Playoffs 2017 puolivälierät: KalPa – Pelicans

  • 89 260
  • 615
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
No niin. Meikä avasi Pelsun puolivälieräsarjalle ketjun vuosi sitten ja niin siinä kävi näköjään tänäkin vuonna. Tänä vuonna puolivälieräsarjaksi valikoitui viime kevään villi kortti-kierrokselta tuttu parivaljakko KalPa ja Pelicans.

Kaikki muistavat viime kevään ratkaisun kun Sebastian Repo ruokki ja Ryan Potulny latasi viivasta kiekon ohi voimattoman Eero Kilpeläisen. Tuolla maalilla Pelicans ryösti kolmannen pelin Kuopiosta ja eteni puolivälieriin HIFK:ta vastaan.

Tänä keväänä molemmat joukkueet parantelivat viime kevään runkosarjasijoitusta ja näin ollen päätyivät toistensa puolivälierävastustajiksi. KalPalla on varmasti hampaankolossa viime keväinen putoaminen Pelsulle ja haluavat varmasti kostaa tuon tänä vuonna.

Faktahan on se, että tämä on Pelicansille vasta seurahistorian kolmas suora playoffpaikka sen jälkeen kun sääliplayoff/villi kortti-kierros otettiin käyttöön. KalPalle suora puolivälierä paikka on puolestaan enemmänkin tapa kuin poikkeus. Edellisen yhdeksän kauden aikana, nykyinen mukaan lukien KalPa on missannut suoran pudotuspelipaikan vain Laukkasen katastrofikaudella 2013-14 sekä viime keväänä.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Kolme ensimmäistä päättyivät kuopiolaisjuhliin mutta viimeisen kohtaamisen Pelicans hoiti kotonaan puhtaasti 4-0. Muut kohtaamiset päättyivät KalPalle 2-0, 0-5 ja 6-4. Pisteet keskinäisistä menivät siis savolaisille suhteellisen selkeästi 9-3. Mutta kuten viime keväänäkin nähtiin niin tässä vaiheessa kautta runkosarjalla ei ole enää mitään merkitystä, ainoastaan tulevat pelit ratkaisevat.

Vaikka KalPa onkin siis viimeisenä yhdeksänä kautena saanut seitsemästi suoran puolivälieräpaikan, pelattiin Kuopiossa viimeksi välieriä seitsemän vuotta sitten. Pelicansin edellinen ja ainut kerta välierissä tapahtui viisi kevättä sitten ja tuolloin "kaikkien aikojen pelikaaninippu" ylsi komeasti aina hopealle asti. KalPa haluaa varmasti päättää pitkän kuivan kautensa ja kostaa viime vuotisen putoamisensa pussinokille. Toisaalta Pelicans on organisaationa vielä suht tuore ja janoaa varmasti historian toista mitaliaan, nyt kun pitkästä aikaa on kasassa sellainen jengi jolla sen tavoitteleminen on realisimia.

Pelicansilta seurantaan kannattaa ottaa seuraavat kaverit:

Vili Sopanen

Iski piste-ennätyksensä (46 pistettä) vaikka tilille kertyi vain 41 runkosarjapeliä. Maaliennätyskin jäi vain kahden maalin päähän. Sopasvili on kaiken kukkuraksi tehnyt tällä kaudella kolme (!) hattutemppua. Onko kukaan muu pelaaja pystynyt kuluvalla kaudella samaan? Edes Veli-Matti Savinainen?

Juhani Tyrväinen

Jos Sopanen on pelannut hyvää kautta niin Julle on ylittänyt kaikki häneen kohdistuneet odotukset ja nousi lopulta hienosti pistepörssin ysiksi ja paransi omaa piste-ennätystään peräti 18 pisteellä! Lisäksi Julle on tietysti vahva kulmaväännöissä ja taistelee jokaisesta kiekosta helvetin lujaa. Kunnon soturi!

Justin Hodgman

Osaa ratkaista, osaa hämmentää, osaa olla myös haitaksi joukkueelleen mussuttamalla käytöskympin silloin tällöin ja hiihtelemällä pelin ulkopuolella. Viime aikoina on tuntunut että Hodari ei istu oikein mihinkään ketjuun, joten avainkysymys on löydetäänkö taiteilijalle playoffeissa oikeat ketjukaverit ja syttyykö mies tekemään joukkueelleen isoja maaleja. Taitava pelaaja on kyseessä, sitä ei kai kukaan voi kiistää.

Karri Rämö

Siirtorajan tuntumassa Lahteen palannut oma kasvatti oli vielä viime kaudella Calgary Flamesin ykkösmaalivahti! Kovasta vahvistuksesta siis kyse. Harmittava loukkaantuminen pilasi viime vuonna Rämön loppukauden ja kuntouduttuaan syksyllä Rämö yritti vielä paluuta AHL:n kautta mutta paikka auringossa ei auennut enää uudestaan ja kaveri tuli Lahteen treenaamaan ittensä kuntoon ja teki siis lopulta loppukauden kattavan sopimuksen Pelicansin kanssa. Pari helppoa längikutia livahtanut selän taakse mutta muuten on ollut loistava ja pitänyt Pelicansia silloin tällöin yksin pystyssä. Ei kalpene vertailussa vastustajan Kilpeläiselle.

Jännittävä sarja edessä. Yllättyisin ellei mennä vähintään kuuteen peliin. Jopa game seven on täysin mahdollinen tässä parissa. Nyt huilataan viikko ja ens viikon keskiviikkona sota voi alkaa! Onnea matkaan molemmille joukkueille!
 
Viimeksi muokattu:

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Verrattuna vuoden takaiseen, KalPa pääsee nyt jatkopeleihin kahdella ja puolella pelin tekoon kykenevällä sentterillä eli Rissanen, Myttynen ja varalla Ilomäki. Vuosi sitten Rissasen poissaolo tarkoitti sitä, että Ruohomaa oli ainoa vakava uhka vastustajalle.

Kuinka hyvin Pelsut pystyvät muuttamaan pelisapluunaa tarpeen vaatiessa? KalPa kokeili runkosarjan lopussa muutamissa matseissa kovaa peliä korkealla karvauksella, mutta itse pelikirja tuskin tulee muuttumaan juuri miksikään - ja jos Pelicans löytää tuohon lääkkeet sarjan alusta lähtien niin tuskaista tulee taas olemaan. Luistelussa ja syöttöpelissä KalPa on liigan parhaimpien joukossa, mutta pudotuspeleissä ei kuitenkaan vihelletä sääntöjen mukaan niin nuo on helppo pelata pois ronskilla mailahäirinnällä.

Jos Keränen laittaisi edes 20% Rissasen tarjoilemista avopaikoista sisään niin todella tuhoisaa jälkeä syntyisi. Tämän kaksikon lisäksi kannattaa ottaa seurantaan Juuso Riikola, liigan ja kenties koko Euroopan paras perstaklaaja.
 

nipsu11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin ykkösylivoima on viime aikoina pyörinyt muodossa:

J.Tyrväinen - Pöyhönen - Sopanen
Erkinjuntti - Leimu

Kakkosylivoimakoostumus vaihtelee. Esimerkiksi Hodgman ei ollut kokoonpanossa Jukureita vastaan, mutta ottanee paikkansa kakkosylivoimasta tämän sarjan alkaessa. Myös Kousa tulisi kuntoutuessaan saamaan ylivoima-aikaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Antaisin tässä sarjassa suurimman potentiaalin yllätykselle, koska Pelicans voi hyvin viedä tämän homma. Rämö tuo maalivahtipeliin juuri oikean haasteen Kilpeläiselle ja runkosarjan loppupuolella KalPa alkoi näyttää juuri siltä, miltä KalPa tuntuu vuodesta toiseen tässä vaiheessa kautta näyttämään. KalPa pelasi jossakin vaiheessa kautta todella upeasti (tuossa joulun tienoilla) ja siellä oli pitkästä aikaa sellainen juttu, että KalPa pystyi pelaamaan sieltä kulmarallista siihen keskelle niitä paikkoja.

Runkosarjan lopussa kun ehdin muutaman KalPan pelin katsoa niin taas kerran huomasi, että kun tuli keväällä vähän vaikeampaa niin KalPassa vedettiin peliä joko alitajuisesti tai tiedostaen juuri siihen suuntaan, jolla KalPa ei ole ikinä pärjännyt. Katselin viime viikolla tuon Ässät-matsin ja olihan Ässillä helppo työ pitää KalPa pyörimässä kulmissa ja käydä itse tekemässä suoraviivaisesti maalit. KalPa kyllä liikkuu pirun hienosti, mutta ellei nopeasti keksitä takaisin sitä pelaamisen tapaa, jolla päästiin sinne parhaalle sektorille niin KalPa tulee jälleen kerran pyörimään playoffit siellä, mistä maaleja ei tulla Rämölle tekemään.

Pelicansilta taas löytyy se variaatio, että sinne maalille mennään väkisin ja toimitetaan se kiekko sinne. Tässä painikiekossa Pelicans on myös hyvä, kun se haluaa. Viimeisenä todistuksena aiheesta viimeiset pelit. Joten tässä suhteessa tämä sarja on itselleni kaikista eniten auki: jos KalPa pystytään pelaamaan sinne, minne KalPa haluaa aina pelaamaan mennä eli kulmiin ja kiertään sinne sitä kiekollista taituruutta niin KalPa ei tästä jatkoon pääse. Jos KalPa taas löytää viimein OIKEASTI ne keinot päästä pelaamaan sinne maalin eteen ne paikat niin se voi tässä sarjassa pärjätä.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Vai että kulmissa pyörimistä, kannattaa katsoa laukaisukartoista mistä KalPa on maalinsa tehnyt viime peleissä. Voisin jopa väittää, että KalPa on kauden aikana tehnyt maaleja lähietäisyydeltä enemmän kuin Tappara. Viivasta kun yksikään KalPan pakki ei kiekkoa maaliin suoraan saa.
 

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
mun mielestä on eritoten siistiä ett ollaan taas kaikkien veikkauksissa ja ennakoissa jäämässä lomille (jopa alle seitsemän pelin). Koen ilman mustakeltaisia laseja KalPan kertaluokkia vahvemmaksi kuin edelliskohtaamisessa. Peli on merkittävästi suoraviivaistuessaan poikinut paikkoja ja tuloksia. Jännitän eniten savolaisen ilmastonlämpemiseen johtavaa mailan puristusta ja tuomaripelin muutosta POF:eissa, koska saihan KalPa vielä runkosarjassa eniten ylivoimaa(?). Pelicansin ylivoima taasen Kuopiossa muistetaan..
 

Puupaavola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
mun mielestä on eritoten siistiä ett ollaan taas kaikkien veikkauksissa ja ennakoissa jäämässä lomille (jopa alle seitsemän pelin). Koen ilman mustakeltaisia laseja KalPan kertaluokkia vahvemmaksi kuin edelliskohtaamisessa. Peli on merkittävästi suoraviivaistuessaan poikinut paikkoja ja tuloksia. Jännitän eniten savolaisen ilmastonlämpemiseen johtavaa mailan puristusta ja tuomaripelin muutosta POF:eissa, koska saihan KalPa vielä runkosarjassa eniten ylivoimaa(?). Pelicansin ylivoima taasen Kuopiossa muistetaan..

Kyllähän KalPa on ennakkosuosikki ehdottomasti. Peli on ollut parhaimmillaan liigan parasta ja lähes jokaisessa runkosarjakohtaamisessa Pelicans on käytännössä juossut kiekon/vastustajan perässä. Tätähän se toki oli myös viime kauden runkosarjassa kunnes säälit osoittivat toista. Pelicansin pitää saada peliinsä taas lisävaihde jostakin ja keksittävä kani hatusta uudelleen. Kovuutta pitää olla, mutta jäähyttömyys ja joukkuekuri on tärkeää.

Hieno sarja tulossa, parempi voittakoon!
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Vai että kulmissa pyörimistä, kannattaa katsoa laukaisukartoista mistä KalPa on maalinsa tehnyt viime peleissä. Voisin jopa väittää, että KalPa on kauden aikana tehnyt maaleja lähietäisyydeltä enemmän kuin Tappara.
Kai sieltä kulmistakin pelaajat osaa syöttää, eli ei muuta sitä asiaa että pyörisi kulmissa. Toisekseen, ei kai tuossa puhuttu kuin kauden loppupuolesta, joka sujui KalPalla selkeästi heikommin kuin alkukausi.

Ei oo KalPa mikään seuratuin joukkue itselleni, mutta mukavat fanit ja kanssakirjoittelijat kyllä tekee tästä miellyttävän ottelusarjan todennäköisesti. Katsotaan että runoilisiko itsekkin jotain enemmänkin tänne ketjuun, kuhan vaan joutais.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Antaisin tässä sarjassa suurimman potentiaalin yllätykselle, koska Pelicans voi hyvin viedä tämän homma. Rämö tuo maalivahtipeliin juuri oikean haasteen Kilpeläiselle ja runkosarjan loppupuolella KalPa alkoi näyttää juuri siltä, miltä KalPa tuntuu vuodesta toiseen tässä vaiheessa kautta näyttämään. KalPa pelasi jossakin vaiheessa kautta todella upeasti (tuossa joulun tienoilla) ja siellä oli pitkästä aikaa sellainen juttu, että KalPa pystyi pelaamaan sieltä kulmarallista siihen keskelle niitä paikkoja.

Runkosarjan lopussa kun ehdin muutaman KalPan pelin katsoa niin taas kerran huomasi, että kun tuli keväällä vähän vaikeampaa niin KalPassa vedettiin peliä joko alitajuisesti tai tiedostaen juuri siihen suuntaan, jolla KalPa ei ole ikinä pärjännyt. Katselin viime viikolla tuon Ässät-matsin ja olihan Ässillä helppo työ pitää KalPa pyörimässä kulmissa ja käydä itse tekemässä suoraviivaisesti maalit. KalPa kyllä liikkuu pirun hienosti, mutta ellei nopeasti keksitä takaisin sitä pelaamisen tapaa, jolla päästiin sinne parhaalle sektorille niin KalPa tulee jälleen kerran pyörimään playoffit siellä, mistä maaleja ei tulla Rämölle tekemään.

Pelicansilta taas löytyy se variaatio, että sinne maalille mennään väkisin ja toimitetaan se kiekko sinne. Tässä painikiekossa Pelicans on myös hyvä, kun se haluaa. Viimeisenä todistuksena aiheesta viimeiset pelit. Joten tässä suhteessa tämä sarja on itselleni kaikista eniten auki: jos KalPa pystytään pelaamaan sinne, minne KalPa haluaa aina pelaamaan mennä eli kulmiin ja kiertään sinne sitä kiekollista taituruutta niin KalPa ei tästä jatkoon pääse. Jos KalPa taas löytää viimein OIKEASTI ne keinot päästä pelaamaan sinne maalin eteen ne paikat niin se voi tässä sarjassa pärjätä.

Ihan oikeita huomioita. Ässät-matsi tosin oli KalPan yksi karmeimmista matseista runkosarjan lopulla. Ja tottahan se on, että ei KalPa ole tänäkään keväänä ollut parhaimmillaan, vaikka tuo Ässät-matsi antaa huonoimman mahdollisen kuvan. Yleensä ottaen ei olla oltu noin kulmissa, mutta toisaalta osassa matseista on vaivannut järkyttävän tehoton viimeistely. Sitten taas on ollut ihan hyviäkin matseja missä on tehty mukavasti maaleja. Hivenen ailahtelevaa, mutta täytyy toivoa, että kyseessä on ollut vain pienoinen motivaation puute pudotuspelipaikan varmistuttua.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikka kommentti olikin värikäs minulta, toivon silti KalPalle mahdollisimman pitkää kevättä. Parhaat pelit tällä kaudella pelattu kuopiolaisten kanssa.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Saisiko molempien joukkueiden Ylivoima koostumuksia kehiin? Ruuttu ilmeisesti noussut KalPa:n ylivoimaketjuihin?
KalPan ykkös-YV on ollut viime pelit muodossa Rissanen, Keränen, Mankinen, Ruuttu ja Lyytinen. Hyvin on toiminut viime pelit. Lukkoa vastaan eilen 3/4 ylivoimista maalit.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kalpan kannalta erittäin huomionarvoista on juokkueen poikkeuksellisen hyvä loukkaantumistilanne (olettaen että Kilpeläinen on kunnossa). Ykköskokoonpanosta ei taida olla sivussa kuin Mutanen (ja onko hänkään enää pelien alkaessa) ja pitkäaikaispotiöas Eetu Sopanen. Penkilltä löytyy Leskistä ja hyökkäykseen ihan asiallisia junnuja, kun yleensä tässä kautta ollaan yleensä vedetty varamiehillä.

Miten Hodgman, onko pelikunnossa?
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
KalPa on totta kai ennakkosuosikki. Runkosarjassa Pelicans on lähes aina ollut täysi vastaantulija ja KalPan kiekottelu sekä liike on ollut täyttä myrkkyä. Silti KalPa on mielestäni huomattavasti mukavampi kohdata kuin esimerkiksi JYP. KalPa voi jyrätä jatkoon 4-0, mutta yhtä mahdollisena pidän Pelicansin voittoa 4-1. Petu on yleensä ollut hyvä playoffeissa, Virran tilastot eivät vakuuta.

Erikoistilannepelaamiseen ratkeaa paljon. Saako Pelicans ylivoimaansa tehoja? Taitoa ja viivapelotteita pitäisi olla. Ja miten toimii runkosarjan umpisurkea alivoima? Jos siihen ei tule parannusta, niin KalPa ratkaisee tämän sarjan ylivoimalla.

Mielenkiintoinen sarja kaiken kaikkiaan - mitä tahansa voi tapahtua. Mutta levätään nyt ensin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPan ykkös-YV on ollut viime pelit muodossa Rissanen, Keränen, Mankinen, Ruuttu ja Lyytinen. Hyvin on toiminut viime pelit. Lukkoa vastaan eilen 3/4 ylivoimista maalit.
Näinhän tuo näky toimivan. Kakkosessa taitaakin sitten olla "loput" eli Myttynen, Ilomäki, Nuutinen, Riikola ja Sebok.

Ykkös-yvllä tosiaan tuo Rissasen Jaakon rooli on pyörittää peliä. Ja sitä hän tekee Myttystä 100x vaarallisemmin. Välillä tarjoaa limppua maalin eteen Keräselle joka kääntää takatolpalle Mankiselle tai koittaa itse. Välistä sitten heittää Lyytisen kautta viivaan ja sieltä eteenpäin. Tai sitten kuten viime pelissä nähtiin Lukon av neliöltä pieni nukahdus, syöttö Ruutulle ja maali.

Uskoisin, että KalPa saa pienen edgen juurikin erikoistilanteiden kautta. Toki siellä on Pelicansilla huikeaa ukkoa pyörittämässä myös ylivoimaa. Onko sitten liikaakin pyörittelijöitä vai missä vika? Viivallakin on Kousan ja Leimun kaltaisia tykittäjiä.

Maalivahti pelissä KalPalla ehkä pieni edge, mutta uskon Rämön olevan melko vaikea ohitettava. Rämö lie ainakin omaan silmään pelaisi enemmän. Juvosella ainakin on/oli hieman vaikeampi jakso tuossa tovi sitten. Toki Kilpeläisellä oli nuo nollapeli ennätyksen jälkeiset pari peliä aika karua tekemistä ja sitten onkin Godla ollut maalilla. Eero taisi "flunssan" siinä välissä sairastaa. Joka tapauksessa pieni edge tuosta KalPalle ehkä menee.

Ja kun KalPan 5vs5 peli on toiminut läpi kauden niin jos en vetäisi kotiinpäin yhtään niin kyllähän tästä KalPan pitäisi jatkoon pötkiä. Playoffit vain on aivan erimaailma ja runkosarjalla ei ole enää mitään merkitystä. Se on Kuopiossa jo valitettavan usein nähty. Tänä vuonna luottoa kuitenkin löytyy että mitaleista pelataan!
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Erinomainen avaus tälle ketjulle, siitä kiitos aloittajalle!

HPK olisi ollut minusta se suotuisin vastustaja KalPalle, koska eivät harrasta mitään kilpikonnapuolustamista (KalPa pelannut kauden parhaimmat pelinsä esim. Tapparaa vastaan). Fyysinen ja puolustava Pelicans ei ole kovin soveltuva jengi KalPalle, tosin Ässät olisi ehkä ollut vielä pahempi peilaten viimeiseen runkosarjakohtaamiseen,

KalPan voittoa enteilee, jos:

KalPa saa saman raivon ja taisteluilmeen kuin syksyllä. Maalille rynnättiin voimalla ja maalinälkä oli tolkuton. Syksyllä KalPalla oli kaksi hyökkäävää ketjua Myttysen tulon myötä ja molemmat ketjut pystyivät tekemään tulosta. Keväällä tällaista tandempia ei enää nähty ja etenkin Myttynen ja Mankinen hiipuivat syksyisestä pistetehtailusta. Toisaalta Keränen oli keväällä kuuma pelaaja. Se toki enteilee hyvää. Myös loukkaantumistilanne on erinomainen tällä hetkellä KalPassa, jalkeilla on miltei paras miehistö.

Minusta runkosarjan viimeiset pelit eivät olleet kovin hyvää pelaamista KalPalta. Oliko jo maha täynnä kotiedusta? Treenasiko joukkue tosiaan niin kovaa, mitä Virta sanoi erään hävityn pelin jälkeen? Vai pelasivatko muut joukkueet vain paremmin kuin syksyllä?

Pelicansin voittoa enteilee, jos:

KalPa on tosiaan syksyn mestari, kuten niin usein aikaisemminkin. Muut joukkueet parantaa kevättä kohti, kun syksyn mestarit hiipuu. Pelicans on fyysinen, kevään joukkue ja viimevuotinen voitto KalPasta on hyvin muistissa. Pleijareiden löystynyt tuomarilinja suosii lahtelaisia.

Viime vuoden KalPassa oli valtavasti alisuorittajia ja ykkössentteri oli klesana. Mutta suurin ratkaisija oli muuan Leimu, joka - englanniksi tämä kuullostaa paremmalta: "Last year Leimu destroyed KalPa." oli aivan satumainen ylivoimalla. Se oli aika upea tarina kyllä. Onhan Pelicansilla muitakin kovia pelaajia, kuten ansiokas ketjun avaus osasi meille kertoa.

KalPa ei pysty nostamaan pelinsä tasoa ja jää jälleen pyörimään nurkkiin. Kilpeläisen itseluottamus tuhoutui parissa JYP-pelissä ja NHL-tason Rämö vie veskareiden taiston.

Syksyllä nähtiin uutta KalPaa, sitä on nähtävä nyt myös pudotuspeleissä, muuten tämä on Pelicansin sarja.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
KalPa on totta kai ennakkosuosikki. Runkosarjassa Pelicans on lähes aina ollut täysi vastaantulija ja KalPan kiekottelu sekä liike on ollut täyttä myrkkyä. Silti KalPa on mielestäni huomattavasti mukavampi kohdata kuin esimerkiksi JYP. KalPa voi jyrätä jatkoon 4-0, mutta yhtä mahdollisena pidän Pelicansin voittoa 4-1. Petu on yleensä ollut hyvä playoffeissa, Virran tilastot eivät vakuuta.

Erikoistilannepelaamiseen ratkeaa paljon. Saako Pelicans ylivoimaansa tehoja? Taitoa ja viivapelotteita pitäisi olla. Ja miten toimii runkosarjan umpisurkea alivoima? Jos siihen ei tule parannusta, niin KalPa ratkaisee tämän sarjan ylivoimalla.

Mielenkiintoinen sarja kaiken kaikkiaan - mitä tahansa voi tapahtua. Mutta levätään nyt ensin.

Nääh, ei voi. Todella ristiriitaisesti pidän KalPan voittoa sarjasta hieman todennäköisempänä, mutta uskon että jos näin käy niin se voitto tulee 4-2 tai 4-3. Vastaavasti jos Pelicans voittaa sarjan, mikä ei todellakaan ihme olisi, niin se voi tapahtua jopa 4-1 (todennäköisesti tosin ei, sillä kyllä KalPa osaa kotonaan pelata). Tämän voi ehkä perustella niin, että KalPa joko pystyy pelaamaan koko sarjan "omaa peliään" ja pitämään siten pelsut aisoissa juuri sen verran, että voitto kaivetaan Kuopioon, tahi sitten Pelicans jyrää todellisena kevään joukkueena täysin pysäyttämättömästi.

Paljon riippuu siitä, luisteleeko sarjassa kaukaloon syksyn koko ajan pelannut ja kevättalvellakin välillä esiintynyt, 3-5 maalia per peli iskevä KalPa vai ikävän usein viimeisen 20 kierroksen aikana esiintynyt 1-2 maalin KalPa. Näkisin "maalintekokilpailun" jopa meidän etuna tässä sarjassa, etenkin kun KalPa kuitenkin teki nyt heti Tapparan jälkeen eniten maaleja koko sarjasta, niin hämmästyttävää kuin se onkin. Se vaatii, että koko konkkaronkka, Keränen, Mankinen, Jokinen, jopa Nuutinen kykenevät maalintekoon. Jos yksi tai kaksi näistä himmenee yhtään niin vaikeampaa on.

Jos KalPa saa kaiken itsestään irti kuten parhaimmillaan kauden aikana sai (=kykenee tekemään oikeutta sarjataulukolle käytännössä) niin se menee jatkoon, mutta jos ei (mikä on varmaan sitten ihan vastustajan hyvyyttä) niin Pelicans voi ratkoa jo pelkästään Sopasen, Hodgmanin, Leimun ja Kousan yksilösuorituksilla. Maalivahtitilannekin menee aika tasan kiitos Rämön. Niin ja onhan nyt kuitenkin kevät ja sääntökirja takataskussa ja Pelicansilla laittaa jäälle Bloodin kaltainen pelote. KalPalta tällainen taas kerran puuttuu. Harmi ettei meidän Lasi-Sopanen taida pelata ennen syyskuuta, olisi siinä ainakin kokoa jos ei muuta.

Revin kyllä pelihousuni tyystin jos Leimu lämää KalPan kesälomille toista kevättä peräkkäin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nääh, ei voi. Todella ristiriitaisesti pidän KalPan voittoa sarjasta hieman todennäköisempänä, mutta uskon että jos näin käy niin se voitto tulee 4-2 tai 4-3. Vastaavasti jos Pelicans voittaa sarjan, mikä ei todellakaan ihme olisi, niin se voi tapahtua jopa 4-1 (todennäköisesti tosin ei, sillä kyllä KalPa osaa kotonaan pelata). Tämän voi ehkä perustella niin, että KalPa joko pystyy pelaamaan koko sarjan "omaa peliään" ja pitämään siten pelsut aisoissa juuri sen verran, että voitto kaivetaan Kuopioon, tahi sitten Pelicans jyrää todellisena kevään joukkueena täysin pysäyttämättömästi.

Paljon riippuu siitä, luisteleeko sarjassa kaukaloon syksyn koko ajan pelannut ja kevättalvellakin välillä esiintynyt, 3-5 maalia per peli iskevä KalPa vai ikävän usein viimeisen 20 kierroksen aikana esiintynyt 1-2 maalin KalPa. Näkisin "maalintekokilpailun" jopa meidän etuna tässä sarjassa, etenkin kun KalPa kuitenkin teki nyt heti Tapparan jälkeen eniten maaleja koko sarjasta, niin hämmästyttävää kuin se onkin. Se vaatii, että koko konkkaronkka, Keränen, Mankinen, Jokinen, jopa Nuutinen kykenevät maalintekoon. Jos yksi tai kaksi näistä himmenee yhtään niin vaikeampaa on.

Jos KalPa saa kaiken itsestään irti kuten parhaimmillaan kauden aikana sai (=kykenee tekemään oikeutta sarjataulukolle käytännössä) niin se menee jatkoon, mutta jos ei (mikä on varmaan sitten ihan vastustajan hyvyyttä) niin Pelicans voi ratkoa jo pelkästään Sopasen, Hodgmanin, Leimun ja Kousan yksilösuorituksilla. Maalivahtitilannekin menee aika tasan kiitos Rämön. Niin ja onhan nyt kuitenkin kevät ja sääntökirja takataskussa ja Pelicansilla laittaa jäälle Bloodin kaltainen pelote. KalPalta tällainen taas kerran puuttuu. Harmi ettei meidän Lasi-Sopanen taida pelata ennen syyskuuta, olisi siinä ainakin kokoa jos ei muuta.

Revin kyllä pelihousuni tyystin jos Leimu lämää KalPan kesälomille toista kevättä peräkkäin.
Muuten ihan samoilla linjoilla mutta laitetaan nyt KalPan viimeiset 20 ottelua (niiden maalimäärä). Aloitetaan siis pohjalta ylöspäin. 4-4-1-5-6-3-1-1-1-3 ja sitä edelliset 0-4-2-6-2-5-1-3-2-1. Tuossahan hyvin näkyy tuo Virran "treenataan kovaa jakso" 1 maalin peleinä. Sitten oli tuo heikko Ässät peli semmoisena ulospuhalluksenu kotiedun varmistuttua. Viimeiseen 5 peliin on KalPa tehnyt siis 20maalia. Tekee 4 maalia keskiarvoltaan peliä kohden. (Joo joo vastustajani olleet SaiPa, Ässät, Lukko ja Sport x2 niin kuuluukin tehdä!)

Mutta toden totta. Jos tuo kulmahyrrä trendi lähtee poffeissa pyörimään niin voi hyvää yötä toivottaa jo alkumetreille. Sen sijaan jos saadaan tuo maali-iloittelu päälle niin täysin voitettavissa oleva sarja.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ja kun KalPan 5vs5 peli on toiminut läpi kauden niin jos en vetäisi kotiinpäin yhtään niin kyllähän tästä KalPan pitäisi jatkoon pötkiä.

Myös Pelicansin 5vs5 peli on toiminut tuloksellisesti ihan hyvin. Yli- ja alivoiman erotus on KalPalla 15 maalia plussalla, kun Pelicansilla se on 9 miinuksella. Ei tarvitse paljon arvailla, mihin pelit ratkeaa.

Muutenkin hauska katsoa noita maalieroja suhteessa pisteisiin. KalPan maaliero on 21 parempi kuin Pelicansilla ja sillä on kerätty peräti 19 pistettä enemmän.
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Tuota maalieroa varmaan selittää, että Pelsut on voittanut huomattavasti enemmän pelejä selvällä maalierolla. KalPalla on melko paljon maalin/kahden voittoja.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuota maalieroa varmaan selittää, että Pelsut on voittanut huomattavasti enemmän pelejä selvällä maalierolla. KalPalla on melko paljon maalin/kahden voittoja.

Juurikin tätä tarkoitin, KalPa on onnistunut hyvin realisoimaan maalit pisteiksi. Merkki tasaisesta suorittamisesta.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos on KalPa vahvistunut kuten tuossa yllä todettiin, niin on kyllä Pelicanskin. Suhteessa aika paljon enemmän kun KalPa mielestäni.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jos on KalPa vahvistunut kuten tuossa yllä todettiin, niin on kyllä Pelicanskin. Suhteessa aika paljon enemmän kun KalPa mielestäni.
Erkinjuntti parantanut viime kaudesta 11p J. Tyrväinen 18p. Sopanen 17p. Potulny korvattu Kangasniemellä Repo Hogmanilla. Leimu pelannut puolet vähemmän ja tehnyt pisteitä puolet vähemmän. Kousa luutii myös takalinjoilla ja on potentiaalinen pisteiden tekoon. Muuten on aika samat/samantasoiset ukkelit kehissä. Björninen ja Pöyhönen parantaneet myös 8p viime kaudesta.

KalPan vastaavia löytyy tämän linkin takaa: Uutiset - KalPa-pelaajat tekivät runsaasti henkilökohtaisia ennätyksiä Liigan runkosarjassa

Rissanen parantanut 24 pistettä. Keränen 9 joista maaleja 6, Ruohomaa korvattu Myttysellä (Myttynen 4p vähemmän 39p) Mankinen parantanut 13p Davis korvattu Ilomäellä, Nikko Jokisella. Nuin muuten sitten kaiki ovatkin enemmän tai vähemmän viime kaudesta parantaneet. MM Nuutinen 9p Riikola 10p Lyytinen 15p Junnila 16p + junnut ja pakit lähes kaikki tehneet uudet piste-ennätyksensä. Ainoa takapakkia ottanut on Santeri Lukka -4p

En mene sitten sen enempää sanomaan kumpi on enemmän suhteessa parantanut. Se nähdään luultavasti tulevan sarjan aikana
 
Viimeksi muokattu:

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Turha tuijottaa vaan tilastoja.

Pelicans on korvannut jokaisen lähtijän paremmalla pelaajalla. Rämö, Hodgman, Kousa, A.Tyrväinen ei ole mitään pieniä palasia ja etenkin Kousa on varmaan koko sarjan paras kiekollinen pakki.

KalPa on vahvistunut, kyllä. Suhteessa kuitenkin vähemmän kuin Pelicans vrt viime kauteen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös