Calgary Flames 2016–2017

  • 73 814
  • 282

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Veskaritouhu jälleen hyvää, mutta rankuissa turpiin. Kolme tolppaa, joten olisi siitä se kaksikin pinnaa voinut tulla. Oli tuo nyt hiukan parempaa taistelua kuin Devilsiä vastaan, mutta maalintekoon tarvittaisiin lääkkeitä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Johnson aloitti matsin aika heikosti, kun kolmesta ensimmäisestä vedosta kaksi upposi selän taakse, mutta piti kuitenkin sen jälkeen maalinsa puhtaana, joten ihan ok esitys. Backlundin kentällä oli alla pari vähän heikommin sujunutta matsia, mutta taas tuli selväksi, että minkä ketjun ansiosta joukkue on pärjännyt noinkin hyvin. Nelosketju oli myös erinomainen ja teki pari maalia, jotka kuitenkin hylättiin niukkojen paitsioiden takia.

Gaudreau on nyt tehnyt viimeiseen 10 peliin tehot 1+2 ja Bennett on ollut vielä pidemmän aikaa täysin tehoton, joten aika paljon enemmän toivoisi noilta pelaajilta tehoja. Monahan on nyt pelannut taas muutaman pelin paremmin, mutta vertailun vuoksi esim. Paul Byron on tehnyt kolme peliä vähemmän pelanneena samat tehot.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Bennett istuu katsomossa tuon Predators-matsin. Stajan ottaa puolestaan tuon Bennettin paikan 3-ketjussa ja Ferland palaa kokoonpanoon 4-ketjuun. Ainakin täältä iso peukku tuolle ratkaisulle.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joukkueelle on nyt näköjään tullut tavaksi aloittaa ottelut niin surkeasti, että sieltä on enää vaikea nousta voittoon asti. Predatorsia vastaan kesti 56 minuuttia, ennenkuin joukkuetta alkoi kiinnostaa ottelun voittaminen ja sitten olikin jo liian myöhäistä. Oilers-matsi taas kaatui Gulutzanin mv-valintaan, jossa ei ollut mitään logiikkaa. Elliott pelasi edellisen Oilers-ottelun erittäin hyvin ja Johnsonilla oli taas alkamassa tuollainen heikompi jakso. Se oli toki yllätys, että kuusi minuuttia, neljä vetoa ja kolme maalia. Paikkoja kyllä oli tehdä vaikka se kuusi maalia, mutta laukausten laadussa oli erittäin paljon parantamisen varaa.

Gulu ei ollut kovin tyytyväinen tuohon Jokipakan pelaamiseen tuossa kolmannessa maalissa, joten toivottavasti sen myötä Kulak pääsisi vihdoin pelaamaan. Gaudreau kyllä yrittää kovasti, mutta ei siitä ole kyllä ollut mitään käytännön hyötyä joukkueelle pitkiin aikoihin. Penkityksellä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta Bennettin otteisiin. Voi olla, että kaverista vielä joskus tulee hyvä sentteri, mutta tällä hetkellä siihen on vielä pitkä matka. Taso, jolla Backlund on pelannut tällä kaudella riittää kyllä mielestäni 2-ketjun keskelle ja eiköhän 3-sentterin nyt jostain löydä kohtuuhintaan.

Sentään jotain hyvääkin eli Monahan on nyt viiden ottelun maaliputkessa ja tuo pelaaminen on muutenkin näyttänyt hyvältä viime peleissä. Hamilton on myös nostanut tasoaan tuon alkukauden jälkeen aika rajusti, kun alkoi pelaamaan Gion kanssa samassa parissa. On nyt jo noussut pakkien pistepörssissä sijalle 7, vaikka pelaa sellaiset 6-8min vähemmän per ottelu, kuin suurin osa noista muista kärkipelaajista. Sen lisäksi oman pään peli on kehittynyt selvästi viime kaudesta.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
No niin, mukavasti neljän ottelun tappioputkessa maalierolla 7-20. Vastustaja on nyt tehnyt avausmaalin yhdeksässä pelissä putkeen ja näistä saldona kaksi voittoa. Gaudreaulla oli erinomainen paikka tehdä se avausmaali, mutta tällä hetkellä ei vaan mikään onnistu. Antoi vielä hyvän syötön tuohon vastustajan av-maaliin. Ei enää osaa väistellä taklauksia, huonoja syöttöjä, kiekonmenetyksiä ja hukattuja maalipaikkoja. Ne ovat toki vain pieniä sivuseikkoja. Pääasia, että pääsi pelaamaan World Cupia ja hieromaan sopparia mahdollisimman pitkään.

Johnson taas muuttui yhtäkkiä Kipperistä Hilleriksi ja Elliott on pelannut tällä kaudella vain yksittäisiä hyviä otteluita. Brodie on nyt pakkasella jo 22 asteen verran. Paljon haukuttu pakkipari Wideman on kuitenkin plussan puolella. Näyttää myös aika vahvasti siltä, että tuosta Brouwerin sopparista tulee vielä isoja ongelmia.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Onko mitään mahdollisuutta, että Flamesin toimistolla nähtäisiin Brodien olevan samassa tilanteessa kuin Phaneufin aikanaan: taso pysyvässä laskussa ja nyt kannattaa luopua, kun vaihdossa vielä saa hyvän vastineen. Toki Phaneufistä Flames ei lopulta kummoista vastinetta saanut.

Oma näkemys on, että nyky-liigassa ainut mahdollisuus saada treidin kautta ykkösparin puolustaja ilman, että itse antaa vaihdossa vastaavan tason puolustajan (Subban-Weber) tai keskushyökkääjän (Johansen-Jones), on joko maksaa kovaa ylihintaa "raakileesta" (Hall-Larsson) tai ottaa riski alisuoruttavan pelaavan pelaajan kanssa ja toivoa, että huippuotteet löytyvät uudessa organisaatiossa. Brodie saattaa kuuluu tuohon viimeiseen ryhmään, ja itse ottaisin hänen kanssaan riskin.

Faktahan on, että Brodien pelatessa edes kelvollista kautta, Flames ei edes keskustelisi kaupasta ellei vastine olisi luokkaa "ykkössentteri".
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joukkue teki sitten pitkästä aikaa sen avausmaalin ja tärkeä voittohan siitä sitten tuli. Tuota johdon menetystä lukuunottamatta kaikin puolin ihan hyvä peli verrattuna noihin viime peleihin. Gaudreau sitten vastasi heti tuohon kritiikkiin ja pelasi hyvän pelin. Monahan on nyt pelannut viime aikoina taas omalla tasollaan ja teki hienon maalin, joka sai alkunsa Hamiltonin hyvästä noususta maalille. Elliott pelasi yhden kauden parhaista peleistään ja varsinkin jatkoajalla piti joukkuetta pystyssä.

Onko mitään mahdollisuutta, että Flamesin toimistolla nähtäisiin Brodien olevan samassa tilanteessa kuin Phaneufin aikanaan: taso pysyvässä laskussa ja nyt kannattaa luopua, kun vaihdossa vielä saa hyvän vastineen.

Faktahan on, että Brodien pelatessa edes kelvollista kautta, Flames ei edes keskustelisi kaupasta ellei vastine olisi luokkaa "ykkössentteri".

En kyllä itse usko tuohon. Brodien kausi on toki ollut odotuksiin nähden pettymys, mutta on kuitenkin ollut joukkueen kolmanneksi paras puolustaja. Uusi valmentaja ja pelitapa, siirto pelaamaan toiselle puolen ja pakkiparina Wideman. Vasta ensi kaudella nähdään, että kuinka paljon nuo asiat ovat vaikuttaneet tuohon pelaamiseen. Brodie on kuitenkin hyvässä iässä ja tuo sopimus on hyvä, joten en näe mitään tarvetta alkaa hätiköimään.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tauon jälkiltä tuli kaukaloon melkoisen erinäköinen Flames. Loppujen lopuksi aika lailla parasta peliä koko kautena, kun lännen kärki Wild niitattiin kanveesiin, ja näin ollen Flamesille maksimipisteet Wildia vastaan tällä kaudella.

Monahan on kuuma tällä hetkellä. Kaksi yv-maalia on erinomainen asia, koska juuri tuo ykkös-yv on tökkinyt koko kautena. Positiivista myös se, että Bennettin ja Stajanin ketjut toimivat viime yönä hyvin. Backlundin ketju jäi viiden Flames-maalin pelissä pisteittä, joka on aika ennennäkemätöntä tämän kauden suhteen. Ollut kuitenkin tähän asti joukkueen kantava voima, mutta viime yönä tuokin vitja teki hyvää työtä Wildin parhaiden pimentämisessä. Tkachukille voisi antaa mitalin, kun kolasi Erik Staalin pystyyn pelin alkajaisiksi. Siihen oli sitten kiva niitata perään pari maalia. Staal pysyikin käsille huitomisen suhteen kilttinä loppupelissä, toki Parise lähti yhtä kakkosta istumaan, kun antoi Gaudreauta käsille totuttuun tapaan. Widemanille sitten ne pelin risut, kun sähelsi urakalla Wildin ainoassa maalissa.

Brian Elliott vei veskaritaiston satanolla, ja pelasi yhden kauden parhaista peleistä. Toivottavasti se nyt lähtee kulkemaan tasaisen varmana myös tulevaisuudessa. Seuraavasta kymmenestä pelistä Flames taitaa tahkota kahdeksan kertaa vieraissa, joten viime yön tasolla on syytä jatkaa myös noissa kinkereissä.

E: Meinasi unohtua: Vihdoinkin Gulutzan tajusi heittää Chiassonin pois ykkösestä. Teki heti maalin. :)
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Irtosihan sieltä Devilsistäkin voitto jatkoajalla. Brodie syötti jokaisen maalin, ja astui kyllä isosti esiin sekä tasoitus-, että voittomaalissa. Ekassa maalissa piti viivan juuri ja juuri, joka johti Monahanin tarkkaan vetoon. Gulutzan sanoi pelin jälkeen, että oli ennen peliä jutellut TJ:n kanssa pitkään, ja sanonut, että hän haluaa Brodien laukovan enemmän. Ei sitten totellut. Itse peliin Flames sai kyllä hyvän alun taas, joten alkaa olla paha muisto vain se pitkä putki, kun vastustaja meni aina johtoon. Tokan erän loppu oli sitten huono, kun Devils teki kolme maalia. Jonkin verran noissa maaleissa oli kyllä tuuria mukana, ja kiekko pomppi vähän joka maalissa huonosti Flamesin kannalta. Toki esim. 2-2 -tasoituksessa Elliott olisi voinut hoitaa tilanteen paremmin, kun päädystä kiekko pomppasi samalta puolelta takaisin maalin eteen. Devils ajoi muutenkin koko ajan suoraan maalille, joten osittain pelityylin takia saivat noita pomppuja luotua.

Flamesin onnistujia Brodien ohella olivat mielestäni Monahan, Brouwer ja Stajan. Monahan olisi voinut tehdä vaikka 4 maalia - koko ajan pääsi hyville paikoille ja ykkösen peli toimi varsin hyvin. Tuolla menolla ei kestä kauaa, että Monahan saa sen uran sadannen NHL-maalinsa. Brouwer ei tainnut pisteille päästä, mutta hyviä taklauksia ja teki jälleen selvästi parempaa työtä ykkösessä, mitä Chiasson ennen ketjuvaihdoksia. Stajan oli hyvällä jalalla liikkeellä, ja ennen tasoitusmaalia pääsi muutenkin hyville paikoille. YV oli myös ihan hyvää, tosin AV ei sitten toiminut niin hyvin. Loppujen lopuksi Flamesille mielestäni ansaittu voitto, sillä Calgary painosti pelin lopussa enemmän, ja jatkoaika oli sitten jatkumoa kolmannen erän lopulle. Ei se nyt ihan Wild-pelin veroista tekemistä todellakaan ollut, mutta riitti tällä kertaa.

Huomenna sitten Rangersin kimppuun. Mukava poikkeus, koska peli alkaa jo klo 21, eli ei tarvitse tällä kertaa turvautua jälkilähetykseen tulospiilossa tai vähiin yöuniin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joukkueen suoritus jäi tosiaan kokonaisuutena selvästi tuosta edellisestä matsista, mutta kuitenkin tärkeät pisteet saatiin lopulta. Elliott teki kyllä hyviä torjuntoja, mutta ehkä nuo kaksi ensimmäistä menivät hieman helposti. Sen lisäksi Palmieri olisi voinut tehdä paremmalla viimeistelyllä pari maalia lisää. Monahanin kohdalla taas on vaikea uskoa, että kyseessä on sama pelaaja, kuin mitä tällä kaudella on aiemmin nähty. On varmasti ollut viimeiset 10 peliä yksi liigan parhaista pelaajista.

Mielestäni noiden kahden viimeisen maalin esityöstä tuli ihan selväksi, että kummalla puolella Brodie mieluummin pelaisi. En ole ainoa fani, joka haluaisi nähdä miten Kulak-Brodie toimisi. Tuskin silti Gulu sitä lähtisi kokeilemaan, kun kätisyydet eivät sovi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ihan voitettavissa oli Rangers, mutta omiin tyhmyyksiin kaatui. Varsinkin nuo kolmannessa erässä päästetyt maalit oli kyllä vältettävissä, mutta sekoiluksi meni. Tokassa maalissa petti viisikkopuolustus, kun kaikki katsoi kiekkoa. Kolmannessa petti osin Wideman, osin Elliott, ja neljännessä Stajanille iso miinus. Loppukiri oli ihan OK, mutta se ei lohduta yhtään. Viimeisimmällä playoff-kaudella Flames pystyi varmaan ainakin viidessä pelissä tasoittamaan ilman veskaria, mutta tällä kaudella ei kertaakaan.

Eka erä oli Flamesilta aika huono, mutta tokassa erässä peli meni vierasjengin käsikirjoituksen mukaan. Kolmas oli aika tasainen, kuten loppujen lopuksi koko pelikin. Positiivista sentään, että Bennettin ketju pelasi pitkästä aikaa pirteästi, mitä nyt apinaa on selässä kun ei paikoista uppoa. Myös ykkönen toimii nyt aika hyvin, kun Brouwer on osoittanut olevansa tasoa paria Chiassonia edellä.

Onneksi Widemanin ura Flamesissa alkaa olemaan kaiken järjen mukaan ehtoopuolella. Kyllähän se fakta on, että vaikka Brodie on saanut runtua kauden aikana, niin jos tuollaisen kanssa joutuu illasta toiseen uurastamaan, niin ei se kivaa ole.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Viidestä viimeisestä ottelusta neljä voittoa. Vastustajat eivät myöskään ole olleet sieltä helpoimmasta päästä, joten on pakko olla tyytyväinen. Seuraavaan matsiin onkin sitten melkein viikko aikaa.

Varmaan aika moni odotti, että Penguins kävelee Flamesin yli ja Crosby tekee vähintään kolme pistettä. Ihan niin ei kuitenkaan käynyt. Tolppaveto, lähes varma maalipaikka, jonka Johnson kuitenkin torjui ja paha kiekonmenetys, joka johti Ferlandin maaliin. Johnson sai paljon apuja tolpilta, mutta pelasi kuitenkin erittäin hyvän pelin. Toisessa maalissa taas nähtiin Backlundin ketjua parhaimmillaan. Myös Brodien peli näytti pakkiparista huolimatta hyvältä. Toivottavasti on menossa Widemanin viimeinen kuukausi joukkueessa, mutta tuskin tuosta vielä eroon pääsee.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Juu, kyllä ilomielin noista matseista otetaan se 8p vastaan. Pens-peli meni aika pitkään hyvin Flamesin käsikirjoituksen mukaan, kun pelin tempo oli melko huono, ja mitenkään hirveästi ei vaaran paikkoja ollut. Toka erä meni sitten erittäin hyvin paikkoihin nähden, kun Flames vei sen 2-0, ja läheltä piti -tilanteet selvitettiin Johnsonin johdolla. Hienot maalit kyllä Flamesilta, kun Ferland ryösti Crosbyn ja tarkka kuti takakulmaan. Toinen maali sitten tosiaan upea syöttökuvio, jossa etenkin tuo Tkachukin yhden kosketuksen jatko Frolikille oli upea. Kolmannessa erässä ei sitten pää enää Flamesilla kestänyt, vaan oman pään tunaroinneista Pens pääsi tasoihin. Osittain meni myös Johnsonille tuo eka helposti, mutta siinäkin olisi varmasti paremmilla ratkaisuilla päästy alueelta ulos. Lopulta peli olisi voinut päättyä millä lopputulemalla tahansa, koska Pensillä oli lopussa tonttia. Jatkoajalla Flames teki yhden maalin ja Gaudreau veti kerran tolppaan, joten olisi siinäkin jo voinut mennä poikki. Rankkareissa sitten Flamesin tämän kauden melkeinpä ainoa toivo Versteeg ratkaisi nuo pippalot vierailijoille.

Pitkä breikki siis taas. Toivottavasti sillä on yhtä hyvä parantava vaikutus pelaamiselle kuin tähdistöpelitauolla.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
0-5 tappio ottelusta, joka olisi ehdottomasti pitänyt voittaa. Paikkoja kyllä oli, mutta laukausten laadussa oli paljon toivomisen varaa. Toisaalta Smith oli erinomainen ja Johnson taas vaihteeksi pelasi huonon ottelun. Backlundin ketju ei saanut mitään aikaan ja oli jäällä kolmen maalin aikana. Brodie taas paranteli pakkaslukemiaan neljän pykälän verran ja Wideman oli Wideman. Gaudreau ei ollut läheskään joukkueen huonoimpia pelaajia, mutta pudotettiin jostain syystä neloseen. Aiemmin tällä kaudella Monahanin kohdalla se oli ymmärrettävää, kun kaveri ei tuntunut edes yrittävän.

Aika mahdotonta tuollaisella mv-pelillä on nousta pudotuspeleihin. Kausi on jo näin pitkällä ja Elliottin prosentti on 89,5. Myös Johnsonin lukemat ovat olleet aika rajussa laskusuunnassa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Yksikin piste on toki tyhjää parempi, mutta taas kerran Miller tuntui olevan ihan ylivoimainen este joukkueelle. Tällä kaudella kolmas kerta Milleriä vastaan ja 107 laukausta on tuottanut yhteensä kolme maalia. Elliott pelasi muuten ihan hyvän pelin, mutta ei tuollaisia maaleja vain voi päästää. Gaudreau tekee tuntia kohden puoli pistettä vähemmän kuin Tkachuk ja Monahan on jäätynyt täysin tuon maali numero 99 jälkeen. Versteegin sopimus on edelleen erinomainen ja Brouwer taas on pirun kallis taklaaja. Ottelu oli hyvä esimerkki siitä, että hyviä asioita tapahtuu, kun kiekkoa toimitetaan maalille. Brodie vaan ei siihen suostu millään uskomaan ja taas kerran pääsi miinuksille. Bartkowski ei ollut kovin näkyvässä roolissa, mutta sai kiekon kuitenkin tolppaan asti. Parhaassa tapauksessa on nuorempi ja paljon halvempi versio Engellandista.

Seuraavaksi vuorossa Predators ja ottelu olisi luonnollisesti pakko voittaa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Flames vei taas Nuckseja kuin litran mittaa, mutta kiekkovaimo ja tolpat pelastivat, onneksi lopussa saatiin edes se yksi maali. Tuomarit tietysti jatkoivat hyväksi havaitulla linjalla, puhaltivat Flamesille muutaman lisäjäähyn ja antoivat Nucksien pelata kuin Lemairen Devilsien 20 vuotta sitten. Normaalisti nämä törkeimmät wideman effect pelit on ollut arki-illan pelejä, mutta nyt halusivat näyttää osaamisensa oikein HNIC pelissä.

Liekö raítapaitoja harmittanut, se kun Flames oli käynyt läpi Liigan kanssa flamesille puhalletut jäähyt ja sen Elliot Friedman toi ensimmäisellä erätauolla esille. Vielä kun ne kaikki puhaltamattomat jäähyt saataisiin pois...

Taistelu jatkuu, kaikesta tästä huolimatta. Jos Flames menee pleijareihin ja hankkii Brodielle, kunnon pakkiparin voi objektiivisellä tuomaritoiminnalla olla ihan mielenkiintoinen kevät edessä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Taistelu jatkuu, kaikesta tästä huolimatta. Jos Flames menee pleijareihin ja hankkii Brodielle, kunnon pakkiparin voi objektiivisellä tuomaritoiminnalla olla ihan mielenkiintoinen kevät edessä.

Hienosti ennakoitu, kun tuo Stone tosiaan hankittiin Brodielle pakkipariksi. Ihan riittävän halvalla myös, joten ihan OK kaappaus. Ilmeisesti jalka on aika hidas Stonella, kun polvi vääntyi viime kaudella pahasti. Ei voi kuitenkaan olla hitaudessa ainakaan Widemanin tasoa, tähän uskon itse. Ja kai se tuossa hyväliikkeisen Brodien rinnalla operoi ihan hyvin, uskotaan myös näin.

Oikein jännittää, kuinka pienelle vastuulle Wideman jätetään loppukaudella.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Voitosta toki pitää olla tyytyväinen, mutta ihan turhaan vastustajalle annettiin se yksi piste. Elliott päästi viisi maalia, mutta ei noita oikein maalivahdin piikkiin voi laittaa. Sen lisäksi teki aika paljon tärkeitä torjuntoja. Ferland pelasi varmaan uransa parhaan matsin. Muutenkin Ferlandin kausi antaa kontrastia siihen, että kuinka surkea tuo Brouwerin soppari on. Brouwer on tehnyt kauden aikana kaksi pistettä enemmän. Tasakentällisin Ferland on tehnyt kuusi pistettä enemmän. Brouwer on pelannut melkein 280 minuuttia enemmän ja ketjukaverit ovat olleet ihan eri tasoa. Tuskin tulee ainakaan iän myötä enää tasoaan nostamaan.

Tällä kaudella on nähty ihan liikaa noita matseja, joissa Brodie lahjoittaa vastustajalle maalin. Niistä ei ainakaan voi syyttää pakkiparia. Giordano +14 ja Brodie -27. Aika raju muutos viime kauteen verrattuna. Yhden ottelun perusteella Stone on yksi joukkueen monista 5-7. pakeista.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joukkueelta hyvä peli, poislukien tuo Stajanin jäähy, jonka ansiosta Tampa pääsi vielä mukaan peliin. Monahanille vihdoin tuo sadas maali ja oli erittäin lähellä tehdä myös toisen maalin. Hamiltonille 1+2 ja sen lisäksi kerran kiekko tolppaan. Backlund on edelleen loistava ja Elliott jatkaa vahvoja esityksiä. Stone ja Bart ovat ainakin parannus Widemaniin ja Jokipakkaan nähden, joten ihan hyvä tilanne puolustuksen suhteen. Toivottavasti nuo molemmat saadaan vielä myytyä kohtuullista korvausta vastaan. Wideman ei ilmeisesti aio estää mahdollista siirtoaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tampaa vastaan joo parempaa kuin Preds-pelissä, hyvä. Pelitahti on helkutin kiivas, kun ensi yönä mennään taas, ja sitten su-iltana klo 22 Suomen aikaa myös.

Tuntuu jotenkin rentouttavalta, kun Dennis Wideman on pelistä toiseen nyt sivussa. :)
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ai että, taas regular time W, kun viime aikoina kuumassa vireessä ollut Barkovin ja Huberdeaun takaisin saanut Panthers saatiin myös kaadettua vieraissa. Siihen nähden, että peli oli b2b, niin mielestäni todella hyvä ja kypsä esitys. Tosin sitä en edelleenkään ymmärrä, miksi taas piti aloittaa niin paskalla tavalla peli. Hitaita startteja on viime viikkoina ollut todella paljon, mutta taas saa jengi paljon anteeksi sillä, että käänsivät pelin nopeasti ja puolustivat johtoa loppujen lopuksi aika hyvin.

Johnson oli loistava tolppien välissä, joka tekee huomisesta CAR-pelin pelaavan veskan päätöksestä positiivisen ongelman. Vei Luongoa ihan satanolla. Muutenkin koko nippu pystyi pelaamaan kurinalaisesti, kun taas kotijoukkueella oli havaittavissa pienoista kitinää (Trocheck, Ekblad etunenässä). Tasavahvaa suorittamista, jonka myötä vain Monahanin ketju jäi ilman maalia. Silmiin osui hyvää puolustavaa takakarvaamista mm. Versteegiltä, Gaudreaulta ja Bennettiltä, joten selvästi tässä on saatu koko joukkue taistelemaan paikasta playoffeihin. Bennett teki pitkästä aikaa maalin, Brouwer löi 1+1, nelosketjulta tärkeä maali ja Engellandkin näytti, miten pakki tukee oikeaoppisesti hyökkäystä. Paljon posia.

Niin, ja uudet pakit Stone ja Bartkowski miellyttivät viime yön otteillaan myöskin. Siihen ei toki paljoa vaadi, että pelaa paremmin kuin Wideman, mutta on se vaan mahtavaa, kun ei tarvitse #6:sta katsella.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kausi on vielä pahasti kesken, mutta kyllä tuo pelaaminen alkaa jo näyttää melkoisen hyvältä. Nuo ketjut tuntuisivat olevan vihdoin hyvässä tasapainossa. Olisihan tuon Chiassonin voinut jo aiemmin pudottaa neloseen ja antaa Ferlandille mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Bennett on ollut jo pitkään tehojen suhteen ihan jäässä, mutta muuten tuo pelaaminen on alkanut taas näyttää paremmalta. Eipä ainakaan tuleva soppari rasita liikaa joukkueen palkkakattoa. Elliott taas on jo pidemmän aikaa pelannut erittäin hyvin ja Johnson on parhaimmillaan erinomainen maalivahti. Stone on ollut selvä parannus Widemaniin nähden ja se antaa myös Brodielle paremman mahdollisuuden osallistua hyökkäyksiin.

Seuraavaksi vuorossa siis Kings ja voitto on tietysti ainoa tavoite. On mielenkiintoista nähdä, että aikooko joukkue vielä hankkia jotain vahvistuksia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Pirun hyvin kulkee tosiaan. Taaskaan ei oikein ketään yksittäistä pelaajaa voi tuon esityksen jälkeen moittia, mutta miinuksena tietenkin jälleen kerran se, että vastustajan annettiin taas tehdä pelin avausmaali. Gaudreau on herännyt erittäin kovaan vauhtiin sen uneliaan Canucks-pelin jälkeen, ja Ferland toimii tuossa ykkösessä hyvin. Ykkösketju olisi voinut tehdä varmaan 7 maalia paremmalla viimeistelyllä, etenkin Monahan tuhlaili useamman laatutontin. Ja positiivista myös se, että ei ole oikeastaan mistään hyökkäysketjusta valitettavaa. Nelonen painoi peliä erittäin vahvasti ja suoraviivaisesti Canes-maalia kohti, ja teki myös siinä Panthers-matsissa tärkeän maalin. Bennettin ketjukin pelaa paljon paremmin kuin noin kuukausi sitten (esim. viime yönä olisi maalinkin tehnyt, jossei Bennettin luistin olisi estänyt Brouwerin vetoa menemästä maaliin). Eli kai se oli sitten tuo Backlundin ketju odotuksiin nähden viime yön suurin pettymys, kun eivät kauhean montaa hyvää tonttia saaneet luotua. Toki pelasivat Canesin kovinta nyrkkiä vastaan, ja hyydyttivät sen homman hyvin.

Tällaisen kehuviestin ehkä isoimmat posit annan kuitenkin Stonelle, joka klikkasi Brodien parina saman tien. Voittaa melkein kaikki kaksinkamppailut kulmissa, blokkaa vetoja ja antaa varmoja syöttöjä kavereille. Vähän hidas se on, mutta kun Brodie on rinnalla, niin ei ole ongelmaa. Bartkowski on myös ollut odotuksiin nähden ihan hyvä. Tekee vain sen, mitä pyydetään, eli helpot syötöt, taklaukset ja blokkaukset rajoitetulla peliajalla. Jokipakalla on juuri nyt aika tekemätön paikka.

Vaarallisen hyvältä siis näyttää tällä hetkellä. Tällä tarkoitan sitä, että playoff-haaveet ovat tällä hetkellä aika tapissa, joten pettymys olisi nykyhetken odotuksiin nähden kova, jos jäävät pihalle. Otteluohjelmakin lupaa hyvää, koska Flamesin seuraavasta 17 pelistä peräti 13 ovat kotipelejä. Huomion arvoista on myös se, että viime yönä maalivahtiosastoaan vahvistanut Kings pelaa seuraavan reilun kuukauden aikana neljä peliä Flamesia vastaan, joista 3 kpl Scotiabank Saddledomessa. Tärkeitä pelejä, kun tällä hetkellä Flames on pistekeskiarvoissa 7. ja Kings 9. Eli kuten @Calgaryn Liekit edellä mainitsi, keskiviikkoaamulla vaan saman tien eka voitto Kingsistä, kiitos!
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kyllä se tosiaan olisi jo iso pettymys, jos joukkueen kausi päättyisi runkosarjaan. Joukkueen viimeiset 12 matsia on kuitenkin tuottanut peräti 19 pistettä ja Ducks ja Oilers ovat enää neljän pisteen päässä. Blues voi vielä tehdä jotain hankintoja, mutta on ainakin ihan selvää, että Shattenkirkin lähtö heikentää joukkuetta. Voitto Kingseistä varsinaisella peliajalla antaisi myös siihen suuntaan sopivasti hajurakoa.

Tosiaan suurin osa loppukauden peleistä pelataan kotona ja nyt olisi sitten hyvä hetki alkaa pelata myös niitä pelejä yhtä hyvin, kuin vieraspelejä.

Trade deadline tulee varmaan olemaan joukkueen osalta aika hiljainen. Pakistoon jo tehtiin vahvistuksia ja tuo top-9 näyttää jo aika hyvältä muutenkin. Wideman ja Jokipakka mieluusti johonkin ja takaisin vaikka varausvuoroja.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nyt oltiin kauden toistaiseksi jännimmän äärellä, ja jatkoaikavoitto! Aika fyysinen peli, jossa Flames jaksoi painaa enemmän taklauksia ja ottaa blokkeja, ja lopulta sitten 2p plakkariin. Lopputulokseen voi olla tyytyväinen, vaikka vähän ristiriitaisia, vuoristoratamaisia tunteita pelin seuraaminen herätti. Toisaalta Kings meinasi n. 10 sek ennen varsinaisen peliajan päätöstä mennä johtoon. Pelkästään tuo tilannekin oli hidastuksen perusteella erittäin "ailahteleva", sillä itse veto lähti aika kaukaa, vaarattomalta paikalta. Vaaralliseksi sen teki se, että kiekko otti pahan kimmokkeen Giordanon jalasta, josta se muutti suuntaa maalia kohti, ja Elliott ei ehtinyt reagoimaan. Tuohon saakka oli Flamesin näkökulmasta epäonnea, mutta tuuri kävi sitten vastaavasti siinä kohtaa, kun kiekko oli menossa Elliottin selän takaa maaliin, mutta osui lopulta Elliottin mailan varteen ja lirui oikean tolpan eteen. Myös Kingsin ainoa maali herätti pahoja tunteita, kun ainakin omasta mielestäni maalin hyväksyminen oli kyseenalainen päätös. Pearson työnsi Elliottin patjan ja samalla kiekon maalin sisään - ei se muuten olisi maaliin asti mennyt. Jostain helvetin kummallisesta syystä se kuitenkin hyväksyttiin.

Pearsonin maalin myötä tämä oli taas kerran yksi monesta pelistä, jossa vastustaja päästetään alussa johtoon. Eka erä oli jälleen alun osalta Flamesin kannalta heikko, mutta noin viimeistä vitosta Flames alkoi hallitsemaan. Ja kuten tyypillistä aikaisempiin Flamesin peleihin, toisessa erässä otettiin jälleen selkeä kuskin paikka. Ansaittu tasoitus oli Micheal Ferlandin dominointia. Jake Muzzin kovalla niitillä paskaksi Kings-päädyn kulmaan. Kings yrittää kiekkoa pihalle toiselta puolelta ränniä, ja Giordano tulee sieltä vastaan ja pelaa maalin eteen. Siellä odottaa Micheal Ferland ilman vartiointia, kun Ferlyn vartija ei toipunut yli ajaneesta rekasta kyllin nopeasti. Ferland jatkaa suoraan Gion tarjoilusta vasempaan yläpesään. Teki gutaa. Monahan-Gaudreau -kaksikko oli 2vs1:ssä tokan lopussa, mutta Bishop pysäytti Johnnyn.

Kolmas erä alkoi Flamesin näkökulmasta ihan hyvin. Pelin ehdoton highlight näki kolmannen alussa päivänvalon, kun Mark Giordano ajeli keskialueella Dustin Brownin ihan pystyyn. Tuli lämpimät muistot muutaman vuoden takaa: Mark Giordano dominates Dustin Brown - YouTube Erän viimeistä vitosta Kings hallitsi jonkin verran, ja jotenkin varovaiseksi meni kotijoukkueen pelaaminen. Oikeastaan ainoa läheltä piti -tilanne oli tuo ekan kappaleen tilanne, ja siitä selvittiin jatkoille. Jatkoajalla sitten TJ Brodie jatkoi siitä, mihin MG64 jäi edellisenä yönä Kingsiä vastaan. Läpiajoon Kopitar-Carter-Doughty -kolmikon ollessa jäällä (TJ tosin ei itse mennyt koko kentän läpi kuten #64, vaan Backlundilta näppärä läpisyöttö), kiekko kämmeneltä rystylle ja etyläseen, ja kädet kattoon Ring of Firen soidessa!

Tkachuk on edelleen hieno mies. Hankki yhden jäähyn vastustajalle, olisi voinut viheltää pari muutakin lisäksi, ja sai Doughtyn pari kertaa raivon partaalle. Elliott jatkaa todella vankkoja otteita maalilla, ja oikeastaan tuo viisikkopuolustaminen on muutenkin suurelta osin kaikkien kohdalla hyvää.

Voittoputki on nyt viiden matsin mittainen, ja seuraavaksi pitäisi pelata perjantaina Red Wingsiä vastaan, joka on deadlinen lähestyessä alkanut heikentyä. Odotusarvona tietenkin voitto, ja se pelin avausmaali olisi myös kiva vaihteeksi saada. Tällä hetkellä keikutaan sijalla 7., ja pesäeroa saatiin esim. St. Louisiin, kun Blues on ajautunut neljän matsin tappioputkeen. Predatorsiin olisi matkaa piste ja Ducksiin kaksi (näillä molemmilla 1 peli vähemmän pelattuna) sekä Oilersiin neljä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös