen on ollut tässä sarjassa ihan käsittämättömän paska. Hank Pikkarainenkin olisi vahvistus tuohon verrattuna.

Sitä en kyllä käsitä, että miksei Tappara voi vieläkään käyttää syvän kautta rakentamista tuossa ylivoimassa, kun siellä on vielä kaiken lisäksi Eronen ollut luutimassa maalin edessä. Samaa yläkolmion hieromista ollut koko kausi, ja aina kun menee seisoskeluksi, kuten on nyt mennyt, niin tuossa pystyy puolustamaan vaikka neljä meripoijua.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinhän tuossa lainaamassasi viestissäkin sanottiin. Törmäsen vika. Kaikki tietävät jo tähän mennessä, miten Tapolan Tappara tulee pelaamaan Törmäsen IFK:ta vastaan, koska tulokset viimeisen kolmen kauden osalta ovat aika vastaansanomattomat.

Törmäsen vika että Tappara pelaa eri tavalla IFK:ta vastaan kuin muita vastustajia vastaan? Stögö on yrittänyt kolmen vuoden aikana pelata Tapparaa vastaan aktiivisemmin (varsinkin kotona IFK piti esim. viime kaudella pelin tempoa korkeammalla), ja Tapolan vastaus tähän on ollut pitää pelin rytmi mahdollisimman paljon Tapparan käsissä ja tämä tarkoittaa usein Tapolan pelikirjassa pelin hidastamista omalle rytmille sopivaksi. Tässä sarjassa kolmanteen peliin IFK lisäsi selvästi kiekkokontrollia, palautteli ensimmäistä kertaa kiekkoja omiin jos paikkaa hyökkäykseenlähdölle ei heti löytynyt jne, eikä Tapola muuttanut Tapparan peliä käytännössä millään tavalla. Se on totta että IFK:ta vastaan Tapola säätelee Tapparan pelaamista tietyiltä osin mm. pelin virtaamisen suhteen (seistään mm. enemmän siellä maalintakana), siis verrattuna muihin Tapparan vastustajin, mutta eihän Tapolan pelikirja mene pääpointeiltaan uusiksi IFK:takaan vastaan. Vai pelasiko Tapolan Tappara kenties Ilves-sarjassa paljonkin esim. korkeaa ohjauspeliä, tai karvasiko yksivaiheisesti, tai lähtikö nopeasti hyökkäyksiin? En nähnyt kuin yhden pelin tuosta sarjasta, ja ainakin siinä Tappara käytti johtoasemassa träppiä, hidasti peliä maalintakana ja lähti kontrolloidusti jne.

Törmäsellä ei sitä taktista vastausta ole oikein vieläkään. Kiven johtama Ilves löysi sen ekalla yrityksellä, Marjamäen Kärpät samoin.

Kyllä, mutta erona on se, että esim. Marjamäen Kärppien peli Tapparaa vastaan pohjautui paljolti siihen miten Kärpät pelasi pääosan kaudesta, eli pelitavalla joka pohjautui kiekkokontrolliin, ja tiiviillä viisikolla pelaamiseen, koska se oli Marjamäen Kärppien identiteetti kolmen vuoden aikana. Törmäsen IFK on joutunut muuttamaan omaa pelitapaa ja identiteettiään Tapparaa vastaan, koska se oma identiteetti ja pelitapa ei vain yksinkertaisesti toimi Tapolan Tapparaa vastaan. Eihän joukkueet voi loputtomasti muuttaa sitä omaa peliään kauden aikana, jonkinlainen identiteetti ja pelitapa on oltava raameineen, eikä sitä voi yhteen sarjaan rakentaa kokonaan uudelleen. Osa-alueita voi säätää, mutta ei pelaajat voi pelata sujuvasti selkärangasta mitään viittä eri variaatiota per/osa-alue.

Siihen on yksi syy, että Tappara pelaa kauden tylsintä lätkää välierissä ja se on se, että HIFK ja varsinkin Törmänen on täysin kusessa tuon Tapparan träpin kanssa ja osaaminen ei riitä sen purkamiseen.

Tappara ei pelaa träppiä vain IFK:ta vastaan, eli ei se IFK ole se syy miksi Tappara träppää joskus, träppi on yksi sivu Tapolan pelikirjassa.

Sitä vaan mietin, että miten täällä porukka saa Finleystä paskan puolustajan?

Finleyn aiheuttama mielipaha taitaa sotkea arviointia. Kieltämättä sikailee välillä, taklaa usein vastustajaa kunnioittamattomasti, mutta eipä Finley ole huono puolustaja tässä Liigassa. Jos päättää nähdä pelkästään pelaajan huonot teot, niin saahan lähes kenestä tahansa huonon pelaajan.
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Siihen on yksi syy, että Tappara pelaa kauden tylsintä lätkää välierissä ja se on se, että HIFK ja varsinkin Törmänen on täysin kusessa tuon Tapparan träpin kanssa ja osaaminen ei riitä sen purkamiseen. Kaikki jää pelaajien vastuulle ja Tapola kairaa jälleen Törmästä kakkoseen. Turha itkeä mistään tuomarilinjasta, kun Tapparan ei tarvinnut rikkoa, kun HIFK ei päässyt edes maalipaikoille.
Naulan kantaan! Ihan turhaan täällä Hifkin kannattajat itkevät sitä, että vastustajalla on pelisuunnitelma. Ymmärrän kyllä että se harmittaa, kun omalla joukkueella ei ole.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...mielestäni ekassa erässä ultrapassiivisuus meni vähän överiksi kun 2min ylivoima meni siihen että oman maalin takaa haetaan vauhtia ja keskialueella kaarretaan takaisin.

Tässä täytyy todeta, että ymmärrän Tapparan varovaisuuden johtoasemassa. IFK on ollut erikoistilanteissa todella yllättävästi timanttia tässä sarjassa, kun taas Tappara sai lauantaina ylivoimansa aikana lähinnä vastaanottaa IFK:n puolittaisia läpiajoja. Erityisesti johtoasemassa ymmärrän, että mieluummin ylivaroivaisesti haetaan ennen hyvin toiminutta ylivoimaa uomiinsa kuin hukataan momentum vieraskentällä johonkin alivoimamaaliin kun Elkins riistää kiekon ja polkee läpi.
 

Kukko

Jäsen
Tämä on ihan totta. Tosin IFK välillä taklaa melko ahkerasti, mutta muuten tuohon ei oikein ole lisättävää. En kyllä sanoisi että meidän ongelma on viimeistely. Sen sijaan se on niille paikoille pääseminen.



No ei. Liigan kaikkien aikojen jäähykuningas Kankaanperä, jolla on lukuisia pelikieltoja mm. rumista taklauksistaan, on todellinen pyhäkoulupoika ja sopii oikein hyvin rehtitapparaan, johon ei mitään Kantolan kaltaisia apinoita kelpuuteta. Tässä sinulle valistuksena video Tapparan Markus Kankaanperän kurinalaisuudesta pelitilanteen jälkeen: Markus Kankaanperä yrittää hyökätä Mark Hurtubisen kimppuun (6.8.2014) - YouTube

Tästä voit sitten katsoa kuinka Tapparan Markus Kankaanperä saa estämisestä ulosajon taklatessaan kiekotonta Kantolaa, joka varmaan sinusta tässäkin edustaa halveksittavaa pelaajatyyppiä jota et rehtitapparaan kelpuuttaisi: Kankaanperä myöhässä tilanteessa – suihkuun sen sijaan etuajassa | Ruutu Mutta tällaistahan tapahtuu vain IFK:ssa... Pysy siis typerässä kuvitelmassasi ja jätä nämäkin katsomatta, kuten viime pelissä jätit Rantakarin taklauksen louskuttaen kuitenkin IFK-pelaajien mitättömimmistäkin rikkeistä.

Olet kyllä surullinen tapaus. Joko sen takia että oikeasti uskot juttuihisi, tai sitten siksi että jatkat niiden jauhamista vaikka tiedät puhuvasi paskaa, eli trollaat. On kyllä ainakaan teikäläisen aika turha valittaa mistään kahvara-puheista jos oma taso on tuo.


Sori en lähde enää trollin yllytyksestä kaivelemaan vanhoja asioita. Tappara keskittyy jääkiekon pelaamiseen. Tekee sen taitavammin ja paremmin, kuin HIFK. Mäntylä ja Kankaanperällä on annettavaa pelillisesti. Monella HIFK:n TÄMÄN hetkisellä pelaajalla ei ole mitään annettavaa. Ainoa heidän olemassa olon edellytys tällä sarjatasolla on rottaillu. Ei siinä mitään. Keskittykää te rottailuun, me toivottavasti kohta puoliin finaaleihin
 
Viimeksi muokattu:

Kukko

Jäsen
Harmi pilata näin hienoa mutuilua faktoilla, mutta nyt on kyllä niin paksua paskaa, että on pakko.

26.03.2006 2 peliä taklauksesta päähän, kohteena Aki Uusikartano
24.9.2009 2 peliä taklauksesta päähän, kohteena Ilmari Pitkänen
3.10.2009 3 peliä taklauksesta päähän, kohteena Justin Morrison
30.1.2010 1 peli taklauksesta päähän, kohteena Jukka-Pekka Laamanen
25.9.2012 1 peli laitataklauksesta, kohteena Cory Quirk

Kyllähän Tuukka Mäntylä tunnetaan aika likaisena pelaajana ja tätä on ihan turha edes yrittää kiistää, enkä usko keskiverto Tapparafanin niin edes tekevän. Ottanut tällä kaudella myös KHL:ssa pari pelikieltoa rumista taklauksista.


12.10.2001 3 peliä kyynerpäätaklaus, kohteena Frank Banham
04.02.2004 1 peli tappelu, vastustajana Joe Murphy
08.03.2006 1 peli poikittainen maila, kohteena Patrik Forsbacka
25.03.2011 1 peli linjatuomarin tönäisy
16.01.2015 1 peli kyynerpäätaklaus, kohteena Mikko Kukkonen
16.11.2015 3 peliä taklaus päähän, kohteena Joonas Vihko
26.01.2016 3 peliä kiekottoman pelaajan taklaaminen, kohteena Kai Kantola
18.11.2016 1 peli kiekottoman pelaajan taklaaminen, kohteena Josh Green

Voi olla etten arkistoista löytänyt ihan jokaista pelikieltoa, mutta yllättävän vähän tällä viimeisen päälle koodimiehellä on pelikieltoja tappeluista verrattuna taklauksista saatuihin.

Niin kuin huomaat pojat ovat pelanneet aika pitkään tätä sarjaa.
Harmi pilata näin hienoa mutuilua faktoilla, mutta nyt on kyllä niin paksua paskaa, että on pakko.

26.03.2006 2 peliä taklauksesta päähän, kohteena Aki Uusikartano
24.9.2009 2 peliä taklauksesta päähän, kohteena Ilmari Pitkänen
3.10.2009 3 peliä taklauksesta päähän, kohteena Justin Morrison
30.1.2010 1 peli taklauksesta päähän, kohteena Jukka-Pekka Laamanen
25.9.2012 1 peli laitataklauksesta, kohteena Cory Quirk

Kyllähän Tuukka Mäntylä tunnetaan aika likaisena pelaajana ja tätä on ihan turha edes yrittää kiistää, enkä usko keskiverto Tapparafanin niin edes tekevän. Ottanut tällä kaudella myös KHL:ssa pari pelikieltoa rumista taklauksista.


12.10.2001 3 peliä kyynerpäätaklaus, kohteena Frank Banham
04.02.2004 1 peli tappelu, vastustajana Joe Murphy
08.03.2006 1 peli poikittainen maila, kohteena Patrik Forsbacka
25.03.2011 1 peli linjatuomarin tönäisy
16.01.2015 1 peli kyynerpäätaklaus, kohteena Mikko Kukkonen
16.11.2015 3 peliä taklaus päähän, kohteena Joonas Vihko
26.01.2016 3 peliä kiekottoman pelaajan taklaaminen, kohteena Kai Kantola
18.11.2016 1 peli kiekottoman pelaajan taklaaminen, kohteena Josh Green

Voi olla etten arkistoista löytänyt ihan jokaista pelikieltoa, mutta yllättävän vähän tällä viimeisen päälle koodimiehellä on pelikieltoja tappeluista verrattuna taklauksista saatuihin.

Lainaat vuodesta 2001 asti, se on 16 pelivuotta. Finley on pelannut yhden kauden. Muutama kausi lisää ja ohi mennään Kankaanperästä rikoshistoriassa. Varmasti jotain oikeasti pitkiäkin kaukkuja luvassa. Ei noita mini pelikieltoja. Noin muuten vastaus myös sinulle ylempänä. Liigan kurinpito on kussut housuihinsa tällä kaudella. Ilman sitä, Finleyn pelikielto kokoelma saattaisi jo lähennellä Kankaanperän koko peliuraa. Miltäs se Tapparan tämän hetkineen peli on vaikuttanut?
 
Viimeksi muokattu:

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Tässäpä hauska pieni tarina eilisillalta Suomen Ateenasta. Viiden sormuksen mies, hinkki-ikoni Esa Tikkanen päätti sitten viettää laatuaikaa lätkän parissa kaukana landella eikä Hesassa. Hän siis tuli mieluummin katsomaan JYPin ja KalPan välistä kohtaamista kuin HIFK:n peliä.

Radiohaastattelussa sanoi vielä toivovansa JYPin mestaruutta, koska oli ennen kautta lyönyt siitä vetoa.

Haastattelussa puhuttiin myös liigan tuomaritoiminnasta ja päähän kohdistuneista taklauksista. Tikkasen mukaan tuomarointi on parantumaan päin, mutta toisaalta pelaajien välinen kunnioitus taklaustilanteissa vähentynyt hänen päivistään.

Muutamaa tuntia myöhemmin HIFK häviää, Finley vetää miehekkäästi kiekotonta päähän ja Törmänen itkee tuomareista.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
HIFK pelaa träppiä myös. Turha kiukutella. Tappara tekee vain senkin paremmin.

-----

Tappara lisäsi täksi kaudeksi puolustukseen runsaasti kiekollisuutta. Pelaajatyyppi puolustuksessa muuttui pienempikokoiseksi, nopeammin luistelevaksi ja kiekollisesti taitavammaksi. Huoleni oli siinä kohtaa, että miten PAPP onnistuu noin pienikokoiselta puolustukselta. Huoleni näyttää olleen turha. Eilenkin ei ainuttakaan laukausta lähisektorista. Ei siis välttämättä tarvitse olla körmyjä pakissa, jos ei päästä edes kiekkoa tulemaan keskelle ja jos tulee, niin pelaa vastustajan mailan pois.

Tällä pakistolla pystyy rauhassa kiekottelemaan omissa vaikka olisi kovakin karvaus. Taitotaso ja jalka riittää siihen mainiosti. Paineen alla kiekko pysyy lavassa ja pakki - pakkia voi huoletta heittää, kun tietää vastaanottajankin osaavan käsitellä kiekkoa. Usein he pystyvät avaamaan keskustaan ahtaassakin paikassa. Edit: Tästä syystä ilmeisesti HIFK valmennuskin on tullut siihen ratkaisuun, että ei kannata antaa painetta, vaan vetäydytään myös träppiin.

Seuraava evoluutio olisi sitten saada hyökkäyspäässä heistä enemmän irti. Nyt hyökkäyssinisellä he uskaltavat pelata rohkeasti ja luottavat toisiinsa, jolloin viivalla vaihdetaan puolta, pakottaen puolustavan joukkueen aina ryhmittymään uudelleen puolen vaihdon jälkeen. Vielä toivoisin heidän haastavan hyökkäysalueelle, kuten runkosrajassa ajoittain. Toisi reilusti lisää vaarallisuutta hyökkäysalueen hyökkäyspeliin.

Tässä asiassa nämä kaksi organisaatiota ovat menneet selvästi eri linjoille.

-----

Edit:
Törmänen on kyllä nolo. Lauantain pelistä ei kiukutellut jäähytasapainosta mitään, vaikka esim Kuuselan huitomisjäähy oli samaa tasoa, kun Luttisen eilen (maila käsistä). Lauantaina Tappara oli jäljessä ja huolimaton pelaamisessaan. Eilen näin oli HIFK:lla.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sori en lähde enää trollin yllytyksestä kaivelemaan vanhoja asioita. Tappara keskittyy jääkiekon pelaamiseen. Tekee sen taitavammin ja paremmin, kuin HIFK. Mäntylä ja Kankaanperällä on annettavaa pelillisesti. Monella HIFK:n TÄMÄN hetkisellä pelaajalla ei ole mitään annettavaa. Ainoa heidän olemassa olon edellytys tällä sarjatasolla on rottaillu. Ei siinä mitään. Keskittykää te rottailuun, me toivottavasti kohta puoliin finaaleihin

Ahaa, eli kun päättömiä väitteitäsi korjataan faktoilla, on se trollausta. Voihan sitä puusilmäinen tapaus asian noin toki nähdä, mutta esim. Åsten ja Finley ovat Liigatasoa ihan muutenkin kuin sikailemalla. Finley kelpaisi varmasti myös Tapparan pakistoon ja kuten historia osoittaa, on siellä kovaa pelaaville ja ylilyönteihin sortuville pakeille ollut tilausta myös menneisyydessä. Hyvänä esimerkkinä tosiaan Kankaanperä, joka sai parin ottelun pelikiellon kiekottoman pelaajan taklaamisesta Tapparassa pelatessaan. Kertoo ihan täysin omasta idiotismistasi jos näet tuon IFK:lle jotenkin leimallisena piirteenä ja heität "Tapparaan ei tuollaisia palkata" -paskaa, etenkin kun viikon sisään on teikäläisillä olleet IFK-pelaajien kupolit tähtäimessä pariinkin kertaan. Ainoa ero on se, että Tappara on pelannut paremmin ja voittanut enemmän. Mutta toki, jos katsoo vain omiin kohdistuneet rikkeet ja muodostaa käsityksensä pelistä sen pohjalta, näyttää siltä että rehtitappara tässä on viaton ja puhtoinen uhri Sika-IFK:n rottaillessa liigatasottomilla pelaajilla, jotka jotenkin ovat rottailleet itsensä välieriin.

Onneksi teidän joukossa on monta erittäin asiallista ja asiantuntevaa kirjoittajaa vastapainona kaltaisillesi tapauksille.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Törmänen itkee tuomareista.

Tuomareista pari sanaa...

Kun tollasen kommentin heitit, niin et ilmeisestikään ole tätä otteluparia seurannut kovinkaan tarkkaan. Kumpikohan siellä tuomareille itkee tilanteesta kuin tilanteesta, Törmänen vai Tapola? Jälkimmäinen kitisee ihan jatkuvasti sekä pelin aikana että sen jälkeen. Eilinen ei tehnyt tähän mitään poikkeusta, vaikka Törmäsellä olisi ollut todella aihetta valittaa oikeen kunnolla. Kaikki Tapparan rikkeet sekä pari liikaa pelaajia kentällä jätettiin viheltämättä. Aika puolueellista oli tuomarointi vieraille eilen.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä, mutta erona on se, että esim. Marjamäen Kärppien peli Tapparaa vastaan pohjautui paljolti siihen miten Kärpät pelasi pääosan kaudesta, eli pelitavalla joka pohjautui kiekkokontrolliin, ja tiiviillä viisikolla pelaamiseen, koska se oli Marjamäen Kärppien identiteetti kolmen vuoden aikana. Törmäsen IFK on joutunut muuttamaan omaa pelitapaa ja identiteettiään Tapparaa vastaan, koska se oma identiteetti ja pelitapa ei vain yksinkertaisesti toimi Tapolan Tapparaa vastaan. Eihän joukkueet voi loputtomasti muuttaa sitä omaa peliään kauden aikana, jonkinlainen identiteetti ja pelitapa on oltava raameineen, eikä sitä voi yhteen sarjaan rakentaa kokonaan uudelleen. Osa-alueita voi säätää, mutta ei pelaajat voi pelata sujuvasti selkärangasta mitään viittä eri variaatiota per/osa-alue.
Allekirjoitan kaiken, mutta sehän tuossa ei ollut pointtina alunperin. Ei ainakaan täysin. Alkuperäisenä johtoajatuksena vaikutti olevan se, että Tappara pelaa inhottavan epäviihdyttävää träppi-/anti-lätkää. Tuo ei pidä paikkaansa kuin oikeastaan Tömäsen IFK:ta vastaan. Trap ja pelin virtauksen hallinta, erityisesti sen hidastaminen ovat toki osa sitä ihan Tapparan peruspeliä. Tuo ajetaan kuitenkin Törmäsen IFK:ta vastaan jopa korostuneesti. Tottakai Tappara pelaa noin, jos IFK jää eilen nähdyllä tavalla täysin aseettomaksi tuon edessä. ...ja kyllä. Trap kuuluu Tapparan keinovalikoimaan peruselementtinä muitakin joukkueita vastaan. IFK:ta vastaan tuon merkitys tuntuu vain korostuvan.

Välierissä pelataan vain voitoista, ei tyylipisteistä. Sama päti viime vuonna finaaleissakin. Marjamäki ja Kivi ovat huonot esimerkit siinä mielessä, että herrojen valmennusfilososofia eroaa täysin Törmäsestä. Marjamäki ja Kivi ovat kuitenkin esimerkit siitä, että Tapolan Tapparan saa pelaamaan jotain muuta, kuin tuota vain viivelähtöihin nojaavaa "peruspeliään", jossa pelintempoa hidastetaan merkittävästi. Ne kolme Kärpät-Tappara -sarjaa olivat oikeasti ihan viihdyttäviä sarjoja, vaikka niissäkin koohotuksen sijaan pelin taktisuus nousi esiin korostuneesti. Törmänen ei ole keksinyt tapaa, millä Tapparan saisi ajettua turvautumaan niihin oman pelin nopeampiin variaatioihin. Pelitavan kautta Tapparalla on kuitenkin niin tiukka viisikko niin hyökkäys- kuin puolustustilanteissakin, että nopeat suunnan muutokset onnistuvat viisikon hajoamatta. Ei Tappara runkosarjassa tehnyt eniten maaleja maalin takana tai träpissä seistessään, vaikka täällä osa kirjoittajista tuntuu vihjaavan, että tuo on Tapparan pelin ainoa ulottuvuus.

Mitä Törmänen sitten voisi tehdä? En minä tiedä. On totta, että ei Törmänen voi valita kahta valmennusfilosofiaa. Ei IFK voi pelata tuota Törmäslätkää muita joukkueita vastaan ja pelikirja-jääkiekkoa Tapparaa vastaan. Alkaa kuitenkin kolmen vuoden otannalla olla jo selvää, että yksilöt eivät riitä. Tapparalla on kuitenkin vuodesta toiseen Liigan kärkipään yksilötaitoa, joka noudattaa vahvaa pelitapaa. Jotain Törmäsen pitäisi pystyä tuomaan lisää joukkueeseen, mutta ei siellä helppoa ratkaisua tarjolla ole. Toistaiseksi filosofiansa vuoksi Törmäsen IFK hakkaa päätään Tapolan pystyttämään muuriin. Tapola tuota ei lähde muuttamaan, ellei IFK saa sitä rikottua.

Finleyn aiheuttama mielipaha taitaa sotkea arviointia. Kieltämättä sikailee välillä, taklaa usein vastustajaa kunnioittamattomasti, mutta eipä Finley ole huono puolustaja tässä Liigassa. Jos päättää nähdä pelkästään pelaajan huonot teot, niin saahan lähes kenestä tahansa huonon pelaajan.
Finley on puolustava puolustaja. Jos tuo tekee hommansa hyvin, niin kukaan ei kiinnitä huomiota mieheen. Kutten sitten tulee tuommoinen tapaus-Repo, niin vähemmän yllättäen kaikki huomaa. Eikä se ole positiivista huomiota. Finley on roolissaan hyvä pakki Liigaan, jos pitää päänsä kasassa ja keskittyy siihen peliin. Nyt on hiukan karkaillutkin. Ei Finley silti ole lähelläkään tämän ottelusarjan paskinta pakkia. Eronen ja Generous ovat vetäneet ihan omalla tasollaan tuossa mielessä...

Tappara lisäsi täksi kaudeksi puolustukseen runsaasti kiekollisuutta. Pelaajatyyppi puolustuksessa muuttui pienempikokoiseksi, nopeammin luistelevaksi ja kiekollisesti taitavammaksi. Huoleni oli siinä kohtaa, että miten PAPP onnistuu noin pienikokoiselta puolustukselta. Huoleni näyttää olleen turha. Eilenkin ei ainuttakaan laukausta lähisektorista. Ei siis välttämättä tarvitse olla körmyjä pakissa, jos ei päästä edes kiekkoa tulemaan keskelle ja jos tulee, niin pelaa vastustajan mailan pois.

Tällä pakistolla pystyy rauhassa kiekottelemaan omissa vaikka olisi kovakin karvaus. Taitotaso ja jalka riittää siihen mainiosti. Paineen alla kiekko pysyy lavassa ja pakki - pakkia voi huoletta heittää, kun tietää vastaanottajankin osaavan käsitellä kiekkoa. Usein he pystyvät avaamaan keskustaan ahtaassakin paikassa.
Tässä on aika hyvin kuvattu Tapparan muutosta tälle kaudelle. Tuo pakiston kädellisyys lisäsi mahdollisuuksia Tapparan peliin. Kaikkien pakistojen heikkous on kovan paineen alla. Ilves osoitti, että Tapparankin avauspelin voi saada sekaisin. Ei tuon sekoittaminen kuitenkaan ihan helppoa ole, kun pakiston kiekolliset taidot tosiaan riittävät varsin hyvin. Siellä on kykyä ylöspäin syöttelyyn tai jalalla nostamiseen tilanteen mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tuomareista pari sanaa...

Kun tollasen kommentin heitit, niin et ilmeisestikään ole tätä otteluparia seurannut kovinkaan tarkkaan. Kumpikohan siellä tuomareille itkee tilanteesta kuin tilanteesta, Törmänen vai Tapola? Jälkimmäinen kitisee ihan jatkuvasti sekä pelin aikana että sen jälkeen. Eilinen ei tehnyt tähän mitään poikkeusta, vaikka Törmäsellä olisi ollut todella aihetta valittaa oikeen kunnolla. Kaikki Tapparan rikkeet sekä pari liikaa pelaajia kentällä jätettiin viheltämättä. Aika puolueellista oli tuomarointi vieraille eilen.

Se ei poista sitä faktaa, että kotijoukkue oli eilisessä pelissä saamaton nahjus. Valmentaja voi kitistä tuomaritoiminnasta ja ummistaa silmänsä omiensa luokattomasta pelaamista ja siitä, ettei ei ole koko kauden aikana saanut mitään järkevää pelitapaa rakennettua joukkueelle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Se ei poista sitä faktaa, että kotijoukkue oli eilisessä pelissä saamaton nahjus. Valmentaja voi kitistä tuomaritoiminnasta ja ummistaa silmänsä omiensa luokattomasta pelaamista ja siitä, ettei ei ole koko kauden aikana saanut mitään järkevää pelitapaa rakennettua joukkueelle.

IFK ei ollut hyvä, kun paineisti liian vähän ja lisäksi olisi pitänyt pystyä hyökkäämään enemmän viisikkona pienillä etäisyyksillä, ettei olisi tarvinnut neppailla jatkuvasti pidemmälle. Myös yksilöiden virheet olivat aika karuja. Eli onhan noita.

Mutta noi on sitten asia ihan erikseen... eli mitäs vittua se Tapola siellä vinkuu jatkuvasti. Eiks sillä pitäis se pelitapa olla, ja eilen sai kaiken haluamansa (Tapparan jäähyt 0min, vaikka 8min-10min edestä olisi kuulunut tulla niitä). Tuossa ajassa olis voinut tasotuskin tulla.

Jos jotain positiivista hakee, niin onneksi ei tarvitse sitä naamaa enskaudella enää katsoa kentän laidalla. Aika samanlaista on Rautakorven kiekko, mutta vähemmällä valittamisella ja tuomareiden manipulointi-yrityksillä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos jotain positiivista hakee, niin onneksi ei tarvitse sitä naamaa enskaudella enää katsoa kentän laidalla. Aika samanlaista on Rautakorven kiekko, mutta vähemmällä valittamisella ja tuomareiden manipulointi-yrityksillä.

Häpeä nyt oikeasti. Yrittäkää laittaa IFK:ssa oikeasti ne omat asianne kuntoon, tää ympäri foorumeja jatkuva valittaminen rupeaa olemaan jo surkuhupaisaa. Laittakaa asiat kuntoon ja voittakaa niitä mestaruuksia. Heikkoja suorituksia tää jatkuva selittely - viime kaudella kiinni tuomareista, että ei tullut mestaruutta ja tällä kaudella parempi joukkue ei pelaa tarpeeksi viihdyttävästi.

Loppuuko selitykset ikinä? Häviäjät selittelee. Ja tällä itkun määrällä, jonka nyt ootte täällä jatkoajassa esittänyt toivon, että pääsette huomenna ansaitulle kesälomalle ja saatte taas aikuiset ihmiset keräillä itseänne hetken.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Rautakorpi ilmoittaa vaan polttavansa tuomarin talon :)

Ihan turhaa rutinaa tuo tuomareista valittaminen on. Sama viime keväänäkin. HIFK kaatui viime keväänä ja tänä keväänä omaan surkeuteensa. Tappara on kaikessa niin paljon edellä tällä hetkellä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Loppuuko selitykset ikinä? Häviäjät selittelee. Ja tällä itkun määrällä, jonka nyt ootte täällä jatkoajassa esittänyt toivon, että pääsette huomenna ansaitulle kesälomalle ja saatte taas aikuiset ihmiset keräillä itseänne hetken.

Huh, sun kanssa taitaa olla näköjään aika turha vääntää tästä. Juurihan tuossa sanoin, että noi 2 asiaa on ihan erikseen:

1) IFK pelasi huonosti tasaviisikoin. Se on IFK:n oma vika, eikä tuon asian kanssa tuomareilla ei ole mitään tekemistä.
2) Tuomarit eivät olleet eilen tasapuolisia, ja väittäisin että tämän asian kanssa tuomareilla oli jotain tekemistä. Noh, eipähän voi heikkoa ylivoimaa syyttää.

Ennen se meni niin että Jokereiden häviö oli aina hieno bonari IFK:n voiton lisäksi. Kivasti alkaa Tappara ottamaan tuota narrien paikkaa haltuun tuossa mielessä :)
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Edit:
Törmänen on kyllä nolo. Lauantain pelistä ei kiukutellut jäähytasapainosta mitään, vaikka esim Kuuselan huitomisjäähy oli samaa tasoa, kun Luttisen eilen (maila käsistä). Lauantaina Tappara oli jäljessä ja huolimaton pelaamisessaan. Eilen näin oli HIFK:lla.

Jäähytasapaino menikin lauantaina oikein, Tappara taisi saada pari enemmän, kaksihan oli sellaisia, jotka eivät tuohon tasapainoon kuulu, väärä vaihto ja kiekko katsomoon. Avauspelissä ja eilen tasapaino oli kallellaan. Toisesta pelistä en muista, IFK:lle olisi ehkä voinut viheltää enemmänkin, mutta tuolloin peli oli jo ohi. Mutta ei me tuomareiden takia tappiolla olla, se on ihan selvä. Huvittaa vaan kun jotkut kommentoi, että turhaa valitusta, kun Tappara oli muutenkin parempi. Ihan kuin parempaa joukkuetta olisi ihan OK suosia vielä tuomaroinnillakin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ennen se meni niin että Jokereiden häviö oli aina hieno bonari IFK:n voiton lisäksi. Kivasti alkaa Tappara ottamaan tuota narrien paikkaa haltuun tuossa mielessä :)

Mulle taas tulee IFK:sta mieleen ihan Lukko. Ainoa ero on siinä, että Lukko-fanit pystyivät sarjan päätyttyä lopettamaan ja kunnioittamaan lopputulosta. Toista se on IFK:lla, turpaan tulee oikealta ja vasemmalta, mutta peiliä ei löydy eikä ole. IFK:n ongelmat on ihan IFK:n itsensä aiheuttamia ja tekemällä hommia paremmin ja keskittymällä olennaiseen voi jopa löytää keinoja voittaa Tappara. Kärpätkin löysi keinoja voittaa Tapparan, koska olivat kova joukkue ja keskittyivät omaan tekemiseensä eivätkä siihen, miten Tappara pelaa. Näin.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se ei poista sitä faktaa, että kotijoukkue oli eilisessä pelissä saamaton nahjus. Valmentaja voi kitistä tuomaritoiminnasta ja ummistaa silmänsä omiensa luokattomasta pelaamista ja siitä, ettei ei ole koko kauden aikana saanut mitään järkevää pelitapaa rakennettua joukkueelle.
Tuomareille kitiseminen ei myöskään tarkoita sitä, että valmentaja samalla ummistaisi silmänsä oman joukkueensa otteista.
Ja tällä itkun määrällä, jonka nyt ootte täällä jatkoajassa esittänyt toivon, että pääsette huomenna ansaitulle kesälomalle ja saatte taas aikuiset ihmiset keräillä itseänne hetken.
Olen varma, että IFK:n kesäloma ei ala huomisen pelin jälkeen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen varma, että IFK:n kesäloma ei ala huomisen pelin jälkeen.

Jos ei ala niin sitten ei ala. Sitten pelataan lisää Nordiksella. Kiva on, että pelit on tiukkoja ja pelataan hyvää jääkiekkoa, mutta kyllä mä toivon mahdollisimman lyhyttä sarjaa, koska ei tosiaan kiinnosta kuunnelta tätä aikuisten ihmisten itkua.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mutta noi on sitten asia ihan erikseen... eli mitäs vittua se Tapola siellä vinkuu jatkuvasti.

XXXXXX

Jos jotain positiivista hakee, niin onneksi ei tarvitse sitä naamaa enskaudella enää katsoa kentän laidalla. Aika samanlaista on Rautakorven kiekko, mutta vähemmällä valittamisella ja tuomareiden manipulointi-yrityksillä.

Tapola ja Törmänen vinkuvat varmasti molemmat ja paljon. Jostain syystä Ruutu kuvaa Tapolaa hyvin usein, kun kommentoi tuomareille, mutta Törmästä näkyy kuvissa hyvin vähän. Kai se Antti sitten onkin valittamatta ja vaikuttamatta. Ja Rautakorpi vasta taitaakin tuon manipuloinnin, tekee sen vain kameroilta salassa käytävällä. Ai niin, taisi Törmänenkin sitä eilen harrastaa?

Tappara on kaikessa niin paljon edellä tällä hetkellä.
Niin on. Saravokin luisteli eilen vikalla minuutilla Luttiselta karkuun pelikatkolla. Luttinen olisi ilmeisesti halunnut koittaa Saravon mailan jäykkyyttä tai kysellä pizzaohjeita. Onneksi linjuri kiilasi väliin ja Saravo pääsi salaisine resepteineen karkuun. Tästä vetäisin johtopäätöksenä, että tuomarit ovat Tapparan puolella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös