Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 152 163
  • 6 800

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Onko toi "NHL-kierroksen topit ja flopit" korvannut perinteisen NHL:n ottelukierroksen raportoinnin? Muistaakseni viime kaudella tuli kunnon otteluraportit muutamista peleistä ja lopuistakin vissiin jotain. Onko NHL-puolen uutisankkurit kaventuneet tältä osin? Nyt tuntuu vähän väkinäiseltä vääntää toppia ja floppia vaikkapa muutaman pelin kierrokselta ja ylipäätä joka kierrokselta. Mielestäni tuollainen listaus olisi parempi tehdä hiukan pidemmältä ajanjaksolta, vaikka nyt esim. kerran viikkoon. Perinteinen kierroskatsaus suomen kielellä joka pelistä vaikka nyt ihan pienilläkin huomioilla ja kirjoituksilla sekä ottelutuloksilla (jos ei resursseja ole enempään) olisi mielestäni antoisampi NHL:n ystäville, kun siellä kuitenkin joutuu käymään kaikki pelit läpi tuotakin listaa laatiakseen.
 

Toimitus

Jäsen
Moi,

@Red Label : kiitos, tuo 3-30 on ollut joku ajatuskatko ja se korjattiin. Tlustyn työsulkukauden tahti oli toki hurja, vaikkei se vaikuta tuohon tilastosarjaan.

@stiflat : Aiemmin aamuisin julkaistiin koosteuutinen peleistä. Se oli kiinnostava ja suosittu. Joistain iltapäiväpeleistä tuli erillisiä raportteja, samoin talviklassikoista ja niin edelleen. Kilpailun lisäännyttyä verkossa koosteuutinen alkoi menettää merkitystään, ja lukijamäärät hiipua, kun pelifirmojen sponsoroimat sivustot ja Yle sekä iltapäivälehdet lisäsivät uutisiaan.

Topit ja flopit on meidän tapamme opetella löytämään kiinnostavimpia pikkujuttuja sekä onnistumisia ja epäonnistumisia terävämmin pelkän "tilastoraportin" sijaan. Se on lisännyt aamujutun tekemisen mielekkyyttä sekä lukijoiden kiinnostusta paljon. Lähiaikoina lisäämme kokonaisuuteen tilastot ja videopätkät kattavimmin, plus kainalona edellisillan sekö yön uutisia. Sen jälkeen meillä on tavoitteemme mukaan eräänlainen uusi "235" verkossa. Lisäksi välillä koko pelin raportteja.

Huom. mielelläni julkaisisimme vaikka joka pelistä oman raportin, mutta siihen resurssimme eivät riitä. Haemme toki uusia jäseniä ympäri vuoden.

Kiitos palautteesta,

Terv. Antti Wennström
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
TPS voitti vaisun hurrikaanilauman - "Pidämme joukkueen kanssa palaverin ja mietimme, että mistä tämä johtui"

Voi olla, että tämä johtuu humalastani, mutta ylläoleva verkkolehden uutisen otsikko on mielestäni paska. Pitikö TPS siis voitetun ottelun jälkeen palaverin, mistä voitto johtui?
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat

Toimitus

Jäsen

Hei,

pahoittelut näsäviisaudesta etukäteen, mutta palaute Matt Generousille (joka asian otti puheeksi) menee paremmin perille HIFK:n toimiston kautta.

Noin yleisesti ajankohtaisen aiheen mukanaolo jutuissa on juurikin toivottavaa journalismia.

Terv.
Antti Wennström
Päätoimittaja
Jatkoajan toimitus
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Eivät ne potkut mitään auta - LIIGA - 21.11.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Olipas huono kolumni. Mistäs kirjoittaja sen tietää, ettei potkut mitään tule auttamaan?

Jos tilalle tuleva valmentaja on oikeasti pätevämpi kuin edellinen, niin uskon kyllä potkujen auttavan. TPS nosteli 2010 kanadamaljaa mun mielestä juuri siitä syystä, että edelliskaudella Hannu Virta sai potkut.

Kolumnin kirjoittajan mielestä potkut ovat lähinnä mainostemppu. No, jos seura potkujen ansiosta menestyy paremmin talouspuolella, niin eihän potkut silloin ihan turhat olisi olleet, vaikka urheilullinen puoli ei paranisi.

Jos Tuokkola tai Heikkilä saa nostettua loppukaudesta joukkueensa pistekeskiarvoa ylöspäin, niin lienee paikallaan, että kirjoittaja kirjoittaa uuden kolumnin otsikolla: "potkut auttavat".
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars

Uskoakseni tuossa viitattiin siihen tilastolliseen faktaan, että hyvin harvoin potkuista on ollut selvää hyötyä tuloksen kannalta. Toki joissain tapauksissa peli on parantunut ja ryhtiä tullut, mutta monesti myös vaivuttu alun jälkeen samaan vanhaan paskaan. JYPistähän taitaa olla ainoa tarina, kun kesken kauden (kahden pelin jälkeen) valmentaja vaihtui ja joukkue nosteli keväällä kannua.

Silti täytyy olla kanssasi hieman samaa mieltä tuosta kolumnista. Kyllä ne potkut oli nyt aivan aiheelliset ja aika näyttää kuinka paljon ne auttaa, todennäköisesti ne tulevat auttamaan myös pelillisesti. Aika hullua ajatella, että varsinkin Lukon tilanteessa oltaisiin annettu vaan mennä Vuorella, tällaisen konttauksen keskellä. Joku tulosvastuu pitää olla.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
JYPistähän taitaa olla ainoa tarina, kun kesken kauden (kahden pelin jälkeen) valmentaja vaihtui ja joukkue nosteli keväällä kannua.
Ei ole. Hannu Aravirta teki vastaavan tempun Jokereissa jo kaudella 93-94.

Tässä on muuten pari vuotta vanha Hesarin juttu siitä kuinka valmentajan fudut on itseasiassa auttanut aina joukkuetta.
 
Viimeksi muokattu:

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo-HIFK -ottelun otteluennakon otsikointi on jotenkin erikoinen:
"Kouvolassa kalavelat kuitannut HIFK hakemaan revanssia KooKoosta."

Minä olen aina ymmärtänyt, että kalavelkojen kuittaaminen tarkoittaa voittamista, joten häviämällä ottelun ei voi kuitata kalavelkoja, silloin kalavelkaa syntyy. Otsikossa siis ilmeisesti haetaan sitä, että HIFK:lle "syntyi kalavelkoja" Kouvolasta, ja HIFK lähtee hakemaan revanssia, koska KooKoo voitti jatkoerässä edellisen pelin?

Linkki juttuun:
Kouvolassa kalavelat kuitannut HIFK hakemaan revanssia KooKoosta - 25.11.2016 - HIFK - KooKoo - LIIGA - Otteluennakko - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Edit: Nyt on otsikko korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kommentti: Vaasalaisilla Liigan ääliöimmät fanit - LIIGA - 27.11.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Käsittämättömän ala-arvoinen ja leimaava kolumni, otsikointia myöten. Jutussa annetaan ymmärtää, että nämä "kannattajat" jotenkin edustavat vaasalaista kannattajakulttuuria, kun totuus on jotain täysin muuta. Nyt leimataan koko Sportin kannattajaryhmä muutaman ääliön takia, jotka eivät edes ole tekemisissä viralliseen kannattajaporukan kanssa. Mitään virallista kannattajareissua Ouluun ei edes olla järjestetty, vaan nämä häiriköt ovat olleet ilmeisesti omatoimisella matkalla. Mitä kirjoittaja ehdottaa Sportin tekevän tämän ongelman kitkemiseksi?

Porttikiellot otteluihin on toki yksi keino, mitä myös käytetään, mutta se edellyttää, että ko. henkilö on saatu kiinni teosta paikan päällä. Ilmeisesti maanlaajuiset porttikiellot (mikä olisi ainoa oikea ratkaisu) eivät tänä päivänä ole jostain syystä mahdollisia. Red armyn matkoille henkilöillä, jotka ovat joskus häiriköintiin syyllistyneet ei kuitenkaan ole mitään asiaa, ja ymmärtääkseni he myös haluavat liikkua omassa porukassaan. Miten Sportin siis pitäisi puuttua toimintaan, joka tapahtuu lähes täysin sen vaikutuspiirin ulkopuolella?

Jos oikeasti halutaan tehdä häiriökäyttäytymiselle jotain (ja korostan, että häiriköitä löytyy myös muiden joukkueiden kannattajien joukosta), ei vastuuta voi vyöryttää yhden yksittäisen seuran niskoille. Työ on aloitettava Liiga-tasolla ja hyvässä yhteistyössä viranomaisen kanssa. Lisäksi Veikkausliiga pitäisi saada tähän mukaan, sillä pitkälti ne samat henkilöt häiriköi futiksenkin puolella.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Käsittämättömän ala-arvoinen ja leimaava kolumni, otsikointia myöten. Jutussa annetaan ymmärtää, että nämä "kannattajat" jotenkin edustavat vaasalaista kannattajakulttuuria, kun totuus on jotain täysin muuta. Nyt leimataan koko Sportin kannattajaryhmä muutaman ääliön takia, jotka eivät edes ole tekemisissä viralliseen kannattajaporukan kanssa.

Lainaus kolumnista:

"Tietenkin suurin osa Vaasan Sportin kannattajista on kunnollisia ja hyvin käyttäytyviä, mutta tuo pieni vähemmistö aiheuttaa paljon pahoja imagotappioita."
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Lainaus kolumnista:

"Tietenkin suurin osa Vaasan Sportin kannattajista on kunnollisia ja hyvin käyttäytyviä, mutta tuo pieni vähemmistö aiheuttaa paljon pahoja imagotappioita."

Valitettavasti suurin osa lukijoista näkee vain negatiivisen eikä edes huomioi kyseistä mainintaa, varsinkin kuin kirjoituksen pääpainona on syyllistää Sportia/vaasalaisia.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kommentti: Vaasalaisilla Liigan ääliöimmät fanit - LIIGA - 27.11.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Rohkea aihevalinta artikkelin kirjoittajalta, joka puuttuu tekstissään ikävään ja todelliseen ongelmaan. Olisi paljon helpompaa olla Kiva-Sami ja kirjoitella lempeitä latteuksia pelitapahtumista, kenties parilla haastatteluista napatulla sitaatilla koristellen. Vaatii paljon enemmän ottaa omalla nimellä kantaa asiaan, jolla jo alun alkaenkin tietää sohaisevansa ampiaispesää. Lisäksi pelin henki on jo kauan ollut se, että otsikko on täysin ratkaisevassa roolissa sen suhteen, luetaanko artikkelia ylipäätään lainkaan. Siksi ymmärrän täysin, miksi kirjoittaja valitsi otsikoinnissaan tuon tyylin kuivan ja älyllisen pohdinnan sijasta.

Sävy oli toki provokatiivinen, mutta josko tätä kautta joku ihan sellainenkin taho ottaisi lopulta onkeensa, jolla on vaikutusvaltaa puuttua asioihin. Kyllä nykyisin pitäisi olla mahdollista rajoittaa määrättyjen häiriköiden pääsyä halleille ja vieraspelibusseihin, jos tällaiseen on tarvetta vaikkapa määräajaksi. Koskee tietysti yhtä lailla kaikkien liigaseurojen kannattajien toimintaa, ei yksistään Sportin kannattajien edesottamuksia.

Ja kuten hyvä ystäväni äsken toisaalla muotoili, "ei tarvitse olla Einstein osatakseen käyttäytyä jääkiekko-ottelussa hyvin, riittäisi kun laskeutuisi puusta". Olisiko tuossa sopivasti tavoitetta etelä-pohjalaisille, vai pitääkö häjyiksi pyrkiville jotenkin luonnostaan sallia enemmän kuin muille?
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kommentti: Vaasalaisilla Liigan ääliöimmät fanit - LIIGA - 27.11.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Rohkea aihevalinta artikkelin kirjoittajalta, joka puuttuu tekstissään ikävään ja todelliseen ongelmaan. Olisi paljon helpompaa olla Kiva-Sami ja kirjoitella lempeitä latteuksia pelitapahtumista, kenties parilla haastatteluista napatulla sitaatilla koristellen. Vaatii paljon enemmän ottaa omalla nimellä kantaa asiaan, jolla jo alun alkaenkin tietää sohaisevansa ampiaispesää. Lisäksi pelin henki on jo kauan ollut se, että otsikko on täysin ratkaisevassa roolissa sen suhteen, luetaanko artikkelia ylipäätään lainkaan. Siksi ymmärrän täysin, miksi kirjoittaja valitsi otsikoinnissaan tuon tyylin kuivan ja älyllisen pohdinnan sijasta.

Sävy oli toki provokatiivinen, mutta josko tätä kautta joku ihan sellainenkin taho ottaisi lopulta onkeensa, jolla on vaikutusvaltaa puuttua asioihin. Kyllä nykyisin pitäisi olla mahdollista rajoittaa määrättyjen häiriköiden pääsyä halleille ja vieraspelibusseihin, jos tällaiseen on tarvetta vaikkapa määräajaksi. Koskee tietysti yhtä lailla kaikkien liigaseurojen kannattajien toimintaa, ei yksistään Sportin kannattajien edesottamuksia.

Ja kuten hyvä ystäväni äsken toisaalla muotoili, "ei tarvitse olla Einstein osatakseen käyttäytyä jääkiekko-ottelussa hyvin, riittäisi kun laskeutuisi puusta". Olisiko tuossa sopivasti tavoitetta etelä-pohjalaisille, vai pitääkö häjyiksi pyrkiville jotenkin luonnostaan sallia enemmän kuin muille?

Ai, että oikein rohkeutta vaati tuo oksennus? Salli minun nauraa. Sekö vaatii rohkeutta, että nostaa yhden yksittäisen seuran ja sen kannattajat tikun nokkaan? Ja vielä karkeasti yleistäen. Moukkamaista sanon minä.


Hifkn kannattajana sinun pitäisi tietää varsin hyvin, että Vaasa ei ole ainut paikkakunta missä näitä larppaajia esiintyy. Ja kuten yllä todettu, yksittäinen seura on kohtalaisen voimaton tämän ongelman edessä, koska tuo toiminta sijoittuu pääosin oman hallin ulkopuolelle. Ja edelleenkään ainakaan Vaasan tapauksessa näitä kyseisiä henkilöitä ei päästetä kannattajayhdistyksen bussiin (tässä tapauksessa mitään bussia ei edes ollut), mutta ainakaan toistaiseksi mikään ei estä heitä liikkumasta omatoimisesti maassamme.

Siltä osin olet oikeassa, että Sportin organisaatiossa on yksi henkilö jolla on aidosti valtaa tehdä tälle asialle jotain, mutta jos tämä oli taka-ajatus olisi rohkea toimittaja osoittanut kirjoituksensa suoraan Heikki Hiltuselle ja Liiga Oy:n johdolle.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Valitettavasti suurin osa lukijoista näkee vain negatiivisen eikä edes huomioi kyseistä mainintaa, varsinkin kuin kirjoituksen pääpainona on syyllistää Sportia/vaasalaisia.

Jos sinä et ole jaksanut lukea kuin otsikon niin ei se tarkoita että kaikki muutkin olisi yhtä kärsimättömiä/lukihäiriöisiä.

Otsikko toki on klikkihuorausta parhaimillaan, mutta aloin miettimään että se saattaa kyllä olla ihan totta. Jollain seurallahan ne ääliöimmät fanit on oltava, ja Sport-tyyppejä on lukumääräisesti niin vähän että jo muutama puukkourpo ja omassa todellisuudessaan elävä jatkoaikalainen väkisin vetävät keskiarvoa huonoon suuntaan. Lahtelaiset voisivat olla lähin haastaja, tosin Jatkoaika-otannan perusteella näin ei ole, mutta sieltäkin on näitä penkkienrepijöitä ja ovienrikkojia nähty vieraspeleissä. Jollain Kärpillä sit taas on melkoisia untamojakin faneina, mutta niillä on myös niin iso tylsä gloryhunter-osasto että muutamakin seinähullu uppoaa vielä massaan.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
"Urheilulehti: Liitossa merkittävässä asemassa ollut henkilö tirkistellyt alaikäisiä pelaajia"

Mikä on tämän jutun juuri? Mainostaa Urheilulehteä? Heittää syytöksiä kaikkien maajoukkueissa toimineiden päälle?

Että silleen...
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hei,

Tuo uusi 235 eli NHL:n aamuraportti on mainio, mutta olisiko pisteiden, jäähyjen ja peliaikojen lisäksi mahdollista saada taulukkoon vielä suomalaisten +/- tilastot?
 

Toimitus

Jäsen
"Urheilulehti: Liitossa merkittävässä asemassa ollut henkilö tirkistellyt alaikäisiä pelaajia"

Mikä on tämän jutun juuri? Mainostaa Urheilulehteä? Heittää syytöksiä kaikkien maajoukkueissa toimineiden päälle?

Että silleen...

Hei,

Juttu kuuluu osaltaan normaaliin tiedonvälitykseen. Yksi journalismin tärkeimmistä tehtävistä on yhteiskunnan epäkohtien esilletuonti.

Urheilulehden mainitseminen otsikossa ja jutussa on journalistin ohjeiden mukaista. Toisen työtä/toisen julkaisemia tietoja käytettäessä on mainittava lähde.

Juttu käsittelee tirkistelyn osalta yhtä henkilöä ja se tulee ilmi selkeästi otsikosta lähtien.

Hei,

Tuo uusi 235 eli NHL:n aamuraportti on mainio, mutta olisiko pisteiden, jäähyjen ja peliaikojen lisäksi mahdollista saada taulukkoon vielä suomalaisten +/- tilastot?

235 ehtii vielä kokea muutoksia ja hiomisia, mutta juuri tehotilasto on toistaiseksi vain ottelukohtaisella pelaajatilastosivulla.

Myös uratilastoja on tarkoitus skarpata tulevaisuudessa.

Terveisin

Antti Wennström
päätoimittaja
Jatkoaika.com -verkkolehti
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
NHL:n aamuraportista kiitokset, topit ja flopit taas on ihan hirvee.

Erityiskiitos toimitukselle Sami Halosen kolumnista.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Artikkelissa Ruotsin junnusarjan hulinasta:"Huomioitavaa on ottelun yleisömäärä, 67."

Onko lukema poikkeuksellinen ikäluokka ja sarjataso huomioiden?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"KalPa jatkaa hurmostaan
Lähes kaikkien yllätykseksi sarjan piikkipaikalla heiluva KalPa isännöi torstaina Ilvestä. Vierailijat saivat potentiaalisen jättivahvistuksen hyökkäyskalustoonsa Michael Keräsen muodossa. Yksi Keränen ei kuitenkaan takaa onnea kuopiolaisten vieraana. Vähintään KalPan vakuuttava ylivoimapeli tuo tarvittavan edun torstai-illan mittelössä."

Onko Ilveksestä haastamaan kovakuntoista KalPaa? - 08.12.2016 - KalPa - Ilves - LIIGA - Otteluennakko - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Tässä ennakossa on pakko tarttua tähän tulosvetovihjeeseen. Ensimmäinen lause on mielestäni hieman vaikeahko tulkita, vaikka sinänsä asialla ei oikeasti olekaan mitään merkitystä. Ennakko on siis kaikin puolin ihan mallikas, mutta tuo eka lause aiheutti pienen hymynkaaren ainakin allekirjoittaneelle. Itselleni tulee tuosta lauseesta ekana nimittäin mieleen, että "Lähes kaikkien yllätykseksi" viittaa enemmänkin siihen, että KalPa isännöi Ilvestä torstaina (joka ei siis ole mikään yllätys) ja kirjoittaja tarkoittaakin todennäköisesti ennemminkin sitä, että Kalpa johtaa koko sarjaa, mikä on tullut kaikille oikeasti yllätyksenä.

Asia on lähinnä sanasemanttinen ja huvittava, mutta järjestelisin lausetta hieman uudestaan tästä huolimatta :D
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
En minä niin mieltäni pahoittanut, mutta kannattaisiko Armia sisään, Stafford ulos -jutun otsikko miettiä rehellisyyden nimissä uudelleen esim. muotoon "Näkökulma: Armia sisään, Stafford ulos", kun kyse ei ole uutisesta, vaan toimittajan kolumnista?

Sitten plussaa ja ruusuja: Kimmo Timosen uran varrelta koostettu valokuvakavalkadi on erittäin laadukas ja ajatuksella koostettu juttu. Kiitokset siis sekä Jatkoajan päätoimittajalle että koosteen kuvalähteelle!
 
Viimeksi muokattu:

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Hetki sitten totesin että ai niin, maajoukkuehan pelasi eilen. No Jatkoajasta varmaan löytyy matsista raportti, josta selviää pääkohdat. Mutta kun ei, kuvakoostetta tarjoaa, ei muuta. Siinä sentään ohimennen mainitaan matsin lopputulos, ettei ihan pimennossa tarvitse olla. Suomen johtava kiekkomedia?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Hetki sitten totesin että ai niin, maajoukkuehan pelasi eilen. No Jatkoajasta varmaan löytyy matsista raportti, josta selviää pääkohdat. Mutta kun ei, kuvakoostetta tarjoaa, ei muuta. Siinä sentään ohimennen mainitaan matsin lopputulos, ettei ihan pimennossa tarvitse olla. Suomen johtava kiekkomedia?
EHT:n vähäinen palstatila verkkolehdessä heijastanee osaltaan turnauksen nykyistä huomio-, media- ja markkina-arvoa, mikä on sinänsä hyvin ymmärrettävää. Asetelma korostuu entisestään, kun Liiga on jostain syystä käynnissä samaan aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös