Playoffs 2017

  • 20 681
  • 66

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Karsinnoista puhuttaessa toivoisin kyllä IPK:n säilyvän. Iisalmessa hyvä meno päällä ja kyllä joukkueen soisi Mestis-kartalla säilyvän. RoKi tai Hokki olisivat todella kovia joukkueita karsimaan ja en kyllä millään uskoisi kummankaan näistä karsimaan joutuvan. Siirtorajan umpeutuminen tuo omat kommervenkkinsä. Sitten kukin menee jotakuinkin omillaan, joskin tuo nuorisopelaajien vemputtelu toki jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Samaa mieltä, IPK:n säilyminen sarjassa on myös minun toive. Näppärä halli, hyvä tunnelma, sillä pääsee jo pitkälle.
 

Iltapuhde

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, JYP, Ilves
Niin on minunkin toiveeni samoin kuin Imatran nousu. Jypin akkoja, Lekiä ja Keupaa ei tulisi ikävä. Farmijoukkueita jotka eivät kiinnosta ketään kuten niiden katsojaluvuistakin nähdään.

Kaikkeahan sitä saa toivoa ja kyllähän täältä paistaa monelta taholta läpi se että halutaan isojen kaupunkien itsenäisiä joukkueita mestikseen. Oli KeuPankin kotiotteluissa ekalla mestiskaudella keskimäärin 600 katsojaa, se on varmaan mestiksen ennätys jos suhteutetaan paikkakunnan asukasmäärään. Nykyäänkin noin 450:n yleisökeskiarvolla tämä joukkue kiinnostaa paljon enemmän kuin TuTo tai moni muu, jos peilataan kaupungin väkimäärään. Miten on mahdollista ettei Vantaalla käy sen enempää yleisöä peleissä kuin Keuruulla, vaikka kotikaukalo on metropolialueella, sitä voisi kutsua kiinnostuksen puutteeksi jne...

Jyväskylässä ja JYPin organisaatiossa on esimerkillinen mahdollisuus pelaajan kannalta nousta junnusta ylöspäin JYP Akatemian kautta, eli jos pelaajakehitystä ajatellaan niin mestispaikka Jyväskylässä on tärkeä. LeKistä en osaa sanoa.

Ja mihin sitten vedetään farmijoukkueen raja... Onko se yhteistyösopimus liigaseuran kanssa? Vai joku pelaajamäärä mitä joukkueessa kiertää kauden aikana? Aika monella muullakin joukkueella Mestiksessä kiertää iso määrä pelaajia kauden aikana ja taitaa muutama yhteistyösopimuskin olla.

Yhtä kaikki, näkökulmia on monia ja pakko heittää välillä omiakin sekaan. Kenenkään putoamista tai nousua en sen enempää toivo, arvokasta työtä tehdään kuitenkin kaikilla kulmakunnilla.

Aiheesta mentiin nyt niin pahasti ohi että paikataan sitä veikkauksella joukkueiden järjestyksestä runkosarjan päätteeksi:
1. TuTo
2. SaPKo
3. Hermes
4. K-Vantaa
5. KeuPa
6. Peliitat
7. Jokipojat
8. Espoo U
9. LeKi
10. Hokki
11. JYP Ak.
12. RoKi
13. IPK
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, HPK, symp. Haukat, divarit
Miten on mahdollista ettei Vantaalla käy sen enempää yleisöä peleissä kuin Keuruulla, vaikka kotikaukalo on metropolialueella, sitä voisi sanoa mielenkiinnon puutteeksi..
Vantaalaiset eivät ole kovin kotiseuturakasta porukkaa, vaan keravalaisten tavoin suuntaavat isolle kirkolle katsomaan HIFK:n ja Jokereiden pelejä. Pienellä mainostuksella ja brändäyksellä saisi niin Vantaalle kuin muuallekin enemmän katsojia. Toki asiat kuten Liigakarsintojen puute vaikuttaa myös paljon.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Pelit alkaa vähetä ja runkkarin loppu/poffien alku häämöttämään. Ykkös ja kakkossijat on kahen joukkueen taistelua (SaPKo ja TUTO), 3-4 sijoista taistellaan vielä kolmen joukkueen toimesta (Hermes, K-Vantaa ja Jokipojat), viides sija menee luultavimmin edellisen kolmikon viimeiselle. 6-8 sijoista käydään vielä todellista taistelua, mutta uskon että KeuPa, Peliitat sekä EspooUnited tulee miehittämään nämä paikat. Paljon on vielä samoilla sijoilla keikkuvilla keskinäisiä, eli paljoa ei tarvi nukahdella niin tie vie taulukossa alaspäin. Veikkausta runkosarjan loppupeleistä ja pisteistä.

Jäljellä olevat ottelut : Niistä tulevat pisteet : Loppupisteet
SaPKo 9 : 18 : 103
TUTO 8 : 18 : 102
Hermes 8 : 19 : 87
K-Vantaa 8 : 15 : 83
Jokipojat 9 : 19 : 82
KeuPa 6 : 12 : 76
EU 9 : 16 : 75
Peliitat 8 : 12 : 73
LeKi 7 : 11 : 69
Jyp-Akatemia 9 : 12 : 68
Hokki 8 : 12 : 67
RoKi 9 : 10 : 61
IPK 8 : 9 : 53
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jäljellä olevat ottelut : Niistä tulevat pisteet : Loppupisteet
SaPKo 9 : 18 : 103
TUTO 8 : 18 : 102

En ole ihan perillä muiden joukkueiden pistekeskiarvoista eri aikoina, mutta SaPKo on pelannut itselleen kuukausittain seuraavasti syyskuu 2,33, lokakuu 2,2, marraskuu 1,29, joulukuu 2,63 ja tammikuu 1,63. Koko kauden ka 2,07 joten näiden lukemien perusteella tuo 2 voisi olla täysin realistinen.
TUTOn koko kauden ka on 2 joten 2,25 on lukema johon voi yltää mutta pitäisi olla parempi kuin aiemmin kaudella.
TUTO tosin on kuntopuntarin kärjessä ja kuuden ottelun keskiarvopisteet 2,5 ja tätä vauhtia saavuttaisi 104 pst.
Nyt meni ihan tilastospekulaatioiksi mutta totta on että kumpikin on niin kova joukkue että melkein maksimit pitää ottaa runkosarjan voittaakseen, kumpikaan ei tule montaa peliä häviämään.
SaPKon kovimmat ottelut paperilla pelataan kahdesti Jokipoikia vastaan, joskin se on tällä kaudella ihan hyvin sopinut. Peliittoja vastaan on kaksi peliä ja ne tulevat olemaan raakaa vääntöä Peliittojen kamppailessa playoffpaikasta (jonka ottavat) Lisäksi on kaksi kohtaamista IPK:n kanssa ja yksittäisissä peleissä vieraissa Hokki sekä kotona KiVa ja KeuPa. Lähtökohtaisesti sanoisin, että ei ole ihan pahin mahdollinen loppuohjelma.
TUTO pelaa kahdesti Hokkia vastaan, kerran Hermes, KiVa, EU, LeKi, RoKi ja Jyp-A. Siinä missä SaPKo päättää runkosarjan kotonaan, niin TUTO on pahassa paikassa nälkämaalla.
Aika näyttää, mutta minä uskon omaani kuin jäävuoreen ja SaPKo voittaa runkosrajan parin pinnan erolla. Playoffparia ei vaan voi mitenkään tässä vaiheessa vielä veikata.
 
Viimeksi muokattu:

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
En ole ihan perillä muiden joukkueiden pistekeskiarvoista eri aikoina,

Joo en itekkään kuntopuntareita tuijottaen tuota tehnyt. Tuon taulukon väsäsin sen mukaan minkälaisia otteluita vielä jäljellä ja odotettavissa olevat pistemäärät.

Esim Peliitoilla voi olla aika tiukassa tuo 12 pistettäkin, 8 ottelua jäljellä joista 2xHermes, 2xSaPKo, Jokipojat, EU, Hokki ja RoKi. Yhtään ohipeliä ei pitäis olla luvassa loppukaudella, kaikki on vielä auki. Paitsi viiminen sija, sielläkin IPK varmasti haluaa löytää omaan peliin voittamisen meiningin ennen karsintoja.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Menee melko jännäksi nuo viimeiset playoffpaikat. Jokipojillakaan ei olisi enää suuremmin vara hävitä tai alkaa tulla tukalat paikat. En olisi ihan noin suureen romahdukseen uskonut. Tosin en olisi ennen kautta uskonut niin hyvään alkukauteenkaan. Niin nämä suhdanteet luopuu kun laitanaan veikkailimme Jokipoikia kotietujoukkueeksi vielä kuukausi sitten. EI se vieläkään ole poissuljettua, mutta alkaa olla aika epätodennäköistä jo.
Hokki alkaa olla aika heikoilla jäillä ja tarvitsee huomenna ehdottomasti voiton LeKistä mikäli mielii vielä tasapäin tapella playoffpaikasta.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
En olisi jokin aika sitten uskonut, että Jokipojat on noinkin tiukilla playoffpaikan suhteen. Eilen pelasivat SaPKoa vastaan hyvin ja kampesivat itselleen erittäin tärkeän pisteen. Veikkaan, että huomisella kierroksella on LeKillä mahdollisuus pudottaa Hokki vauhdista. Hokilla jopa mahdollisuus pudota huomenna karsijan paikalle. Samoin huomenna Jokipojilla mahdollisuus pudota viivan alle.

Aika hyvin noin niinkuin muuten osuu tuossa viivan molemmin puolin keikkuville keskinäisiä ostteluita vielä tähän sarjan lopuun. SaPKo, TUTO, Hermes ja KiVa ovat varmistaneet playoffpaikkansa. Mutta sitten tulee mielestäni 7 joukkuetta joilla ei ole mitään varmaa, vaikkakin toisilla vähän paremmat lähtökohdat

Peliitat 68 pst jäljellä 2x SaPKo, Hokki ja EU
KeuPa 68 pst jäljellä LeKi, Hokki, SaPKo
EU 67 pst jäljellä TUTO, RoKi, Peliitat, Akatemia, Jokipojat
Jokipojat 65 pst jäljellä Akatemia, KiVa, EU
LeKi 64 pst jäljellä Hokki, KeuPa, Akatemia
Hokki 61 pst jäljellä LeKi, Peliitat, KeuPa, TUTO
Jyp-A 59 pst jäljellä Hermes, Jokipojat, RoKi, EU, LeKi

Ennakkoon sanoisin, että kovin ohjelma on Peliitoilla, mutta kähtökohtakin on paras Peliitoilla ja 3-5 pst tulee samaan. KeuPa saa noista peleistään riittävästi pinnoja samoin EU. Jokipoikien osalta ratkaiseva ottelu on Akatemiaa vastaan, en usko että etelän reissulta ainakaan 2 pinnaa enempää kairaa ja sanoisin että 70 pinnaa on se kasipaikka lopulta. Kun kolmen viimeisen maksimit ovat 73, 73 ja 74 niin aika hyvin pitää onnistua sieltä noustakseen ja veikkaan, että Jokipojat tarvitsevat nyt alla ristiinpelaamisia, että säilyttävät tuon playoffpaikkansa, eikä sillä yksinkertaisesti ole vara hävitä lauantaina Jyp-Akatemialle.
 
Viimeksi muokattu:

Simppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Jokipoikien osalta la Jyp kotipelissä pelataan paljon muusta kun pudotuspelipaikasta. Meinaan häviöllä tietysti se paikka menee, mutta sen myötä karsintaan joutuminen on jopa todennäköistä. Ja karsinnoissa tuolla pelillä tulee noutaja. Eli la on panokset todella kovat.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Veikkasin että viimisistä yheksästä pelistä Jokipojat kaivaa sen 19 pistettä. Taitaa jäädä aika kauas tuo määrä. Paljon on puhuttu lainapelaajien vaikutuksista sekä tulevien että lähtevien pelaajien osalta. Varmasti vaikuttaa, mutta en millään pysty uskoa että pelkästään se olis näin vahvasti kääntänyt laivaa alas päin. Valmentajan vaihto näihin aikoihin oli toinen mikä vähän ihmetytti, toki jotain piti tehdä. Isoista pisteistä kyllä puhutaan.

Tässähän saadaan vielä Draamat isolla Deellä loppu kauteen, sen verran pieniä erot on sijoilla 5-11. Jokipojat voi helposti tippua poffien ulkopuolelle, pahimmillaan jopa karsintoihin. Leki, JYPAkatemia, Hokki ja Jokipojat taistelee kaikki vähintään viimisestä paikasta poffeihin sekä viimisestä paikasta karsintoihin. KeuPa tarvii sen 3 pistettä viimisistä kolmesta ottelusta joissa kohtaa LeKin, JYP-Akatemian sekä SaPKon, sen uskon riittävän vähintään sijaan 8. Toki häviämällä loput on niilläkin mahollisuudet vielä tippua ulos.

Hermes ja K-Vantaa taas taistelee tasapäin tuosta kolmospaikasta ja molemmilla pitäs lopuista otteluista tulla ne "varmat" 6 pistettä ja sitte TUTO/SaPKo ottelusta raavitaan se ero jompaan kumpaan suuntaan. Eikös kolmos sijastaki jotain rahaa ollut tarjolla? Sellanen kutina että EU nostaa ihtensä sijalle 5 ja ainakaan ite en halua sitä joukkuetta ekalla kiekalla vastaan, mutta ehkä sitte finaaleissa? ;)
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, HPK, symp. Haukat, divarit
Eikös kolmos sijastaki jotain rahaa ollut tarjolla? Sellanen kutina että EU nostaa ihtensä sijalle 5 ja ainakaan ite en halua sitä joukkuetta ekalla kiekalla vastaan, mutta ehkä sitte finaaleissa? ;)

"Mestiksen runkosarjan voittaja saa 40 000 euroa, toiseksi sijoittunut 20 000 euroa, kolmanneksi sijoittunut 10 000 euroa ja neljänneksi sijoittunut 5000 euroa. Pudotuspeleissä palkintorahat jaetaan samalla kaavalla."

Tämä siis viime vuodelta, pitänee paikkansa tänäkin vuonna. Mukavat rahat jaossa kun katselee joukkueiden keskimääräisiä liikevaihtoja. Vantaalaisena EU:n hyvä vire hieman kuumottaa, Espoossa oltiin kaksi erää ihan telineissä ja kolmanteen ei enää auttanut mikään ryhtiliike. Pitkästä aikaa taas jännittävä kevät tulossa, alkais pleijarit jo!
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
"Mestiksen runkosarjan voittaja saa 40 000 euroa, toiseksi sijoittunut 20 000 euroa, kolmanneksi sijoittunut 10 000 euroa ja neljänneksi sijoittunut 5000 euroa. Pudotuspeleissä palkintorahat jaetaan samalla kaavalla."

Tämä siis viime vuodelta, pitänee paikkansa tänäkin vuonna. Mukavat rahat jaossa kun katselee joukkueiden keskimääräisiä liikevaihtoja. Vantaalaisena EU:n hyvä vire hieman kuumottaa, Espoossa oltiin kaksi erää ihan telineissä ja kolmanteen ei enää auttanut mikään ryhtiliike. Pitkästä aikaa taas jännittävä kevät tulossa, alkais pleijarit jo!

Kiitoksia, laiskuuttani en jaksanu ite etsiä vaikka olishan tuo varmaan googelilla löytynyt. :P

Joo EU voi olla aika ilkee vastustaja kaikille ekalle kiekalle, toisaalta en haluais että Hermekselle aina vaikeet Peliitat tai KeuPakaan tulee ekalla vastaan. Ei enään tiiä mitä toivois... Eihän niihin enään kauaa ole aikaa, 12 päivää ekalle kiekalle!
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Hermes tekee nelospaikastaki vielä taistelun. Eu tarvii 5 pistettä enemmän loppu otteluissa niin on tasapisteissä. EUlla 4 ja Hermeksellä 2 ottelua jäljellä.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Hermes tekee nelospaikastaki vielä taistelun. Eu tarvii 5 pistettä enemmän loppu otteluissa niin on tasapisteissä. EUlla 4 ja Hermeksellä 2 ottelua jäljellä.
Eroahan on 7 pistettä, eikä suinkaan 5.

Laitetaan nyt tähän vielä joukkueiden loppuohjelmat:

Hermes:

TuTo (v)
IPK (k)

Espoo United:

RoKi (k)
Peliitat (k)
JYP Akat (v)
Jokipojat (k)

Espoolla siis melkoisen helppo loppuohjelma, eikä edes 12 pinnaa lopuista otteluista ole nykyvireessä mikään mahdoton heille. Kaikkiin otteluihinsa lähtevät suosikkeina, mutta ei pistemenetys tai pari mistään ottelusta ihmeitä vaadi. Kahdessa viimeisessä ottelussa vastustajilla saattaa olla joko hurjat panokset playoff-paikan tai karsinnan välttämisen suhteen tai saattaa myös olla, että Akatemian ja Jokipon kohtalot ovat jo sinetöity tuossa vaiheessa.

Hermeksellä ensin mestarikandidaatti TuTo vieraissa, joka voisi olla muuten melkoisen tekemätön paikka, mutta TuTon viime pelit ovat menneet miten ovat eikä panosta runkosarjan peleissä heillä enää ole. Hermeksen toinen peli sitten niin ikään panoksetonta, joskin viime aikoina ryhdikkäästi pelannutta IPK:ta vastaan kotona.

Summa summarum: Kyllä Hermes tuon kotiedun pitänee ellei nyt ihan ihmeitä tapahtu. Hermes-EU olisikin mielenkiintoinen puolivälieräsarja, sen verran kuuma oli tuo viime ottelu.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Hermeksellä ensin mestarikandidaatti TuTo vieraissa, joka voisi olla muuten melkoisen tekemätön paikka, mutta TuTon viime pelit ovat menneet miten ovat eikä panosta runkosarjan peleissä heillä enää ole. Hermeksen toinen peli sitten niin ikään panoksetonta, joskin viime aikoina ryhdikkäästi pelannutta IPK:ta vastaan kotona.

TuTo varmisti tosiaan oman sijansa ja voi olla Hermeksen kannalta tärkeä tekijä kotiedun varmistuksessa. Hermes - IPK peli tulee olemaan tasoa, että Hermes on kotietunsa jo varmistanut ja IPK hakee vimmatusti huikeaa kevättä millä selviää karsinnoista ulos. IPKn mahdollisuuksia parantaa Hokin konttaaminen, JYP-An hieman vaikeampi otteluohjelma, kun huomioidaan, että IPK kohtaa viimeisissäotteluissa joukkueet kenellä ei ole mitään panosta.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Heh. Mitä lie ajatellut. Eli Hermeksen pitää saada vähintään 5 pistettä niin EUlla mahdollisuudet max tasoihin.
Jep. Tällöin Hermes päätyy EU:ta korkeammalle, koska maaliero on tällä hetkellä +32 EU:hun nähden.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Äsken vasta huomasin, että Peliitat ovat varmistaneet playoffpaikan. Onnittelut siitä Heinolaan. Peliitoilla oln vielä teoreettinen mahdollisuus kotietuunkin. Nyt neljän joukossa olevien lisäksi kotietu on mennyt muilta paitsi Peliitoilta ja EU:lta.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Äsken vasta huomasin, että Peliitat ovat varmistaneet playoffpaikan. Onnittelut siitä Heinolaan. Peliitoilla oln vielä teoreettinen mahdollisuus kotietuunkin. Nyt neljän joukossa olevien lisäksi kotietu on mennyt muilta paitsi Peliitoilta ja EU:lta.
Kaikkien muiden sarjan joukkueiden, paitsi KeuPan kohdalla voidaan puhua kotiedusta, KeuPan tapauksessa kotihaitasta :) KeuPa on tällä hetkellä tukevasti kiinni vierasedussa. Myös altavastaajan asema tuntuu KeuPalle sopivan, toivottavasti saadaan uusinta SaPKo - KeuPa -parista tänä keväänä.

Aika kummallista, että sama joukkue on sekä sarjan paras vierasjoukkue että sarjan huonoin kotijoukkue. Yleensä sarjan heikoin kotijoukkue löytyy läheltä sarjan pohjaa, kun taas paras vierasjoukkue kärjen tuntumasta. Enpä muista aikaisemmin vastaavaa nähneeni, että koti- ja vieraspelaamisen välillä (tilastojen valossa) on noin suuri ero, nimenomaan vieraspelaamisen eduksi. Vielä kun ottaa huomioon, että KeuPan alkeellisessa kotihallissa kotiedun tulisi olla päinvastoin melko suuri, kuten aikaisemmilla kausilla onkin ollut.
 

Anttiii

Jäsen
Mielenkiintoinen on playoff-taistelu tosiaankin. Kuitenkin arvelisin, että lopullisissa sijoituksissa Jokipojat putoaa pleijareista pois. Jokipojilla on jäljellä kaksi vieraspeliä K-Vantaata Ja Espoota vastaan ja niistä ei montaa pistettä ole luvassa. Leki hoitanee oman kotiottelunsa ja nousee sillä 71 pisteeseen.
 

Leijonamään

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Jaaha. Positiivisen tiukka runkosarja takana.
Keskiviikkona putoaa kiekko ensimmäisenä jäähän, puolivälieräparit tulevat sisi olemaan

SaPko - KeuPa HT
TUTO - Peliitat
Kiekko-Vantaa - Jokipojat
Hermes - Espoo United

Kahta ensimmäistä paria pitäisin melko selkeänä, SaPkon liito ei varmasti pääty vielä tähän. TUTOn hienoisista lopun vaikeuksista huolimatta turkulaiset lähtee ennakkosuosikkeina sarjaan.

Kaksi jälkimmäistä ovat kuitenkin mielestäni täysin auki, pelottaa myöntää tämä näin vantaalaisena.
Nähdäänkö seiskapelejä?

Oma mutu välieräjoukkueista:
SaPko
TUTO
K-Vantaa
EU

Mitä ajatuksia nämä parit muissa foorumilaisissa herättää?
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Oma mutu välieräjoukkueista:
SaPko
TUTO
K-Vantaa
EU

Mitä ajatuksia nämä parit muissa foorumilaisissa herättää?

KeuPa sai toivomansa SaPKon vastaan. Vielä, kun KeuPa saa Väyrysen, Tammisen etc. kokoonpanoon, niin päästään haastamaan pässejä ihan tosissaan.

Samat fiilikset kuitenkin välieräjoukkueista kuin palstaveljellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös