Boston Bruins 2016–2017

  • 126 255
  • 475

Thmz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kyllähän Julienin erottaminen olisi se viimeinen teko tälle joukkoeelle. Vika ei selkeästikään ole valmennuksessa tai edes GM:ssä. Neely pihalle, retoolataan Sweeneyn tyyliin. Julien on kuitenkin käsittääkseni sanonut, että haluaa olla retoolin/rebuildin läpi mukana.

Trade deadline lähestyy myös uhkaavasti ja toivon, että mitään liikkeitä ei tehdä. Ainakaan ostamisen suhteen. Aika syvässä suossa kumminkin ollaan tällä hetkellä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Trade deadline lähestyy myös uhkaavasti ja toivon, että mitään liikkeitä ei tehdä. Ainakaan ostamisen suhteen. Aika syvässä suossa kumminkin ollaan tällä hetkellä.

Samaa mieltä, ja nimenomaan niin, että ei lähdetä väen väkisin vahvistamaan hyökkäystä heittämällä joku Brandon Carlo mäkeen. Tällaisessa toiminnassahan ei olisi mitään järkeä. Kun se puolustus on jo nykyisellään niin kapea kuin se on. Carlon lähtiessä Bruinsin ainoa kiekollinen pakki olisi taas Colin Miller. On toki totta, että siellä on prospectpoolissa tulossa lisää vahvistusta puolustukseen, mutta täytyy muistaa, että vahvistusta tuo puolustus tosiaan tarvitsee ja tällä hetkellä Charan sopimus on loppumassa juuri sopivasti ensi kauden loppuun. Mahdollisuuksien mukaan sitä voidaan toki siitä jatkaa kaudella, max kahdella. Tämän lisäksi Lilesilla on jo ikää jonkin verran, ja ei se McQuaid myöskään mikään nuori poikonen ole, kun tuli 30 vuotta täyteen. Myös Kevan Miller saa kohta pyöreät 30 täyteen.

Hyökkäysosasto on ihan kelvollinen, jos mietitään esimerkiksi top-6 hyökkääjiä. Bergeron ja Krejci ovat vain alisuorittaneet, jonka lisäksi tosiaan alkukaudesta oli loukkaantumisia jo ennestään kapeassa puolustuspäässä.

Nyt vain malttia toimistollekin. Pudotuspelit ovat vielä ihan mahdollisia, joskin näitä neljän pisteen pelejä pitää alkaa kääntämään pikkuhiljaa. Alkaen seuraavasta ottelusta Detroitia vastaan.

Ei nyt vielä heitetä kirvestä kaivoon larzzon. Vielä on kaikki Bostonin omissa käsissä kuitenkin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tämä kausi on jo menetetty ja käyrä osoittaa siihen suuntaan että todennäköisesti pudotuspelejä ei pelata pariin seuraavaankaan kauteen. Tämä tuokin mielenkiintoisia kysymyksiä tulevaisuudesta.

Toistetaanko viime kauden toimet ja panostetaan veteraanien hankintaan pudotuspelipaikkaa jahdatessa? Joukkue lienee samaa tasoa kuin viimeksi, mutta takamatkaa on enemmän. Jääkiekko ja Bruins ei käsittääkseni ole enää kiinnostava muihin isoihin lajeihin verrattuna, joten Jacobseista voi löytyä todellinen yllätyssektori tälle keväälle. Pitkiä pudotuspelejä ehtivätkin jo julkisuudessa odottamaan eli sieltä voi tulla käsky parantaa joukkuetta hinnalla millä hyvänsä

Pistetäänkö ihan reilusti tankaten loppukausi? Kysytään ketkä luopuu pykälistään, katsotaan mitä markkinoilta saadaan ja nuorille korvaajille pari kuukautta kovia pelejä plakkariin. Löytyykö Raskille tai Krejcille ottajaa? Mahtuuko Charan paita kattoon Edmontonissa?

Mitä tapahtuu kulisseissa? Vahva kuva on tullut että organisaatiossa ei vedetä kelkkaa samaan suuntaan. Tulossa on kolmas perättäinen mahalasku, kuka saa syyt niskoilleen? Valmennusryhmä, GM, presidentti, luistimenteroittaja? Kaikki on varmasti tehneet virheitä ja tulos tai ulos meiningillä kuka tahansa ansaitsee lähteä.

Pitäisikö Julien vaihtaa vai vedetäänkö parin kolmen kauden re-tool läpi näillä valmentajilla? Haluaako jatkoajan Bruins-lajikumppanit vielä katsoa Julien-kiekkoa vai olisiko muutoksen aika? Riskinä on että penkin taakse tulee Sacco, Milbury ja Neely jotka vetää sellaista Dave Lewis -kiekkoa että kotikatsojat sortuu alkoholismin tielle pelejä seuratessaan.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Onko toi "Julien-kiekko" edes Julienista lähtöisin, vaan johtuuko vain ja ainoastaan siitä, että Julien on alusta saakka operoinut Bruinsissa rajallisen taitotason rosterilla? Huippuvuosinakin Bruins oli kuitenkin hyökkäykseltään enemmän duunariporukka kuin yli äyräiden valuva talenttipooli. Puolustus on aina ollut huonosti liikkuva. Siinä on jo pari aika merkittävää rajoitetta pelitavalle.

Mun nähdäkseni kaikki huippuvalmentajat painottavat aika lailla samoja asioita. Toki on trendejä, jotka toiset omivat nopeammin kuin toiset ja, kuten todettu, rosteri aiheuttaa toisille rajoitteita, mutta lopulta valmentajille kyse on yksinkertaistettuna siitä, että pelaajat tekisivät kaukalossa mieluummin todennäköisesti onnistuvia ratkaisuja kuin niitä toisia.

Mitä kauemmin NHL:ää on seurannut, sitä enemmän on alkanut arvostaa valmentajia, jotka ovat olleet kauan mukana ja menestyneet useassa seurassa. Media rakastaa tietysti Patrick Royn ja Jon Cooperin kaltaisia karismaattisia tyyppejä ja kestä tahansa guyboucherista leivotaan yhden kauden jälkeen jeesus. Mutta jos Julien pitää vaihtamisen takia vaihtaa, niin sitten olisi syytä saada Babcock, Quenneville, Hitchcock tai edes Vigneault, Boudreau tai Trotz tilalle. Huonompi on huonompi, eikä hyvää kannata huonompaan vaihtamisen ilosta vaihtaa.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Totta ettei aina vaihtamalla parane. Minua on alkanyt ärsyttämään nuo hyökkäysten päättämiset. Mennään rusheissa sitä laitaa pitkin vievää junan raidetta johon puolustus ohjaa ja sitten laukaus kulmasta josta ei mitään saumaa saada mitään aikaan. Sitten cycleä vedetään laidassa josta koitetaan saada taas laukaus aikaan pienestä kulmasta. Brad ja Pasta sentään joskus koittavat harhautuksilla ja haastoilla päästä niihin parempiin paikkoihin, mutta muuten tosi tylsää katella tollasta peliä. En sitten tiedä onko tämä joku sovittu juttu valmennuksen taholta, mutta luulisi tuolla hyökkäyksellä tekevän enemmän. Pelaaminenhan on ihan pirtsakkaa ollut jo pitemmän aikaa, mutta sillä ei ole mitään merkitystä niin kauan kun ei saada kiekkoa reppuun.Box score näyttää kivalta kun on "hallittu" laukauksia ja peliä, mutta 0pts matsista tiputtaa varmasti taulukossa alaspäin.

Sellainen huomio oli tuolla twitterin puolella että Bruins on pelannut järjettömän paljon 3/4 yöhön pelejä. 11 kpl jo tälle kaudelle on hitusen verran liikaa veteraaneille. Tuossa vielä linkki: Rob Pizzola Twitterissä: "Look at the breakdown of rest situations for those teams. Boston is playing an insane amount of 3 in 4 nights and 4 in 6 nights. https://t.co/x7jk7xzsKi" (linkki vie jonku twiittaajan tilille)
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Pari tärkeää voittoa putkeen ja nyt Bruins jälleen viivan yläpuolella. Toki kaikki liigan joukkueet Flames pois lukien ovat pelanneet vähemmän otteluita.

Nopeasti summattuna pari peliä. Red Wingsiä vastaan pelattua ottelua en nähnyt, mutta Marchand siellä tötöili ja kampitti jalalla Kronwallia. Marchand selvisi sakoilla, mikä toki oli hyvä asia, koska pelissä pingviinejä vastaan Marchandia todella tarvittiin.

Pittsburghia vastaan pelatun ottelun näin. Tunnetta oli, pari hanskojen pudotusta ja runsaasti taklauksia. Puolustuksella oli suuren suuria vaikeuksia pysäyttää kaverin hyökkäyksiä ja Raskin täytyikin ottaa pari vähän isompaa koppia. Carlo putosi lopusta rosterista, toivottavasti ei mitään pahempaa. Bruinsin voiton takuumiehinä toimivat Rask, Bergeron ja Marchand. Bergeron voitti kaksinkamppailun Crosbyä vastaan ja oli ennen kaikkea aloituksissa todella hyvä. Vielä muutama tärkeä piste ja maalikin, niin Bergeronin otteita voi todellakin kehua erinomaisiksi. Marchand sen sijaan toi Bruinsin taisteluun mukaan. Pingviinien siirtyessä 2-0 johtoasemaan näytti tilanne aika heikolta Bostonin kannalta, mutta pari loistavaa offensiivista ratkaisua nostivat Bruinsin ensiksi tasoihin, ja siitä lopulta ohi.

Julien jälleen vähän kierrätti puolustajiaan, sillä Millerit pelasivat tällä erää kolmannessa parissa, Morrow'n ja Lilesin sijasta. Charan ja Colin Millerin otteet olivat hyviä, ja nostan heidän nimet vielä tällä tavalla erikseen esiin.

Hyökkäyksessä Marchand-Bergeron-Pastrnak pelasivat jälleen yhdessä, ja mikäli Pastrnakin pelaaminen tässä ketjussa tarkoittaa sitä, että Bergeron pelaa tuolla tasolla, niin ketju kannattaa pitää ehdottomasti yhdessä jatkossakin. Joskin samaan hengenvetoon on todettava, että Krejcin ketjun kiekollinen peli jäi todella kevyeksi, Vatranon ja Backesin suhatessa laitureina.

Joka tapauksessa tärkeät pari voittoa ja tästä on hyvä mennä taukoilemaan ja huilaamaan.

Taas heitetään kolme tähteä:
1. Tuukka Rask
2. Patrice Bergeron
3. Brad Marchand
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Ostoskassille peukkua raporteista. Itsellä jäänyt viime aikoina pelit näkemättä ja mennään vain koosteiden mukaan.
Eipä se itse peli kai juuri ole mihinkään muuttunut. Kuteja on yleensä n. puolet enemmän kuin vihulla ja toivotaan Raskin ja Marchandin repivän pisteitä sieltä täältä.

Julienin toivon jatkavan ihan siitä syystä, että en keksi kuka olisi tällä hetkellä tilalle saatavissa ja olisi vielä edistystä nykyiseen. Kauppoja en juuri jaksa funtsia kun en niin muiden tarpeita tiedä. Toivomus kuitenkin olisi, että olisivat enemmin myyjiä kuin ostajia, jos jotain on tarpeen tehdä. Luotto siihen että jotain järkevää saisivat aikaan ei ole kovin kummoinen.

Ehkä silloin 14-15 kaudella olisi ollut aika aloittaa tankkaus ja uudelleen rakennus ns. huolella, vaikka nykyään ihan asiallisia junnuja onkin systeemissä. Toki siihen olisi vaadittu osaava johto.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Pitkästä aikaa viihdyttävä peli. Pari Backesia vielä lisää turhakkeiden tilalle ja pelaamaan fyysistä peliä niin alkaisi näyttämään Bruins-hokilta mitä minä katsojana odotan.
Pens on kyllä hyvä joukkue ja pelaa kovalla tasolla vaikka pari johtavaa pelaajaa on telakalla. Olisi hienoa nähdä Pit-Bos ensimmäisen kierroksen kohtaaminen jos tästä karhuset viimeisillä sijoilla jatkoon pääsee. Tähän tarvittaisiin kuitenkin voittoputki jonka on alettava nyt kun otteluohjelma kääntyy Bostonille suosiollisemmaksi.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Tuossa kun aikaisemmin tuli kritisoitua tuota liian suoraviivaista peliä jossa vedetään eikä hakeuduta paremmalle paikalle, niin todettakoon että kyllä se tilastoissa näyttää kauniilta kun Bruins on koko liigan kärjessä 34.4 vedon/per peli keskiarvolla. Päästetyissä laukauksissa on edellä vain Kings ja difference on hurja 7.9 per peli.

Yöllä todella tärkeä voitto Tampasta ja Brad oli jälleen erittäin hyvä. Samalla pistepörssin viidennelle sijalle kivuten järjesteli pari ensimmäistä maalia tutuilla pirueteilla. Laukaukset 35-21 Bostonille ja tänään b2b peli Washingtonissa. Sen jälkeen lepoa ja sarjataulukossa valumista seuraten kun seuraavan viikon aikana on vain kotipeli Torontoa vastaan. 2.2-19.2 välisenä aikana on vaivaiset 4 peliä joten ansaittua lepoa luvassa ja kaikki kotona.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Jälleen tärkeä voitto Bruinsille, kun muutaman pisteen päässä lymyillyt Tampa Bay jäi pisteittä kotonaan. Rask oli vähän haparoiva sekä torjunnoissaan että kiekollisesti, vaikka mistään merkittävästä tason alituksesta ei ollut kyse. Toivottavasti Julien kuitenkin lepuuttaa Raskia seuraavassa pelissä, kun heti perään tulee Caps vastaan. Khudobin ainakin nostettiin ylös tuossa hetki sitten. Enteileeköhän tämä sitä, että venäläiskassari saa viimeisen mahdollisuutensa.

Puolustuksessa voi olla, että rotaatiota myös tapahtuu. Liles ja Morrow lepäilivät tämän pelin ja saattaa hyvinkin olla, että seuraavaan peliin korvaavat Millerit pakkiparina. Colin Miller ja Kevan Miller tosin pelasivat kelvollisesti omat ruutunsa. Toki surullinen tilanne ylipäätään, että NHL-tason puolustajia on neljä kappaletta ja sen jälkeen tulee kavereita, joiden kanssa saa aina pelätä kun kentällä ovat.

Bergeron on karistellut alkukauden heikon käynnistyksen ja pelaa hyvää kiekkoa. Edelleen toinen ketju kärsii jostain. Vatrano pelaa hyvin, mutta Krejcillä ja Backesilla edelleen vaikeuksia omassa- ja yhteispelissä. Toki nyt Krejci takoi mukavat 1+1 tehot.

Nyt Bruins on alkanut kääntää tärkeitä otteluita edukseen ja edelleen Boston majailee viivan yläpuolella. Caps ei päävastustajiin kuulu, joten kaikki on plussaa mitä pääkaupungista tulee matkaan.

Kolme tähteä Ostoskassilta:
1. Patrice Bergeron
2. Colin Miller
3. Zdeno Chara
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
tänään b2b peli Washingtonissa. Sen jälkeen lepoa ja sarjataulukossa valumista seuraten kun seuraavan viikon aikana on vain kotipeli Torontoa vastaan. 2.2-19.2 välisenä aikana on vaivaiset 4 peliä joten ansaittua lepoa luvassa ja kaikki kotona.

Aiemmin tänään itsekin katselin tulevaa otteluohjelmaa ja tuli mieleen taannoin linkittämäsi hyvä katsaus Bruinsia "sorsineeseen" alkukauden ohjelmaan. Käsittämättömältä tuntuu, että vielä tämäkin erittäin harva jakso alkaa back to backin jälkimmäisellä kärkijengiä vastaan, toki tällä kertaa itsekin pelannutta sellaista.

Vaikka pelejä ei nyt sitten ole juuri tarjolla niin muuten on kyllä todella mukavaa päästä lopulta eroon tuosta pelimäärien epäsuhdasta. Outoa on ollut taulukoiden tarkastelu kun mitä ilmeisimmin tärkeimmiksi päävastustajiksi muotoutuvat Leafs ja Sens ovat niin eri luvuilla. Ilmeisesti varsinkin Sensin loppukaudesta löytyy samankaltaisia hankalia ottelusumia kuin mitä Bruinsilla on ollut tähän asti, eli saa nähdä miten nämä vaikuttavat suhdanteisiin.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ei saanut Khudobin viimeistä mahdollisuuttaan vaan se on ilmeisesti käytetty. McIntyre nostettu takaisin NHL:n puolelle ja Khudobin lähetetty takaisin Providenceen. Raskia kuormitetaan ihan kunnolla, mikä on kyllä todella mielenkiintoinen ratkaisu, ottaen huomioon sen että Raskilla tosiaan vielä jonkinlaisia pieniä vaivoja ollut koko kauden. Ymmärtääkseni lonkan seutuvilla. Ja vaikka tavoitteena on pudotuspelit, niin siitä ei kyllä kukaan kostu oikein mitään, että Rask peluutetaan loppuun runkosarjassa ja pudotuspeleihin mennään vain selviytymään. Muutenkaan rotaatiota ei tapahtunut lainkaan, mikä yllätti minut. Millerit jatkoivat kokoonpanossa, Morrow'n ja Lilesin jatkaessa katsomon puolella.

Caps on pirun hyvä joukkue ja se näkyi yön ottelussa. Todella hyvää viisikkopuolustamista ja Bruinsin vaarallisimmat paikat tulivatkin erikoistilanteiden kautta. Marchand ja Bergeron jatkoivat hyviä otteitaan. Pastrnakille tuli pelissä vähän osumaa käteen, ilmeisesti ei kuitenkaan sen pahempaa. Bergeron blokkasi yhden todella kovan laukauksen, mutta jotenkin kaveri vielä sen jälkeen palasi peliin.

Tuukka Rask ei jälleenkään ollut parhaimmillaan ja voi olla, että siellä pientä väsymystä jo nyt on. Monet joukkueet antoivat kuitenkin tähdistöviikonloppuna pelanneen ja matkustaneen veskan huilata, Bruins ei näin tehnyt. Vaan itse asiassa nimenomaan Boston peluutti Raskia kaksi peliä putkeen. Matkustaminen viikonlopun jäljiltä toiselta puolelta mannerta, ja sen jälkeen peli Tampassa ja uusi matkustus hiukan pohjoisempaan. Väitän, että tällä oli vaikutusta Raskin pelaamiseen.

Puolustuksessa Colin Miller ja Kevan Miller saavat ottaa nimiinsä sekä ensimmäisen että viidennen Caps-maalin. Ensimmäisessä huonoa pelinlukua ja viidennessä kaksinkamppailuissa turpaan. On tuo kyllä surullista, kun neljä NHL-puolustajaa ja niistäkin Krugin alkukausi oli vaikea ja McQuaid yksipuolinen pelaaja. Sitten loput tasoa AHL. Prospectpool on toki laadukas puolustajien osalta, mutta veteraanin hankkiminen kevättä silmällä pitäen, ei välttämättä olisi huono ratkaisu. Ja periaatteessa ei haittaisi vaikka kyseessä olisi veteraani, jolla sopparia vielä ensi kaudelle, koska tosiaan nuoret vasta tulossa ja laajennusdraft kesällä, jossa tuskin mikään keskitason veteraani NHL-puolustaja kiinnostaisi Vegasia.

Washingtonia vastaan en itse ollut budjetoinut pisteitä, joskin hyvät otteet Bruinsin osalta yllättivät. Matkustelua Tampasta Washingtoniin ja peli peräkkäisinä päivinä. Ei mitkään helpot lähtökohdat lähteä pelaamaan ottelua, jossa vastassa on ehkä idän kovin kiekkojoukkue. Tästä on siis ihan hyvä jatkaa ja pudotuspelipaikka näyttää näillä otteilla todennäköisemmältä, kuin muutama viikko takaperin katseltuna.

Laitetaan vielä perinteiset kolme tähteä:
1. Brad Marchand
2. Patrice Bergeron
3. David Pastrnak
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Aika vaikea ymmärtää, että toimistolla näkevät sellaisen tasollisen eron kummankaan Millerin ja Lilesin otteissa, että kannattaa mieluummin peluuttaa kahta rightia parina kuin nostaa Liles kokoonpanoon. Siis että paskojahan ne ovat kaikki. Lileskään ei ole ollut tärskynsä jälkeen viime kauden tasolla, jos nyt ollenkaan tällä kaudella.

Morrown asema on käynyt selväksi, ja vaikka vähän eri mieltä olenkin, niin ymmärrän ratkaisun hyvin. Bruinsin puolustusalueen selviytymistaistelussa ei ole paljoa arvoa sulavasta luistelusta.

Rask on mielestäni haparoinut jo muutaman viikon. Toki väliin on ollut hyviäkin otteluita, mutta syksyinen pelistä toiseen jatkunut varmuus puuttuu. Ihan ymmärrettävää tuolla pelitahdilla, mutta nyt pitäisi toimistollakin nähdä, että kausi on paketissa, jos maalivahtitilannetta ei ratkota. Enkä nyt tarkoita, että tarvitsee hankkia uusi maalivahti, vaan McIntyren rohkeampi peluutus saattaa toimia sekin.
 

Knap

Jäsen
Ristiriitaiset mietteet.
Kyllä haluaisin nähdä pudotuspelejä Bostonissa, mutta en haluaisi että se tapahtuu tulevaisuuden menetysten kustannuksella.
Toki voi noita potentiaalinsa käyttäneitä äijiä kuten Morrow heittää menemään, jos tilalle saa jotain hyödyllisempää.

Marchand valittiin kuukauden toiseksi tähdeksi. Peukkua!
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Tärkeä peli Toronto Maple Leafsia vastaan oli värikäs kamppailu. 11 maalia, kypärätemppu ja yksi laadukas mylly. Lopputulos Bruinsin kannalta katastrofaalinen. 6-5 tappio loppuhetken maalilla. Kyllähän viidellä maalilla tulisi ottelu voittaa. Etenkin, kun puhutaan Bruinsista.

Krejcin kenttä oli koko pelin ajan täyttä kuraa ja Backesin olisi ollut parempi vain jäädä aamulla nukkumaan. Czarnik ja Hayes olivat vaihtaneet paikkaa siten, että tällä kertaa Hayes oli poppareilla. Raskilla jälleen vaikea ilta ja McIntyre tulikin kesken ottelun tolppien väliin. McQuaid otti kovan myllyn Martinia vastaan ja tyrmäsi vastustajansa. Nyt lyhyt tauko ja pelit taitavat jatkua torstaina. Tauko tulee kyllä Bruinsille hyvään aikaan.

Tästä McQuaidin ja Martinin tappeluun.

Kolme tähteä:
1. Adam McQuaid
2. David Pastrnak
3. Torey Krug
 
Suosikkijoukkue
Bruins
No juu, olisko ollut kauden tärkein matsi ja aika hyvin hallinnassakin, mutta puolustus ei ollut tällä kertaa hyökkäyksen kanssa samalla tasolla. Toronton 4 ensimmäistä maalia tuli suoraan omista virheistä eikä se viideskään Krejcin suurimpia saavutuksia ollut. Tällä hetkellä kun näyttää siltä, että valmennus peluutti Raskin sille tasolle ettei sieltä juuri apuja tule, niin sitä ajattelee että olisko sitä McIntyreä voinut peluuttaakin välillä. Ei sillä että Bruins edelleenkään mokkeihin häviä, kun aika tekemätön paikka nytkin Raskilla oli. Viime yön matsin toki olisivat todennäköisesti voittaneet jos mokkejen taiston olisi Rask vienyt.

McQuaid saa mun puolesta jatkaa uransa loppuu Bruinsissa eilisen myllyn jälkeen
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kyllä toimiston puolella on jotain liikkeitä tehtävä pian, mikäli sellaisia ollaan ylipäätään tekemässä. Puolustusta tulee vahvistaa tai hankkia uusi laadukkaampi kakkosmokke. Näkisin, että McIntyre on ollut ihan hyvä pelaamissaan peleissä ja sinänsä uuden maalivahdin hankkimisessa on enemmän riskejä kuin puolustuksen vahvistamisessa. Tosin McIntyrea tulee peluuttaa vain rohkeasti useammin. Raskin taso on pudonnut ja kommentit kuten "I kind of a pulled a groin" kertovat siitä, että eihän Rask nyt aivan kunnossa ole. Tämän lisäksi vähän ehkä kohtuuton pelitaakka ja pieni loukkaantuminen taustalla, niin ei ihme, että taso vähän putoaa kauden edetessä. Toki ei Raskin taso ole mitään sukellusta kokenut, mutta eihän hän ole lähelläkään kauden alun tasoa, kun oli koko NHL:n paras maalivahti. Nyt mielestäni Bobrovsky on mennyt ohi kuten myös Dubnyk. Price ja Ward pelaavat myös hyviä kausia, joten mikäli Raskin taso putoaa pysyvästi nykyiselle tasolle, niin Vezina-keskustelut voidaan unohtaa.

Eli puolustusta tulisi vahvistaa. Tosiaan Carlo, Chara, Krug ja McQuaid täyttävät NHL-standardit. Edellisessä kolmessa pelissä Millerit ovat pelanneet ne jämäminuutit. Colin Miller välilä pelannut Krugin kanssa, joka tuplannut vaihtoja. Tämän lisäksi Colin Miller pelannut toisessa ylivoimakoostumuksessa, missä Krejcin kanssa pelaavat viivaa, eli kaksi rightin jätkää viivassa. Kevan Miller taasen on pelannut alivoimaa, ja on hoitanut pienen ruutunsa mallikkaasti. Colin Millerillähän oli muistaakseni kausi tai pari taaksepäin AHL:n kovin laukaus, joten hänellä saattaakin olla jotain annettavaa ylivoimapelille. Tiedä sitten kuinka hyvä asia ylipäätään on peluuttaa viivassa kahta oikealta puolelta pelaavaa pelaajaa.

Tämän lisäksi on vähän hölmöä, että Bruinsin kolmosparissa pelaa kaksi rightin puolen puolustajaa. Morrow ei varmaan jatkossa Bruinsin suunnitelmiin kuulu. Ei ole Bruinsin näköinen pelaaja hän, ja voisi pelaajalle itselleenkin tehdä hyvää siirto muualle. Liles sen sijaan on ihan samaa tasoa Millereiden kanssa, mutta näkisin, että Colin Millerillä on pieni edge Lilesiin nähden ja taas Kevan Miller on Lilesiin verrattuna täysin eri tyylinen pelaaja. Tämän takia Bostonin puolustus ei oikein ole tasapainossa. Bruinsin tulevaisuus puolustajien osalta näyttää ihan hyvältä, mutta tulevaisuus ei ole nyt.

Boston tarvitsee ehdottomasti vahvistuksia loppukaudeksi puolustuspäähän, koska neljällä NHL-tason puolustajalla on tosi vaikeaa pärjätä loppua kohden. Spooner ja Morrow lienevät niitä pelaajia, jotka ovat ensimmäisten joukossa tulilinjalla. Näin ainakin itse tilanteen näen.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Käydään vielä edelliseen viitaten läpi tulevaa laajennusvarausta Bruinsin osalta. Laajennusdraftissa tosiaan joukkue voi suojata joko seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja maalivahdin tai kahdeksan kenttäpelaajaa ja maalivahdin. Kaikki ensimmäisen tai toisen vuoden ammattilaiset ovat automaattisesti suojattuja, tai paremmin sanottuna, eivät Vegasin valittavissa. Maalivahdin osalta tilanne on selkeä. Rask saa suojauksen ja Subban sekä Khudobin ovat Vegasille tarjolla.

Puolustuksessa Chara on automaattisesti suojattu, koska hänellä on klausuuli, joka estää hänen liikuttelun. Brandon Carlo on suojattu automaattisesti. Täten vielä kaksi puolustajaa voidaan suojata ja se on aika helppo tehtävä, eli McQuaid ja Krug suojataan. Tällöin Millerit jäävät tarjolle Vegasin otettavaksi.

Hyökkäyksessä Krejci, Backes ja Bergeron on pakko suojata. Tämän jälkeen voi vielä suojata neljä hyökkääjää. Marchand on päivän selvä suojattava pelaaja ja sanoisin, että Pastrnak suojataan myös. Sitten vielä kaksi suojattavaa pitäisi valita vaihtoehdoista Beleskey, Hayes, Spooner, Nash, Moore ja Schaller. Näistä pelaajista Beleskey, Hayes ja Nash täyttävät NHL:n asettavat vaatimukset siitä, että minkälaisia pelaajia tulee olla valittavissa. Joten itse sanoisin jo tässä ja nyt, että Beleskey ja Hayes jätetään suojaamatta. Tällöin valintoja tehdään Spoonerin, Nashin, Mooren ja Schallerin väliltä. Moore on tulevana kesänä UFA ja jo 36-vuotias, Spooner ja Schaller sen sijaan ovat rajoitetusti vapaita agentteja. En kuitenkaan haluaisi käyttää selviin bottom-6 pelaajiin suojauksia, joten Spooner saanee suojauksen ja vaikka Nash, koska omaa todella hyvän hintaisen sopimuksen, joka kattaa vielä ensi kauden.

Loppujen lopuksi Bruins tarjoaisi Vegasille seuraavia pelaajia:
Khudobin
Subban

Kevan Miller
Colin Miller

Matt Beleskey
Jimmy Hayes

Jos asiavirheitä sattui, niin voi toki korjata. Mainittakoon vielä loppuun, että esimerkiksi Czarnikia, Acciaria, Vatranoa, O'Garaa, Grzelcykiä, McIntyreä sekä jo aiemmin mainittua Carloa ei tarvitse suojata.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Juu, Bruins on valmistautunut erittäin hyvin laajennusdraftiin :D

Viikonloppuna oli taas twitter täynnä advstatseja ja niiden mukaan Bruinsin puolustus elää ykkösparistaan. Korostetusti vaikeimmat minuutit, Julien kyllä osaa peluuttaa, mutta peli hyvin hallinnassa. Saman tietysti näkee silmillä. Loput puolustuksesta blaah. Itselle Krug on jälleen kerran ollut pettymys, vaikka toki kesän iso operaatio hidasti alkukautta. Sittemmin on parantanut, mutta aika vaikea nähdä kaverissa edelleenkään hyvätasoista top4-pakkia. Ainakin parin pitäisi olla paljon McQuadia kovempi. Tekee pisteensä, mutta myös virheitä ja ottaa pataan kaksinkamppailuissa. Krug on pieneksi mieheksi aika kankea, ja ihan kivestä, jos vertaa samankokoiseen ja kaksinkamppailuissa loistavaan Marchandiin.

Pakkiosaston pohja on sitä mitä on, mutta vaikea nähdä, että kolmospari olisi varsinaisesti Bruinsin ongelma, ketä siellä nyt sitten pelaakaan. Pitäisi olla kaksi sellaista paria, ettei kolmosparia tarvitsisi katsella nykyistä määrää. Ns. hauska on siinä, että jos tuonne löytäisi hyvän kolmospakin, niin siinä saattaisi koko puolustus alkaa näyttää hyvältä, kun kukaan ei joutuisi pelaamaan niin selvästi liian isoissa saappaissa. Näillä näkymin sitä kolmospakkia joudutaan kuitenkin odottelemaan prospekteista ja se ottanee niin kauan, että sitten on Charankin saappaat täytettävänä. Ja hyökkäyksen runko ikämiehiä.

Olisi todella mielenkiintoista nähdä Sweeneyn liikkeet DLlla, jos Bruinsilta olisi mahdollisuudet menneet. Pitäisikö kiinni kilpailukyvystä ja joukkueen uusimisesta lennossa, vai löytyisikö kaupattavaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilmoitus Julienin potkuista sopivasti Patriotsin mestaruusparaatipäivänä. Näin ne ammattiorganisaatiot toimivat, kun halutaan haudata huonot uutiset. Viileän harkittu veto.
 

Knap

Jäsen
En voi ymmärtää.. Nyt sieltä palkataan joku Patrick Roy ja elämä jatkuu? Kaikkien aikojen lempivalmentaja, enkä nää sitä enää mun suosikkijengin takana..
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hyvä valmentaja mutta vuosikymmen samassa hommassa on minusta liikaa. Nyt peli voi lähteä vielä kulkemaan tai sitten upotaan kauden päätteeksi pohjalle mutta jotain muutosta oli tapahduttava, kun kolmas vuosi putkeen Bruins on jäämässä pois pudotuspeleistä. Claude Julienille löytyy varmasti töitä ja Sakicina olisin jo tammikuun soitellut ja kysellyt mitä kuuluu.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Aika hiljaiseksi kyllä vetää. Julienille kyllä töitä riittää se on varma, onhan kyseessä yksi NHL:n kovimmista valmentajista. Saapa nähdä kuka sieltä tulee tilalle, mutta aika epätoivoinen veto toimistolta.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
@GlobeFluto : Bottom line from press conference: philosophical difference in how the coach and GM viewed quality of the roster.

No niin, nyt kun kannukaliiberin rosterille saadaan keskinkertainen ahl-valmentaja, niin Sweeney voikin alkaa varailemaan paatteja paraatiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös