Chicago Blackhawks 2016–2017

  • 234 686
  • 960

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jatkanpa yöllisiä mietteitäni: halvalla tuli Oduya. Vaihdossa lähti sai hyökkääjä McNeill ja ehdollisesti neljännen kierroksen varausvuoron 2018. Stars vielä maksaa Oduyan palkasta puolet.

McNeill ei koskaan oikein saanut mahdollisuutta Chicagossa, vaikka Hogsissa meni lujaa. Hyvä, että saa kokeilla muualla. Oikeastaan toivon, että Pokkakin pääsisi yrittämään jonnekin muualle, tässä puoleltani varmaan Suomi-lisää mukana.

Samoilla linjoilla ollaan. McNeill ei saanut kunnon näytön paikkaa tai häntä ei nähty NHL-pelaajana, mutta hyvä kun pääsee kokeilemaan muualla. Samaa toivon Pokalle jonka uskon vielä tänään vaihtavan maisemaa. Oduyan etuja ovat tuttu joukkue ja pelisysteemi. Miinuksia taas se ettei hänen kiekollinen pelinsä ole oikein tällä kaudella kulkenut terveenäkään ja nyt on ollut noita nilkkavaivoja...

Blackhawksien huhuillaan olleen tavoittelemassa Hanzaliakin ja juurikin tuo tontti meillä kaipaisi eniten apuja. Meillä on vain kaksi centteriä jotka saavat kauhottua aloitukset yli 50% Toews & Krüger.

Blackhawks puolustus on parempi kuin koskaan ja samaa voisi sanoa maalivahtikaksikostammekin.
Johnny Oduya, Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson, Brian Campbell, Trevor van Riemsdyk, Michal Kempny ja Michal Rozsival (Gustav Forsling)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyvä kauppa, varsinkin kun huhujen mukaan NHL:n paras GM ei saanut Oduyasta niistettyä juuri yhtään mitään. Vaikka kausi on Johnny O:lle ollut suhteellisen vaikea, tuttu valmennus sekä organisaatio, NHL:n paras shutdown-puolustaja siihen vierelle ja realistinen mahdollisuus jälleen Cupiin tuo varmasti ruotsalaiselle lisäpotkua lopulle kaudelle.

Uskon, että treidit oli siinä. Sharpia varmasti kyseltiin, mutta luin juuri aamukahvien lomassa jonkun twitiin, olikohan LeBrunilta juuri, ettei Patrick Sharp ole vieläkään täysin terve ja joutuu pelaamaan vamman kanssa. Muiden joukkueiden lääkärit olivat kuulemma Patrickin kanssa keskustelleet ja Blackhawks-historian komein hyökkääjä oli onneksi ollut rehellinen. Tule Patrick kesällä sitten kotiin ja pistetään bändi vielä kerran kasaan.

Shalunov alkaa olemaan aika varma. Mitäs tykkäätte seuraavista ketjuista?

Schmaltz - Toews - Panik
Panarin - Anisimov - Kane
Jurco - Shalunov - Hossa
Hartman - Krüger - Kero/Rasmussen

Jos ja kun kritisointia tulee Jurcon pelipaikasta, hän saanee vähintään yhdeksän ottelua vielä vyölleen, jotta täyttää laajennusdraftin kriteerit, mikäli hänet jätetään suojaamatta. Toki hänellä on sopimus katkolla (RFA), mutta jotain olin lukevinani jostain. En ole tästä aivan varma eikä niin paljoa kiinnostakaan. Joka tapauksessa Jurcon jättäisin kolmosketjuun joksikin aikaa, koska Hartman soveltuu paremmin nelosketjuun. Jos Jurcosta ei mitään saada irti, niin Hartman ylemmäs ja Jurco tipahtaa. Simppeliä.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Shalunov alkaa olemaan aika varma.
Mistäs tämä tieto? Minun aika vajavaisella seuraamisella viimeisin tieto oli, että Shalunov on pikemminkin hyvin epävarma? Mutta enpä muista mistä senkään tiedon lukaisin. Otan kyllä avosylin vastaan!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mistäs tämä tieto? Minun aika vajavaisella seuraamisella viimeisin tieto oli, että Shalunov on pikemminkin hyvin epävarma? Mutta enpä muista mistä senkään tiedon lukaisin. Otan kyllä avosylin vastaan!

https://theathletic.com/40297/2017/02/24/agent-maxim-shalunov-could-join-blackhawks-for-playoffs/
https://theathletic.com/40297/2017/02/24/agent-maxim-shalunov-could-join-blackhawks-for-playoffs/
Jos et ole subscriber Athleticille, niin tämä ketju antaa vähän paremmin ehkä osviittaa: http://hfboards.hockeysfuture.com/showthread.php?t=2194187
http://hfboards.hockeysfuture.com/showthread.php?t=2194187
Lisäksi:

Aivis Kalniņš @AKHockey1
Shalunov's situation still uncertain, but sense is that they are working on a release. Again, it's up in the air.

Jay Zawaski @JayZawaski670
@AKHockey1 Sorry if I missed it, but what do you see happening with Shalunov?

Aivis Kalniņš @AKHockey1
@JayZawaski670 If he can get out of his KHL deal, he's coming to Chicago, if not he will have a long summer ahead to decide.

Edellisellä sivulla taisin itsekin sen mainita, että Shalunovin tulo on todella epävarmaa. Tilanne kuitenkin on kehittynyt parissa päivässä.

En tiedä mikä syy Sibirillä on pitää Shalunovia kaksi kuukautta palkkalistoilla, kun kausi on jo päättynyt. Toki, jos Sibir haluaa Shalunovin treidata ja haluaa kompensaatiota, niin se on sitten potentiaalinen syy ja ilmeisesti tästä oli jotain huhujakin. Shalunov on ilmeisesti kuitenkin itse halukas saapumaan mahdollisimman pian Chicagoon.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Bowman oli loppujen lopuksi todella maltillinen ja tykkään kovasti, jos vielä sen Shalunovin saavat tuotua.

Oduya, Jurco, ehkä Shalunov siis saaliina. Oduya ei pelaa vielä ensi yönä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Huikea voitto Pittiksestä ja peli hienosti hallinnassa alusta loppuun. Negatiivisena seikkana Anisimovin alavartalovamma joka pitänee miehen sivussa jonkin aikaa. Toews lentää, Panikilta highlight maali, Kanelle taas hattu, Schmaltz upeita oivalluksia kakkosen keskellä, Kempnyltä ja Darling kipuaa kohti liigan kärkeä. Schmaltzin haasteena tuolla tontilla tulevat olemaan aloitukset.

Kaksi Jurcon peliä haukkapaidassa nähneenä, en vielä näe häntä pudotuspeleihin vahvistuksena tässä joukkueessa.
Taitaa Shalunovinkin sopimus olla vielä käärepapereissa, mutta kenties oikeaan suuntaan menossa.
Mikäli Shalunov ei tulisi pleijareihin näkisin ettei Stan vahvistanut heikointa kohtaamme, mutta odotellaan rauhassa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Staroja kaukalo täynnä, mutta kotijoukkue United Centerissä näytti taas miksi se on tällä hetkellä NHL:n paras joukkue.

Hartman pelasi hyvin ykkösketjussa ja toivottavasti saa siinä jatkaa, kun Schmaltz siirretään kakkosen keskelle. Hinostrozaa ylös vaan, jos Artyn saikku venyy.

Mr. Showtime nappaa vielä Art Rossin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Palaan vielä hieman trade deadlineen ja osittain myös viime yön otteluun.

Joel Quenneville oli erittäin tyytyväinen Johnny O:n hankinnasta ja avasi heti suunnitelmiaan. Tarkoituksena on, kun kaikki ovat terveenä ja palaavat kaukaloon, että ruotsalaiskaksikko ottaa sen shutdown-roolin ja jo viime yönä mahtavasti yhteen pelanneet Duncan Keith sekä Brent Seabrook viimeinkin pistetään yhteen. Toki aikaisemminkin on nähty, että coach Q tykkää yhdistää Keithin sekä Hammerin, mutta minä itse pidän tuota top-4:sta parempana. Toki, esityksien mukaan.

Valitettavasti tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että Michal Kempny lienee se pelaaja, joka istuu sitten pudotuspeleissä katsomossa. Hän on parantanut kauden mittaan koko ajan suoritusvarmuuttaan ja varsinkin viime yönä oli todella hyvä. Uskon kuitenkin, että valmennusjohto näkee kokeneemman Campbellin parempana vaihtoehtona kolmospariin ja no, van Riemsdyk sattuu olemaan RD eli peluutus sinällään on perusteltua. Toki, alkukaudesta nähtiin jo kun Campbell pelasi oikeana puolustajana, mutta saapi nähdä onko se sitten kuitenkaan täysin optimaalista hänelle. Campbell on mielestäni koko ajan myös parantanut otteitaan.

Anisimovin loukkaantuminen tarkoittaa nyt sitä, että Schmaltz pelaa kakkosen keskellä ja ainakin viime yön perusteella istui siihen kuin nakutettu. Tykkään tästä kokeilusta kovasti, sillä varsinkin mestaruusvuosina Q on pistänyt blenderin käyntiin pudotuspeleissä todella usein ja vähän houkuttaisi nähdä penguismainen kolmipäinen hirviö tulevana keväänä, kun todennäköisesti Wild kohdataan.

Darling pelaa itselleen joko isoa sopimusta vapailta markkinoilta tai vähän pienempää kotikaupungissaan. Crawfordiin luotan edelleen täysin, mutta jos kevät 2015 tapahtuu uudestaan ja Scott vie Coreyn paikan lopullisesti, olen itse valmis treidamaan Crawfordin johonkin maalivahtia tarvitsevaan joukkueeseen.

Nopeasti vielä palaan siihen miltä se kolmipäinen hirviö voisi näyttää pudotuspeleissä, ainakin joskus:

Schmaltz/Hartman - Toews - Panik
Panarin - Anisimov - Hossa
Hartman/Schmaltz - Shalunov - Kane
Rasmussen - Krüger - Kero

Noita voi pyöritellä miten tahtoo, mutta kyllä olisi matchaaminen vaikeaa vastustajilla. Äärimmäisen vaikeaa.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ai tätä en tiennytkään. No kyllä kaveri kannattaa ehdottomasti sainata, mutta jos olen oikein ymmärtänyt niin treidi ei ole pelaajasta itsestään kiinni.

NHL:llä ja KHL:llä ei ole keskinäistä sopimusta, jonka vuoksi keskeneräisestä sopimuksesta ei voi tuosta noin vain irtautua. Shalunovin edustaman joukkueen Sibirin kausi päättyi jo viime viikolla, mutta hänen nykyinen sopimus kestää 30.4. asti, jolloin hän on vapaa siirtymään Chicagoon. Tällä hetkellä tilanne on se, että Shalunov agentteineen yrittää irtautua nykyisestä sopimuksesta ja siirtyä samantien valtameren toiselle puolelle, mutta Sibir ei tätä halua ainakaan tällä hetkellä tehdä, koska he haluaisivat treidata Shalunovin toiseen joukkueeseen ja saada jotain kompensaatiota. Shalunov on itse halukas siirtymään, ihan omien sanojen mukaisesti, Chicagoon. Stan Bowman sanoi eilen, että tällä hetkellä Shalunovin tuominen Atlantin yli tuuliseen kaupunkiin on ykkösprioriteetti.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mark Lazerus @MarkLazerus
#Blackhawks sign QMJHL forward Matthew Highmore to a three-year contract. He has 32 goals and 50 assists in 58 games at St. John this season

Mark Lazerus @MarkLazerus
Matthew Highmore was undrafted. He's 21 years old, and currently teammates with #Blackhawks 2016 fourth-round pick Nathan Noel.

Ilmaiseksi kun sai. Toki QMJHL:ssä 21-vuotiaan tuleekin pärjätä, mutta ei huono kokeilu, ottaen huomioon kuinka hyvin Blackhawks on aikaisemmin scouttaillut.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Aamujäiltä infoa:

- Hjalmarsson aloittaa luistelun parin päivän sisällä.
- Anisimov ei pelaa tänään (lopetti edellisen ottelun kesken ensimmäisessä erässä).
- Panarin good to go
- Schmaltz todennäköisesti poissa, sairaana, ei sikotauti
- Oduya ei pelaa
- Kero kakkossentteri
- Crawford aloittaa
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kiekollisesti ei ymmärrettävästi oltu parhaimmillaan ja vielä hyvin pelannut posse vastassa. Sinnikkyys palkittiin kuitenkin kovan duunin jälkeen ja Wildin päänahka lähenee. Panarinille hyvään hetkeen onnistumisia. Mainitsen yhden nimen tästä pelistä: Duncan Keith. Huigee.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Voitto nasahti tosiaan kovalla työllä vasta voittomaalikisassa, illan ykkösnimi tulee idästä Artemi Panarin. Darling on noin kolme viikkoa sivussa loukin takia. Anisimov ja Schmalz pelannevat jo Nashvillessä.
Nick Schmalzin isoveli, puolustaja Jordan Schmaltz on nyt STL:n rosterissa.

Mitäs mieltä muut ovat olleet Jurcon suorituksista Chicagossa kolmen pelatun ottelun jälkeen? Onko Jurco vahvistanut joukkuettamme?

Ja lomaa pukkaa...
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Vaikea matsi, mutta kaksi pistettä eikä yhtään länteen. Lopputulos oli siis hyvä.

Schmaltzin ja Anisimovin poissaolot sekoittivat ketjuja ja Q pisti blenderin pyörimään kolmannessa ihan kunnolla. Panarinin piiska pitkästä aikaa puhui aivan ottelun lopussa ja tasoitti ottelun. Kauden 20. osuma toivottavasti vaputtaisi pojan päätä, sillä tuo oli vasta kolmas maali kahteenkymmeneen otteluun. Voittomaaliskabassa myös kiva viimeistely ja ottelun ratkaisu. Toews vei Tavaresia tuossa tasoitusmaalissa aivan 100-0 vieden aloituksen.

Illalla Predators ja toivottavasti poissaolijoita saataisiin takas hyökkäykseen. Hjalmarssonin ja Oduyan paluut tapahtuvat aikaisintaan torstaina Ducksia vastaan.

Jurco ei ole kertaakaan päässyt pelaamaan kahden hyvän pelaajan kanssa ja kun Krüger tuntuu tappavan hyökkäystilanteet järjestäen, on siinä Tomaksen vaikea suorittaa, kun ei se Hossakaan mikään pelinrakentaja ole. Mielestäni on pelannut hyvin, ajaa maalille ja tänään voitti kaksinkamppailuitakin. Edelleen poika on lottotiketti, joka voi päättyä miten vain. Potentiaalia siellä on, onhan se jo nähty, kun kiekon saa hyökkäysalueella lapaansa.

Blackhawksilla on hyvä tilanne, joka antaa myöten kokeiluille. Jurcossa on potentiaalia olla uusi Panik, viimeistään ensi kaudella.

@Ben Marco nosti esille Keithin. Ilman Burnsia kuuluu Norris kolmannen kerran tuolle sällille. Aivan jäätävää pelaamista käytännössä koko kauden.

@reme :lle hyvää reissua!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kauden rumin esitys, mutta silti kantrikaupungista tyly 5-3 vierasvoitto. Kanelle kaksi, Toewsille yksi, Campbellille voittomaali ja totta kai Tootoolle kauden ensimmäinen maali ja piste!

Nashville oli niskan päällä pitkälti koko ottelun, mutta onhan tämän joukkueen liito ollutkin viime aikoina semmoista, että vähän voikin pistää jalkaa pois kaasulta. Kunhan Q saa käsiinsä kakkosparin puolustukseen ja Schmaltzin takaisin, niin kokoonpanonkin puolesta semmoinen perus tyydyttävä riittää todennäköisesti hyvään tulokseen.

Nyt pieni tauko ja ensi torstaina runkosarjan viimeinen rutistus. 31 päivää, 17 ottelua. Ankoilla aloitetaan.

"This team finds way to win."
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Enpä olisi uskonut että tämäkin päivä tulee, mutta täytyy sanoa että Tootoo pelasi erinomaisen pelin nelosessa. 22 tuntui ehtivän kaikkialle ja loi muitakin hyviä tilanteita kuin tuon maalinedus maalinsa.
Joo hiukan purjeissa oltiin mutta kun maalinteko ei nyt tunnu vaan olevan ongelma.
Hetken näytti jo huonolta kun Jarnkrok löysi paikan mistä Crawfordille tehdään maaleja mutta onneksi tämäkin peli kääntyi lopulta hyvin päin.

Danke vaan @Lico !
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Kaner näköjään noussut pistepörsässä jo kakkoseksi. Aika nopeaan tullut, kun muistelin ettei ole kauaa kun oli vielä aika kaukana kärjestä. Onko kellään heittää tilastoja miten Kanen pisteet jakautuneet tällä kaudella?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kaner näköjään noussut pistepörsässä jo kakkoseksi. Aika nopeaan tullut, kun muistelin ettei ole kauaa kun oli vielä aika kaukana kärjestä. Onko kellään heittää tilastoja miten Kanen pisteet jakautuneet tällä kaudella?

Tossa liitteen kuvassa on hiukan apua sille millaista kyytiä veljet ovat tulleet kevään.
 

Liitteet

  • HawksStandT.jpg
    HawksStandT.jpg
    118,2 KB · kertaa luettu: 425

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Tossa liitteen kuvassa on hiukan apua sille millaista kyytiä veljet ovat tulleet kevään.

Kiitos, just jotain tollaista etsinkin. Näköjään en sitten ihan väärässä ole ollut kun tuntuu että pojat on tullu kauheella ryminällä loppukaudesta. Kanehan on kohta Art Rossissa jo kiinni tolla menolla. Tällä kertaa pakko sanoa, että toivottavasti pysti menee McDavidille, kun siellä olisi itsellä pienet rahat kiinni. Muuten kyllä ei haittaa vaikka Kane tuon pytyn toistamiseen veisi. :D
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Shalunov ei liity joukkueeseen tällä kaudella, Sibir ei yksinkertaisesti suostu purkamaan sopimusta, joka on voimassa aina huhtikuun loppuun asti.

No, Kerolla on sitten sauma näyttää pystyvänsä korvaamaan Krüger pysyvästi.

Näillä mennään.
 

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Se ois Ducks ja Ryan "Toewsin päällystakki" Kesler taas Windy Cityssä tänä yönä. Hammer ja Oduya pelaa. Mielenkiintoista nähdä jälkimmäinen taas punapaidoissa, vaikka vähän hiljaisempi kausi ollut tähän mennessä noiden nilkkaongelmien sun muiden kanssa. Tosin ei Dallasilla muutenkaan ole kovin kovaa mennyt.

Blackhawks-twitteristä poimittua myös että 3- ja 4-kentät taas elää. Jurco-Kero-Hossa ja nelonen Hartman-Krüger-Tootoo. Saas nähä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Aina tauon jälkeen tuntuu olevan Blackhawksilla vaikea saada kone käyntiin varsinkin tuon syöttöpelin kanssa. No, välillä näitä tulee. Ducks siis haki voiton United Centeristä päärynän maalilla.

Ensi yönä Detroitissa, viimeisen kerran tuossa pyhätössä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jopas oli surkea esitys jälleen. Detroit voitti ottelun lukemin 4-2, Panarinille ja van Riemsdykille osumat.

Pistettiinköhän siellä switch sitten offille, kun pudotuspelit ovat lähellä ja tahti tulee olemaan kova runkosarjan loppuun? Munatonta, paitsi van Riemsdykilta.

Yanic vois taas opettaa jätkiä aloittamaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Rutiinilla, joskin vaikeaa. Kaksi pistettä jäi Madhouseen, Wildille ei ainuttakaan. Maalit Kanelle, Panarinille, van Riemsdykille sekä Hossalle.

Tauon jälkeen kolmas huono esitys, mutta Crawford nappasi kaksi pistettä. Vierasrundi tulossa ensi viikolla, parempaa toivottavasti luvassa.

Tiistaina Habs.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös