KHL – pelin ulkopuolisista asioista

  • 1 107 407
  • 4 071

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Näihin kysymyksiin saan vastaukset, otan yhteyden Heinoon.

Ja tietenkin yksi oleellinen kysymys unohtui, eli onko tuolla joukkueella jo nimeä, edes suunnitelmissa? Onko se sama Tallinnan Ilves? Vai mahdollisesti Tallinnan Jokerit vai onko jotain muuta suunnitteilla?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kiitoksia kysymyksistä, tulivat minulle hiukan myöhään, mutta moniin kysymyksiin sain vastaukset, Heino Enden kertoi, että Jokerien kanssa on tehty yhteistyö sopimus, ja nuorten joukkue luodaan ensi kauteen (KHL,n-alle), milli tarvitaan siihen rahaa, ja sen rahan nyt sitten uskotaan kasaan tulevan.
Tulkitsenko väärin, että miljoona puuttuu? Muutoin pidän naurettavana ajatusta siitä, että ympäri Venäjää matkustava joukkue voisi tuolla budjetilla pyöriä.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Ja tietenkin yksi oleellinen kysymys unohtui, eli onko tuolla joukkueella jo nimeä, edes suunnitelmissa? Onko se sama Tallinnan Ilves? Vai mahdollisesti Tallinnan Jokerit vai onko jotain muuta suunnitteilla?

Tuon jengin nimi ei ole Ilves, luojan kiitos ! Tuon asian kysyin, kyllä Enden varmaan tietää kuinka paljon joukkue tarvitsee matkustelemiseen Venäjällä, on siellä koripallojengien kanssa pyörinyt vuosia..ei ne nyt ihan dillejä ole noissa asioissa. Uskon että matkustelusta Venäjän suunnalla on herroilla kokemusta yllin kyllin..heh.
 
Viimeksi muokattu:

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuon jengin nimi ei ole Ilves, luojan kiitos ! Ton asian kysyin, kyllä Enden varmaan tietää kuinka paljon joukkue tarvitsee matkustelemiseen Venäjällä, on siellä koripallojengien kanssa pyörinyt vuosia..ei ne nyt ihan dillejä ole noissa asioissa. Uskon että matkustelusta Venäjän suunnalla on herroilla kokemusta yllin kyllin..heh.

Osaatko kertoa millä aikataululla Jokereista tulee tämän joukkueen farmi?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Osaatko kertoa millä aikataululla Jokereista tulee tämän joukkueen farmi?
Älkäähän nyt lyökö lyötyä. Sväykkäkin poikkeuksellisen nöyränä ja asiallisena.
! Tuon asian kysyin, kyllä Enden varmaan tietää kuinka paljon joukkue tarvitsee matkustelemiseen Venäjällä, on siellä koripallojengien kanssa pyörinyt vuosia..ei ne nyt ihan dillejä ole noissa asioissa. Uskon että matkustelusta Venäjän suunnalla on herroilla kokemusta yllin kyllin..heh.
Varmasti on tietoinen, mutta jonkin junnujoukkueen lennättäminen ympäri ryslantia ei kyllä ole taloudellisesti viisasta kun lienee kaikille selvää ettei tällainen joukkue mikään yleisömagneetti olisi.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Enden on ottanut asiakseen kehittää tänne Tallinnaan joukkueen nuorille pelaajille, tuollaisia hulluja on Suomessa ollut yllin kyllin jotka ovat aikanaan menettäneet rahansa omaisuutensa perheensä ja lopulta hermonsa, näitä tyyppejä vain on ja syntyy aina silloin tällöin jotka tekevät jotakin, sitten on niitä tyyppejä jotka eivät tee..onko yleisömangneetti vai eikö ole, siitä ei ole kysymys, kysymys on kai jonkinlaisesta hulluudesta, ja minä mielelläni tuen sellaista !

Ottelun lopussa muuten sattui todella pahanäköinen yhteentörmäys, Dynamon pelaajat luistelivat hyökkäys sinisellä päin toisiaan, toinen pelaajista makasi pitkään jäässä, talutettiin pois kentältä..jalat täysin makaronia, ilmeisesti ei kuitenkaan pahempaa..
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Kello 10.00 on Endenin haastis eettrissä, aivan suoraan ei sanonut että Jokerit farmiseuraksi otetaan;) Facebook sivuilla haastis kuultavissa myöskin linkkinä..

veini
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Soitin Heino Endenille tänä aamuna ja sovimme että hän tulee antamaan kattavamman haastattelun tilanteesta, MHL sarjasta on kysymys sen verran tuossa pikaisesti kyselin, kysyin myöskin kiintiöistä, pelaajia saa olla muualta mukana,kuinka paljon..selvitellään, niistä lisää vielä tulevassa aamulähetyksessä, puidaan asiaa lävitse.´, ja ongitaan niin paljon tietoja kuin mahdollista.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
MHL sarjasta on kysymys sen verran tuossa pikaisesti kyselin, kysyin myöskin kiintiöistä, pelaajia saa olla muualta mukana,kuinka paljon..selvitellään

Ok. kuulostaa mielenkiintoiselta. Tänään ollu sen verran hösää töissä, ettei radioita ole paljon ehtinyt kuuntelemaan, mutta ainakin englanninkielinen wikipedia osaisi MHL:stä kertoa seuraavaa. Siellähän siis tosiaan näyttää siltä, että voi pelata myös ilman "affiliaattia", mutta onko se sitten järkevää, voi olla toinen kysymys. Mitenköhän tuossa liigassa sitten on, että joutuvatko kauden aikana reissaamaan kaikki paikkakunnat läpi, vai pelataako tulla esim. runkosarjassa vain omassa konferenssissa tai jopa vain divisioonassa ja pudotuspeleissä sitten vasta kohtaavat muita, jos tarpeeksi pitkälle keväällä menee. Ja onkohan tuolla mitään poikkeussääntöjä yli-ikäisille? Ikäraja näyttäisi olevan meinaan 20 vuotta.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Tää ois Jokereille hyvä porras ASM - KHL -väliin. KHL-sopparin saaville nuorille kova sarja, jossa saa vääntää ilta illan perään muita samassa tilanteessa olevia lupauksia vastaan. Kohtalaisen valmiin oloista, miehen näköistä ja kokoista, junnaria sieltä tuntuu ainakin kilpailjoiden riveihin pukkaavan.
Jotenkin olisi näppituntuma, että ovat varsinkin fysiikan osalta selvästi kovempia karjuja kun vaikka mestis-, tai jo lyhyen liigaurankin ehtineet täkäläiset nuoret, joka kertoo varmaan osaltaan myös harjoittelukulttuurista ja halutuista pelaajatyypeistä, mutta mahdollisesti myös siitä, että sen sarjan vaatimustaso on sillä osa-alueella selvästi lähempänä KHL:ää kun suomen sarjat.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
HFBoardsilla linkki itävaltalaiselle kiekkouutissivustolle, jossa kerrottaisiin kait (google kääntäjän varassa olen), että Zagreb pelaisi ensi kaudella EBEL:issä (hockey-news.info). Ekasta kappaleesta tosiaan jää mielikuva, että homma olisi jo varma, mutta tokasta kappaleesta jääkin sitten mielikuva, ettei asia ole vielä kiveen hakattu, mutta että tervetullut olisi. Eikös aikaisemmin huhuiltu, että nää Karhut siirtyisi Lontooseen? Vai onko KHL:ssäkin jonkinlaiset lisenssit käytössä ja Zagrebin lisenssi sitten siirtyisi lontoolaiselle sijoittajaryhmälle samalla, kun paikallinen joukkue siirtyisi takaisin EBEL:iin. Uutinen on päivätty joulukuun 21. päivälle ja siinä mainitaan, että deadline ensikauden osallistumiselle olisi 15. tammikuuta. Eli parin päivän päästä sitten kait tiedetään, siirtyykö Kroaatti joukkue pois KHL:stä..
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Seuraamme tilannetta ja olemme Heino Endeniin yhteydessä tämän tästä, vimeksi viime viikolla kysäisin joko se miljoona on kasassa, ja onko mitään uutta itärintamalta..ei ollut !

veini

Niin se vaan taitaa Tallinnan joukkueesta tulla Jokerien farmi, olettaen, että Jokerien makta KHL:ssä jatkuu.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
A.Medvedev kertoo tässä sport-express.ru:n haastattelussa, että on tyytyväinen uuteen all-star peli malliin. Kertoo myös uskovansa, että Kiinasta saattaa tulla toinenkin joukkue ja jopa korealainen joukkue mainittiin. Mikäli google kääntäjän kanssa ymmärsin oikein, niin ei oikein tykkää ajatuksesta perustaa tyhjästä ruotsalaisjoukkuetta ja ilmeisesti pitää aikaisempaa AIK:n prosessia, lähimmäksi maalia päässyttä. Silloinhan ilmeisesti omistajat äänestivät puolesta, mutta liittoko sen lopulta esti vai miten mahtoi mennä. Tuossa puhutaan myös ilmeisesti toisesta pietarilaisesta joukkkueesta, Dynamosta. Google kääntäjä kääntää tuon lauseen muotoon, että "Dynamo in the near future will play in the Premier League." Eli tarkoitetaanko tuolla nyt sitten KHL:ää vai vielä sitä paperille jäänyttä, VHL:n rinnalle suuniteltua Premier Hockye Leagueta, vai mikä sen nimi oli?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eli tarkoitetaanko tuolla nyt sitten KHL:ää vai vielä sitä paperille jäänyttä, VHL:n rinnalle suuniteltua Premier Hockye Leagueta, vai mikä sen nimi oli?

Tuossa käytetään sanaparia "Высшей лиге", mikä kääntyy tosiaan muotoon "premier league" Google Translatorilla. Itse käännän tuon vajavaisella venäjällä juurikin VHL:ksi (Высшая хоккейная лига) ja tuo Высшая->Высшей on mielestäni hyvin pitkälti "samma sak". Samoin VHL:n sivuilla "omistajalausekkeessa" käytetään muotoa "Высшей Хоккейной Лиге". Loogisesti Google translate kääntää "Высшей Лиге" muotoon "higher league" ja pienellä L-kirjaimella (Высшей лиге) muotoon "Premier Leaugue". Toki venäjä on mulla säälittävällä tasolla ja tuossa maassa kaikki on mahdollista, mutta itse käännän tuon tosiaan VHL:ksi. Kommenteista sitten olen lukevinani, miksi "Pietarin Dynamo" VHL:ssa edes on ajatuksissa, kun jengi jo sarjasta löytyy...

Sinänsä tuo itälaajentuminen tuntuu varsin loogiselta. Nykyisellään itä ja länsi pelaavat mielestäni liikaa vastakkain, vaikka puhutaan yksittäisistä otteluista kauden aikana. Tuo reissaaminen on ihan jäätävää, ja itäisimmät joukkueet kestävät vertailun lentokilometreissä 20+ matsia enemmän pelaavia NHL-joukkueita vastaan. Itse en vain pidä järkevänä toimintamallina tätä, jossa maantieteelliset seikat vaikuttavat niin ratkaisevasti lopputulokseen. Tiivis itä-länsi-jako konferensseihin ja tiukempi jako divisiooniin vähentäisi kummasti matkustusta ja täten parantaisi pelin tasoa pienemmän rasituksen takia, helpottaisi televisiointia ja vähentäisi matkakustannuksia.
 
Itse en vain pidä järkevänä toimintamallina tätä, jossa maantieteelliset seikat vaikuttavat niin ratkaisevasti lopputulokseen. Tiivis itä-länsi-jako konferensseihin ja tiukempi jako divisiooniin vähentäisi kummasti matkustusta ja täten parantaisi pelin tasoa pienemmän rasituksen takia, helpottaisi televisiointia ja vähentäisi matkakustannuksia.

Tuosta konferenssijaosta sen verta että olen sen aikaa kun KHL:ää olen seurannut ihmetellyt asiaa.

Lännessä tällä hetkellä on kuusi joukkuetta (TsSKA, Pietarin SKA, Jaroslav, Dynamo Moskova, N. Novogorod sekä Dynamo Minsk) yli sadan pisteen. Itäisessä konferenssissa yli sadan pisteen joukkueita on tasan kolme, eli Magnitogorsk - joka on oikea huippujoukkue - ailahtelavasti pelaava ja melko tylsa jaakiekko pelaava Omsk sekä Ak Bars Kazan josta en saa oikein mitään selvää. Koska olen oikeasti nähnyt jokaiselta listatulta joukkueelta vähintään yhden pelin niin voin sanoa että pistemäärät kuvastavat melkolailla täsmälleen mitkä joukkueiden erot ovat.

Ei tarvitse olla ihmeellinen asiantuntija arvatakseen että Itäisen konferenssin voittaja on 70% varmuudella Magnitogorsk, loput kymmenykset voi antaa Ak Barsille ja Omskille. Kenenkään muun konferenssivoitto on prosentteja. Sen sijaan lännestä Gagarin Cupista pelaava joukkue on isolla todennäköisyydellä joutunut pelaamaan ainakin yhden finaalisarjaa vastaavan ottelusarjan juuri ennen oikeiden finaalien alkamista.

Ei ihme että Magnitogorsk on hallitseva mestari ja en yllättyisi että se uusisi voittonsa tänä keväänä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Itäisessä on laajempi taso, ja kärjen vähäisemmät pinnat selittyvät sillä. Lännessä paskajengejä kuten Bratislava, Riika, Zagreb, Jokerit, Sotsi ja Vitjaz ja tällä kaudella ainoastaan kaksi oikeasti tasokasta jengiä kun Lokomotiv ja Dynamokin olleet vain keskinkertaisia.

Mestari tulee kuitenkin joka kausi idästä. Luultavasti tänäkin vuonna. Koska Mozyakin.
 
Tähänkin ontuivat perustelut. ZSKA perseraiskasi kaikki matkallaan finaaleihin viime vuonna, ja silti tuli lujemmille joutuneelta Magnilta pataan.

Sanoin aiemmin että Magnitogorsk "on oikea huippujoukkue", enkä tiedä miten sen selvemmin asiaa voisi ilmaista. Mitä pelejä olen katsellut niin Moskovan Dynamo sekä Magnitogorsk ovat kiekollisina itsestä melkein sarjan parhaita joukkueita. Finaalissa tuskin tulevat kohtaamaan, sillä siellä on joko Ts- tai Pietarin SKA melko isollä todennäköisyydellä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sanoin aiemmin että Magnitogorsk "on oikea huippujoukkue", enkä tiedä miten sen selvemmin asiaa voisi ilmaista. Mitä pelejä olen katsellut niin Moskovan Dynamo sekä Magnitogorsk ovat kiekollisina itsestä melkein sarjan parhaita joukkueita. Finaalissa tuskin tulevat kohtaamaan, sillä siellä on joko Ts- tai Pietarin SKA melko isollä todennäköisyydellä.

Sanoit aiemmin, tai ainakin ymmärsin nikn, että Magnia puoltaa se, että lännessä olisi jotenkin kovempi taso ja sieltä tuleva finalistijoukkue olisi siksi väsyneempi, ja lähinnä kuittasin sen väitteen vääräksi. Aiempaa heikompi Lokomotiv, ylöspäin menevä Torpedo ja heikentynyt Dynamo kohtalaisia, muut KHL:n pohjasakkaa. ZSKA ei oikeasti voi tällä kaudella hävitä kenellekään muulle kuin SKA:lle, ja sama päinvastoin. Viime kaudella ZSKA sai kävellä finaaleihin asti SKA:n ollessa selvästi heikompi kuin nyt.

Idässä on tiukempaa ja siellä on aina monta joukkuetta pelaamassa tosissaan konferenssin finaalipaikoista. Samasta syystä runkosarjassa enemmän ristiinpelaamista ja vähemmän pinnoja vrt. länteen, joka täysin kahden jengin show.
 

salama#8

Jäsen
Idässä on tiukempaa ja siellä on aina monta joukkuetta pelaamassa tosissaan konferenssin finaalipaikoista. Samasta syystä runkosarjassa enemmän ristiinpelaamista ja vähemmän pinnoja vrt. länteen, joka täysin kahden jengin show.

Tiukempaa voi ídässä olla, mutta taitaa olla urbaanilegenda se, että itä olisi jotenkin mystisesti kovempi kuin länsi. Tänä vuonna länsi voitti runkosarjassa kerätyissä pisteittä idän lekumin 1321 - 1250, vaikka idässä on yksi joukkue enemmän. Viime kaudella lukemat oli lännelle 1303 - 1217. Toissa kaudella lännelle 1335 - 1185. Sitä edeltävänä lännelle 1167 - 1101. 4 viime kauden yhteenlasketut lukemat runkosarjan pisteissä lännelle 5126 - 4753.

edit. Tämä kausi on tosiaan vielä kesken, mutta eiköhän pointti tullut selväksi
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Tiukempaa voi ídässä olla, mutta taitaa olla urbaanilegenda se, että itä olisi jotenkin mystisesti kovempi kuin länsi. Tänä vuonna länsi voitti runkosarjassa kerätyissä pisteittä idän lekumin 1321 - 1250, vaikka idässä on yksi joukkue enemmän. Viime kaudella lukemat oli lännelle 1303 - 1217. Toissa kaudella lännelle 1335 - 1185. Sitä edeltävänä lännelle 1167 - 1101. 4 viime kauden yhteenlasketut lukemat runkosarjan pisteissä lännelle 5126 - 4753.

edit. Tämä kausi on tosiaan vielä kesken, mutta eiköhän pointti tullut selväksi

Toisaalta mestaruudet itään 5-3. Eli vaikka tasaisuutta, niin siitä tasaisesta massasta tulee useinmiten myös mestari. Ehkä ne jengit on jollain lailla enemmän vielä rakennettu tonne pleijarimaailmaan. Hyvä kärki ja loppupakka laadukkaita, isoja ja yrmeitä venäläisiä, jotka osaavat puolustamisen ja työnteon. Lännen joukkueet enemmän mallia mikkihiiri, pl.ZSKA ja varauksin Skudran Torpedo. Lokomotivkin oli tälläinen ajokoirameininkeineen, mutta tällä hetkellä ihan hmv. Hyvä jengi, mutta ei potentiaalia kiusata muita hyviä.

Toki vaikka ZSKA on ollut nyt runkosarjassa ihan käsittämätön epäinhimillinen pisterohmu viimeisen kolme kautta, ja SKA viime kauden droppia lukuunottamatta myös, mutta se ns.haastajaosasto on aika kesy. Viime kauden Lokomotiv ja toissa kauden Jokerit tulee mieleen vähän vakavammin otettavina kiusaajina yksittäisissä ottelusarjoissa, mutta ei sit kuitenkaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ohhoh, kova hankinta Kunlunilta. Keenan valmentamaan.
Mielenkiintoista minkälaiseksi budjetti nousee ja tuleeko muutama jenkkivahvistus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös