Playoffs 2017 välierät: SaPKo – Espoo United

  • 31 528
  • 181
SaPKo pääsee parhaalla mahdollisella kokoonpanolla peliin. Aho aloittaa maalissa. Vaikka en ole mikään asiantuntija, niin pakkiparit olisin laittanut hieman eri järjestykseen. Nyt ykköspakkiparin Pelli/Jurgens ovat todella hyviä kiekollisia pakkeja, kun taas Laamanen/Marvan vahvuus on enemmänkin peruspakkipelaaminen. Eli olisin näitä kahta pakkiparia keskenään hieman sovittanut siten, että kiekollista taitoa olisi löytynyt kummastakin parista.

Edit. Tosin Elon olisin halunnut nähdä kokoonpanossa, mutta eiköhän hänenkin vuoronsa vielä tule.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Minusta nuo pakkiparit on luotu juuri oikein ja vanhan kansan malliin tehty luutapari. (ala Kukkonen-Jaakola)
Ja pitää muistaa, että etenkin Jurgens on omassa päässäkin ihan kingi.
Eniten taas huolettaa tuo Pulli - Jekunen kun Jekusen peli oli koko puolivälieräsarjan aivan sekaisin ja mies oli jäällä kulkeva hazardi. Pullin suurin heikkous on myös oman alueen pelaaminen. Jekunen tosin omalla tasollaan olleessaan handlaa puolustamisen paremmin kuin hyvin.

En oli pahoittanut mieltäni minäkään jos Elo pelaisi, mutta se olisi tarkoittanut aika varmasti Paalasen putoamista. Paalanen taas on mielestäni playoff pelaaja ennen kaikkea.
Ketjut ovat kovassa kuosissa ja sanotaanko näin, että jos EU tänään ottaa ryöstön niin se on SaPKon epäonnistuminen.

Salo - Lahtela - Henttonen
Lepaus - Forsström - Tanus
Lehtonen - Siiki - Hämäläinen
Paalanen - Lämsä - Saramäki

Eli tuosta ketjujen kokonaisvaltaisuudesta vielä voisi todeta, että nelosketjulla on takanaan jo 97 Liigapeliä ja jokainen miehistä on onnistunut niissä maaliverkkoja pölläyttämään.
Veikataan nyt sitten 1. ottelulle tulos 3-2 JA.
 
Pulli Jekusesta olen samaa mieltä. Kummallakin kova halu hyökätä, mutta varsinkin Jekunen oli kyllä heikoin lenkki KeuPaa vastaan. Itse olin joskus talvella näkeväni Jekusella samanlaista näköalattomuutta avauksissa ja yleensä pelissä, vaikka +/- -tilasto näytti hyvältä. Jos tappio tulee tänään, niin se on EU:n hyvyyttä, sillä keskinkertaisella pelilläkin SaPKo voittaa keskinkertaisen joukkueen.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jäähongalla eiku Kiekko-Espoolla eiku Bluesilla tarkitan siis Unitedia on Kaijomaa back! Se ratkas! Me voitetaa 2-4!
 
Ei ole. WC:t on samassa rakennuksessa. Ulkokautta pitää kuitenkin mennä.

Okei, no sitten jokin väärä mielikuva. Ulkoa kuitenkin, koska jo silloin joskus matkalla hepilliselle piti oikaista tupakkimestan läpi.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Hermestä vastaan isoin juttu oli kisata siitä, kummalla on hienompi bussi. Nyt iso juttu on, missä sijaitsevat Savonlinnan hallin vessat. Olisi ikävää joutua hätään joten varmaa tietoa kehiin!
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Eka peli takana, vähän tunnustelun makua. Tulivatpa kotijoukkueen maalit katkeriin paikkoihin.

Ekassa erässä EU tukahdutti hyvin SaPKon hyökkäykset, tokassa se ei onnistunut. Yleisesti ottaen viisas vieraspeli, jossa tuurilla olisi voinut tulla toinenkin lopputulos.

Mutta tuurilla ei voiteta sarjaa. Tällä pelillä sarja päättyy jotain 4-1 tai 4-2 SapKolle. Vielä tarvitaan jotain runkosarjan voittajan horjuttamiseen.

Meinaakohan jompikumpi joukkue jossain vaiheessa sarjaa myös taklata?
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Tärkein eli voitto saavutettu ja enää 7 voittoa jäljellä. EU oli juuri niin vittumainen joukkue trappinsä ja maalinedustan tukkimisen kanssa kuin odottelin. SaPKon maalit tuli kyllä maukkaisiin paikkoihin ja vaikka edelleen YV oli tasoltaa heikkoa, mutta kumminkin 2 YV maalia tuli, joten kait sitä voi olla tyytyväinen. Avauserässä SaPKolla näkyi puolentoista viikon tauko peleistä, ja alivoimilla Aho otti tarvittavat gamesaverit. Lepaukselle voittomaalista huolimatta lampaanperse, kun meni ykköserässä kaatuilemaan ja sen jälkeen anovasti katselemaan tuomaria. Ei jäähyä ja ei enää sattunutkaan vaan nopeasti ylös. Ei minun kannattamassa SaPKossa näitä.

Meinaakohan jompikumpi joukkue jossain vaiheessa sarjaa myös taklata?
Tuli itselleen sama mieleen ja melkein piti katsoa kalenteria ettei mitään marraskuun höntsää pelata. EU yritti kiekolla haastaa SaPKoa ja onnistuikin alussa kohtuullisesti. KeuPa yritti fyysisyydellä horjuttaa SaPKoa, mutta siihenkin SaPKo onnistui vastaamaan, että antaa vaan tulla paskansyöjän ajokoiraa tai Ramin luontoäitikiekkoa, kyllä täällä kestetään. SaPKo todennäköisimmin tuskin tulee aloittamaan taklaussotaa ja koiruuksia, mutta kyllä siihen tarvittaessa tosiaan vastataan. Jos fyysiselle puolelle lähdetään niin toivotaan, että molemmat joukkueet jättää ylilyönnit väliin ja ajetaan kovaa, mutta puhtaasti.

Lehdistötilaisuuden anti: Kumpikin valmentaja kehui hyvää playoff kiekkoa ja matka jatkuu perjantaina. Se oli siinä. Räsäseltä kysyttiin Pullin tilanteesta ja tyytyi sanomaan, että oli aamulla kokoonpanossa, mutta ei enää iltapäivällä eli Pullilla day to day jatkuu.
 
Ei pysty kun Savolaiset dumarit antaa penalttia jokaisesta kaatumisesta.
Tosi playoff-hengen mukainen jäähy tuohon loppuun...
Vanha kiekkototuus tuntuu toimivan edelleen; Tuomarit ovat voittajien puolella.
Jos viimeinen jäähy ei ollut aiheellinen, niin mikä sitten. Kaveri iski kiekottomalta pelaajalta mailan käsistä. Enemminkin voisit kiitellä sitä EU:n pelaajaa, joka siinä otti aivan turhan jäähyn.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ei pysty kun Savolaiset dumarit antaa penalttia jokaisesta kaatumisesta.
Tosi playoff-hengen mukainen jäähy tuohon loppuun...

Mitäpä mieltä olit Lämsän jäähystä, jonka aikana EU tasoitti? Todellä härski kiinnipitäminen, eikö? No ihan sama, en jaksa tämän enempää lähteä mukaan, mutta ei tuomarit mitenkään erityisen hyvin tänään onnistuneet. Ei tosin täydellisen huonostikaan.

EU puolusti hyvin ja blokkasi ison määrän kiekkoja. Samoin Tirronen oli juuri odotetun hyvä.

EU:n sauma oli pelin 10 ensimmäistä minuuttia ja ne pari ensimmäisen erän ylivoimaa, mutta eivät kelvanneet. Aho SaPKon maalissa oli myös todella hyvä.

SaPKon yksi parhaista oli tänään Rasmus Hämäläinen joka ei pelannut yhtään tilannetta koko pelissä huonosti.

Saa nähdä mihin tästä pelaaminen kehittyy mutta väittäisin että EU:n on pakko alkaa pelaamaan hyökkäävämpää kiekkoa sillä ei tuola virheiden kyttäämisellä tulee neljää voittoa samaan.
En sano, että ei voi voittaa neljästi, mutta tuolla pelillä ei voita neljästi.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
No tiedä sitten tuosta totuudesta, monenlaisia pelejä on tullut nähtyä.
Yksi asia mitä en kaipaa kiekkoon on kalastelu ja filmaus. On se sitten tahallaan "löysä ote mailasta" tai turha kaatuilu, kuten Lepaus teki siinä kolmannessa erässä kolmeen otteeseen.
Tuomarit ei ollu playoff-tasoa lopputuloksesta huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
SaPKo, SaiPa, pienet ja sitkeät
Tarkkaa pelaamista ja ratkaisut yv:llä. Onneksi päättyi näin. Espoo tuli alussa kovaa, oli se sitten EU:n hyvyyttä tai SaPKon pelaamattomuudesta johtuvaa, mutta onneksi pelin edetessä SaPKo pääsi rytmiin paremmin mukaan. Muutamista pyörityksistä ja lievästä hallinnasta huolimatta tiiviisti pelannutta Espoota vastaan ei huippupaikkoja kuitenkaan montaa tullut. Kieltämättä odottelin vähän fyysisempää ja kuumempaa kamppailua ennakkoon.

Lepauksen kaatuilu näkyi selvästi eikä noista kovin moni jäähyjä tainut huudella. Molemmilla omat mahdollisuutensa ratkaista peli eikä kotivoitto missään tapauksessa vääryys ollut. Perjantaina jatkuu.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ansaittu voitto SaPKolle, koska oli hieman halukkaampi tasatilanteessa hyökkäämään. Nähtiin kuitenkin, että tavallisia kuolevaisia hekin ovat. Yllättävän vähän oli tunnetta pelissä, eikä taklauksia juurikaan. Tuomaripeli oli mielestäni keskiverto mestisottelua selvästi parempaa.
Espoon peliin pitää jättää pois syötöt karvaajille, sekä muistaa taklatakin joskus. Maalin eteenhän espoolaiset ovat hyvin päässeet.
 
Huolestuttavaa SaPKon pelissä oli, että oman maalin eteen unohtui muutaman kerran Espoon pelaaja aivan yksin. Onni oli. että niistä Espoo ei päässyt rokottamaan.
 
Seuraava peli Espoossa onkin sitten EU:lle paljon enemmän paineita aiheuttava. Se olisi miltei pakko voittaa, mikäli tahtoo pitää mahdollisuutensa auki loppuotteluun. SaPKo selvisi ensimmäisestä pelistä kuivin jaloin, vaikka aika tiukille meni. Varsinkin ensimmäisessä erässä näkyi kummalla oli pelimoodi paremmin päällä. Jatkossa tulee sitten ehkä näkymään se, että SaPKo sai levätä yli viikon. Savonlinnassa Tirronen ei ollut aivan yhtä varma kuin oli Hermes-sarjassa. Tiputteli jonkin verran kiekkoja vaikka muuten kyllä pelasi erittäin hyvin. Maaleista ei voi Tirrosta syyttää.
Kotikatsomon tuki on Espoossa vahvaa ja pitää myös hattua nostaa sille espoolaisporukalle, joka jaksoi lähteä arkipeliin Savonlinnaan asti kannustamaan omiaan.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Torjuntavoitto Unitedille. Ei tullut povattua savolaisten ylikävelyä. Piti jopa turvata savolaiseen umpikieroutueen tekemällä maalit erien viime sekunneilla. Näin vastustaja ei enää ehtinyt reagoida.

Huhujen mukaan Unitedin aitossa on Pahvi-Rami perjantaina. Eli eiköhän tämä tästä pikku hiljaa käänny. Onhan savolaisia ennenkin kurmootettu.
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Samanlaisella nihkeällä 2-1 voitolla alkoi kuten KeuPa sarjakin. Tässä tosin molemmat yrittivät pelata enemmän kiekkoa kun teloa vastustajaa. Pelkäsin hiukan että pelituntuman puute voi aiheuttaa ongelmia SaPKolle, mikä ehkä näkyikin ekassa erässä, mutta toisessa erässä koneet saatiin käyntiin. Espoo pelasi välillä yllättävänkin varovaisesti. Muistelin runkosarjassa nähneeni hirmuista luistelua ja nopeita pelinkääntämistä, mutta niistä ei hirveästi merkkejä näkynyt. Veikkaan että Espoossa pelataan pitkä ilta. Tanukselle toivoisi onnistumisia. Paikkoja oli kyllä eilenkin.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Seuraava peli ratkaisee, jos Sapko sen hoitaa niin sarja on taputeltu. Eilinen oli varmasti henkisesti kova kolaus EU:lle, kun jatkoaika ja ryöstön mahdollisuus meni viime sekunneilla. Keupa-sarja ratkesi siihen viidenteen erään menneeseen ensimmäiseen Keuruun peliin. Tässä sarjassa käy samoin, JOS Sapko seuraavan voittaa.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Seuraava peli ratkaisee, jos Sapko sen hoitaa niin sarja on taputeltu. Eilinen oli varmasti henkisesti kova kolaus EU:lle, kun jatkoaika ja ryöstön mahdollisuus meni viime sekunneilla. Keupa-sarja ratkesi siihen viidenteen erään menneeseen ensimmäiseen Keuruun peliin. Tässä sarjassa käy samoin, JOS Sapko seuraavan voittaa.

Silloinhan sarja on vasta 2-0 sapkolle. Sarja katkeaa vasta neljästä voitosta. Yllättävän suurta optimismia havaittavissa Savonlinnalaisten analyyseistä. Peli oli omasta mielestä tasainen ja EUlla oli vähemmän ongelmia Sapkon kanssa kun Hermestä vastaan. EUlla on vielä mahdollisuus hävitä kaksi peliä Savonlinnassa ja ratkasta sitten game sevenissä.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Kylläpä kannatti eka kertaa tällä kaudella ajella Talvisaloon peliä katsomaan. Tuollaista loppuherkkua harvoin näkee oman joukkueen saavan maistaa. Saattaa lauantaina uutta reissua pukata, vaikka sillä kertaa liput meniskin omasta pussista.

Jännästi noi erien hallinnat menee samalla tavalla kuin KeuPa -sarjassakin, eli silloin kun SaPKo on suvereeni, ei saa maaliakaan. Ekassa erässä vasta loppupuoliskolla SaPKo sai juonesta kiinni ja sai sen maalinkin. Tokassa erässä olis voinu ratkoa, mutta ei mene, varsinkaan Tanukselta. Kolmannen alkuakin SaPKo vei ja sitten EU tekeekin sen maalin. Kolmannen lopussa oli jo havaittavissa pientä orastavaa espoolaisten kiriä pelillisestikin, kunnes tuli se jäähy.

Aho oli hyvä, mutta Lämsä... auttoiko joukkuetta millään tavalla? Ja toinen miinus jo tuolla aiemmin mainittukin eli muutaman kerran jätettiin Espoon mies täysin yksin SaPKon maalille touhuamaan. Onneksi eilen Aho hoiti.

Mennessä perässä ajeli pitkän aikaa sellainen farkku-auris missä kolme nuorta jantteria, liekö EU:n kannattajia ja palstalaisia jopa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös