MM 2017: Ruotsi

Tila
Viestiketju on suljettu.
Ruotsi on mitä ilmeisimmin saamassa varsin vahvan joukkueen kevään kisoihin - ainakin jos päävalmentaja Rikard Grönborgia on uskominen. Grönborgin mukaan 99% Ruotsin NHL-pelaajista olisivat halukkaita pelaamaan kisoissa mikäli heille tarjotaan kisapaikkaa. Viime vuosinahan Ruotsille on tullut todella paljon kieltäytymisiä, mikä ainakin osittain johtunee entisestä päävalmentajasta, Pär Mårtsista. Käsittääkseni Mårtsista ei liiemmin pidetty NHL-pelaajien keskuudessa toisin kuin Grönborgista, joka on ymmärtääkseni hyvin pidetty valmentaja änäripelureiden keskuudessa.

Gabriel Landeskog ilmoitti jo pelaavansa MM-kisoissa mikäli vain pysyy terveenä joten yksi kova vahvistus Tre Kronorilla jo on. Jännä nähdä mm. nähdä, että tulevatko ne suurimmat tähdet sitten lopulta edustamaan Ruotsia.

Linkki MTV:n uutiseen Grönborgin kommenteista koskien NHL-pelaajia: Ruotsin päävalmentaja hehkuttaa: NHL-pelaajat erittäin halukkaita MM-kisoihin - Leijonat - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Linkki Suomikiekon uutiseen Landeskogista: Ruotsille jo nyt mieluisia uutisia – NHL-tähti lupautunut tulemaan MM-kisoihin « SuomiKiekko
 

Balrog

Jäsen
Expressenin mukaan Predatorsin Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson, Filip Forsberg ja Calle Järnkrok ovat kaikki käytettävissä kisoihin jos Predators ei etene playoffseihin tai putoaa ensimmäisellä kierroksella. Sen sijaan Canucksin Sedinit ja Alexander Edler sekä Loui Eriksson eivät ole tulossa kisoihin, Niklas Kronwallilta ja Zetalta jäävät kisat myös väliin. Muutamia muitakin pelaajia näyttäisi tässä vaiheessa olevan käytettävissä änäristä:

http://www.expressen.se/sport/hockey/nhl/vi-kommer-alla-om-det-inte-blir-slutspel/
 
Ruotsin kevään harjoitusottelut ennen MM-kisoja

3.4 Unkari-Ruotsi

5.4 Itävalta-Ruotsi
6.4 Itävalta-Ruotsi

12.4 Ruotsi-Latvia
13.4 Ruotsi-Latvia

21.4 V-Venäjä-Ruotsi
22.4 V-Venäjä-Ruotsi

Huhtikuun lopussa on Tsekin EHT-turnaus, jossa sitten pelataan Suomea, Venäjää ja Tsekkiä vastaan.
 

Snacilep

Jäsen
Joukkue Unkaria ja Itävaltaa vastaan:

Maalivahdit
Joacim Eriksson (Växjö Lakers)
Niklas Svedberg (Salavat Julajev Ufa)

Puolustajat
Niclas Burström (Skellefteå AIK)
Oscar Fantenberg (HK Sotshi)
Calle Rosén (Växjö Lakers)
Philip Holm (Växjö Lakers)
Eddie Larsson (Linköping HC)
Sebastian Aho (Skellefteå AIK)
Eric Martinsson (Växjö Lakers)

Hyökkääjät
Victor Ejdsell (BIK Karlskoga)
Petter Emanuelsson (Luleå HF)
André Pettersson (HK Sotshi)
Richard Gynge (Neftehimik Niznekamsk)
Emil Pettersson (Växjö Lakers)
Pär Lindholm (Skellefteå AIK)
Dennis Everberg (Växjö Lakers)
Patrik Zackrisson (Lugano HC)
Alexander Bergström (Karlskrona HK)
Daniel Brodin (Djurgården IF)
John Norman (Torpedo Nizhni Novgorod)
Linus Omark (Salavat Julajev Ufa)
Mario Kempe (Vityaz Podolsk)
 
Viimeksi muokattu:
saa nähä mitä OEL lopulta tekee..

The Coyotes played Tuesday's game at Dallas, a 3-2 loss in overtime, without defenseman Oliver Ekman-Larsson, who left the team for the rest of the season on Monday because of the death of his mother.

"When she passed away a few weeks ago, it was a struggle for him," Head Coach Dave Tippett said. "I give him a ton of credit. He was a true professional trying to get through it. But now, this week is the funeral, so he left to go home (to Sweden)."

Ekman-Larsson's mother, Annika, battled cancer for some time, but Tippett said she and Ekman-Larsson's father encouraged their son to stay with the team and keep playing. He skated in all 79 games the Coyotes played before Tuesday.

"He was playing with a heavy heart," Tippett said.

The Coyotes supported Ekman-Larsson's decision to leave.

"Family first, all the time," Tippett said. "We have to recognize that it's a game and it's our job, and everybody is certainly committed to the fullest, but family comes first. I've always had that philosophy as a coach."
 
Ruotsilla on ainakin valinnanvaara maalivahteissa. Buffalosta vapautuu kolmikko Linus Ullmark, Andreas Nilsson ja Robin Lehner. SHL:ästä Christopher Nilstorp ja Andreas Linbäck. Myös KHL:ästä on tarjolla Viktor Fasth sekä Henrik Karlsson ja esim Niklas Svedberg. Saa nähdä minkälainen kolmikko kisoissa nähdään.
 
Grönborg on juuri ilmoittanut, että tällä hetkellä 7-8 NHL-pelaajaa on sanonut "ja tack". Odottavat lääkärintarkastusten läpäisyä.
 
Grönborg on juuri ilmoittanut, että tällä hetkellä 7-8 NHL-pelaajaa on sanonut "ja tack". Odottavat lääkärintarkastusten läpäisyä.

Söderberg, Klingberg, Lindholm ja Rask ainakin erinäisistä lähteistä poimien ovat vastanneet ja tack. Lisäksi veikkaan tuohon Grönborgin mainitsemaan porukkaan kuuluvan Hedmanin, Strålmanin ja Nyquistin. Ekman-Larsson on ilmeisesti aiemmin kauden aikana vastannut kutsuun myöntävästi, mutta tuskinpa on mukana nyt kun perheessä oli tuo kuolemantapaus.

Ihan maistuvan puolustuksen tuon NHL-kolmikon ympärille saa rakennettua kun täydentää niitä vaikkapa Staffan Kronwallilla, Patrik Hersleylla, Henrik Tömmernesillä jne. Onkohan nimimerkki @Lampinen vielä palstalla? Voisi tulla vähän avaamaan Ruotsin liigan pelaajia, jotka mukaan kelpuutetaan.
 
@Mängimies Landeskog tuohon listaan mukaan myös. Täytyy todeta, että mielenkiintoisen nipun Ruotsi saa jalkeille. Vahvistuksia saattaa tulla myös NHL:ästä playoffien ekalta kierrokselta. Onko kenellekään tietoa miten nopeasti nämä lääkärintarkastuksessa tehdään?
 

V-G-

Jäsen
Victor Hedman
Tämä sinetöi sen, että meikäläinen tsemppaa ruotsalaisjoukkuetta näissä skaboissa. Hedman on maailman paras pakki, joka ei tällä hetkellä jatka pelejään seurajoukkueessa. Aivan älytön seppä, joka nostaa yksin Ruotsin joukkueen tason mestaruuskandidaatiksi.
 
Edellisiin keväisiiin verrattuna on Ruotsi kokoamassa melkoista joukkuetta. Vaikuttaakohan valmentajan vaihto sitten tosiaan liittymishaluihin?
 
Viimeksi muokattu:
Vielä kolmen kisoihin lähtijän nimi on julkaisematta Edlerin ja Hedmanin tulon jälkeen. Landeskogin uskon olevan yksi noista kolmesta, koska lupautui jo aiemmin tulemaan kisoihin, mikäli terveystilanne sen sallii. Kolmatta en osaa arvata. Ehkä Klingberg?

Nashvillen Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson ja Calle Järnkrok ovat myös ilmaisseet halunsa edustaa Ruotsia. Mikäli Nashville tippuu Chicagolle, niin eiköhän nämä kolme kaveria kisoissa nähdä.

Hirmuinen joukkue on ainakin nimien perusteella Kölniin lähdössä.
 
Ruotsin NHL-vahvistuksista lisää tietoa

Anton Strålmanilla on edessään lääkärintarkastus ja hänen kohtalonsa kisoista selviää sen jälkeen.

Buffalon maalivahti Anders Nilsson ei pelaa kisoissa.

Ja tässä lista pelaajista, jotka eivät pelaa kisoissa.

Klas Dahlbeck, Carolina Hurricanes
Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings
Mattias Janmark, Dallas Stars
Jacob Josefson, New Jersey Devils
Jacob Markström, Vancouver Canucks
Patrik Nemeth, Dallas Stars
 
Hyvää joukkuetta kasaa Ruotsi. Mutta eihän näistä vahvistuksista Hedmanin ja Klingbergin lisäksi muut mitään käänteentekeviä ole. Lindholm ja Rask ovat perushyviä jätkiä. Nordström ei ole kummoinen. Edler laadukas peruspakki. Söderberg ok perushyökkääjä.

Nashvillen tippuminen olisi kova juttu Ruotsille, erityisesti Ekholm ja Forsberg ovat kovia. Arvidsson pelannut lisäksi hyvän kauden. Strålman olisi tullessaan todella arvokas lisä, saisi Hedmankin itsestään parhaan irti tutun kaverin vieressä. Landeskog on hyvä, mutta usein osoittautunut lopulta aika näkymättömäksi kovissa peleissä.

Ei Ruotsilla sellaisia aidosti "voittamattomia" kavereita ole kuin Sedinit ja parhaiden päivien Lundqvist. Toki MM-tasolle hyviä pelaajia on pilvin pimein ja puolustus varsinkin on aina kivikova.
 
Ruotsin NHL-vahvistukset pelaavat ensimmäinen pelinsä Tre Kronorin paidassa Tshekin EHT-turnauksessa. 27.4 pelattavassa ottelussa Venäjää vastaan pelaavat Läck, Hedman, Klingberg, Lindholm, Rask ja Nordström. Alexander Edler liittyy joukkueen vahvuuteen 30.4.

Mainittakoon vielä se, että Ruotsi odottaa kisoihin varmistusta Oliver Ekman-Larssonilta (perhetilanne) sekä Gabriel Landeskogilta. Carl Söderberg sekä Anton Strålman eivät ole vielä käyneet lääkärintarkastuksessa. Lisäksi kutsu on lähetetty myös Buffalon maalivahdille Robin Lehnerille.
 

Lico

Jäsen
Hedman, Klingberg, Strålman, Edler, mahdollisesti Ekman-Larsson.

Siinä on jo olympiatason puolustus eikä löydy edes kaikki parhaat. Karlsson vielä mukaan, niin ei hyökkääjiä edes tarvita.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös