Suomi-sarjan playoffs 2017

  • 35 272
  • 121

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
JHT - Koovee 4-2

Loistava tunnelma eilen hallilla ja kaikesta huokui että nyt pelataan niitä kevään otteluita. Ensimmäisessä erässä 2 taistelevaa joukkuetta jäällä, paljon puhtaita taklauksia ja muutenkin hyvällä jalalla olevia kavereita. Kuitenkin meidän the pakki Iiro Ojala päätti näyttää yleisölle kuinka tehdään maali. Suoraan jäähyboksista kentälle ja läpiajoon. Ilmeestä näki että nyt vedetään sitten sellainen lämäri, että ei tarvi Nallin miettiä mistä kiekko haetaan ja sinnehän se painu!! Toiseen erään lähdettiin siis 1-0 asetelmista. Erä käynnistyi kotijoukkueen kohdalta hiukan varovaisesti ja Koovee pääsi heti erän alkuun pomputtamaan kiekon Mattilan vartioimaan rysään. Tämä oli hyvä herätys taas ja ei ehditty kauaa pelata kun HT "ratkaisi" pelin. Ajassa 26 ja risat joukkueiden pelatessa tasavajaalla Westerlund pisti namupassin seuraikoni Mustoselle ja tilanne 2-1! Eikä aikaakaan tästä niin Ahlgren siirtää Ojalan namupassista pikkumustan tyhjiin. Tässävaiheessa Kooveen vaihdosta kuului sellainen raksahdus, joka ei voinut olla kuulumatta lehtereille asti. Pelin painopiste siirtyi kokoajan enemmän Kooveen puollustus päätyyn ja kiekko liikkui hyvin, kunnes Manninen ottaa koukkaamis jäähyn. No eipä anneta sen haitata, kun erikoistilannepelaaminen toimii. Tästä loistava esimerkki Ahlgrenin karvaus Av:lla, syöttö katki ja läpiajoon, perään mies joka ei koskaan luovuta eli Espo. Ahlgren veivaa Nallin maihin, mutta nosto ei onnistu. Onneksi Espo seuraa tilanteen loppuun ja käy varmistamassa että kiekko löytää tien verkkoihin 4-1!
Kolmanteen erään lähdettiin "liian turvallisessa johdossa" ja tämä kyllä näkyi kaikessa. Kiekkoa ruettiin roiskimaan ja harhasyöttöjä tuli lähes poikkeuksetta. Koovee pelasi erittäin hyvän kolmannen erän luoden jatkuvasti paikkoja HT:n maalille. Kuitenkin kerta toisensa jälkeen Mattila selvittää tilanteet, kunnes Aalto saa viimein kiekon maaliin ja taululle 4-2. Tässä vaiheessa rupesi jo kädet hikoileen että näinköhän Koovee vielä nousee, mutta ei se bensa kuitenkaan ihan riittäny. 4-2 voitto kotiin ja katseet kohti lauantaita!! Kaikinpuolin loistava ottelu, joka tarjosi kyllä viihdettä kokorahan edestä.

Tsemit HT!!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Yritän löytää Suomi-sarjan pudotuspelien jatko-ohjelmaa (välierät ja siitä eteenpäin), tai siis sitä, että milloin niitä pelataan. Ehkä en vain osaa etsiä. Tai jossain siihen tietoon törmäsin, mutta en muista enää jotta missä.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Yritän löytää Suomi-sarjan pudotuspelien jatko-ohjelmaa (välierät ja siitä eteenpäin), tai siis sitä, että milloin niitä pelataan. Ehkä en vain osaa etsiä. Tai jossain siihen tietoon törmäsin, mutta en muista enää jotta missä.

Tämäkö?
Välierien jälkeenhän alkaa sitten mestiskarsinnat.
 

spurger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Eilisen Ketterä - Titaanit ottelun erätauolla tehty Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antilan haastattelu löytyy täältä.
 
Viimeksi muokattu:

Tiskijukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT
Pitkästä aikaa palasin kiekkokeskustelua seuraamaan näin playoffien alettua. Kovasti pohdittu mitkä joukkueet jatkoon menevät. Eiköhän Ketterä tule olemaan ensimmäinen välieräjoukkue. Toisena toivon tietenkin JHT:n sinne itsensä pelaavan, mutta KooVee ei mikään helppo porukka tule olemaan kaadettavaksi. Vielä kaksi voittoa pitää ottaa. Pyry - Hunters parista toivon Pyryn etenevän jatkoon, koska Hunters saattaisi olla hieman hankalampi vastus JHT:lle välierissä. Viimeinen pari FPS - AIK on omalle kohdalle ehkä hajuttomin ja mauttomin, mutta tottakai olisi kiva saada pohjoisesta toinen jengi välieriin. Ei muuta kuin toivotaan kovia vääntöjä kaukaloon!
 

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Ei tainnut suomisarjassa ensimmäinen kierros tarjoavan yllätyksiä voittajien suhteen, paitsi AIKn ryöstö Forssassa.
Kuuleman mukaan erittäin hyvä ja vauhdikas ottelu ollut, jossa forssalaiset olivat niskan päällä.
AIKn maalivahtipeli ristelin johdolla oli hyvää, mutta puolustuspelissä eniten ongelmia.
Hyvä hyökkäyspeli takasi voiton ja oululaiset käyttivät paikat hyväkseen. Lehtosaari teki kaksi tärkeää maalia.
Alivoima oli AIKlla hyvää, Hellstenin uhrautuva pelaaminen antoi joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta (otti yhteen vaihtoon 4blokkia) ja helpotti ristelin työtä. Loukkaantuiko Hellsten lopussa?
Löfman näkyi jäähyjen muodossa.
Fps:n Hämäläisen taklaukset jäivät piippuun ja näitä pommeja tarvitaan forssalaisten peliin.
Tenkanen hieman tehoton.
AIKn Kantola taklasi Forssan kärkihyökkääjän laitaan, ja hän jätti ottelun kesken. Onkohan sivussa loput kamppailut ja kuka kyseessä?

Tässä kuulemani koosteet pelistä.. osaako joku kertoa vielä paremmin ottelusta?
Muista peleistä on tullutkin hyvin tietoa.

Niin ja onko tänä vuonna ollenkaan pronssiottelua suomisarjassa?

Hyvää playoffkevettä suomisarjaan!!
 

The Rock

Jäsen
AIK:n Kantola taklasi Forssan kärkihyökkääjän laitaan, ja hän jätti ottelun kesken. Onkohan sivussa loput kamppailut ja kuka kyseessä?

Taklauksen kohde oli kuuleman mukaan FPS:n ykkössentteri Teemu Karjalainen ja miehen kausi olisi sen myötä paketissa. Aika kuitenkin näyttää, ilmestyykö kaveri enää forssalaisten kokoonpanoon tulevissa peleissä vai pitävätkö nämä huhupuheet kutinsa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Suomi-sarjan kliimaksi on oikeastaan nuo puolivälieräpelit. Oi niitä vanhoja aikoja, kun Suomi-sarjaa pelattiin pohjoisen ja etelän tai idän ja lännen välillä. Elettiin vielä aikaa, jolloin toisen lohkon joukkueista ei aina tiedetty juurikaan mitään. Ei ollu kaikilla seuroilla nettisivuja mistään maalikoosteista ja eliteprospecteistä puhumattakaan. Eipä taitanut monikaan seura vaivautua skouttaamaan vastustajaa sen paremmin, joten pohjoisen lohkosta tullut sakki oli suuri tuntemattomuus valmennuksella katsojista puhumattakaan. Sama tietysti toisinpäin. Pohjoisessa hämmästeltiin etelästä tulevia veteliä...

Hienoa, että pelit ratkeaa kolmesta voitosta. Aiemmalla kahden voiton systeemillä tämä jännittävä puolivälieräspektaakkeli loppui aina hieman liian aikaisin. Muutenkin pitäisin tuota kolmesta voitosta poikki -systeemiä parhaana Mestikseen ja Liigaan. Itseä ei ainakaan nappaa katsoa paria merkityksetöntä ottelua, jossa ei vielä ratkaista tai saavuteta mitään. Kun pelit ratkeaa kolmesta voitosta niin altavastaajallekin jää hieman paremmin saumaa yllätykseen.

Ounastelen Ketterän pieksevän Titaanit ja varmistavan näin ensimmäisenä jatkopaikan. Titaanit laittaa kaikki likoon lauantaina Kotkassa. Jos ei voitto kotijäällä irtoa niin ei se enää Imatralla irtoa. Junkkarit menee toivottavasti jatkoon. Ei KOOVEE helpolla päästä, mutta olishan tamperelaisten voitto pieni yllätys. PYRY ja Hunters ovat varmaankin kumpikin vahvoja kotihalleissaan. Huntersille toivoisin jatkopaikkaa, jotta nähtäisiin saadaanko Porvooseen jonkinlaista kiekkohuumaa vireille. FPS saisi myös mennä jatkoon omassa parissaan, mutta AIK vaikuttaa pelottavan vahvalta poppoolta.
 
Olipa tuo Pyryn kolmas maali halpa, siinä Huntersin maalivahti tötöili oikein kunnolla, eikä pakkikaan ollut hereillä.
 

pippurimylly

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT / Boston Bruins
Korjatkaa jos olen väärässä, eli jatko menee siis kertauksena näin:
Ketterä kohtaa AIK-FPS-parin voittajan, Kolmella voitolla jatkoon, ketterän kotiedulla.

JHT/Koovee kohtaa pyryn, jos HT voittaa niin HTllä jatkossa kotietu, jos KooVee jatkaa niin Pyryllä kotietu.

Edellä mainituista voittajat jatkavat mestis-karsintaan

Eikö?
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Korjatkaa jos olen väärässä, eli jatko menee siis kertauksena näin:
Ketterä kohtaa AIK-FPS-parin voittajan, Kolmella voitolla jatkoon, ketterän kotiedulla.

JHT/Koovee kohtaa pyryn, jos HT voittaa niin HTllä jatkossa kotietu, jos KooVee jatkaa niin Pyryllä kotietu.

Edellä mainituista voittajat jatkavat mestis-karsintaan

Eikö?

Ei aivan.

Ketterä kohtaa Kooveen jos Koovee voittaa JHT:n. Jos JHT menee jatkoon Ketterä kohtaa FPS:n/AIK:n. Ketterällä luonnolisesti joka tapauksessa kotietu.

Pyry kohtaa JHT:n jos JHT voittaa ja JHT:llä kotietu. Pyry kohtaa FPS:n/AIK:n, jos Koovee menee jatkoon, ja silloin Pyryllä kotietu.

Ja voittajat näistä pareista kuten totesit Mestis-karsintaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pittsburg Penguins & Bobi Lehtonen
Toivottavasti sarjat venyvät torstaille ja saadaan viihdettä koko rahalla. Kylläpä harmittaa aivan helkkaristi, kun tän päivän AIK - FPS -peli jää näkemättä. Kiitos Fanseatin on kuitenkin päässyt kiinni tähän sarjaan ja peleihin pelkkää finhokia paremmin. Cama Fopsi!!!
 

Hana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vopsi, Liekit
Oli kyllä aivan mahtavuutta seurata peliä! Kiitos siitä Oulun pojille!
Tänään sentäs saatiin maalikarkelot, mitä olisi voinut edellisissäkin peleissä toivoa.
Torstaina toivottavasti mökki täynnä ja vilskettä kaukalossa!
 

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Menoa näytti olevan eilisessä AIK-FPS pelissä tosiaan, kiitos tästä fanseat palvelu. Kyllä täytyy sanoa että uskomattoman pitkälle oululaiset ovat pelanneet tuolla puolustuksella. Kaikkialla lukenut että puolustus on vahvuus, mutta taitaa olla niin että maalivahtipeli on ollut vahvuus. Nyt eilen kun se petti ni tuossa on tulos. Jonkinlainen vääryys mielestäni jopa on, jos AIK tuosta parista menee jatkoon. Onhan nuo pelit tilastojen ja lukemani mukaan kaikki olleet forssalaisten hallitsemia. Mutta tästä urheilu on mahtavaa että mitä vain voi tapahtua ja kaikki pitää ansaita.
Taitaa olla oululaisten puolustuksessa numero 5 Falin ainoa tasainen suorittaja, muilla heittelee taso haitarina vaihdosta toiseen.
Oli miten oli, paras viidestä systeemillä paras joukkue selviää mikä on todella hyvä systeemi tässä sarjassa. Tämä ottelupari ollut ylivoimaisesti mielenkiintoisin tähän mennessä suomisarjassa.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Siellä Forssassa ratkaisevan ottelun tuomitsee kotijoukkueen entinen kapteeni
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Älä nyt jaksa, toi on niin väsynyttä juttua.

Mutta tottahan se on. Vaikka Koistinen ei mielestäni hirveästi kotiinpäin vedä (mitä on joskus tapahtunut Forssassa) niin silti on mielestäni väärin antaa Koistisen tuomaroida näin tärkeä ottelu, siis Forssassa.

Mitä itse peliin tulee niin Forssassa tullaan pelaamaan välieriä. Viis-muna.
 

Statler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad street bullies
Tästä Koistisesta on tällä palstalla nyt jauhettu ennenkin. Ei tossa ole mitään ihmeellistä. Jos olisi kotiinpäin vetoa tms. niin oletteko tosiaan sitä mieltä, että hän puhaltaisi edelleen Fps:n pelejä, mestiksestä tai liigasta puhumattakaan.

Japa Levonen puhalsi Ässien kotipelin aikoinaan, eikä kukaan kitissy siitäkään. Joten kuten sanoin; älkää nyt jaksako enää.

Ps. Voitte kysellä Aik:n poppoolta, katkesiko sarja Koistiseen....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös