Minnesota Wild (2.) – St. Louis Blues (3.), Central 1. kierros

  • 21 921
  • 67

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Minnesota Wild & St. Louis Blues kohtaavat Centralin avauskierroksella keväänä 2017.

Ottelusarjan aikataulu:

GAME 1: Blues @ Wild ke 12.4. 9.30 PM (ke-to yö klo 04.30)
GAME 2: Blues @ Wild pe 14.4. 8.00 PM (pe-la yö klo 03.00)
GAME 3: Wild @ Blues su 16.4. 3.00 PM (su-ilta klo 22.00)
GAME 4: Wild @ Blues ke 19.4. 9.30 PM (ke-to yö klo 04.30)

GAME 5: Blues @ Wild la 22.4 TBD
GAME 6: Wild @ Blues ma 24.4 TBD
GAME 7: Blues @ Wild ke 26.4 TBD

Joukkueiden kuntokäyrät ovat kevään mittaan osoittaneet vastakkaisiin suuntiin. Siinä missä Wild rämpi koko maaliskuun ollen yksi liigan heikoimpia joukkueita, on Blues ollut Mike Yeon tultua ruoriin helmikuun alussa koko liigan paras joukkue yhdessä Capitalsin kanssa. Toki Wild on viimeisimmistä peleistä napannut pisteitä ja lähtee pudotuspeleihin itse asiassa neljän pelin voittoputkessa, mutta vastustajat eivät ole olleet lähellekään sitä tasoa, mitä tuleva avauskierroksen vastustaja on. Pelkästään näihin näkökulmiin vedoten en missään nimessä uskalla antaa ennakkosuosikin viittaa ainakaan Wildille, vaan lähtökohtaisesti täysin 50-50 -asetelmat on tässä sarjassa.

Niin, Minnesota Wildin kausi on ollut hieman kaksijakoinen. Syksyn ja talven ajan tuntui, ettei mikään pysäytä Wildin menoa ja talven rekordi oli todella kova sekä joulukuussa tehtiin uusi seuraennätys voittoputken pituudessa. Jälkeenpäin täytyy myöntää, että otteluohjelma oli läpi talven suosiollinen, sillä Wildilla taisi olla eniten vapaata läpi talven, jonka myötä tulokset saattoivat olla hieman paremmat kuin mikä tilanne oikeasti oli. Toki ei käy kieltäminen sen suhteen etteikö Wild pelannut loistavaa kautta aina helmikuun loppuun asti...

Helmikuun lopussa ongelmat alkoivat. Joukkue hankki ennen siirtorajaa Arizonasta kaksikon Martin Hanzal & Ryan White. Tämän parivaljakon tulo joukkueeseen sekoitti pakkaa hetkeksi eikä samaan aikaan alkanut tiivis ottelutahti, jolla tasoiteltiin talven kevyempää pätkää, auttanut joukkuetta yhtään ja hetkessä Wild joutui tappiokierteeseen, jolloin omissa kolisi illasta toiseen eikä hyökkäyksen rakentelusta tai maalipaikkojen hyödyntämisestä tullut oikein mitään. Itseluottamus karisi, väsymys iski ja lööppeihin nousivat Wildin jokavuotinen slumppi sekä päävalmentaja Bruce Boudreaun perinteinen kevätsulaminen. Vaikka huhtikuun aikana käyrä on taas osoittanut ylöspäin, ei fiilis kannattajana ainakaan ole vahvin mahdollinen kevään menestymismahdollisuuksista. Onneksi joukkue varmasti sai runkosarjan lopun lyhyestä voittoputkesta itseluottamusta, joten nälkäinen ja taisteleva jengi nähdään varmasti kaukalossa heti keskiviikosta lähtien! Ja joka tapauksessa Wild päätti kautensa lyhyen historiansa parhaaseen tulokseen: 49 voittoa ja 106 pistettä oikeuttavat Centralin ja koko läntisen konferenssin toiseen sijaan ja näin Wild pääsee toista kertaa historiansa aikana aloittamaan pudotuspelit kotiottelulla!

Minnesota Wildin kokoonpano eilisten harjoitusten perusteella näyttää tältä:

Nino Niederreiter - Eric Staal - Zach Parise
Erik Haula - Mikko Koivu - Mikael Granlund
Jason Zucker - Martin Hanzal - Charlie Coyle
Chris Stewart - Joel Eriksson Ek - Jason Pominville
(Jordan Schroeder, Ryan White)

Ryan Suter - Jared Spurgeon
Marco Scandella - Matt Dumba
Jonas Brodin - Christian Folin
(Nate Prosser, Victor Bartley)

Devan Dubnyk
Darcy Kuemper
(Alex Stalock)

Tilannehan on siinä mielessä loistava, että terveenä päästään aloittamaan pudotuspelikevät. Suurin "yllätys" on se, että läpi talven melkeinpä NHL:n parhaaksi ketjuksi luokiteltu Zucker-Koivu-Granlund hajotettiin runkosarjan lopulla eikä ketju näytä palaavan yhteen pudotuspeleihinkään. Toisaalta tämä tuo lisää leveyttä alempiin kenttiin ja tällä kokoonpanolla voidaankin sanoa, että Wildilla on laajin rosteri ikinä. Ykkösketju on löytänyt yhteisen sävelen hyökkäyssuuntaan, kakkos- ja kolmosketju ovat loistavia shut-down -ketjuja, jotka pystyvät myös tuloksentekoon. Nelosessa Eriksson Ek on tuonut laajuutta sentteriosastolle ja hienoa, että White näyttää löytävän itsensä poppareilta.

St. Louis Bluesin otteista en ala sen tarkemmin kirjoittamaan. Loistava lopputalvi joukkueella takana Mike Yeon tultua päävalmentajaksi. Yeo on tosiaan Wildin entinen päävalmentaja, joten toisaalta seura ja pelaajat ovat hänelle tuttuja. En kuitenkaan usko Bluesin saavan mitään hyötyä ottelusarjassa Yeon historian takana.

Blues-fanit voivat varmasti avata jengin tilannetta enemmän.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa tällä kaudella:

13.10 Wild @ Blues 2-3
26.11 Wild @ Blues 3-4 (SO)
11.12 Blues @ Wild 1-3
26.1. Blues @ Wild 1-5
7.3. Blues @ Wild 2-1

Tasaista siis on ollut. Voitot 3-2 Bluesille, pisteet 6-5 Bluesille mutta maalit 14-11 Wildille.

Loppuun vielä joukkueiden parhaat pistemiehet runkosarjassa:

Wild
1. Mikael Granlund 81, 26+43=69, +23
2. Eric Staal 82, 28+37=65, +17
3. Mikko Koivu 80, 18+40=58, +27
4. Nino Niederreiter 82, 25+32=57, +17
5. Charlie Coyle 82, 18+38=56, +13

1. Ryan Suter 82, 9+31=40, +34
2. Jared Spurgeon 76, 10+28=38, +33
3. Matt Dumba 76, 11+23=34, +15

Devan Dubnyk 65, 40W 92,3% 2,25GAA
Darcy Kuemper 18, 8W 90,2% 3,13GAA

Blues
1. Vladimir Tarasenko 82, 39+36=75, -1
2. Jaren Schwartz 78, 19+35=55, +14
3. Alex Steen 76, 16+35=51, -2
4. David Perron 82, 18+28=46, -2
5. Paul Stastny 66, 18+22=40, +4

1. Alex Pietrangelo 80, 14+34=48, +3
2. Colton Parayko 81, 4+31=35, +7
3. Joel Edmunson 69, 3+12=15, +11

Jake Allen 61, 33W 91,5% 2,42GAA
Carter Hutton 30, 13W 91,3% 2,39GAA


Huikeaa, että pudotuspelit on vihdoin täällä ja nautinnollista (ja Wild-faneille pitkää) kevättä kaikille sekä onnea tasapuolisesti molempien joukkueiden faneille.

Niin, ja se tärkein loppuun! Minnesota Wild jatkoon otteluvoitoin 4-3!
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kevin Shattenkirk treidattiin Capitalsiin, joka nosti Pietrangelon roolin vielä suuremmaksi. Hyvin on Alex ainakin pisteiden valossa haasteeseen vastannut ja on ainakin statsien perusteella pelannut todella hyvää kevättä. Kapteenilla on suuri rooli, jos Blues mielii tästä sarjasta jatkoon.

Blues menee jatkoon, kuudessa. Viime aikojen kunto jotenkin tuo semmoisen fiiliksen.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Kenen etu on se, että Yeo on suht pitkäaikainen Wild-valmentaja? Onko etu Wildin, kun tietävät Yeon teesit vai onko etu Bluesin kun Yeo tietää Wildin pelaajat? Luulisi tällä asialla olevan merkitystä tässä sarjassa.
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kenen etu on se, että Yeo on suht pitkäaikainen Wild-valmentaja? Onko etu Wildin, kun tietävät Yeon teesit vai onko etu Bluesin kun Yeo tietää Wildin pelaajat? Luulisi tällä asialla olevan merkitystä tässä sarjassa.

Luulen että tässä etu on Yeolla. Tuntee lähes jokaisen Wildin pelaajan ja tietää näiden heikkoudet ja vahvuudet. En usko tällä kuitenkaan olevan ratkaisevan suurta eroa.

Hyvä avaus @HockeyForLife ! Tähän pohjustukseen ei paljon lisättävää mutta sanotaan nyt tiiviisti omat mietteet vielä.

Odotan Granlundilta ja Niederreiteriltä vieläkin kovempaa jälkeä mitä runkosarjassa esittivät ja nämä kaksi ovat kyllä aina parantaneet mitä enemmän pelin kovenevat. Alemmista ketjuista sitten Haula (vaikka nyt ainakin aloittaa Koivun ja Granlundin kanssa). Uskon että juuri hyökkäyksen leveys on ratkaseva tekijä tässä sarjassa ja kääntää sarjan Wildille.

Yksi varma taistelupari tullaan näkemään Reavesin ja Stewartin välillä. Suu käy luultavasti enemmän kuin kädet.

Mielenkiintoinen ja kuuma sarja tulossa. Wild jatkoon voitoin 4-2.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Joe Allen 61, 33W 91,5% 2,42GAA
Ihan ei walesilainen vielä niin huonolla tasolla pelaa, että olisi vaihtanut jalkapallon jääkiekkoon. Alleen Jake sen sijaan ei jalkapallossa menestynyt, vaan joutui tyytymään jääkiekkoon St. Louisissa.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Ihan ei walesilainen vielä niin huonolla tasolla pelaa, että olisi vaihtanut jalkapallon jääkiekkoon. Alleen Jake sen sijaan ei jalkapallossa menestynyt, vaan joutui tyytymään jääkiekkoon St. Louisissa.

Korjaampa hieman eli Jaden Scwartz

Korjaukset tehty, kiitokset tarkkaavaisuudesta!

Wildin kokoonpanoon palatakseni vielä, BB sanoi että tämän kokoonpanon tarkoitus on juurikin se, että olisi kolme kenttää, jotka pystyisivät pimentämään Tarasenkon johtaman Bluesin ykkösvitjan. Mielelläni lukisin enemmän Bluesin ketjuista, kun noin kovasti korostetaan tuota Tarasenkon vitjaa. Minkälaista taustatukea Bluesin alemmat ketjut antavat? Millä kokoonpanolla jengi ylipäänsä pelaa?
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
En usko, että Bluesin nykyinen, pohjois-korealainen päävalmentaja Dum-Fuk-Yeo tuo mitään etua Bluesille tässä sarjassa. Miehen pää on niin umpiluuta, ettei yksinkertaisesti tiedä mitä sillä vuosia karttuneella henkilökohtaisella, pelaajiin liittyvällä tiedolla tekisi. Mies oli aivan kädetön niin match upien, kuin muiden taktisten nyanssien kanssa Wildissa, että on vaikea uskoa, että jotain olisi oleellisesti muuttunut Hitchcockin touhuja katsellessa.

Vittumainen vastustaja Wildin näkökulmasta ensimmäiselle kierrokselle. Olisin mieluummin ottanut huomattavasti vähemmän fyysisen vastustajan Nashvillesta, kuin Bluesin. Bluesin terävin kärki, niin hyökkäyksen kuin puolustuksen osalta, on Wildin vastaavaa parempi. Maalivahtipelikin on tässä vaiheessa tasan. Omissa papereissani ratkaisun avaimet ovat siinä, miten Wild saa ulosmitattua koko potentiaalin syvästä hyökkäyksestään. Puolustuspelaaminen ei parantunut hirveästi runkosarjan lopussa maaliskuun flopista, joten hyökkäyksen pitää pystyä tasaisella rintamalla jauhamaan enemmän maaleja kuin vastustaja. Vaikka Wild ei millään kaikkien aikojen mikkihiiri-joukkueella olekaan liikkeellä, niin vastustaja on huomattavasti fyysisempi. Pysyykö Wildin pelihuumori kasassa, kun laidat ryskyy lähinnä ottavana osapuolena ja pystyykö Wild taas vastavuoroisesti horjuttamaan vastustajan pelihuumoria nopeudellaan?

Kumpi Dubnyk nähdään maalissa? Se jota kiinnostaa ja joka näkee kiekon kuin kiekon, eikä tee virheitä. Vai se, jonka reaktioaika on mitattavissa sekunneissa millisekuntien sijaan, ja joka ei näe edes rantapalloa valuvan maalia kohti, vaikka mies olisi ainoa ihminen hallissa? Mitä jos Dubnyk sulaa ja joudutaan heivaamaan hiuksistaan vittuun koko osavaltiosta, onko esim. Stalockista hyppäämään kehiin ja vetämään jopa darlingmaisen suorituksen sillä aikaa, kun maestro etsii itseään?

Ihan liikaa kysymysmerkkejä Wildin kunnosta mun makuun. Ennustetta en nyt ala laittamaan juuri tästä syystä.

edit:

Ja kiitokset kirjoittaja @HockeyForLife hyvästä aloituksesta!
 

Robu

Jäsen
Bluesia en näe kauheana uhkana. Iso T on kenteis se ainut pelote. Allen ei sarjaa voita.

Materiaali on mielestäni paljon laajempi Wildilla. Viimeksi Blues kaatui kuudessa. Tänä vuonna viidessä.

Sunnuntaina tulee muuten peli ihmisten aikaan eli klo 22.00 (eli siis 22.15 tjsp.)
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jaa se on vissiin poffiaika. Odotukset nollissa. Toivottavasti sarja menee suoraan sweeppinä ja päässään mahdollisimman pienillä kolhuilla kesää viettämään.

Asiat mitä voisin nostaa nuottilasien takaa on, että tämä on sarja missä Allen mitataan onko hänestä todellisuudessa #1 mv nuottilassa. En ikinä unohda tätä episodia. Allen varmasti saa hirveän huutomyrskyn Wild kannattajilta jos alkaa sulamaan.

Justin Fontaine tweaners wrist shot goal 2-0 St. Louis Blues vs Minnesota Wild April 26 2015 NHL - YouTube

Sobotka #71 ja Barbashevia #49 suosittelen katsomaan. Parayko on pelannut viime aikoina heikommin ja Lehterä näyttänyt pientä valoa positiivisella pelaamisella.

Mahdolliset ketjut kun tiedetään, että Fabbri, Stastny, Yakupov ovat ulkona. Bortuzzo on luistellut tänään joten hän on kysymysmerkki. Yeolla on liikkumavaraa heittämällä Steen/Lehterä/Sobotka ykkösen keskelle. Uskoisin kuitenkin jos homma ei pelitä Barbashevin kanssa niin mahdollisesti Sobotka on se joka siirtyy ykkösen keskelle. Nyt todella on vaikea sanoa millä ketjukokoonpanoilla nuottila lähtee, Yeo tulee tekemään muutoksia ketjuihin ja pareihin jos homma ei pelitä. Nähty koettu, että siellä on valot päällä.

Koodi:
Schwartz - Barbashev - Tarasenko
Pääjärvi - Berglund - Perron
Lehterä - Sobotka - Steen
Upshall - Brodziak - Reaves

Jbo - Pietro
Edmundson - Parayko
Gunnar - Schmaltz (Bortuzzo on luistellut)

Allen


Sarja menee suoraan 4-0 tai 4-1 Wildeille ja pääsen hyppäämään Koivun, Granlundin ja Haula kyytiin. Nyt on se aika kun Wild menee päätyyn asti.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Vastustajalla tasan kaksi paikkaa koko pelissä ja se riitti voittoon. Minnesotaan näemmä koottu koko maailman pahimmat puukädet. Yhtä päätä melkein koko matsi ja kaverit saa aikaiseksi yhden maalin, ja senkin viimeisen puolen minuutin aikana varsinaisella peliajalla.

Allenilta muutama hyvä torjunta, mutta ei kaverilta nyt mitään varsinaista päällään seisomista vaadittu.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Wild taisteli itsensä jatkoeriin vain hävitäkseen parin miinuuttia ennen ensimmäisen jatkoerän loppua.
Allen torjui yhtä vaille kaikki lähentelyt vaarallisista paikoista huolimatta ja St. Louisin puolustus toimi kuten ennakkoon eli tiiviisti, vaikkakin kotijoukkueella oli tukuttain paikkoja mistä naulata.
Pari napsua lisää huolellisuutta syöttöihin ja vetoihin, niin kyllä tämä sarja hoidetaan.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Samaa mieltä kuin @Nashpre yläpuolella.

Olihan tuo ryöstö Jake Allenilta ja koko Blues-puolustukselta mutta Wild voi ainoastaan katsoa peiliin ja miettiä miksi tämä peli hävittiin. Yli 50 laukausta maalia kohti ja yksi maali niin ei tuo nyt kovin tehokkaalta vaikuttanut. Toisaalta peli-ilmeeseen ja tuohon hallintaan voi olla tyytyväinen. Jos samaa tahtia jatketaan niin väkisinkin alkaa niitä voittoja tippua. Pitkä sarja edessä, tämä oli vasta ensimmäinen osa :)
 

Robu

Jäsen
Wildin peli oli kyllä. Jos Game 1 pelattaisiin 10 kertaa, voittaisi Wild sen 8 kertaa. Tämän takia ei osaa olla huolissaan mistään. Kurinalaista peliä Bluesilta. Oikein tuollaista vituttavaa, kun puolustetaan niin hyvin, mutta siitä propsit vain.

Tästä jatketaan ja otetaan se toinen kotipeli.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pahaa teki katsoa tuota peliä ja pahinta on se, että vaikka seuraava peli tulee todennäköisesti olemaan täysin erilainen, niin Minnesotan voitto ei tule olemaan ollenkaan selviö - Blues osaa pelata ja se osaa voittaa.

Minnesotalle pahin mahdollinen alku, toivottavasti Minnesota löytää lääkkeet Bluesin kaatamiseen sarjan aikana jo pelkästään Koivun takia. Tsemppiä!
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Yöllä taas jatkuu! Tärkeä peli edessä, vaikka mistään pakkovoitosta ei vielä voi puhua. Fakta on kuitenkin, että 0-2 tappiotilanteesta vieraspeleihin lähteminen ei ole kovin helppo paikka.

Wildin kokoonpanoon ei muutoksia ja mielestäni oikea ratkaisu. Nyt vain tehokkuutta viimeistelyyn ja sama draivi kuin avausmatsissa. Bluesilla ilmeisesti Lehterä poppareille Sanfordin tullessa kehiin.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Yeo osoittaa kyllä, että kaverilla on munaa. Barbashev pelasi koko viime pelin Schwartzin ja Tarasenko keskelleä ja jatkaa tod näk 2 peliin. Nyt vielä Lehterä lähtee istumaan ja kentälle tulee Sanford. Hitchi valmentaja ei oltaisi nähty ikinä näitä muutoksia ketjuihin. Pakko nostaa hattua Yeolle, että uskaltaa tehdä peliliikkeitä jos näkee niille tarpeen. Muuten Bortuzzo ottaa Schmaltzin paikan pakistossa.

Nämä ketjut ovat vain minn oletuksia game 2.

Koodi:
Schwartz - Barbashev - Tarasenko
Pääjärvi - Berglund - Perron
Steen - Sobotka - Sanford
Upshall - Brodziak - Reaves

Jbo - Pietro
Gunnar - Parayko
Edmundson - Bortuzzo

Allen
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Sieltä vain Nuotit hakevat toisen kiinnityksensä, tällä kertaa loppuhetken osumalla.
Tuttua Wildia aikasemmilta kausilta, kun melkeen mistään eivät saa sisään. Ja kun saavat on se herra #11 toimesta.
Allen ei edelleenkään ole mikään supermies, mutta vie omaa taistoaan Dubnykia vastaan selvästi. Vaikka toki kahdella päästetyllä maalilla pitäisi nämä hoitaa, sen verran hyviä paikkoja on ollut; mm. Scandellan ylärima veto slotista tyhjään kenttään, Pominvillen veto jossa haki tunnelia sekä Koivun ohjaus ylärimaan näin muutamia mainitakseen.
Leukarintaan ja haalarit mukaan, kun sarja seuraavaksi siirtyy St. Louisiin. Sunnuntaina primetime-peli kiekon tippuessa jäähän hieman yli kymmenen Suomen aikaan. Siitä pelistä on jo melkeinpä pakko ottaa voitto.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Onneksi olkoon, Minnesota! Saitte BB:penkin taakse ja kausi näyttää juuri sellaiselta kuin saattoi olettaakin :/

No, eipä se Yeonkaan kanssa kovin hyvin mennyt.

Saadaanpahan taas vaihteeksi tolkuttoman kova MM-rosteri.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Onneksi olkoon, Minnesota! Saitte BB:penkin taakse ja kausi näyttää juuri sellaiselta kuin saattoi olettaakin :/

No, eipä se Yeonkaan kanssa kovin hyvin mennyt.

Saadaanpahan taas vaihteeksi tolkuttoman kova MM-rosteri.
Ei tosta nyt oikein voi valmentajaa syyttää, kun pelaajat eivät laita paikoista kiekkoa reppuun. Eriasia olisi jos edes toinen peli olisi sujunut St. Louisin hallussa, mutta enemmän ollaan kyllä pelattu Wildin hyökkäysalueella. Tietenkin, kun et tee niin kaveri kyllä tekee.

MM-kisoihin potentiaalisia pelaajia ei ole kuin Minnesotalta Koivu(jaksaako kiinnostaa, koska tästä tippuminen olisi kenties seurajoukkueuran suurin pettyminen). Lehterästä nyt en osaa sen enempää sanoa, mutta sekä Haulalla että Granlundilla loppuvat sopparit tähän kauteen. Etenkin Mikellä on nyt se mahdollisuus lyödä rahoiksi, tietenkin heikosti sujuneet pleijarit voivat hillitä Wildia tarjoamasta hirveästi yli 5miljoonan palkkakuittia.

Peliin vielä palaten kokenut Scottie Upshall pelasi hienosti tuon tilanteen ottaen Minnesotan tämän pelin parhaiten esiintyneen hyökkääjän mukaan jäähyboksiin. Tuon 4-4 pelin aikanahan voittomaali vielä syntyi.
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Tuli tämä ottelu katsottua aamulla jälkilähetyksenä ja huh huh mikä ottelu. Allen on kyllä yllättänyt allekirjoittaneen totaallisesti kevään otteillaan. Alkukaudesta olin valmis treidaamaan miehen lähen mihin tahansa, millä tahansa vastikkeella. Nyt on osoittanut, että homma toimii ainakin toistaiseksi Yeon systeemillä. Peli itsessään oli melko samanlainen, kuin ensimmäinenkin, eli Minnesota lievästi hallitsi ja Blues nappasi paikoistaan maalit. Nyt tuo ero ehkä ei ollut yhtä suuri.

Nyt hoidetaan kotona ainakin toinen ottelu, niin sarjahan alkaa näyttämään hyvältä.

LET'S GO BLUES!
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Näyttää vähän siltä, että Bluesin puolustusalueen puolustaminen tuhoaa Wildia. St. Louis puolustaa pelin keskustaa todella hyvin ja Wild ei saa mitään aikaiseksi. Pietrangelo ja Edmundson olivat puolustuksen johtohahmoja.

Tehottomuudestaan huolimatta näen Koivun ketjun olleen hyvä ja voittivat oman kaksinkamppailun. Kärkiketjut vetivät nolla nollaa vastakkain, mutta pelillisesti "koivut" saivat paineen vastustajan päätyyn, useammin kuin päinvastoin. Tasakentällisin Wildille onnistuminen tuntuu vain olevan äärimmäisen vaikeaa. Wild ei ole tehnyt yli 120 minuutin aikana yhtään maalia tasakentin, ei ensimmäistäkään. Ei mikään ihme, jos turpaan tulee kun ei tasakentin tule yhtään onnistumisia.

Jatkossa hyvä pelaaminen ei Wildille riitä, eikä edes se, että paine saadaan kaverin päätyyn. Tulosta on vain saatava ja oltava hyökkäyksissä entistä aggressiivisempi.
 

Robu

Jäsen
Onneksi olkoon, Minnesota! Saitte BB:penkin taakse ja kausi näyttää juuri sellaiselta kuin saattoi olettaakin :/

No, eipä se Yeonkaan kanssa kovin hyvin mennyt.

Saadaanpahan taas vaihteeksi tolkuttoman kova MM-rosteri.
Mistäs täältä tullaan huutelemaan tällasta analysoivaa ja selkeästi tietävää tekstiä? Säästän tämän, koska tämmöset kahden pelin jälkeen huutelijat ansaitsee pienet häpeät, jos huudot menee pieleen.

En kiellä, että 2-0 sarja näyttäisi hyvältä. Tänään näytti peli yleisesti vielä vähän huonommalta kuin ekassa pelissä. Tosiaa tasakentällisinkään maalia ei ole Wild tehnyt. Sellainen tappajatahto puuttuu. Esimerkiski Granny on täysin takaisin syöttömoodissaan. Edelleen täytyy muistuttaa, että kyseessä on paras seitsemästä -sarja eikä ole mitään syytä miksei Wild voisi myös varastaa vieraspelejään.
 
Viimeksi muokattu:

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Tässähän on potentiaalia jopa sweeppiin. Minnesota on täysin aseeton Bluesin puolustusalueella. Allenista leivotaan sankaria, vaikka totuus on se, että Allenin ei ole tarvinnut yhtään gamesaveria tempaista kahteen peliin, perus varma pelaaminen riittää. Toistaiseksi Allen on kuitenkin ollut tarvittavan verran parempi kuin virkaveli Dubkyk, joka päästi molemmat viime yön maalit helposti.

Jos Minnesota häviää tämän sarjan 4-0, on se kaikkien aikojen pohjanoteeraus tältä organisaatioita, joka ei voi päättyä muuhun kuin Chuck Fletcherin eroon.

Mutta ei mennä vielä sinne asti. Sarja on alussa ja seuraava peli on järkyttävän iso. Siitä sarja 2-1:n ja kaikki on auki, unelma elää.

Bouderaun pitää nyt saada oma jengi rauhoittumaan. Wild ei pelannut vahvuuksillaan, vaan keskittyi enemmän kolistelemaan laitoja ja roiskimaan kiekkoa. Seuraavaan peliin järkeä kirkolliseen peliin niin hyvä tulee.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Tuli itsekin peli jälkilähetyksenä katsottua ja ei voi muuta sanoa kun hattua nostaa Bluesille. Olivat tänään muutenkin pelin sisällä paljon paremmin ja tuo oman alueen puolustuspelaaminen on kyllä erittäin hyvää. Wild hallitsee näennäisesti kenttätapahtumia mutta kuten täälläkin mainittu, hyökkäysalueella ei saada tuhoja aikaan. Niin tiivistä on Bluesin viisikkopuolustus läpi ottelun. Tarasenkokin pelaa kuin mikäkin Selke-voittaja omalla alueella.

Wildkaan ei pelaa huonosti ja tottakai pomppu sinne tai tänne niin Wild johtaisi tätä sarjaa 2-0 ja kaikki olisi hyvin. Nyt ollaan kuitenkin takaa-ajoasemassa mutta huomenna jos voitto napataan, on sarja täysin auki.

Tunnetta ja fyysisyyttä pelissä kyllä oli mutta tuokin tuntuu pitemmän päälle olevan vain Bluesin etu.

Ei auta itku markkinoilla! Todellinen vedenjakajapeli huomenna loistavaan katseluaikaan, joten ei muuta kuin uskoa omiin ja ei tässä vielä olla mitään hävitty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös