Jari Kurri jokerijohtajana

  • 203 779
  • 595

koodinimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan hauskaahan tälläsiä täysin subjektiivisia (esim. H.Karlsson on laatijan mukaan tasoa "ynnämuut"?) listoja on puuhastella... Tuossa aiemminkin mainittiin, että Broc Little tuli Jokereihin sellaisella profiililla, että mikä tahansa liigajoukkue olisi 100% varmasti ottanut miehen rosteriinsa. Täälläkin oli aikamoinen mestaruussaunan lämmitys käynnissä kun soppari julkaistiin. Voisi ihan yhtähyvin julkaista listan "jatkoajan fanien hehkuttamat, jotka olikin ihan paskoja". Nuo onnistuneiden hakujen -listalle päässeet ovat kaikki jo aiemmin tasonsa esittäneitä pelaajia, eikä siellä ole yhtään ns. yllätystä.

edit.
Lähiaikoijen isoimpana virheenä pidän ehdottomasti nykyisen rosterin jättämistä vajaaksi.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
osin kovin moni tuntui olevan erittäinkin tyytyväinen viime keväänä hankittuihin pelaajiin, joten aika hiljaista pitäisi kritiikin suhteen tässä ketjussa olla.

Itse olin ennen kautta kohtuullisen luottavainen ja tyytyväinen kasatusta joukkueesta, enkä ala sen enempää jälkiviisaaksi. Sentterivajeen määrällisesti huomasi toki jo silloinkin, mutta Hishonin totaalinen floppi oli hieman yllätys. Riskihankinta Hishon oli joka tapauksessa aivotärähdyshistorian vuoksi ja siksikin olisi pitänyt panostaa enemmän senttereihin.

Hankinnat olivat kuitenkin suurelta osin hyvin tiedettyjä ja tasonsa osoittaneita eli ei siellä mitään kovin totaalisia arpoja ollut joukossa osittain Hishonia lukuunottamatta. Jos ihan yksityiskohtaisesti lähtee katsomaan hankintoja läpi:

Zapolski - Jokereitten resursseilla hyvä haku eikä ole omasta mielestä edes pettänyt. Hoitaa oman ruutunsa hyvin.

Genoway - Todistanut tasonsa KHL:ssä ennen Jokereita
Jalvanti - Hieman kyseenalainen haku, mutta ollut myös EHT:llä ja lähtokohtaisesti rotaatiopakki, joten ei valittamista
Lauridsen - Täsmähaku kovuuteen eikä ole pettänyt odotuksia. Sitä saatiin mitä odotettiin
Rissanen - Sama kuin Lauridsen

Pakkien osalta suurimmat ongelmat ovat olleet runkopuolustajien tasonlasku lähinnä Jaakolan ja Lajusen osalta. Toki olisihan Lauridsen/Rissanen linjalla voinut olla varmempikin haku olemassa, mutta en mä noista edelleenkään valita. Kauteen lähtiessä kärkiviisikko Jaakola-Genoway-Lajunen-Kulda-Jensen täytettynä rotaatiopelaajille on sitä, mitä Jokereitten resursseilla on saatavilla ja hyvin kasattu omasta mielestä.

Anttila - Nelosketjuun täsmähaku, josta tiedettiin mitä saadaan ja saatu juuri sitä. Ei valittamista.
Hishon - Ottaen huomioon lyhyehkön ammattilaisuran ennen Jokereita, vaikkakin ihan kohtuullisella menestyksellä, oli 2-sentterin ruutu ehkä hieman liikaa ladattu Hishonin harteille. Olisi pitänyt olla myös toinen kiekolliseen peliin pystyvä sentteri Hishonin lisäksi Niemen ja Wirtasen edelle. Tästä mainitsin jo ennen kauden alkua. Kyllä mä silti edelleen sitä mieltä olen, että Hishon on pelimies, joka ei vaan sopeudu ympäristöön, kaukaloon ja pelitapaan ja tulos on... Floppi.
Marjamäki - Täysin sama kuin Anttilassa. Ei näihin pelaajiin kaadu Jokereitten mahdollinen menestys, mutta saattavat olla hyvinkin ratkaisevassa osassa mahdollistamassa menestystä.
Niemi - 3-4-rotaatio-ketjuun ihan ok haku lähtökohtaisesti, josta tiedettiin mitä saadaan. Olisi tosin pitänyt myös tietää, että se taso ei välttämättä riitä KHL:ään. Nyt joutunut liian suureen rooliin Hishonin flopatessa.
O'Neill - Todella hyvä haku, joka osoittanut tasonsa jo ennalta. Alku tahmeaa, mutta sitten päässyt hyvälle tasolle. Kovin paljon kovemmilla statseilla varustettuja pelaajia ei Jokereihin ole mahdollista hankkia. En tästä pysty Kurria kritisoimaan vaan ennemminkin annan sulan hattuun.
Pihlström - Todistanut tasonsa ja tiedettiin 110% varmasti mitä saadaan.
Salminen - Todistanut tasonsa sekä Liigassa että KHL:ssä aikaisemmilla kausilla. Hyvä haku ennakkoon, joka ei vaan nyt toimi.

Kyllä noi kaikki vaan on Jokereitten resursseilla ollut pääosin hyviä hakuja ja joukkue on tälläkin hetkellä huomattavasti laadukkaampi rosteriltaan kuin mitä peliesitykset osoittaa. Taas kerran päädyn itse valmennuksen ja joukkueenjohdon suuntaan. Miten voi noin moni tasonsa jo todistanut pelaaja flopata totaalisesti tai vähintään kokea selvää tasonlaskua? Ei se ole mitään pelaajan henkilökohtaisen osaamisen puutetta vaan viittaa huonoon valmennukseen ja johtamiseen joko suoraan taktisella puolella tai mentaalisella puolella tai kokonaan joukkueen ympärillä pyörivään sotkuun (joukkueen jatko KHL:ssä, epätietoisuus omasta tulevaisuudesta yms). Ei esimerkiksi Jaakolan tai Salmisen henkilökohtainen taitotaso ole todellakaan kesässä hävinnyt minnekään, mutta tämä ympäristö ei saa heistä mitään irti tällä hetkellä. Isoin huti tällä kaudella pelaajien sijaan on valmennus, joka ei ole saanut joukkuetta pelaamaan haluamallaan tavalla (onko valmennuksella edes selvää yhteisymmärrystä mikä on haluttu tapa pelata?) tai ei ole osannut motivoida pelaajia. Yhden tai kahden yksilön floppaamisen voi laittaa pelaajan omaksi syyksi, jos muu joukkue suorittaa hyvällä tasolla, mutta näin massiivinen lista tasonlaskijoista ja flopeista ei mene mun korvien välissä enää ihan täysin pelaajan piikkiin.

Ihan vastaavanlaisesti viimeisen Liigakauden joukkue oli huomattavasti parempi kuin mitä tuloksista voi lukea. Ja kas kummaa, silloinkin kiikasti valmennuksesta ja taustasotkuista. Mä näen näiden kahden kauden välillä todella paljon yhtäläisyyksiä.

Nykyisellä valmennustiimillä ei ole mitään perusteita jatkaa seuraavalle KHL-kaudelle yhdessä, mikäli sarjassa siis jatketaan, vaan muutoksia on pakko tulla. Kaikesta huolimatta pitäisin Jalosen päävalmentajana, mutta apuvalmentajista vähintään toinen saisi lähteä kiertoon. Se on ehkä eniten yllättänyt, että kiekkokontrollin ja hyvin koordinoidun taktisen puolen spesialisti Jalonen, ei ole saanut mitään taktista rotia tuohon laumaan yksilöitä. En usko, että kovin moni Jalosen joukkueita ja pelitapaa hyvin tuntevista henkilöistä tunnistaisi tämän kauden Jokereita Jalosen valmentamaksi joukkueeksi, mikäli eivät tietäisi Jalosen olevan päävalmentaja. Mä epäilen vahvasti, että toi valmennustiimikään puhaltaisi yhteen hiileen ja olisi samoilla linjoilla taktisista asioista. Siltä se ainakin katsomoon näyttää.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
McMulliganin listalta uupuu vielä Keränen. Siihen kun lisää Salmisen ja Hishonin niin vaikea Kurrinkaan päätä on silitellä. Varmasti valmennukselle kuuluu osansa, mutta ei nuo hankinnatkaan kovin onnistuneita ole. Oma näkemys myös Hishonista(ja Keräsestä) on se, että eivät vain riitä KHL:ssä. Se mistä Kurria oikeastaan kritisoin eniten on joukkueen rakenne. Jos näitä arpoja, jotka eivät ole tasoaan todistanut KHL:ssä on budjettisyistä pakko hankkia, niin hankitaan sitten pakeiksi tai laitureiksi, mutta ei senttereiksi. Nyt kahdella sentterillä neljästä oli 0 KHL ottelua ennen kauden alkua. Iso riski siis, joka on realisoitunut.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@McMulligan pisti hyvän tekstin ja itse aika pitkälti samoilla linjoilla.

Hishonista: Katelkaas uudestaan miehen statseja. Ennakkoon oli hyvä haku. On Kanadan nuorten maajoukkueissa ja esiintynyt edukseen, alemmissa sarjoissa menestystä, varaus pienellä numerolla jne. Ei huonot edes pääse lähelle kanukkien maajoukkuetta. Vieläkin näkee, että pelimies kyseessä, mutta ei vaan oppinut isoon kaukaloon. Eikä näköjään tule oppimaan.

Seuraavan kauden joukkue on helppo täydentää: kaikki totaaliflopit ulos ja senttereitä tilalle. Sellaisia, joilla on voitonnälkää. Valmennus pitää saada kans muistutuksen paskasti vedetystä kaudesta. Ihan mediaesiintymisten perusteella Tampereen pölvästille kenkää. Helminen puhuu niin pehmeitä otteluhaastatteluissa, että hävettää narrien puolesta.

Olisi mukava tietää sen verran taustoja, että onko palkoilla, KHL:ssä pelaamisen jatkuvuudella jotain tekemistä huonojen esitysten kanssa vai ovatko nämä vaan harrastajia. Kilpailun puute pelipaikoista tietysti vaikuttaa. Joka tapauksessa seksikkäät vastustajat kuten ska ja cska saa joukkueesta irti erinomaista peliä ja keskikastia ja huonoja vastaan jengi konttaa joka toisen pelin. ja nyt kun on jatkopelit jo vaarassa, niin nähtiin hieno SKA voitto ja sen jälkeen konttausta huonoja vastaan.

Päivän posit: Jos Playoffeihin mennään, niin vastaan tulee ekalla kiekalla ska tai cska ja tokalla se toinen noista, jota emme ekalla kiekalla pudottaneet. Varmat sarjavoitot, kun luulisi vastustajien olevan tarpeeksi seksikkäitä. Toki kolmannella tiputaan, kun tota pellelaumaa ei jaksa muut vastustajat kiinnostaa.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Faktahan on se, että isoihin rooleihin hankituista pelaajista Salminen, Niemi, Hishon ja Keränen ovat täysin epäonnistuneet ja ei näitä nyt lähtökohtaisestikaan voi pitää kovin hyvinä hankintoina:

-Hishon: Paljon loukkaantumisia, pelannut pääasiassa AHL:ssä keskinkertaisilla tehoilla. Melkoinen riskihanta kärkisentteriksi.

-Niemi: Huono loppukausi Kärpissä, taisi joutua viltitetyksikin. Riittääkö taso alkuunkaan KHL:ssä?

-Salminen: Huono kausi takana. Kenkää Sveitsistä ja keskinkertaisia otteita SHL:ssä.

-Keränen: Yksi suonenvetokausi Liigassa ja sen jälkeen hyvin vaisua tekemistä.


Lisäksi, jos otetaan huomioon esim. Lajusen jatkosopimus, joka ei mielestäni alkuunkaan riitä TOP-2 kiekolliseksi pakiksi KHL:ssä, mutta tässä roolissa vetää meillä kuitenkin jo kolmatta kautta, niin ei joukkueen kasaamisesta kovin hyvää arvosanaa voi antaa.

Ensimmäisellä KHL-kaudella Lev Prahan konkurssi taisi pelastaa Jokerit, jolloin vielä loppukesästä joukkueeseen tipahti todellisia vahvistuksia. Täysien hutihankintojen lista on kuitenkin aivan liian pitkä tälle tasolle: McLean, Harju, Olimb, Kennedy, Pelletier, Hishon, Salminen, Niemi, Keränen...

En tästä kuitenkaan lähtisi syyttämään Kurria, vaan Vuorista, jonka rooli skouttauksessa/hankinnoissa on käsittääkseni paljon suurempi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tosin kovin moni tuntui olevan erittäinkin tyytyväinen viime keväänä hankittuihin pelaajiin, joten aika hiljaista pitäisi kritiikin suhteen tässä ketjussa olla.

Itse olin pääasiassa hyvin tyytyväinen hankintoihin ja jos hankinnat analysoi kunnolla - analysointia ei ole todellakaan kuluvan kauden pisteet - varmasti olisi saatu parempi Jokerien joukkue käytettävissä olevalla rahalla, mutta olisiko saatu saatavilla olevista pelaajista? Peliesitysten perusteella on 100 prosentin varmuus, että vaikka joukkue on epäonnistunut, syynä ei ole joukkueen kokoaminen sellaisenaan. Tässä mielessä on älyllisesti epärehellistä mennä sen taakse, että joukkue meni vituiksi ihan Vuorisen ja Kurrin työpöydällä.

Yhä enemmän kuuluu taustoista ongelmia ja jos valmennukseen keskitytään, Helmisen nimi ei jää mainitsematta, mutta ei jää Virran ja Jalosenkaan. Muut tekijät mistä huhutaan, ovat palkkojen maksamattomuus, johtajuuden puute. Jälkimmäinen ei kaiketi koske Reginiä niinkään, vaan toimistoa ja ennen kaikkea omistajia suhteessa KHL:ään ja ensi kauteen. Toinen pakeni ensin eduskuntaan ja sitten merelle, toinen jo aikoja sitten Moskovaan.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tehtyjä hankintoja kannata miettiä pelkästään yksilöinä, vaan kannattaa miettiä, miten ne ovat sopineet jo olemassa olevaan kokonaisuuteen. Aivan ilmeistä tällä hetkellä on se, että kärkiketjuista puuttuu pelintekotaitoa. Luulen, että Salmiselta, O'Neililta, Hishonilta, Keräseltä ja Niemeltä odotettiin tällä osastolla enemmän. Kapasta, Aaltosta ja Kozunia ei ole kyetty paikkaamaan tällä osastolla edes lähelle. Se sitten heijastuu myös muihin, kuten Huhtalaan ja Jormakkaan. Olen käsittänyt, että varsinkin Huhtalan suhteen jokerijohdossa on oltu toiveikkaita. Myös Larsenin vaihtuminen Genowayhin on ollut pieni steppi alaspäin.

Toinen kokonaisuuteen liittyvä asia on pelaajabudjetti. Minun käsittääkseni tämän vuoden joukkue oli yhtä kallis kuin edellisen vuoden joukkue. Sitä voi sitten itse tykönään miettiä, että onko budjetti oikein kohdistettu. Jos rahaa olisi ollut enemmän kärkimiehiin käytössä, niin ehkä hankitut pelaajat olisivat olleet jotain muuta kuin nykyiset.

Kolmas kokonaisuuteen liittävä asia on Kohelo-arjen muuttuminen arjeksi. Kyllähän tuosta joukkueesta paistaa innostuksen puute tekemiseen ja en laita sitä valmentajien piikkiin kuin osan. Monella perheen isällä on nähtävästi liian vähän pelit mielessä ja näyttämisen halua, jotta jokainen peli olisi yhtä tärkeä. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että Jokerit saisi mahdollisimman nopeasti tulevaisuudessa siirrettyä varaamiaan nuorehkoja 20-24-vuotiaita pelaajia joukkueeseensa.
 

Gemondo

Jäsen
Ei tehtyjä hankintoja kannata miettiä pelkästään yksilöinä, vaan kannattaa miettiä, miten ne ovat sopineet jo olemassa olevaan kokonaisuuteen.

Aivan. Mutta mitäs kun joukkueen pelaajista yhdeksän kymmenestä ei sovi olemassa olevaan kokonaisuuteen? Sama juttu niin viimeisellä Liigakaudella kuin nytkin. Aivan sama minkälaista seppää tuohon jengiin tuo, kaikki floppaa tai pelaa korkeintaan keskinkertaisesti. Mitä Kurri voi tässä tilanteessa tehdä? Tai mitä pitäisi tehdä? Ehkä Yari on tehnyt itsekin jo saman johtopäätöksen eikä hankkinut edes täyttä kokoonpanoa loppukaudeksi.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Mielestäni Helmistä on turha syyttää Jokereiden ongelmista ja jos Helminen on väärässä tehtävässä, niin se on Jalosen ja Kurrin vastuulla laittaa Helminen kiertoon. Vähän vastaava tilanne oli viimeisellä liigakaudella, kun Lämsän ja Valtosen erimielisyydet söivät koko joukkueen moraalin. Kurrin ratkaisi asian tuolloin antamalla Lämsälle fudut ja nostamalla Valtosen päävalmentajaksi. Jälkikäteen ajateltuna tuo oli väärä valinta, kun Valtonen paljastui keskenkasvuiseksi nulikaksi. Jos tällä kaudella on samanlaisia ongelmia, niin Kurrin pitäisi nousta ihan oikeasti johtajaksi ja tehdä asialle jotain.

Koko touhussa näkyy kyllä aikamoinen ero Kekäläiseen. Keklu on käsittääkseni erittäin autoritäärinen kaveri, joka kyllä laittaa perseilijät kuriin tarvittaessa. Vaikea kuvitella, että Kurrilla olisi samanlaista auktoriteettia ja johtamiskykyä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Epävarmuus jatkosta. Eiköhän tämä selitä epätasaisia otteita toimiston pöydiltä aina jääntasolle saakka.

Lisäksi kuten miljoona krt todettu kärkihankinnat Hishon, Salminen, Keränen kaikki aivan sukkahousuja. Yhdestä päästiin eroon vaikka kaikki kolme olisi pitänyt potkia helvettiin samalla ja nuorempia lupauksia jostain sisään.

Kuviteltu tilanne kauden ajalta:

Kurri: "Nyt sun täytyy Salminen nostaa tasoa tai pelit ei jatku Jokereissa ensi KHL kaudella."

Salminen: "Yritetään tottakai. Mutta pelaako Jokerit edes KHL:ää ensi kaudella?"

Kurri: " Noh, ei meillä mitään syytä ole tiedossa miksi ei pelattaisi... " Katse lattiaan ja kohti helpompia asioita... -;)

Epävarmuus.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Jos ensi kaudesta on jokin epävarmuus olemassa, niin silloinhan pelaajien kannattaisi pitää taso korkealla, jotta neuvotteluasemat ensi kauden osalta olisivat suotuisammat. Tällä hetkellä jonkun Salmisen, Hishonin tai Niemen arvostus pelaajamarkkinoilla on sulanut aika pahasti. Nykyisen tilanteen selittäminen ensi kautta koskevan epävarmuuden perusteella aliarvioi pelaajia mielestäni, varsinkin kokeneiden pelaajien kohdalla. Kyllä ne ymmärtävät, että taso pitää pitää korkealla, vaikka nykyinen sopimus saattaisikin katketa KHL-rahoituksen loputtua. Enemmän minä olisin huolissani näistä monivuotisen sopparin omaavista vanhemmista pelaajista, joilla se moraali löystyy yllättävän nopeasti, kun rahakas lähitulevaisuus on varmistettu turvallisessa ja mukavassa ympäristössä.

Toki jos palkanmaksussa on jotain häikkää, niin sen osalta ymmärrän, että pelaaminen ei juurikaan sillä hetkellä napostele. Samahan on näkynyt tällä kaudella mm. Slovanissa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Kuviteltu tilanne kauden ajalta:

...

Epävarmuus.

Toki tällainen mahdollinen "epävarmuus" vaikuttaa jokaiseen yksilöön eri tavalla, mutta ammattipelaajan motivaation tasoon sen ei pitäisi vaikuttaa - ainakaan negatiivisesti. Aika usein nähdään, ihan luonnollisesti, pelaajien pelaavan erityisen hyviä kausia juurikin silloin, kun sopimus on katkolla ja edessä sopimusneuvottelut.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On myös aivan eri asia pelata seuraavasta sopimuksesta motivoituneena, kun soppari päättyy kauden lopussa ja voi jo neuvotella uusista sopimuksista. Kun taas Jokereilla iso osa pelaajista on sidottu ensi kauden joukkueeseenkin ja koko ensi kauden yllä leijuu synkkä epävarmuuden pilvi, etkä voi sopimuksen takia neuvotella siirrosta muuallekaan. Samaan aikaan varteenotettavat työnantajat palkkaa tai on jo palkannut joukkueisiin keskeiset kärkipelaajat. Eli potentiaaliset työpaikat vähenee jatkuvasti, mikäli se skeida hyppää oikeasti tuulettimeen.

Toiseksikin, ihmisiä ne lätkänpelaajatkin ovat. Jos aamulla vituttaa lähteä töihin, eikä työkavereiden ja varsinkaan esimiesten naamat miellytä, niin tuskin siinä ihan 110% työpanostakaan saa puristettua itsestään irti.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Toki tällainen mahdollinen "epävarmuus" vaikuttaa jokaiseen yksilöön eri tavalla, mutta ammattipelaajan motivaation tasoon sen ei pitäisi vaikuttaa - ainakaan negatiivisesti. Aika usein nähdään, ihan luonnollisesti, pelaajien pelaavan erityisen hyviä kausia juurikin silloin, kun sopimus on katkolla ja edessä sopimusneuvottelut.

Mutta sitten kun on sopimus enskaudelle mutta se kausi onkin "synkkien pilvien varjossa" niin ei se oo sama asia. Jos Jokerit nyt ei jatkakaan niin paskarakoonhan siinä pelaajat joutuu, koska parhaat sopimukset on valtaosin jo jaettu euroalueen kiekkomarkkinoilla ennen sitä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos hetkeksi siirtyy miettimään ensi kautta KHL:ssä (olettaen että pelit jatkuu), on Kurrilla aika kova savotta koota kilpailukykyinen joukkue nykyisen sekasorron keskellä. Kuinka moni oikea vahvistuksen tasoinen pelaaja on tällä hetkellä valmis laittamaan nimensä Jokereitten paperiin, kun Jokereiden jatko sarjassa on epävarman näköistä ainakin ulospäin? Jos jatkorahoitus ja luottamus Jokereista työnantajana varmistuu joskus loppukaudesta, on parhaat kalat ehtineet jo uida toisiin verkkoihin. Veikkaanpa ettei Jokerit ole tällä hetkellä se houkuttelevin joukkue pelaajien ja agenttien silmissä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos hetkeksi siirtyy miettimään ensi kautta KHL:ssä (olettaen että pelit jatkuu), on Kurrilla aika kova savotta koota kilpailukykyinen joukkue nykyisen sekasorron keskellä. Kuinka moni oikea vahvistuksen tasoinen pelaaja on tällä hetkellä valmis laittamaan nimensä Jokereitten paperiin, kun Jokereiden jatko sarjassa on epävarman näköistä ainakin ulospäin? Jos jatkorahoitus ja luottamus Jokereista työnantajana varmistuu joskus loppukaudesta, on parhaat kalat ehtineet jo uida toisiin verkkoihin. Veikkaanpa ettei Jokerit ole tällä hetkellä se houkuttelevin joukkue pelaajien ja agenttien silmissä.

Eihän tämä ole ongelma kun suurella osalla joukkuetta on jatko ensi kaudelle (ja tähän surullinen hymiö).
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän tämä ole ongelma kun suurella osalla joukkuetta on jatko ensi kaudelle (ja tähän surullinen hymiö).

Toi on mun mielestä lähinnä positiivinen ongelma. Jokereilla on ihan liian iso vaihtuvuus kaudesta toiseen ja tässäkin joukkueessa on potentiaalia paljon nähtyä parempaan. Tohon muutamat täsmävahvistukset ja muutama nykyinen soppari ulos niin hyvä tulee. Paitsi jos ne potentiaaliset täsmävahvistukset on jo ehtineet tehdä sopparin muualle kun Jokereitten tilanne jatkon osalta on niin epävarma.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toi on mun mielestä lähinnä positiivinen ongelma. Jokereilla on ihan liian iso vaihtuvuus kaudesta toiseen ja tässäkin joukkueessa on potentiaalia paljon nähtyä parempaan. Tohon muutamat täsmävahvistukset ja muutama nykyinen soppari ulos niin hyvä tulee. Paitsi jos ne potentiaaliset täsmävahvistukset on jo ehtineet tehdä sopparin muualle kun Jokereitten tilanne jatkon osalta on niin epävarma.

Toki. Mutta ensi kaudella varsinkin Hishonista, Salmisesta ja Jaakolasta on saatava PALJON enemmän rahalle vastinetta. Kuitenkin vievät 1.-2. kentän äijän liksan (eli paikan) budjetista. Jostain pitäisi kaivaa rahat ihan ensiksi vähintään kahteen kovanluokan KHL sentteriin ja kiekolliseen pakkiin tai kahteen.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulipa tässä perjantai-illan ratoksi sellainen ajatus mieleen, että voisiko tämän koko tämän hetken kurimuksen syy ja alkulähde olla sitten kuitenkin tälläisessä asioiden kulussa:

- todellisuudessa Jokereiden budjetti tälle kaudelle oli leikattu isosti jo keväällä ja Kurri&Vuorinen oli hankalassa paikassa kun vanha pajatso tyhjeni Reginiä lukuunottamatta ja tiedettiin että yhden suhteella yhteen ei millään saataisi korvaavia laadultaan vastaavia pelaajia
- uutena strategiana tuotiin sisään "leveys vs kärki" joka tarkoitti sitä, että koitetaan hankkia joskus urallaan onnistuneita mutta järjestään laskusuhdanteessa olevia tai jo pahasti kiville ajaneita pelaajia useampia halvalla ja toivotaan sormet ristissä että homma jotenkin ihmeellisesti kääntyisi samanlaiseksi suonenvedoksi kuin mitä joskus NHL:ssä (aikanaan) on keväisin nähty free agent/veteraanivetoisilta joukkueilta
- tärkeänä syynä tähän oli että kausarimyynnin, sponssien ja yleisen uskottavuuden kannalta saatiin näin myös homma näyttämään ikäänkuin hyvältä kun voitiin kertoa tarina että on hankittu leveyttä kun löytyy paljolti Liigassa ja AHL:ssä joskus aikanaan menestyneitä ukkoja (paino sanoilla joskus aikanaan)
- todellisuudessa toki tiedettiin että kaikki vahvistukset on omalla tavallaan wild cardeja eikä mitään takeita ole että laskevat trendit kääntyisivät ylöspäin, ainakaan kaikkien kohdalla samanaikaisesti
- nyt sitten riskit realisoituneet yksi kerrallaan eli konsistenssi puuttuu ja Reginin takaa ei useimpina iltoina löydy yhtään ketään; sen sijaan että meillä olisi keskinkertaisuuksia jotka olisivat vielä menossa urallaan eteenpäin ja silloin tällöin yllättäisivät positiivisesti ja ylisuorittaisivat, meillä on alaspäin trendaavia keskinkertaisuuksia jotka harvoin ylisuorittavat ja sen sijaan tasaisesti alisuorittavat
- tämä sitten kertautuu siinä että joukkueen sisällä on huono kemia kun osa on puhtaasti vapaamatkustajana paikassa missä ei todellakaan pitäisi olla (KHL)
- lisäksi voi hyvin olla että koutsien puolella on heikkoutta ja taloudelliset resurssit voi edelleen olla pienentynyt (=mahdolliset palkkojen leikkaukset kauden 2-4. ketjujen miehiltä jotka alisuorittavat eli ei mahista mennä muuallekaan pelaamaan, palkkarästit, huonompi asioiden hoito ylipäänsä you name it)

Ulospääsyä ei ylläolevasta oikein taida olla tällä kaudella ja vaatii suht kokonaisen resetin joukkueen rakennuksessa - haasteena että ensi kauden resursseista ei ole tuon harmainta aavistusta jolloin mikään systemaattinen työ ei ole mahdollista. Jos ensi kaudella pelataan, on joukkue sketsattu kasaan jämäpelaajista joskus kesä-elokuussa ja muistuttaa sitten Rigan, Bratislavan ja monen venäläisen talousvaikeuksissa olleen jengin karusellia jossa ukkoa vaihtuu melko satunnaisesti. Sillä erotuksella että omasta junnutuotannosta ei tule ketään KHL-tasolle toisin kuin muualla edes jotain huonoimmillakin.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta jos Salminen olisi löytänyt yhtä hyvän pelivireen vaikka Hishonin rinnalla kun aikoinaan Torpedossa Immosen kanssa, niin tällä hetkellä oltaisiin sarjataulukossa ihan jossain muualla. Jos Keränen olisi onnistunut edes kohtuullisesti ja jos Jaakola olisi samalla tasollaan kuin viime kaudella, nyt taisteltaisiin Bobrov-divisioonan kärjessä ihan siinä SKA:n tuntumassa.

No jossittelu on helppoa, eikä näistä kolmesta jampasta kukaan onnistunut. Jaakolan notkahdusta ei kukaan osanut ennakoida. Kun lasketaan vielä mukaan Rissasen, Marjamäen, Anttilan ja Lauridsenin tuleminen, saatiin sitä viime kaudella puuttunutta fyysistä preesensiä roppakaupalla lisää. Joten kyllä ennen kauden alkua oli oikeasti ihan hyvät perusteet odottaa parempaa kautta kuin Erkan viimeiseltä. Oikeastaan Zapolskia pidettiin potentiaalisena heikkona lenkkinä, mutta sitähän hän ei ole ollut.

Toki Salminen-Hishon-Keränen -kolmikko oli ehkä hieman riski statukseltaan, mutta tuskin kukaan osasi ennakoida kaikkien floppaavan.
 
Olimb lähti omasta tahdostaan ja pienemmälle liksalle. Juuri ennen poistumistaan oli joukkueen parhaimpia. Ei tainnut henkilökemiat kuitenkaan natsata. Ei kuulu hyviin hankintoihin kun meni noin, mutta ei toisaalta floppi-listallekaan.
Tosi harmi että olimb itse lähti omasta tahdostaan pois. Kuitenkin parhaita pelaajiamme. Tällä kaudella sama dominointi on jatkunut Ruotsin pääsarja SHL:ssä, tehot 3+5 23 otteluun.

Kurrilla on mennyt vihkoon raskaasti. Samaa munattoman johtamisen mallia ilmentää koko joukkue, eikä pidä vähätellä GM:n merkitystä asiassa. Tiedä sitten onko Kurri vain marionetti, sirkuspelle, joka käy vitsailemassa yhteistyökumppaneille jotain hauskaa. Mediallehan Kurri vitsaili viaplayn studio-osuudessa, että siirtorajalla Mosesta yritettiin hankkia, mutta ei onnistunut.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jarille ohjelista (mahdollista) seuraavaa KHL-kautta varten:

ULOS:
- Helenius
- Jaakola
- Kulda/Rissanen
- Jalvanti
- Niemi
- Hishon
- Salminen
- Talaja
- Marjamäki

Osta vähintään viisi puhdasta sentteriä + kaksi laituria, jotka osaavat pelata myös keskellä.

X-Regin-X
O'Neil-X-Jormakka
Huhtala-X-Joensuu
Anttila-Wirtanen/X-Mäki/X
(X-X/Wirtanen-X/Mäki)

Kakkosen keskelle ihannehankinta olisi Kontiola. KHL:ssä tasonsa osoittanut, tunnettu Suomalainen taituri. Toisi myös lisää katsojia hallille. Kolmosen keskelle lähtisin katselemaan Liigassa tasonsa näyttäneitä, hyvää tulosta tekevää pelaajaa, joka kykenisi stunttamaan myös ylempänä. Aaron Gagnon olisi yksi tällainen nimi. Kärkiketjujen laiturit ovat myös tärkeitä hankintoja, tämän kauden tyylinen floppaaminen olisi anteeksiantamatonta. Irtoaisikohan se Moses SKA:sta? Mielellään mahdollisimman vähän arpoja.

Pakistoon tarvitaan aivan järjetön määrä lisää kiekollista osaamista. Tällä hetkellä ainut pakki, joka selviää ahtaista paikoista kiekon kanssa ulos on Genoway. Lajunen osaa vetää kovaa, siihen jäävät hänen vahvuutensa. Loput ovat mallia peruspakki, joita ei voi menestystä tavoittelevassa joukkueessa olla 7/8. Eli Genowayn lisäksi vähintään yksi kiekolliseen peliin kykenevä puolustaja mukaan, mieluiten kaksi.

X-Genoway
X-Lajunen
Jensen-Lauridsen
Rissanen

Maalissa voi jatkaa Zapolski, mutta kakkoseksi tarvitaan Heleniusta paljon pätevämpi kaveri. Helenius on kolmen KHL-kauden aikana hävinnyt järisyttävän määrän pisteitä Jokereille.

Zapolski
X
Kautto
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Regin - Niemi - Wirtanen - Mäki

Kun tuollaisella nelikolla pelataan, eikä saikkulistallakaan ole kuin enemmän laiturina viihtynyt Pihlström, niin joku on mennyt ihan suoraan sanoen vituiksi. Turha sitä on kaunistella, tuollaisen sentterikaluston ei pitäisi olla käytännössä paras mahdollinen tässä vaiheessa kautta. Periaatteessa esimerkiksi Kärpillä oli viime vuonna Liigassa selvästi parempi keskusta, mitattiin sitä sitten tasossa tai leveydessä.

Hishonia pidin ennakkoon hyvänä hakuna, ja pidän häntä nähtyä parempana pelaajana. Sinänsä ironista, että pidin Hishonia riskihakuna, mutta aivan tätä en odottanut. Suurempana riskinä pidin sitä, että Hishonin vammahistorialla kausi tai ura saattaa päättyä koska tahansa. Toki ilman KHL-kokemusta liikkuviin pelaajiin liittyy aina sopeutumisriski, mutta karu fakta on se, että meidän budjetilla jos saadaan KHL:ssa hyviä näyttöjä antanut pelaaja, liittyy tähän sitten muita riskejä lähes aina.

Niemi menee mun papereissa samaan koriin Marjamäen ja Talajan kanssa. Näiden pelaajien pitäisi pystyä pelaamaan se 20-40 matsia kaudessa, eikä heidän pitäisi olla ratkaisevassa asemassa. Jos Niemi hankittiin lähtökohtaisesti rotaatiosentteriksi, pidän hankintaa perusteltuna. Ja tähän viittaisi mielestäni se, että Reginin ja Hishonin näppeihin tarjottiin kahta ylintä kenttää, Wirtaselle nelosta ja Keränen hankittiin myös.

Keränen oli sitten jo surullinen tapaus. Hishon sentään ajoittain näyttää pelaajalta, vaikkakaan ei mitään saa aikaan. Keränen sai yhtä vähän aikaan, mutta ei edes näyttänyt pelaajalta. Keräsen peli näytti vähän joltain työpaikan höntsävuorolta: ihan täysillä ei tarvitse vedellä, ja isomman dirikan osuessa kohdalle pahoitellaan perään. Mä veikkaan, että Keränen harjoitteli kesän peilin edessä, hokien sanaa "izvinite".

Eli käytännössä Kurri roudasi tänne kesällä kolme sentteriä tai sentterin roolista kokemusta omaavaa. Näistä jokainen on epäonnistunut omalla tavallaan. Hishon on yksinkertaisesti niin jäässä, että depth chartissa Esa Maunula ja AJ Niemikin ovat edellä senttereitä valitessa. Niemi (ei siis AJ) puolestaan pelaa aivan liian isossa roolissa kykyihinsä nähden. Osittain pakon sanelemanakin, mutta hän joukkueen kakkosentterinä kun ainoastaan Pihlström on saikulla kertonee tarpeeksi. Keränen taas oli niin lapanen, että ei morjens.

Jos hankituista senttereistä 3/3 on enemmän tai vähemmän epäonnistunut, niin ei tuosta hyvää arvosanaa voi antaa. Yksittäisiä tapauksia tulee aina, mutta että kolme... Vaikka hankintojen taustalla olevan logiikan ymmärtäisikin, tämä on tulosurheilua. Kauden päätteeksi onnistumisen mittari ei ole se, mistä lähtökohdista hankinnat tehtiin, vaan mitä hankintojen kautta saatiin. Ja kun kauden aikana saatiin tilalle vain Pihlström, joka hänkin on nyt valitettavasti saikulla, niin tämä kausi on tässä. Noilla senttereillä ei tarvitse varata toria vaikka laidassa olisi Mozyakin ja Kovalchuk, byyrissä Brodeur ja viivassa Karlsson - Chara.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös