Pudotuspelit 2017

  • 55 624
  • 302

Pioni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja TPS Juniors
Nyt on Joensuussa eki Liikanen kolahtanut, hienoa, onhan kyseessä maamme lauluun verrattava klassikko..
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Onhan kyllä makea taistelupari. Saadaan hienot matsit! Kiimaa ilmoilla. Gatorade Center tulee olemaan täynnä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
HIFK sopii tähän vaiheeseen varsin hyvin. Tällä kaudella onnistumisia on tullut heitäkin vastaan ja nyt voidaan se CHL-häviö rankkareista kuitata korkojen kera viemällä tämä sarja. Kotietu on tärkeä pitää. Vaikka mikään paikkakunta ei Lahtea lukuunottamatta ole Tepsille ylitsepääsemättömän vaikea, ei TPS todennäköisesti montaa Big Stealia pysty nordikselta ryöstämään. HIFK ei ole ollut kovinkaan stabiili joukkue, joten uskon Tepsin olevan sarjaan lähdettäessä ja sen aikanakin tasapainoisempi remmi. Kansaakin tullee Artukaisiin, joten mikäs sen parempi aloittaa kiekkokevät!
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci

Hokifani25

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Nyt voi kyllä Atu Selinille tehdä kultaisen patsaan jokirantaan, jos onnistuu tuolla rosterilla vielä valmentamaan joukkueen mestariksi.

Pahoin pelkään, että tuolla kokoonpanolla noutaja tulee jo puolivälierissä nousukuntoisen ja paineettomassa tilassa pelaavan HIFK:in muodossa...
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pahoin pelkään, että tuolla kokoonpanolla noutaja tulee jo puolivälierissä nousukuntoisen ja paineettomassa tilassa pelaavan HIFK:in muodossa...

Millä tavoin IFK on paineeton? Se on yksi kauden pahimpia alisuorittajia. Tämä huomioiden ei paljoa liikuta tuo kokoonpanonsakaan allekirjoittanutta. Paineetonta IFK:sta ei tietysti kuitenkaan saa millään ilveellä, käsittämätön kommentti.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Meidän koko kauden menestyksen perusta on ollut tiivis viisikko. Väitän että mitkään loukkaantumiset ei sotke meidän viisikkopuolustusta. Tämä on ollut kauden kantava teema ja huomaa hyvin miten joukkueen pelitapa on kaikkien selkärangassa tällä kaudella. Näin ei vielä viime kaudella ollut. Vaikka jouduttaisiin raahaamaan Vähätaloa ja Nurmea mukana, paketti ei kärsi, se on huomattu.

Mikäli kuitenkin halutaan myös voittaa pelejä, on pakko ainakin yksi maali tehdä. Pelkkä hyvä viisikkopuolustus ei riitä. Tämä on sellainen asia mitä nämä meidän paikkaajat ei niin hyvin täytäkään. Eli vaikka paketti pysyy, meidän hyökkäystehot kärsii poissaolojen vuoksi. Itse joukkueen pelin rungon en siis usko pettävän, mutta löytyykö ratkaisijoita tarpeeksi laajalta, se on asia erikseen.

HIFK:illä ei ole peli lähtenyt oikein rullamaan, mutta tiedetään että heidän pelitapa elää onnistumisista. Mikäli siis lähdetään pelaamaan nolla nollaa, meillä on saumat. Mikäli lähdetään maalintekokilpailuun, on paha mäki kiivettävänä. Jokainen onnistuminen ruokkii HIFK:in hyökkäyspeliä ja mikäli ehtivät sen ajamaan uomiinsa sarjan aikana, voi olla että noutaja tulee. Mikäli siis pystytään rikkomaan hyvin HIFK:in peliä, ei me poissaoloihin kaaduta.

Spina ja Pikkarainen on kovat menetykset, mutta suoraa maaleista laskettuna ei menetys toisaalta ole suuri. Pikkarainen 11 Spina 8. Kokonaisuudessa tehtiin kuitenkin kasseja 167. Enkä siis väitä ettei nuo miehet olisi tärkeitä, totta perkeleessä ovat. Spinan jäähyjen hankkiminen ja Pikkaraisen hämmenys on sellaisia joita ei voi korvata. Lisäksi kaksi rightin miestä poissa vaikuttaa YV-kuviohin. Ei näiden miesten arvo ole mitenkään pelkissä maaleissa. Silti näen että meillä on hyvä valmius pelata meidän pelitapaa vaikka poissaoloja on. Meillä on edelleen mahkut olla Liigan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Luottavaisin mielin siis, mutta napit täytyy pitää tiukasti kiinni.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kampituksen ajatuksia yllä on helppo peesata.

Sen verran kuitenkin lisäisin, että loukkaantumisia tulee helposti IFK:n kaltaista joukkuetta vastaan lisää. Siinä kohtaa jos meiltä putoaa vielä yksi tai kaksi kärkiäijää lasaretiin tai puolikuntoiseksi, niin voidaan alkaa pakkailemaan lomakasseja. Toivotaan siis, että papat säilyy ehjänä koko kevään.
 
Pakko myöntää että materiaali on varsin kapea. Mutta jos asiaa ajattelee positiivisesti niin juuri pudotuspeleissä syntyy uusia tähtiä, kun yksilöt pääsevät esiin. Nyt tarjotaan isoa roolia herroille Lahtinen, Vähätalo, Väyrynen, Taavitsainen ja Nieminen. Varmasti löytyy sitä nälkää ratkaista peli tiukassa paikassa, mutta riittääkö itseluottamus? Se jää nähtäväksi.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Toivon todella että viimeistään nyt nuoret nousevat isoihin ruutuihin. Tilaa on, olkaa hyvät. Jos ei tule lisää onnistujia, voidaan alkaa pakkailla niitä lomakasseja.

Hifkin esitykset olleet aika vaisuja, joten uskon että aikaa ja tilaa myös annetaan. Saas nähdä mitä viikon tauon aikana on keksitty. Muuten olen sitä mieltä, että paras menee tästä jatkoon ja molemmilla on 50-50 mahikset. Tepsi ennakkosuosikki koska kotietu, viikon tauko, 2.sija ja keskinäiset kohtaamiset menivät paremmin. Hifkin edut materiaalissa ja tuntumasta Kärppien kaadosta.

Jännittää, tästä se lähtee. On siitä vaan pitkä aika kun viimeksi oltiin tässä tilanteessa (8-joukossa).
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ensimmäinen peli tässä HIFK-sarjassa tulee mielestäni jo näyttämään lopullisen suunnan sille, onko TPS:llä todellisia mahdollisuuksia mennä tästä parista jatkoon. Jos tänään tulee kotiareenalla tappio, niin siitä on erittäin vaikeata nousta ryöstöön toisissa osaotteluissa Helsingissä. Kotiottelut pitäisi ehdottomasti voittaa, sillä niillä pääsisi helpoiten jatkoon.

Valitettavasti TPS:n rosteri verrattuna HIFK:n vastaavaan kertoo sen ikävän tosiasian, että materiaalin taidossa ja
leveydessä on valtaisa ero HIFK:n hyväksi. Täällä Turussa ei tätä tunnuta käsitettävän, koska tuijotetaan liikaa runkosarjasijoituksiin. TPS veti runkosarjan yläkanttiin ja HIFK taas alakanttiin, mutta nyt pelataan aivan eri pelejä, kun kyseessä ovat play offit. HIFK onkin TPS:lle todella vaikea vastustaja, koska kukaan ei joukkueelta huonosti menneen runkosarjan perusteella odota mitään. Tuossa tilanteessa se on vaarallisimmillaan, kuten tulemme näkemään.

TPS:n mahdollisuudet ovat siinä, ettei joukkueelle tule enää yhtään uutta loukkaantunutta pelaajaa ja joukkueen valtaisalla yhteishengellä ja tiukalla pelishabloonalla sytytetään sellainen mentaalinen ja fyysinen roihu, joka vie menestykseen ihan samalla tavalla, mikä tapahtui viimeiksi 2010 keväällä. Tähän on tämän kauden kokemusten perusteella vaikeata uskoa, koska johto ja joukkue eivät ole puhaltaneet yhteen hiileen, vaan koko kauden ajan on ollut tietynlainen "varjonyrkkeily" menossa.

Toivon kuitenkin sydämestäni, että kaikki ylimääräiset kuviot voitaisiin heittää hetkeksi sivuun ja joukkue sekä sen valmennus saisi kaikilta sen ansaitseman varauksettoman tuen, sillä kevät on jääkiekkofanin parasta aikaa eikä tätä herkkua Turussa viime vuosina ole liiemmin ollut tarjolla, joten hunajapurkki auki ja TPS:lle menestystä. Tämä pitää olla kaikkien TPS-fanien yhteinen tahtotila.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen ottelu nousee todellakin nyt tärkeäksi, siitä täysin samaa mieltä muutamien kirjoittajien kanssa. Jos HIFK tänään vie, vaakakuppi kääntyy heidän suuntaan. HIFK:lle ei vaan yksinkertaisesti saa antaa yliotetta, niin paljon heidän materiaalinsa on meitä edellä. Ei sarjaa toki ensimmäisessä pelissä taputella suuntaan toiseen, mutta kuitenkin. Ketjuja vertailtaessa oikeastaan vain meidän ykkönen on pelaajien laadussa helsinkiläistä vastaavaansa edellä. Muut ketjujen taistot menevät enemmän tai vähemmän IFK:lle. Onneksi jääkiekko on kuitenkin joukkupeli ja ketjut ja joukkueet enemmän kuin osiensa summia! Nämä paperilla näkymätyömät osaset menevätkin oletusarvoisesti selkeästi turkulaisille, jopa niin paljon, että itsekin pidän meitä lievänä ennakkosuosikkina.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kokonaisuudessa hyvä ja kypsä esitys. Ei oltu juurikaan paineessa, korkeintaan pari kolme sellaista pidempää HIFK pyöritystä koko pelin aikana. YV pyöri mallikkaasti ja yksi pussukkakin sieltä hatusta nostettiin. Henkilökohtaisella tasolla kyllä kaikilta hyvä suoritus, ei sellainen junnujen höntyily näkynyt laisinkaan, mitä nyt HIFK:in maalissa Miroa vähän vietiin, mutta Rask on vienyt kokeneempiakin pakkeja. Niemisellä ehkä pieni maltti olisi ollut paikallaan siinä sivurauta käännössä. Siinäpä ne, pitkä tauko huomioon ottan hyvä startti!

Väyrynen jäi mieleen myös rohkeasta pelistä. Maali oli hieno, mutta vielä paremmin jäi mieleen pieni välikohtaus Finleyn kanssa. Finley ajoi aika kovin Vähätaloa niin tämä Pohjois-Karjalan poika antoi poikkarin ja katsoi tuimasti Joeta. Oli siinä Finleykin ihmeissään kun tuollaisesta osoitteesta aletaan muistuttelemaan. Ei sentään hanskoja Teemu poika ravistellut. Kaiken kaikkiaan siis terve ja valmis esitys koko kaartilta. Torstaina jatkuu!
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno avaus! TPS oli pelin rakenteessa, sitoutumisessa ja valmiudessa täysin eri tasolla kuin HIFK. Virralle ja Väyryselle hyvät onnistumiset. Yv:kin pyöri hyvin tänään, Elmeriltä muuten erittäin hyvää tekemistä siinä. Tästä on hyvä jatkaa! Nöyrästi vaan vaihto kerrallaan eteenpäin torstaina.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Tuossa edellähän tämä tuli tiivistettyä. Hyvä, ehjä esitys. Erittäin fiksua pudotuspelikiekkoa myös junnuosastolta, ja maalintekopaikoissakin onnistuttiin. Hopeavarjon kanssa samaa mieltä Erosesta, pelaa mielettömän fiksusti kiekolla ja ilman kiekkoa. Eikä tämä rajoitu pelkästään yv:lle.

Jos haluaa jotain puutteita hakea, niin aloitukset kolmannessa erässä 17-4 HIFK:lle ja koko ottelussa 36-19. Sentterien puuttuminen näkyy, ja ratkaisuhetkillä annetaan playoff-väännöissä tasoitusta, kun joku Elkins ottaa meitä vastaan ne aloitukset mitkä haluaa. Tänään marginaali oli riittävä joten tuolla ei ollut väliä, mutta tämä voi vielä playoffien kuluessa kostautua. Mutta näillä mennään, luottavaisin mielin eteenpäin!
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Kertokaas joku, miten meidän Pärre on puolustuksessa selvinnyt, nyt kun pitäisi jo suorittaakin? Kaverilla oli kaudella SaiPassa suuria ongelmia omassa päässä, mutta laitetaan valmennuksen piikkiin, koska aivan yhtä susipaskasti ne kaikki muutkin vetivät. Ja tuloshan nähtiin taululta.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Kertokaas joku, miten meidän Pärre on puolustuksessa selvinnyt, nyt kun pitäisi jo suorittaakin? Kaverilla oli kaudella SaiPassa suuria ongelmia omassa päässä, mutta laitetaan valmennuksen piikkiin, koska aivan yhtä susipaskasti ne kaikki muutkin vetivät. Ja tuloshan nähtiin taululta.
En ole vakuuttunut... antaa toki vähän leveyttä kalustoon, mutta ainakin puolustuspäässä ratkaisut ovat lähes aina todella hätäisiä. Eilen olisi nostanut vähän pisteitään jos olisi siitä nappisyötöstä laittanut laatan pussiin! Ei selkeästi ole tottunut noin organisoituun puolustuspelaamiseen kuin mitä Palloseurassa on... Vähän jäi mustapekka käteen näistä SaiPa-lainoista...
 

gnarlie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli eilen pohdiskeltua, että ennemmin Hamilton telakalla kuin Savilahti-Nagander. Pelannut mielestäni hyvin ja parantanut jatkuvasti. Hamiltonin potentiaali ja sen toteutuminen jää mysteeriksi mutta veikkaan, että olisi ollut vähemmän annettavaa joukkueelle kuin Pärrellä.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli eilen pohdiskeltua, että ennemmin Hamilton telakalla kuin Savilahti-Nagander. Pelannut mielestäni hyvin ja parantanut jatkuvasti. Hamiltonin potentiaali ja sen toteutuminen jää mysteeriksi mutta veikkaan, että olisi ollut vähemmän annettavaa joukkueelle kuin Pärrellä.

Tässä ole eri mieltä kyllä. Ehkä hieman parantanut siitä ihan alusta mutta kovin vaikeaa on edelleen, hyvin usein tulee helppoja virheitä. Epävarmaa touhua kaikkinensa.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse taas olen pitänyt Pärrewtä ja mielestäni parantanut pikku hiljaa peliään. Eilen laittoi kiekkoa liikkeelle nopeasti. Oli kylläkin Hifkin ainoan maalin aikana jäällä, mutta koko tilanne lähti siitä, että muu viisikko "hylkäsi" Pärren omalle alueelleen ja eivät hakeneet syöytöpaikkoja. Tästä purku siniviivan yli, josta HIFK vastahyökkäykseen ja Rask vei Keskitaloa kuin pässiä narussa.

Enemmän siis olisin huolissani Keskitalon pelaamisesta kuin Savilahden.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tässä ole eri mieltä kyllä. Ehkä hieman parantanut siitä ihan alusta mutta kovin vaikeaa on edelleen, hyvin usein tulee helppoja virheitä. Epävarmaa touhua kaikkinensa.
Nimenomaan just näin. Tosin meillä joukkueella on niin kova vaatimustaso sisäisesti, että todennäköisesti Napanderikin saadaan toteuttamaan pelitapaa jatkossa paremmin. En olisi asiasta siis niin kovin huolissani - ei se kuitenkaan mikään Malmivaara ole! ; )
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli kylläkin Hifkin ainoan maalin aikana jäällä, mutta koko tilanne lähti siitä, että muu viisikko "hylkäsi" Pärren omalle alueelleen ja eivät hakeneet syöytöpaikkoja.

Tähän kiinnitin itsekin huomiota. Jos nyt oikein muistan niin Keskitalo ainakin seisoi jähmettyneenä oman maalin edessä kun olisi pitänyt tehdä itsensä pelattavaksi. Pieniä juttuja mitä ei niin helposti huomaa mutta lopulta tämäkin maksoi maalin.
 

Ferneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens, Colorado Avalance
Tässä ole eri mieltä kyllä. Ehkä hieman parantanut siitä ihan alusta mutta kovin vaikeaa on edelleen, hyvin usein tulee helppoja virheitä. Epävarmaa touhua kaikkinensa.

Ihan samoilla linjoilla eli pieni pettymys Pärre on ollut. Kiekollisena aika huono ja epävarmuus näkyy vaihdosta toiseen. Syy ei voi olla pelitavassa, koska tepsin puolustuspelaaminen on aika peruskauraa. Tähän saakka nähden perusteella Pärre on pelinopeudessa tepsin huonoin pakki ainakin kiekollisena. Jos jotain posia hakee, niin maalinedustan pelaaminen ihan ok tasolla. Kaksinkamppailuissa näkyy ajoittain jonkinlainen pehmeys. HIFK oli eilen niin huono, että Pärre sai ajoittain kiekon liikkeelle napakasti ja rytmitti peliäkin kohtuu hyvin, mutta IFK ei saanut koko pelissä oikein painetta luotua, joten eilisen pelin perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä. Huomenna voisi ottaa vaikka pienen painimatsin, jos sen myötä tulisi sitä kaivattua räväkkyyttä vähän lisää ja saisi otteisiin kaivattua rentoutta.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä kohtaa näköjään odotusarvot eivät kohtaa palstalaisilla.

Itse odotin leveyshankintaa pakistoon ja tässä mielessä Savilahje on mielestäni onnistunut hankinta. Riittävän hyvin hoitaa minuuttinsa kun vertaa vaihtoehtoon että oltaisiin ilman, jolloin Bergerin ja Keskitalon vastuu kasvaisi eikä loukkaantumisien varalle olisi mitään.

Jos saadaan Forsström pelikuntoon ja kunnon minuuteille, niin poppareille lähtee mielestäni ennemmin Berger tai Keskitalo kuin Napanteri. En osaa olla pettynyt.

Jos taas odotettiin kiekollista ylivoimaruoskaa joka puolustaa kuin Tallinder niin ihan paska hankinta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös