Ma 10.4.2017 JYP - KalPa (välierien 4. ottelu)

  • 5 025
  • 21

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
#Pelipäivä


Sepä se tänään taas olisi. Tänään Jyskylän Synergia-areenalla nähdään maanantai-illan trilleri kun Jyväskylän JYP kohtaa Kalevan Pallon neljännettä kertaa näissä välierissä. Voitot ovat KalPan hyväksi 2-1 ja maalit 5-1. Viime ottelussa Kuopiossa JYP haki ryöstön Anssi Löfmanin maalin takia lukemin 0-1 ja sen johdosta voittajajoukkueen maalivahti on pelannut aina nollapelin kaikissa sarjan peleissä.

Miten käy tänään? Tuleeko maaleja? Nähdäänkö nollapeli? Mitä tekevät valmentajavelhot? Heitetäänkö vierasjoukkueen kannattajia hallista liiasta kiroilusta johtuen? Tekeekö Miklik ihmeitä maalien muodossa? Onko Kilpeläinen pelipäällä? Kuka aloittaa JYPin maalilla?

Niin paljon kysymyksiä ja niin vähän vastauksia.

Kaikki tämä selviää klo 18.30 alkavassa ottelussa. Stay tuned.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
JYPperiumin vastaisku onnistui lauantaina iskemään särön KalPaliiton kilpeen, mutta taistelu Järvi-Suomesta jatkuu. Tosin tämän kamppailun voittaja saattaa kääntää koko sarjan tasapainon.

May the Puck be behind you, Juho.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
JYP tänään:
Tuppurainen - Löfman - Kolehmainen
Miklik - Hytönen - Tavi
Kanninen - Suomela - Nättinen
Saari - Hotakainen - Pihlman

Niku - Kuukka
Vaakanainen - Kalteva
Friman - Pulli
Yonkman

Olkinuora
Tuokkola


Kalpa tänään:
Keränen - Rissanen - Mankinen
Jokinen - Myttynen- Nuutinen
Pitkänen - Sebok - Ilomäki
Mutanen - Luostarinen - Junnila

Riikola - Lukka
Koponen - Timonen
Seppälä - Lyytinen
Knuutinen

Kilpeläinen
Godla
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Tämä on aika no brainer. Ei ole Siekkisellä ja Virtasella mitään järkeä vaihtaa nollapelin pelannutta maalivahtia pois putkien välistä. Muutenkin kokoonpanon oletan olevan täysin sama kuin voittopelissä oli.
Nooo JYPin tuntien siellä olisi yllättäen saattanut olla Kenkä Siekkinen tai Wallinheimo maalilla.

Mutta hyvä että Olkinuora jatkaa tänään!
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Jännittäähän tässä jo. Yhtään mitään JYPiltä pois ottamatta (kannattajat voivat sen tehdä jos haluavat) kyseinen jengi on kuitenkin saanut sarjassa tähän saakka kolmessa pelissä yhden maalin värkättyä, joten tietynlainen vankka luotto vierasjoukkueeseen löytyy yhä ainakin täällä. Tolppakutejahan on nähty molemmin puolin, ei siinä. Helppo olisi vetää pessimistimyssy päähän ja olettaa, että kun nyt JYPin kotiluolassa pelataan niin kotijoukkue tulee rymisten päälle ja tasoittaa sarjan, mutta samanlaiset olivat odotukseni ennen Lahden toista peliä ja sieltä otettiinkin melkoinen murskavoitto. Vaikea tosin kuvitella, että JYPin kohdalla tapahtuisi samanlaista selkärangan täydellistä naksahtamista kuin pelsuilla pienen haasteen takia. Siksipä odotukset ovat maltilliset, mutta myönteiset. Kerta toisensa jälkeen Kalpa on tällä kaudella päässyt yllättämään ja ylittänyt itsensä.

Onneksi sarja on vasta 2-2, jos tulee nokkiin.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Ennen ottelun alkua tulee olemaan hiljainen hetki. Monien JYPin kannattajien tietämä Mikko Jaatinen on nukkunut pois. Siitä syystä JYP pelaa myös surunauhoilla. Mikko oli erittäin innokas JYPin kannattaja ja oli aina hallilla jos vaan terveys antoi periksi.
JYP - Yksi on joukosta pois. ⚫JYP-kannattaja Mikko...
Rauha hänen sielulleen.

Mikon muistan käyneen todella innokkaasti myös muiden Jyväskylän urheilujoukkueiden peleistä. Mikko oli kannattaja isolla Koolla! Tänään voitto Mikon muistolle.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vai on jyppi-Jaatinen poissa keskuudestamme... Tuli jo pienenä lapsena JYPissä pelatessani juteltua kaverille lätkästä kun asu nii lähellä.

Olisi mielenkiintoista tietää monta kotiottelua jäi Jaatiselta näkemättä. Ei varmaa kovin montaa. Siinä oli kunnon lätkäjätkä.

Illan peliä odotan innolla. JYP paransi varsinkin oman alueen peliä huomattavasti edellisessä pelissä, Yogi sai vähän huilata ja nyt taas kotona. Tuskin sen enempää maaleja nähdään kuin aikaisemmin.
 

Mighty Mickey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
Kyllä on outoa sanoa, että tämän pelin voittaja voittaa sarjan. Toisaalta onhan se helppoa kun 50-50, mutta faktahan on, että tänään voittaja saa yhden voiton tililleen. KalPalla en nää vieläkään niin suuria paineita kuin JYPillä, koska JYPin voitto tietäisi tasoitusta ja KalPan voitto puolestaan tarkottaisi, että JYP pelaisi veitsi kurkulla loput pelit..

Parempi voittakoon! Game on!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYP oli tänään selkeästi parempi ja ansaitsi voittonsa. KalPalla oli etsikkoaikansa ensimmäisessä erässä jossa se sai yhden pitkän pyörityksen JYPin päässä ja kolmannessa kun se pääsi 6-4 ylivoimalla pyörittämään. Ei tulosta. JYP sen sijaan oli aktiivisempi, huolellisempi ja ennen kaikkea tehokkaampi. JYP myös vei silmämääräisesti selkeästi enemmän aloituksia nimiinsä. Yllättävää oli myös että JYP oli tänään hieman parempi jalalla.

Ylivoima oli KalPalla parempaa vaikka ei se maalia tehnytkään. Sillä oli kuitenkin selkeä maskimies ja se oli aktiivisempi verrattuna JYPin ylivoimaan. Aika erikoista on myös se että sarjassa ei ole vielä yhtäkään erikoistilannemaalia tehty. Yleensä juuri nuo erikoistilanteet ovat ne joilla otteluita pudotuspeleissä voitetaan.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Parempi voitti, ei kahta sanaa. En tiedä mitä vittua KalPa oikein kaksi ensimmäistä erää puuhasteli. Kertakaikkisen munaton esitys kaikkine vastuunpakoiluineen. Toki on myönnettävä, että olihan siellä myös vastustaja,tällä kertaa jopa hyvin nälkäinen, jolla jotain osuutta pelin kuvaan. Joka tapauksessa vain Kilpi piti KalPan kaksi erää pelissä mukana. Kolmannessa jo yritys alkoi olla sinnepäin mutta jos 60 minuutin jälkeen 0 tehtyä maalia niin eipä voi esitystä kehua. Nyt joukkueella ja jokaisella erikseen peiliinkatsomisen paikka, haluaako voittaa vai ei!
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Nollalla maalilla ei voi voittaa. Eero oli tänäänkin loistava, mutta Olkinuora täydellinen. Kalteva ampui nätin rannarin ja Suomela sai loistavan passin joltain pelaajalta. Ansaittu voitto Jypille.

JYPin potenttiaali oli tiedossa, enkä missään vaiheessa uskonut, että Jyp jäisi voitoissa alle kahtee. Jyp onnistui nousemaan kahdesta nolllapelistä. Nyt katotaan pystyykö KalPa samaan.

Perverssillä tavalla toivon, että tää sarja etenee seiskaan asti. KalPan Game 7 on nimittäin kokematta.

Mutta aika näyttää.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Sarja tasoihin, nyt sitten edessä "säälipleijarit". Mihin olisin ennen kauden alkua sijoittanut KalPan, ja runkosarjan puolivälissä JYPin. Kyllähän tässä selkeästi silti on kotietu kuopiolaisten puolella, mutta jännäksi menee.

Täysin pelin ulkopuolisista asioista, tai melkein: ensimmäisen erän hienoimpia tilanteita oli linjatuomarin taklaus Pulliin. Omasta näkövinkkelistä ensimmäinen osuma oli lantioon, mutta toisaalta olihan se jalkakin aika pitkällä tuomarilla; oliko kyseessä perstaklaus vai jalkakamppi?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Täysin pelin ulkopuolisista asioista, tai melkein: ensimmäisen erän hienoimpia tilanteita oli linjatuomarin taklaus Pulliin. Omasta näkövinkkelistä ensimmäinen osuma oli lantioon, mutta toisaalta olihan se jalkakin aika pitkällä tuomarilla; oliko kyseessä perstaklaus vai jalkakamppi?
Tuo oli selkeä jalkakamppi. Jos linjurin jalka olisi vähän ollut enemmän esillä, se olisi ollut jopa polvitaklaus. Pullin olisi hyvä nostaa katsettaan niin olisi tuon voinut välttää mutta tilanne kyllä tuli aika nopeasti.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aika erikoista on myös se että sarjassa ei ole vielä yhtäkään erikoistilannemaalia tehty. Yleensä juuri nuo erikoistilanteet ovat ne joilla otteluita pudotuspeleissä voitetaan.
Oikeastaahan KalPa on ylivoimamaalin tehnyt, vaikkei se tilastoissa näy. Perjantaina KalPa teki ylivoimapyörityksen päätteeksi 2-0 maalin, JYPin jäähy oli päättynyt tilastojen mukaan 2 sekuntia aiemmin mutta jäähyltä tullut pelaaja ei ehtinyt edes puolustusalueelle.
 
Viimeksi muokattu:

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Onpas ihmeen hiljaista täällä, toista se oli, kun KalPa voitti kaksi ekaa peliä. No, parempi näin.

Muutamia ajatuksia, JYP
  • Olkinuora - etenkin kolmannen erän lopussa hyviä torjuntoja. Sitä ennen aika hiljaista (10 torjuntaa ennen kolmatta erää...)
  • Kalteva - hieno maali! Niin se vaan on niitä harvoja JYP-pakkeja, joilta voi pisteitä odottaa (samaan aikaan eräskin Valtteri Kemiläinen johtaa pudotuspelien pistepörssiä... junnusopimusta tarjottiin JYPissä..?)
  • Kolehmainen - tehottomuudesta huolimatta pelaa nyt omassa roolissaan mahtavasti - taklaa, karvaa, puolustaa, riistää ja raastaa.
  • Suomela - ihanaa, että joukkueestä löytyy maalintekijä
  • JYPin puolustuksen tiiveys ja virheettömyys - suorastaan hämmästyttävällä tasolla.
  • Niklas Friman - ehkä paras pakki JYPissä tällä hetkellä? Löytyy fyysisyyttä, oikea-aikaisuutta ja nousee välillä hienosti mukaan hyökkäyksiin.
  • JYPin avauspeli - mielestäni erittäin mallikasta, ykkössyöttö terävästi hyökkääjän lapaan ja siitä vauhdilla eteenpäin
  • Hyökkäyksissä ajaudutaan edelleen liikaa kulmiin. Mutta on vain ajan kysymys milloin joku noista kymmenistä heitoista maalille pomppii sisään.
  • Maaliteko - uskomattoman vaikeaa! Osittain johtuu Kilpeläisestä, mutta olihan siinä lopussakin yli kolme minuuttia aikaa pistää tyhjiin. Hytönen ampuu ohi ja ohi ja ohi. Vastaavasti Tavilla on sellainen kipsi päällä, että ei mitään rajaa.
  • Mutta hieno voitto kertakaikkiaan ja R.I.P Mikko Jaatinen

KalPa
  • Kilpeläinen on käsittämättömän hyvä.
  • Santeri Lukka ja muut pakit - rohkeita haastoja omasssa päässä kiekollisena
  • Miklik saa edelleen iskuja osakseen, välillä myös kiekottomana
  • Alkoiko KalPa pelata vasta kolmannen erän lopussa (ennen JYPin 2. maalia) vai mitä ihmettä siinä tapahtui? Hillittömiä pyörityksiä muutama. Muutoin aika vaisua pelia.

Vaikka joku kalakukkofani onkin jo maataan myymässä, niin sarja on edelleen aivan auki. Ei voi julistaa, että seuraavan pelin voittaja vie koko kakun(kukon?). Niin on pienet marginaalit.

Nähdäänkö vihdoin peli, jossa molemmat saavat maalin aikaiseksi?
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Ilman Mikkolaa tulee kyllä tässä sarjassa takkiin. KalPalla oli hetkensä, mutta kyllähän niistä (harvoistakin) paikoista pitäisi laittaa sisään. YV ei ollut mitään totaalisen huonoa. Pyöri kyllä, mutta maali jäi puuttumaan. Illan "kohokohta" oli kun umpikänninen Matti Nykänen hyppäsi VIP-aitiosta portaille heristelelemään sormeaan ja huutelemaan (ilmeisesti kulmassa oleville KalPa-faneille?). Sen jälkeen Masa viskattiin ulos.

Kortsuepisodin ohella tämä oli jälleen yksi hieno Suomen Ateenasta puhaltava, lämmin keväinen tuulenhenkäys, joka hulmutteli ja hyväili tuuheaa hiuspehkoani
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös