Ulkojäät 2016

  • 63 868
  • 212

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Edit. niin se läpinäkyvä kaukalo. Surullinen yritys. Hienoa oli mainostaa mutta sitten ei saada niitä läpinäkyviksi. Miten tv kameroiden kohdalta kaukalo pysyi kirkkaana? Puhaltimet? Miksei niitä hommattu joka puolelle? Eikö ollut halukkuutta panostaa että lupaukset toteutuu..
Sen mitä näin koosteesta, niin skrapatulta näytti.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Yleisötavoitteesta jäätiin. Perjantain ottelussa oli 11000 ihmistä, lauantaisessa 8500. Yhteensä siis 19500. Muistelisin jossain lukeeni, että tavoitteena olisi ollut yli 20000:n kokonaiskatsojamäärä.

Telkkarin perusteella vaikuttaa kyllä pirun komealta tapahtumalta. Ehdottomasti näin pitää jatkossa ulkoilmaottelut järjestää stadionien sijaan.
 

hammerhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Sen mitä näin koosteesta, niin skrapatulta näytti.
Ei ollut eilen. Kaukaloa ei edes yritetty saada läpinäkyväksi, pleksien alaosat oli skrabattu, yläosat ei.

Tänään on ihan eri meininki, kaukalo + pleksit on kirkkaat.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei ollut eilen. Kaukaloa ei edes yritetty saada läpinäkyväksi, pleksien alaosat oli skrabattu, yläosat ei.
Niin siinä alkuperäisessä lainauksessa puhuttiin kameroiden kohdista.
 

Laudo

Jäsen
Noista ilmoitetuista katsojamääristä , tavoitteista ja tuloksista ei kannata paljon välittää. Ipan valehtelija-toimari puhuu mitä sylki suuhun tuo. Respect 0% ja ukko vaihtoon heti kun hallitus vaihtuu ja seniili polkee tyhjää.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä tapahtuma saa kiitettävän arvosanan. Lisää näitä. Kerran tai kaksi kauteen eri paikkakunnilla. Kaksipäiväisenä tämä spektaakkeli oli aivan mahtava.
 

hammerhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Niin siinä alkuperäisessä lainauksessa puhuttiin kameroiden kohdista.
Aivan, väärin luettu minulta.

No mun silmään ne kohdat näytti jotenkin lämmitetyiltä, ei skrabatuilta. Olin näkevinäni vesitippoja valumassa niillä kohdin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä tapahtuma saa kiitettävän arvosanan. Lisää näitä. Kerran tai kaksi kauteen eri paikkakunnilla. Kaksipäiväisenä tämä spektaakkeli oli aivan mahtava.

Olen erittäin ylpeä siitä, että Ilves järjesti tämän. Turha dissata Honkalehtoa, joka on tässä asiassa onnistunut. Voittoja ei tullut ehkä odotettua määrää, mutta kokonaisuus hoidettiin hienosti.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Turha dissata Honkalehtoa, joka on tässä asiassa onnistunut. Voittoja ei tullut ehkä odotettua määrää, mutta kokonaisuus hoidettiin hienosti.
Juu, Ilves ehkä jäi tavoitteesta, mutta eiköhän Esan puvun taskut ole täynnä.

Varsinkin tämä jälkimmäinen matsi näytti siltä miltä pitääkin. Laidoista näki läpi ja ottelussa oli vauhtia, ilmeisesti tunnelma loistava ja tarjoilutkin toimivat. Ratinan unohtumaton ilta ei unohtunut kaikessa karmeudessaan.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kuuluttaja oli kyllä aivan paska. Kenties glögipäissään?
EI. Kaitsu ei vaan osaa käyttää ääntään vähää alusta oikein, vaan kailottaa aivan järkyttävällä volyymilla kuulutukset ja etenkin Ilveksen maalit. Päälle sitten vielä ne ajoittaiset vastustajan maalin tahalliset mumisemiset. Ei vaan voi ymmärtää miten saa aina jatkaa tuolla, kun on lähes täysin ammattitaidoton.

Esa onnistui sitten yhdessä asiassa. Ulkojäät oli tapahtumana loistava. Mutta edelleen röhönaurua sille 500k voitot, joka nyt ilmeisesti muuttui "muutaman satasen voittoon/pieneen vaivanpalkkaan" Uskottavuus tasan nolla edelleen, ei tämä yksi hyvin järkkäilty tapahtuma sitä mihinkään muuta.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olikohan tänään käsitelty pleksit jotenkin, vai oliko säässä tosiaan noin iso ero eiliseen huurtumisen suhteen. Palvelut toimivat minun osaltani loistavasti, paitsi että tänään toisella erätauolla säännöt muuttuivat, ja enää ei suostuttu myymään kahta juomaa, ja siten jallu + kalja vaihtui pelkkään kaljaan. En erityisemmin kuitenkaan pahoittanut mieltäni.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Perjantaina paikan päällä olleen havaintoja: Jumalattoman hienosti toteutettu. Näkyvyys katsomosta (punaviivan tuntumassa ylempi osio) täydellinen, ruuhkat alueella maltilliset, makkaraa ja kahvia sai siedettävällä jonotuksella. Kaljaa en ollut vailla, joten kusijonoistakaan en voi antaa lausuntoani. Kaikkineen hieno tilaisuus! Vastaavaan ostan lipun joka vuosi, Ratinaan en menisi enää koskaan.

Sydämestäni toivon, että Ilves vaivanpalkaksi jonkun roposen tienaa. Vaikka en Honkapään ja Mangardin jatkoa toivokaan.
 

vilho

Jäsen
Ilta-Sanomien nettisivuille on ilmestynyt Tuomas Mannisen hämmentävä kolumni. Linkki löytyy alhaalta.

Jääkiekko on luistinjalkaurheiluksi yllättävän seisovaa

Kiekkojohtajat haluavat siis ulos leikkimään, mutta jääpalloilijoilla on kova pyrky sisälle, kirjoittaa Tuomas Manninen.

Ilves pelaa Tampereen Sorsapuistossa tänään ulkoilmaottelun HIFK:ta vastaan. Edellisen ulkoilmaottelun se pelasi eilen, kun hävisi Tapparalle jatkoajalla 3–4.

Sorsapuisto liittyy sikäläiseen sotahistoriaan vähemmän keskeisesti kuin vaikka Kalevankangas, jossa vuonna 1918 ottivat yhteen punaiset ja valkoiset.

95 vuotta myöhemmin Sorsapuiston pienesti eeppisessä taistossa olivat turvakkain Kiakkovieraat ja Ratsupoliisi Helsinki, joka pelasi yhdellä kentällisellä, kuusi ratsupoliisia kuuden poliisihevosen selässä.

Kiakkovieraista ei oikein saatu selkoa, oliko se kotijoukkue vai vierasjoukkue. Juti-naamarien perusteella kotijoukkue, sillä Timo Jutila on tamperelainen kiakko- ja grilliruokamainoshahmo.

Nimi viittasi vierasjoukkueeseen.

* * *

30-vuotisessa sodassa suomalainen ratsuväki kannusti itseään hakkaa päälle -huudolla, joka siirtyi Leijonien faneille. Ratsupoliisi Helsingin joukkue huuteli Sorsapuistossa enintään ptruu.

Kiakkovieraiden sillon rillataan -huuto oli symbolinen eikä tarkoittanut, että keihästetyt (myös poikittaista turpaan) ratsupoliisihevoset oli aikomus kypsentää nuotioilla. Tai mistäpä sen tietää, kun yhtään vastustajaa, kaveria, ei saatu vietyä kebabkioskille, saati metwurstlinjastolle.

Makkarakeppien ja varrastikkujen sijasta Kiakkovieraat sohivat jääkiekkomailoilla ja saivat ylivoimapelissä aikaan vahvan paineen ja sekavan tilanteen ratsupoliisien maalille, jonka seurauksena yhden ratsupoliisihevosen väitettiin kolhineen Sorsapuistoon eksynyttä kuorotyttöä.

* * *

Ihmettelen kiekkoseurojen innostusta ulkojääpeleihin. Yhden sellaisen Olympiastadionilla nähneenä (lähdin kesken pois) luonnehtisin kokemusta eksoottiseksi mutta etäiseksi ja latteaksi ja olen sentään sen sukupolven penkkiurheilija, joka omistaa lintukiikarit ja pukeutuu lämpimästi. Lintumiehet, jos ketkä, osaavat pukeutua. Kerroksittain.

Kiekkojohtajat haluavat siis ulos leikkimään, mutta jääpalloilijoilla on kova pyrky sisälle, vaikka jääpallo on – jos kasvihuoneilmiö unohdetaan – karaistunut, kaunis ja aito ulkojäälaji.

Reilu viikko sitten katselin Oulunkylän avaran taivaan alla jääpallomatsin Botnia–WP-35 ja siirryin sieltä ahtaaseen Ilmalaan Jokerien ja ufalaisen Salavat Julajevin peliin. Aikaa bandyn ja lätkän väliin jäi tunti ja vartti.

Liian vähän. Kontrasti oli shokeeraava.

Jääkiekko on luistinjalkaurheiluksi yllättävän seisovaa, junnaavaa ja takeltelevaa.

Mutta ennen kaikkea se on hidasta.

Luistelu on hidasta, peli on hidasta ja oivallukset ovat hitaita – säännön vahvistavina poikkeuksina kaksi Linus Omarkin nerokasta, tosin identtistä, syöttöä, joista ensimmäisestä tuli maali.

Jääpallo on nopea maalintekopeli, jossa pitää hallita vinhasti pyörivä tai lentävä pallo.

Jääkiekko on hidas maalinestopeli, jossa työnnellään jäällä makaavaa kiekkoa.

Oulunkylässä näin 13 maalia, Ilmalassa 3.

Ja vielä...

Taas opittiin historiaa ja maantiedettä. Bashkortostanin tasavallan KHL-seura Salavat Julajev sai nimensä bashkiirien vapaustaistelijalta Salawat Julajevilta, jonka Venäjän esivalta tuomitsi vuonna 1772 raipparangaistukseen ja ikuiseen pakkotyöhön Paldiskiin, Viroon.
Jääkiekko on luistinjalkaurheiluksi yllättävän seisovaa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Lauantaina palvelut pelasivat mainiosti, kuten jo aiemmin kirjoitinkin. Jäi kyllä hyvä maku suuhun. Vähän jalluinen. Toivottavasti vastaavia tapahtumia tällä - ja ennen kaikkea tästä parannetulla - konseptilla nähdään myös muilla liigapaikkakunnilla tulevina vuosina. Yksi per vuosi, ei makeaa mahan täydeltä.

Kiitos Ilves ja muut järjestäjätahot. Kiitos Tappara, kiitos IFK, kiitos IFK-fanit hyvästä metelistä tänään.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olipa hieno tapahtuma näin tv:stä katsottuna.
Toivottavasti nyt Ilveksen kassaan jäisi kahisevaa.
Toivoisi, että tällaisiin tapahtumiin saisi jostain liigasta tms. rahoitusta.
Kuluja tuollaisen tapahtuman järjestämiseen tulee kyllä melkoisesti.
Rohkea veto Ilvekseltä kuitenkin.
Täälläkin koko perhe ruudun ääressä kumpanakin iltana, HIENOA JÄÄKIEKKOVIIHDETTÄ JA TUNNELMAA, KIITOS!
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Oli kyllä upeat kaksi ottelua ja tapahtumaa nämä. Voittivat ne "stadikan" Winter classic -apinoinnit 100-0! Tämmöisiä näiden kuuluu olla, intiimejä karkeloita. Ihan niin kuin oikeat ulkona pelatut pelit aikoinaan. Loistavaa Ilves, näytitte kaikille että teissä on perinteitä vaikka muille jakaa! Näitä lisää, olisi kunnia-asia olla mukana tuollaisessa tapahtumassa.

Loppuun vielä kommentoitava että itse ainakin jäisin antamaan kommentteja tuollaisen tapahtuman jälkeen. Kyllä ihmisten kuuluu tietää, mitä mieltä IFK oli tällaisesta tapahtumasta. Taas tekivät hyvää mainosta seuralleen kun kiukuttelevat kuin pahaiset kakarat hiekkalaatikolla. Vai onko se taas se äkämakkara Törmänen joka siellä kädet puuskassa äkisee että "mä en oo".

Vielä kerran kiitos kaikille niille jotka tämän järjestivät ja tekivät mahdolliseksi, teitte suuren teon suomalaiselle jääkiekolle.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yleisötavoitteesta jäätiin. Perjantain ottelussa oli 11000 ihmistä, lauantaisessa 8500. Yhteensä siis 19500. Muistelisin jossain lukeeni, että tavoitteena olisi ollut yli 20000:n kokonaiskatsojamäärä.

Telkkarin perusteella vaikuttaa kyllä pirun komealta tapahtumalta. Ehdottomasti näin pitää jatkossa ulkoilmaottelut järjestää stadionien sijaan.

Ilmeisesti tuolla katsojamäärällä puhutaan ehkä n. 200 000 euron voitosta olettaen ettei mitään yllätyksiä tule menoissa, nekin taitaa olla mahdollisia ja pitää muistaa että kaksi matsia hakametsästä tuottaa myös varmaan 100 000+ näillä joukkueilla, että ei siinä jättivoittoa tule ellei oheismyynistä ja menoista päästä odotettua paremmaksi. sentään ei taida tappiota tulla joka on tärkeintä, mutta aika paljon taidettiin siitä 500 000 tavoitteestä jäädä, aika paljon myös Ilveksen budjetissa oli taidettu laskea tuon määrän suhteen. Urheilutapahtuma oli toki loistava ja varmasti saa jatkoa. Sinällään ehkä puoliksi ihmetyttää ilveksen tyyli mainostaa pelejä rahasampona elämyksen sijaan, mutta hyvin tuossa nyt kävi lukuunottamatta sitä voittoa.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt kyllä nousee täältä Hälssingistä päin yksi oikein iso käsi Tampesteriin ja Ipalle, olipahan miellyttävä ottelukokemus! Suuripiirteiset turvatarkastukset, riittävät anniskelualueet ja katsomot. Erityisplussat marssin mahdollistamisesta, kiitos Ipa :-)
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisikohan noihin plekseihin mahdollista saada samanlaiset systeemit ku auton takalasiin?

Pyyhkijät ja pissapoika?


Ihan piristävä matsi tähän paikkaan. Kuten jo ensimmäisen Talviklassikon kohdalla sanoin, niin katsomot tulisi tuoda lähelle kaukaloa, jotta homma toimisi. Ja toimihan se!
 

lebak

Jäsen
Perjantaina paikanpäällä olleena ei voi muuta sano kuin hattua nostaa.

Tapahtumana oikein hyvä. Katsomosta näkyvyys ja tunnelma erinomainen, mitä eniten arvostankin.

Sitten hiukan järjestelyistä:
Pääporteilta katsottuna vasemman puoleisten katsomoiden sisäänkäynneillä ihmiset hiukan suivaantuivat, kun katsomossa heitä ei oltu ohjattu juuri lainkaan ja kaikki olivat pakkautuneet katsomoaukon ympärille ja jotkut olivat tehneet johtopäätöksen, että katsomo on täynnä. Sitten pelin jo alkaessa osa katsojista juoksi ulkokautta toisiin katosmonosiin, jotta pääsivat näkemään peliä. Myöskään mitään lippuja ei tarkastettu, joten millä tahansa katsomolipulla pääsi haluamaansa katsomoon.

Allekirjoittanut olisi halunut tukea Ilvestä useamman kaljan ja makkaran verran, mutta erätauoilla jonot olivat jumissa ja luovutin kummallakin kerralla 10 min kohdalla kun jono ei ollut liikkunut lainkaan.

Sorsapuisto sijaintina huikea!
Tellingit on varmaan helppo sijoittaa "melkein mihin vain", joten eiköhän ruotsalaiset saa uusia tilauksia myös kotoisesta liigastamme vielä.
 
Viimeksi muokattu:

JaFe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Anaheim Ducks
Todella, todella upeat tapahtumat. Ilves onnistui kyllä yhdessä alihankkijoidensa kanssa likimain täydellisesti. Järjestelyt toimivat ja tunnelma oli kohdallaan. Eiköhän tästä saada vuotuinen perinne liigaan, ainakin toivottavasti.

Aivan, väärin luettu minulta.

No mun silmään ne kohdat näytti jotenkin lämmitetyiltä, ei skrabatuilta. Olin näkevinäni vesitippoja valumassa niillä kohdin.

Telkkarikameroiden kohdalla oli tosiaan puhaltimet.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti tästä tulisi jonkinlainen kiertävä systeemi, että kerran vuodessa yksi tai kaksi seuraa voisi/pystyisi järjestämään vastaavan tapahtuman.

Ei sitä tosiaan tunnelman luomiseksi tarvitse mitään Olympiastadionia ja 30 000 ihmistä vaan ennemmin tälläinen pienempi, mutta huomattavasti tiiviimpi tunnelma, kun kaukalo on aivan kentän vieressä. Näyttää paremmalta telkkariin ja paikalliolijatkin näkee enemmän.

Hieno tapahtuma oli ja hieno tunnelma.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Täytyy myöntää että oli hienoimman näköinen ulkoilmaottelu televisiosta katseltuna mitä on tullut nähtyä Liiga- ja NHL-peleistä. Toi katsomon läheisyys tuo televisioonkin tunnelman ihan erilailla. Lisäplussa tuosta nimestä, joka sopii tähän hyvin. Läpinäkyvät laidat olivat vielä piste ii:n päälle, ne taisivat ilmeisesti toimiakin eilen paremmin kuin Tappara-pelissä (en nähnyt sitä). Se kuuluttaja mölisi jotain lähes kokoajan, mutta onneksi television puolelle ei kuulunut selvästi. Kolamiehiä/-naisia en yllättäen nähnyt kertaakaan, sitä vastoin linjurit ainakin kerran taisivat kolailla lumia.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kolamiehiä/-naisia en yllättäen nähnyt kertaakaan, sitä vastoin linjurit ainakin kerran taisivat kolailla lumia.

Linjurit korjas jäätä IFK:n vaihtoaition edessä. Muuten kolauksesta huolehti mainoskatkoilla Ilveksen A-junnut molemmissa peleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös