Sanoinkin että vaihtoehtoinen tapa riistää kiekko. Nyt tapoja on yksi, eli mailahäirintä. En kyllä muutenkaan ymmärrä mitä järkeä on pelata samaa lajia eri säännöillä naisissa ja miehissä.

Kanada ja USA ei pärjäisi muuten, nehän ne tuon säännön vaativat. Lopputulos sitten kaikkien tiedossa.

Täytyy kyllä sanoa että tän hetkistä jengiä on ilo seurata. Fyysisesti, teknisesti, taktisesti. Yksilöiden kehittymisen ohella taktinen kypsyys noussut uudelle tasolle. Pysytään kiekossa, ei pusketa tai roiskita tarkoituksettomasti.

Eteenpäin on menty. Toivotaan että välierissä nähdään hyvää peliä, ettei kipsaannuta tai pakoteta peliä. Tulee miälenkiintone.

Hollanti

Varmaan se KalPa
Millonkas se Känädä-Välierä on? Tuleeko ihmisten aikaan?

aceman81

Vai jotta. "Tässä on vähän pelailun makua" ja "kummankaan joukkueen liike ei ole enää parhaimmillaan" kun peli 4-0 ja 4 minuuttia jäljellä.

Taisin kehaista että Lievemaa upgrade aiempaan. Mutta vois ehkä vähän skarpata. Jääkiekon ja kerrasta poikki-pelin lainalaisuudet, hei!

lunde

Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
4.4.2017 Suomi-Ruotsi 4-0

Ihan turhaan maalailin uhkakuvia kuolemanottelun häviämisestä. USA-tappio oli selkeästi nollattu onnistuneesti ja Ruotsi kaatui vakuuttavalla pelillä. Länsinaapureilla ei lopulta ollut oikeastaan mitään jakoa tässä ottelussa.

Suomi johti 2–0 jo seitsemän minuutin kohdalla, kun Sara Säkkinen ja Linda Välimäki onnistuivat maalinteossa. Kapteeni Jenni Hiirikoski löi viimeisen naulan ruotsalaisten arkkuun jo toisen erän alussa ylivoimalla. Susanna Tapanin 4–0-osuma kolmannessa erässä oli jo kosmetiikkaa. Tosin kaunista sellaista, kun päädyssä kiekon riistänyt Riikka Välillä tarjosi B-pisteiden väliin namupassin, josta Naisleijonien ainoa maailmanmestari laukoi kiekon komeasti ihan putken alle. Noora Räty piti maalinsa puhtaana torjumalla kaikki 16 laukausta. Vaikka Suomi näytti nostavan jalkaakin kaasulta ottelun puolivälin jälkeen, Rädyn ei tarvinnut esittää ihmeitä nollapelinsä eteen. Susanna Tapani keräsi Ruotsia vastaan pisteet 1+2 ja johtaa neljän pelin jälkeen koko turnauksen pistepörssiä lukemin 3+5=8.

Joukkueiden tasoero oli mielestäni yllättävänkin iso. Tämän sukupolven Ruotsi on ainakin toistaiseksi aika kaukana siitä, joka saavutti Torinossa sensaatiomaisesti olympiahopeaa. Siitäkin huolimatta, että heidän kotimaisen pääsarjan olosuhteissa on otettu hienoja harppauksia parempaan. Suomalaisittain toki hyvä näin. Naisleijonien hienot kisat saavat jatkua.

-Leijonat.fi-sivuston otteluraportti

Välierä Kanadaa vastaan pelataan torstai-iltana klo 22.35.

Päävalmentaja Mustonen totesi ennen kisoja, että Naisleijonat eivät voita kymmenen ottelun sarjassa pohjoisamerikkalaisia viittä kertaa, vaan hyvänä päivänä yllätys on yksittäisessä ottelussa ihan mahdollista. Kanadaa vastaan tuo on nyt onnistunut kahdesti tällä kaudella. Vaikka kunniaansa puolustava vaahteralehtinippu on varmasti ottelun ennakkosuosikki, odotan mielenkiinnolla venyisikö Naisleijonat vielä kauden kolmanteen voittoon.

lunde

Muut keskiviikon pelit

Sveitsi-Tshekki 2-4
Venäjä-Saksa 1-2

Ennen Suomen puolivälierää pelattu ensimmäinen karsintaottelu päättyi Tshekin voittoon. Alkulohkossa vain yhden pisteen kerännyt joukkue karkasi jo 3-0-johtoon ennen kuin Sveitsi kavensi kolmannessa erässä kahdella maalilla. Viimeinen tyhjiin tehty osuma sinetöi kuitenkin ensimmäisen kiinnityksen sarjapaikkaan Tshekille. Sotsin pronssijoukkue Sveitsi on nyt jopa tähtivahti Schellingin kanssa kovan paikan edessä.

Suomen puolivälierän jälkeen pelatussa toisessa puolivälierässä jatkui Saksan tuhkimotarina. Joukkue palasi täksi kaudeksi ylimmälle sarjatasolle ja nyt se on mitalipeleissä mukana. Venäjä johti avauserän jälkeen 1-0, mutta Saksa nousi toisessa erässä ylivoimalla tasoihin ja kolmannen erän voittomaali syntyi niin ikään ylivoimalla. Välierässä USA lienee jo liian kova vastus Saksallekin, mutta pronssiottelussa saa Suomikin olla varuillaan, mikäli Naisleijonat joutuvat pelaamaan tutusta himmeämmästä mitalista.

Nyt jo tiedetään, että vähintään neljäs sija on saksalaisten paras saavutus MM-kisoissa ja olympialaisissa. Sittemmin jo kuopatussa EM-kisoissa Saksa sijoittui kertaalleen neljänneksi vuonna 1993. Tämä jos mikä tekee hyvää naisten arvokisoille. Varsinkin, jos Suomi ei ole kärsivänä osapuolena.

Jos MM-kisojen turnausformaatti ei muutu toukokuussa kahden joukkueen lisäämisen myötä, niin Venäjä pelaa 2019 Suomen kisojen alkusarjan B-lohkossa ja Saksa kärkimaiden A-lohkossa. Karsintasarjan häviävä joukkue on alustavasti ihan oikeasti putoamassa sarjatason verran alemmas. I-divioonan A-lohkon kisatkin ehditään pelaamaan myöhemmin huhtikuussa ennen IIHF:n vuosikokousta, jossa päätetään lopullisesti myös MM-kisojen joukkuemääristä.

Thoma

Porin Ässät, Leijonat
Tulokset kyllä puoltavat joukkuemäärän lisäämistä. Varmaan 5 parasta a-lohkoon ja 5 seuraavaa b:hen paras formaatti. Sitten A-lohkosta kaikki ja B-lohkosta kolme puolivälieriin. B-lohkon viimeinen putoaa. Toisaalta sitten A-lohkossa ei olisi mitään panosta muuta kuin minkä vastustajan saa puolivälieriin. Voitaisiin kuitenkin nähdä enemmän yllätyksiäkin jos parhaat eivät anna 100% vielä lohkovaiheessa.

kilpakiekko

Nmj
Ruotsi nurin näytöstyyliin. Todella mielenkiintoisista asetelmista lähdetään torstain välieriin Kanadaa vastaan. Suomella itseluottamus huipussaan, maalivahtipeli toimii ja mikä on hienointa Suomi on pystynyt tekemään sekä Kanadaa että Usaa vastaan kahdessa pelissä yhteensä seitsemän maalia, kun yleensä ollaan totuttu siihen että Suomi jää joko nollille tai tekee yhden maalia pelissään. Miinuspuolena tuossa Ruotsi pelissä näkisin sen että liian monesti pelaajien välimatkat kasvoivat liian suureksi ja siihen ei Kanadaa vastaan ole varaa, mutta toki Kanadaa vastaan Suomi tulee pelaamaan eritavalla kuin Ruotsia vastaan ja se jo osaltaan kaventaa pelaajien välimatkoja kun Suomi vetäytyy helpommin keskialueen träppiin eikä lähde paineistamaan Kanadaa niin kuin teki Ruotsi pelissä. Vastaan tulee varmasti taisteleva Kanada ja normaalistihan Kanada on parhaimmillaan kun panokset ovat kovimmillaan. Saa nähdä kuinka kovaa Kanada tulee ottelun alkuun kun muistissa on varmasti vielä tuo alkusarjassa kärsitty tappio Suomelle.

lunde

Itse olen iloinen, että Suomi pystyi noin vakuuttavasti pelaamaan Ruotsia vastaan ennakkosuosikin asemassa. Kanadaa vastaan Suomi pääsee kaukaloon helpommasta haastajan roolista. Tosin hyvällä itseluottamuksella, kun tältä kaudelta on taskussa jo kaksi voittoa. Finaalipaikkaan on ihan hyvät mahdollisuudet, vaikka todennäköisesti Kanada hoitaakin homman kotiin. Varsinkin, jos tolppien välissä on Szabados, eikä edellisen pelin tavoin Maschmeyer/Lacasse.

Hollanti

Melkolailla Kanadan tahtiin on ekat minuutit. Onko kanukeilla nainen päävalmentajana?

Turha Kaukalo

HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Välierä FIN - CAN alkanut. 3.06 pelattu ja nolla-nolla. Kaikki on mahdollista. Kanada painaa.

Matza187

Suomi ihan jaloissa ensimmäiset 6 minuuttia

Eino_Mies

Rauman Lukko
Kyllä on Kanadalla revanssin paikka. Ei kai nyt kehtaa kahdesti Suomelle hävitä. Toki yllätyssaumat Naisleijonilla edelleen on olemassa.

Räty ei päästä pesäänsä helposti. Olishan se ikävää, jos maalivahdin nimi olis Varma.

Hollanti

hallittu kaaos

Matza187

mihin se Räty lähti?

Chris Sharma

Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Nooralta loistava erä tuota outoa vastaantuloa lukuunottamatta. Valitettavasti siitä tuli maali.
Vaikea uskoa, että Suomi tämän matsin kääntää. Niin paljon parempi Kanada oli ekassa erässä.